Lijkt mij helemaal nietsquote:Het zou zomaar een nieuwe culinaire hit kunnen worden in Nederland: de Frikandellenvlaai.
Bakkerij Engels in het Noord-Limburgse Grubbenvorst bedacht deze traktatie voor een echte frikandellen-liefhebber die onlangs jarig was.....meer te lezen in bron
Een vlaai is geen taart en het is geen taartdeegquote:Op zondag 29 mei 2016 14:37 schreef wcborstel het volgende:
Ach frikandel met wat curry en bladerdeeg worden volop verkocht in alle supermarkten. Nu vervangen ze het bladerdeeg voor wat taartdeeg. Zal ook wel weg te werken zijn.
Nee een vlaai is ultiem smerig.quote:Op zondag 29 mei 2016 14:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een vlaai is geen taart en het is geen taartdeeg
Waar eet jij vlaai? Bij multivlaai?quote:
Typische kutreactie weer. Heb in Limburg gewoond, wijsneus. Vieze shit.quote:Op zondag 29 mei 2016 14:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waar eet jij vlaai? Bij multivlaai?
Details... Principe blijft hetzelfdequote:Op zondag 29 mei 2016 14:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een vlaai is geen taart en het is geen taartdeeg
Frikandellen sowieso Een viandel is beter.quote:Op zondag 29 mei 2016 14:47 schreef Disana het volgende:
Dat kan toch niet lekker zijn, hompen frikandel verpakt in deeg?
Misschien ook wat mayonaise, curry en/of satésaus erop?quote:Op zondag 29 mei 2016 14:49 schreef BarryOSeven het volgende:
Mijn maag draait zich zowat om bij de gedachte.
Laat maar.
Wat is een viandel? En nee, ik ben ook niet gek op frikandellen; na een paar happen verveelt de smaak.quote:Op zondag 29 mei 2016 14:49 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Frikandellen sowieso Een viandel is beter.
Hetzelfde maar dan met een knapperige buitenkant zodat het nog enigszins eetbaar is.quote:Op zondag 29 mei 2016 14:52 schreef Disana het volgende:
[..]
Wat is een viandel? En nee, ik ben ook niet gek op frikandellen; na een paar happen verveelt de smaak.
Ik zie hetquote:Op zondag 29 mei 2016 14:53 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Hetzelfde maar dan met een knapperige buitenkant zodat het nog enigszins eetbaar is.
Je vergeet die frikandel met die 'disco-dip'quote:
Dat proef je wss niet echt, ziet er wel vies uitquote:Op zondag 29 mei 2016 15:07 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Je vergeet die frikandel met die 'disco-dip'
Nee denk alleen een licht zoetje. Die losers zouden zogenaamd ook ongefrituurde nasischijven met chilisaus hebben gegeten. Als ik ze tegenkom ga ik ze effe keihard op de bek rammen.quote:Op zondag 29 mei 2016 15:08 schreef H0D3NPYL het volgende:
[..]
Dat proef je wss niet echt, ziet er wel vies uit
gewoon ketchup ipv curryquote:Op zondag 29 mei 2016 14:51 schreef karton2 het volgende:
[..]
Misschien ook wat mayonaise, curry en/of satésaus erop?
Bij jou op het advocatenkantoor?quote:Op zondag 29 mei 2016 15:42 schreef Toefjes het volgende:
Ik had laatst per abuis een frikandel XL meegekregen, zo'n ding van 35 cm. (de chinees achter de toonbank verstond waarschijnlijk Een grote frikandel ipv het door mij gewenste broodje frikandel, maar dit terzijde). Dat is al veel te veel, tot het ochtenduur last gehouden van maagzuur. Zo'n vlaai is hooguit interessant als je moet trakteren en je hebt geen leuke collega's.
Op de zorgboerderij, altijd lachen met mijn makkers daar. Dus ik denk dat ik ze de vlaai maar bespaar ook.quote:
Hobby?quote:Op zondag 29 mei 2016 17:06 schreef Toefjes het volgende:
[..]
Op de zorgboerderij, altijd lachen met mijn makkers daar. Dus ik denk dat ik ze de vlaai maar bespaar ook.
Zullen nu een paar users dit lezen, en denken, ja, duh, en, dat bestaat toch al?quote:Op zondag 29 mei 2016 17:13 schreef Ludachrist het volgende:
De Red Bull Frikandel zou ook een hit worden!
Die booster was idd goed ranzigquote:Op zondag 29 mei 2016 17:13 schreef Ludachrist het volgende:
De Red Bull Frikandel zou ook een hit worden!
Moslim gespot.quote:Op zondag 29 mei 2016 14:49 schreef BarryOSeven het volgende:
Mijn maag draait zich zowat om bij de gedachte.
Laat maar.
Ik herinner me nog de gepaneerde frikandel. Werd ook geen succes.quote:Op zondag 29 mei 2016 14:49 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Frikandellen sowieso Een viandel is beter.
In Gent te vinden, de krokidel XXLquote:Op maandag 30 mei 2016 08:47 schreef Elzies het volgende:
[..]
Ik herinner me nog de gepaneerde frikandel. Werd ook geen succes.
Een suiker frikandel. Ik gebruik ook suiker bij roereieren. Inderdaad erg lekker en het geeft een energieboost in de vroege ochtend.quote:Op maandag 30 mei 2016 10:19 schreef Apekoek het volgende:
Of wat dacht je van de Discodel
[ afbeelding ]
Dit vlaai noemen. Dan kun je een pizza ook wel een vlaai noemen.quote:Op zondag 5 november 2017 20:43 schreef Mylene het volgende:
Even een schopje.
Aldi 'verrast' met frikandellenvlaai
[ afbeelding ]
AMSTERDAM - Supermarktketen Aldi legt vanaf morgen een opmerkelijke culinaire vondst in de schappen: een taart van frikandellen. Het idee is vakkundig afgekeken van een Limburgse bakker.
Aldi kondigt de ’frikandellenvlaai’ aan in de folder. De creatie is gemaakt van ’brooddeeg en onze eigen Snack Fan frikandellen’ en currysaus. Acht mensen kunnen ervan smikkelen. „Tip: warm nog even op in de oven.”
Bakkerij Engels staat bekend als de ’ontdekker’ van de frikandellenvlaai. Een Facebookpost daarover ging viraal en 17.000 mensen reageerden binnen 24 uur met teksten als „deze wil ik”. Later volgden bakkerij Van de Mortel uit Someren en bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk het voorbeeld.
bron
Kun je goed je bek aan brandenquote:Op zondag 5 november 2017 21:04 schreef Aether het volgende:
Lekker bij de Bitterballentaart.
[ afbeelding ]
Of eh.. je schuift het gewoon bij 5 miljoen huishoudens als folder door de bus.quote:Op zondag 5 november 2017 21:33 schreef YazooW het volgende:
Vervolgens een fotootje maken en op feestboek zetten en voor je het weet neemt de media het over.
dit dus, dat hysterische gekots van sommigen hierquote:Op zondag 5 november 2017 21:33 schreef YazooW het volgende:
Gewoon een oversized frikadelbroodje in de vorm van een vlaai/taart
Heb hem nu thuis liggen die vlaai, die curry is volgens mij gewoon Hela en anders is het een hele hele goeie namaak Helaquote:Op zondag 5 november 2017 22:50 schreef Prego het volgende:
[..]
dit dus, dat hysterische gekots van sommigen hier
Geen Hela curry
Vlaai Lorraine?quote:Op maandag 6 november 2017 18:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Een hartige vlaai lijkt me helemaal niet verkeerd, maar zit dan eerder te denken aan ei met room, spekkies, preiringen en gruyère
Is ie lekker? Zitten er ook uitjes in?quote:Op donderdag 9 november 2017 22:23 schreef Psychopaatje het volgende:
[..]
Heb hem nu thuis liggen die vlaai, die curry is volgens mij gewoon Hela en anders is het een hele hele goeie namaak Hela
Met wat mosterd erbij is het Joppiesausquote:Op vrijdag 10 november 2017 00:21 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Is ie lekker? Zitten er ook uitjes in?
Softijsje oorlog is best gebruikelijk recept. Zeg maar een softijsje in een frikandel bakje met mayo, curry, pinda en uitjes eroverheen. Om je frietjes in te dopen. Kun je hier in de buurt in iedergeval gewoon bestellen als ijsje speciaal.quote:Op zondag 5 november 2017 21:11 schreef Hathor het volgende:
Rare combinatie hoor, je doet toch ook geen mayonaise op een softijsje? Of slagroom op een kroket.
Rare jongens daar.quote:Op vrijdag 10 november 2017 00:49 schreef borbit het volgende:
[..]
Softijsje oorlog is best gebruikelijk recept. Zeg maar een softijsje in een frikandel bakje met mayo, curry, pinda en uitjes eroverheen. Om je frietjes in te dopen. Kun je hier in de buurt in iedergeval gewoon bestellen als ijsje speciaal.
Kroket met slagroom lijkt een beetje raar. Maar op brood doe je er ook boter bij. Dat is bijna slagroom.
De lekkerste vlaaien die ik heb gehad waren allemaal buiten Limburg.quote:Op vrijdag 10 november 2017 00:19 schreef Kim-Holland het volgende:
De beste en lekkerste vlaaien komen uit Limburg!
Sterker nog, buiten Limburg kennen ze geen vlaai. Nepvlaaien, dat wel.
Niet dat ik van Limburg kom maar buiten Limburg zijn die vlaaien niet echt lekker. Je moet natuurlijk wel bij een warme bakker zijn en niet bij de AH, Hema etc.quote:Op vrijdag 10 november 2017 16:32 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik vind vlaaien sowieso niet lekker, met die kleffe rubberen bodems. En ik woon nog wel in Limburg. Maar heb liever een taart, met een goede zandtaartbodem.
Maar deze vlaai lijkt me wel lekker.
Vlaai van de bakker vind ik ook niet lekker. Smaken verschillen toch. Ze gaan hier als warme broodjes over de toonbank, dus het zal wel aan mij liggen. friet met zuurvlees vind ik hier ook niet zo lekker hoor, doe mij maar een Belgisch frietje stoofvlees!quote:Op vrijdag 10 november 2017 16:50 schreef Cherna het volgende:
Dat is net zoals die Tompouche van de Hema. Niet te eten met die schuim. Als liefhebber van een Tompouche moet ik 8 km rijden. En dan moet je nog bestellen ook.
Er gaat niets boven een goede warme bakker. En elk soort gebak of vlaai moet je weer bij een andere bakker zijn.
Voor een Tompouche en een rijstevlaai met slagroom en vlokken en frites met zuurvlees kunnen ze me in de nacht voor wakker maken.
Smaken verschillen nu eenmaal. En als er een markt is voor een frikandellenvlaai dan is dat prima. Ik kan mij er niets bij voorstellen maar dat heeft er ook mee te maken dat ik sowieso geen liefhebber ben van een frikandel.quote:Op vrijdag 10 november 2017 17:04 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Vlaai van de bakker vind ik ook niet lekker. Smaken verschillen toch. Ze gaan hier als warme broodjes over de toonbank, dus het zal wel aan mij liggen. friet met zuurvlees vind ik hier ook niet zo lekker hoor, doe mij maar een Belgisch frietje stoofvlees!
De winkel? Het is een Aldi productquote:Op vrijdag 10 november 2017 18:18 schreef Eenskijken het volgende:
lijkt mij wel lekker! ik eet sowieso frikandelbroodjes koud op dus ik wil 'm wel proberen. was vandaag in de winkel maar ik zag niets. iemand 'm al gezien?
Nee is zonder uien en prima, meer dan prima te etenquote:Op vrijdag 10 november 2017 00:21 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Is ie lekker? Zitten er ook uitjes in?
Ja maar dat is toch bij alle vlaaien zo?quote:Op vrijdag 10 november 2017 19:27 schreef vuvuzela het volgende:
Viel me niet tegen! Alleen de buitenkant/korst is wat droog.
De Aldi is toch die goedkope-mensen-winkel? Dus winkel ja.quote:Op vrijdag 10 november 2017 19:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De winkel? Het is een Aldi product
In het nette pak of in de casual look en met een triomfantelijk blik in de ogen dat ze de goedkope winkels bestemd voor het minder fortuinlijk volk gevonden hebben?quote:Op vrijdag 10 november 2017 20:19 schreef Eenskijken het volgende:
goedkope mensen winkel? ik zie ook zakenlui in de aldi en lidl rondlopen hoor...
quote:Op vrijdag 10 november 2017 20:08 schreef Geralt het volgende:
[..]
De Aldi is toch die goedkope-mensen-winkel? Dus winkel ja.
Lidl. Ook goedkoop, maar toch wel ok.quote:Op vrijdag 10 november 2017 20:49 schreef CrashO het volgende:
[..]
De goedkope-mensen-winkel is de gewoon de Appie met AH-basic.
De Aldi is de echte eckte bang-for-buck-winkel
Gewoon mensen die nadenken waarschijnlijk.quote:Op vrijdag 10 november 2017 20:39 schreef torentje het volgende:
[..]
In het nette pak of in de casual look en met een triomfantelijk blik in de ogen dat ze de goedkope winkels bestemd voor het minder fortuinlijk volk gevonden hebben?
quote:Op vrijdag 10 november 2017 20:08 schreef Geralt het volgende:
[..]
De Aldi is toch die goedkope-mensen-winkel? Dus winkel ja.
Precies, zo verschrikkelijk nieuw is dit concept toch niet?quote:Op zondag 29 mei 2016 14:37 schreef wcborstel het volgende:
Ach frikandel met wat curry en bladerdeeg worden volop verkocht in alle supermarkten. Nu vervangen ze het bladerdeeg voor wat taartdeeg. Zal ook wel weg te werken zijn.
Ja, de zakenlui denken er dan waarschijnlijk over na, hoe ze op een gemakkelijk manier de domme klanten een poot kunnen uitdraaien.quote:Op zaterdag 11 november 2017 08:26 schreef Jaroon het volgende:
[..]
Gewoon mensen die nadenken waarschijnlijk.
Het ging over daar bepaalde inkopen doen en daar raar over denken. Ik kom ook bij de Aldi.quote:Op zaterdag 11 november 2017 11:49 schreef torentje het volgende:
[..]
Ja, de zakenlui denken er dan waarschijnlijk over na, hoe ze op een gemakkelijk manier de domme klanten een poot kunnen uitdraaien.
Jouw enthousiasme verbaast me een beetje..quote:Op zaterdag 11 november 2017 15:40 schreef Pietverdriet het volgende:
https://www.geenstijl.nl/5139345/diagonaalgebak/
Fotoserie frikandelvlaai
Ik vind het gewoon grappig, zou echter nooit een kadaverstaafvlaai etenquote:Op zaterdag 11 november 2017 15:44 schreef Perrin het volgende:
[..]
Jouw enthousiasme verbaast me een beetje..
quote:Op vrijdag 10 november 2017 19:34 schreef Eenskijken het volgende:
dus elke aldi verkoopt het? ik heb er nog geen gezien
Helaas, vandaag lag 'ie er voor het laatstquote:Op zaterdag 11 november 2017 15:47 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Mijn Aldi had hem helemaal niet binnen gekregen. .
Heb jij er 1 gegeten?quote:Op zaterdag 11 november 2017 17:01 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
[..]
Helaas, vandaag lag 'ie er voor het laatst
Ik heb de recensie gezien en er daarna geen gekocht. Een frikandellenvlaai is geen blijvertje, maar als het te pruimen was het ik het voor een keertje wel willen proberen.quote:
Bij een frikandellenvlaai kun je gewoon de buren vragen om hulp denk ik.quote:Op zaterdag 11 november 2017 17:18 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Ik heb de recensie gezien en er daarna geen gekocht. Een frikandellenvlaai is geen blijvertje, maar als het te pruimen was het ik het voor een keertje wel willen proberen.
Tevens heb ik nog geen oven in mijn nieuwe huis en dat maakt het sowieso minder eetbaar.
Ze zullen gelijk de huisarts bellen om je in paviljoen 5 op te laten nemen.quote:Op zaterdag 11 november 2017 17:20 schreef Jaroon het volgende:
[..]
Bij een frikandellenvlaai kun je gewoon de buren vragen om hulp denk ik.
Als je het al koopt denk ik dat de weg verder makkelijk is.quote:Op zaterdag 11 november 2017 17:25 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Ze zullen gelijk de huisarts bellen om je in paviljoen 5 op te laten nemen.
Zulke mafklappers heb ik als collega. Hartig gebak als saucijzenbroodjes en Surinaamse hap om 10 uur 's ochtends bij de koffie serveren in plaats van een zoete vlaai of taart. Die zouden de frikavlaai zeker ook bestellen
Ajoh, was prima te kaaien voor dat geld.quote:
Je schijnt er winderig van te worden.quote:Op zondag 29 mei 2016 14:50 schreef Scuidward het volgende:
Ik zou best een puntje meepikken als ik hem bij een verjaardag tref.
Ik weet niet hoor, viel me gewoon een beetje tegen had er meer van verwacht.quote:Op zondag 12 november 2017 17:58 schreef Psychopaatje het volgende:
[..]
Ajoh, was prima te kaaien voor dat geld.
Deeg was idd wat aan de droge kant, maar de smaak van de vulling was meer dan prima.
quote:Op zondag 12 november 2017 18:14 schreef 8777 het volgende:
[..]
Ik weet niet hoor, viel me gewoon een beetje tegen had er meer van verwacht.
Wat had je er dan meer van verwacht van brooddeeg, currysaus en frikandellen?quote:Op zondag 12 november 2017 18:14 schreef 8777 het volgende:
[..]
Ik weet niet hoor, viel me gewoon een beetje tegen had er meer van verwacht.
hoe bedoel je? Productie is nu alweer gestopt?quote:Op zaterdag 11 november 2017 17:01 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
[..]
Helaas, vandaag lag 'ie er voor het laatst
Inderdaad.quote:Op maandag 13 november 2017 01:50 schreef Eenskijken het volgende:
[..]
hoe bedoel je? Productie is nu alweer gestopt?
Meer zoals een frikadellenbroodje, daar leek dit nauwelijks op.quote:Op zondag 12 november 2017 23:18 schreef Psychopaatje het volgende:
[..]
[..]
Wat had je er dan meer van verwacht van brooddeeg, currysaus en frikandellen?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |