abonnement Unibet Coolblue
pi_163185812
Dat heb ik ook kaatje, bij het PSZ is de overgang naar de basisschool het doel zeg maar. Ook omdat ze bij het PSZ van de school die wij op het oog hebben de peuters ook de kleuterklas in laten lopen etc. Om de overgang kleiner te maken.
  dinsdag 21 juni 2016 @ 13:38:31 #202
73386 Fazz
onderweg
pi_163186037
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 juni 2016 13:17 schreef kaatjejannie het volgende:

[..]

Kdv is toch heel wat anders dan psz? Kdv is wat mij betreft echt opvang. Hele dag en een heel andere verantwoordelijkheid dan een psz.
Of dat wat anders is vraag ik me af. Het aanleren van structuur e.d. als voorbereiding op de basisschool leren ze toch net zo goed op het kdv.
pi_163186229
Bij het PSZ wat wij op het oog hebben, komen de kleuterjuffen ook regelmatig langs en doen ze andere dingen om aansluiting met de kleuterklas te krijgen. Ons KDV doet wel van alles om de overgang te verlagen maar dat soort dingen niet.
pi_163186252
Volgens mij is het voornaamste doel van het kdv de kinderen opvangen overdag. Dat ze daarnaast wat aan voorbereiden school doen, dat is aan hun zelf.
Het doel van psz is volgens mij echt wel de voorbereiding op school.
*poef* nu is het weg
pi_163186433
Hier ook geen psz maar alleen 1 dag kdv.
Ik heb er een tijd geleden wel over nagedacht. Omdat het toen niet lekker liep en ik me op sociaal emotioneel gebied wel zorgde maakte.
Maar dat is 2 maandjes helemaal omgeslagen.
Onze kdv (en volgens mij de meeste) doen aan voorbereiding op school. Bij ons is dat bijvoorbeeld de 3+ groep waar ze twee uur per dag zitten. Zo zijn ze gisteren bezig geweest met zelfstandigheid. Oefenen met jassen en schoenen aan en uit trekken en hun eigen boterhammen smeren :)

Ow heeft het al vaak over school. Maar hij komt ook wel regelmatig al op school bij mij.
Hij heeft mij trouwens vanochtend beloofd dat hij tijdens de zomervakantie op de wc gaat plassen :')
pi_163191177
Ons kdv doet niet aan school voorbereiding volgens mij en zit zelfs in een andere stad dan waar wij wonen dus psz zou wel welkom zijn om hem alvast te laten wennen aan de locatie en het schoolse, maar het is voor ons echt te duur om dat er nog bij te doen aangezien het in onze gemeente valt onder een opvangslocatie en je gewoon 7 euro per uur betaalt en verplicht twee ochtenden moet afnemen. Dan liever kdv, want dat is praktischer met een volle dag.

Ik hoorde trouwens ook dat je kdv een dossier doorstuurt naar de school die je kiest. Klopt dat? Ik denk namelijk niet dat ik dat nodig vind. Ik heb liever dat ze met een frisse blik kijken wat hij nodig heeft en niet afgaan op wat het kdv over hem vertelt. Nu zal dat niet zo zwart wit zijn natuurlijk, maar een kdv vind ik toch echt een hele andere situatie dan een school.

[ Bericht 0% gewijzigd door Dot. op 21-06-2016 17:38:03 (Typo) ]
  dinsdag 21 juni 2016 @ 17:27:17 #207
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163191185
Chanty en Lucas schuifelen voorzichtig het peutertopic binnen :@ :W
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_163191290
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 juni 2016 17:27 schreef Chanty het volgende:
Chanty en Lucas schuifelen voorzichtig het peutertopic binnen :@ :W
welkom :W
pi_163191291
Welkom Chanty en gefeliciteerd! *O*
pi_163191294
Gefeliciteerd met je peuter Chanty *G*
pi_163191321
Dot ik heb dat niet eerder gehoord dat een kdv dat doet en denk ook dat ze daarvoor toestemming nodig hebben van jou
pi_163191675
Hi Chanty, welkom met Lucas!!

Eigenlijk heb ik helemaal niet serieus nagedacht over psz. En als ik me er even in verdiep, loop ik al tegen de tijden aan. Je kind kan er dagdelen heen, maar die dagdelen zijn dan vrij kort, dus 's middags tot 14.30. En dan kun je voor verlengde opvang gaan, maar dat lijkt me wat ingewikkeld allemaal, en de stabiliteit van zo'n groep kinderen lijkt me dan ook een stuk minder, op het kdv is dat dan toch duidelijker geregeld. Grote pluspunt van het kdv is dat het een voor I nu heel vertrouwde omgeving is, met vertrouwde kindjes die ze al kent vanaf de babygroep. Ze doen daar ook wel aan voorbereiden op de kleutergroep, maar ik weet niet hoe structureel of goed doordacht dat is. Maar eerlijk gezegd vind ik het veel belangrijker dat I gewoon lekker kan spelen: het hele sociale aspect is daarbij van belang en het functioneren in een andere omgeving dan thuis.

Mijn vriend was vanmiddag voor een gesprek op het kdv en het bespreken van hoe het gaat met I, vanwege haar verstap naar de peuters. Het beeld dat ze van haar hebben, komt eigenlijk helemaal overeen met wat wij zelf thuis zien. Ze is altijd heel enthousiast, soms zo dat ze andere kindjes wat kan overvleugelen. Dat laatste was nieuw voor ons, wat dat zien wij natuurlijk niet zo vaak op die manier. En verder was voor ons ook nieuw dat ze heel duidelijk voorkeuren heeft voor mensen: ze trekt heel duidelijk naar bepaalde leidsters toe en ook met bepaalde kindjes heeft ze veel meer dan met anderen. Haar ontwikkeling is volgens het boekje, alleen haar grove motoriek is een aandachtspuntje, maar niet om ons zorgen te maken.
Nouja, het is toch altijd wel weer grappig. zo'n soort rapport over je kind. :D .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_163193027
Chanty gefeliciteerd! *O* *O*
pi_163193216
Dot, ons KDV heeft daarvoor toestemming aan ons gevraagd.
Welkom Lucas en Chanty *O*
Fijn om te horen dat I op het KDV zichzelf is toch? Dan voelt ze zich op haar gemak.
Hier is PSZ een halve dag en zou dat ten koste gaan van een halve dag opa en oma en een halve dag met mijn vrouw. (om de week bij opa en oma de hele dag naast het KDV)
pi_163193461
Welkom Chanty en Lucas *O*
pi_163195028
Franny, leuk zo'n gesprek over je kind O+

Hier vandaag naar de bieb gegaan. Riley mocht zelf boekjes kiezen en die zijn een groot succes. Net heerlijk zitten lezen met haar dicht tegen me aan. Helemaal in het verhaal. Zo gezellig O+
  dinsdag 21 juni 2016 @ 19:50:01 #217
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_163195755
Loj, heb jij ook zo' eigenwijsje die vindt dat ie ook best in zn luier kan plassen? Ik heb nog een klein beetje hoop dat J in de vakantie misschien ook wil...

En Chanty en Lucas, welkom!


Hier worden ook automatisch vanuit KDV en PSZ gegevens doorgegeven naar de basisschool, is een gemeentelijk beleid. Ik heb daar dan ook toestemming voor gegeven. Het leek mij alleen maar makkelijk dat de kleuterjuf straks weet hoe ver mijn kind grof- en fijnmotorisch is, dat ze weet dat zijn taalontwikkeling prima is, maar dat tellen nog niet zo wil, maar dat ie wel heel goed is in ordenen en categoriseren.

Natuurlijk komt een kleuterjuf daar na een tijdje zelf ook wel achter, maar als ik haar zo wat tijd kan besparen die ze aan de kinderen in de klas of aan het voorbereiden van haar lessen kan besteden, vind ik dat prima ;)

Hier trouwens op KDV niet op alle dagen een 3+ groep (alleen di/do dacht ik, drukke dagen), en dus niet op de dag dat J altijd ging. Daarom andere opvangmogelijkheden gezocht, en nu alleen PSZ. Geluk voor ons is dat hij dat ook veel leuker vindt. Aan de school wennen lukt dan weer niet, de PSZ zit bij de andere basissschool waar we niet voor gekozen hebben. Ach, hij weet naar welke school hij straks gaat, we wonen er vlak bij, dus komt vast goed ;)
pi_163199072
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 juni 2016 19:50 schreef mousemicky het volgende:
Loj, heb jij ook zo' eigenwijsje die vindt dat ie ook best in zn luier kan plassen? Ik heb nog een klein beetje hoop dat J in de vakantie misschien ook wil...

Sterker nog, op het kdv is hij dus de hele dag plaszindelijk :')
En hier thuis... Soms als hij er zin in heeft..
Poepen heeft hij nog nooit op t toilet gedaan, hij heeft zelfs een keer, toen hij naakt rondliep, zelf een luierbroekje aangedaan om erin te poepen :')

Ik heb wel een beetje kriebels erom... De tijd gaat zo snel nu!
  dinsdag 21 juni 2016 @ 21:31:53 #219
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_163199804
Dan is ie al verder dan J, die is absoluut niet zindelijk. Ik vraag me alleen de laatste weken af of het iets te maken heeft met zijn medicatie voor obstipatie. We maken dus de huidige kuur af, en kijken daarna of het zonder ook gaat. Misschien voelt ie dan wel wat aankomen (heb het idee dat t nu 'te makkelijk' en dus ook te snel gaat). Ik begin ook de zenuwen te krijgen hoor, nog een half jaar en hij wordt 4 :o
pi_163200077
Hier ook een dame van bijna 3,5 jaar die echt nog niet zindelijk is. Ik heb het laatst weer geprobeerd. Tussen twee toiletbeurten plaste en poepte ze in haar luier. Luier mag sowieso niet uit.
Ook hier soms wel echt paniek bij mij. Ik probeer het nu even los te laten. Zij is er nog niet klaar voor en ik voelde me onzeker en gefrustreerd naar haar toe. :@
pi_163200564
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 juni 2016 21:31 schreef mousemicky het volgende:
Dan is ie al verder dan J, die is absoluut niet zindelijk. Ik vraag me alleen de laatste weken af of het iets te maken heeft met zijn medicatie voor obstipatie. We maken dus de huidige kuur af, en kijken daarna of het zonder ook gaat. Misschien voelt ie dan wel wat aankomen (heb het idee dat t nu 'te makkelijk' en dus ook te snel gaat). Ik begin ook de zenuwen te krijgen hoor, nog een half jaar en hij wordt 4 :o
Ik weet niet wat je geeft voor de ontlasting maar je kunt dan misschien beter afbouwen en goed in de gaten houden hoe de ontlasting is dmv de bristol stool form scale
pi_163200771
Die van mij (net 3) vind het zonder luier wel interessant. Van de week heb ik dr op de wc gezet met een iPad op schoot :P toen had ze wel de rust om te zitten en te plassen.

Ze is gek op sprookjes en elke avond bij het eten verteld ze ons en zelf verzonnen sprookjes. Vandaag had ze haar sprookjesboek meegenomen naar beneden en ging ze de schilder voorlezen O+ Die gozer is helemaal gek op dr. Ook op de oudste trouwens. Die is hier 2 dagen nu en niet meer weg te slaan :D
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
  dinsdag 21 juni 2016 @ 21:55:14 #223
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_163200819
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 juni 2016 21:48 schreef Goitske het volgende:

[..]

Ik weet niet wat je geeft voor de ontlasting maar je kunt dan misschien beter afbouwen en goed in de gaten houden hoe de ontlasting is dmv de bristol stool form scale
Hij krijgt Forlax, 1 zakje per dag, dus al minimaal. Bij meer wordt t zelfs met luier een rotzooitje ;) Advies van de huisarts was kuur afmaken, en dan kijken hoe het gaat. Blijven letten op genoeg drinken, en als J aangeeft buikpijn te hebben meteen weer bellen, en dat is dus wat we gaan doen.
pi_163200959
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 juni 2016 21:55 schreef mousemicky het volgende:

[..]

Hij krijgt Forlax, 1 zakje per dag, dus al minimaal. Bij meer wordt t zelfs met luier een rotzooitje ;) Advies van de huisarts was kuur afmaken, en dan kijken hoe het gaat. Blijven letten op genoeg drinken, en als J aangeeft buikpijn te hebben meteen weer bellen, en dat is dus wat we gaan doen.
Evt kun je eerst naar half zakje gaan en dan naar niks.
  dinsdag 21 juni 2016 @ 21:59:05 #225
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_163200967
De wc is hier een no-go area, het potje ook. Zelfs voor de favoriete juf op de PSZ wilde hij niet op de wc zitten (plassen is niet eens het doel...). Luier uit vindt J ook geen goed plan.

Ik ben stiekem wel blij te horen dat J niet de enige is. Op de PSZ is ie de oudste, nieuw meisje van net 2 is al prima zindelijk (alle meisjes trouwens), 2 behoorlijk jongere jongetjes ook. Ik begon een beetje te denken dat er iets mis was met mijn kind dat ie dit dus nog niet wil/ kan. Nu is ie ook wel erg eigenwijs, maar toch, als ie t echt niet voelt, dan is t natuurlijk ook lastig...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')