Lijkt mij helemaal nietsquote:Het zou zomaar een nieuwe culinaire hit kunnen worden in Nederland: de Frikandellenvlaai.
Bakkerij Engels in het Noord-Limburgse Grubbenvorst bedacht deze traktatie voor een echte frikandellen-liefhebber die onlangs jarig was.....meer te lezen in bron
Een vlaai is geen taart en het is geen taartdeegquote:Op zondag 29 mei 2016 14:37 schreef wcborstel het volgende:
Ach frikandel met wat curry en bladerdeeg worden volop verkocht in alle supermarkten. Nu vervangen ze het bladerdeeg voor wat taartdeeg. Zal ook wel weg te werken zijn.
Nee een vlaai is ultiem smerig.quote:Op zondag 29 mei 2016 14:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een vlaai is geen taart en het is geen taartdeeg
Waar eet jij vlaai? Bij multivlaai?quote:
Typische kutreactie weer. Heb in Limburg gewoond, wijsneus. Vieze shit.quote:Op zondag 29 mei 2016 14:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waar eet jij vlaai? Bij multivlaai?
Details... Principe blijft hetzelfdequote:Op zondag 29 mei 2016 14:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een vlaai is geen taart en het is geen taartdeeg
Frikandellen sowieso Een viandel is beter.quote:Op zondag 29 mei 2016 14:47 schreef Disana het volgende:
Dat kan toch niet lekker zijn, hompen frikandel verpakt in deeg?
Misschien ook wat mayonaise, curry en/of satésaus erop?quote:Op zondag 29 mei 2016 14:49 schreef BarryOSeven het volgende:
Mijn maag draait zich zowat om bij de gedachte.
Laat maar.
Wat is een viandel? En nee, ik ben ook niet gek op frikandellen; na een paar happen verveelt de smaak.quote:Op zondag 29 mei 2016 14:49 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Frikandellen sowieso Een viandel is beter.
Hetzelfde maar dan met een knapperige buitenkant zodat het nog enigszins eetbaar is.quote:Op zondag 29 mei 2016 14:52 schreef Disana het volgende:
[..]
Wat is een viandel? En nee, ik ben ook niet gek op frikandellen; na een paar happen verveelt de smaak.
Ik zie hetquote:Op zondag 29 mei 2016 14:53 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Hetzelfde maar dan met een knapperige buitenkant zodat het nog enigszins eetbaar is.
Je vergeet die frikandel met die 'disco-dip'quote:
Dat proef je wss niet echt, ziet er wel vies uitquote:Op zondag 29 mei 2016 15:07 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Je vergeet die frikandel met die 'disco-dip'
Nee denk alleen een licht zoetje. Die losers zouden zogenaamd ook ongefrituurde nasischijven met chilisaus hebben gegeten. Als ik ze tegenkom ga ik ze effe keihard op de bek rammen.quote:Op zondag 29 mei 2016 15:08 schreef H0D3NPYL het volgende:
[..]
Dat proef je wss niet echt, ziet er wel vies uit
gewoon ketchup ipv curryquote:Op zondag 29 mei 2016 14:51 schreef karton2 het volgende:
[..]
Misschien ook wat mayonaise, curry en/of satésaus erop?
Bij jou op het advocatenkantoor?quote:Op zondag 29 mei 2016 15:42 schreef Toefjes het volgende:
Ik had laatst per abuis een frikandel XL meegekregen, zo'n ding van 35 cm. (de chinees achter de toonbank verstond waarschijnlijk Een grote frikandel ipv het door mij gewenste broodje frikandel, maar dit terzijde). Dat is al veel te veel, tot het ochtenduur last gehouden van maagzuur. Zo'n vlaai is hooguit interessant als je moet trakteren en je hebt geen leuke collega's.
Op de zorgboerderij, altijd lachen met mijn makkers daar. Dus ik denk dat ik ze de vlaai maar bespaar ook.quote:
Hobby?quote:Op zondag 29 mei 2016 17:06 schreef Toefjes het volgende:
[..]
Op de zorgboerderij, altijd lachen met mijn makkers daar. Dus ik denk dat ik ze de vlaai maar bespaar ook.
Zullen nu een paar users dit lezen, en denken, ja, duh, en, dat bestaat toch al?quote:Op zondag 29 mei 2016 17:13 schreef Ludachrist het volgende:
De Red Bull Frikandel zou ook een hit worden!
Die booster was idd goed ranzigquote:Op zondag 29 mei 2016 17:13 schreef Ludachrist het volgende:
De Red Bull Frikandel zou ook een hit worden!
Moslim gespot.quote:Op zondag 29 mei 2016 14:49 schreef BarryOSeven het volgende:
Mijn maag draait zich zowat om bij de gedachte.
Laat maar.
Ik herinner me nog de gepaneerde frikandel. Werd ook geen succes.quote:Op zondag 29 mei 2016 14:49 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Frikandellen sowieso Een viandel is beter.
In Gent te vinden, de krokidel XXLquote:Op maandag 30 mei 2016 08:47 schreef Elzies het volgende:
[..]
Ik herinner me nog de gepaneerde frikandel. Werd ook geen succes.
Een suiker frikandel. Ik gebruik ook suiker bij roereieren. Inderdaad erg lekker en het geeft een energieboost in de vroege ochtend.quote:Op maandag 30 mei 2016 10:19 schreef Apekoek het volgende:
Of wat dacht je van de Discodel
[ afbeelding ]
Dit vlaai noemen. Dan kun je een pizza ook wel een vlaai noemen.quote:Op zondag 5 november 2017 20:43 schreef Mylene het volgende:
Even een schopje.
Aldi 'verrast' met frikandellenvlaai
[ afbeelding ]
AMSTERDAM - Supermarktketen Aldi legt vanaf morgen een opmerkelijke culinaire vondst in de schappen: een taart van frikandellen. Het idee is vakkundig afgekeken van een Limburgse bakker.
Aldi kondigt de ’frikandellenvlaai’ aan in de folder. De creatie is gemaakt van ’brooddeeg en onze eigen Snack Fan frikandellen’ en currysaus. Acht mensen kunnen ervan smikkelen. „Tip: warm nog even op in de oven.”
Bakkerij Engels staat bekend als de ’ontdekker’ van de frikandellenvlaai. Een Facebookpost daarover ging viraal en 17.000 mensen reageerden binnen 24 uur met teksten als „deze wil ik”. Later volgden bakkerij Van de Mortel uit Someren en bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk het voorbeeld.
bron
Kun je goed je bek aan brandenquote:Op zondag 5 november 2017 21:04 schreef Aether het volgende:
Lekker bij de Bitterballentaart.
[ afbeelding ]
Of eh.. je schuift het gewoon bij 5 miljoen huishoudens als folder door de bus.quote:Op zondag 5 november 2017 21:33 schreef YazooW het volgende:
Vervolgens een fotootje maken en op feestboek zetten en voor je het weet neemt de media het over.
dit dus, dat hysterische gekots van sommigen hierquote:Op zondag 5 november 2017 21:33 schreef YazooW het volgende:
Gewoon een oversized frikadelbroodje in de vorm van een vlaai/taart
Heb hem nu thuis liggen die vlaai, die curry is volgens mij gewoon Hela en anders is het een hele hele goeie namaak Helaquote:Op zondag 5 november 2017 22:50 schreef Prego het volgende:
[..]
dit dus, dat hysterische gekots van sommigen hier
Geen Hela curry
Vlaai Lorraine?quote:Op maandag 6 november 2017 18:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Een hartige vlaai lijkt me helemaal niet verkeerd, maar zit dan eerder te denken aan ei met room, spekkies, preiringen en gruyčre
Is ie lekker? Zitten er ook uitjes in?quote:Op donderdag 9 november 2017 22:23 schreef Psychopaatje het volgende:
[..]
Heb hem nu thuis liggen die vlaai, die curry is volgens mij gewoon Hela en anders is het een hele hele goeie namaak Hela
Met wat mosterd erbij is het Joppiesausquote:Op vrijdag 10 november 2017 00:21 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Is ie lekker? Zitten er ook uitjes in?
Softijsje oorlog is best gebruikelijk recept. Zeg maar een softijsje in een frikandel bakje met mayo, curry, pinda en uitjes eroverheen. Om je frietjes in te dopen. Kun je hier in de buurt in iedergeval gewoon bestellen als ijsje speciaal.quote:Op zondag 5 november 2017 21:11 schreef Hathor het volgende:
Rare combinatie hoor, je doet toch ook geen mayonaise op een softijsje? Of slagroom op een kroket.
Rare jongens daar.quote:Op vrijdag 10 november 2017 00:49 schreef borbit het volgende:
[..]
Softijsje oorlog is best gebruikelijk recept. Zeg maar een softijsje in een frikandel bakje met mayo, curry, pinda en uitjes eroverheen. Om je frietjes in te dopen. Kun je hier in de buurt in iedergeval gewoon bestellen als ijsje speciaal.
Kroket met slagroom lijkt een beetje raar. Maar op brood doe je er ook boter bij. Dat is bijna slagroom.
De lekkerste vlaaien die ik heb gehad waren allemaal buiten Limburg.quote:Op vrijdag 10 november 2017 00:19 schreef Kim-Holland het volgende:
De beste en lekkerste vlaaien komen uit Limburg!
Sterker nog, buiten Limburg kennen ze geen vlaai. Nepvlaaien, dat wel.
Niet dat ik van Limburg kom maar buiten Limburg zijn die vlaaien niet echt lekker. Je moet natuurlijk wel bij een warme bakker zijn en niet bij de AH, Hema etc.quote:Op vrijdag 10 november 2017 16:32 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik vind vlaaien sowieso niet lekker, met die kleffe rubberen bodems. En ik woon nog wel in Limburg. Maar heb liever een taart, met een goede zandtaartbodem.
Maar deze vlaai lijkt me wel lekker.
Vlaai van de bakker vind ik ook niet lekker. Smaken verschillen toch. Ze gaan hier als warme broodjes over de toonbank, dus het zal wel aan mij liggen. friet met zuurvlees vind ik hier ook niet zo lekker hoor, doe mij maar een Belgisch frietje stoofvlees!quote:Op vrijdag 10 november 2017 16:50 schreef Cherna het volgende:
Dat is net zoals die Tompouche van de Hema. Niet te eten met die schuim. Als liefhebber van een Tompouche moet ik 8 km rijden. En dan moet je nog bestellen ook.
Er gaat niets boven een goede warme bakker. En elk soort gebak of vlaai moet je weer bij een andere bakker zijn.
Voor een Tompouche en een rijstevlaai met slagroom en vlokken en frites met zuurvlees kunnen ze me in de nacht voor wakker maken.
Smaken verschillen nu eenmaal. En als er een markt is voor een frikandellenvlaai dan is dat prima. Ik kan mij er niets bij voorstellen maar dat heeft er ook mee te maken dat ik sowieso geen liefhebber ben van een frikandel.quote:Op vrijdag 10 november 2017 17:04 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Vlaai van de bakker vind ik ook niet lekker. Smaken verschillen toch. Ze gaan hier als warme broodjes over de toonbank, dus het zal wel aan mij liggen. friet met zuurvlees vind ik hier ook niet zo lekker hoor, doe mij maar een Belgisch frietje stoofvlees!
De winkel? Het is een Aldi productquote:Op vrijdag 10 november 2017 18:18 schreef Eenskijken het volgende:
lijkt mij wel lekker! ik eet sowieso frikandelbroodjes koud op dus ik wil 'm wel proberen. was vandaag in de winkel maar ik zag niets. iemand 'm al gezien?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |