abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_169153029
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
5s.gif Op zondag 26 februari 2017 13:01 schreef Federer-fan het volgende:
Ik heb een vraagje waarvan ik vermoed dat het erg elementair is. Wat ik in Excel wil doen, is drie rijtjes met bedragen die in één kolom sta aan elkaar koppelen. Het eerste rijtje betreft het spaargeld dat ik heb (A). Het tweede rijtje betreft het spaargeld dat ik dit jaar verwacht (B). Het derde rijtje betreft de grote uitgaven die ik dit jaar moet doen (C). Ik heb drie subtotalen (A, B en C), waarvan ik één eindtotaal wil maken, namelijk: A + B -/- C. Daarbij wil ik alleen nog zorgen dat de formule die het eindtotaal berekent blijft kloppen als er in de rijtjes bij A, B en/of C iets verandert.

Kan iemand me helpen?
Som(A:B;-C:C)
Som van alle getallen in kolom a en b. minus de som van alle getallen in c
snIRC het gratis chatbotje voor onder andere triviant
  zondag 26 februari 2017 @ 13:56:01 #277
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_169153270
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 13:37 schreef snabbi het volgende:

[..]

Som(A:B;-C:C)
Som van alle getallen in kolom a en b. minus de som van alle getallen in c
Bedankt, maar hoe maak ik Excel duidelijk wat som A, B en C zijn? Moet ik die subtotalen markeren of iets dergelijks?
Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral het volgende:Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism het volgende:dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_169153530
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 13:56 schreef Federer-fan het volgende:

[..]

Bedankt, maar hoe maak ik Excel duidelijk wat som A, B en C zijn? Moet ik die subtotalen markeren of iets dergelijks?
zet bijvoorbeeld in cel D1 de formule: =Som(A:B;-C:C) of in de Engelse versie is het =sum(A:B,-C:C)
snIRC het gratis chatbotje voor onder andere triviant
  zondag 26 februari 2017 @ 14:23:25 #279
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_169153625
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 14:17 schreef snabbi het volgende:

[..]

zet bijvoorbeeld in cel D1 de formule: =Som(A:B;-C:C) of in de Engelse versie is het =sum(A:B,-C:C)
Je bedoelt helemaal onderaan neem ik aan? Op dit moment bevatten de cellen B12, B26 en B34 de subtotalen. Ik heb in cel B37 (dus onder de drie subtotalen) gezet 'SOM(B12:B26;-B34:B34)'. Maar dat werkt niet. Wat doe ik verkeerd?
Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral het volgende:Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism het volgende:dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_169153742
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 14:23 schreef Federer-fan het volgende:

[..]

Je bedoelt helemaal onderaan neem ik aan? Op dit moment bevatten de cellen B12, B26 en B34 de subtotalen. Ik heb in cel B37 (dus onder de drie subtotalen) gezet 'SOM(B12:B26;-B34:B34)'. Maar dat werkt niet. Wat doe ik verkeerd?
Als je die subtotalen hebt, dan zou je in cel B37 toch gewoon moeten zetten: =B12+B26-B34

De reden waarom je eigen formule fout gaat is omdat hij nu doet:
alle cellen tussen B12 en B26 bij elkaar optellen en vervolgens ook van alles tot B34 tot B34.

Toen ik in mijn voorbeeld de getallen weg liet in de SOM formule, dan pakt hij gewoon alle cellen in de betreffende kolom
snIRC het gratis chatbotje voor onder andere triviant
  zondag 26 februari 2017 @ 14:49:27 #281
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_169154156
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 14:31 schreef snabbi het volgende:

[..]

Als je die subtotalen hebt, dan zou je in cel B37 toch gewoon moeten zetten: =B12+B26-B34
Gelukt, bedankt! Maar als er ergens een rij tussenkomt waardoor een 'subtotaalcel' niet meer klopt, moet ik gewoon even de formule handmatig aanpassen?
quote:
De reden waarom je eigen formule fout gaat is omdat hij nu doet:
alle cellen tussen B12 en B26 bij elkaar optellen en vervolgens ook van alles tot B34 tot B34.

Toen ik in mijn voorbeeld de getallen weg liet in de SOM formule, dan pakt hij gewoon alle cellen in de betreffende kolom
Bedankt voor je uitleg.
Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral het volgende:Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism het volgende:dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
  zondag 26 februari 2017 @ 14:50:12 #282
77676 The_vice
alweer 'n idee?
pi_169154179
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
5s.gif Op zondag 26 februari 2017 13:01 schreef Federer-fan het volgende:
Ik heb een vraagje waarvan ik vermoed dat het erg elementair is. Wat ik in Excel wil doen, is drie rijtjes met bedragen die in één kolom sta aan elkaar koppelen. Het eerste rijtje betreft het spaargeld dat ik heb (A). Het tweede rijtje betreft het spaargeld dat ik dit jaar verwacht (B). Het derde rijtje betreft de grote uitgaven die ik dit jaar moet doen (C). Ik heb drie subtotalen (A, B en C), waarvan ik één eindtotaal wil maken, namelijk: A + B -/- C. Daarbij wil ik alleen nog zorgen dat de formule die het eindtotaal berekent blijft kloppen als er in de rijtjes bij A, B en/of C iets verandert.

Kan iemand me helpen?
Ook hier geldt, pivot table,
maar waarschijnlijk eerst je drie rijen combineren tot één tabel. Dan maak je je het in één keer een stuk makkelijker, voor nu en in de toekomst. Stel dat je extra onderscheid wil gaan maken voor speciale reserveringen, of eenmalige tegenvallers.

bijv:
1
2
3
4
5
A     B     C   D
spaar sparen uitgaven maand
1000  500     -750       jan
      500     -200       feb
      500                maa
naar:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
A    B        C
Maand Wat     Bedrag
jan  spaar    1000
jan  sparen   500
jan  uitgaven -750
feb  sparen   500
jan  uitgaven -100
jan  uitgaven -100
maa  sparen   500

Als je dan gaat toevoegen, krijg je vanzelf in de pivot table het bijgewerkte resultaat ("refresh data"). Ook kan je met een pivot table je data anders indelen, bijv door maand in kolom te zetten.

Zie mijn link eerder vandaag.

[ Bericht 66% gewijzigd door The_vice op 26-02-2017 15:00:14 ]
Hendrik de Heette heette Hendrik de Heette omdat zijn vader ook Hendrik heette.
-vandaag was 't ook mooi-
Excel; zet het eens in een pivot table
  zondag 26 februari 2017 @ 15:18:49 #283
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_169154897
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 14:50 schreef The_vice het volgende:

[..]

Ook hier geldt, pivot table,
maar waarschijnlijk eerst je drie rijen combineren tot één tabel. Dan maak je je het in één keer een stuk makkelijker, voor nu en in de toekomst. Stel dat je extra onderscheid wil gaan maken voor speciale reserveringen, of eenmalige tegenvallers.

bijv:
[ code verwijderd ]

naar:
[ code verwijderd ]

Als je dan gaat toevoegen, krijg je vanzelf in de pivot table het bijgewerkte resultaat ("refresh data"). Ook kan je met een pivot table je data anders indelen, bijv door maand in kolom te zetten.

Zie mijn link eerder vandaag.

Dank je wel voorje uitgebreide uitleg!
Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral het volgende:Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism het volgende:dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_169159082
quote:
4s.gif Op zondag 26 februari 2017 12:35 schreef FredvZ het volgende:

[..]

Wil je stoppen met verspreiden van Excel sheets op FOK! die onder het copyright van een andere website vallen?
Daarnaast helpen we je graag met je eigen problemen, maar het is niet de bedoeling je huiswerk of de contents van andere websites hier te gaan posten.
Oké. Ik heb volgens mij bij deze de bron genoteerd, maar ik zet het in het vervolg dan ook in de tekst. En 'je eigen 'problemen'', ik heb niet echt een probleem, maar een vraag. Ik vraag meestal pas iets wanneer ik er langer dan drie uur mee bezig ben. Het is geen huiswerk wat ik doe, maar het is eerder voor mij een vrijetijdsbesteding. Maar ik begrijp nu pas door jouw bericht dat ik te veel vragen stel. Sorry. Ik wist nog niet beter.

Ik weet niet of mijn reactie iets te overdreven is, maar oke, cool! :)

[ Bericht 12% gewijzigd door GeleOctopus op 26-02-2017 18:51:31 ]
pi_169314880
Weet iemand hier of er een mogelijkheid bestaat een lijst met namen (kolom) in Excel weg te schrijven naar verschillende Word-documenten?

Uiteindelijk zou er voor iedere naam in de kolom dus een apart Word-document moeten komen. Het liefste gebruiken we een Word-document dat al een vooraf ingesteld template heeft, de naam moet dus op een specifieke plaats in het document komen te staan.
pi_169315009
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 20:43 schreef larsico het volgende:
Weet iemand hier of er een mogelijkheid bestaat een lijst met namen (kolom) in Excel weg te schrijven naar verschillende Word-documenten?

Uiteindelijk zou er voor iedere naam in de kolom dus een apart Word-document moeten komen. Het liefste gebruiken we een Word-document dat al een vooraf ingesteld template heeft, de naam moet dus op een specifieke plaats in het document komen te staan.
waarom zo moeilijk doen en niet meteen samenvoegen in word gebruiken?

https://support.office.co(...)11-9cff-932c49474705
pi_169315192
quote:
1s.gif Op zondag 5 maart 2017 20:46 schreef Basp1 het volgende:

[..]

waarom zo moeilijk doen en niet meteen samenvoegen in word gebruiken?

https://support.office.co(...)11-9cff-932c49474705
Ah thanks, dat moet inderdaad werken!
  dinsdag 7 maart 2017 @ 14:13:28 #288
11736 Ceased2Be
Misantroop
pi_169351121
-edit-

opgelost, was stom :')

[ Bericht 45% gewijzigd door Ceased2Be op 07-03-2017 14:50:18 ]
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_169531697
Goedemorgen,

Ff een vraag, waar ik nergens echt een goed antwoord op kan vinden.
Heb al gezocht in meerdere topics, maar kan het zo niet vinden.

Ik heb een excel waarin ik gebruik maar van een lijst om gegevens uit andere tabbladen te halen.
Nu staan hier niet alle gegevens uit het tabblad in, maar een selectie daarvan.

De code hiervoor gebruikt is onderstaand:
=INDIRECT("'"&C2&"'!C5")
(in C2 staat de naam van het tabblad die ik haal uit een ander tabblad, maar tevens overeenkomt met de daadwerkelijke naam van het tabblad)

Nu wil ik graag dat ik ook een hyperlink creëren waarmee ik naar het daadwerkelijke tabblad kan.
Zodra ik dus een een tablblad uit de lijst kies, moet hij dan ook een link creëren naar dat geselecteerde tabblad.

Ik krijg wel de juiste informatie met onderstaande formule, maar de link die ik maak werkt niet..
=HYPERLINK(INDIRECT("'"&C2&"'!C5"))

Hopelijk een beetje duidelijk omschreven..
Is dit mogelijk? (dat hoop ik toch)

Alvast bedankt voor de reacties.
pi_169537096
HYPERLINK() verwacht een tekst (bijv "#Sheet2!E13" om naar cel E13 in Sheet2 te linken), en niet een reference (Sheet2!E13).

De volgende formule levert een hyperlink op naar cel E13 in Sheet2 met als tekst "Friendly name for hyperlink":
=HYPERLINK("#"&ADDRESS(13,5,1,1,"Sheet2"),"Friendly name for hyperlink")
pi_169567960
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 15:40 schreef sylvesterrr het volgende:
HYPERLINK() verwacht een tekst (bijv "#Sheet2!E13" om naar cel E13 in Sheet2 te linken), en niet een reference (Sheet2!E13).

De volgende formule levert een hyperlink op naar cel E13 in Sheet2 met als tekst "Friendly name for hyperlink":
=HYPERLINK("#"&ADDRESS(13,5,1,1,"Sheet2"),"Friendly name for hyperlink")
He Sylvesterrr (of anderen),

Bedankt voor je antwoord.
Echter is het probleem natuurlijk dat mijn keuzelijst bepaald wat voor hyperlink er moet komen en waar deze naartoe moet linken..

Ik kan hier dus niet een standaard tekst inzetten.

Wellicht tips voor me?
pi_169569341
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 12:50 schreef Spijker83 het volgende:

[..]

He Sylvesterrr (of anderen),

Bedankt voor je antwoord.
Echter is het probleem natuurlijk dat mijn keuzelijst bepaald wat voor hyperlink er moet komen en waar deze naartoe moet linken..

Ik kan hier dus niet een standaard tekst inzetten.

Wellicht tips voor me?
Je hoeft de waardes die je meegeeft aan ADDRESS niet handmatig op te geven, deze kunnen ook vanuit andere cellen komen...

C2: jouwsheetnaam
A1: =ADDRESS(5,3,1,1,C2).
A2: =HYPERLINK("#"&A1,A1)

Of denk ik nu te simpel?
pi_169985091
Ik probeer dus een functie te schrijven, waarmee ik meerdere bereiken van een excel werkblad als argument kan bereiken.

Met een bereik ziet dat er dus ongeveer zo uit:

1Function hoihoi(ParamArray arr1() As Variant)

Dus dan zou je zeggen, dan doe je zoiets:

1Function hoihoi(ParamArray arr1() As Variant, ParamArray arr2() As Variant)
Maar dat geeft enkel een dikke error ;(

Spreadsheetexperts hier in de zaal?
  maandag 3 april 2017 @ 23:40:19 #294
85514 ralfie
!Yvan eht nioj
pi_169986804
quote:
0s.gif Op maandag 3 april 2017 22:55 schreef vaduz het volgende:
Ik probeer dus een functie te schrijven, waarmee ik meerdere bereiken van een excel werkblad als argument kan bereiken.

Met een bereik ziet dat er dus ongeveer zo uit:
[ code verwijderd ]

Dus dan zou je zeggen, dan doe je zoiets:
[ code verwijderd ]

Maar dat geeft enkel een dikke error ;(

Spreadsheetexperts hier in de zaal?
paramarray accepteert een willekeurig aantal argumenten. Daar kun je uiteraard geen twee van hebben in één functie, immers weet niemand dan of argument 3 dan bij arr1 of arr2 hoort.
pi_169990244
quote:
0s.gif Op maandag 3 april 2017 23:40 schreef ralfie het volgende:

[..]

paramarray accepteert een willekeurig aantal argumenten. Daar kun je uiteraard geen twee van hebben in één functie, immers weet niemand dan of argument 3 dan bij arr1 of arr2 hoort.
Zoiets dacht ik al, maar hoe geef ik dan wel meerdere arrays door aan een functie?
  dinsdag 4 april 2017 @ 18:39:52 #296
85514 ralfie
!Yvan eht nioj
  dinsdag 4 april 2017 @ 20:35:29 #297
77676 The_vice
alweer 'n idee?
pi_170004182
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 april 2017 10:09 schreef vaduz het volgende:
[..]
Zoiets dacht ik al, maar hoe geef ik dan wel meerdere arrays door aan een functie?
En zoiets?:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Public Function MijnRanges(Range1 As Range, _
                           Range2 As Range _
                           ) As String
Dim ArrayRange1() As Variant
ArrayRange1 = Range1

    For Each Item In ArrayRange1
        For Each alsoitem In Range2
        If Item = alsoitem Then
            MijnRanges = "gevonden"
            Exit Function
        End If
        Next alsoitem
    Next Item

End Function

Zowel de range, alsmede de naar array die vanuit de range is geconverteerd klust excel zo lekker door.

let wél:
1
2
Dim ArrayRange1() As Variant
ArrayRange1 = Range1
maakt altijd een 2d array van je bereik, ook al is het een enkele cel of rij/kolom waar je een parameter uit haalt. (Mocht je op basis van positie gegevens willen verwerken)
Hendrik de Heette heette Hendrik de Heette omdat zijn vader ook Hendrik heette.
-vandaag was 't ook mooi-
Excel; zet het eens in een pivot table
pi_170057078
ik stuitte op een tv-serie met een verneukte subtitel ingebakken, en dacht dit wel even te fixen met Excel. in de subtitel staan de tijden dubbel en daardoor worden de regels alfabetisch getoond door de videospeler. in plaats van chronologisch.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
29
00:00:51,886 --> 00:00:53,596
But I didn't start

30
00:00:51,886 --> 00:00:53,596
the fucking fire!

31
00:00:53,679 --> 00:00:56,015
The cocksucking squirrel did.

32
00:00:53,679 --> 00:00:56,015
And now she's gone!

33
00:00:56,098 --> 00:00:58,935
All because you jacked

34
00:00:56,098 --> 00:00:58,935
your cock furry

35
00:00:56,098 --> 00:00:58,935
little whore sluts!

36
00:00:59,018 --> 00:01:00,853
Anyway, I am going

37
00:00:59,018 --> 00:01:00,853
to rebuild it.

38
00:01:00,937 --> 00:01:03,022
I just haven't had

39
00:01:00,937 --> 00:01:03,022
fucking time yet.

40
00:01:03,147 --> 00:01:04,607
Don't get me wrong,

41
00:01:04,690 --> 00:01:06,358
I don't advocate the use

42
00:01:04,690 --> 00:01:06,358
of a deep fryer in the bedroom

Ik dacht het gewoon in Excel te dumpen en dan "duplicaten verwijderen" maar omdat een tijdstip soms één keer staat, soms twee keer en soms zelfs drie keer wordt het een zooitje met de regelnummers en enters.

En het moet dus worden:

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
29
00:00:51,886 --> 00:00:53,596
But I didn't start
the fucking fire!

30
00:00:53,679 --> 00:00:56,015
The cocksucking squirrel did.
And now she's gone!

31
00:00:56,098 --> 00:00:58,935
All because you jacked
your cock furry
little whore sluts!

32
00:00:59,018 --> 00:01:00,853
Anyway, I am going
to rebuild it.

33
00:01:00,937 --> 00:01:03,022
I just haven't had
fucking time yet.

34
00:01:03,147 --> 00:01:04,607
Don't get me wrong,

35
00:01:04,690 --> 00:01:06,358
I don't advocate the use
of a deep fryer in the bedroom

Heb er dus geen handigheidje voor met sorteren, filteren, selecteren op lege waarden et cetera ;( Hoop dat het een beetje duidelijk is.

Het probleem is dat het te onregelmatig is (1 tekstregel met 1 juist tijdstip tot 3 tekstregels met 3 keer hetzelfde tijdstip) en ik niet goed weet hoe ik ALS/IF gebruik.
𝓔𝓮𝓷 🅵🆁🅸🅴🆃🆅🅾🆁🅺🅹🅴 𝓸𝓯 🅿🅰🆃🅰🆃🆅🅾🆁🅺🅹🅴
pi_170059869
quote:
8s.gif Op vrijdag 7 april 2017 02:01 schreef racerdkb het volgende:
ik stuitte op een tv-serie met een verneukte subtitel ingebakken, en dacht dit wel even te fixen met Excel. in de subtitel staan de tijden dubbel en daardoor worden de regels alfabetisch getoond door de videospeler. in plaats van chronologisch.
[ code verwijderd ]

Ik dacht het gewoon in Excel te dumpen en dan "duplicaten verwijderen" maar omdat een tijdstip soms één keer staat, soms twee keer en soms zelfs drie keer wordt het een zooitje met de regelnummers en enters.

En het moet dus worden:
[ code verwijderd ]

Heb er dus geen handigheidje voor met sorteren, filteren, selecteren op lege waarden et cetera ;( Hoop dat het een beetje duidelijk is.

Het probleem is dat het te onregelmatig is (1 tekstregel met 1 juist tijdstip tot 3 tekstregels met 3 keer hetzelfde tijdstip) en ik niet goed weet hoe ik ALS/IF gebruik.
Idd op de goede weg. Je moet daar zelf een beetje wegwijs invinden. Maak eerst een kolom met "rangnummer" 1 t/m 10000 voor mijn part" Dan heb je altijd de oorspronkelijke volgorde met daartussen de verwijderde regels. Ik weet wel een methode maar dat is ook arbeidsintensief uitzoekwerk.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_170062038
Topic is bijna dicht maar stel de vraag toch even.

Ik wil een combinatie maken van een clustered and stacked grafiek in excel. Om zo data met elkaar te vergelijken waar we staan.
Bijv het budget vergelijken tov de actuals en verwachte kosten en geplande kosten.
Waarbij budget 1 kolom moet zijn en de andere die 1 gestapelde kolom moet zijn. Maar waarbij de waardes van actuals ed niet opgeteld worden maar in elkaar overlopen. Zodat het verschil met budget makkelijk gezien kan worden en wat het eventuele verschil (positief /negatief) tov budget is.

Nu heb ik wel de 2 grafieken zover voor elkaar maar telt hij dus de waarde vd gestapelde kolommen op :(

Iemand een idee hoe ik dat anders kan doen? Ik werk in excel 2010
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')