abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 14 juni 2016 @ 20:22:14 #1
409579 LuDann
All the way
pi_163014752
101 redenen om borstvoeding te geven

Borstvoedingsorganisaties:
Vereniging Borstvoeding Natuurlijk
La Leche League
Beide organisaties hebben een GRATIS telefonische informatiedienst.

Handige en betrouwbare sites:
Borstvoeding.com biedt veel informatie over borstvoeding verzorgd door een team van borstvoedingsdeskundigen en moeders met borstvoedingservaring.
Het Borstvoedingsforum is een initiatief van de Samenwerkende Borstvoeding Organisaties.
Kellymom.com, breastfeeding and parenting Engelstalige site met zeer uitgebreide informatie.

Medicijnen en borstvoeding
Protocol borstvoeding prematuren

Directe links naar veel voorkomende vragen en problemen:
Het belang van goed aanleggen
Tepelproblemen
Spruw
Spruwbehandeling
Kolven
Bewaren, vervoeren en opwarmen van moedermelk; je kolf schoonhouden
Regeldagen
Verstopte melkkanaaltjes en borstontsteking
Borstontsteking te lijf
Borstvoeding en de wet

Telefoonnummer Avent: 0900 101 101 5

De multidisciplinaire borstvoedingsrichtlijn: http://www.richtlijnborstvoeding.nl/
  dinsdag 14 juni 2016 @ 20:22:26 #2
409579 LuDann
All the way
pi_163014758
Laatste post:

Wat fijn dat het zo goed gaat Ela! De goede groei is wel een jompel waard! *O* Het klinkt wel als een logistiek probleem zo ja, met 1 tepel gedeeltelijk buiten bedrijf. :P

Het KDV geeft aan dat het drinken toch wel erg moeizaam gaat. En vragen hoe dat thuis gaat, met de flesjes. Ze vergeten altijd dat we thuis dus geen flesjes geven. :')

Wolk weigert daar kennelijk vaak eerst het flesje, waarna ze haar weer even laten spelen. 10 minuten later wil ze dan alsnog wel en drinkt dan 40 cc. Een half uur later soms nog 60 cc. Zo worstelen ze dus een beetje door. Ik weet niet zo goed wat ik hiermee aanmoet, iemand tips?
pi_163015100
Hebben ze al verschillende temperaturen geprobeerd? Misschien drinkt ze het liever koud uit een fles?

Dat klinkt bijzonder ela! Vindt je grote het ook gewoon dat je kleine ook drinkt of heeft ze wel door dat het speciaal is dat ze allebei nog drinken?
pi_163015109
Later aan laten bieden? Als ze hem weigert zal ze er nog geen behoefte aan hebben?
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_163015494
Ik ook niet LuDann, wat willen ze van je horen? Eerlijk gezegd lijkt me het vooral hun probleem en niet echt het jouwe. Lastig en bewerkelijk voor ze, dat zeker, maar als Wolk alleen kleine flesjes wil dan is dat hoe het is.

Mijne heeft dat overigens ook. Het zou me niet verbazen als ze op het kdv wel vier/vijf/zes keer een fles aanbieden op een dag. :@ Weigeren, beetje drinken, half uurtje wachten, weer drinken, toch geen honger etc. Ik zie regelmatig zo'n schema met kleine hoeveelheden in het schriftje maar heb er nog nooit klachten over gehoord. Hij heeft met z'n ruim 9 maanden echt totaal geen ritme met flessen en hoeveelheden geloof ik. tja, mijn baby speelt bv prima alleen maar vraagt op dit punt z'n aandacht.
  dinsdag 14 juni 2016 @ 21:43:26 #6
409579 LuDann
All the way
pi_163017822
Ja, zo keek ik er ook tegenaan, Mineola. Ze blijven er alleen maar over beginnen dus ik denk ik vraag het hier eens na, of jullie ideeen hebben.

Koud aanbieden is wel een optie, ik kan eens vragen of ze dat willen proberen. Ik vind het ergens ook wel een beetje zonde, want ze warmen 120 cc op en soms gaat daar dus maar 40-60 cc van op, want een uur na het opwarmen gaat het weg. Ik zal ook eens vragen wanneer ze het aanbieden, volgens mij gaat dat op schema (iedere 4 uur zal het wel zijn).

Misschien maar kleinere flesjes meegeven? Hoe doe jij dat, Mineola?
pi_163019913
Ludann: W. drinkt ook al zn voedingen in 2x op het kdv. Ze bieden een fles van 130 aan, vaak drinkt 'ie dan eerst 70 a 80 ml en dan gaat 'ie spelen. Ze laten de melk dan staan (max een uur), maar bieden dan na 30 minuten nog een keer aan. Dan is het ondertussen afgekoeld, maar goed.. Dan drinkt 'ie vaak de rest alsnog op (of er blijft 10 ml oid over) En soms meldt 'ie zich binnen die 30 minuten al voor de rest. Ze doen het gewoon zo, krijg er nooit commentaar over eigenlijk.

Soms weigert W. zijn fles ook helemaal. Ik probeer altijd een voeding extra mee te geven, maar dat lukt niet altijd (W. lust geen vriezermelk, voor zover dus het nut van mijn omvangrijke voorraad :') ). Als er mogelijk tekort is gaan ze heel spaarzaam om met de bv; ze warmen dan maar 50 ml per keer op..
pi_163020190
Ja idd, er zijn hier ook dagen dat er veel weg is gegooid. Vandaag zag ik dat hij 160 en 130 heeft gedronken, maar als dat echt in twee keer was dan is dat een uitzondering. Meestal zijn dat de opgetelde hoeveelheden, dus 60 en een half uurtje later 100 of zo. Ik geef 400 ml mee en er was vandaag niks over, dus de rest moest blijkbaar worden weggegooid. Als het lukt bewaren ze het overigens hoor, ze gaan er zeker zuinig/voorzichtig mee om, maar ze mogen met mijn toestemming ook nog een keertje extra opwarmen.

Ik geef geen afgepaste flesjes mee maar aventbekers met een totale hoeveelheid van ongeveer 400 ml. Daarvan maakt kdv/papa/oma naar eigen inzicht flessen. Die 400 is altijd wel genoeg, soms is het op, soms is er over (tot wel 150-180 ml) en dat krijgt hij dan de volgende dag.

Wel zonde idd dat er zoveel weggaat, maar ik heb er minder moeite mee dan bij de oudste. Misschien omdat ik nu makkelijker kolf of zo? Toen kostte het me veel meer moeite voldoende melk te krijgen, dus ik baalde echt behoorlijk als er dan 60 cc down the drain was gegaan. Nu denk ik ach, hij had blijkbaar geen honger.
pi_163026013
Dat weggooien na een uur is een kunstvoedingsregel hč, ivm bacteriegroei. Ik weet niet of het kdv vastzit aan GGD-richtlijnen, maar ik zou zelf niet moeilijk doen over twee of drie uur. Als dat melk scheelt.
pi_163026089
LuDann, rond die leeftijd begon Frits ook moeilijker te drinken. Als hij de melk uit de koelkast aangeboden krijgt wil hij het wel drinken.
  woensdag 15 juni 2016 @ 11:05:21 #11
409579 LuDann
All the way
pi_163027848
Bedankt voor de tips, ik ga eens bedenken wat ik ga doen. Ik ga denk ik eerst proberen om verse melk mee te geven, ik geef het nu ingevroren mee. Misschien lust ze verse melk liever.

Ik kan ook nog proberen om kleinere porties mee te geven (als het toch weer ingevroren wordt), of het ze in een bekertje aan laten bieden (ze vindt uit een bekertje drinken wel leuk maar het wordt wel een knoeiboel dan). Langer laten staan vind ik toch een beetje eng.
  woensdag 15 juni 2016 @ 11:06:00 #12
409579 LuDann
All the way
pi_163027865
Overigens weigert ze sinds een paar dagen de borst soms ook, dus misschien wil ze gewoon niet zoveel meer drinken.
pi_163028073
ze gaat natuurlijk ook steeds meer gewoon eten eten he Ludann...
  woensdag 15 juni 2016 @ 11:41:39 #14
409579 LuDann
All the way
pi_163028636
Ja, klopt en dat ze minder gaat drinken is ook normaal. Maar haar groeicurve (gewicht) buigt weer af en ik vind 65 cc verdeeld over 10 uur toch wel erg weinig.

Ik heb moeite dit soort dingen los te laten met alles wat we achter de rug hebben.
pi_163062154
Blij dat ik dit topic nog eens open en herkenbare ervaringrn lees. Hier heeft drinken ook geen prioriteit meer bij M. Zowel bij mij niet als uit de fles niet. Ik geef nu wel minder mee naar het kdv want als ik vgl. wat ze opdrinkt met wat ik meegeef (en ik krijg nooit wat terug), dan wordt er behoorlijk wat weggegooid. Hoewel ik een prima voorraad heb, vind ik dat toch zonde.

M. drinkt alleen ook wel weinig water enzo, maar ze eet wel fruit/komkommers/tomaat/etc. Ik kan dus totaal niet peilen of ze genoeg vocht binnenkrijgt. (Luiers checken is lastig want ze poept enorm veel.) Ik ga er verder maar vanuit dat ze het zelf wel aangeeft als ze echt dorst heeft, maar tegelijktijd vind ik die overgang van veel melk naar heel weinig maar lastig.
pi_163062713
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juni 2016 20:22 schreef LuDann het volgende:
Laatste post:

Wat fijn dat het zo goed gaat Ela! De goede groei is wel een jompel waard! *O* Het klinkt wel als een logistiek probleem zo ja, met 1 tepel gedeeltelijk buiten bedrijf. :P

Het KDV geeft aan dat het drinken toch wel erg moeizaam gaat. En vragen hoe dat thuis gaat, met de flesjes. Ze vergeten altijd dat we thuis dus geen flesjes geven. :')

Wolk weigert daar kennelijk vaak eerst het flesje, waarna ze haar weer even laten spelen. 10 minuten later wil ze dan alsnog wel en drinkt dan 40 cc. Een half uur later soms nog 60 cc. Zo worstelen ze dus een beetje door. Ik weet niet zo goed wat ik hiermee aanmoet, iemand tips?
Niet om je te ontmoedigen, maar bij ons ging t ook met hangen en wurgen. Enthousiasme als hij eens meer dan 50 cc had gedronken achter elkaar enzo.. Is hier niet goedgekomen..
Kleine flesjes maken was ook niet echt een optie, want heel soms dronk hij in een keer de fles leeg en als het dan een klein flesje was duurde opwarmen te lang en weigerde hij daarna alsnog de rest..
Pas toen hij gewoon ging eten en (koe)melk uit de tuitbeker kreeg ging het beter. Toen hij melk niet goed bleek te verdragen overgestapt op diksap, want water drinkt hij ook niet. Gaat al een hele tijd goed nu..

Hij krijgt thuis nu (20 mnd) trouwens nog bv voor het slapen (nacht en 1 middagslaapje) en bij het opstaan (alleen 's ochtends) (en soms 's nachts als hij wakker wordt).
pi_163062889
Otje dronk over het algemeen nooit meer dan 60cc, uit de koelkast ging het beste. Ik heb me er nooit zorgen over gemaakt, ze haalde het 's avonds wel weer in.
pi_163063036
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 16:09 schreef _Ophelia_ het volgende:
Otje dronk over het algemeen nooit meer dan 60cc, uit de koelkast ging het beste. Ik heb me er nooit zorgen over gemaakt, ze haalde het 's avonds wel weer in.
L weigerde op een gegeven moment de flessen helemaal.. Die dronk dan niet meer dan 10 ml op een kdv dag, dat was écht te weinig. Verder was (en is) hij ook nogal een lichtgewichtje.. Zakte ook behoorlijk op de groeicurve én sliep slecht. Daardoor maakte ik me wel wat zorgen. Maar hij was wel altijd vrolijk. Nu hij groter is (en we koemelk in de ban hebben) maar ik me geen zorgen meer. Hij is nog steeds lichtgewicht en maalt niet om eten, maar ontwikkeling gaat héél goed en áls hij honger heeft kan hij wel vragen om eten (hap? en daarbij puppyoogjes), dat geeft vertrouwen..

Maar volgens mij zijn kleine flesjes best normaal dus..
pi_163063189
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 16:14 schreef watmoetikkiezen het volgende:

[..]Maar volgens mij zijn kleine flesjes best normaal dus..
Ik heb bij het kdv wel een aantal keer benadrukt dat ze borstvoeding op verzoek kreeg en dus thuis ook veel kleine beetjes dronk. Vonden ze irritant, maar ik kon er ook weinig aan veranderen. Ze ging ook maar twee dagen, vandaar dat ik er nooit echt mee zat.
  donderdag 16 juni 2016 @ 17:23:52 #20
409579 LuDann
All the way
pi_163064837
Ik denk dat het wel goedkomt, ik maak me niet echt zorgen. Wel vervelend ikkannietkiezen, hoe het bij jullie ging! Maar als koemelk uit een beker wel ging, had de bv dan ook niet uit de beker gekund?

Wolk heeft vermoedelijk KMA en krijgt dus geen gewone melk of andere zuivel. Ze eet wel heel goed, 2 boterhammen in de ochtend en de middag en tussendoor nog fruit etc. Water krijgt ze ook bij het eten trouwens, dat vindt ze erg leuk, uit een beker drinken. Misschien dat ze minder trek in de bv heeft omdat ze water krijgt?

Drinken de andere baby's rond de 10 maanden ook water op het kdv?
  vrijdag 17 juni 2016 @ 08:42:06 #21
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_163078968
Mooie blog van je op melkpunt, LuDann! :*.
KuikenGuppy
  vrijdag 17 juni 2016 @ 09:17:26 #22
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_163079391
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 17:23 schreef LuDann het volgende:
Ik denk dat het wel goedkomt, ik maak me niet echt zorgen. Wel vervelend ikkannietkiezen, hoe het bij jullie ging! Maar als koemelk uit een beker wel ging, had de bv dan ook niet uit de beker gekund?

Wolk heeft vermoedelijk KMA en krijgt dus geen gewone melk of andere zuivel. Ze eet wel heel goed, 2 boterhammen in de ochtend en de middag en tussendoor nog fruit etc. Water krijgt ze ook bij het eten trouwens, dat vindt ze erg leuk, uit een beker drinken. Misschien dat ze minder trek in de bv heeft omdat ze water krijgt?

Drinken de andere baby's rond de 10 maanden ook water op het kdv?
Mijne wel, maar die drinkt dus ook geen bv. Lust ze niet...
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_163080367
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 17:23 schreef LuDann het volgende:
Ik denk dat het wel goedkomt, ik maak me niet echt zorgen. Wel vervelend ikkannietkiezen, hoe het bij jullie ging! Maar als koemelk uit een beker wel ging, had de bv dan ook niet uit de beker gekund?

Wolk heeft vermoedelijk KMA en krijgt dus geen gewone melk of andere zuivel. Ze eet wel heel goed, 2 boterhammen in de ochtend en de middag en tussendoor nog fruit etc. Water krijgt ze ook bij het eten trouwens, dat vindt ze erg leuk, uit een beker drinken. Misschien dat ze minder trek in de bv heeft omdat ze water krijgt?

Drinken de andere baby's rond de 10 maanden ook water op het kdv?
Ja! Ik bedenk me nu dat mijn oudste rond die tijd ook moeilijker ging doen met flessen. Hij wilde gewoon geen fles meer. Tuitbeker geprobeerd, maar hij leek de melk gewoon niet te willen. Dus na een hoop gerommel en frustratie van alle betrokkenen ben ik rond een maand of tien/elf gestopt met kolven omdat hij het toch niet dronk en ik niet voor de gootsteen kolfde. In overleg met het CB heb ik op de opvang water laten geven overdag. En hij eet heel graag yoghurt, dus ik heb ze een extra bakje yoghurt laten geven om toch aan de calcium te komen. Maar dat wordt voor Wolk wel lastiger...

De melk die ik nog in de diepvries had heb ik mijn man laten geven op zijn vrije dag (de opvang vond bv maar gedoe had ik het idee, papa had meer tijd en geduld en geen GGD regels, dus was de kans naar mijn idee wat groter dat er wel iets in ging :))

Hij dronk 's ochtends en 's avonds nog wel prima aan de borst en op mijn vrije dagen ook overdag. Ik had niet het idee trouwens dat hij het heel erg inhaalde 's avonds. Uiteindelijk heb ik gevoed tot hij 15 maanden was, toen is hij zelf gestopt. En vanaf toen zijn we geloof ik koemelk gaan aanbieden, maar dat lustte hij ook pas met anderhalf of zo.
pi_163080604
quote:
14s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 08:42 schreef Burdie het volgende:
Mooie blog van je op melkpunt, LuDann! :*.
Dat, en die foto erbij is geweldig O+
pi_163080648
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 17:23 schreef LuDann het volgende:
Ik denk dat het wel goedkomt, ik maak me niet echt zorgen. Wel vervelend ikkannietkiezen, hoe het bij jullie ging! Maar als koemelk uit een beker wel ging, had de bv dan ook niet uit de beker gekund?
Tegen die tijd had ik al zoveel bv weggegooid (en eerder lukte het met de beker ook echt niet, wel geprobeerd) en was mijn kolfrecht ook verlopen. Ik was toen dus al gestopt met kolven..

Oh en ze hebben wel een tijdje pap gemaakt van de borstvoeding. Dat was de enige wat hij dan binnenkregen..(maar ook niet echt van harte)..

[ Bericht 8% gewijzigd door watmoetikkiezen op 17-06-2016 10:36:11 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')