abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 4 juni 2016 @ 15:58:12 #126
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_162741340
Gister bij X1 Brood in Den Helder gegeten, ik nam geen gewone, geen grote, maar een Broodje Döner Super. Heerlijk, precies genoeg voor een avondmaaltijd. :9

¤ 5,25
8/10
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
pi_162742440
quote:
2s.gif Op zaterdag 4 juni 2016 12:58 schreef Lonaa het volgende:
Al met al een toffe ervaring, maar ik hoef dit niet vaker dan 1x per jaar.
Als we het even snel uitrekenen dan was je zo'n slordige 400 euro achteruit dus bij dat laatste kan ik mij iets voorstellen. :D
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 4 juni 2016 @ 18:47:22 #128
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_162745207
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 juni 2016 14:49 schreef FutureFairytale het volgende:

In het vierde stukje van links zie ik trouwens een boos gezichtje :D
Wie ziet dat ook?
Je fantasie is weer leuk. Je ziet wel vaker rare zaken in voedsel? :o
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_162745704
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2016 18:47 schreef golfer het volgende:

[..]

Je fantasie is weer leuk. Je ziet wel vaker rare zaken in voedsel? :o
Meer teleurgesteld eigenlijk. Dat het toastje weldra gegeten gaat worden. Hij maakt zich zorgen over zijn lot. Of dat ie die bonen waar hij tot zijn middel in staat niet erg appetijtelijk vindt. Een zekere berusting zou je er ook wel in kunnen zien. :)
Maar eigenlijk denk ik dat ie al dood is.

En verder is het duidelijk dat de kapitaalkrachtige babyboomer hem weer eens gezellig uit de broek laat hangen in Italië.

[ Bericht 3% gewijzigd door Bart2002 op 04-06-2016 19:16:17 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_162753027
Vanavond lasagne gegeten bij La Galleria, Kurhausplein Scheveningen. Heerlijk en lekker veel kaas (machtig). Blijft leuk, op het terras. Zit er nog :).
Cheesecake toe niet opgegeten. Zat al vol maar was ook zompig en te weinig fruit/saus.

Rekening volgt nog.

Edit; ¤ 54,- voor 2x lasagne, 1x cheesecake, 4x fris, 3x thee en fooi.

[ Bericht 10% gewijzigd door FutureFairytale op 05-06-2016 02:05:16 ]
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 4 juni 2016 @ 23:29:52 #131
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_162753276
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2016 19:09 schreef Bart2002 het volgende:

En verder is het duidelijk dat de kapitaalkrachtige babyboomer hem weer eens gezellig uit de broek laat hangen in Italië.
Is er weer eentje jaloers om zich heen aan het slaan? :')
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_162758483
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2016 23:29 schreef golfer het volgende:

[..]

Is er weer eentje jaloers om zich heen aan het slaan? :')
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Daar had een smiley achter gemoeten. Geen jaloezie hier. En ik zie de verslagen altijd graag verschijnen.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_162758782
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2016 12:30 schreef golfer het volgende:
Waar: Restaurant Portasenese in Castiglione del Lago (Umbrië/Italië)
Wanneer: 2 juni 2016
Wat:
Dit minuscule restaurant, dat je nauwelijks vinden kunt wordt gerund door een paar vleesliefhebbers.
[ link | afbeelding ]

De kaart bevat dan ook vrijwel alleen (rund)vleesgerechten. Wij kwamen na wat zoeken er via Tripadvisors advies terecht en hadden wel even gebeld om te reserveren, want totaal biedt het plaats aan maximaal 16 gasten.

[ link | afbeelding ]

We bestelden een fles San Pellegrino frizzante en fles een lokale witte wijn, een Madrivite Remonolce:
[ link | afbeelding ]

Na wat uitleg besloten wij allebei te gaan voor hetzelfde voorgerecht: een proeverij van diverse belegde bruschetta's met daarbij een soepje van fagiole bonen:
[ link | afbeelding ]

Bluezz had als hoofdgerecht gekozen voor de sashimi van rundvlees, bestaande uit uit 6 kleine rolletjes flinterdun gesneden rundvlees met daarin diverse groentes, kaas en gedroogd fruit, een steak tartare met kappertjes, tomaatjes en kruiden en een carpaccio van de silverside van het rund. Daarbij 3 verschillende kommetjes met sauzen. En als bijgerecht spinazie.
[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

Ik naam de entrecote van de grill met daarbij een gemengde salade. Een enorm lekkere entrecote die zelfs voor mij te groot bleek te zijn:
[ link | afbeelding ]

Leuk en lekker allemaal en totaal waren we voor dit alles met z'n tweeën 82 euro kwijt.

8/10
Lekker hoor ! die sashimi ziet er interessant uit! voorgerechtjes zijn ook prima, in Nederland eet ik niet zo graag bonensoep, in Italie is dat een stuk lekkerder!
pi_162760060
Dit was heerlijk!!
En die sashimi, echt heeeeerlijk! maar veel te veel :D
pi_162760079
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 juni 2016 14:49 schreef FutureFairytale het volgende:

In het vierde stukje van links zie ik trouwens een boos gezichtje :D
Wie ziet dat ook?
Ik :)
Wist je dat er een FB groep is waar allerlei gezichten in dingen/eten te zien zijn, echt heel grappig! :D
pi_162851664
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2016 16:43 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Als we het even snel uitrekenen dan was je zo'n slordige 400 euro achteruit dus bij dat laatste kan ik mij iets voorstellen. :D
Dat ligt er maar aan. In die landen kan je heerlijk en relatief goedkoop eten als je door de week luncht met het menu van de dag. Wij eten voor 12 of 13 euro 3 gangen, inclusief 1/4 liter wijn.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_162851753
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2016 21:24 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Dat ligt er maar aan. In die landen kan je heerlijk en relatief goedkoop eten als je door de week luncht met het menu van de dag. Wij eten voor 12 of 13 euro 3 gangen, inclusief 1/4 liter wijn.
Ik weet niet over welke landen je het hebt in deze, maar het klopt wel dat je bijna overal het avondeten buiten de deur kunt gebruiken voor weinig. Alleen niet in NL op zo'n festival.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_162851881
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2016 21:27 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ik weet niet over welke landen je het hebt in deze, maar het klopt wel dat je bijna overal het avondeten buiten de deur kunt gebruiken voor weinig. Alleen niet in NL op zo'n festival.
Ik heb het over Frankrijk. Daar is het meestal goedkoper om 's middags een dagschotel te eten.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_162851963
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2016 21:31 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ik heb het over Frankrijk. Daar is het meestal goedkoper om 's middags een dagschotel te eten.
Zeer zeker. Frankrijk is een culinair paradijs wat ook voor de gewone mens te betalen is.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_162851989
Bij Sjaak de Haan. Die verkoopt halve hanen. Heel lekker.
pi_162852035
En pas een all you can eat restaurant. Ook een ervaring.
pi_162852049
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2016 21:33 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Zeer zeker. Frankrijk is een culinair paradijs wat ook voor de gewone mens te betalen is.
Ja, als de gewone mens weet hoe het te betalen is!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 13 juni 2016 @ 14:05:48 #143
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_162975084
Wegens geen zon maar een stukje geschreven bij de fotocollega van het waar we eergisteren geluncht hebben, wij noemen het restaurant het Gabbertje.


Restaurant Le Gabarrier


(klikken voor uitgebreid verslag)

Verkorte versie: aan de Dordogne, restaurant met supervriendelijke chef zonder klanten, we aten er vorig jaar ook, toen was alles een beetje triest en net niet goed. Nu was het buiten, in de wel/niet zon en alles was precies goed.

Soep :
pottage

Voorgerecht:
Foie gras mi-cuit, niet bijzonder, wel lekker.
Oeuf en cocotte (foie gras, eierdooier, jus, paddestoelen), lekker!

Hoofdgerecht:
Filet de canette met foie gras. Beetje doorgeslagen, maar toch lekker.
Ossenhaasje met morieljesaus. (niet op foto). Mooi bleu en lekker.

Nagerecht
Soort semifreddo schuimtaartachtig roomijs met nootjes in een kommetje notenlikeur.
Errug lekker.

Prijs : 2 x 35 euro + 30 voor de wijn.
Cijfer : 9 (niet in de laatste plaats door de supersupersuper bediening door de chef)

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 13-06-2016 14:27:16 ]
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 13 juni 2016 @ 23:53:35 #144
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_162995145
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2016 12:30 schreef golfer het volgende:
-knip-
Dat ziet er heerlijk uit! _O_
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  woensdag 15 juni 2016 @ 13:35:05 #145
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163031434
En het is hier nog steeds "slecht weer". Dus nog maar een stukje. :-)


Auberge à la Ferme Les Truffières in Trémolat.


Voor lang verslag, klik op de foto. Kort verslag:

Apéritif : Kir met aardbeitjes
Vooraf : knoflooksoep
Tussen : Foie gras mi-cuit
Tussen : Salade
Hoofd : eendenborst, geconfijte aardappelschijfjes, verse groenten
Toe : aardbeien
Erbij, flesje Merlot/Malbec uit Bergerac.
Na : koffie en thee

Kosten : 85 euro
Cijfer : 10
  woensdag 15 juni 2016 @ 18:50:29 #146
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_163039143
Ik krijg er heimwee van naar de vakanties die we in de buurt van de Pyreneeën hadden, toen ik nog jong was en weinig om eten gaf. Maar wat we daar aten is me altijd bijgebleven. Zo lekker en zo relatief eenvoudig, met regionale ingrediënten. Klinkt als zo'n tentje als waar wij toen ook wel eens aten. Enjoy!
pi_163096398
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2016 14:05 schreef RobinOok het volgende:
Wegens geen zon maar een stukje geschreven bij de fotocollega van het waar we eergisteren geluncht hebben, wij noemen het restaurant het Gabbertje.

[knip]
Dat ziet er allemaal heerlijk uit. Vooral die ganzenlever plakken is helemaal naar mijn wens en daarmee zou ik mij al klem kunnen eten.
  zaterdag 18 juni 2016 @ 16:07:29 #148
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_163112510
Zazpi San Sebastian, https://m.facebook.com/zazpijatetxea. Heerlijk eten, pintxos maar dan iets moderner, wel me de vriendelijke prijs van 2,30 tot max 4 euro per gerechtje. Absolute aanrader, hier kan menig sterrentent in Nederland en daarbuiten qua smaak nog leren. Uiteraard met txakolli erbij.











De avond die daarop volgde aten we bij akelarre, menu's Aranori en Classico. https://www.akelarre.net/es/menus

Dit was een erg fijne ervaring, subliem restaurant op een fantastische locatie, waar lekker gekookt wordt, fijn personeel rondloopt en de wijnkaart eens gewoon vriendelijk geprijsd is, in plaats van op zijn Hollands alle flessen 5x over de kop. Duur, maar zeker eentje om nog eens terug te komen, maar niet voordat we eens naar Arzak gaan. ;)

Hier dronken we cava en een flesje chablis en meursault bij.



bij de volgende salade bestaan een deel van de blaadjes uit heerlijke plakken foie gras, een fijne verrassing.


De kop was ook eetbaar, dat dus maar geprobeerd, maar vond dit eigenlijk niet zo spannend qua smaak..


Foie, waarbij de peper gelukkig rijst was en de zoutkristallen zoet waren, subliem.


Toetjes!






[ Bericht 41% gewijzigd door Kopstoot op 18-06-2016 16:26:18 ]
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
  zaterdag 18 juni 2016 @ 22:16:51 #149
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_163123365
Wanneer: 18-06-2016
Waar: Ron Gastrobar Indonesia Ouderkerk a.d. Amstel.
Wat:
Nadat Ron Blaauw al eerder z'n Michelinsterren restaurant in Ouderkerk aan de Amstel opgaf en daarvoor in de plaats in Amsterdam de inmiddels ook al met een Michelinster onderscheiden Ron Gastrobar opende, volgde daarna ook nog Ron Gastrobar Oriëntal en nu is er sinds 7 weken, weer in Ouderkerk aan de Amstel, Ron Gastrobar Indonesia.
Bij mooi en droog weer kan je aan lange houten tafels buiten zitten met uitzicht over de Amstel.

Naast gerechten van hemzelf zijn er ook gerechten van zijn Indonesische chefkok Agus Hermawan.

Vriendelijke ontvangst en eenmaal gezeten krijgen wij mondelinge uitleg over het concept, hetgeen ook te lezen is in een soort krantje:


Je kunt kiezen uit Indo Streetfood zoals lemper, pangsit, marrabak, risoles, loempiaatjes etc. voor 7,50 per gerechtje. Of voor wat grotere losse gerechten zoals daging giling, ikan dabu, iga babi bakar, bumbu goreng daging etc. voor 15 euro per gerechtje of voor BBQ Saté gerechten van de grill zoals ayam, maranggi, kambing of babi lapis voor 12,50 per gerecht.
Tenslotte kan je ook kiezen voor een rijsttafel. Eén die samengesteld is door Ron Blaauw met 12 hapjes voor 29,50 of een andere die door chef Agus is samengesteld bestaande uit 15 hapjes voor 35 euro pp.
Vooraf krijg je een bakje met kroepoek en emping met satésaus.


Wij besloten te gaan voor de rijsttafel van Agus, die zelf even uit de keuken kwam om uitgebreid een praatje met ons te houden over zijn ervaring als kok en de gang van zaken in deze gastrobar.
Al (heel) snel kwamen de gerechtjes op tafel:

Udang Peteh, Ikan Kerrie, Daging Rendang, Babi Ketjap, Daging LJO, Sambal goreng Telor, Sajoer Lodeh, Tahoe Ketoprak, Gado Gado, Atjar, Sambal Goreng Kentang, Seroendeng, Pisang Goreng, Saté Ajam en Saté Kambing. Daarbij witte rijst en gebakken rijst.

Je kunt voor erbij zelf sambal scheppen uit een drietal ketels, die van links naar rechts 'mild', 'heet' en 'niet normaal heet' is.

De gerechten hebben een echte Indonesische smaak en zijn allemaal prima gekruid. Voor ons was het hoogtepunt van de rijsttafel absoluut de Saté Gambing (geit) en die hebben we dus nog een keer uitgevraagd.

Bij de rijsttafel dronken we een glas Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc en bruisend water.
We namen geen dessert en hielden het bij koffie. Daarbij kregen we een heerlijk stukje spekkoek.

Even later kwam chef Agus weer even langs bij onze tafel om ons te laten proeven van nog een bijzonder lekkere door hem gemaakte lapiskoek. (al een hap genomen voordat we de foto namen)

Het is nog wel te merken dat het restaurant nog niet zo lang open is. Met name de overenthousiaste dames en heren van de bediening die geen eigen tafels hebben en het dus kan voorkomen dat binnen 3 minuten 3 verschillende personen even langs ons kwamen met de vraag of alles naar wens was.

Kosten inclusief wijn, water en koffie 109 euro voor ons tweeën.
9/10

Een prima nieuw adres voor lekker authentiek Indonesisch eten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Official ESF Kreviewer zaterdag 18 juni 2016 @ 22:25:27 #150
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_163123644
Ziet er goed uit! Ben wel eens bij Ron B geweest. Jammer dat het zover uit de buurt is, want indo eten kan echt lekker zijn.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')