Lijkt mij helemaal nietsquote:Het zou zomaar een nieuwe culinaire hit kunnen worden in Nederland: de Frikandellenvlaai.
Bakkerij Engels in het Noord-Limburgse Grubbenvorst bedacht deze traktatie voor een echte frikandellen-liefhebber die onlangs jarig was.....meer te lezen in bron
Een vlaai is geen taart en het is geen taartdeegquote:Op zondag 29 mei 2016 14:37 schreef wcborstel het volgende:
Ach frikandel met wat curry en bladerdeeg worden volop verkocht in alle supermarkten. Nu vervangen ze het bladerdeeg voor wat taartdeeg. Zal ook wel weg te werken zijn.
Nee een vlaai is ultiem smerig.quote:Op zondag 29 mei 2016 14:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een vlaai is geen taart en het is geen taartdeeg
Waar eet jij vlaai? Bij multivlaai?quote:
Typische kutreactie weer. Heb in Limburg gewoond, wijsneus. Vieze shit.quote:Op zondag 29 mei 2016 14:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waar eet jij vlaai? Bij multivlaai?
Details... Principe blijft hetzelfdequote:Op zondag 29 mei 2016 14:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een vlaai is geen taart en het is geen taartdeeg
Frikandellen sowieso Een viandel is beter.quote:Op zondag 29 mei 2016 14:47 schreef Disana het volgende:
Dat kan toch niet lekker zijn, hompen frikandel verpakt in deeg?
Misschien ook wat mayonaise, curry en/of satésaus erop?quote:Op zondag 29 mei 2016 14:49 schreef BarryOSeven het volgende:
Mijn maag draait zich zowat om bij de gedachte.
Laat maar.
Wat is een viandel? En nee, ik ben ook niet gek op frikandellen; na een paar happen verveelt de smaak.quote:Op zondag 29 mei 2016 14:49 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Frikandellen sowieso Een viandel is beter.
Hetzelfde maar dan met een knapperige buitenkant zodat het nog enigszins eetbaar is.quote:Op zondag 29 mei 2016 14:52 schreef Disana het volgende:
[..]
Wat is een viandel? En nee, ik ben ook niet gek op frikandellen; na een paar happen verveelt de smaak.
Ik zie hetquote:Op zondag 29 mei 2016 14:53 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Hetzelfde maar dan met een knapperige buitenkant zodat het nog enigszins eetbaar is.
Je vergeet die frikandel met die 'disco-dip'quote:
Dat proef je wss niet echt, ziet er wel vies uitquote:Op zondag 29 mei 2016 15:07 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Je vergeet die frikandel met die 'disco-dip'
Nee denk alleen een licht zoetje. Die losers zouden zogenaamd ook ongefrituurde nasischijven met chilisaus hebben gegeten. Als ik ze tegenkom ga ik ze effe keihard op de bek rammen.quote:Op zondag 29 mei 2016 15:08 schreef H0D3NPYL het volgende:
[..]
Dat proef je wss niet echt, ziet er wel vies uit
gewoon ketchup ipv curryquote:Op zondag 29 mei 2016 14:51 schreef karton2 het volgende:
[..]
Misschien ook wat mayonaise, curry en/of satésaus erop?
Bij jou op het advocatenkantoor?quote:Op zondag 29 mei 2016 15:42 schreef Toefjes het volgende:
Ik had laatst per abuis een frikandel XL meegekregen, zo'n ding van 35 cm. (de chinees achter de toonbank verstond waarschijnlijk Een grote frikandel ipv het door mij gewenste broodje frikandel, maar dit terzijde). Dat is al veel te veel, tot het ochtenduur last gehouden van maagzuur. Zo'n vlaai is hooguit interessant als je moet trakteren en je hebt geen leuke collega's.
Op de zorgboerderij, altijd lachen met mijn makkers daar. Dus ik denk dat ik ze de vlaai maar bespaar ook.quote:
Hobby?quote:Op zondag 29 mei 2016 17:06 schreef Toefjes het volgende:
[..]
Op de zorgboerderij, altijd lachen met mijn makkers daar. Dus ik denk dat ik ze de vlaai maar bespaar ook.
Zullen nu een paar users dit lezen, en denken, ja, duh, en, dat bestaat toch al?quote:Op zondag 29 mei 2016 17:13 schreef Ludachrist het volgende:
De Red Bull Frikandel zou ook een hit worden!
Die booster was idd goed ranzigquote:Op zondag 29 mei 2016 17:13 schreef Ludachrist het volgende:
De Red Bull Frikandel zou ook een hit worden!
Moslim gespot.quote:Op zondag 29 mei 2016 14:49 schreef BarryOSeven het volgende:
Mijn maag draait zich zowat om bij de gedachte.
Laat maar.
Ik herinner me nog de gepaneerde frikandel. Werd ook geen succes.quote:Op zondag 29 mei 2016 14:49 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Frikandellen sowieso Een viandel is beter.
In Gent te vinden, de krokidel XXLquote:Op maandag 30 mei 2016 08:47 schreef Elzies het volgende:
[..]
Ik herinner me nog de gepaneerde frikandel. Werd ook geen succes.
Een suiker frikandel. Ik gebruik ook suiker bij roereieren. Inderdaad erg lekker en het geeft een energieboost in de vroege ochtend.quote:Op maandag 30 mei 2016 10:19 schreef Apekoek het volgende:
Of wat dacht je van de Discodel
[ afbeelding ]
Dit vlaai noemen. Dan kun je een pizza ook wel een vlaai noemen.quote:Op zondag 5 november 2017 20:43 schreef Mylene het volgende:
Even een schopje.
Aldi 'verrast' met frikandellenvlaai
[ afbeelding ]
AMSTERDAM - Supermarktketen Aldi legt vanaf morgen een opmerkelijke culinaire vondst in de schappen: een taart van frikandellen. Het idee is vakkundig afgekeken van een Limburgse bakker.
Aldi kondigt de ’frikandellenvlaai’ aan in de folder. De creatie is gemaakt van ’brooddeeg en onze eigen Snack Fan frikandellen’ en currysaus. Acht mensen kunnen ervan smikkelen. „Tip: warm nog even op in de oven.”
Bakkerij Engels staat bekend als de ’ontdekker’ van de frikandellenvlaai. Een Facebookpost daarover ging viraal en 17.000 mensen reageerden binnen 24 uur met teksten als „deze wil ik”. Later volgden bakkerij Van de Mortel uit Someren en bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk het voorbeeld.
bron
Kun je goed je bek aan brandenquote:Op zondag 5 november 2017 21:04 schreef Aether het volgende:
Lekker bij de Bitterballentaart.
[ afbeelding ]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |