Maakt dat uit?quote:
Handig. Zeker omdat iedereen hier de blikjes weggooidquote:Op maandag 6 juni 2016 19:02 schreef marcel.nl het volgende:
Ja blik moet ook in de statiegeldmasjien.
Ja maar zonder het recycle-statiegeld teken accepteert hij ze niet. Dus niet proberen NL-blikkies erin te proppen!quote:Op maandag 6 juni 2016 20:23 schreef davedavy het volgende:
[..]
Handig. Zeker omdat iedereen hier de blikjes weggooid
weggooidquote:Op maandag 6 juni 2016 20:23 schreef davedavy het volgende:
[..]
Handig. Zeker omdat iedereen hier de blikjes weggooid
quote:Op maandag 6 juni 2016 20:23 schreef davedavy het volgende:
[..]
Handig. Zeker omdat iedereen hier de blikjes weggooid
En daarom kopen Duitsers in NL de blikjes bier en fris voor de dagtochtjes en vakantie.quote:
Daarom drinken ze vooral uit flessen dus.quote:Op maandag 6 juni 2016 22:33 schreef z80 het volgende:
[..]
En daarom kopen Duitsers in NL de blikjes bier en fris voor de dagtochtjes en vakantie.
1 keer zeulen met het blik is wel genoeg.
Ook statiegeldquote:
Ja, in de grote steden laten flaschensammler de glazen flessen al staan en alleen PET gaat nog mee...quote:Op dinsdag 7 juni 2016 11:58 schreef MCH het volgende:
[..]
Die gaan niet zo snel kapot als de blikken en hebben minder statiegeld.
Butermilch het karnemelk in het Nederlandsquote:Op zondag 12 juni 2016 13:42 schreef Alieda-R het volgende:
Altijd gedacht dat alle Duitse broden na 1 dag niet meer te eten zijn, heb al broden van verschillende supermarkten en bakkers gehad en allemaal na 1 dag droog/taai maar nu blijkt er toch een brood te zijn die de dag na aankoop nog lekker is, namelijk botermelk brood van de Lidl (zo'n brood die ze afbakken in de winkel en je zelf daar in de snijmachine kunt snijden). Gistermiddag gekocht nu nog steeds lekker
Onzin, gelul en kletsika, humbug en ouwe wijvenquote:Op zondag 12 juni 2016 13:48 schreef Igen het volgende:
In Duitsland wordt meestal juist gezegd dat je een vers brood eerst een dag moet laten liggen, omdat het minder lekker is en je er buikpijn van krijgt als je het ovenvers eet.
Voor oudewijvenkoek geldt dat wel. Altijd als ik er een bak denk ik, mwoah. En dag of twee later smaakt ie zoals het heurtquote:
Karnemelk? Dat hoort toch zuur te zijn? Heb buttermilch met chocoladesmaak gehad, dat was niet zuur maar heel erg zoet. Proef in het brood ook niets zuurs. Misschien dat het in Duitsland op een andere manier bewerkt wordt dan in Nederland.quote:Op zondag 12 juni 2016 13:48 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Butermilch het karnemelk in het Nederlands
Heb ik weleens gehad maar lust het niet, hoe meer rogge erin zit hoe ranziger ik het vind.quote:Op zondag 12 juni 2016 14:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Zuurdesembrood met een hoog roggeaandeel smaakt vers erg lekker, maar ook na dagen nog goed
Heb het weleens een dag laten liggen maar het belandde meteen in de vuilnisbak, was na 1 dag droog en taai.quote:Op zondag 12 juni 2016 13:48 schreef Igen het volgende:
In Duitsland wordt meestal juist gezegd dat je een vers brood eerst een dag moet laten liggen, omdat het minder lekker is en je er buikpijn van krijgt als je het ovenvers eet.
Nee hoor, heb ook wel eens een brood gebakken me karnemelk, proef je niets van qua zuurheidquote:Op zondag 12 juni 2016 15:18 schreef Alieda-R het volgende:
[..]
Karnemelk? Dat hoort toch zuur te zijn? Heb buttermilch met chocoladesmaak gehad, dat was niet zuur maar heel erg zoet. Proef in het brood ook niets zuurs. Misschien dat het in Duitsland op een andere manier bewerkt wordt dan in Nederland.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |