abonnement Unibet Coolblue
pi_163078394
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 01:46 schreef LuDann het volgende:
Toch eens kijken of jullie misschien nog iets weten wat we kunnen proberen.

Het probleem is dat Wolk 's nachts wakker wordt en dat we dan zo'n 2 tot 4 uur met haar opzitten tot ze weer slaapt. Ze heeft dan vaak haar ogen wel dicht maar gooit zichzelf heen en weer in mijn armen, trapt met haar voeten, slaat, gooit haar speen weg etc, gewoon heel onrustig. Neerleggen op bed (in ons bed of de hare = krijsen. En dus zitten we (of ik, voornamelijk) elke nacht weer met haar op. Mijn zenuwen zijn echt op.

Wat we al geprobeerd hebben:

Verschonen
Ander merk luiers
Warmere slaapzak
Dunnere slaapzak
Even laten huilen terwijl ik er naast lig (maar dan raakt ze echt compleet overstuur en zijn we nog verder van huis)
Wiegen
Rondlopen
Bv geven
Pap geven

Kan iemand nog wat verzinnen?
Wakker maken? als in, zorgen dat ze haar ogen open heeft en intensief iets gaan doen. Het klinkt absurd, maar misschien wordt ze er weer zo moe van dat ze weer slaap krijgt.
Echte elektriciëns gebruiken geen jokari.
pi_163078408
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 01:46 schreef LuDann het volgende:
Toch eens kijken of jullie misschien nog iets weten wat we kunnen proberen.

Het probleem is dat Wolk 's nachts wakker wordt en dat we dan zo'n 2 tot 4 uur met haar opzitten tot ze weer slaapt. Ze heeft dan vaak haar ogen wel dicht maar gooit zichzelf heen en weer in mijn armen, trapt met haar voeten, slaat, gooit haar speen weg etc, gewoon heel onrustig. Neerleggen op bed (in ons bed of de hare = krijsen. En dus zitten we (of ik, voornamelijk) elke nacht weer met haar op. Mijn zenuwen zijn echt op.

Wat we al geprobeerd hebben:

Verschonen
Ander merk luiers
Warmere slaapzak
Dunnere slaapzak
Even laten huilen terwijl ik er naast lig (maar dan raakt ze echt compleet overstuur en zijn we nog verder van huis)
Wiegen
Rondlopen
Bv geven
Pap geven

Kan iemand nog wat verzinnen?
Heel herkenbaar.

Zo waren/zijn mijn boys ook.

Heb je al wat praktische zaken geprobeerd?
-radiootje zachtjes aan
-nachtlampje
-speen
-bedje verplaatsen
-ander bedje (bijv een campingbedje. Bij m'n oudste kwamen wij erachter dat hij het verschrikkelijk vond om "opgesloten" in z'n ledikantje te liggen)
-flesje water

In het begin waren wij heel erg gefrustreerd. M'n peuter merkte dit waardoor het alleen maar langer duurde. Toen wij t echt niet meer trokken hebben we de 45 min- 1 uur regel ingesteld. Daarna ruilde vriendje en ik, zodat we niet tot ons frustratiemoment kwamen. Daarna lieten we de oudste ook echt ff alleen en krijste hij alles bij elkaar. Binnen 5 min waren wij dan omgeruild en was Ow soms zo mooi dat het huilen het laatste zetje was.

Maar weet je... Op een dag (maar ik ga je niet vertellen na hoe lang :P ) was het opeens over en sliep peuter door.

:* sterkte, het is gewoon niet leuk!
  vrijdag 17 juni 2016 @ 07:54:21 #228
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_163078593
Wow Lu, echt respect dat je dit volhoudt en daarnaast overdag nog wat gedaan krijgt! Heb geen tips alleen :*
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_163078618
M. heeft periodes dat ze 's nachts onrustig is. Soms is het nachtangst of een nachtmerrie, vaker nog is het onverklaarbaar. Ik ga dan met haar televisie kijken: dat helpt altijd. 8-)
pi_163079072
Mariposas, fijn dat de ab aanslaat! Bij mij hielp het ook al vrij snel destijds, maar het blijft ruk. beterschap!

Wat gaan die kleintjes hard, stappen en richting 12 maanden :o :D! In m'n hoofd zijn ze allemaal veel kleiner/jonger nog.

Malteser, beterschap voor Twix, ik hoop dat ie het virus snel te boven komt..
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ahh luna dat plakken is ook wel weer schattig en lief O+.

E heeft gisteren ook weer anderhalf uur bovenop me geslapen. Ze is al een paar dagen van de wap, ze slaapt ineens heel veel overdag.

Lu, dat klinkt slopend. Ik heb ook geen tips..
pi_163079092
Masseren (met solumolie of lavendel of kamille of rozenolie)
Strikmutsje
Warmte
Je instellen op die tijd wakker (dus toch 20u naar bed)
Armen vasthouden (zachtjes natuurlijk)
Beweeg/kleurtjeslampje neerzetten

En de belangrijkste (vind ik): hulp vragen! Vaak kun je niet veel doen aan wat zij doet, maar wel aan wat jij doet. Als jij gespannen bent, voelt zij dat en wordt 't nog moeilijker. Sterkte :*

Mini speelt spelletjes :') Eergisteren zat ze met m'n vader te keten. Hij liet een velletje papier op haar gezicht vallen en zij schateren joh.. Gisteren zit ze met papier te spelen (haar lievelings), legt ze het op haar gezicht, keihard lachen, eraf pakken, weer neerleggen, keihard lachen enzovoorts _O-
pi_163079104
M wordt ook iedere nacht huilend wakker. Zodra ze bij ons het matras van ons bed raakt slaapt ze alweer. (Ze draait meteen op haar zij en legt haar handje op mijn arm O+). Terug in haar eigen bed werkt zelden, dus ons bed = slaap = win.
pi_163079195
Lu: wij hebben hier met 10 minutenregel wel veel meer rust. Bij eerste huil haalde ik W. uit bed, en dan controleerde ik alles (luier, voeden, heb je het niet te warm/koud) en na de voeding legde ik 'm gewoon in bed. Als 'ie dan ging huilen ging ik er elke 10 minuten heen om 'm te troosten en weer weg te leggen.
De eerste keer moest ik er 3x heen, toen sliep 'ie.
De tweede nacht 2x en de derde nacht sliep 'ie meteen na de voeding weer in. De vierde kwam
'Ie uberhaupt niet. Ergens gingen we zo van elk half uur er uit moeten naar compleet doorslapen.

Nu zijn onze nachten goed, met uitzondering van ziek/tandjesfeest, maar dat hou je toch.

En voor iedereen begint over laten huilen en hoe
slecht dat is; dat weet ik en hoef je me niet te vertellen. Maar als je nachten hebt waarbij er niemand meer slaapt en je dus ook overdag amper functioneert (inc. baby want die was ook oververmoeid) moet je wat. En wij hadden ook al heel veel geprobeerd.
En er is een verschil tussen steeds gaan troosten en uren aan een stuk laten huilen zonder te gaan kijken natuurlijk..
  vrijdag 17 juni 2016 @ 09:12:03 #234
56471 pinquit
oh my lama!
pi_163079324
Valt ze ook niet in slaap in de draagdoek Ludann?
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_163079844
Helemaal niet gek, sillie! Je laat dan toch zien dat je niet altijd zijn handje vasthoudt, maar wel in de buurt bent.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_163079878
LuDann, erg herkenbaar die onrust en dat heen en weer gooien met ogen dicht. Ik heb het idee dat het hier vooral een kwestie van verwerken van de dag en/of van ontwikkelen is. Een week of drie/vier ging dat hier ook zo. Inmiddels is het een stuk beter gelukkig, want het was echt slopend.

Dé oplossing heb ik niet gevonden, maar wat wij hebben geprobeerd met wisselend succes (deels ook hierboven al genoemd):
- bedje wisselen (eigen ledikant, campingbedje, deryan, tussen ons in)
- nachtlampje
- warmere slaapzak
- handjes/gezichtje vasthouden
- voeden
- op zijn zij rollen, al dan niet met mijn arm om zich heen en tegen mij aan (dit deed ik als ik echt heel moe was en zelf graag wilde liggen. Baby slaapt namelijk in een ledikant op zijn eigen kamer, dus troosten gebeurt in eerste instantie zittend in de stoel op zijn kamer. Neerleggen tussen ons in resulteerde vaak in 'fladderen' met armpjes en daarvan kan ik zelf niet slapen, als ik steeds gemept word)
- man liep met hem rond en liet hem tegen zijn schouder in slaap vallen

Wat hier nog het beste ging was om hem op de arm in slaap te laten vallen. Aan/tegen de borst, handjes/gezichtje vasthouden en als hij wakker was, geen oogcontact te maken. Af en toe sssshhh, aaien en zeggen dat hij lekker kon gaan slapen. En dan slapend wegleggen in zijn bed.
Het duurde soms heel lang voor hij rustig sliep (wel twee uur idd) met meerdere keren teruggaan en opnieuw beginnen omdat hij weer onrustig werd zodra je hem neerlegde. Soms nam ik hem mee naar ons bed maar dat was niet altijd succesvol (in tegenstelling tot eerder, hij heeft maanden tussen ons in geslapen).
Ik haalde hem dus wel altijd uit bed, want hij had duidelijk behoefte aan onze nabijheid en een hand tegen zijn hoofd was niet voldoende.

Ik vind de tip van Loj om bijtijds van ouder te wisselen een goeie, die ga ik zelf onthouden voor een volgende keer. Wij deden dat wel maar te laat, pas op het frustratiemoment :@ Ik herken idd dat net dat wisselen soms de 'genadeklap' was en hij dan heel snel sliep.

Sterkte! Hopelijk is het een korte fase. Zit Wolk misschien weer in een frustratiemodus omdat ze graag wil staan/lopen of zo?

Oh ja: mijne sliep vaak 's ochtends (na 7u) een paar uur goed, dus ik heb wel eens met hem een uurtje of twee meegeslapen. Ik slaap echt nooit overdag maar om het gemis 's nachts te compenseren was dit toch wel erg fijn. Als het kan: doen!

Sillie, als een bepaalde aanpak voor jullie werkt, dan is dat toch prima? Je hoeft je wat mij betreft echt niet te verdedigen voor jullie keus. Iedereen doet wat hem of haar t beste lijkt en wat bij hem/haar past. Leven en laten leven. :)

[ Bericht 0% gewijzigd door Mineola op 17-06-2016 09:57:01 ]
pi_163080172
Hier gedeeltelijk hetzelfde Ludann. T komt nog steeds 2x voor een voeding snachts, om 12 en om 4 uur. Na die voeding slaapt hij weliswaar, maar is hij zo aan het woelen en soms aan het huilen, terwijl hij gewoon door slaapt. Hij zoekt mij dan ook altijd op, en kruipt vanuit z'n cosleeper naar mij toe. Ik knuffel hem en wacht tot hij diep slaapt en probeer hem dan weer terug te leggen, maar dan kan het ook goed zijn dat het hele circus weer opnieuw begint.

ik heb inderdaad het idee dat het te maken heeft met het verwerken van de dag, en al z'n nieuwe skills...
pi_163081180
oh, en hier lijken er ook 2 tandjes door te komen (we zitten nu al op 3 poepluiers vandaag), dat zal ook niet meehelpen...
  vrijdag 17 juni 2016 @ 10:56:44 #239
409579 LuDann
All the way
pi_163081275
Bedankt voor alle tips. Op deze manier gaat het nu een paar weken, maar ze heeft nooit goed geslapen. Na het lezen van jullie reacties denk ik dat het belangrijkste is dat we ons instellen op hoe het nu gaat, in plaats van hopen op een goede nacht. Want dan is het des te frustrerender als het weer zo'n drama is.

Wat we de afgelopen nachten gedaan hebben is dat ik het een uur probeer, boven op bed, om haar weer in slaap te krijgen. Daarna gaat man met haar naar beneden (Frozen kijken :P En afgelopen nacht heeft hij Inside Out gezien :+ ). Dan is ze helemaal hyper de pieper en na een uur 2 moegespeeld. Om 0:45 werd ze 'wakker', om 1:45 ging hij met haar naar beneden, om 03:30 kwamen ze weer naar boven en om 4 uur had ik haar in slaap in haar eigen bed (in ons bed blijft ze onrustig en dan slaap ik zelf niet). Om 6 uur werd ze weer wakker maar vanaf dat tijdstip slaapt ze altijd nog een uurtje in ons eigen bed.

Draagzak nog niet geprobeerd, kunnen we wel eens doen. Laten huilen gaat hem niet worden. Misschien als het 'gewoon' huilen was, maar het huilen gaat over in oorverdovend krijsen en compleet over de zeik ontroostbaar zijn. Het werkt gewoon niet bij haar.

Frustratie over het nog niet kunnen lopen is er denk ik niet, ze lijkt er niet zo'n haast mee te hebben, is erg voorzichtig en kruipt liever dan ze stapt.

Maar goed, ik vind het bemoedigend dat het bij sommige van jullie een tijdelijke situatie was. En als het niet tijdelijk is dan zal het lang duren voor hier een tweede kindje komt, want zolang de eerste niet doorslaapt komt er geen tweede.
pi_163081539
Ludann, klinkt zwaar! Geen tips verder, want ik herken het (gelukkig!) verder ook niet.

Hier gisteren het eerste lachje gehad, zo lief! En ze glimlacht precies als mijn opa, echt twee druppeltje water. Zo leuk om te zien!

Hier even wat moeilijke momenten gehad (ik, F niet). Mijn oudste heeft een zeldzame aandoening die hem onder andere allergisch maakt voor bijna elk voedsel in de eerste jaren van zijn leven. In principe is er goed mee te leven, maar vergt wel heel veel aanpassing, zorg en inspanning. Anyway, we wisten dus dat er een kans bestond dat F het ook zou hebben, maar nu begint ze dus de eerste tekenen van de ziekte te laten zien. Zacht gezegd flink kut dus. En nu voelde ik me zo schuldig dat zij hier doorheen moet, omdat ik zo nodig besloot nog een kind te krijgen... Ik heb er wel even een paar keer flink om moeten janken. Maar nu maar weer de schouders eronder en de eerste afspraak met de specialist staat gepland...
pi_163081692
Ludann, hier slaapt oudste ook nog niet door, maar om eerlijk te zijn; je went er aan. Hier gaat man er uit voor de peuter en ik ga er uit voor de baby (want borstvoeding). Kun je je eigen slaap patroon er op aanpassen dat je op de een of andere manier wel genoeg uren maakt, of misschien het zo verdelen dat elk van jullie in ieder geval 1 nacht in het weekend kan doorslapen?
pi_163082260
oh, wat naar lijkt me dat dodoria. Sterkte!

Hier is het de hele dag kutweer, met zelfs een waarschuwing voor heel veel regen. T wil toch eigenlijk graag naar buiten...

pi_163087625
Wat een leuke foto's Jagar! Hoe hij daar zo staat...

LuDann, dat klinkt als een zware nacht. Ik heb zo ook geen tips voor je.

Dodoria, wat vervelend! Het enige kleine voordeel is dat jullie nu in ieder geval al ervaring hebben en het wiel niet hoeven uit te vinden...

Ik heb besloten dat ik ga stoppen met bv, hoe moeilijk het ook is voor me (of in ieder geval terugbrengnen tot twee voedingen per dag). Het verhaal staat in het bv-topic, maar in het kort komt het neer op bijna 5 weken krampachtig proberen productie op gang te krijgen en het blijft maar niet lukken. Ik voel me er zwaar schuldig en slecht over, maar ik denk helaas dat ik een betere moeder ben als ik toegeef dat dit voor M, mijzelf en mijn vriend te veel stress oplevert, zeker als ik straks weer 40 uur aan het werk ga en dan dus weer dagen 10 uur van huis ben.
pi_163093691
Herkenbaar probleem, Luna. Ik heb zelf maar 2,5 week bv gegeven (ik zat voor iedere voeding te huilen, het deed zoveel pijn), maar vond de beslissing heel lastig. En toen ik eenmaal gestopt was voelde ik zoveel rust. Ik kon ineens veel meer genieten van S. Je maakt de keuze weloverwogen, dus dan is het altijd goed.

Hij staat er inderdaad klaar voor, Jagar. Jammer van dit weer de laatste tijd.

Ik ben net thuis van het werk, maar zonder baby thuis. Die blijft eens in de 2 weken (op mijn werk-vrijdag) logeren bij zijn ooms (schoonbroer en man). Zij genieten er zo van!
Ik vind het wel saai in huis. Maar nu maar eens in bad en een nachtje doorslapen.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  vrijdag 17 juni 2016 @ 20:03:37 #245
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_163095584
Sta-baby's. Wat lijkt ie groot Jäger!

Bad *O* doorslapen O+ :Z

Mijn kinders slapen, maar ik durf niet in bad te gaan. Vriend is namelijk niet thuis, en gegarandeerd dat er eentje wakker wordt als ik de badkraan opendraai of er is stap :(

Wij hebben net F's bed maar eens schuin gezet. Hij is zo verkouden dat ie afgelopen nacht elke keer wakker werd omdat niet door zn neus kon ademen, speen dus uitspuugde, en dan paniek had, want speen weg...
  zaterdag 18 juni 2016 @ 00:18:15 #246
409579 LuDann
All the way
pi_163102606
Wat rot Dodoria, zo heftig allergisch. Hoe heet die aandoening als ik vragen mag?

Jagar, leuke foto's!

Luna, vervelend dat de borstvoeding zo moeizaam gaat. Veel sterkte.

Ik kom even jompelen, want mijn baby slaapt weer eens niet. Heb ik mooi tijd om nog even appelflappen voor morgen te bakken! *O*

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_163104212
Haha LuDann! Respect voor je omdenken ♡!!!

Lunamatic... dat is idd een hele moeilijke keus! Ik ben ook gaan afbouwen rond 6 weken, maar had het ook heel zwaar met de keus! Achteraf merk ik dat ik me best veel verdrietig heb gevoeld in de periode dat ik borstvoeding gaf en daarna voelde ik me veel gelukkiger.. & een Gelukkige moeder is ook heel belangrijk voor je kindje! Knap dat je de keus hebt gemaakt!!!

L is voor het eerst uit logeren vanavond, gek, spannend, leuk! Mis haar wel!! Maar heb een hele leuke avond gehad met lekkere wijntjes! :) trusten!
pi_163104638
Ik had twee wijntjes gisteravond maar kan daar dus echt niet meer tegen. :')

L. heeft wat rode plekjes op haar hoofd en armen en benen. Waterpokken zijn het uiteraard niet. Het lijken wel puisten zonder kop zeg maar. Zouden dat muggenbulten kunnen zijn? Zesde ziekte heerst op de opvang, maar daar is het niet genoeg voor, het zijn echt een paar sporadische plekken.

Verder huilepiepsgalore hier vandaag.

Lu, heb je nog een beetje kunnen slapen uiteindelijk?
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_163104674
Lunamatic ik heb je verhaal in het bv-topic nog niet gelezen, maar het klinkt als de juiste keuze voor jou. Een blije mama is een blije baby zeggen ze toch altijd :* En baby's groeien prima op flesjes (zo ben ik ook goed terecht gekomen ;) )

Dodoria heftig dat jullie dochter het nu ook lijkt te hebben.

Al die logeerbaby's! Jullie kunnen dus lekker uitslapen of valt dat tegen?

Hier is nog niet gelogeerd. Ene oma (sm) wil dit sowieso niet, want ze is erg doof zonder haar gehoorapparaten en dus bang dat ze M. niet hoort. Mijn ouders en schoonzussen zouden het fantastisch vinden denk ik, maar wij hebben er zelf nog geen behoefte aan dus ze mogen het nog niet proberen oO<
pi_163104694
Geen logeerbaby hier, gewoon om half 3 en half 5 eruit en om half 7 opstaan. Feestbeest als ik ben lag ik ook gewoon om 11 uur al in bed. 8-)

Logeren moet ik nog niet aan denken. Maar met mans operatie zal het binnenkort waarschijnlijk toch gaan gebeuren.
Want het leven is niet meer dan een sprookje
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')