abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 31 mei 2016 @ 12:06:57 #1
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_162641049


laatste update 17/08/2015

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.


- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://vimeo.com/101032213




[ Bericht 1% gewijzigd door THEFXR op 31-05-2016 12:27:17 ]
  dinsdag 31 mei 2016 @ 12:07:47 #2
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_162641070
[quote]0s.gif Op dinsdag 31 mei 2016 12:01 schreef THEFXR het volgende:

[..]

HAHHA, Heeft RAM een geldzakje gekregen?
  dinsdag 31 mei 2016 @ 12:13:26 #3
14505 OProg
A Life in Music
pi_162641159
quote:
De functie wordt voornamelijk - maar niet uitsluitend - op kantoor en binnen kantoortijden vervuld.
Dat is dan weer jammer. Met name het stuk van als een Stasi-officier binnenvallen leek me leuk. :{ Maar dat is bijna niet.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  dinsdag 31 mei 2016 @ 12:18:07 #4
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_162641232
quote:
10s.gif Op dinsdag 31 mei 2016 12:13 schreef OProg het volgende:

[..]

Dat is dan weer jammer. Met name het stuk van als een Stasi-officier binnenvallen leek me leuk. :{ Maar dat is bijna niet.
_O-
pi_162643307
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2016 12:07 schreef THEFXR het volgende:
[quote][ afbeelding ] Op dinsdag 31 mei 2016 12:01 schreef THEFXR het volgende:

[..]

HAHHA, Heeft RAM een geldzakje gekregen?
Yes
  dinsdag 31 mei 2016 @ 15:08:10 #6
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_162644952
http://www.gazzetta.it/Ci(...)e-150907544544.shtml

quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2016 22:20 schreef Mani89 het volgende:
Gefeliciteerd met je Gerrans UI!
Put these foolish ambitions to rest.
  dinsdag 31 mei 2016 @ 15:12:23 #7
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_162645019
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2016 15:08 schreef Koffieplanter het volgende:
http://www.gazzetta.it/Ci(...)e-150907544544.shtml

[..]

Gefeliciteerd met je Gerrans UI!
Dankjewel.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_162651865
quote:
Isinbajeva beschuldigt vier landen van systematisch dopegebruik

Jelena Isinbajeva heeft de aanval geopend op de gevestigde atletiekorde. De tweevoudig olympisch kampioene polsstokhoogspringen uit Rusland heeft tegen sport.ru verklaard dat ook in andere landen sprake is van systematisch dopegebruik in de atletieksport. De vedette noemde de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland en Kenia.

"Atleten uit die landen zijn tegen schorsingen aangelopen, zaten stil hun schorsing uit zonder te stoppen met trainen en keerden terug met overwinningen en records", liet ze optekenen. Isinbajeva mag door de voorlopige schorsing van de Russische atletiekbond niet in actie komen.

De Russen zijn gestraft door de internationale atletiekfederatie IAAF, nadat het wereldantidopingbureau WADA met een rapport kwam over door een door de Russische staat gefinancierd en georganiseerd dopingnetwerk binnen de atletieksport.

Op 17 juni beslist de IAAF in Wenen of de schorsing wordt opgeheven. Gebeurt dat niet, dan kunnen de Russische atleten de Olympische Spelen in Rio vergeten. Isinbajeva heeft al aangekondigd in dat geval naar het Europese Hof voor de Rechten van de Mens te stappen om deelname in Rio af te dwingen.

Onbegrijpelijk en unfair

Voor de polsstokhoogspringster is het feit dat alleen Rusland in het verdachtenbakje zit onbegrijpelijk en unfair. "Ik heb vijf jaar buiten Rusland getraind, met een eigen coach. Ik heb veel controles moeten ondergaan. Die zijn altijd negatief geweest. Ik ben altijd eerlijk geweest en ik laat niemand mijn rechten afnemen'', toonde ze zich eerder al heel strijdbaar.

http://nos.nl/artikel/210(...)sch-dopegebruik.html
Game on ~O>
pi_162652254
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2016 20:01 schreef TheArt het volgende:

[..]

Game on ~O>
De enige Russische die ik waardeer
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 31 mei 2016 @ 20:19:01 #10
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_162652401
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2016 20:13 schreef Max23 het volgende:

[..]

De enige Russische die ik waardeer
Wat :D

Als ik aan één Russische sporter een pleurishekel heb is zij het wel, met haar homohaat, samenzweringstheorieeën en "omg het is een schending van onze mensenrechten!!1!"-gejank de hele tijd. Echt, zij staat bij mij op het lijstje met Gatlin en Mekhissi-Benabbad waarvan ik eveneens hoop dat ze ooit (weer) gepakt worden en oprotten.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_162658228
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2016 20:19 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Wat :D

Als ik aan één Russische sporter een pleurishekel heb is zij het wel, met haar homohaat, samenzweringstheorieeën en "omg het is een schending van onze mensenrechten!!1!"-gejank de hele tijd. Echt, zij staat bij mij op het lijstje met Gatlin en Mekhissi-Benabbad waarvan ik eveneens hoop dat ze ooit (weer) gepakt worden en oprotten.
MAD.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_162661756
hajoseppelt twitterde op maandag 30-05-2016 om 11:40:21 Neue Folge "Geheimsache Doping" ARD 8. Juni: "Showdown für Russland". ARD 22.45 + danach in @maischberger. @ARD_Presse @WDR @sportschau reageer retweet
  woensdag 1 juni 2016 @ 08:56:10 #13
194695 franklop
Fran knock
pi_162661875
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2016 08:42 schreef TheArt het volgende:
hajoseppelt twitterde op maandag 30-05-2016 om 11:40:21 Neue Folge "Geheimsache Doping" ARD 8. Juni: "Showdown für Russland". ARD 22.45 + danach in @maischberger. @ARD_Presse @WDR @sportschau reageer retweet
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 1 juni 2016 @ 09:25:19 #14
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_162662211
quote:
10s.gif Op woensdag 1 juni 2016 08:56 schreef franklop het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Ik durf nauwelijks nog echt wat te verwachten :P

Zelfde dag als de IAAF-uitspraak over Rusland volgens mij, dus dat zou wellicht wat hoop kunnen bieden :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_162663633
Wel prettig dat we nu het nummer van Herman Ram hebben. Wellicht bel ik hem op om uit te leggen dat het gebrek aan dopinggevallen in het voetbal een gevolg is van weinig controles, ipv een oorzaak. Dat kan hij verder ook niet weten, dus in principe heb ik er geen problemen mee om als expert een duit in het zakje te doen.
pi_162664928
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2016 20:13 schreef Max23 het volgende:

[..]

De enige Russische die ik waardeer
Aaah die anti-homo activiste. Toppertje inderdaad.
  woensdag 1 juni 2016 @ 12:08:02 #17
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_162665618
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2016 10:50 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Wel prettig dat we nu het nummer van Herman Ram hebben. Wellicht bel ik hem op om uit te leggen dat het gebrek aan dopinggevallen in het voetbal een gevolg is van weinig controles, ipv een oorzaak. Dat kan hij verder ook niet weten, dus in principe heb ik er geen problemen mee om als expert een duit in het zakje te doen.
en ze doen alleen urine, en ze weten het van te voren.
  woensdag 1 juni 2016 @ 15:46:39 #18
39256 Bonobo11
Have a good time, all the time
pi_162670652
http://nos.nl/artikel/210(...)gevens-te-delen.html

quote:
Sportkoepel NOC*NSF is niet verplicht verzamelde medische gegevens die kunnen wijzen op dopinggebruik te delen met de Nederlandse Dopingautoriteit. Dit antwoordt minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op Kamervragen naar aanleiding van een reportage in april van Nieuwsuur, waaruit blijkt dat de sportkoepel medische gegevens van olympische sporters bijhoudt.

Bij het systematisch bloedonderzoek wordt onder meer getest op waarden die ook voor dopingopsporing kunnen worden gebruikt. NOC*NSF zette het monitoringprogramma in 2010 op. NOC*NSF maakte vooraf geen afspraken met de Dopingautoriteit over het monitoringprogramma.

Schippers antwoordt op vragen van Kamerlid Van Dekken (PvdA) dat de medische gegevens die worden verzameld bij de sportmedische begeleiding van sporters zouden kunnen bijdragen aan het opsporen van dopinggebruik. "Het opsporen van dopinggebruik is echter niet het doel van de sportmedische begeleiding van de sporters en NOC*NSF gebruikt de gegevens daar dan ook niet voor."
Trouwens ook voor het uitstekend begeleiden van dopingprogrammas
quote:
Schippers geeft aan dat het Nationaal Dopingreglement sportbonden verplicht informatie over (mogelijk) dopinggebruik te delen met de Dopingautoriteit. "Hoewel het in de geest van het reglement zou zijn als NOC*NSF ook dit soort gegevens zou delen, is zij daar echter niet toe verplicht omdat ze geen partij is bij het Nationaal Dopingreglement."
We zouden wel gek zijn. w/ w/
quote:
De minister laat de Tweede Kamer verder weten dat NOC*NSF en de Dopingautoriteit in overleg gaan om te bepalen waar de sportmedische begeleiding van sporters mogelijk raakt aan het opsporen van dopinggebruik. "Op basis daarvan zullen zij afspraken maken hoe met deze gegevens zal worden omgegaan
http://nos.nl/nieuwsuur/a(...)ver-bloedtesten.html

quote:
Chef-arts Cees-Rein van den Hoogenband zette het monitoringprogramma namens NOC*NSF in 2010 op om de medische begeleiding van de Nederlandse olympische ploeg te professionaliseren.

Chef-arts Van den Hoogenband stelt dat er de afgelopen jaren in het monitoringprogramma nog nooit een verdachte bloedwaarde is geconstateerd. Maar zelfs al zou hij een afwijkende waarde aantreffen, dan meldt de chef-arts dit niet.

"Ik denk niet dat het mijn taak is om de Dopingautoriteit te bellen. Ik ben niet de aanklager van onze atleten, in geval ze iets doen wat niet normaal zou zijn. Dit valt onder het medisch beroepsgeheim. Het klinkt een beetje rot, maar ik heb er in zekere zin ook geen belangstelling voor. Waar het mij om gaat is dat ze gezond zijn."
Nee duh,
NOCNSF(dokter vd Hoogenband) gaat onze Rio-gangers, natuurlijk top prepareren en niet aan de Dopingautoriteit vertellen wie er "glowen" in de tests. Dat zegt hij hier ook gewoon tussen de regels door. Leuk hoe ze Herman Ram voor de gek houden
Feyenoord!!! * Barça
  Moderator woensdag 1 juni 2016 @ 15:58:14 #19
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_162670921
Het gaat Cees-Rein om de gezondheid van de atleten. Ronaldo de dikke denkt hier iets anders over.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  woensdag 1 juni 2016 @ 16:01:28 #20
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_162671011
Reactie van Cees-Rein is eigenlijk gewoon obsceen. Love it
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
pi_162671356
Geweldig _O-
  woensdag 1 juni 2016 @ 16:24:05 #22
40566 Ericr
Livewrong
pi_162671485
Die 21,19 komt er, Dafne ligt over 15 jaar wel onder de grond maar ze is nu wel gezond dankzij de groenten en voeding en de tests van Cees-Rein.
  woensdag 1 juni 2016 @ 16:25:04 #23
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_162671498
Cees-Reingod _O_
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 1 juni 2016 @ 16:25:34 #24
426493 crew  PippenScottie
pi_162671513
Je schaamt je toch de ballen uit je broek voor dit soort praktijken. :N
  Moderator woensdag 1 juni 2016 @ 16:28:38 #25
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_162671579
quote:
1s.gif Op woensdag 1 juni 2016 16:25 schreef PippenScottie het volgende:
Je schaamt je toch de ballen uit je broek voor dit soort praktijken. :N
Ik schaam me er vooral voor dat bijna niemand hier vraagtekens bij plaatst. Dit zijn Russische praktijken.

Maar gelukkig heeft Nederland geen dopingcultuur.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_162671674
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2016 16:28 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Ik schaam me er vooral voor dat bijna niemand hier vraagtekens bij plaatst. Dit zijn Russische praktijken.

Maar gelukkig heeft Nederland geen dopingcultuur.
Nederlanders dopen niet.

Maar serieus. Wel hard schreeuwen bij nieuws uit Rusland maar dit soort dingen gewoon voor kennisgeving aannemen. Vaak is het erg triest gesteld met de (sport)journalistiek, dit is weer zo'n moment.
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 1 juni 2016 @ 16:45:26 #27
426493 crew  PippenScottie
pi_162671885
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2016 16:28 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Ik schaam me er vooral voor dat bijna niemand hier vraagtekens bij plaatst. Dit zijn Russische praktijken.
Dit inderdaad!
Waar is onze Hajo Seppelt?
  woensdag 1 juni 2016 @ 16:48:51 #28
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_162671941
quote:
1s.gif Op woensdag 1 juni 2016 16:45 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Dit inderdaad!
Waar is onze Hajo Seppelt?
Seppelt zal ook niks naar buiten brengen over Duitsland
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 1 juni 2016 @ 16:55:14 #29
426493 crew  PippenScottie
pi_162672061
quote:
1s.gif Op woensdag 1 juni 2016 16:48 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Seppelt zal ook niks naar buiten brengen over Duitsland
Gast... :')
  woensdag 1 juni 2016 @ 17:33:29 #30
14505 OProg
A Life in Music
pi_162672726
Wat een genot. :D :')

Uiteraard zouden we hier pas schande van spreken als het ging om dokter Hoogenbandov en zijn alteet Schipperova. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  woensdag 1 juni 2016 @ 17:56:00 #31
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_162673088
Boeiend jongens, ik wil prachtige gouden successen zien straks. Dus nu doen we gewoon heel even onze oogjes dicht.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  woensdag 1 juni 2016 @ 17:56:10 #32
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_162673090
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2016 16:25 schreef Frozen-assassin het volgende:
Cees-Reingod _O_
De man die jaren arts was van een wielerploeg, maar dat van het internet heeft gewist dmv rechtszaken, de huisarts van PSV, de vader van Pietertje. :D
  woensdag 1 juni 2016 @ 18:01:07 #33
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_162673162
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2016 16:28 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Ik schaam me er vooral voor dat bijna niemand hier vraagtekens bij plaatst. Dit zijn Russische praktijken.

Maar gelukkig heeft Nederland geen dopingcultuur.
ik ben niet zo verrast
  woensdag 1 juni 2016 @ 18:01:39 #34
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_162673172
quote:
10s.gif Op woensdag 1 juni 2016 17:33 schreef OProg het volgende:
Wat een genot. :D :')

Uiteraard zouden we hier pas schande van spreken als het ging om dokter Hoogenbandov en zijn alteet Schipperova. :')
_O- _O- _O-
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 1 juni 2016 @ 18:04:00 #35
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_162673209
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2016 18:01 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik ben niet zo verrast
Niemand hier is dat inderdaad :P
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Moderator woensdag 1 juni 2016 @ 18:04:22 #36
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_162673217
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2016 17:56 schreef THEFXR het volgende:

[..]

De man die jaren arts was van een wielerploeg, maar dat van het internet heeft gewist dmv rechtszaken
Is dit echt?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  woensdag 1 juni 2016 @ 18:10:06 #37
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_162673301
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2016 18:04 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Is dit echt?
http://www.trouw.nl/tr/nl(...)en-VS-spuugzat.dhtml

zit ook in het bestuur van FINA
http://archives.fina.org/(...)committee&Itemid=395

kan ie gesloten deur schorsingen regelen ofzo.
pi_162673302
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2016 18:04 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Is dit echt?
Ploeg Post
  woensdag 1 juni 2016 @ 18:11:06 #39
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_162673316
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2016 18:10 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Ploeg Post
Panasonic :P
  woensdag 1 juni 2016 @ 18:11:21 #40
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_162673323
quote:
1s.gif Op woensdag 1 juni 2016 16:55 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Gast... :')
Hij gaat hard van leer tegen Rusland. Daar blijft het bij.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_162673353
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2016 18:11 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Panasonic :P
= Ploeg van Peter Post
  Moderator woensdag 1 juni 2016 @ 18:16:08 #42
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_162673406
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2016 18:10 schreef THEFXR het volgende:

[..]

http://www.trouw.nl/tr/nl(...)en-VS-spuugzat.dhtml

zit ook in het bestuur van FINA
http://archives.fina.org/(...)committee&Itemid=395

kan ie gesloten deur schorsingen regelen ofzo.
Nou, dat wissen van het internet is niet echt gelukt dan.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  woensdag 1 juni 2016 @ 18:25:35 #43
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_162673579
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2016 18:16 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Nou, dat wissen van het internet is niet echt gelukt dan.
geloof mij maar er stonden eerst tientallen hits via google,
http://dopingzaak.nl/
pi_162674121
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2016 18:25 schreef THEFXR het volgende:

[..]

geloof mij maar er stonden eerst tientallen hits via google,
http://dopingzaak.nl/
Holy fuck, Cees-Rein heeft zelfs dopingzaak.nl platgelegd
pi_162675312
quote:
Turkse bokser Kilicci test positief en mag allicht niet mee naar Rio

Bij het hertesten van urinestalen van de Olympische Spelen van 2012 in Londen zijn 23 atleten alsnog betrapt op dopinggebruik. Eén onder hen is de Turkse bokser Adem Kilicci, dat bevestigde de Internationale Boksfederatie voor Amateurs (AIBA) woensdag.

Kilicci werd in Londen in de categorie tot 75 kg uitgeschakeld in de kwartfinales. De 30-jarige Turk had zich al geplaatst voor de Zomerspelen van Rio, maar het AIBA heeft Kilicci in afwachting van de analyse van het B-staal voorlopig al op non-actief gezet.
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 1 juni 2016 @ 20:01:53 #46
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_162675415
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2016 19:58 schreef wimderon het volgende:

[..]

Toevoeging die ik net ook lees: superzwaargewicht Mohamed Arjaoui uit Marokko is schijnbaar positief getest tijdens het Afrikaans OKT waar hij zich in maart voor Rio plaatste. Benieuwd naar wie zijn ticket dan gaat, maar dat lijkt me dan Grimes te worden.

Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_162675721
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2016 17:56 schreef THEFXR het volgende:

[..]

De man die jaren arts was van een wielerploeg, maar dat van het internet heeft gewist dmv rechtszaken, de huisarts van PSV, de vader van Pietertje. :D
Laatste keer dat 'ie in het nieuws was verbaasde ik me al over zijn korte doping-CV, dacht dat die indrukwekkender was. Maar dit verklaart een hoop :')
  woensdag 1 juni 2016 @ 20:16:55 #48
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_162675811
quote:
1s.gif Op woensdag 1 juni 2016 16:45 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Dit inderdaad!
Waar is onze Hajo Seppelt?
wij hebben Sunfield:

pi_162675951
Nouja Rayyy heeft wel eigenhandig de Rabobank sponsoring stop weten te zetten door tig jaar na dato nog even te brengen wat iedereen al wist.
  woensdag 1 juni 2016 @ 20:52:20 #50
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_162676865
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2016 20:21 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Nouja Rayyy heeft wel eigenhandig de Rabobank sponsoring stop weten te zetten door tig jaar na dato nog even te brengen wat iedereen al wist.
Ray deed dat real time dmv morse code, jaren later komen we daar pas achter.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')