abonnement Unibet Coolblue
pi_164164650
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 21:15 schreef mschol het volgende:

ja er zijn problemen, maar sommige mensen hebben zoveel probleem dat ik eerder de gebruiker dan de software ervan verdenk een fout te maken, zeker als ik kijk wat de gebruikers hier om mij heen qua issue's rapporteren..
Er zijn 3 soorten problemen zoals ik het zie:
• ontwerpproblemen bij Windows: de GUI die je niet bevalt (het niet vrij kunnen kiezen van de kleur via de standaard GUI), implementatie die je niet bevalt (automatisch updaten, telemetrie), het deïnstalleren van bepaalde software zoals Speccy en Spybot (de oude versie) wat mogelijk een bug is of mogelijk bewust gebeurt omdat incompabiliteit wordt vastgesteld (bij mijn weten heeft Microsoft er vooralsnog over gezwegen maar jij hebt hetzelfde artikeltje gelezen als ik) etc.
Dit is vaak een kwestie van smaak (het nieuwe settingsmenu bijvoorbeeld) en soms kan je objectief stellen dat X slechter is dan Y zoals het ontbreken van de standaard optie om je eigen kleur te keizen, daar kan ik met mijn hoofd echt niet bij.
• bugs, die kunnen door zowel Windows als door andere software komen, allicht mede doordat we met geheime code te maken hebben. In mijn geval het twee keer openen van de startupfolder bij de boot (dat heb ik echt niet per ongeluk zo ingesteld en het is een bekend probleem bij het upgraden van Windows, daar kan je ik gemakkelijk een link voor geven).
• gebruikersfouten. Voor een deel is dat normaal bij het gebruiken van een nieuw systeem, voor een deel valt misschien ook ineens iets op waar je eerder geen aandacht aan besteedde. Ik ga ervan uit dat die dekstopfolder waar ik het over had hieronder valt, in ieder geval is het van mij niet handig dat ik de defaultlocatie van die folder daarop liet instellen, dat reken ik tot mijn eigen fout. En dan ben ik nog een relatief ervaren gebruiker (ik kan ook enigszins programmeren, met een terminal kan ik uit de voeten en ik ken een beetje assemblage (MIPS) en de relatie tussen assemblage en een hogere programmeertaal) maar ook dan zijn er blinde vlekken, je went eraan om een systeem op manier X te gebruiken en je weet daardoor niet alles wat bij het systeem hoort.
Hoe het zit met de problemen die andere mensen hadden met meerdere monitors en zo, ik heb geen idee of dat het aan Windows ligt. Ik zou geen van beide uitsluiten.

Los hiervan, jij kent mijn visie op een besturingssysteem, dat zou geen enkele vorm van software-lockin moeten bevatten. Concreet zouden alle DLL-bestanden die je nodig hebt voor het draaien van third party applications beschikbaar moeten worden gesteld aan andere besturingssystemen (naar mijn stellige overtuiging). Daarover kan je van mening verschillen. Als je als besturingsssyteem niet je software kan onderscheiden zonder aan zulke software-lockin te doen dan doe je iets niet goed. Apple doet het nog veel meer dan Microsoft en Microsoft doet het weer veel meer dan Linux. Het is prima dat Microsoft geld wil verdienen met het besturingssysteem maar zorg er dan voor dat de GUI en het gebruiksgemak dermate groot is dat je daarvoor Windows wil gebruiken (dat zorgt er ook voor dat het sneller beter wordt omdat bedrijven genoodzaakt zijn om dit een prioriteit te laten zijn, je zou waarschijnlijk meerdere GUI's krijgen (in te stellen) voor meerdere groepen gebruikers of iets dergelijks), niet omdat je het nodig hebt om spelletjes te kunnen spelen, om MS Office te kunnen draaien of om incompabiliteit (bijv. bij programma's zoals Matlab en Labview mogelijk, afhankelijk van wat voor combinatie je gebruikt) te voorkomen. Dan dwing je mensen niet om besturingsssyteem X te kopen voor software Y die hier los van staat en los hiervan vind ik het ook onzuiver om mensen te dwingen om een besturingsssyteem te gebruiken wat ze misschien wel helemaal niet fijn vinden werken. Momenteel is DX12 nog niet zo belangrijk maar binnen Windows geldt hetzelfde, waarom iemand dwingen om W10 te gebruiken als hij liever W7 of misschien wel WXP gebruikt, ook daarom zou een besturingsssyteem geheel op zichzelf moeten staan (m.u.v. drivers en zo natuurlijk, ik heb het over third party software). Dat laatste punt is wat mij betreft onderbelicht in de discussie over besturingssystemen. Het gaat niet om de kosten, het gaat erom dat je je eigen besturignsssyteem kan kiezen puur op basis van welk besturingssysteem je het fijnst vindt werken. Of dat het een proprietary of een open systeem is, OSX of Windows. Het gaat er ook om dat code beter wordt als meer mensen mee denken. Laat alsjeblieft iedereen Vulkan gebruiken, laat iedereen die er verstand van heeft meedenken over hoe je de code kan optimaliseren, hoe je nieuwe effecten en algorithmes kan toevoegen die nuttig zijn, laat developers die iets leuks (optimalisatie of uitbreiding van een bibliotheek) hebben ontwikkeld voor applicatie X dat delen, gewoon omdat velen van hen het doen en ze elkaar zo helpen en er geen dubbel werk hoeft te worden gedaan met veel suboptimale uitvoeringen. Iedereen heeft hier baat bij.

Met die open software kunnen ze natuurlijk vervolgens op ziczhelf staande proprietary software maken zoals leuke spelletjes en goede zakelijke software. Iedereen blij!

[ Bericht 3% gewijzigd door Bram_van_Loon op 01-08-2016 21:45:35 ]
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')