abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_162408335
registreer om deze reclame te verbergen
Welkom in het Peutertopic!!

Een lijst met de verjaardagen van veel OUD-users en hun kindjes vind je op de Fok!wiki: http://wiki.fok.nl/index.php/Ouder%28s%29_Kalender

2014-06-16-lifetoddler1.jpg
pi_162408365
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2016 09:06 schreef exode het volgende:
Goitkse, bolderkar boks! Wij hebben hem vorige week gekocht, mooie kleur vind ik.

En bleh en kus voor alle bemoeinis verhalen!
Super bolderkar he! Ook een leukere prijs heb de bon gehad mocht er wat mee zijn bijna de helft van de normaal prijs. Wat een verschil!
pi_162408506
Vandaag mochten de jongens bij een bevriende bakker in de bakkerij taart maken en broodjes
Zij en wij vonden het ontzettend leuk!
Taart
PhotoGrid_1463920848669_zpsbs63ducy.jpg

Broodjes die ik nog even moet afbakken
PhotoGrid_1463920432376_zps2unmqpeq.jpg
pi_162413180
registreer om deze reclame te verbergen
Gaaf goitske.

Danic zijn de kinderen van je zus ook niet ongeveer even oud als die van jou? En vergelijken ze daarom onbewust? Maar wel herkenbaar en de gouden tip heb ik ook niet voor je helaas.

Ik merk dat mijn ouders ook erg vergelijken ean en haar neefje zijn praktisch even oud. Alleen zijn start was beter dan die van ean. Haar tempo lag altijd wat lager en dat maakte mij altijd al erg onzeker en die opmerkingen erover deed dat niet goed. Sowieso zijn ze erg van het kritiek geven en daar kon en kan ik nog steeds niet tegen. Een beetje het gevoel van er niet bij horen. En zo voelt het nog steeds zowel bij mijn ouders als bij mijn schoonouders. Een kleinzoon bij mijn ouders was echt helemaal het einde eindelijk een zoon. En mijn schoonouders hadden al een kleinkind en die van je dochter is specialer dan die van je zoon.

Einde klaagpost.
pi_162413703
Wij zijn perfect dus wij krijgen nooit commentaar :p

Mijn familie bemoeit zich er eigenlijk totaal niet mee. Ook al ben ik het kleine zusje.

Mijn schoonfamilie is heel anders, die bemoeien zich over alles met elkaar. B is 4 weken ouder dan zijn nichtje en 6 weken ouder dan zijn andere nichtje dus er wordt genoeg vergeleken. Maar ik moet zeggen dat dat nu echt veel minder is. Vooral mijn schoonmoeder is enorm ingebonden, tenminste naar ons, mijn schoonzusjes krijgen genoeg over zich heen.

Wij krijgen wel ongevraagd advies en vragen van collega's, vrienden en kenissen. 'Krijgt ie alleen water' 'jenaplan, zou je dat wel doen' etc maar als ik het hier allemaal lees, valt het bij ons reuze mee.

Ik word momenteel vooral gek van de 'wanneer komt de 2e?' vraag.
pi_162413837
Bij jullie ook die vraag? Wat zeg je dan? "We doen ons best maar het wil nog niet zo lukken?" of zo?
pi_162413868
registreer om deze reclame te verbergen
Haha exode die 2e vraag ben ik ze voor geweest
Ik kreeg de vraag of het wel echt gepland? Ik was na 9 maanden weer zwanger dus jan was anderhalf toen teun werd geboren
Krijg nu nog wel eens de vraag of het wel de bedoeling was aangezien ze nu 2 en 3 zijn
pi_162413905
quote:
2s.gif Op zondag 22 mei 2016 19:48 schreef Kyara het volgende:
Bij jullie ook die vraag? Wat zeg je dan? "We doen ons best maar het wil nog niet zo lukken?" of zo?
Ik zou zeggen wil je helpen? Kun je ter plekke advies geven of het standje wel goed is? We doen het 4x per dag je zou toch zeggen dat het wel een x moet lukken _O-
pi_162413938
quote:
1s.gif Op zondag 22 mei 2016 19:49 schreef Goitske het volgende:
Haha exode die 2e vraag ben ik ze voor geweest
Ik kreeg de vraag of het wel echt gepland? Ik was na 9 maanden weer zwanger dus jan was anderhalf toen teun werd geboren
Krijg nu nog wel eens de vraag of het wel de bedoeling was aangezien ze nu 2 en 3 zijn
Herkenbaar ;)
pi_162414909
Kyara, ik zeg meestal, echt ik doe er alles aan maar het lukt gewoon niet, wat zou het toch zijn? :)

Maar serieus waarom vraag je dat? Goede vrienden mogen dat echt wel vragen, familie ook, maar anders kan zo'n vraag toch heel fout vallen? Mijn beste vriendin heeft net een miskraam gehad, op dezelfde dag werd bij een goede vriendin van mijn vrouw het kindje bij 23 weken dood geboren en een andere vriendin overweegt ivf omdat de 2e maar niet lukt. Dat is toch pijnlijk? Of je wilt geen 2e en dan mag je dat uitleggen.
pi_162415234
Misschien scheelt het ook als je op oudere leeftijd een kind krijgt? We krijgen eigenlijk nooit commentaar over opvoeding, de keuzes die we maken en ook nooit vragen over wanneer de tweede komt. Het scheelt misschien ook dat mijn vriend 'al' 48 is en bovendien al een kind van 21 heeft. Dus hij heeft reeds bewezen dat hij een kind kan opvoeden. :D .
Kortom, ik kan het iedereen aanraden: pas op je 38e een kind krijgen. _O- . ;) . Volgens mij gaat zo ongeveer iedereen in onze omgeving er wel vanuit dat het bij eentje gaat blijven. Mijn ouders zeiden zelfs een keer tegen me: "Nee, een tweede ga je niet doen toch? Wees nou blij dat het met I zo goed gegaan is allemaal, op jouw leeftijd, neem nou geen risico's verder." Ik vind het wel lief van ze op zich, ze zeggen het uit bezorgdheid natuurlijk en met de beste bedoelingen, maar het komt ook wat overdreven over.

Exode, naar mijn idee mogen ook alleen goede vrienden zo'n vraag stellen. Het is te intiem voor gewoon even een praatje bij de koffie.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_162415294
quote:
2s.gif Op zondag 22 mei 2016 19:48 schreef Kyara het volgende:
Bij jullie ook die vraag? Wat zeg je dan? "We doen ons best maar het wil nog niet zo lukken?" of zo?
:D!

Hier eigenlijk zelden commentaar op onze opvoeding, maar ik geloof dat wij enorm goed zijn in uitstralen dat het ons geen fuck interesseert wat de wereld denkt :7 En de spaarzame mensen die ooit wel kritiek hadden zijn geen onderdeel van ons leven meer, dat kan ik ook wel aanraden :D (Niet vanwege de kritiek, gewoon omdat ze stom zijn)

De vraag over een volgend kindje vind ik enorm intiem, dat is wat mij betreft iets voor onder goede vriendinnen.. niet voor op de verjaardag van de buurvrouw ofzo.
  zondag 22 mei 2016 @ 21:08:32 #13
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_162417123
Ik blijf het bizar vinden dat mensen informeren naar wanneer nummer 2 komt. Er zit bijna 4 jaar tussen L en de jongens en ook hier is de vraag regelmatig voorbij gekomen. Het is een vraag die ik nooit zou stellen aan iemand anders. Je weet simpelweg niet wat er bij diegene speelt. Aan goede vrienden zou ik wellicht wel vragen of ze er nog een tweede bij zouden willen, maar dan alleen als het gesprek toch al die richting op ging. Al heb ik die vraag ook nog nooit gesteld. Ik zou echter nooit vragen wanneer die tweede dan komen gaat, dat vind ik echt te ver gaan.

Hetzelfde geldt voor de vragen/opmerkingen die ik over tweelingen krijg. Soms lusten de honden er geen brood van. Had je er niet liever één bij gewild? Of... Ik ben blij dat ík er maar één heb, ik zou niet op twee tegelijk zitten te wachten. Dat soort opmerkingen. }:|
Het ergste is nog wel dat dat door wildvreemden of vage kennissen gezegd wordt. Met dat soort mensen ben ik heel snel klaar in ieder geval.
Mama van 3!
pi_162417511
De nr 2 vraag krijg ik ook veel. Goede vriendinnen weten wel hoe het zit maar verder laat ik het erg in't midden. Zeker met familie weet ik nu al dat als ze weten dat we bezig zijn, er continue naar de status gevraagd gaat worden.Daar heb ik niet zo'n zin in, ze horen het echt wel als het zo ver is :)

Nikki, dat zijn echt onbeschofte opmerkingen :X

Goitske, wat leuk zo bij de bakker!

Na de 2 succesvolle potjes momenten heb ik hem vandaag niet meer zo ver gekregen :') Hij heeft er wel opgezeten maar er kwam niet. Ach, we zien wel hoe het loopt.

Afgelopen week hebben we de bevestiging gehad van de basisschool! Blijkbaar waren we heel laat met inschrijven maar desondanks was er toch een plek voor F op de school die we wilden O+ We zijn er met hem gaan kijken vorige week en hij wilde niet meer mee naar huis :D Goed teken lijkt me ;)
  Moderator zondag 22 mei 2016 @ 21:17:43 #15
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_162417540
Die vraag over een 2e waren wij ook voor. Wel vind ik het soms wel vervelend dat men er zonder meer vanuit gaat dat we nu *dus* klaar zijn. Sowieso is zo'n vraag erg intiem en kan ook enorm pijnlijk zijn denk ik.

Ik begreep trouwens van mijn moeder dat zij ook veel vragen heeft gehad "waarom ze nog geen oma was" en dat mensen daar ook enorm op door bleven vragen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Kyara op 22-05-2016 22:35:05 ]
pi_162417741
Hier krijg ik meer van iedereen te horen dat ik het bij eentje moet houden. En dat terwijl ik zo keihard rammel en zo graag voor nummer twee een poging zou willen doen. Maar commentaar maakt mij dan toch wel heel onzeker.
pi_162418188
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2016 21:21 schreef Omentielvo het volgende:
Hier krijg ik meer van iedereen te horen dat ik het bij eentje moet houden. En dat terwijl ik zo keihard rammel en zo graag voor nummer twee een poging zou willen doen. Maar commentaar maakt mij dan toch wel heel onzeker.
waarom zeggen ze dat? Daarmaast wat gaat het anderen aan? Het is jou keuze

Wij hebben vaak genoeg de vraag gehad of wij nog voor een derde gaan. En nu we een groter huis kopen komt die vraag weer want ja 5 slaapkamers heb je wel de ruimte om nog eentje erbij te "nemen“
De buren 2 huizen verderop krijgen nu hun 3de en toen ze hoorde welk huis we kochten kreeg ik gelijk een oooh en blik erbij van ben je zwanger? :(
pi_162419452
De mensen die aannemen dat je na een dood kindje snel weer voor een zwangerschap wil gaan zijn ook niet op twee handen te tellen. En ik snap de insteek wel ofzo, maar again: zo intiem.
pi_162419738
Hier ook vaak de vraag wanneer we voor de 2e gaan. Kaylee is nu bijna 3 dus vinden mensen het ineens tijd ofzo?
Wij zijn allebei heel stellig dat er hier geen tweede komt. En als mensen vragen waarom niet is ons antwoord heel simpel daarom niet.
We kunnen kaylee nu alles geven wat we graag willen. ( een tweede is wel welkom maar voorlopig gewoon niet haha)
pi_162420557
Goitske wat gaaf, zelf je taart en broodjes bakken bij een echte bakker!! Leuke foto's ook, ze gaan er helemaal in op O+.

Ik begrijp echt niet dat mensen het nodig vinden om zich te bemoeien met hoeveel kinderen je wenst of juist niet. En al helemaal dat ze er dan ook nog een mening aan ophangen :X.

Omen, laat je niet van je stuk brengen. Als jij ruimte hebt in je huis en hart, past er heus een kindje bij. Je bent zo'n lieve moeder voor Riley! Ik vind het heel naar dat anderen je zo onzeker maken. Realistisch erover nadenken is prima, maar een mooi plan terzijde schuiven alleen omdat anderen vinden dat het niet hoort, is niet de bedoeling :*.

Hier hadden I en ik een creepy gesprek vanmiddag. Hij had een klein onderdeeltje van een keukenspeeltje afgehaald, en ik zei hem dat hij dat er nu niet meer op kon laten omdat A het dan in zijn mond kon doen.

I: als A dood is, en wij weer met z'n drieën zijn, mag het er dan wel weer op?
Mama: euh :? als A dood zou gaan, zou ik daar wel verdrietig van worden, hoor.
I: ja maar A kan niet héél lang bij ons blijven, boven de aarde.
Mama: Waarom niet dan?
I: dat kan gewoon niet.

En toen begon hij weer over iets heel anders. Niks meer over gehoord... Maar ik had serieus overal kippenvel :X.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_162420786
Dat kan ik me voorstellen Phaidra. Ik zou op een ander moment dat gesprek nog eens aanzwengelen, denk ik.
  zondag 22 mei 2016 @ 22:38:14 #22
101840 Rijstebuiltje
De allerliefste dat ben jij!
pi_162421379
Hier kregen wij ook regelmatig de vraag voor een 2e kindje.. Sorry, maar nee, die komt er niet. Dan is mijn kind maar 'zielig'.. :6 ze komt niets te kort en daarbij is de situatie nu heel en zo anders hier, dat ik het niet zou kunnen.. Mijn man doet en kan weer erg veel zelf, maar of het weer ooit de volle 100% wordt is nog steeds de vraag.

En heftig gesprek Phaidra.. :o

En Goitske, wat een leuk uitje! :)
[url="http://lb1f.lilypie.com/uNDDp2.png]Trotse mama, van het liefste meisje[/url]
pi_162422378
Ik kan me je kippenvel goed voorstellen Phaidra, best heftig om te horen van zo'n kleintje. Ik zou er ook nog eens over beginnen denk ik.

Omen, jij kan dat! Een tweede. Laat jezelf niet van jouw wens afbrengen door je omgeving, je bent zoveel meer waard :*

Goitske, wat een leuk uitje en leuke foto's! O+

Hier bijna nooit de vraag of we een tweede willen. We zijn blijkbaar overduidelijk 1-kind-ouders :D
E.
pi_162422403
Vraag over een tweede hebben we nooit gehad eigenlijk.

Wel mn moeder die zei dat ik debiel was als ik voor een tweede ging. Zoveel moeite al gedaan had voor de eerste. Daar moest ik maar blij en trots op wezen dat het toch nog gelukt was :')

De opmerkingen als ik dan mijn nichtje of neefje vast had deden me meer zeer. Zo van: staat je goed zo'n baby. Of: ik denk wel dat jij een geweldige moeder zou zijn. Dan zei ik wel: dat denk ik ook maar helaas kan ik geen kinderen krijgen. Dat gaf zo'n schokeffect dat ik die opmerkingen op een gegeven moment ook niet meer kreeg :')
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_162423163
Hier was de shock juist groot bij sommigen toen ze hoorden dat nr 3 onderweg is :D
maar ik snap jullie ergernissen wel hoor over al die opmerkingen. Ik ben daar altijd erg voorzichtig in maar sommige mensen flappen er dan dingen uit ... :X . Alsof het allemaal maar zo vanzelfsprekend is.

Phaidra jeetje dat is echt heel creepy :X

Omen wat naar van die opmerkingen :* . Ook ik zie jou als een hele warme, sterke mama. Je moet het maar durven .. een kindje bewust in je eentje opvoeden. Ik vind het petje af als ik iedere keer weer die warme verhalen van jou en Riley lees. Als jouw gevoel voor een tweede zo sterk is, dan hoop ik dat je daar op een dag naar durft te luisteren en al die mensen met een mening fijn achter je kunt laten. Het is jouw leven! Ik ben er van overtuigd dat het je gaat lukken want ik vind je een van de meest toegewijde mama's op dit forum waar ik soms nog heel veel van kan leren! Zo steek die maar in je zak :+
pi_162426486
Twinkle :@ O+

Phaidra, wat een eng gesprek zeg. Ik zou ook kippenvel hebben :*
  maandag 23 mei 2016 @ 07:26:14 #27
423656 Moppert
omgwtfbbqroflwouters
pi_162426517
Ik ben het helemaal met Twinkle eens.
Toen onze mop een mopje was,
Was ze aardig om te zien;
Nu bromt zij alle dagen
En bijt nog bovendien.
  maandag 23 mei 2016 @ 07:27:13 #28
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_162426526
+2 op Twink

Oh en Phaidra, ik kreeg zelfs al tijdens het lezen kippenvel ;( .
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_162426826
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2016 22:23 schreef L-E het volgende:
Dat kan ik me voorstellen Phaidra. Ik zou op een ander moment dat gesprek nog eens aanzwengelen, denk ik.
Ja, dat lijkt me een goed plan. Al weet ik nog niet of ik er weer over durf te beginnen. Even goed nadenken over de insteek en wat ik precies wil weten...
Venus in pocketformaat
© loveli
  maandag 23 mei 2016 @ 09:21:18 #30
171422 LadyBlack
paint it black
pi_162427548
Phaidra :o ik heb er ook kippenvel van :X Zegt ie vaker zulke dingen? E gebruikt namelijk het woord 'dood' ook vaak maar heeft duidelijk geen benul wat het betekent. Maar dat "boven de aarde" maakt het zo creepy wmb!

Omen, ik hoop dat je al die mensen eens een poepie laat ruiken :+
E & S
pi_162428218
Phaidra, dat lijkt me ook een vreemd gesprek met kippenvel.

Bij ons komt de vraag bijna dagelijks voorbij hoor, B is ook wel erg goed gelukt dat zal het wel zijn _O- Mijn vrouw wil het liefste 4 kinderen, maar ik denk dat ik 2 wel de max vind (voor die perikelen zie ander topic).

Ik ben geen moeder van nature, ik weet zeker dat veel mensen zich afvroegen of ik uberhaupt wel wist hoe een romper aan moet etc. Er waren ook genoeg familie en vrienden die niet hadden verwacht dat er kinderen kwamen bij ons.

Maar goed wij krijgen ook andere vragen...dat ik denk WTF? Ik zou dat echt nooit vragen, ja aan goede vrienden. (de 2 vrouwen hebben een kind vragen :( )
pi_162431230
Phaidra wat creepy :o
pi_162434710
Hier de vraag over een 2e ook regelmatig.
Schoonmoeder, schoonzussen, mensen op werk (geen collega's maar klanten die ik jaren ken). Ik vind het op zich niet erg maar wel als er dan achteraan komt "dat het nu wel tijd is", of "dat is zo leuk voor Aiden".
Als ze er dus gelijk hun mening bij plakken.
Ik weet wel dat sommigen gewoon oprechte belangstelling hebben en ervaar het niet als pijnlijk omdat wij (ik althans) heel bewust nog geen 2e wil.
Soms zeg ik ook gewoon dat ik het nog niet weet want het gaat eigenlijk wel prima zo.
Mijn moeder vroeg het tot een jaar geleden ook nog, maar sinds ik luid en duidelijk heb uitgelegd waarom nog niet, begrijpt ze het wel.
Sterker nog, er is zelfs gezegd dat zij (en mijn zus ook trouwens) niet eens zo blij zouden zijn.
Ergens begrijp ik dat, maar maakt mij ook onzeker. Wat als ik er wel een keer klaar voor ben, zouden ze dan nóg niet blij zijn? ;(

Phaidra: ik vind het ook wel een griezelig gesprek. Weet niet wat ik ermee zou doen. Misschien afwachten of hij weer met zoiets komt, dan kan je er altijd weer over doorvragen.

Ik twijfel of zelf er weer over beginnen handig is. Kunt toch iets oprakelen wat misschien bij hem allang vergeten is en alleen maar onbewust sturen/beïnvloeden.
Lastig!
pi_162439427
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2016 09:21 schreef LadyBlack het volgende:
Phaidra :o ik heb er ook kippenvel van :X Zegt ie vaker zulke dingen? E gebruikt namelijk het woord 'dood' ook vaak maar heeft duidelijk geen benul wat het betekent. Maar dat "boven de aarde" maakt het zo creepy wmb!

Omen, ik hoop dat je al die mensen eens een poepie laat ruiken :+
Nee ik heb nog niet eerder zoiets van hem gehoord. Hooguit dat hij wel eens iemand bij zijn bed zag, maar dat schaarde ik onder het kopje 'krokodil onder mijn bed', etc. Dus uitgelegd dat hij dat gedroomd had en dat het niet echt was. Dat vond hij ok.

Hij weet wel wat dood is, hij heeft een tijdje geleden gevraagd wie mijn mama is en toen is het onderwerp dood ook besproken. We zijn op de begraafplaats geweest en weet dus ook dat je onder de aarde gaat als je begraven wordt. De laatste tijd is hij gefascineerd door het feit dat sommige dieren ook andere dieren vangen en opeten. Ik denk wel dat hij het begrip dood snapt. Zeker weten doe ik dat niet, natuurlijk.

De eerste vraag interpreteerde ik ook als puur hypothetisch, ik denk niet dat hij begrijpt dat hij ons 'kwetst' (tussen aanhalingstekens, bij gebrek aan een woord dat de lading dekt) met zo'n vraag. Hij tast af wat de randvoorwaarden zijn van iets dat ik aan hem 'opleg'. Maar het kreeg wel een vreemd vervolg... Ik moet eerlijk bekennen dat het me niet lekker zit :@.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_162439590
Kan mij voorstellen dat het je niet lekker zit. Hoe oud is zijn broertje/zusje nu dan dat hij daar zo ineens mee komt?
Bedoel, als je net een baby hebt gehad is het misschien een soort idee van: als de baby er nu is, is die straks ook weer weg?
pi_162439707
quote:
1s.gif Op maandag 23 mei 2016 17:30 schreef vencodark het volgende:
Kan mij voorstellen dat het je niet lekker zit. Hoe oud is zijn broertje/zusje nu dan dat hij daar zo ineens mee komt?
Bedoel, als je net een baby hebt gehad is het misschien een soort idee van: als de baby er nu is, is die straks ook weer weg?
15 maanden, ik denk dat hij wel door heeft dat z'n broertje een blijvertje is :D :+. En 95% van de tijd wil hij juist graag met zijn broertje spelen/knuffelen/stoeien. Hij zegt vaak dat A zijn beste vriend is en hij A lief vindt (smelt O+), dus ik geloof ook niet zo dat hij hem graag weg zou willen hebben. Wat op zich soms een begrijpelijke gedachte van een peuter zou zijn.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_162442956
Phaidra, dat zijn inderdaad wel bijzondere uitspraken. :o . Dat gaat niet zo makkelijk meer uit je hoofd. Maar voor hem is het kennelijk heel 'logisch', in zijn hoofdje. Misschien juist wel omdat de dood een gespreksonderwerp is geweest bij jullie en hij daar nu z'n eigen verhaal en invulling aan geeft? Of geloof/denk jij in/aan helderziendheid? Is dat iets waar je bekend mee bent? (Sorry, ik ken het verhaal van je moeder wel, maar dit niet, geloof ik.)

Ik baalde een beetje van het weer vandaag. Had ook even geen puf om veel te ondernemen en I was ook heel plakkerig. Ik kan er eigenlijk helemaal niet zo goed tegen: een hele dag gewoon thuis en ga er eigenlijk altijd op uit met haar. Nu werd zij op een gegeven moment heel baldadig en ik steeds chagrijniger. En als het aan haar ligt, kijkt ze echt de godganse dag Peppa. :') .

Maar, dan de positieve kant van dit 'lief dagboek verhaal'. We hebben een nieuw boek en dat is een groot succes. We konden het hele boek bijna in een keer uitlezen. I zat ademloos mee te kijken en te luisteren. Over tranenthee (prachtig verhaaltje) en nog veel meer. O+ . Dus een tip als je nog op zoek bent naar een mooi boek.

1001004002597053.jpg
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  maandag 23 mei 2016 @ 20:14:38 #38
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_162443921
quote:
1s.gif Op maandag 23 mei 2016 17:23 schreef Phaidra het volgende:

[..]

Nee ik heb nog niet eerder zoiets van hem gehoord. Hooguit dat hij wel eens iemand bij zijn bed zag, maar dat schaarde ik onder het kopje 'krokodil onder mijn bed', etc. Dus uitgelegd dat hij dat gedroomd had en dat het niet echt was. Dat vond hij ok.

Hij weet wel wat dood is, hij heeft een tijdje geleden gevraagd wie mijn mama is en toen is het onderwerp dood ook besproken. We zijn op de begraafplaats geweest en weet dus ook dat je onder de aarde gaat als je begraven wordt. De laatste tijd is hij gefascineerd door het feit dat sommige dieren ook andere dieren vangen en opeten. Ik denk wel dat hij het begrip dood snapt. Zeker weten doe ik dat niet, natuurlijk.

De eerste vraag interpreteerde ik ook als puur hypothetisch, ik denk niet dat hij begrijpt dat hij ons 'kwetst' (tussen aanhalingstekens, bij gebrek aan een woord dat de lading dekt) met zo'n vraag. Hij tast af wat de randvoorwaarden zijn van iets dat ik aan hem 'opleg'. Maar het kreeg wel een vreemd vervolg... Ik moet eerlijk bekennen dat het me niet lekker zit :@.
Zou het niet in het verlengde van 'iedereen gaat ooit een keer dood' kunnen zitten?
Ik merk aan Nora dat ze soms bijzondere verbanden legt. Misschien dat het zoiets is? Dat hij weet dat iedereen ooit dood gaat en dat hij zich nog herinnert dat jullie ooit met z'n drieen waren. Misschien dat hij ze samenvoegt?

Franny, ik herken het. Nora en ik kunnen ook niet tegen thuiszitten, dan worden we aan het einde van de dag ook kribbig. Morgen gelukkig weer beter weer geloof ik.
Ik ga het boek eens opzoeken. Klinkt leuk!

Vandaag hebben we geen last van de regen trouwens, Nora is vanaf zaterdag al aan het logeren bij opa en oma (schoonouders). Woensdag halen we haar weer op. Lang man! Ik mis d'r best wel.
Maar man en ik vermaken ons goed, we zijn al 2 keer uit eten geweest, filmavond gehouden, oud computerspel afgestoft die we vroeger altijd samen speelden (WoW voor de kenners... Shandaly? :+ ) en vanavond staat de bios op de planning :)

Oh! Ik wilde nog even zeggen dat ik het eens ben met Twinkle, Omen!

[ Bericht 1% gewijzigd door Sylver_ op 23-05-2016 20:15:33 (Aanvulling voor Omen) ]
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_162444134
Franny. Lijkt me een leuk boek. Ik heb hem gereserveerd bij de bieb. Hopelijk is die er heel snel. Dan kan ik hem meenemen naar de camping.

Ik was vandaag naar een indoorspeeltuin. We vermaakten ons prima. Op een moment was Riley ergens heengeklommen en zag ik haar niet meer. Dus ik haar zoeken op de plek waar ik haar het laatst zag. Hadden andere kindjes haar meegenomen. Ze wist niet meer hoe ze eruit moest. En we hadden elkaar dus net misgelopen. :o
pi_162445058
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2016 20:21 schreef Omentielvo het volgende:
Franny. Lijkt me een leuk boek. Ik heb hem gereserveerd bij de bieb. Hopelijk is die er heel snel. Dan kan ik hem meenemen naar de camping.

Ik was vandaag naar een indoorspeeltuin. We vermaakten ons prima. Op een moment was Riley ergens heengeklommen en zag ik haar niet meer. Dus ik haar zoeken op de plek waar ik haar het laatst zag. Hadden andere kindjes haar meegenomen. Ze wist niet meer hoe ze eruit moest. En we hadden elkaar dus net misgelopen. :o
Heb ik ook al 2x bij Jan gehad :o 1x in kidsplayground vond hij wel zelf de uitweg en een kleinere in centerparcs kon hij niet meer terug komen en ik kon er niet bij :o een ander jongetje heeft jan toen geholpen en ik hem er uit getrokken
pi_162445099
quote:
1s.gif Op maandag 23 mei 2016 20:14 schreef Sylver_ het volgende:

[..]

Zou het niet in het verlengde van 'iedereen gaat ooit een keer dood' kunnen zitten?
Ik merk aan Nora dat ze soms bijzondere verbanden legt. Misschien dat het zoiets is? Dat hij weet dat iedereen ooit dood gaat en dat hij zich nog herinnert dat jullie ooit met z'n drieen waren. Misschien dat hij ze samenvoegt?
Dit klinkt best plausibel :Y. Hij is de laatste tijd erg veel bezig met verbanden leggen, ik verbaas me er steeds weer over. Dus helemaal geen gekke suggestie, dank!

Spoiler weer weg :*.

[ Bericht 13% gewijzigd door Phaidra op 24-05-2016 07:49:59 ]
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_162446679
Wat betreft je laatste zin in je spoiler: dat denk ik ook wel.
Ik krijg ook een beetje rillingen maar ik weet dat M er ook wel veel mee bezig is momenteel. Op de een of andere manier geven ze er ook een eigen draai en invulling aan. Misschien heeft hij iets gehoord over begraven en als je leeft dan ben je dus boven aarde?

M heeft bijvoorbeeld het idee opgevat dat je dood gaat als je 100 bent. Daar was hij echt heel bang voor, wilde dus geen 100 worden. Nu heeft hij voor zichzelf bedacht dat hij 99 wordt en daarna weer terug naar 0 gaat. Kleuterlogica.
pi_162447864
Bijzonder Phaidra... Ik zou er best veel moeite mee hebben, ben zelf veel te nuchter voor dat soort dingen.

Het gaat wel dichtbij komen trouwens de komende periode, het onderwerp dood. Ik kreeg vanmiddag van het kdv een maitlje dat de vader van twee meisjes daar was overleden na een heftig ziekbed. Het ene meisje is bijna 4, zit bij Femke in de groep, en gaat binnenkort naar school bij Lars in de klas, en het andere meisje is 7 en zit bij Lars op de BSO.
Wel heel tof eigenlijk hoe ze er mee omgaan, met uitleg over dat ze er met de peuters een boekje over zullen gaan lezen (van Nijntje), en dat je kinderen dus met vragen zouden kunnen komen thuis ook...

Vreselijk zeg... en dan baal ik dat mijn man komend weekend een teamuitje heeft met z'n werk.. dat ik 3 dagen alles in mijn eentje moet doen. Die moeder moet het voorlopig allemaal alleen rooien... :'( :'(
pi_162454680
Phaidra: ik had je spoiler gelezen en ik twijfel er eigenlijk niet aan. En het lijkt me voor een kind heel naar als mama en papa er geen aandacht aan schenken omdat ze het of zelf eng vinden, of niet geloven. Ik zou dus zeker ruimte willen bieden voor alles daaromtrent, zodat mijn kind zoiets niet in zijn eentje hoeft te dragen :)
  dinsdag 24 mei 2016 @ 10:26:55 #45
318546 Mevr_Mus
Met Mini_Musjes
pi_162455751
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2016 09:27 schreef L-E het volgende:
Phaidra: ik had je spoiler gelezen en ik twijfel er eigenlijk niet aan. En het lijkt me voor een kind heel naar als mama en papa er geen aandacht aan schenken omdat ze het of zelf eng vinden, of niet geloven. Ik zou dus zeker ruimte willen bieden voor alles daaromtrent, zodat mijn kind zoiets niet in zijn eentje hoeft te dragen :)
Hier sluit ik me bij aan. Hoe lastig is ook is, ik zou hem hierin wel proberen te begeleiden. Nu is het misschien een incident, maar als het vaker voorkomt of het je echt niet lekker zit zou ik zelf misschien wel op zoek gaan naar iemand die ons daarbij zou kunnen helpen 😘
Oude (on)bekende.
pi_162461413
Oh bah Phaidra, zou mij ook niet lekker voelen. Heb je spoiler niet gelezen, maar gewoon :*
Ow heeft een keer gehad dat hij super verdrietig was omdat papa niet meer thuis zou komen. Hij zou papa nooit meer zien. Ik heb vriendje gebeld voordat hij naar huis kwam en geëist dat hij super rustig en oplettend zou zijn. Hij kwam veilig thuis en Ow was toen ook helemaal "verbaasd". Ik vraag me soms nog wel eens af (en ergens ook weer niet) wat er zou zijn gebeurt als ik vriendje niet had gebeld.

Omen, ik denk net als de rest dat je er prima twee aan zou kunnen. Maak je eigen keuze en wat andere denken, niets van aantrekken.

Mijn peuter zit nu met mijn oude playmobile poppenhuis te spelen en met zijn nieuwe dierentuin. Te tof O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 29% gewijzigd door Loj op 24-05-2016 14:53:39 ]
pi_162464175
Wij zijn dus bezig voor een 2e (zie ander topic) maar ik heb daar best lang over getwijfeld. B is echt makkelijk en ik vind het leven nu erg leuk en eigenlijk nou ja nog steeds best makkelijk. Ik vond die eerste maanden echt loodzwaar en ben dus geen mama vrouw zeg maar.

Ook wat ze altijd roepen van '2 kinderen kunnen elkaar lekker vermaken' nam ik altijd met een flinke korrel zout. Het is geen garantie dat ze elkaar leuk vinden, mijn broer en ik maakten elkaar het leven aardig zuur bijvoorbeeld.

Ik heb een oudere broer en een oudere zus en dat vind ik zelf echt heeeeel fijn. Vooral als volwassene. Met mijn moeder gaat het al een tijdje niet zo goed en mijn vader is nu bijna 10 jaar geleden overleden. Ik zou al dat gedoe niet gekund hebben zonder mijn broer en zus. En DAT gun ik B ook zo. Onvoorwaardelijke liefde van familie, op elkaar kunnen rekenen, die echte familieband. Ik kan enorm goed met mijn broer en zus opschieten en mijn vrouw heeft 2 broers en 1 zus en die banden zijn voor ons heel erg belangrijk. We zijn allemaal enorm verschillend maar toch zien we elkaar graag en steunen we elkaar altijd. Dat was voor mij de doorslag zeg maar en nu denk ik ook 'wat zou het leuk zijn!!'

Eigenlijk is het wel verwonderlijk dat ik daarom de vraag zo vaak krijg waar de 2e blijft aangezien iedereen me kent als 'Kinderen? Oh nee!'

Sorry voor het lange verhaal :D
pi_162464413
Loj, je spoiler. Ik ben benieuwd O+

Exode. Je zet alles even op een rij voor jezelf. Hoef je geen sorry voor te zeggen. :*
  dinsdag 24 mei 2016 @ 22:21:30 #49
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_162475715
Exode dat was ook voor ons ook een van de redenen om voor een tweede kindje te gaan. Ik kan heel goed overweg met mijn zus, we zien en spreken elkaar dagelijks. O+ Zo'n band gun ik L ook. Natuurlijk is het altijd maar de vraag hoe het tussen broers en zussen gaat lopen, maar ze is in ieder geval niet helemaal alleen.
Het werden in ons geval zelfs twee broers voor L en dat vind ik zo af en toe best sneu voor haar. Met name omdat ze toch een beetje het derde wiel aan de wagen is nu en daardoor gaat ze zich soms misdragen wat ertoe leidt dat ik vaker dan me lief is boos op haar wordt.
Het zou ook echt allemaal makkelijker geweest zijn als ze maar één boertje of zusje zou hebben. Je gaat dan toch echt makkelijker op stap, samen spelen gaat beter etc., maar het is nu eenmaal anders en daar moet L toch mee leren leven, of ze het nu leuk vindt of niet.
We zorgen overigens wel dat L regelmatig een speciaal L uitstapje doet. Dat kan een simpel ontbijtje bij de Hema zijn, een middagje theater, een dagje shoppen of een dagje pretpark, maar wel speciaal voor L. Op dat soort momenten bloeit L helemaal op, dus ze heeft het ook soms echt even nodig.

Mijn tweetal heeft vandaag weer geoefend bij de peutergroep op het kdv. Niet omdat het moest, maar op eigen initiatief. :o Ze wilden tijdens het gezamenlijke eetmoment niet meer bij de dreumessen zitten maar bij de peuters en daarna wilden ze ook niet meer terug naar de dreumesgroep, dus mochten ze bij de peuters blijven. Ze hadden dikke pret tijdens het zingen en spelen en gedroegen zich alsof ze er al jaren zaten. Het ging heel goed en ze hebben geen kindjes gepest, dat doen ze bij de dreumessen namelijk wel. :@ Ik ben heel blij dat het veel beter ging dan bij de dreumessen, want daar gebeurde echt elke dag wel iets. Misschien ligt dat ook een beetje aan de dreumesjuf, maar mijn gevoel zegt dat ze zich een beetje gingen misdragen omdat ze de dreumesgroep gewoon ontgroeid waren.

Toen ik onderweg naar huis vroeg wat ze vandaag gedaan hadden op het kdv zei Sven heel trots: "Peuters!" O+
Mama van 3!
pi_162477445
Wat leuk om weer wat te lezen over je drietal, Nikki!
Jouw tweeling en I zitten zo dicht op elkaar.

Ik herken je verhaal wel een beetje: I is nu op de dreumesgroep de één na oudste: een paar van haar grootste vriendjes zijn de afgelopen maanden overgegaan naar de peuters. Gelukkig ziet ze die nog wel bij het buitenspelen, want dan mengen die twee groepen altijd. Soms mag ze ook even bij de peuters meedoen en dat vindt ze heel leuk. Het scheelt dat ze motorisch gezien niet de snelste is, en ook niet zo groot, waardoor ze in ieder geval fysiek de jongere kinderen niet overheerst. En er zijn nog twee andere kindjes die heel dicht in leeftijd na haar komen, en daar speelt ze veel mee. De leidsters gaan er wel goed mee om: ze betrekken bijvoorbeeld I wat meer bij de gang van zaken. Dan mag ze helpen met iets schoonmaken (dat vindt ze nu echt supertof).

Maar wat goed dat je tweeling zo duidelijk kan aangeven wat ze willen! Wat een zelfbewustzijn al. :) . Zou dat versterkt worden omdat ze met z'n tweetjes zijn?

Zijn hier trouwens kindjes met eczeem? Was het niet E. van LB, die daar ook last van heeft? I heeft een hardnekkige plek op haar wang. Ze zit er niet aan, maar smeren helpt niet, de plek gaat niet meer weg. Het blijft rood en schilferig. Ik twijfel een beetje of ik ermee naar de HA zal gaan.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_162481113
Franny vraag evt verwijzing naar de kinderarts. Daar is vaak meer specialisatie van eczeem bij kinderen ipv lukraak smeren met hydrocortison
Voor thuis probeer evt met bepanthen te smeren
pi_162481132
Jan is ook wel met dood bezig de laatste tijd.
Moeder van de gastouder is een half jaar geleden overleden na een tijd ziek te zijn, konijn en hamster zijn ook dood gegaan bij de gastouder, mijn oma is overleden en onze hond is heel ziek geweest (leeft nog wel maar was op het randje)
Hij weet ook dat je begraven wordt dus onder de grond gaat en dat je dood kunt gaan als je bijv heel ziek of heel oud bent
  woensdag 25 mei 2016 @ 09:01:06 #53
171422 LadyBlack
paint it black
pi_162482045
Ja E heeft inderdaad eczeem. Wij zijn ermee naar de huisarts gegaan en kregen inderdaad hydrocortison mee. Dat hielp in haar hals, maar niet op de hardnekkige plekken op haar polsen. Dus een zalf meegekregen die een graadje sterker is. Dat smeer ik tot het weg is, en dat blijft dan meestal wel een tijdje zo.

Er zijn officiële smeerschema's, maar dat mislukt altijd :@
E & S
  woensdag 25 mei 2016 @ 09:03:44 #54
171422 LadyBlack
paint it black
pi_162482090
Overigens: probeer je cremes en zalfjes even te checken op water. Dat moet je namelijk absoluut niet op eczeemplekken smeren. Alleen maar smeersels zonder water erin.

Gewone vaseline kan, maar dat sluit de huid ook af, en E krijgt dan warmteuitslag... Dus smeer ik haar na een bad in met kokosolie.
E & S
  woensdag 25 mei 2016 @ 09:25:00 #55
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_162482443
Gewoon kokosolie? Ik heb deze in de koelkast staan om mee te koken:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Kan het daar mee?

Ik smeer Nora na het bad in met Vaseline-Cetomacrogol creme, dat werkt goed preventief, maar helpt niet als ze al plekjes heeft. Alleen had ze eerst alleen plekken op haar rug en een paar op haar buik, maar nu heeft ze ook een paar op haar armen en benen. Ik vind de Vaseline creme niet heel erg fijn smeren, is dat met kokosolie beter te doen?

De plekjes smeer ik voor het slapen gaan in met hydrocortison. Ik moet dan altijd even blijven smeren ook al lijkt het weg, want als ik te vroeg stop is het binnen 3 dagen terug.
Ze heeft nu weer een hoop plekken na gebruik van zonnebrandcreme. Blijkbaar kan ze er niet meer tegen, dus ik moet even op zoek naar Lovea zonnebrandcreme denk ik.
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  woensdag 25 mei 2016 @ 09:30:54 #56
171422 LadyBlack
paint it black
pi_162482545
Ja die kokosolie kan prima! Ik hen geurloze, al heb ik eens gelezen dat die met geur nog beter is.

En t smeert wel fijn, maar wel een beetje oppassen, want t is supervet voor t intrekt :D
E & S
pi_162482580
Goede tip, dank!

Ik ga inderdaad toch ook maar naar huisarts. We zullen I ook in de gaten moeten houden met allergieën want ik ben zelf ook nogal allergisch voor van alles (hooikoorts, huisdieren, stof) en dat gaat vaak samen met een overgevoelige huid. Mijn ene zus heeft het ook.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_162483192
Franny, B heeft eczeem maar al een tijdje geen echte plekken meer. We zijn destijds naar de huisarts geweest en van die hormonenzalf en nog 1 of ander goedje gehad. Toen trouw gesmeerd en het ging weg. B heeft een erg gevoelige huid en vaak droge plekken, wij smeren minstens 1x per dag met goedkope, witte vaseline en hij heeft dus geen eczeem meer gehad. We gebruiken ook maar 1 x per week zeep in bad maar dat is vooral omdat hij dus een enorm gevoelige huid heeft.

Sylver B heeft ook Lovea, het smeert niet fijn maar het werkt wel. B heeft er amper een reactie op.

Nikki, ja dat is ook wat, wil je een 2e krijg je een 2e en 3e :) Als ik het steeds lees, hebben jullie echt een fijn gezinnetje en wat mooi dat I zoveel aandacht 1op1 krijgt.

B was gisteren nogal baldadig op het KDV, kindjes duwen, niet luisteren, alles doen wat niet mag. Ze haalden hem maar een paar keer uit de situatie maar het hielp niet. Wij hebben ook het idee dat ie wat gefrustreerd is.
Hij trekt altijd naar oudere kindjes en gaat dan kletsen, hij loopt voor met praten maar niet zodanig dat ie mee kan op het praat niveau van die oudere kindjes. Wij snappen wat hij zegt en bedoelt maar kindjes zijn ongeduldig en natuurlijk best hard. Ik denk dat daar die frustratie vandaan komt, net zoals toen hij net niet kon lopen etc.
  woensdag 25 mei 2016 @ 13:10:42 #59
101840 Rijstebuiltje
De allerliefste dat ben jij!
pi_162487480
quote:
2s.gif Op dinsdag 24 mei 2016 22:57 schreef Franny_G het volgende:
Wat leuk om weer wat te lezen over je drietal, Nikki!
Jouw tweeling en I zitten zo dicht op elkaar.

Ik herken je verhaal wel een beetje: I is nu op de dreumesgroep de één na oudste: een paar van haar grootste vriendjes zijn de afgelopen maanden overgegaan naar de peuters. Gelukkig ziet ze die nog wel bij het buitenspelen, want dan mengen die twee groepen altijd. Soms mag ze ook even bij de peuters meedoen en dat vindt ze heel leuk. Het scheelt dat ze motorisch gezien niet de snelste is, en ook niet zo groot, waardoor ze in ieder geval fysiek de jongere kinderen niet overheerst. En er zijn nog twee andere kindjes die heel dicht in leeftijd na haar komen, en daar speelt ze veel mee. De leidsters gaan er wel goed mee om: ze betrekken bijvoorbeeld I wat meer bij de gang van zaken. Dan mag ze helpen met iets schoonmaken (dat vindt ze nu echt supertof).

Maar wat goed dat je tweeling zo duidelijk kan aangeven wat ze willen! Wat een zelfbewustzijn al. :) . Zou dat versterkt worden omdat ze met z'n tweetjes zijn?

Zijn hier trouwens kindjes met eczeem? Was het niet E. van LB, die daar ook last van heeft? I heeft een hardnekkige plek op haar wang. Ze zit er niet aan, maar smeren helpt niet, de plek gaat niet meer weg. Het blijft rood en schilferig. Ik twijfel een beetje of ik ermee naar de HA zal gaan.
Hier had mijn dame 2 hele irritante plekken op der wang..
Hier zelfs naar de kinderarts geweest, hormoonzalf gehad maar dat werkte niet echt.. We kregen zelfs de mogelijke diagnose Psoriasis Gutatta.

Nu vermoedde ik ook dat mijn konijntje ook deels de oorzaak was..
Waarschijnlijk is dat ook zo, want sinds hij weg is, zijn de plekken ook weg!
Ik smeer het meerdaags in met Zwitsal op het huidje crème en het blijft ook weg.. Sterk geparfumeerd ik weet het, maar als het werkt.. Ben ik blij!! :)
[url="http://lb1f.lilypie.com/uNDDp2.png]Trotse mama, van het liefste meisje[/url]
pi_162489400
Franny probeer eens kokosvet/olie maar dan wel een die voor je huid geschikt is. Is extreem vet maar helpt goed bij een droge huid en is ontstekingsremmend. Als er geen allergieën ed de oorzaak zijn kan het proberen geen kwaad.
pi_162496233
Even 'n snelle vraag, onze oudste zoon van bijna 3 wil bijna elke avond 't schemerlampje aanhouden als hij gaat slapen. Niks mis mee, hij kan 't zelf aan en uit doen. Wij gaan zodra wij naar bed gaan even z'n kamer op om 't lampje uit te doen.

Nu zoek ik eigenlijk iets om dit op te lossen, 'n soort van timerfunctie op 'n schemerlamp. Hij knipt 't lampje aan en na 'n kwartier of zo gaat 't uit.

Iemand 'n idee?
"If you're not a manc, you're a wank"
  woensdag 25 mei 2016 @ 19:46:47 #62
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_162496337
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2016 19:42 schreef Eric_Cantona het volgende:
Even 'n snelle vraag, onze oudste zoon van bijna 3 wil bijna elke avond 't schemerlampje aanhouden als hij gaat slapen. Niks mis mee, hij kan 't zelf aan en uit doen. Wij gaan zodra wij naar bed gaan even z'n kamer op om 't lampje uit te doen.

Nu zoek ik eigenlijk iets om dit op te lossen, 'n soort van timerfunctie op 'n schemerlamp. Hij knipt 't lampje aan en na 'n kwartier of zo gaat 't uit.

Iemand 'n idee?
Een timer achter de lamp in het stopcontact?

Zo'n ding wat mijn opa en oma aan hadden als ze op vakantie gingen, om de inbrekers af te schrikken.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
  woensdag 25 mei 2016 @ 19:55:34 #63
171422 LadyBlack
paint it black
pi_162496545
Ik heb laatst een nachtlampje met timer gezien, moment!
E & S
  woensdag 25 mei 2016 @ 20:00:52 #64
171422 LadyBlack
paint it black
pi_162496689
De ledlampjes van Alecto en SkipHop gaan automatisch uit na 30 minuten.

Wij hebben een lampje in het stopcontact van Pabobo, die heeft een fotocel en gaat dus vanzelf uit als het licht is.
E & S
  woensdag 25 mei 2016 @ 20:10:41 #65
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_162497005
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2016 19:42 schreef Eric_Cantona het volgende:
Even 'n snelle vraag, onze oudste zoon van bijna 3 wil bijna elke avond 't schemerlampje aanhouden als hij gaat slapen. Niks mis mee, hij kan 't zelf aan en uit doen. Wij gaan zodra wij naar bed gaan even z'n kamer op om 't lampje uit te doen.

Nu zoek ik eigenlijk iets om dit op te lossen, 'n soort van timerfunctie op 'n schemerlamp. Hij knipt 't lampje aan en na 'n kwartier of zo gaat 't uit.

Iemand 'n idee?
Sam t Schaap! Dat is zo'n wekker/ timer. Op het moment dat je m op slaapstand zet, blijft het lichtje (blauw) nog een kwartier aan. Zoon is hier helemaal fan!
http://www.wehkamp.nl/Win(...)3acUcVMMoaAvms8P8HAQ
  woensdag 25 mei 2016 @ 20:43:48 #66
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_162498129
Oh dat is handig voor het geval Nora ook een lampje wil. Wij hebben ook Sam 't schaap, maar ik heb het licht uitgezet. Ik was al weer vergeten dat ie licht kan geven :)

Ik kwam ook nog deze tegen:

507068_pb_01?$pdp616x616$
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  woensdag 25 mei 2016 @ 20:52:30 #67
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_162498416
Die is ook tof Sylver! Ik ga m tzt promoten bij F. Bij J had ie geen schijn van kans, dat is een enorme schapenfan (z'n favoriete knuffels zijn 'kleine schapie', 'grote schapie' en 'kadootje schaapje').
pi_162498475
quote:
1s.gif Op woensdag 25 mei 2016 20:43 schreef Sylver_ het volgende:
Oh dat is handig voor het geval Nora ook een lampje wil. Wij hebben ook Sam 't schaap, maar ik heb het licht uitgezet. Ik was al weer vergeten dat ie licht kan geven :)

Ik kwam ook nog deze tegen:

[ afbeelding ]
Oeh deze is leuk! *;
Sweet like candy to my soul
Sweet you rock and sweet you roll
Lost for you, I'm so lost for you..
<a href="http://global.thebump.com/tickers/tt190c03.aspx" rel="nofollow" target="_blank">T.</a>
pi_162498621
Wij hebben een druklampje van Dikkie Dik en een van Kikker. Gaan idd na 20 min uit. En hij heeft ook zo'n knuffelding met een projectie uit z'n rug die ook vanzelf uitgaat.

Ze staan alleen niet op z'n kamer want als hij nog geen zin heeft om te slapen sleurt ie het mee z'n bed in en gaat hij boekjes lezen :D
  woensdag 25 mei 2016 @ 21:02:57 #70
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_162498786
quote:
1s.gif Op woensdag 25 mei 2016 20:52 schreef mousemicky het volgende:
Die is ook tof Sylver! Ik ga m tzt promoten bij F. Bij J had ie geen schijn van kans, dat is een enorme schapenfan (z'n favoriete knuffels zijn 'kleine schapie', 'grote schapie' en 'kadootje schaapje').
Haha O+


Ohja! We hebben ook zo'n Nijntje druklampje, volgens mij gaat die na 12 minuten uit. Maar die werkt op batterijen, weet niet of je liever aan een snoertje hebt, Eric_Cantona?
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_162498875
'n Snoertje graag inderdaad. Al heeft die uil 'n oplaadbare batterij volgens mij, dus elke dag aan de lader en 's nachts op z'n nachtkastje zou al 'n optie zijn.

Sinds de kids hiero verbruiken we batterijen bij 't leven :X

'n Timer/tijdklok achter 'n gewone lamp is geen optie, hij moet 'm zelf aan kunnen maken en dat gaat dan niet meer :{

Zo'n slaapwekker hebben we hier al, maar dat geeft te weinig licht voor 'm en hij weet de knopjes inmiddels te vinden voor de oogjes van de aap. En 's ochtends heeft 't totaal geen nut, meneer komt toch wel uit z'n bed en als 't aapje wakker wordt dan heeft 't hele huis dat gehoord omdat meneer 't zo nodig moet ROEPEN. :')

Maar super, bedankt voor de reacties :Y
"If you're not a manc, you're a wank"
pi_162498932
Dat spookje van de Ikea is oplaadbaar en gaat vanzelf uit :)
  woensdag 25 mei 2016 @ 21:08:38 #73
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_162498955
Mijn peuter heeft ook last van eczeem. Maar komt door haar allergieën.
Vet houden en bij erge plekken hormoonzalf. En het belangrijkste geen melk soja en ei en zon... Paar weken geleden had ze eczeem op haar oog en onder haar mondje. En de rest van haar normale plekken.

Nu weer een opvlamming maar waarvan geen idee.
  donderdag 26 mei 2016 @ 07:11:59 #74
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_162507392
Eczeem hebben we hier ook last van. Vooral T heeft er last van. We smeren met bepanthen en daarnaast hebben we van de huisarts een hormooncrème voorgeschreven gekregen. Die crème gebruiken we zo min mogelijk, maar zonder redden we het echt niet helaas.

Ik kom nog even jompelen. Mijn peuters mochten mee met de plasronde van de peutergroep bij het kdv gisteren. Hebben ze allebei een plasje gedaan op de wc. Thuis heb ik ze ook een paar keer op de wc gezet en kwamen er bij S ook nog 2 plasjes. :D Eens kijken of we er deze zomer serieus werk van kunnen maken.
Mama van 3!
  donderdag 26 mei 2016 @ 08:29:26 #75
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_162507889
Wat goed Nikki!
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_162508328
Wat goed Nikki, ze worden groot :)
B geeft nu soms zelf aan dat ie moet plassen. Zodra het weer wat warmer is, laten we hem weer in zijn blote billen rondrennen dan gaat het vast wat sneller met zindelijk worden.

Ik had gisteren zo'n gezellige dag met B, heel veel samen gespeeld en hij heeft de hele dag gelachen van plezier. O+
pi_162508349
He wat goed Nikki! Ga je nu thuis ook al oefenen? F heeft dit weekend 2x op het potje geplast, voor het eerst *O* , maar sindsdien is het niet meer gebeurd. Hij heeft wel een paar keer op het potje gezeten maar zonder resultaat. Ik push het niet maar wil wel de interesse warm houden...

Over lampjes en eczeem heb ik niets te zeggen, met beide geen ervaring.

Vriend is nu dik 1,5 week weg voor werk (en blijft nog even weg) en ik merk dat F de laatste dagen steeds meer aan me begint te hangen. Zodra ik uit beeld ben komt er paniek. Zo sneu vind ik dat -O-
  donderdag 26 mei 2016 @ 09:20:06 #78
171422 LadyBlack
paint it black
pi_162508640
Wow wat een goeie zindelijkheidsberichten zeg!

E heeft er niet veel belangstelling meer voor. Wel vermoed ik een blaasontsteking bij dr :{ Ze staat steeds even stil, loopt rood aan en krijgt tranen in dr ogen (alsof ze moet poepen), grijpt dan vol in dr kruis en zegt dat dr bil pijn doet. Maar ze heeft dan geplast, en er is niks te zien aan dr billen of vagina...

Huisarts gebeld en die vroeg of we urine konden opvangen... Mja, niet echt he als ze niet op t potje plast :') Ze is vandaag op t kdv, wie weet lukt het ze daar, en anders vanavond hopelijk!
E & S
  donderdag 26 mei 2016 @ 09:22:59 #79
347468 Tante_Soesa
Nu met Sassefras
pi_162508693
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2016 09:20 schreef LadyBlack het volgende:
Wow wat een goeie zindelijkheidsberichten zeg!

E heeft er niet veel belangstelling meer voor. Wel vermoed ik een blaasontsteking bij dr :{ Ze staat steeds even stil, loopt rood aan en krijgt tranen in dr ogen (alsof ze moet poepen), grijpt dan vol in dr kruis en zegt dat dr bil pijn doet. Maar ze heeft dan geplast, en er is niks te zien aan dr billen of vagina...

Huisarts gebeld en die vroeg of we urine konden opvangen... Mja, niet echt he als ze niet op t potje plast :') Ze is vandaag op t kdv, wie weet lukt het ze daar, en anders vanavond hopelijk!
Je kan anders een plaszakje halen bij de apotheek. Ik vond het verbazingwekkend makkelijk gaan toen bij mijn E. Die plak je dus over de plasser en vagina heen en die vangt de urine op. Wel voorzichtig eraf halen :P
  donderdag 26 mei 2016 @ 09:32:25 #80
171422 LadyBlack
paint it black
pi_162508869
En dat zal mijn peuter goed vinden? :X Ik heb er een hard hoofd in, maar ga zo wel even informeren of ze dat hebben.

Verbaast me wel dat de ha-assistente dat dan niet even tipt :{
E & S
  donderdag 26 mei 2016 @ 09:35:02 #81
347468 Tante_Soesa
Nu met Sassefras
pi_162508929
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2016 09:32 schreef LadyBlack het volgende:
En dat zal mijn peuter goed vinden? :X Ik heb er een hard hoofd in, maar ga zo wel even informeren of ze dat hebben.

Verbaast me wel dat de ha-assistente dat dan niet even tipt :{
Nou, die van mij dus wonder boven wonder wel :D. Ze vond het wel interessant eigenlijk. Die zakjes kosten bijna niks dus altijd de moeite waard om te proberen denk ik. Je wilt toch weten of ze idd een blaasontsteking heeft.

En dat is inderdaad slecht van de assistente!
pi_162520734
Aw, wel sneu. Blaasontsteking is zo vervelend.

Hier ook weer een vraag. I heeft ineens blaasjes aan de binnenkant van haar onderlip. Ze is ook een beetje verkouden, maar niet ziek. Ze heeft geen last van die blaasjes maar ik vraag me af wat het is en of ik er iets mee moet? Iemand bekend hiermee?

Edit: als ik dit google kom ik echt van alles en nog wat tegen wat het zou kunnen zijn. Aangezien ik toch naar HA wil voor haar eczeem maar even kijken of ik morgen of maandag terecht kan.

[ Bericht 24% gewijzigd door Franny_G op 26-05-2016 17:49:36 ]
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_162521752
LadyBlack Als je het plaszakje plakt even eerst poetsen met een bertje water om vervuiling te voorkomen

Dan schaamlipjes spreiden en dan eerst onder plakken dus stukje tussen de billen en vagina en dan naar boven plakken. Heb je het minste kans op lekkage.
Bij overschenken in het potje onderin een klein knipje en in het potje schenken. Minste geklieder

En tja assistentes van huisartsen denkeb vaak niet aan dat soort dingen... Komt voor hun te weinig voor bij kleine kinderen die niet zindelijk zijn.

Neem ook even haar temperatuur op voor de zekerheid ze kan ook koorts hebben van een blaasontsteking
pi_162523537
Lb 's morgens is urine geconcentreerder dus als het effe kan zou ik proberen ochtendurine op te vangen. Klinkt idd als een blaasontsteking :X
pi_162523863
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2016 19:52 schreef Twinkle20 het volgende:
Lb 's morgens is urine geconcentreerder dus als het effe kan zou ik proberen ochtendurine op te vangen. Klinkt idd als een blaasontsteking :X
dat werkt bij die hele kleintjes niet omdat die snachts gewoon plassen en je een plaszakje moet plakken
pi_162523956
O ja vergeten :@
die van mij is 's nachts 9 op de 10 keer droog dus daar stond ik even niet zo bij stil.

Nou hopen dat ze de oorzaak toch kunnen achterhalen dan ^O^
pi_162529516
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2016 21:07 schreef Dot. het volgende:
Dat spookje van de Ikea is oplaadbaar en gaat vanzelf uit :)
Huh? Nee hoor. Beide meiden hebben een spookje en die branden dag en nacht (we vergeten ze vaak :@ ).
Maar die zitten dan ook altijd aan het snoer. Los geldt dat misschien wel?
pi_162529983
L heeft deze: http://www.babypark.nl/beaba-kabouternachtlampje.html?color=1555

Gaat niet vanzelf uit, maar geeft echt niet super veel licht, maar genoeg dat het niet 100% donker is.
Heeft 2 standen en blijft ook de hele nacht branden als het moet. Luc zet hem zelf vaak uit ergens...
Overdag kan je hem eenvoudig weer opladen en hij is veilig in bed enzo. Ik vind het een fijn ding.
Life is what happens while you are busy making other plans...
pi_162530132
Zucht nachtdienst met dromende teun.... -O-

Sliep net -O-
pi_162531680
Hier hebben we ook een peuter met eczeem en een erg droge huid. Sinds 2 weken ben ik aan het smeren met lanette crème van fagron en dat is echt super spul! Bijna alle plekken zijn weg en zijn huidje wordt steeds zachter. Het smeert ook nog eens lekker.

Wat een super leuk nachtlampje silver.

Lb wat sneu voor E. Hopelijk lukt het om wat urine op te vangen.
pi_162531945
quote:
1s.gif Op donderdag 26 mei 2016 23:20 schreef danic het volgende:

[..]

Huh? Nee hoor. Beide meiden hebben een spookje en die branden dag en nacht (we vergeten ze vaak :@ ).
Maar die zitten dan ook altijd aan het snoer. Los geldt dat misschien wel?
Ik zie het idd. Los gaan ze wel uit na 4 uur als de batterij leeg is :+

Is het opvangen nog gelukt LB? Ik moest het laatst ook doen voor K. en toen wist de apotheek niet eens dat ze zulke zakjes hadden en hoe ze werkten :{ Vond het ook venijnig plakspul, want haar hele schaamlippen waren rood toen ik hem weg haalde en de randjes waren best scherp.
pi_162532004
Riley heeft een heel simpel lampje dat de hele nacht brand. Voor de camping ga ik denk ik zo'n oplaadbaarlampje aanschaffen. Daar is geen stroom op haar kamertje.

LB, hopelijk kan je een plasje opvangen. :*
Riley had blaasontsteking als baby en het heeft me echt een paar zakjes gekost voordat het lukte.
Maar ze hebben gelukkig aan een paar druppels genoeg om het te kunnen zien.
pi_162532015
Hmmm geen bollo en flappie hier maar echte namen... }:|
Hooray for boobies!
pi_162532108
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 mei 2016 07:19 schreef Spockjuh_ het volgende:
Hmmm geen bollo en flappie hier maar echte namen... }:|
gut spuit 11 komt ook om de hoek kijken
pi_162532317
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 mei 2016 07:37 schreef Goitske het volgende:

[..]

gut spuit 11 komt ook om de hoek kijken
buk eens? o|O
Hooray for boobies!
pi_162534839
Wat naar LB! Hopelijk kun je wat opvangen.

Hier gewoon nachtlampjes met zwakke spaarlamp die de hele nacht aanblijven.
pi_162538231
L heeft sinds kort ook een hele droge huid met wat eczeemachtige plekjes. Het jeukt ook erg, ik ben nog op zoek naar het ideale smeerseltje. Kokosolie ga ik proberen!

Wij hebben ook gewoon een (dimbaar) lampje branden de hele nacht.

LB is het al gelukt? Wat zielig zeg ;(
  vrijdag 27 mei 2016 @ 14:41:31 #98
171422 LadyBlack
paint it black
pi_162540230
Ja ze heeft blaasontsteking ;(

Zakje hebben we voor elkaar gekregen, maar ze vond t echt vervelend en zei dat ze op t potje wou. En daar pieste ze na een paar minuten mooi een bodempje vol :D

Zou wat zijn, als dit de zindelijkheid helpt :') Ook wel fijn, aangezien ik denk dat ze dit aan poepluiers te danken heeft.
E & S
pi_162540256
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2016 14:41 schreef LadyBlack het volgende:
Ja ze heeft blaasontsteking ;(

Zakje hebben we voor elkaar gekregen, maar ze vond t echt vervelend en zei dat ze op t potje wou. En daar pieste ze na een paar minuten mooi een bodempje vol :D

Zou wat zijn, als dit de zindelijkheid helpt :') Ook wel fijn, aangezien ik denk dat ze dit aan poepluiers te danken heeft.
ach jeetje beterschap -O-
pi_162541567
Ach gossie LB, nu AB of zo? Beterschap!

Vanochtend B maar eens gemeten aangezien hij voor ons gevoel echt de lucht inschiet. In 3 maanden tijd 3 cm gegroeid, mijnheer is nu 90,5 cm. (hij is net 27 maanden nu)

Zijn keuken van de woonkamer naar zijn slaapkamer verhuisd, hij keek er eigenlijk nooit naar om en nu willen we een 'tafel cq werkbank' daar hebben staan. Op speelhoogte zeg maar, kan hij staand met zijn auto's en garage etc spelen. Wat denk je dat ie vanochtend deed...uiteraard in zijn slaapkamer uitgebreid met zijn keuken spelen. Ben benieuwd, als hij er daar ook niet naar om gaat kijken verder, gaat ie naar zolder....
  vrijdag 27 mei 2016 @ 15:48:02 #101
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_162542020
Herkenbaar Exode. Elke keer als hier speelgoed verplaatst wordt, is het opeens weer super interessant. Op dit moment staat bij ons de keuken beneden, en de werkbank op de slaapkamer. Ik wissel dus ook regelmatig speelgoed tussen slaapkamer en woonkamer. Op dit moment staat de duplo beneden, en de toet toet auto's boven, maar misschien moeten we weer eens wisselen. Echt helemaal weg gaat er nog niets, kleine broer begint nu ook van alles interessant te vinden.

Ook hier een groeispurt trouwens:

17 maart - 95 cm
27 mei - 98 cm
:o Geen wonder dat er weer wat broeken te kort waren :+

[ Bericht 1% gewijzigd door mousemicky op 27-05-2016 21:41:25 ]
pi_162549964
Beterschap LB! Hopelijk voelt ze zich snel beter.

Hier ook een ikea spookje en hij moet ook altijd mee als we uit logeren gaan. En ook hier vergeet ik hem vaak uit te doen.

Die zindelijkheid is hier trouwens echt drama hoor. Poepen sowieso nog niet. Plassen gaat bijna altijd goed, totdat ik de luier uit doe. Ik begon langzaam wel een beetje kriebels te krijgen.., nog 6 maanden.....

Trouwens er is hier een wonder gebeurd! Gisteren was ik alleen thuis en ging js over de rooie, dus moest Ow ff alleen achterlaten in bed. (Hij wil altijd dat we bij hem blijven). Geen probleem zei hij, en hij ging zelf slapen. Vandaag zegt hij tegen me: mama, je mag wel bij Js gaan zitten, ik kan zelf gaan slapen :o

[ Bericht 0% gewijzigd door Loj op 27-05-2016 21:54:20 ]
pi_162552284
Loj, dat klinkt geweldig!
  vrijdag 27 mei 2016 @ 21:38:33 #104
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_162552329
Beterschap voor E. LB.
Wat goed dat ze in het potje wilde, toch een stuk fijner dan zo'n zakje idd.

Grote jongens in aantocht - 1 cm per maand, dat gaat rap :)


Wow Loj! :o Wat goed!
En dat schept hoop voor de toekomst hier ;)
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  vrijdag 27 mei 2016 @ 21:53:32 #105
171422 LadyBlack
paint it black
pi_162552776
Oh wauw Loj, soms is zoiets gewoon even nodig he! Ben benieuwd of t beklijft.

Mijn meiske heeft vanavond dr eerste dosis antibiotica gekregen, en ze deed t zo goed! We hadden er wat limonade bij gedaan en uitgelegd dat haar billen ziek waren (tsja, we gaan maar even mee in wat ze zelf zegt dat er zeer doet) en dat t medicijn zou helpen. En ze heeft t zo opgedronken! O+
E & S
  Moderator vrijdag 27 mei 2016 @ 22:01:55 #106
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_162553091
Oh Loj, wat fijn! Wat zijn ze dan ook ineens groot he O+

Wat goed LB. Hopelijk is het snel over! :*

Hier is er een zo goed als zindelijk. Zuslief heeft wat meer ongelukjes. Beetje jammer wel dat ze nu allebei weer op het potje willen ipv op de wc }:| Maar *O* voor minder luiers!
  vrijdag 27 mei 2016 @ 23:02:26 #107
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_162555059
quote:
7s.gif Op donderdag 26 mei 2016 09:06 schreef Fazzoletti het volgende:
He wat goed Nikki! Ga je nu thuis ook al oefenen? F heeft dit weekend 2x op het potje geplast, voor het eerst *O* , maar sindsdien is het niet meer gebeurd. Hij heeft wel een paar keer op het potje gezeten maar zonder resultaat. Ik push het niet maar wil wel de interesse warm houden...
Ja we oefenen nu thuis ook en er komt best vaak een plasje als ze op de wc zitten. Ik vind het wel bijzonder dat dat bij beide jongens zo is, want ze lijken verder in niets op elkaar.
Mama van 3!
pi_162576034
Komen we vanavond boven ligt Jan niet in zijn bed, dekbed weg, alle knuffels nog wel op zijn bed...
Dus kijken waar hij is, ligt hij in ons bed op mijn plek onder zijn eigen dekbed _O-
PhotoGrid_1464463153963_zpsjgzutpby.jpg
  zaterdag 28 mei 2016 @ 22:20:50 #109
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_162576678
Goitske wat schattig! O+

T en S hebben vandaag zo heerlijk buitengespeeld samen. Ze zijn echt de he-le dag in de weer geweest met de waterbaan. Ik heb hem wel 5 keer bij moeten vullen omdat hij leeg was. :D Ik heb voor het eerst sinds maanden weer eens kunnen lezen terwijl zij speelden. Ik moet toch wel toegeven dat ik het fijn vind dat ze zichzelf wat beter kunnen vermaken nu ze ouder worden. Voor mij nooit meer een baby, ik cben echt meer een grotere kindjes mama dan een babymama. ;)
Mama van 3!
pi_162577122
Komt bekend voor nikki! Ik bwn ook meer een grotere kinderen moeder al had ik niet te klagen over de jongens
Alhoewel 2 peuters ook een uitdaging zijn soms :o

Vandaag mocht spock met ze aan de slag ik had migraine. Dat kan dus niet mama ziek en zijn sowieso can slag de laatste tijd
  Moderator zaterdag 28 mei 2016 @ 22:35:16 #111
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_162577292
Aaah Goitske, wat schattig. Vooral dat hij zijn eigen dekbed mee heeft genomen O+
  zondag 29 mei 2016 @ 07:30:43 #112
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_162583447
Wat schattig Goitske O+

Wij hebben gisteren J de dag van zn leven bezorgd, we zijn naar Plopsa Indoor geweest in Hasselt. Hij heeft de hele dag geroepen: daar! Maya de Bij, Bumba, kijk mama, Kabouter, Piraat! De achtbaan was favoriet bij J, mijn maag was na een uur nog van streek :r

Dus mocht je nog een bestemming zoeken voor je Jumbo Dagje Uit kortingsmunten, dit is een aanrader. En doe als wij, ga als het supermooi weer is, dan is het namelijk rustig, en buiten zijn ook een paar leuke waterdingen te doen ;)
pi_162583463
quote:
1s.gif Op zondag 29 mei 2016 07:30 schreef mousemicky het volgende:
Wat schattig Goitske O+

Wij hebben gisteren J de dag van zn leven bezorgd, we zijn naar Plopsa Indoor geweest in Hasselt. Hij heeft de hele dag geroepen: daar! Maya de Bij, Bumba, kijk mama, Kabouter, Piraat! De achtbaan was favoriet bij J, mijn maag was na een uur nog van streek :r

Dus mocht je nog een bestemming zoeken voor je Jumbo Dagje Uit kortingsmunten, dit is een aanrader. En doe als wij, ga als het supermooi weer is, dan is het namelijk rustig, en buiten zijn ook een paar leuke waterdingen te doen ;)
Wij wilden ze gaan gebruiken voor de Beekse Bergen, maar hebben ook een groot Bumba fan. Alleen de Beekse Bergen is met een baby toch wat handiger lijkt me.

Zo jammer dat er geen gewone Bumba show meer in het theater is!

Ach, wat lief goitske! Mocht hij blijven? :)

Wat goed van ze Nikki! Stip wil af en toe wel op een potje of de wc, maar er is tot op heden nog niks gebeurd helaas. Hij poepte laatst wel in bad en vond dat heel vies, dus hopelijk gaat hij het ook in zn luier vies vinden. Poep verschonen is namelijk echt een ramp. Meestal mag ik het wel doen na een overhaalsessie en een stapel speelgoed die hij dan vast wil houden, maar bij zn vader is het echt gillen krijsen en trappelen. Waar hij dan echt pissig van wordt, want alles komt onder de poep natuurlijk, hij Stip vast gaat houden, waardoor die nog paniekeriger wordt en zo is het cirkeltje rond :') Heel fijn in de wetenschap dat ik over drie weken weer moet werken....

Stip is inmiddels al drie filmpjes aan het doen over een beker Brinta. Ik snap niet hoe hij dat beton zo weg krijgt :X
  zondag 29 mei 2016 @ 07:43:55 #114
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_162583487
quote:
1s.gif Op zondag 29 mei 2016 07:36 schreef Dot. het volgende:

[..]

Wij wilden ze gaan gebruiken voor de Beekse Bergen, maar hebben ook een groot Bumba fan. Alleen de Beekse Bergen is met een baby toch wat handiger lijkt me.

Zo jammer dat er geen gewone Bumba show meer in het theater is!
Beekse Bergen is ook tof, we hebben een abonnement ;) Je zou ook naar Speelland BB kunnen gaan, is ook superleuk voor peuters, lekker spelen in zand, speeltuin of op het springkussen, en tussendoor zwemmen of bootje varen ^O^ Of koop een combiticket en doe beide!

Voor baby's is Plopsa idd niet zo geschikt, al heeft F zich wel redelijk vermaakt met kijken naar van alles en nog wat.
pi_162583524
quote:
1s.gif Op zondag 29 mei 2016 07:43 schreef mousemicky het volgende:

[..]

Beekse Bergen is ook tof, we hebben een abonnement ;) Je zou ook naar Speelland BB kunnen gaan, is ook superleuk voor peuters, lekker spelen in zand, speeltuin of op het springkussen, en tussendoor zwemmen of bootje varen ^O^ Of koop een combiticket en doe beide!

Voor baby's is Plopsa idd niet zo geschikt, al heeft F zich wel redelijk vermaakt met kijken naar van alles en nog wat.
Is dat alleen buiten? Vriend kan namelijk geen binnenspeeltuin in ivm z'n oren (hij heeft hyperaccusis waardoor teveel geluid pijn doet).

Wij waren gisteren trouwens bij Dordt in Stoom en dat is ook erg leuk! We wonen in de buurt dus we konden gelukkig voor alle drukte, maar Stip heeft zich kostelijk vermaakt in de Tula. Alles was een chuchu trein :D Maar er waren ook lattors (tractors) en er was een Duplo trein waar hij heel leuk mee speelde. En twee rondjes in de draaimolen, omdat ik twee kaartjes had gekocht omdat er stond dat begeleiding ook een kaartje moest hebben, maar dat bleek bij de paarden niet nodig te zijn.
pi_162583640
Dot: nee hij is wel terug gegaan naar zijn eigen bed anders doe ik geen ook dicht en om kwart over 6 stond hij weer bij mij ;) ;) Helaas had Teun vannacht weer last van de warmte dus ik mocht er vannacht ook weer uit. Lekker aangezien ik gisteren een migraine aanval heb gehad -O- Goede nacht was dus wel handig geweest....

Wat ook leuk is kinderparadijs Malkenschoten, volgens mij kunnen de jumbo munten daar niet voor maar is ook niet verschrikkelijk duur! Is kinderboederij maar ook speeltuin, waterspeelplaats, in de zomer hebben ze vaak ook van die opgeblazen stormbanen staan (megablubberpowerrace achtige banen ook voor de kleintjes Jan en Teun vliegen er ook door) springkussen, waterfietsen, klimdeel, fietsbaantje etc echt super leuk. Wij hebben al ruim 2 1/2 jaar een abonnement en de jongens vragen regelmatig of ze naar Binky mogen. Binky is de mascotte loopt daar rond, regelmatig is hij op het podium mogen de kinderen op de foto en knuffelen met binky
Leuk voor de kinderen tm een jaar of 8-9

Tzt wil ik een abonnement op de julianatoren aangezien ik er zo naar toe kan fietsen met de jongens, maar nu nog even Malkenschoten (dat ligt nog dichterbij woon daar 4 km fietsen vandaan ofzo)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_162583878
Onderweg naar de HAP met Lego in neus. }:|
  zondag 29 mei 2016 @ 10:47:00 #118
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_162585373
Speelland is alleen buiten ja. Mooi weer is wel een pre dus!

Wij willen deze zomer nog een keer naar Irrland, in Kevelaer (Duitsland). Collega was er heel enthousiast over, en op de website ziet t er ook super uit, en niet duur. Iemand die daar wel eens is geweest?
  zondag 29 mei 2016 @ 10:53:13 #119
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_162585497
Ophelia, auch. Ik hoop dat t er makkelijk uit gaat?
pi_162585633
Nee MM maar Irrland staat bij ons ook nog hoog op het lijstje! En het kost idd geen drol. Vriendinnen van mij met kindjes in dezelfde leeftijdscategorie (3 jaar) vonden het in ieder geval super!

Oei Ophelia .. hopelijk komt het eruit!

Goitske dat ziet er ook gaaf uit zeg! Schrijven we even op :)
We zijn vorig jaar bij Koningin Julianatoren geweest maar dat was niet zo'n succes. Djenna durfde bijna nergens in. Maar goed, toen was ze ook nog geen 3 jaar. Als de muizen zich lieten zien van 100 meter afstand, dan schreeuwde ze al moord en brand :{ :')
  Moderator zondag 29 mei 2016 @ 11:25:32 #121
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_162586194
Och Ophelia, hopelijk ging het er makkelijk uit.

Allemaal dingen die hier ook op het lijstje staan: Beekse Bergen, Irrland, Juliana Toren, en ook Malkenschoten is voor ons ook best goed te doen. Plopsa is voor ons wat verder weg. Misschien een keer combineren.

Ook leuk voor peuters is Tivoli bij Nijmegen. En ik wil ook nog een keertje naar aardbeienland.
pi_162586446
Haha, ik ken alleen Beekse Bergen, al die andere parken die jullie noemen hoor ik voor het eerst. :o .
Ik vind het een spannend dagje vandaag. De beste vriend van mijn vriend wordt 50 en geeft voor een paar vrienden een uitgebreid feestje, met een kookworkshop. We moeten al om 15.00 daar zijn, en het is zonder kind(eren). Nu hadden we het allemaal ver van te voren geregeld: een vriendin van me zou 's middags oppassen en dan 's avonds zou onze vaste oppas haar aflossen. Maar die vriendin heeft een doodzieke moeder die ineens heel snel achteruit gaat, dus die zegde vorige week af. En vervolgens zijn we onze hele vrienden- en familiekring afgegaan, maar er rustte een vloek op of zo, want veel mensen wilden wel helpen met I maar niemand kon uiteindelijk. Nu hebben het kdv en onze buren (die een kind hebben van I's leeftijd) voor de oplossing gezorgd. Omdat het kdv van I ook flexibele opvang heeft in het weekend, kan ze daar van 13.00 tot 18.00 terecht. Maar het kon echt niet langer, en onze vaste oppas kan echt pas om 19.00. Dus nu gaat onze buurman I ophalen van het kdv, kan I daar mee eten (gezellig met haar vriendinnetje van het kdv) en dan komt onze oppas haar daar om 19.00 ophalen.

Ik vind het nogal een constructie, ben dit helemaal niet gewend. :D . Ik heb het zojuist aan I uitgelegd allemaal en die kan het al netjes opdreunen. Waar ga je straks naar toe? 'Naar het kaaleelee.' ( :') ) Wie komt je daar ophalen? 'Papa J.ill'. En wat ga je doen in het huisje van J.ill? 'Eten!' En wie komt je na het eten ophalen? 'V.eronika!' Ja, en zij brengt je dan naar bed. En wie is er weer als je wakker wordt? 'Mama!'
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  Moderator zondag 29 mei 2016 @ 12:07:40 #123
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_162587160
Spannend Franny! Wel fijn dat je het haar ook echt kan uitleggen. In elk geval veel plezier!

Wij hebben over 2 weken een bruiloft zonder kinderen. Mijn schoonzusje zou oppassen en de kinderen zouden daar logeren. Echt al maanden geleden afgesproken maar "het kwam toch niet zo uit" ( :( ) Mijn moeder gaat de dag erna op vakantie dus die wilde wel het dagdeel oppassen maar de avond was niet zo handig. Gelukkig komt een hele lieve vriendin ( O+ Shandaly O+ ) mijn moeder aflossen om op de kinderen te passen O+ Echt zo lief want je ziet echt even iets waar je je al tijden op verheugd even helemaal in het water vallen.
pi_162587653
Afhakende oppassen zijn heel vervelend inderdaad. Fijn dat je het nog hebt kunnen oplossen Franny.

De huisarts kreeg de Lego er niet uit, maar de KNO-arts in het zkh had het gelukkig zo te pakken.

[ Bericht 0% gewijzigd door _Ophelia_ op 29-05-2016 13:50:27 ]
pi_162589091
Gelukkig Ophelia *O*

Tivoli is ook echt dikke hit ja! Vorig jaar zomer ook geweest.. zo'n leuk park! Ik weet niet of ze dit jaar ook weer met die Jumbo actie mee doen maar dan is het ook niet zo super duur.

Deze zomer vermijden we de attractieparken vanwege dikke buik .. Ik kan/mag nergens in met de kleintjes. Dus we gaan idd meer richting dierentuinen etc met toffe speeltuin O+

Net thuis van het schaapscheerdersfestijn bij ons in het centrum. Super leuk dat die kleintjes al zo snel zo tevreden zijn. Nog een ijsje toe en het feest was compleet *O*

Wat tof dat Shandaly je wil helpen Kyara! .. Kunnen jullie toch nog fijn gaan :)

Gisteren zijn we nog even bij de oma van mijn man geweest (superoma voor de kindjes). Heeft al heel lange tijd leverkanker, maar het ging tot op heden goed. Afgelopen week kregen we te horen dat het nu echt aflopende zaak is -O- .. Medicijnen zijn gestopt en zulks dus ze gaat hard achteruit. Gelukkig was ze gisteren nog heel goed bij en hebben we in de rolstoel een klein ommetje met haar gemaakt, kindjes in de speeltuin ... vond ze helemaal super. Maar ik gok zo dat we binnen nu en 2 weken wel een crematie hebben dus -O-
Maar het menske is over de 90, heeft een heel mooi leven gehad, was verder altijd gezond ^O^
pi_162589461
Van dat het de kno-arts het er makkelijk uit kreeg.

Kyara wat lief van shandaly

Franny mooie constructie gevonden voor I. Altijd balen als een oppas afhaakt.

hier hadden we gisteren familiedag van vriend zijn kant. Sac keek eerst de kat uit de boom en bleef zwaan kleef aan. Tot ik haar aan een "nichtje" van 6 koppelde die met water ging koken toen was ze om.

's morgens hadden we eerst nog de verjaardag van mijn neefje en was vriend met de familie paintballen. Gelukkig wonen mijn zus en schoonfamilie een stuk uit elkaar en had ik een slaapbankje. Konden ze het mooi 's middags volhouden.
pi_162594978
Ophelia pff gelukkig snel er uit!

Afzeggende oppassen -O- gelukkig alles dus goed opgelost

Wat ook leuk is voor de kinderen is de leemkuil in nijmegen
pi_162596038
Jeetje, die lego Ophelia, gelukkig is ie eruit.
Wat een constructie Franny, maar wel opgelost zo te lezen :)
Ik schrijf alle park tips op, wij willen ook nog naar de piramide van Austerlitz schijnt ook leuk te zijn.
En ik ga woensdag weer naar Dierenpark Amersfoort, die vind ik echt geweldig met B.

Wij gaan over 2 weekjes lekker met een groep vriendinnen uit eten, dan komt ons oppasmeisje voor de 2e keer. Hopelijk dit keer wel de luier goed :P
De week daarna logeert B bij mijn schoonzus en zwager en zijn wij een weekendje weg voor mijn vrouws verjaardag.
In september trouwen goede vrienden die vlakbij mijn moeder wonen dus B naar oma en wij slapen in een hotel.
En dan wil mijn broer ook heel graag dat B een xtje komt logeren. Hij is populair!

Gisteren paste de man van een goede vriendin van mijn vrouw op. Ze gingen high tea-en met vriendinnen en ik werkte gisteren de hele dag. Hun dochter is een jaartje ouder dan B en die klikken zo ontzettend goed samen. Hij zag er wel wat tegenop, op B passen terwijl hij hem niet zo goed kent. Maar het ging super. 'Wat is hij makkelijk!' fijn! Dan is het wat makkelijker om oppas te regelen steeds :@
pi_162596148
Tot nu toe hebben wij de kinderen altijd naar opa en oma gedaan. Binnenkort met de verhuizing passen mijn schoonzusjes een paar x op.

Ik zit wel steeds meer te denken aan een vaste oppas erbij maat hebben het niet heel vaak nodig
pi_162599154
Bij ons is het eigenlijk altijd opa en oma, oma en mijn schoonzus en zwager. Maar de gezondheid van beide oma's is niet goed dus we zijn aan het wisselen. Wij pasten ook vaak op op ons neefje en mijn neefjes kwamen regelmatig logeren. Vonden en vinden we als tantes erg leuk dat gunnen we onze families ook :) We hebben wel allemaal broers en zussen met kinderen dus die weten wel wat ze doen ;)

En bij nood hebben we buren die graag oppassen. Die zien B als een surrogaat kleinkind.
pi_162599281
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2016 19:16 schreef exode het volgende:

En bij nood hebben we buren die graag oppassen. Die zien B als een surrogaat kleinkind.
dat ken ik! Mijn buren vinden het dus verschrikkelijk dat wij verhuizen.
ik belde aan bij hun, de buuf keek mij aan en zei gelijk je gaat verhuizen :'(
Toen ze hoorde waar naar toe maakte dat het nog een beetje goed dat ik op loop afstand ben _O-
  zondag 29 mei 2016 @ 19:36:41 #132
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_162599685
Ophelia gelukkig is het goedgekomen met de Lego. Dit is echt zo'n verhaal waar je over een paar jaar aan terugdenkt en er dan hard om moet lachen. ;)

Exode die B van jullie is zeker populair als oppasobject. :D Wel ontzettend fijn dat iedereen zo gek op hem is. O+

Franny wat een gedoe met de oppas voor I. Gelukkig is het allemaal goedgekomen. Veel plezier tijdens het feestje! :)

T en S hebben tot nu toe alleen bij opa en mijn zusje gelogeerd. Verder hebben we geen vaste oppas buiten de familie, omdat we eigenlijk nooit oppas nodig hebben. Ik weet wel dat een aantal juffen van het kdv van T en S oppassen, dus als ik een keer echt een probleem heb kan ik die dames altijd even polsen. :)

Wij hebben een abonnement op Kon. Julianatoren en het is echt een dikke hit. T en S mogen al in best veel attracties en ze willen ook overal in en vinden het supergaaf. T gaat zo 3 keer achter elkaar in de zweefmolen bijvoorbeeld. :o
Wij zijn dit jaar al 2 keer geweest en dan hebben wij ons abonnementsgeld er al uit (wel met gezin van 5 natuurlijk ;) ). Bijkomend voordeel is dat bij het abonnement ook een keer gratis Ouwehands dierenpark zit en een keer gratis Avifauna en flinke (tot wel 50%) korting op heel veel andere parken zoals Plopsa en diergaarde Blijdorp. Ik heb al bedacht dat ik volgend jaar weer een abonnement wil. Een mooi cadeau voor de Sint vind ik dat. :D

Ik heb deze week de eerste theaterkaartjes voor T en S gekocht. Ik ga in oktober met S naar Woezel en Pip en voor hun verjaardag volgend jaar krijgen ze kaartjes voor Brandweerman Sam. Speelgoed hebben/krijgen ze toch voldoende dus ik vond dit een mooi alternatief. Theater, ik hou ervan. O+

Mijn tweetal is zo leuk samen. O+ O+ Vanavond begon S ineens T te voeren tijdens het avondeten, het was zo schattig dat ik het besloot te filmen. Let niet op de verschrikkelijke slabbetjes die ze om hebben. Dat zijn van die kraamcadeaus was je niet helemaal blij van wordt zegmaar. :')
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mama van 3!
pi_162601069
Wat een heerlijk filmpje Nikki!! :)
pi_162601368
Schattig nikki O+

Ingewikkelde oppasconstructie franny :D wel fijn dat het zo toch nog opgelost was!

Populaire B :D

Ophelia :x gelukkig is het blokje er nog makkelijk uitgegaan!

Hier passen alleen de opa's en oma 's op.
Een collega van mijn moeder heeft vroeger ook wel eens opgepast.
Mijn ouders passen het meeste op (wonen ook heel dichtbij).
We moeten ook nog wel op zoek naar een andere oppas, maar vind dat wel lastig. Nog niet actief op zoek geweest trouwens.
Komende week hebben we wel veel oppas nodig. Dinsdagavond gaan we met mijn ouders naar het theater, dus dan passen mijn schoonouders op. Donderdag hebben we een bruiloft en blijven we ook in het hotel van het feest slapen, dus passen mijn ouders op. De kinderen slapen dan bij hun.
Afgelopen vrijdag ging mijn dame voor het eerst wennen op school. Ging helemaal goed. Ze mocht wel iedere dag komen van de juf :D ze kende de dagritme kaarten ook al. Grote broer vond het ook wel leuk dat ze in de klas was.
Afgelopen woensdag toen F naar zwemles moest mocht E blijven spelen bij een vriendje dat daarvoor bij ons had gespeeld. Zelfs dat was goedgegaan :D al was ze bijna naar huis gelopen toen ze iets van een splinter in haar vinger had :')
Kleine meisjes worden groot... vandaag over 2 maanden is ze 4...
pi_162602082
Ik denk dat ik als cadeautjes voor de kinderen ook vaker kies voor belevenissen. Speelgoed komen ze in om :@ . En we gaan er graag op uit als het enigszins mooi weer is :Y

Wij hebben voor de avonduren/weekenden een vaste oppas achter de hand die eigenlijk altijd wel kan. Da's het fijne aan in een klas terecht komen met allemaal meiden van rond de 20 :+ . Dat nodigt ook eerder uit om een avondje qualitytime te fixen als man/vrouw zijnde


en als er een keer een nachtje gelogeerd moet worden gaan ze tot nog toe naar opa en oma. Alleen die worden ook een dagje ouder.. dus ik weet niet hoe lang ik ze dat nog aan wil doen :@ .. zeker niet nu nr 3 over 3 maanden al (!!!) Geboren wordt :o :+
pi_162602215
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2016 20:27 schreef Sonnetje85 het volgende:
Schattig nikki O+

Ingewikkelde oppasconstructie franny :D wel fijn dat het zo toch nog opgelost was!

Populaire B :D

Ophelia :x gelukkig is het blokje er nog makkelijk uitgegaan!

Hier passen alleen de opa's en oma 's op.
Een collega van mijn moeder heeft vroeger ook wel eens opgepast.
Mijn ouders passen het meeste op (wonen ook heel dichtbij).
We moeten ook nog wel op zoek naar een andere oppas, maar vind dat wel lastig. Nog niet actief op zoek geweest trouwens.
Komende week hebben we wel veel oppas nodig. Dinsdagavond gaan we met mijn ouders naar het theater, dus dan passen mijn schoonouders op. Donderdag hebben we een bruiloft en blijven we ook in het hotel van het feest slapen, dus passen mijn ouders op. De kinderen slapen dan bij hun.
Afgelopen vrijdag ging mijn dame voor het eerst wennen op school. Ging helemaal goed. Ze mocht wel iedere dag komen van de juf :D ze kende de dagritme kaarten ook al. Grote broer vond het ook wel leuk dat ze in de klas was.
Afgelopen woensdag toen F naar zwemles moest mocht E blijven spelen bij een vriendje dat daarvoor bij ons had gespeeld. Zelfs dat was goedgegaan :D al was ze bijna naar huis gelopen toen ze iets van een splinter in haar vinger had :')
Kleine meisjes worden groot... vandaag over 2 maanden is ze 4...
Say whut?? :o
ik kan me nog een meeting in een parj in Utrecht herinneren dat ze over het gras heen kroop en zulks :+

Djenna mag eind oktober 'pas'. Ik baal echt heel erg (ook voor haar) dat we de psz moesten staken want ze deed het zo super goed en vond het ook zo leuk. Ze is er echt aan toe. Nog een paar maandjes..
  Moderator zondag 29 mei 2016 @ 20:51:41 #137
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_162602398
quote:
1s.gif Op zondag 29 mei 2016 16:34 schreef Goitske het volgende:

Wat ook leuk is voor de kinderen is de leemkuil in nijmegen
Daar kwam ik zelf ook al als kind O+ Ben er eigenlijk nog niet geweest met mijn eigen kinderen. Maar dat komt ook omdat we best veel leuke speeltuinen in de omgeving hebben.

Oooh Nikki, wat een superschattig filmpje! Hier poetsen ze elkaars tanden ook wel eens.

Hier ook voornamelijk familie als oppas. Sowieso was 3 kinderen tegelijk naar bed brengen ook niet echt voor iedereen weggelegd. Nu ze wat ouder zijn misschien een keer een oppasmeisje zoeken.
  Moderator zondag 29 mei 2016 @ 20:52:47 #138
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_162602441
quote:
1s.gif Op zondag 29 mei 2016 20:47 schreef Twinkle20 het volgende:

[..]

Say whut?? :o
ik kan me nog een meeting in een parj in Utrecht herinneren dat ze over het gras heen kroop en zulks :+

Djenna mag eind oktober 'pas'. Ik baal echt heel erg (ook voor haar) dat we de psz moesten staken want ze deed het zo super goed en vond het ook zo leuk. Ze is er echt aan toe. Nog een paar maandjes..
Ik heb het even gemist geloof ik maar waarom kan ze niet meer naar de psz?
pi_162602661
quote:
1s.gif Op zondag 29 mei 2016 20:47 schreef Twinkle20 het volgende:

[..]

Say whut?? :o
ik kan me nog een meeting in een parj in Utrecht herinneren dat ze over het gras heen kroop en zulks :+

Djenna mag eind oktober 'pas'. Ik baal echt heel erg (ook voor haar) dat we de psz moesten staken want ze deed het zo super goed en vond het ook zo leuk. Ze is er echt aan toe. Nog een paar maandjes..
Ja joh, 3 jaar geleden is dat alweer :o
(Zie jezelf dan :p bijna 2 kinderen verder :D)

Ze is er ook ontzettend aan toe. Heeft nu 3 ochtenden psz en een ochtend.wennen.
Net of ze al op school zit :')


Jammer dat djenna niet meer naar de psz kan!
Vanwege de switch van gastouder?
Maar waarschijnlijk wel wennen op school vanaf september ofzo?
pi_162603219
Ja idd overwachte switch naar andere gastouders. Ze zit daar prima hoor.. achteraf op de boerderie. Maar niet haalbaar vanwege werk/studie om op en neer te rijden. Bij de 'oude' gastouder was het de bedoeling dat go haar in deze periode zou halen/brengen, want die woonde praktisch om de hoek van de psz. Maar vanwege een abrupt onoverkomelijk probleem in de privesfeer van go daar per direct de opvang moeten staken.

Ja ze mag idd in september al gaan wennen trouwens.. helemaal vergeten :o .. kijk da's alweer een maandje minder ver dan. En leuke bijkomstigheid.. bij de 'nieuwe' go (waar ze nu alweer een dikke maand zitten) zit een tweeling waar ze het super mee kan vinden, die naar dezelfde school gaat als Djenna. Alleen die starten een paar weekjes eerder. Dus het kont wel op zijn pootjes terecht allemaal :)

En tot die tijd maar mijn eigen pedagogische skills nog van mijn PABO tijd inzetten :+ :')
maar de sfeer van school kan je thuis nooit evenaren natuurlijk
pi_162604933
Beterschap voor voor E LB! Slaat de ab al aan?

Interessant constructie Franny, hopelijk ging het zonder problemen :)

Ai, lego in een neus :o

Hier is oppas ook vaak bij opa/oma's/schoonzus. Sinds kort ook een buurmeisje, dat is wel fijn. Ze komt alleen als F als slaapt, en hij is nog niet wakker geworden toen ze er was. Het geeft me, zeker nu vriend lang van huis is, ruimte om ook eens te gaan sporten oid :)

Nikki, wat zijn ze zoet zo samen! Het thuis oefenen met het potje doen we ook maar er is niet elke dag interesse voor. Ik ben wel benieuwd of het echt al wat gaat worden of dat het een tijdelijke interesse is :)
Ik heb ook theater kaarten gekocht! Maar net andere voorstellingen ;) Dikkie Dik en Fieperdefiep.

De speeltuin tips sla ik even op, vooralsnog zijn we in de buurt nog lang niet uitgekeken :+
pi_162608321
Nikki, wat leuk! O+ .

We zijn weer thuis, ik heb vanavond geleerd hoe ik van st Jakobsschelpen een heerlijk voorgerecht kan maken. Was erg leuk en gezellig. We kregen foto's en een verslagje doorgestuurd van onze lieve buren. I vond het op het kdv heel leuk en bij de buren ook, maar toen ze daar werd opgehaald, begon ze te huilen en ook thuis was het even 'drama' want ze vroeg steeds naar ons. Ze was toen ook gewoon heel moe van de drukke dag, denk ik. Maar onze oppas gaat daar heel goed mee om en ze ging uiteindelijk toch heel lief en rustig slapen. Denk dat ik morgen wel een heel plakkerig kind zal hebben. *; .

Opa's en oma's laten oppassen, is geen optie bij ons. Dat is wel een nadeel als je zelf al wat ouder bent als je kinderen krijgt: mijn ouders zijn echt zeer hoogbejaard, die kunnen dat niet meer.

Lego in de neus, wow! Doet me denken aan het verhaaltje van Jip en Janneke, als Jip een knikker in z'n neus heeft. Daar moet ik altijd heel erg om lachen, maar in het echt is het natuurlijk niet erg grappig. (Achteraf misschien weer wel :+ .)

[ Bericht 8% gewijzigd door Franny_G op 29-05-2016 23:28:00 ]
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_162609137
quote:
1s.gif Op zondag 29 mei 2016 10:47 schreef mousemicky het volgende:
Speelland is alleen buiten ja. Mooi weer is wel een pre dus!

Wij willen deze zomer nog een keer naar Irrland, in Kevelaer (Duitsland). Collega was er heel enthousiast over, en op de website ziet t er ook super uit, en niet duur. Iemand die daar wel eens is geweest?
Ja! Irrland zijn we vorig jaar geweest en willen dit jaar weer gaan op een studiedag ofzo.
Is supergoedkoop en heel veel te doen (we hebben in een dag niet alles gezien/gedaan).
Tip: neem bbq vlees en kooltjes mee (al kun je dat laatste daar ook kopen geloof ik). Er zijn er mega veel bbq's daar die je zo kunt gebruiken. Zoek een leuk plekje bij een speeltuintje dat de kinderen lekker kunnen spelen als de bbq nog warm moet worden en je kunt heerlijk eten. Er zijn ook mooie plekjes bij een beekje (heel ondiep) waar de kinderen dammen kunnen bouwen met stenen en zo.

Voor een paar euro kun je een bolderkar huren (die hebben ze wel een paar 100 staan) dus je kunt ook gemakkelijk een koelbox vlees mee nemen.
Als je daar wilt eten kan ook, frietjes ed kosten ook bijna niks.

Er zijn daar zo veel mooie plekjes en leuke speelgelegenheden. Ook een paar water glijbanen (voor groten en ergens anders ook voor de kleinere) en een ondiep badje. (Allen met koud water dat wel, dus goed weer is een pre daarvoor) wij hebben de dag afgesloten met even lekker afkoelen in het water.

Ik heb geen aandelen maar ben gewoon super enthousiast :P
  maandag 30 mei 2016 @ 07:44:14 #144
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_162612163
Hillie, klinkt goed! Zo'n bolderkar lijkt me handig, kan F ook mooi is slapen ;) Over die bbq's had ik al gelezen ja, nu echt maar eens een dagje plannen!
pi_162613083
Iemand nog leuke tips voor dit weer in omgeving Rdam? Musea zijn dicht, Blijdorp is ons abo afgelopen, zwemmen is baby nog te klein voor en binnenspeeltuinen krijg ik papa niet mee :{
pi_162613107
Boten/vliegtuigen kijken? De mijne is daar dol op.
  maandag 30 mei 2016 @ 09:35:13 #147
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_162613119
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2016 09:32 schreef Dot. het volgende:
Iemand nog leuke tips voor dit weer in omgeving Rdam? Musea zijn dicht, Blijdorp is ons abo afgelopen, zwemmen is baby nog te klein voor en binnenspeeltuinen krijg ik papa niet mee :{
De ikea? Doet t hier altijd goed bij peuter, spelen op de kinderafdeling, of in die speeldingen in het restaurant. Baby kan toekijken vanuit de draagzak of wandelwagen...
pi_162613207
quote:
1s.gif Op maandag 30 mei 2016 09:35 schreef mousemicky het volgende:

[..]

De ikea? Doet t hier altijd goed bij peuter, spelen op de kinderafdeling, of in die speeldingen in het restaurant. Baby kan toekijken vanuit de draagzak of wandelwagen...
Oh ja, das wel een idee :) Kunnen we meteen alle lelijke gekregen kleding afgeven bij de Kringloop :@

quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2016 09:34 schreef Limone het volgende:
Boten/vliegtuigen kijken? De mijne is daar dol op.
We hebben dit weekend net Dordt in stoom achter de rug met een miljoenmiljard treinen volgens hem. Vond ie idd tof!
pi_162614602
quote:
1s.gif Op maandag 30 mei 2016 09:42 schreef Dot. het volgende:

[..]

Oh ja, das wel een idee :) Kunnen we meteen alle lelijke gekregen kleding afgeven bij de Kringloop :@

[..]

:D Was het zo erg Dot?

Voor onze deur wordt aan de weg gewerkt, elke dag moet er nu gekeken (en bij weggaan gezwaaid :+ ) worden naar de graafmachines oO<
pi_162617713
quote:
7s.gif Op maandag 30 mei 2016 11:14 schreef Fazzoletti het volgende:

[..]

:D Was het zo erg Dot?

Voor onze deur wordt aan de weg gewerkt, elke dag moet er nu gekeken (en bij weggaan gezwaaid :+ ) worden naar de graafmachines oO<
Ja wij krijgen altijd de kleding van een neefje van vriend, maar dat is nooit echt mijn smaak en allemaal in de droger geweest en met alle kleuren door elkaar gewassen dus niet meer echt netjes. En een heel lelijk kraamcadeautje met een tutu aan een shirt genaaid, inclusief paaseistrik :@

Maar het is intratuin geworden na de kringloop, want Ikea was te ver ivm z'n dutje. Hij was ook heel baldadig, dus ik had vast spijt gekregen van de Ikea :X
pi_162618433
quote:
1s.gif Op maandag 30 mei 2016 13:20 schreef Dot. het volgende:

[..]

Ja wij krijgen altijd de kleding van een neefje van vriend, maar dat is nooit echt mijn smaak en allemaal in de droger geweest en met alle kleuren door elkaar gewassen dus niet meer echt netjes. En een heel lelijk kraamcadeautje met een tutu aan een shirt genaaid, inclusief paaseistrik :@

Maar het is intratuin geworden na de kringloop, want Ikea was te ver ivm z'n dutje. Hij was ook heel baldadig, dus ik had vast spijt gekregen van de Ikea :X
Maar je kan toch gewoon zeggen dat je het liever niet wil krijgen en het een ander kindje gunt?
nou ja met het kraamcadeautje kan dat natuurlijk een stuk minder makkelijk, dan zou ik het ook aannemen en weer weggeven...
pi_162619014
Daarom geef ik ook nooit kleding als kraamcadeau .. Maar ik vraag gewoon of ze het leuk vinden als ze een HEMA of H&M bon krijgen .. meestal wel goed :D
Niet origineel maar komt altijd van pas ^O^

Net een telefoontje gehad dat de grote meidenkamer voor mijn kleine meisje binnen is *O*
Nu alleen nog even bekokstoven hoe en wanneer we die op gaan halen, aangezien manlief afgelopen week de hele week met zijn rug heeft gezeten :') .. En ik ga nou ook echt niet tillen :N
pi_162623103
Dot, herkenbaar, wij hebben 2 neefjes, 1 van 4 en 1 van 5. We hebben ladingen kleding gehad, maar ook veel wat zij ook weer hebben gekregen. Verwassen, niet onze smaak etc. We hebben een deel wel bewaard (als reserve/moddenspeel kleding en ook gewoon omdat we het wel leuk vonden). Op het verzoek van de schoonzusjes is het naar goede doelen gegaan vervolgens.
  maandag 30 mei 2016 @ 20:45:39 #154
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_162628762
Ik heb ook wat kleding gekregen toen ik nog zwanger was van T en S en dat heb ik alleen gebruikt als reservekleding op het kdv en om in te ravotten. Verder krijg ik (gelukkig) nooit iets. :@ Ik koop het toch liever zelf en bij T en S vind ik het vaak leuk als het matcht en dat is bij kleding van een eenling vaak toch lastig. ;)

Franny fijn dat het allemaal goed is gegaan op het kleine drama na. Hoe ging het vandaag? Had je een plak I thuis?

Ik geloof dat ik de remedie heb gevonden tegen tandenpoetsdrama. Ze krijgen zelf en tandenborstel en mogen daarmee de tandjes van Nijntje poetsen terwijl ik hun tandjes poets. Wat een verbetering ten opzichte van het dagelijkse drama dat we tot een week geleden nog hadden. :o

Morgen gaat mijn duo voor de laatste keer naar de dreumesgroep op het kdv. Vanaf woensdag gaan ze naar de peuters. *O*
Mama van 3!
pi_162629411
Heij das goed nieuws nikki! Weer nieuwe uitdagingen voor je tweetal hopelijk *O*
pi_162629882
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2016 13:53 schreef watmoetikkiezen het volgende:

[..]

Maar je kan toch gewoon zeggen dat je het liever niet wil krijgen en het een ander kindje gunt?
nou ja met het kraamcadeautje kan dat natuurlijk een stuk minder makkelijk, dan zou ik het ook aannemen en weer weggeven...
Ze heeft geen andere kindjes in haar buurt die zo jong zijn. En ik geef ook niet alles door, want dingen als pyjamas en rompers komen altijd wel van pas, maar een broek van de C&A van 10 jaar trek ik hem toch niet aan, dus dat breng ik dan weg. Weet ze ook trouwens hoor :)

Wat leuk Nikki! Hopelijk hebben ze het naar hun zin!
pi_162630077
Leuk Nikki, ze worden groot!!

Het plakken viel wel mee. Ze werd heel vrolijk wakker. Ze begon ook meteen over de oppas en dat die nu weer naar huis was. Toen we samen even doornamen hoe het was gegaan en ik zei dat ik had gehoord dat ze wel even moest huilen, zei ze heel opgewekt: 'Ja, I even huilen!'

We zijn ook nog een cadeautje gaan kopen voor de buren als bedankje. Ze vindt het daar echt heel leuk, want toen we er waren om het cadeautje te brengen, wilde ze het liefst daar blijven. Ze hebben twee kinderen, een van I's leeftijd en eentje van bijna vier. Ik denk dan meteen: zie je, het is bij ons thuis maar saai, het is veel leuker met meer kinderen. ;( . Ik moet daar wel vanaf, mezelf aanpraten dat I als enig kind een beetje zielig is of zo.

En ik ben niet snel onzeker over dingen, maar ten aanzien van die buren heb ik vaak het gevoel dat zij het veel beter/leuker doen dan wij. Weet ook niet waar dat nou vandaag komt. Misschien omdat zij heel anders zijn dan wij (heel sportieve types, altijd superactief met hun kinderen, hun huis is een ontplofte speelgoedwinkel, terwijl wij dat beperken, altijd heel aardig/opgewekt en ze lijken zo handig terwijl ik me altijd beetje een kluns voel. Nouja, het slaat echt nergens op, maar kennelijk ben je zelfs als behoorlijk zelfverzekerd mens als moeder ineens minder zeker dan je denkt. :@ .)
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  maandag 30 mei 2016 @ 21:29:44 #158
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_162630269
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2016 21:04 schreef Twinkle20 het volgende:
Heij das goed nieuws nikki! Weer nieuwe uitdagingen voor je tweetal hopelijk *O*
Ja echt goed nieuws! Ze willen zelf al niet meer bij de dreumessen zitten nu. Ze eten daar gezamenlijk, maar T en S zitten nu steevast aan de peutertafel. :D Ik denk persoonlijk ook wel dat het goed voor ze is, wat meer uitdaging met knutselen, spelletjes en voorlezen en ook meer "uitstapjes" met de bakfiets. Ze doen het tijdens de oefenmomenten prima bij de peuters, dus het komt helemaal goed denk ik. Vooral omdat ze eigenlijk zelf de overstap al een beetje gemaakt hebben. :Y
Mama van 3!
pi_162636910
Franny vergeet niet dat mensen anders tegen jou aankijken. Misschien wel oh wat fijn die rust in huis of dat het bij jou netjes is en bij hun niet etc etc
Ik hoorde gisteren hoe er tegen mij wordt aangekeken dat ik ook altijd met de kinderen bezig ben enzo maar ik vind dat best meevallen
Ik denk altijd warom kunnen anderen hun huis netjes houden en is het bij mij ontploft in huis etc
pi_162637266
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2016 21:24 schreef Franny_G het volgende:
Leuk Nikki, ze worden groot!!

Het plakken viel wel mee. Ze werd heel vrolijk wakker. Ze begon ook meteen over de oppas en dat die nu weer naar huis was. Toen we samen even doornamen hoe het was gegaan en ik zei dat ik had gehoord dat ze wel even moest huilen, zei ze heel opgewekt: 'Ja, I even huilen!'

We zijn ook nog een cadeautje gaan kopen voor de buren als bedankje. Ze vindt het daar echt heel leuk, want toen we er waren om het cadeautje te brengen, wilde ze het liefst daar blijven. Ze hebben twee kinderen, een van I's leeftijd en eentje van bijna vier. Ik denk dan meteen: zie je, het is bij ons thuis maar saai, het is veel leuker met meer kinderen. ;( . Ik moet daar wel vanaf, mezelf aanpraten dat I als enig kind een beetje zielig is of zo.

En ik ben niet snel onzeker over dingen, maar ten aanzien van die buren heb ik vaak het gevoel dat zij het veel beter/leuker doen dan wij. Weet ook niet waar dat nou vandaag komt. Misschien omdat zij heel anders zijn dan wij (heel sportieve types, altijd superactief met hun kinderen, hun huis is een ontplofte speelgoedwinkel, terwijl wij dat beperken, altijd heel aardig/opgewekt en ze lijken zo handig terwijl ik me altijd beetje een kluns voel. Nouja, het slaat echt nergens op, maar kennelijk ben je zelfs als behoorlijk zelfverzekerd mens als moeder ineens minder zeker dan je denkt. :@ .)
Gras is altijd groener he :) Ik vind het idd heerlijk sereen klinken hoe jullie met I en spullen omgaan terwijl wij dan weer veel te weinig stofzuigen en ik de energie ook niet heb om meer te doen dan puinruimen en beestjes buiten de deur houden. Maar Stip is ook heel erg graag bij de buren en die hebben alleen volwassen kinderen. En een grote doos Duplo, incl trein en tractor. Dat ie die thuis ook heeft maakt helemaal niks uit, want het is daar anders en anders is tof.
pi_162638293
Ik sluit me aan bij het gras is altijd groener Franny. Ik vind het altijd zo gezellig klinken wat je hier vertelt. :) Wat jullie met I doen en hoe jullie met alles omgaan.
Nikki, wat goed de peutergroep, big boys!

Ik wilde morgen eigenlijk met B naar de dierentuin maar hij had gisteren onverwachts een drukke en vermoeiende dag. Mijn vrouw ging 's ochtends naar een indoor speeltuin, middag zou ze met hem thuis blijven maar oma belde waar B bleef. In haar agenda stond dat hij gisteren naar haar kwam. Opa en oma wonen dichtbij en passen vaak op maandag op. Maar hij was vorige week maandag ook al geweest dus wij wisten niet dat ze gisteren ook op hem rekende. Ze gaan vrijdag op vakantie en zien B dan ruim 5 weken niet, dat was veeeeel te lang aldus oma. Dus vrouw heeft B daar gebracht met de lunch en om 17:00 weer opgehaald, afgedraaid was hij. Bij opa en oma is het altijd een heel programma met knutselen, muziek maken, spelletjes etc. Dus morgen geen dierentuin maar rustig dagje thuis. Wel jammer had me er erg op verheugd.
pi_162638374
Doet hij dan 's middags helemaal geen slaapje bij opa en oma, exode?
Jammer, als je je daarop hebt verheugd, ik vind naar de dierentuin gaan ook altijd zo leuk, maar wel slim dat je rekening houdt met wat hij nu nodig heeft.

En jullie hebben heel erg gelijk met dat het gras groener is elders. Zo werkt het natuurlijk ook. :) .

Ik hoorde vanochtend dat een speelkameraadje van I op de dreumesgroep, die ongeveer even oud is, vandaag voor het laatst is. Ze gaan verhuizen. Dat is wel echt jammer, want I is nu ook één van de oudsten bij de dreumesen, ze gaat in augustus pas over naar de peuters. Maar nu dit jongetje ineens weg is, wordt het voor haar wel wat saai op die groep vrees ik. Ze waren samen altijd erg aan het dollen. Ze heeft nu alleen nog haar buurmeisje die van dezelfde leeftijd is, de rest is een stuk jonger.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_162638499
Franny, jawel, 2 uur maar liefst, maar hij is altijd enorm moe na een maandag opa en oma. Dus ik plan dan op woensdag niet zoveel met hem (vandaag KDV). Vind ik soms best lastig omdat ik daardoor vaak op woensdag dichtbij huis blijf. En nu ging ik er dus vanuit dat ik gewoon lekker op pad met hem kon morgen.

Hij vindt het echt geweldig bij opa en oma wat enorm fijn is. Ik hoor ook van mijn schoonfamilie dat die klik echt bijzonder is tussen B en met name opa. Ik heb een beetje aparte schoonouders en je ziet echt echt een verschil tussen de omgang met B en met de andere kleinkindjes. Begrijp me niet verkeerd ze zijn gek op hun kleinkinderen en enorm lief en leuk met ze maar B is een soort magneet voor dus met name opa. B is sprekend zijn moeder en mijn vrouw is sprekend opa zeg maar dus ik snap het wel, de karakters matchen enorm.

Dat is wel jammer Franny! Wat gaat ze laat naar de peuters of is dat normaal?
pi_162638523
Als ik dat zo hoor met die dreumes/peuter groepen ben ik best blij dat ons kdv maar 1 groep heeft. Er is een goede mix tussen 0 - 4 en genoeg speelruimte. Ze doen wel aparte uitjes met de grotere kindjes (naar de brandweer/boerderij/etc)

Beseft I al dat haar vriendje weg gaat?

Jammer Exode dat je uitje niet door gaat. Ik herken wel het gemis van oma door vakantie :+ F gaat deze week ook een keer extra naar oma die daarna 4 weken op vakantie gaat.

Volgende week komt vriend eindelijk weer thuis na 3 weken. Ik kijk uit naar wat tijd voor mezelf oO<
pi_162638680
Toen I baby was en ook in het begin bij de dreumesgroep, was ik erg blij met die aparte groepen omdat I snel geïntimideerd was door grotere kinderen en bijvoorbeeld laat ging lopen en dan niet goed kon mee doen met oudere kindjes. Maar het is maar net waar je aan gewend bent, denk ik, het heeft allebei zo z'n voor- en nadelen. Het is gewoon tijd eigenlijk dat ze over gaat naar de peuters, er is alleen nog geen ruimte.

Dat besef is lastig he. Ik had het er ook over met de moeder van dat jongetje. I zal denk ik wel haar speelkameraadje missen en als ik naar hem ga vragen zal ze daar vast ook nog wel op reageren, maar ik denk ook dat ze hem snel vergeten zal zijn. Ze heeft een paar vaste speelkameraadjes nu en daar is ze wel aan gehecht, maar uiteindelijk is het ook nog heel egocentrisch allemaal. Andere kindjes zijn toch vooral een soort figuranten in het toneelstuk dat heet Me, Myself and I. :+ .

Respect voor het feit dat je het drie weken alleen hebt gedaan, zonder je vriend. Nu even een weekend voor jezelf claimen. :Y) .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_162638928
Fazz, wow, 3 weken, diepe buiging!

Hihi Franny 'Me, Myself and I' _O-
pi_162641416
Jeetje 3 weken weg? Wat doet hij voor werk dat dat moet? Ik voelde me al schuldig bij een week weg :@

Wij dachten leuk naar plaswijckpark te gaan vandaag, stoppen er serieus 5 bussen met schoolreisjes voor onze neus. De overbuurman die toevallig buiten stond raadde ons ook aan om een andere keer terug te komen. We zijn dus maar uitgeweken naar het vliegveld en meneer is nu de trotse eigenaar van een ballon in de vorm van een helikopter.
pi_162643179
Een project in buitenland met grote tijdsdruk, hij is er al maanden geregeld maar dan 1,5 - 2 weken. Maar zo met de deadline in zicht is er altijd stress. Voor F betekende het vooral langere (en extra) dagen kdv en wat logeren bij oma. Voor mij betekent het wel dat ik mijn werktijden om moet gooien, de opvang opent pas om half 8 en normaal ben ik dan al de deur uit.

F krijgt sindskort een warme lunch op de opvang. Dat scheelt echt zeg! De honger thuis na het ophalen is echt minder wat koken een stuk relaxter maakt :)

Ik dacht dat Plaswijckpark heel groot was, maken 5 bussen kinderen het dan meteen heel druk? Of is het er sws altijd druk?
  dinsdag 31 mei 2016 @ 16:13:50 #169
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_162646659
Franny ik sluit me aan bij wat de rest zegt. :*

Exode wat balen dat jullie uitje niet door kan gaan. Hopelijk is het volgende week ook mooi weer en kunnen jullie dan alsnog gaan. :)

Franny, is er echt niet eerder plek bij de peuters? Of misschien voorlopig alleen op een bepaalde dag zodat ze niet alle dagen bij de dreumessen hoeft te spelen?

Fazz 3 weken is wel heel lang. :o Ik kan me voorstellen dat je blij bent als hij weer thuis is straks.

Mijn peuters zijn zo tof en knuffelig samen de laatste tijd. Zo tof dat ik er helemaal week van kan worden als ik ze samen bezig zie.
Ze oefenen nu met eten op een grote kinderstoel. Dus niet langer de ikea stoel met tuigje maar een hoge stoel waar ze los op zitten. S kan dat al heel goed, maar T nog niet. Die wil vaak aan de wandel en wordt dan niet alleen gewaarschuwd door mij en mijn man, maar ook door S. _O- S is zoveel serieuzer dan T, we zeggen weleens dat S het geweten van T is. Een beetje het idee van Pinokkio en Japie krekel. :D Ik ben nu al benieuwd hoe de relatie tussen die twee zich komende jaren gaat ontwikkelen. O+
Mama van 3!
pi_162647872
Warme lunch op de opvang is fijn Fazz, zeker als je er alleen voor staat. Kun je 's avonds ook makkelijk doen!

Super leuk, die dynamiek en de twee verschillende karakters van T. en S., Nikki. Het zat er al snel in, ik herinner me dat je de verschillen al vroeg goed kon benoemen.

Er is echt niet eerder plek bij de peuters, ze moeten gewoon voldoen aan de wettelijke voorschriften natuurlijk van een bepaald aantal kinderen op een bepaald aantal leidsters. Maar het scheelt enorm dat nu met mooi weer ze veel uren buitenspelen en dan spelen de dreumesen en peuters gewoon door elkaar heen. Ze gaan ook regelmatig op stap samen naar de kinderboerderij. Dus die laatste maanden op de dreumesgroep die net in de zomer vallen, komt I vast wel goed door heen. Bovendien is ze echt gek op de leidsters van de dreumesgroep en die betrekken haar ook vaak bij dingen, dan mag ze helpen en zo.

(Het is zo grappig dat ik vanuit mijn huis kan kijken op de buitenspeelplaats van het kdv en daardoor voor of na mijn werk even kan spioneren. Ik zag I dus net over dat plein rennen, met twee andere kinderen achter zich aan en dan gaan ze bij het hek staan joelen met z'n drieën naar een auto die voorbij komt. _O- .)
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_162648360
Pfoeh, zijn wij even dom geweest. Ik weet niet hoe we het hebben kunnen missen, maar het was ons helemaal ontgaan dat je je kind voor 15 maart van het voorgaande schooljaar op moet geven voor de basisschool. Is dat overal zo? Wij hadden er nog nooit van gehoord! We kregen een reminder van de gemeente dat we Isa nog niet hadden ingeschreven en we dachten genoeg tijd te hebben. De eerste school die ik belde om eens te gaan kijken, was al helemaal vol. Gelukkig heeft de school van onze keuze (OBS hier om de hoek) wel plek en ook al toegezegd dat we Isa nog in kunnen schrijven en dat ze geplaatst wordt, maar ik werd wel direct door meneer De Directeur op het matje geroepen. Het eerste wat hij zei was "En hoe komt het dat u daar nu pas mee komt??" :')

Dus mochten meer mensen dit niet weten, hierbij zijn jullie gewaarschuwd ;)
Sarcasme. Herken het.
pi_162649209
Spirit wij kregen hier ongeveer 8 weken voorafgaand aan DE inschrijfdag een folder vanuit de gemeente met daarin een algemene summiere beschrijving per bs.

Ik durf alleen niet te zeggen of dat hier ook 15 maart jl. Was. Maar lang geleden is het niet
  dinsdag 31 mei 2016 @ 18:22:23 #173
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_162649295
Hier was t geen 15 maart hoor. De open dagen waren pas eind maart. Ik geloof dat de 'deadline' dus 15 april was?

Wel eerder een informatiepakket ontvangen van alle scholen in het dorp (1 algemene enveloppe) met uitnodiging voor de open dag. Hebben jullie dan helemaal niets ontvangen/ gezien over open dagen op scholen? Het hele dorp hing vol met posters hier...
pi_162649678
Haha, wij moesten I al met anderhalf inschrijven. :o .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_162649791
Hier wel gezien dat er open dag was maar die dag viel een beetje in het water omdat ik plotseling opgenomen werd in het ziekenhuis..

Morgen maar eens even bellen dan...oeps
pi_162651295
Het verschilt enorm per gemeente. Hier in de buurt is bijna overal gewoon nog plek en kan je nog inschrijven tot een maand van tevoren volgens mij. Maar in mijn vorige woonplaats moest je voor de 2e verjaardag al ingeschreven hebben, anders had je een probleem.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_162652434
Hier is ook bij de meeste scholen gewoon plek en geen uiterste datum.
Maar omdat ik al wist dat Ow naar een school uit dezelfde stichting gaat als dat ik werk, wist ik ook dat ze geen stop hadden :)
Ik moet nog wel een bso gaan regelen bedenk ik me nu :')

Ow zit in een verticale groep op het kdv. Hij is al een maand of 9 jaar de oudste. Toen de andere oudere kinderen weggingen had hij het even heel moeilijk.
De eerste onder hem was een half jaar jonger en daar kon hij toen ook niets mee. Nu is dat meisje ook bijna drie dus gaat t veel beter. Hij kreeg wel heel veel aandacht van de juffen toen (tenminste na wat drama ;) )
pi_162654116
Nou ik wist dus wel van de open dagen, maar wegens omstandigheden konden we daar toen niet bij aanwezig zijn. Wist ik veel dat dat zo ongeveer onze enige optie was en dat we daarmee dus voor 15 maart in moesten schrijven.

Een paar dagen geleden kregen we een brief van de gemeente waarom staat dat, omdat Isa binnenkort 3.5 wordt, de gemeente ons graag wil laten weten dat ze vanaf 4 jaar naar school kan met daarbij websites van verschillende scholen. Verder niks!
Sarcasme. Herken het.
  dinsdag 31 mei 2016 @ 21:25:01 #179
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_162654364
Spirit oeps! Ik heb nog nooit van open dagen bij een bassischool gehoord. Tenminste, niet het soort open dagen waarbij je een keuze moet maken voor half maart om je daar in te schrijven. Wel algemene open dagen, maar dat zit bij ons zover ik weet niet aan inschrijven voor een bepaalde datum vast.

Wij hebben T en S al een half jaar geleden ingeschreven voor de basisschool. Onze wijk is nieuw en er wordt daardoor flink aan voortplanting gedaan hier. :+ De school is daarnaast ook erg populair onder mensen buiten onze wijk, dus op tijd inschrijven was wel een vereiste. Er staat ook heel vaak in nieuwsbrieven dat je niet moet vergeten om broertjes/zusjes in te schrijven. Stel je voor dat je kinderen doordat je te laat bent naar 2 verschillende basisscholen moeten. :X
Mama van 3!
pi_162654796
Dit gebeurt ons natuurlijk niet nog een keer bij een eventuele tweede :P Maar broertjes en zusjes krijg hier voorrang op andere kinderen, dat dan weer wel. Daarna wordt gekeken naar afstand tot de school en krijgen kinderen die dichterbij wonen voorrang.
Sarcasme. Herken het.
pi_162655832
Jullie lieten mij schrikken! Las gelukkig op de website van onze school naar keuze dat er geen wachtlijsten zijn.
  Moderator dinsdag 31 mei 2016 @ 22:07:51 #182
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_162655875
Wij hebben onze kinderen met 3 jaar ingeschreven. Maar toen ik vroeg hoe lang van te voren dat moest, kreeg ik als antwoord "liever niet een week voordat ze 4 worden". Maar ik begrijp nu wel van school dat in deze periode de indeling van de klassen voor het nieuwe schooljaar plaatsvind dus ik kan me wel voorstellen dat het fijn is om te weten hoeveel kinderen volgend schooljaar gaan instromen.
  Eindredactie Frontpage dinsdag 31 mei 2016 @ 22:07:56 #183
147316 crew  DJMO
Miss Interpretatie
pi_162655879
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2016 21:25 schreef _NIKKI_ het volgende:
Spirit oeps! Ik heb nog nooit van open dagen bij een bassischool gehoord. Tenminste, niet het soort open dagen waarbij je een keuze moet maken voor half maart om je daar in te schrijven. Wel algemene open dagen, maar dat zit bij ons zover ik weet niet aan inschrijven voor een bepaalde datum vast.

Wij hebben T en S al een half jaar geleden ingeschreven voor de basisschool. Onze wijk is nieuw en er wordt daardoor flink aan voortplanting gedaan hier. :+ De school is daarnaast ook erg populair onder mensen buiten onze wijk, dus op tijd inschrijven was wel een vereiste. Er staat ook heel vaak in nieuwsbrieven dat je niet moet vergeten om broertjes/zusjes in te schrijven. Stel je voor dat je kinderen doordat je te laat bent naar 2 verschillende basisscholen moeten. :X
Hier is het zo dat als je al een kind op school hebt, een tweede sowieso geplaatst wordt dacht ik. Het is wel zo dat ze het graag op tijd willen weten ivm indeling van de klassen
Ik heb er één en ik ben er trots op...
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren"
"The needs of the many outweigh the needs of the crew, or the one."

My 5 minutes of fame
pi_162655950
Oei Spirit, dat is wel even schrikken :D Maar gelukkig iig een optie.
In Den Haag moesten we T. ook al voor 2 jaar inschrijven, en in ons nieuwe dorp zijn we hard op zoek. Wel al wezen kijken en ondanks geen *O*-gevoel, gaan we er waarschijnlijk wel voor. Er is ook niet echt iets waar we niet tevreden over zijn :+.
Sweet like candy to my soul
Sweet you rock and sweet you roll
Lost for you, I'm so lost for you..
&lt;a href="http://global.thebump.com/tickers/tt190c03.aspx" rel="nofollow" target="_blank"&gt;T.&lt;/a&gt;
pi_162661091
Hier jan met 3 jaar ingeschreven, is voor Apeldoornse begrippen een kleinere school nemen iets van 30 leerlingen aan verdeeld over 2 kleuterklassen
Ze nemen gewoon de kinderen niet eerder aan om een race van ik ben het eerste met inschrijven te voorkomen
Opendagen zijn hier al gewees, wij zijn in oktober ofzo geweest, mijn schoonzusjes denk een maand geleden
pi_162662883
Wij hebben B nog niet ingeschreven, wij wonen in een vergrijzend 'dorp' (officieel dorp maar ik vind het toch echt een stadje) en kunnen kiezen uit 9 basisscholen op loop- of korte fietsafstand. We zijn al wel op 1 school geweest voor een rondleiding, gesprek en mijn vrouw is naar de open lesochtend gegaan. Is een Jenaplan school zonder wachtlijst of iets dergelijks.

Volgende week gaan we op gesprek bij de oude basisschool van mijn vrouw (OBS). Dan willen we wel onze keuze maken eigenlijk.

5 kilometer verderop waar mijn vrouw lesgeeft en we familie en vrienden hebben wonen, moet je je kind al voor de geboorte inschrijven. (ook voor voetbal, tennis etc)

Lijkt me wel apart Franny om I te kunnen zien op het KDV. Heeft ze het zelf nog niet door?

Dat indelen van klassen is sowieso een drama hoor, mijn vrouw weet nog steeds niet welke dagen ze moet werken en welke klas ze heeft volgend schooljaar. Dat krijg je met voornamelijk parttimers met hun eigen voorkeuren en gedoe. (en dan geeft ze les op een kleine school)
pi_162664063
Wij hadden gister de laatste check op het CB. I. was erg zenuwachtig voor de prik, en daardoor een beetje stilletjes en op zijn hoede. Vraagt de verpleegkundige of hij thuis wel een beetje praat :') :'). Ik heb haar nog nét niet uitgelachen :+. Maar hij deed wel netjes alle testjes, hij vond het geloof ik beetje raar omdat de opdrachtjes wel erg makkelijk waren. Hij keek echt even zo: 'meent ze dat nou serieus? :? :|W' , maar hij deed het wel. De prik zelf viel hem erg mee, alleen A. was aan het huilen omdat hij niet bij mij kon zitten en I. wel. I. hield zich heel groot en na een verborgen snik en een knuffel was het alweer over. Hij is wel reuze trots op zijn Teigetjepleister :D.

Oh ja, stats: 97,2 cm en 14 kilo precies.

Nu nog maar 3x CB met A te gaan :s)
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_162664354
Grappig he dat ze dan juist niet praten terwijl je soms denkt kan je nou even 5 minuten stil zijn? _O-

Onze kinderen vonden de cb testen ook altijd van nou als jij dat wil doe ik dat wel.... De blokkentest vond teun stom, wie gaat nou met blokken spelen als duplo bestaat duh! _O-
pi_162664396
Hier vinden ze de dag spannend, straks even naar de gastouder die past extra op en dan hebben wij de overdracht van het huis.
Jan had al gezien dat het huis helemaal leeg is en vanmiddag mogen ze het huis is. Ze lopen nu met plastic boormachine en zaag rond ze gaan papa helpen met klussen O+
pi_162664509
Dappere I!
Hier moet E nog even wachten op de prik. Doen ze met 4j 3m...
Laatste keer cb dan :D
Nja schoolarts is daar ook maar toch.

Beide kinderen met 3 jaar ingeschreven op school. Zijn eigenlijk alleen bij deze school gaan kijken. Onze voorkeur lag bij openbaar, hadden een goed gevoel bij de schooldus zijn niet meer bij de katholieke gaan kijken.
pi_162664582
quote:
1s.gif Op woensdag 1 juni 2016 11:23 schreef Goitske het volgende:
Hier vinden ze de dag spannend, straks even naar de gastouder die past extra op en dan hebben wij de overdracht van het huis.
Jan had al gezien dat het huis helemaal leeg is en vanmiddag mogen ze het huis is. Ze lopen nu met plastic boormachine en zaag rond ze gaan papa helpen met klussen O+
Spannend inderdaad, succes! En wat heerlijk, extra hulp bij het klussen O+ :D.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_162666382
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2016 11:30 schreef Phaidra het volgende:

[..]

Spannend inderdaad, succes! En wat heerlijk, extra hulp bij het klussen O+ :D.
ze zijn nu bij de gastouder wij gaan zo bezig met laatste bezichtiging en overdracht
pi_162669314
Succes Goitske!

Hier is de basisschool ook al bevestigd. We werden er van alle kanten op gewezen dat we moesten opschieten, dus daar hebben we maar naar geluisterd :+

Vanochtend zijn we even naar het strand geweest. Heerlijk rustig door de grijze lucht, maar het was qua temperatuur goed te doen :)
Na het spelen en lopen tijd voor visjes :Y)
0C2319FC-E427-4206-A05A-ACA06F798335_zps2du62cvu.jpg
gefrituurde spiering :9~
  Moderator woensdag 1 juni 2016 @ 15:26:23 #194
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_162670163
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2016 11:09 schreef Phaidra het volgende:
Wij hadden gister de laatste check op het CB. I. was erg zenuwachtig voor de prik, en daardoor een beetje stilletjes en op zijn hoede. Vraagt de verpleegkundige of hij thuis wel een beetje praat :') :'). Ik heb haar nog nét niet uitgelachen :+. Maar hij deed wel netjes alle testjes, hij vond het geloof ik beetje raar omdat de opdrachtjes wel erg makkelijk waren. Hij keek echt even zo: 'meent ze dat nou serieus? :? :|W' , maar hij deed het wel. De prik zelf viel hem erg mee, alleen A. was aan het huilen omdat hij niet bij mij kon zitten en I. wel. I. hield zich heel groot en na een verborgen snik en een knuffel was het alweer over. Hij is wel reuze trots op zijn Teigetjepleister :D.

Oh ja, stats: 97,2 cm en 14 kilo precies.

Nu nog maar 3x CB met A te gaan :s)
Dapper hoor!

En mini! Mijn jongste ( :') ) is even zwaar en 3 cm langer :D
pi_162670913
quote:
2s.gif Op woensdag 1 juni 2016 15:26 schreef Kyara het volgende:

[..]

Dapper hoor!

En mini! Mijn jongste ( :') ) is even zwaar en 3 cm langer :D
Ja, echt he! Voor zijn ID-kaart is hij in maart niet opgemeten, toen heb ik 98 cm geroepen op basis van zijn kledingmaat. Dat redt hij dus nog niet eens :P. Terwijl hij vaker maat 104 draagt, dus ik had echt verwacht dat hij rond de 100 cm zou zitten intussen.

Maar, de lengte was nog precies volgens zijn lijn op de curve, dus dikke prima :).
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_162671125
Over curves gesproken...

De groeicurves online van borstvoeding.com doen het weer! *O* *O*
https://www.borstvoeding.com/nieuws/gc-online2016.html
pi_162671149
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2016 16:06 schreef Shandaly het volgende:
Over curves gesproken...

De groeicurves online van borstvoeding.com doen het weer! *O* *O*
https://www.borstvoeding.com/nieuws/gc-online2016.html
Oh cool!! Dan kan ik die van I bijwerken :D. Ik had geen zin om voor hem helemaal opnieuw te beginnen..
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_162671217
Lekker, Fazz, zo'n ochtendje op het strand. Juist op dit soort dagen vind ik het zo fijn. Lekker rustig, toch fijn temperatuurtje. Waar ga jij naar het strand? Katwijk?

Stoer van je oudste, Phaidra. Het is als moeder ongeveer net zo spannend als voor je kind he, zo'n prik. I vindt het tot nu toe altijd prima om haar 'hondenkunstjes' te vertonen op het CB. Ze is echt zo'n golden retriever die vol naïef enthousiasme zich er helemaal in stort. Laatste keer ging ze voetballen met de arts. En bijna huilen toen we weg moesten. _O- .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_162671455
Yay!

Lengte

GC%20lengte%20I%20_zpsdnpzrbe6.jpg

Gewicht

GC%20gewicht%20I%20_zpsb0upgtju.jpg

edit wegens namen even eraf geknipt.

[ Bericht 5% gewijzigd door Phaidra op 01-06-2016 16:30:13 ]
Venus in pocketformaat
© loveli
  Moderator woensdag 1 juni 2016 @ 16:27:47 #200
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_162671562
Hij volgt echt supermooi zijn eigen lijntje zeg! (en bij jouw cb kunnen ze de lengte blijkbaar ook wat accurater meten.....)
pi_162671628
In de eerste maanden is er nog wel eens een meting misgegaan. Als je goed kijkt, zie je dat hij ergens bijna gekrompen is :'). Maar sinds hij langs de meetlat kan staan, gaat het wel goed inderdaad.

De groeicurve is idd erg rechtlijnig. Meer dan 1.70 m. gaat het zo écht niet worden :D.

[ Bericht 25% gewijzigd door Phaidra op 01-06-2016 16:38:21 ]
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_162672403
quote:
2s.gif Op woensdag 1 juni 2016 16:27 schreef Kyara het volgende:
Hij volgt echt supermooi zijn eigen lijntje zeg! (en bij jouw cb kunnen ze de lengte blijkbaar ook wat accurater meten.....)
cb's meten slecht. Toen ik commemtaar kreeg heb ik dis ook gezegd misschien moet je beter meten
Vonden ze niet leuk, vooral niet toen ze zei nou als jij het beter kunt.... Ik het dus ook gewoon deed en het dus inderdaad beter kan
Ze wist niet dat ik al sinds 2002 op de kindergeneeskunde werk en dagelijks kinderen meet en weeg _O-
pi_162672541
Na de overdracht kwam ik de jongens op halen. Jan helemaal enthousiast of ik de sleutels had. Ja dus gelijk kom we gaan naar ons nieuwe huis! Gastouder en haar kinderen moesten ook mee van hem _O-
De dochter van de gastouder kreeg van Jan de rondleiding en de trampoline in de tuin is goedgekeurd *O*
  Moderator woensdag 1 juni 2016 @ 17:44:36 #204
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_162672909
quote:
1s.gif Op woensdag 1 juni 2016 17:15 schreef Goitske het volgende:
cb's meten slecht. Toen ik commemtaar kreeg heb ik dis ook gezegd misschien moet je beter meten
Vonden ze niet leuk, vooral niet toen ze zei nou als jij het beter kunt.... Ik het dus ook gewoon deed en het dus inderdaad beter kan
Ze wist niet dat ik al sinds 2002 op de kindergeneeskunde werk en dagelijks kinderen meet en weeg
In de ziekenhuis bij de kinderarts was het niet veel beter hoor ;)
Het is maar net wie je treft. Op sommige dagen meet ik als marketeer ook beter dan de kinderarts :P
pi_162673210
quote:
2s.gif Op woensdag 1 juni 2016 17:44 schreef Kyara het volgende:

[..]

In de ziekenhuis bij de kinderarts was het niet veel beter hoor ;)
Het is maar net wie je treft. Op sommige dagen meet ik als marketeer ook beter dan de kinderarts :P
bij ons komt er instructie zodra iemand te veel fouten maakt door de arts die over de lengte groei gaat
  woensdag 1 juni 2016 @ 19:42:04 #206
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_162674942
Iemand hier toevallig ervaring met het mañana mañana festival? Lijkt mij erg tof, maar ik vraag mij af of de jongste niet te jong is.

Ik denk trouwens dat hier de meeste kans is op een ervaringsdeskundige :P .
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_162675795
Geen ervaring Away, maar wel interesse :7
Al is vriend dan weer niet thuis :(
  woensdag 1 juni 2016 @ 20:18:08 #208
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_162675848
quote:
1s.gif Op woensdag 1 juni 2016 20:16 schreef Fazzoletti het volgende:
Geen ervaring Away, maar wel interesse :7
Al is vriend dan weer niet thuis :(
Mijn vriend ook niet :D .
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_162675887
quote:
1s.gif Op woensdag 1 juni 2016 20:18 schreef AwayTL het volgende:

[..]

Mijn vriend ook niet :D .
Maar wie moet er dan opletten als we aan't bier gaan? :?
  woensdag 1 juni 2016 @ 20:22:22 #210
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_162675968
quote:
1s.gif Op woensdag 1 juni 2016 20:19 schreef Fazzoletti het volgende:

[..]

Maar wie moet er dan opletten als we aan't bier gaan? :?
V natuurlijk!
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_162676011
quote:
1s.gif Op woensdag 1 juni 2016 20:22 schreef AwayTL het volgende:

[..]

V natuurlijk!
Hij is al bijna 4 toch? Dan kan dat best ^O^
pi_162676050
Klinkt goed Goitske! *O*
En van dat meten ... :')

Ik zat laatst op een verjaardag en daar was er eentje echt de grootste onzin aan het verkopen over belastinggerelateerde zaken. Inmiddels ben ik mijn studie aan het afronden en ik weet er nu wel wat meer van als 2 jaar terug zeg maar. Dus ik haak daar zo op in en ik zeg ook dat tegen hem dat ik het een klein beetje wilde nuanceren omdat dit gewoon verkeerde info was. En hij kijkt mij echt zo aan van: :') .... :{ ..... (was een man van in de 50).
Zo grappig ~O>

Ik heb Djenna maar vast opgegeven voor zwemles :') ... Duurt nog wel effe maar dat zijn van die dingen die er straks anders weer tussendoor schieten als buikbaby er eenmaal is en ik weer fulltime aan de bak ga gok ik zo.
  woensdag 1 juni 2016 @ 20:27:47 #213
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_162676156
quote:
10s.gif Op woensdag 1 juni 2016 20:23 schreef Fazzoletti het volgende:

[..]

Hij is al bijna 4 toch? Dan kan dat best ^O^
*O* dat dacht ik
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
  woensdag 1 juni 2016 @ 22:14:24 #214
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_162679781
Mooie curve! *O*

Even trots doen... mijn duo is op de schoolfoto geweest, zie spoiler. O+ O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mama van 3!
pi_162680331
Mooie curve Phaidra, hij volgt mooi z'n eigen lijn :)

Nikki, wat zoet samen O+

Franny, dit was in N'wijk. gratis parkeren hè :+
pi_162681003
Nikki wat lief die foto!!
pi_162681232
Wij moesten even een aanhanger op halen bij mijn collega. Thuis hebben zij een melkveehouderij dus zodra Jan haar naam hoort zit hij ongeveer al in de auto klaar om weg te gaan.
Dus terwijl ik hem hielp met zijn schoenen aan doen babbelde hij al aan een stuk door van ja we gaan naar W. Teuntje, W. Heeft allemaal koeien en kleine koetjes en die moeten ze melken dan komt de melkauto en die gaat naar de melkfabriek bla bla bla
Mama gaan wij nog het melken kijken? Dus ik zei al geen idee weet niet hoelaat ze melken.

Nou meneer had mazzel hoor! Haar man was nog met het melken bezig toen we kwamen dus gelijk mee de melkkamer in, eerst een beetje eng maar al snel wilde hij de ook beneden staan waar haar man aan het melken was dus hebben de jongens zeker een half uur staan babbelen over mamakoeien, koeienpoep, melk etc later nog de kalfjes wat brokjes gegeven en op de trekker zitten. Normaal mag jan een stukje mee rijden op het erf op de trekker maja haar zoon was er niet dus steeds waar is M? W. Heb jij ook sleutels? _O-

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_162686141
Fazz, wat een leuke foto en wat een geweldig shirtje!
Ben ik een ontaarde moeder als ik die curve helemaal niet bijhoud? (of eigenlijk nooit gestart ben) Wij gaan er al vanuit dat B een enorm grote vent wordt. We hadden ook een grote man besteld, zodat ie zijn mama's kan beschermen :D ;)
Nikki, jouw duo O+ Wat een snoepies!
Hihi Goitske, vooral die op die tractor met zonnebril _O-

Gisteren een dramadag gehad, pffff. B was niet te genieten, hij was zo moe en besloot 's middags maar 45 minuten te slapen en daarna was hij ontroostbaar. Bleef ook om mijn vrouw huilen dat maakte mijn bui niet veel beter. Ben maar lang gaan wandelen met hem in de buggy. Vanochtend was ie gelukkig weer het mannetje en wilde dat ik nog in zijn bed kwam kroelen.
  donderdag 2 juni 2016 @ 19:21:47 #219
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_162699601
Ik hou de curve ook niet bij hoor... We hebben hier wel zo'n meetlat aan de muur, en dat vindt Jwel leuk, dus hij gaat er geregeld tegenaan staan. Zodoende weet ik dat ie nu 98cm is ;)

O, en grap van de dag:

Krijg net een appje van een vriendin dat we dit weekend voor ons vriendenweekend met kinderen niet terecht kunnen op het bungalowpark dat we hadden geboekt, het staat onder water :+ Nu worden we kosteloos omgeboekt en geupgrade naar een ander park met veel luxere huisjes (bubbelbad, sauna _O_ ) dat we eigenlijk initieel wilden, maar niet konden/wilden betalen :D :o En ook op dit park zo'n indoor speelhel voor J, een springkussen, ballenbak, zwembad, en zelfs een paar kinderboerderijdiertjes voor F O+

Ik heb zin in 'de vakantie' zoals J het noemt!
pi_162705847
Oeh, klinkt goed MM! Geluk bij een ongeluk. Veel plezier alvast!

Hier 2 bijna zindelijke meisjes. De een gaat wat beter dan de andere dus dat zorgt voor een heleboel frustratie en drama. Het lijkt er op dat nu wel beter gaat maar pfffff, dat zindelijkheidsproces met een tweeling is toch wel even anders.
pi_162709481
MM wat een mazzel, leuk klinkt het vooral, veel plezier!
Dat lijkt mij inderdaad een dubbele uitdaging :) Steken ze elkaar niet aan? Dat als de 1 het lukt dat de ander ook wil?
pi_162709502
Misschien even een tip (voor de aankomende vakanties of gewoon algemeen) vanaf vandaag bij de Aldi zijn de Huggies little swimmers in de aanbieding voor 5,99. Heb ze laatst ergens ander nog gezien voor 8,nogwat
pi_162709900
Das idd een uitdaging kyara

Klinkt als een mooie upgrade mm, heel naar ;)

Luuk is ook druk bezig zindelijk te worden. Hij doet 't alleen andersom
Hij is nu zindelijk in de nacht. Overdag nog niet. Resulteerde dus vannacht in 3.30 plassen. 5.30 plassen en 6.00 poepen. Dat is iets minder. Hij sliep net een paar weken door (en wij dus ook)
Is het interessant Joost?
pi_162709949
O Mouse dat klinkt als een walhalla :D ... Veel plezier!

En KJ ja dan heb je dat ook maar gehad toch :') .. Moet er toch een keertje van komen. Misschien volgt overdag wel heel snel!

Merk wel dat nu Djenna helemaal zindelijk is, haar jongere broertje dat reteinteressant vindt. Misschien steekt het aan :7 .. voorbeeld doet volgen toch ofzoiets?
pi_162710057
MM heerlijk zeg! Hier was het weekendje Centerparcs ook 'vakantie' O+

Kyara dat lijkt me idd een uitdaging!

KJ wat apart maar ook heel knap juist :D denk ook dat overdag nu snel zal volgen.

Hier gaat het thuis heel goed (op het potje) maar bij de gastouder wil hij niet. Ook onderweg durf ik nog niet aan. En de grote wc is ook nog eng. Maar we doen het rustig aan
pi_162710191
Hier is zindelijkheid nog niet echt interessant. Bij oma wil ze af en toe wel op het potjes, thuis stel ik het ook wel voor, of de wc maar geen interesse ook op het dagverblijf bieden ze het aan maar ook geen interesse..
Wanneer ze wel wil is het liefst in een openbare gelegenheid waar het eigenlijk niet kan. Dan roept ze in de Etos ineens dat ze wil wc plassen :? En thuis wil ze ineens niet meer.

Maarr toen ik het gisteren vroeg, zei ze, eerst vakantie. Prima zeg ik, dan gaan we na de vakantie oefenen. En dat vond ze goed. Blijf het nu af en toe herhalen.. (Maar ben benieuwd hoor als puntje bij paaltje komt..) ik zie het trouwens ook nog wel voor me dat ze in het vliegtuig wil, omdat dat anders is (en voor ons wat minder gemakkelijk ;) )
We gaan het wel zien..
  Moderator vrijdag 3 juni 2016 @ 10:52:11 #227
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_162710807
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2016 09:11 schreef exode het volgende:
MM wat een mazzel, leuk klinkt het vooral, veel plezier!
Dat lijkt mij inderdaad een dubbele uitdaging :) Steken ze elkaar niet aan? Dat als de 1 het lukt dat de ander ook wil?
Het is niet alleen willen he, het is ook kunnen. En daar zit hier ook het grootste probleem: de frustratie dat het bij zus wel lukt.
  vrijdag 3 juni 2016 @ 10:53:56 #228
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_162710834
Zindelijkheid, wat is dat? Mijn 3,5 jarige lijkt echt nog niets aan te voelen komen. Ik ben nog niet in grote paniek, maar hoop toch wel dat t deze zomer enigszins gaat komen...
  Moderator vrijdag 3 juni 2016 @ 10:56:40 #229
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_162710890
MM, jongetjes zijn vaak later en hij zal niet de eerste zijn die echt vlak voor zijn 4e verjaardag zindelijk is.

Maar goed, daar hoopte ik ook en beetje op bij M en helaas ging die vlieger hier niet op. DUs ik snap je zorgen.
  vrijdag 3 juni 2016 @ 12:09:08 #230
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_162712131
Is M inmiddels wel volledig zindelijk?

Ik maak me vooral zorgen omdat J gewoon enorm eigenwijs en standvastig is. Nee is echt nee (meer dan bij peuterkinders van vriendinnen iig). En op dit moment mogen plasjes niet op de WC, dat wil ie absoluut niet. Plasjes moeten in de luier :(

J is sowieso wat traag met van alles, maar als ie t dan eenmaal 'kan' (lopen, praten) gaat ie opeens in de 5e versnelling. Ik wacht dus met smart op t moment dat ie besluit pertinent geen luier meer om te willen...
pi_162713274
Dat is wel frustrerend inderdaad Kyara, ik heb verder geen tips ofzo. B heeft er matig interesse voor.
  vrijdag 3 juni 2016 @ 15:01:31 #232
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_162717257
Vraagje, onze buren hebben drie zoons waarvan de jongste net 6 of 7 is geworden. Kuiken is helemaal idolaat van dit buurjochie, en wil altijd met hem spelen, maar ik vind dat dat jongetje dus helemaal niet leuk met kuiken speelt. Hij plaagt en maakt misbruik van de goede wil van kuiken, die dat als tweejarige natuurlijk totaal niet door heeft.
Wat kan ik als ouder doen om dit te begeleiden? (Liefst wil ik dat ze niet meer samen spelen, maar dat snapt natuurlijk niemand) de ouders zien het btw niet, die zijn bijna nooit in de buurt.
KuikenGuppy
pi_162717381
Burdie ja heel lullig misschien .. maar ik zou er OF bovenop zitten OF mijn kind niet meer met dat kind laten spelen denk ik :@
Het bespreekbaar maken met (een van) de ouders is heel tricky .. je weet nooit hoe ze het op zullen nemen
pi_162718781
Vind het een lastig iets. Hier ook twee grotere buurkinderen de oudste is 8 of 9 en probeerd onze oudste steeds op te naaien (stiekem smiespelen wat Jelle dan moet doen enzo) en hun jongste is 7 en die doet gewoon met haar broertje mee. Ook tillen ze Eline allemaal op en doen zij dingen die onze kinderen niet mogen (in het plantsoen spelen tussen de planten bijvoorbeeld) wij zien ze ook niet heel graag samen spelen maar is lastig te voorkomen als ze buiten op straat spelen.
Ik houd ze dan dus ook nauwlettend in de gaten als ze samen spelen en wil ook niet dat ze daar achterom gaan eigenlijk (al gaat dat tegenwoordig iets beter). Dan heb ik liever dat ze hier spelen, kan ik ze zelf tenminste mee in de gaten houden, want hun ouders laten ze gewoon helemaal vrij.
Verder zijn ze ook extreem claimerig (zo gauw als wij met de auto thuis komen is het al 'mogen wij met Jelle spelen' en Jelle en Eline willen dat maar al te graag).
Maar hier gaat dus vaak na het eten de poort op slot (zeker als man alleen thuis is) zodat ze/we niet geclaimd worden door de buurkinderen, hoe graag ik ook zou zien dat onze kinderen best nog even op straat mogen fietsen/spelen.

Dus ik herken het probleem, maar ik vind het hier persoonlijk lastig om iets mee te doen. Daarom probeer ik het als het gebeurd zelf goed in de gaten te houden en het op sommige tijden ook gewoon echt niet toe te staan of m'n eigen kinderen te verleiden om iets anders te doen al lukt dat laatste eigenlijk nooit.. Hun drang om samen te spelen is ook te groot.

Vervelend is ook, zijn ze lekker met de kinderen van de buren samen aan het spelen (zelfde leeftijd als onze kinderen ongeveer), komen zij er ook bij (en dan wordt het erg druk en chaotisch vooral voor Eline en het buurjongetje van ook 2). Maja ik kan niet de een toestaan en de ander verbieden (vind ik). En op straat al helemaal niet. Lastig iets..
pi_162720933
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 juni 2016 15:01 schreef Burdie het volgende:
Vraagje, onze buren hebben drie zoons waarvan de jongste net 6 of 7 is geworden. Kuiken is helemaal idolaat van dit buurjochie, en wil altijd met hem spelen, maar ik vind dat dat jongetje dus helemaal niet leuk met kuiken speelt. Hij plaagt en maakt misbruik van de goede wil van kuiken, die dat als tweejarige natuurlijk totaal niet door heeft.
Wat kan ik als ouder doen om dit te begeleiden? (Liefst wil ik dat ze niet meer samen spelen, maar dat snapt natuurlijk niemand) de ouders zien het btw niet, die zijn bijna nooit in de buurt.
Dat is moeilijk, want het betekent vooral dat je het gedrag van het buurjongetje zou moeten bijsturen. Ik denk dat het leeftijdsverschil gewoon wat te groot is en dat kun je misschien ook aan kuiken uitleggen. En het samen spelen verder ontmoedigen, want dit werkt gewoon niet goed.

Ik merk het ook met onze buurkinderen. Er zijn bij ons in de buurt twee meisjes van 4 jaar. Dat scheelt dus op zich niet zo veel, maar op die leeftijd maken twee jaar toch wel veel uit. Als I bij die meisjes in de buurt speelt, gaan ze haar ook al snel commanderen of beetje uitlachen omdat ze iets niet kan (en dan willen zij natuurlijk even laten zien dat ze het wel kunnen. :') .) I heeft dat ook allemaal niet zo door, maar ik probeer haar dan wel van die meisjes weg te krijgen door zelf met haar iets te doen. Als de ouders er bij zijn (we hebben een gezamenlijke binnenplaats) dan corrigeren zij hun kinderen wel, maar echt goed samenspelen zit er niet in.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_162721174
Zo verhuizen met 2 peuters valt mij best tegen. De jongens zijn erg druk, ongehoorzaam en lomp door de verandering. Zitten elkaar continu in de haren.
Waar ze wel heel blij van worden is de trampoline in de tuin *O*
Vandaag kwamen mijn schoonzusjes kijken dus hun dochtertje ook gelijk op de trampoline helemaal blij. En ze hadden raketjes mee erg welkom met dit weer!
IMG_2i3drv_zpsu1eqxccd.jpg
pi_162747348
Ik ben terug van een weekje Ardennen. Het was erg regenachtig (op de eerste en laatste dag na). Maar het was wel heel gezellig. O+

Zindelijk is Riley nog niet en ik begin me nu wel een beetje zorgen te maken. In blote kont wil ze namelijk niet. Ze vraagt dan echt om de luier. Vandaag op de ON beurs (was Sparkling ook O+) heb ik een zindelijkheidsluier gekocht. Kijken of dat helpt
pi_162747493
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2016 20:18 schreef Omentielvo het volgende:
Ik ben terug van een weekje Ardennen. Het was erg regenachtig (op de eerste en laatste dag na). Maar het was wel heel gezellig. O+

Zindelijk is Riley nog niet en ik begin me nu wel een beetje zorgen te maken. In blote kont wil ze namelijk niet. Ze vraagt dan echt om de luier. Vandaag op de ON beurs (was Sparkling ook O+) heb ik een zindelijkheidsluier gekocht. Kijken of dat helpt
hoe oud is ze nu omen?
Kinderen zijn lichamelijk gezien vaak pas rond hun derde klaar om zindelijk te worden.
Zijn ook genoeg kinderen die rond hun 4de zindelijk worden. Meisje bij mijn gastouder is ook al 4 die heeft van die luierbroekjes aan dat ze zelf kan wisselen want dat kan ze wel. Lichamelijk niks mis gewoon nog niet klaar er voor
pi_162747563
Ze is in januari drie geworden. En ik heb ook het idee dat ze er nog niet helemaal klaar voor is.
pi_162748108
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2016 20:27 schreef Omentielvo het volgende:
Ze is in januari drie geworden. En ik heb ook het idee dat ze er nog niet helemaal klaar voor is.
ik zou me echt niet druk maken nog!
Jan boeide het ook totaal niet en opeens zei hij ik wil geen luier meer en het was klaar.
Kan best zijn dat zij nog even tijd nodig heeft
pi_162749781
Ik zal mij er ook niet druk om maken omen. Ze is net 3 ze kan het ineens zijn.

Goitske wat gaaf die boerderijfoto's en veel geluk in jullie nieuwe huis.

Hier was er een fietsenbeurs van de scouting en daar stond een puky loopfietsje. En sac stormde daad meteen op af. Want op het kdv hebben ze die ook. We hebben hier een loopfietsje staat en ean deed er niks mee maar sac ook niet. Maar op deze was ze ineens rap.
pi_162750371
Ferrari_rood dat wordt dus een puky kopen!

De jongens vragen nu al of ze weer naar de boederij mogen :D vaste vraag is ook gaan we naar het nieuwe huis? Willen ze op de trampoline :D
Schieten mooi op nog op schema dus hopelijk volgende week over. Jongens hebben wel last van de verhuizing en warmte... Samen beetje rampzalig :o
pi_162757171
Die is al mee naar huis. Maar wat zijn die krengen duur.
pi_162757178
Sterkte Goitske!
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_162757208
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2016 06:56 schreef ferrari_rood het volgende:
Die is al mee naar huis. Maar wat zijn die krengen duur.
ka klopt verschrikkelijk!

Thnx Phaidra, we gaan maar weer vrolijk door ik hoop er met een week te wonen
pi_162757209
En mooi roze is niet lelijk.

Hopelijk kan ik hem ooit weer goed verkopen.
pi_162757231
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2016 07:21 schreef ferrari_rood het volgende:
En mooi roze is niet lelijk.

Hopelijk kan ik hem ooit weer goed verkopen.
dat lukt vast nog wel,de houten hier thuis zijn totaal afgereden dus dat wordt hem niet meer
pi_162757242
Al weer druk aan het inpakken goitske? Nu het nog niet zo warm is.

Ik krijg het idee dat de winter tegenwoordig de beste verhuistijd is. Niet zulke extremen als in de andere seizoenen.
pi_162757292
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2016 07:39 schreef ferrari_rood het volgende:
Al weer druk aan het inpakken goitske? Nu het nog niet zo warm is.

Ik krijg het idee dat de winter tegenwoordig de beste verhuistijd is. Niet zulke extremen als in de andere seizoenen.
Kan mij er iets bij voorstellen in het najaar verhuizen. Dit is niet echt grappig maar het is niet anders gewoon doorbikkelen!

Ik ben inderdaad al weer aan het inpakken. Jeetje wat een zooi verzamel je toch _O-

Ohja nog een leuke. Mijn wasmachine is laatst kapot gegaan en de nieuwe in het nieuwe huis laten leveren. De droger en droogmolen staan in ons oude huis nog. Voel me net een student met een waszak
pi_162758396
Ferrari wij kregen de sleutel van ons huidige huis op 31-01, dat was ook pittig hoor. Maar wij moesten heel veel klussen, de verwarming lag er 2 maanden af, kouuuuuud!!

Onze tuin is een waterparadijs, mijn broer komt zo met zijn gezin (jongen van 12 en meisje van 14), B verheugt zich er enorm op :)

En met onze huizen dilemma: er zijn hier net 2 huizen verkocht behoorlijk boven de vraagprijs, zodanig dat wij ipv een restschuld zelfs winst zouden maken....uh?! Dat zorgt ervoor dat we Funda erg vaak checken zeg maar......
pi_162759928
Wij zijn ook in december verhuisd. Tijdens het klussen geen verwarming was idd koud. Maar ook een keer met 30 graden dat vond ik echt erger.
pi_162762206
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2016 12:20 schreef ferrari_rood het volgende:
Wij zijn ook in december verhuisd. Tijdens het klussen geen verwarming was idd koud. Maar ook een keer met 30 graden dat vond ik echt erger.
Ik heb het liever koud dan dit... Koud moet ik maar harder werken word ik wel warm... Afkoelen lukt niet echt

Maar we gaan vrolijk verder. Net ff snel wat boodschappen gedaan en ijsje eten met de jongens in het oude huis nu weer zo klussen in het nieuwe

Zal maar even niet op de trampoline laten ding ligt in de volle zon
pi_162772575
Succes met pakken Goitske! Verhuizen is ook zo'n gedoe :X

Exode, heerlijk weer voor water in de tuin! Heeft die funda check nog iets te maken met het evt verhuizen naar het dorp waar je bent op gegroeid? :)

Mijn net-peuter had 2 mooie nieuwe zinnen vandaag :D
- Mama, ik wil het niet (toen hij ging slapen :') )
&
- Mama, ik heb een scheetje gelaten :D (helaas niet alleen lucht, kakjepakje ;( )
pi_162773464
Hebben jullie dat ook, dat je savonds je bed in gaat en weer eens denk van hee waar lig ik op? Vanavond een autootje, ah mini 2x kaas en een banaan :@ en het voorleesboek lag er nog
pi_162773601
Ik lig regelmatig op een knuffel of een stuk speelgoed.

Veel verdwijnt ook tussen de matrassen en vind ik later terug.
  zondag 5 juni 2016 @ 22:26:01 #256
101840 Rijstebuiltje
De allerliefste dat ben jij!
pi_162774225
quote:
7s.gif Op zondag 5 juni 2016 21:51 schreef Fazzoletti het volgende:
Succes met pakken Goitske! Verhuizen is ook zo'n gedoe :X

Exode, heerlijk weer voor water in de tuin! Heeft die funda check nog iets te maken met het evt verhuizen naar het dorp waar je bent op gegroeid? :)

Mijn net-peuter had 2 mooie nieuwe zinnen vandaag :D
- Mama, ik wil het niet (toen hij ging slapen :') )
&
- Mama, ik heb een scheetje gelaten :D (helaas niet alleen lucht, kakjepakje ;( )
Ai Fazz, dat laatste hadden wij vorige week toen wij met mijn ouders in Centerparcs zaten. Notabene toen we net uiteten waren..
Het rook idd wel wat weeïg, maar verder.
Eenmaal bij de luierwissel.. Pfoeiiiii :o
En een lucht jonguh.. :X :r

Ik heb der hemd uitgedaan en zo in de prullenbak gegooid, in het huisje maar ff lekker in bad want ze zat tot bijna aan der schouderbladen onder .. Der ruggetje alles gewoon! :Y)

[ Bericht 0% gewijzigd door Rijstebuiltje op 05-06-2016 22:31:02 ]
[url="http://lb1f.lilypie.com/uNDDp2.png]Trotse mama, van het liefste meisje[/url]
pi_162774811
quote:
1s.gif Op zondag 5 juni 2016 22:09 schreef Goitske het volgende:
Hebben jullie dat ook, dat je savonds je bed in gaat en weer eens denk van hee waar lig ik op? Vanavond een autootje, ah mini 2x kaas en een banaan :@ en het voorleesboek lag er nog
Voorleesboeken .. knuffels .. tutdoekjes .. .. .. :D :')
  zondag 5 juni 2016 @ 22:40:14 #258
101840 Rijstebuiltje
De allerliefste dat ben jij!
pi_162774859
quote:
1s.gif Op zondag 5 juni 2016 22:39 schreef Twinkle20 het volgende:

[..]

Voorleesboeken .. knuffels .. tutdoekjes .. .. .. :D :')
Koekkruimels hier.. :D
Ik had der een biscuitje gegeven, die ze stiekem op mijn bedhelft heeft zitten oppeuzelen..
[url="http://lb1f.lilypie.com/uNDDp2.png]Trotse mama, van het liefste meisje[/url]
  Eindredactie Frontpage zondag 5 juni 2016 @ 22:41:48 #259
147316 crew  DJMO
Miss Interpretatie
pi_162774932
quote:
1s.gif Op zondag 5 juni 2016 22:09 schreef Goitske het volgende:
Hebben jullie dat ook, dat je savonds je bed in gaat en weer eens denk van hee waar lig ik op? Vanavond een autootje, ah mini 2x kaas en een banaan :@ en het voorleesboek lag er nog
ik lig meestal op een handdoek, of m'n bril, of opgevouwen kleding..
Ik heb er één en ik ben er trots op...
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren"
"The needs of the many outweigh the needs of the crew, or the one."

My 5 minutes of fame
  Moderator zondag 5 juni 2016 @ 22:52:34 #260
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_162775420
Hier regelmatig autootjes in bed :Y
pi_162775644
Auto's of duplo :Y

Meh, T. heeft waterpokken -O-. Zou morgen gaan wennen bij de nieuwe opvang, maar (ondanks dat het wel mag) ik hou 'm nog effe thuis.
Sweet like candy to my soul
Sweet you rock and sweet you roll
Lost for you, I'm so lost for you..
&lt;a href="http://global.thebump.com/tickers/tt190c03.aspx" rel="nofollow" target="_blank"&gt;T.&lt;/a&gt;
pi_162775699
Knuffels, kleding, boeken, eigenlijk valt het hier best mee.
pi_162775802
Hier valt het ook mee. Heel soms een knuffel die 's ochtends in bed is blijven liggen. (Bijna elke ochtend komt ze nog even bij mij in bed en neemt ze alle knuffels mee. En dan spelen we met alle knuffels O+ )
pi_162781495
Herkenbaar al die spullen :) Als ik F uit z'n ledikant haal dan moet aap mee, en z'n nijntje boek en flesje water. Dat zetten we dan bij ons bed op de hoofdleuning.

Vanochtend kwam m'n lief eindelijk weer thuis. Hij haalde F uit bed en die was helemaal beduusd O+ Papa kreeg in ieder geval een kus, en even later ook een knuffel. *; Als klap op de vuurpijl kreeg papa ook nog een plasje op het potje :+
pi_162786472
Die 2e zin Fazz _O- En fijn dat je O+ weer thuis is, moet F dan altijd wennen?

Verdwaalde spullen in bed? In ons eigen bed eigenlijk niets, hij mag 's ochtends wel vaak nog even tussen ons in doezelen of tv kijken en dan komen zijn 5 bedknuffels mee, maar die zijn heilig dus hij neemt ze ook braaf weer mee naar zijn eigen bed.

Oa Fazz, we kijken wel wat breder nu, 10 km om ons eigen huis heen en 10 km om mijn geboortedorp. We willen gewoon wat vrijer wonen met minder buren en geen weg voor onze deur waar iedereen met 50 a 60 doorheen dendert. Maar hier (omgeving 030) is het gewoon duur dus Braboland is wel wat realistischer.

Vanochtend lekker naar het stadsstrand geweest met zijn 3tjes, ik had de hele ochtend geen massages dus qualitytime. B vond het heerlijk, zand en water, wat heb je nog meer nodig?
pi_162788601
Hier geen spullen in ons bed eigenlijk. Wel dat de onderste planken van mijn kast altijd een zooitje zijn. Daar verstoppen ze zich altijd voordat ze naar bed gaan..

Hier is papa ook regelmatig een weekje weg. Tot nu toe merk ik er bij de kinderen niet zo veel van. Zodra papa weer in beeld verschijnt kijken ze niet eens verbaasd. Ze gaan direct over tot de orde van de dag en lopen met een boek naar hem toe zodat hij voor kan lezen of piepen dat hij ze moet helpen laarzen aantrekken. Maar het kan ook dat het vaak genoeg gebeurd en ze eraan gewend zijn ofzo..

Toen ik zelf een keer 10 dagen weg was geweest en thuiskwam (1e keer dat ik weg was en dat gebeurd dus zeker niet vaak) was L wel wat van slag.. Toen ik thuiskwam moest hij vreselijk huilen alsof hij toen pas het gemis toeliet ofzo. Toen ik hem aan de borst legde (hoopte dat ie m nog zou pakken) slaakte hij een zucht van verlichting en was alles helemaal weer goed.
  maandag 6 juni 2016 @ 14:54:26 #267
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_162788684
Wij laten kijken eigenlijk niet in ons bed, heel soms mag het even in het weekend. Maar niet met spullen, eten of speelgoed eigenlijk.

Exode, waar (en wat) zoeken jullie (mag ook per dm)? Wij zijn ook al even op zoek naar een huis in Brabant, ben benieuwd waar we uit gaan komen :).

Wat lief, wmik O+.
KuikenGuppy
pi_162790511
quote:
1s.gif Op maandag 6 juni 2016 14:54 schreef Burdie het volgende:
Wij laten kijken eigenlijk niet in ons bed, heel soms mag het even in het weekend. Maar niet met spullen, eten of speelgoed eigenlijk.

Exode, waar (en wat) zoeken jullie (mag ook per dm)? Wij zijn ook al even op zoek naar een huis in Brabant, ben benieuwd waar we uit gaan komen :).

Wat lief, wmik O+.
Hi, zie spoiler :)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  maandag 6 juni 2016 @ 16:25:30 #269
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_162790971
Daar komt mijn man ook vandaan, grappig! Van mij mag het liever een tikje noordelijker, maar een beetje in die regio zoeken wij ook.
KuikenGuppy
pi_162791106
Iets noordelijker? Welke dorpen cq steden?
Tja Brabant is gewoon goedkoper, in ieder geval goedkoper dan het deel waar we nu wonen.

We zeiden dit weekend ook tegen elkaar 'Missen wij iets? De huizen zoals die van ons zijn steeds binnen 2 weken verkocht en de prijs is in een paar maanden tijd met 15% gestegen...Zijn het ineens gouden huizen? Vergissen wij ons?'
pi_162803011
Hier lig ik standaard op een stapel boeken. Maar dat komt doordat ons bedritueel een verhaaltje met z'n drietjes/viertjes op ons bed is O+

Huizen kopen gaat hier voorlopig niet gebeuren, ik woon hier pas twee jaar ;)
Er staat nog een leuk huis in onze straat te koop :P

En echt, nooit gedacht maar Ow kan nu echt zelf in slaap vallen! O+ Wie had dat nog ooit gedacht!
Nu nog die zindelijkheid :') (ja, ik heb kriebels)
pi_162807247
De komende 15-20 jaar wil ik niet meer verhuizen jeetje zeg wat een zooi verzamel je _O-
Eerst deze verhuizing door :o
pi_162807785
Haha, ik zie ook echt op tegen verhuizen, wij hebben teveel ruimte in ons huidige huis. Teveel? Ja want we bewaren alles. We zijn al wel wat aan het ruimen. We wonen hier nu 7 jaar en op zolder staan dozen die dus al 7 jaar niet open zijn geweest, dat gaat dus allemaal weg.

Ons huidige huis was ook een behoorlijke opknapper en ons appartement hiervoor ook dus in echt klussen hebben we ook geen zin meer. Wel klussen maar niet KLUSSEN zeg maar. _O-

Het stomme is ook dat er ineens allemaal kinderen achter in onze brandgang spelen de afgelopen weken ook echt jonge kinderen. Waar komen die ineens vandaan?
pi_162807880
Wij hebben bedacht nog een paar jaar te blijven waar we nu wonen, maar met maar 2 slaapkamers en een grote wens voor een 2e gaat het termijn (hopelijk) niet meer passen :) Hier is vooral mijn vriend zo'n hoarder, nu hij zo lang weg was heb ik dus allerlei spullen opgeruimd :9 zoals 3 kg kleingeld verspreid over tig potjes in huis naar de bank gebracht :')

De hereniging tussen vader & kind ging heel goed, alsof vriend nooit is weggeweest. Hij was zelf wel emotioneel omdat F de afgelopen weken weer zo gesprongen is in ontwikkeling, dat krijg je toch niet mee ondanks geregeld facetimen... De komende dagen genieten we dus maar extra veel van elkaar, na het weekend moet hij weer terug voor 2 weken }:|

Het is weer mooi weer he Exode, dan komen alle kinderen weer naar buiten ;) Een reden om te verhuizen was toch juist omdat er zo weinig kinderen waren in jullie wijk?

Loj, wat fijn dat de in-slaap-val feature het nog steeds doet *O*
pi_162808027
Fazz, wij gingen er altijd vanuit dat we tussen de grijzaarden woonden...dus die kinderen verrasten ons behoorlijk. Wij wisten oprecht niet dat er kinderen in onze wijk woonden :@ Maar dat zegt genoeg over de wijk, dat we dat dus niet eens weten.
We hebben goed contact met onze buren, vooral B is gek op de buurman. Maar die hebben volwassen kinderen die het huis al uit zijn en verder hebben we nog wat buurtgenoten die we leuk vinden maar die zijn allemaal achter in de 50. Dus leuke surrogaat oma's en opa's maar dus geen kinderen voor B.

Maar wat ons het meeste stoort is dat we zo dicht op elkaar wonen allemaal. Ik wil meer ruimte om me heen.

Voor ons is het verhuizen juist nu perfect, de hyptheekrente staat enorm laag (onze maandlasten verlagen behoorlijk als we verhuizen), ons huis is waarschijnlijk binnen een paar weken verkocht en eind december kom ik weer in een reorganisatie terecht. Ik denk er serieus over om me dan wel boventallig te laten verklaren en echt volledig voor het masseren te gaan. Maar dan zit een nieuwe hypotheek er voorlopig niet in.

Wel pittig steeds hoor Fazz dat weg zijn van je O+

Haha, Loj, dat klinkt wel gezellig, help je dan met verhuizen? :D ;)
pi_162808035
Verhuizen of niet is hier ook wel onderwerp van gesprek. Dat komt ook omdat ik tijdens de zwangerschap bij mijn vriend ben ingetrokken. Ik voel me er inmiddels wel echt thuis, maar soms wringt dat een beetje.

Punt is alleen dat alhoewel we de locatie niet in alle opzichten optimaal vinden en het huis ook niet perse, we wel graag op een mooie plek in (het centrum van) de stad willen wonen, er niet op achteruit willen gaan en ook niet een veel hogere hypotheek willen. En dan wordt het wel heel lastig. Grote pluspunten van waar we nu wonen, is dat het heel dichtbij het centrum en alle voorzieningen is, je ook heel snel uit de stad bent, we ook vrij snel in het Haagse bos zijn voor het nodige groen, we een grote gezamenlijke binnentuin hebben en ook een eigen terrasje en balkon en een garage. Tja, zoiets zul je niet snel vinden natuurlijk bij een ander huis middenin de stad.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_162808076
Kunnen het kleinkinderen geweest zijn exode?

*O* voor ow, zelf in slaap vallen is hartstikke knap.

Verhuizen de komende 20 jaar zeker niet. Opruimen en kozijnen vervangen moet wel. Iemand nog een tip voor een wel betaalbaar bedrijf?
pi_162808164
Hier beetje rare dagen gehad. Dit weekend was I voor het eerst een nachtje logeren. Wij gingen een nachtje weg. Dat ging allemaal goed, maar I was wel van slag. Had veel minder geslapen dan anders. Dus zondagavond zat ze nog een paar uur op mijn schoot omdat ze me gemist had. Vervolgens werd ik in de nacht van zondag op maandag ziek. Halve nacht in de badkamer gezeten en gisteren tijdens mijn vrije dag met I erg brak en nog half ziek met haar bezig geweest. Dus ik dacht: vannacht maar even goed slapen, maar nu ging zij spoken (ik denk van de warmte), van half 2 tot 6 uur (om 6 uur viel ze alsnog in slaap 8)7 ) Oh man. En nu vandaag weer werken. :{ . Ik had heel veel zin om me een dag ziek te melden, maar er is van alles aan de hand met een paar mentorleerlingen, er zijn mails te beantwoorden en ik moet aan mijn 2e correctie beginnen. ;( .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_162808165
Nou Ferrari, we hebben het eens bestudeerd de afgelopen dagen maar ze wonen er echt. :D Ik denk een stuk of 6 tot 8 kinderen in de leeftijd van 3 tot een jaar of 6. Wij wonen zeg maar in een rechthoek, alle tuinen van die rechthoek komen uit op een brandgang. Het zijn bij elkaar 34 huizen. Ik vermoed dat die kinderen verder gewoon nooit buiten komen of zo...want ook in de speeltuinen is het altijd rustig. (lees B is steeds de enige)

Franny, zou verbouwen of grote aanpassingen iets voor jullie zijn? Dat het nog meer ook jouw huis wordt?
  dinsdag 7 juni 2016 @ 09:08:27 #280
423656 Moppert
omgwtfbbqroflwouters
pi_162808231
Ik vind verhuizen stom.. ik moet nog alles inpakken en oja over een paar weken moeten we over :')
Het huis waar we uit weg gaan is heel klein en het nieuwe is heel groot (5 slaapkamers meer).

Maar toch wat kan je veel spullen verzamelen in een klein appartement, en wat een gedoe en zooo vermoeiend.
Toen onze mop een mopje was,
Was ze aardig om te zien;
Nu bromt zij alle dagen
En bijt nog bovendien.
pi_162808261
Exode, dat doen we inderdaad, en we maken plannen voor bijvoorbeeld een nieuwe badkamer.
Investeren in dit huis lijkt het meest logische om te doen. Toen ik hier kwam wonen, hebben we afgesproken dat we het twee jaar aan zouden zien, of we in dit huis zouden blijven of toch verhuizen. We zaten in zo'n achtbaan: heel snel zwanger, toen dus samenwonen tijdens de zwangerschap en een kind. We kenden elkaar precies een jaar toen I werd geboren. :+ . Een pas op de plaats was een goed idee.

Moppert, veel sterkte. Verhuizen zelf is niet leuk, maar wat tof dat jullie naar een zoveel groter huis gaan!
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_162808422
Succes moppert.

De laatste keer dat ik verhuisde begon ik heel netjes met inpakken. Bij de laatste 10 dozen is alles er zo in gekiept.
pi_162808433
Of de kinderen zitten op het kdv/bso en zijn weinig thuis.
pi_162808593
Wat een ruimte krijgen jullie erbij Moppert! Fijn hoor :) Succes met pakken ;) :D

Breaking news vanaf het thuisfront: De eerste keer poepen op het potje is een feit *O* :+
pi_162808619
Franny, ook leuk dat soort plannen maken :) Ons huis an sich is eigenlijk gewoon heel goed nu. Maar de plaats, kunnen we hem niet gewoon optillen en ergens anders neerzetten? :P
Klinkt inderdaad als een behoorlijke achtbaan.

Naar ons huidige huis zijn wij niet eens verhuisd eerlijk gezegd. Wij waren net 3 weken aan het klussen in ons nieuwe huis toen ons appartement afbrandde. :'( De spullen die het overleefd hebben zijn door Dolmans naar ons nieuwe huis gebracht en de rest is allemaal nieuw gekocht destijds.
pi_162808625
Jaaaaa Fazz!! Wowie!

Zo, dat klinkt als een hoop extra ruimte Moppert!
pi_162808718
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2016 09:34 schreef exode het volgende:
Naar ons huidige huis zijn wij niet eens verhuisd eerlijk gezegd. Wij waren net 3 weken aan het klussen in ons nieuwe huis toen ons appartement afbrandde. :'( De spullen die het overleefd hebben zijn door Dolmans naar ons nieuwe huis gebracht en de rest is allemaal nieuw gekocht destijds.
ooh, dat lijkt me heel erg naar!
pi_162808916
Jeetje, exode. Dat is heftig!

Fazz, wat knap zeg! Was hij zelf ook blij?

I heeft er nog helemaal geen zin in, om iets op het potje te doen. Ze is wel zo uitgekookt om als ze naar bed moet ineens wel heel graag op het potje te willen. Maar daar zit ze dan precies 1 seconde op (zonder resultaat uiteraard) en dan wil ze weer een luier aan. Ik vraag me wel een beetje af of we het nu heek actief zullen gaan stimuleren of erop vertrouwen dat ze er vanzelf wel aan toe is op een gegeven moment.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_162809052
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2016 08:59 schreef ferrari_rood het volgende:
Kunnen het kleinkinderen geweest zijn exode?

*O* voor ow, zelf in slaap vallen is hartstikke knap.

Verhuizen de komende 20 jaar zeker niet. Opruimen en kozijnen vervangen moet wel. Iemand nog een tip voor een wel betaalbaar bedrijf?
Ik weet niet in welke regio jij woont. Wij hebben ze bij een Duits bedrijf gehaald, met een NL vertegenwoordiger. Kwaliteit is top (we hebben kunststof, weet niet of ze ook in hout doen eigenlijk). En ook de service ben ik zeer over te spreken.

Ze doen tegenwoordig ook in tegelvloeren en ik meen keukens/badkamers.

Wij willen met een jaar of 5 gaan verhuizen naar zo'n kansloze boerderij achteraf die van voor tot achter compleet gestript moet worden. En dan weet ik haast wel zeker dat we dit bedrijf ook weer inschakelen :Y
Stuur maar even een dm/pm als je de naam wilt :)
pi_162809109
Hahaha Twinkle, wij zouden dat het liefste ook doen. Maar dan wordt het vast 10x duurder dan we vooraf in hadden geschat. Wij hebben wel het geluk dat er in mijn schoonfamilie echte klussers zitten, het type 'Ik zet die keuken wel ff voor je' en mijn zwager is timmerman/aannemer. Mijn vrouw legt zelf wel even een vloer en kan zelfs tegelen. Ik huppel daar omheen. :D
pi_162809123
Oh en brand is inderdaad geen aanrader, wij kunnen ruim 7 jaar later nog steeds niet tegen vuurkorven etc.
pi_162809619
Ten aanzien van huizen, in de spoiler een huis die ons aanstaat. De makelaar kan wel een fotografie cursusje gebruiken en we moeten er veel meer klussen dan we eigenlijk willen, maar zoiets is dus waar we nu naar kijken. Sorry voor het kapen van het peutertopic met huizengedoe :P

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nog wel wat peuter gedoe, B zei vanochtend tegen mij 'Hou van jou mama M.o.' O+
pi_162809918
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2016 10:34 schreef exode het volgende:
Ten aanzien van huizen, in de spoiler een huis die ons aanstaat. De makelaar kan wel een fotografie cursusje gebruiken en we moeten er veel meer klussen dan we eigenlijk willen, maar zoiets is dus waar we nu naar kijken. Sorry voor het kapen van het peutertopic met huizengedoe :P

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nog wel wat peuter gedoe, B zei vanochtend tegen mij 'Hou van jou mama M.o.' O+
O+ Ik zou ook zo graag in dit gebied wonen! Mijnsheerenland of Heerjansdam hebben ook van die leuke plekjes *;

Wat fijn dat jullie verhuizen moppert! Je was het al een tijdje zat toch?

Wij verhuizen voorlopig niet hopelijk. We hebben echt een hele fijne buurt met superfijne buren die Stip altijd met open armen ontvangen. We zijn nu zelfs bezig om een poortje tussen de tuinen te maken, zodat hij lekker veel ruimte heeft om te spelen. Ze hebben ook standaard een doos Duplo en een werkbankje staan voor hem. En ons huis heeft nog wel een aantal grote klussen nodig zoals een nieuw dak en de zolder renoveren maar dat komt allemaal wel als we de postcode loterij winnen :+
pi_162810718
Mooi huis Exode. Ruim. Ik hoop dat het juiste huis gauw op jullie pad komt :*
Hoe gaat het met jouw vrouw nu? :*

Hier ook geen verhuisplannen. Wel wil ik mijn tuin laten doen. Dat is nu een oerwoud zo ongeveer
  dinsdag 7 juni 2016 @ 11:24:38 #295
423656 Moppert
omgwtfbbqroflwouters
pi_162810801
Ja ik was het al een poos hier echt goed zat,

Ik vind het zo lief als R. zegt dat ik lief ben, of houwe jou O+

Hij is wel echt heerlijk groot aan het worden.
Gister had hij een auto mee naar school toen we zijn zus en broer op gingen halen en de regel is dat hij alles mee mag nemen maar dat als het heel groot is ik het niet steeds ga dragen.
Hij vroeg of ik de auto vast kon houden, ik zei nee. zei hij; vraag het dan wel aan zus _O-
En ja hoor hij ziet zijn zus uit school komen en zegt hoi zus, kan je mijn auto vasthouden? *)
Natuurlijk lieve broer zei ze _O- _O- O+ O+
Toen onze mop een mopje was,
Was ze aardig om te zien;
Nu bromt zij alle dagen
En bijt nog bovendien.
pi_162810894
Moppert _O-
En ik smelt ook als ze uit zichzelf zeggen dat ze van je houden O+ O+ O+
pi_162811966
Aaaah moppert, slim geregeld van hem!
B zegt nooit dat ie mijn lief vindt, je kan maar 1 persoon lief vinden en dat is in zijn geval de andere mama. Maar voor 'Ik hou van jou' teken ik hoor :)
Dank je wel Omen, gaat vast wel goedkomen allemaal, het is gewoon heel spannend en lastig allemaal.
Met mijn vrouw gaat het redelijk, ze is best down meer dan de vorige keren, lief dat je het vraagt.
pi_162817478
Wij zijn 2 keer binnen een jaar verhuisd.... dat raad ik niemand aan. |:(
Is het interessant Joost?
pi_162823524
Ik heb van I nog geen verbale liefdesbetuigingen gekregen, maar vanavond bij het eten wel een fantastisch gesprek. Ik had vanmorgen toen ik naar mijn werk ging, gezien dat ze een brandoefening hadden bij het kdv. Allemaal kindjes op blote voetjes op het plein en de deur van de branduitgang stond open. Dus ik zei dat tegen I aan tafel. Dat er vast een bel af was gegaan en dat op blote voeten naar buiten moesten. En toen kwam ze helemaal los; het had duidelijk veel indruk gemaakt. En op die manier kwamen we te weten dat ze geschrokken was van de bel, dat ze het spannend vond. Dat de leidster had gezegd: we moeten nu allemaal naar buiten. En dat ze met de trap naar beneden gingen, dat ze moest huilen en dat de leidster haar toen had opgetild en ze buiten allemaal waren gaan zitten. Dit verhaal hebben we wel een stuk of zes keer met haar moeten doornemen, totdat ze alles verteld had wat erover te vertellen was. Ze vond het ook heel gaaf dat ik het geluid van de bel kon nadoen. _O- . Wat is het toch leuk als ze ouder worden en je dit soort gesprekken kunt hebben. O+ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_162823793
De gesprekken vind ik fantastisch! Jan zei vandaag toen Spock vroeg wat hij had gedaan vandaag: Nou papa wij zijn naar de waterspeelplaats geweest midden in het park. Vooral dat nou papa kwam er zo leuk uit _O-

Ik krijg 10x per dag van Jan te horen mama ik vind jou lief O+
Maar ook mama ik vind jou lief! mag ik dan een snoepje? _O-
pi_162834119
Wat een verhaal Franny, fijn die gesprekken vooral dat ze het vol overgave vertellen. :)
Aaaaah lief Goitske!

Nu ik jullie toch spreek ;) wij hebben gisteren ons droomhuis gezien, het is alleen ¤ 100.000 boven budget. Als jullie nou allemaal wat bijleggen?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')