Ik ben benieuwd naar je tips. Ik wil sowieso wel gaan. Even afwachten of m'n moeder er fit genoeg voor is, dan ga ik met haar. Anders sleur ik mijn vriend gewoon mee. Eten. Mijn eerste keer Tong Tong.quote:Op woensdag 25 mei 2016 14:33 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik ben er zaterdag, zondag, maandag en dinsdag.
Heb uiteraard nog geen eettips, maar zaterdag misschien wel. :-)
Er schijnen dit jaar een soort eetarrangementen te zijn, van toko's uit Den Haag. Ik weet niet, misschien is dat iets? Maar daar moet je wel op inschrijven en er zijn maar een beperkt aantal plaatsen.
Oh, als ik iemand zie die van steranijs houdt en soesjes haat zal jij het wel zijn dan.quote:Op woensdag 25 mei 2016 16:46 schreef RobinOok het volgende:
Welke dag ga jij?
(ik doe wat dingetjes daar, vrijwilligerswerk, zeg maar. Vandaar)
Dan had je er 1 van huis moeten meenemen misschien.quote:
Bovendien getuige de foto is ie doorgezaagd en bij wijze van spreken gewoon uit te lepelen. Net als een gekookt ei met de kop eraf.quote:Op vrijdag 27 mei 2016 23:07 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb nog nooooit een kreeftenslabbetje gekegen als ik kreeft bestelde.
Toevallig net, vanavond nog!
Het was wel een hele toer om hem te slachten, maar zou de schuld niet bij de restaurateur leggen. Jij bestelt toch kreeft? Wat verwacht je dan? Alleen de staart?
Charming.quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op vrijdag 27 mei 2016 23:19 schreef Tem het volgende:
[..]
Charming.Liever vlekken op mijn shirt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De scharen waren dus niet geopend. Die zaten geheel dicht vast aan die opengewerkte staart.quote:Op vrijdag 27 mei 2016 23:12 schreef Bart2002 het volgende:
Bovendien getuige de foto is ie doorgezaagd en bij wijze van spreken gewoon uit te lepelen. Net als een gekookt ei met de kop eraf.
Die liggen op de foto onder die staart aan de bovenkant.quote:
quote:Op vrijdag 27 mei 2016 23:19 schreef Tem het volgende:
[..]
Charming.Een leuke goedlachse vrouw. Charmant type. En een gigantische kreeft die oprecht gesloopt dient te worden. Ik zie daar het belang wel in van het "kreeftenslabbetje". En die heeft ze dus is ze er klaar voor.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
Jammer dat er geen "after" foto is.quote:Op vrijdag 27 mei 2016 23:27 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Een leuke goedlachse vrouw. Charmant type. En een gigantische kreeft die oprecht gesloopt dient te worden. Ik zie daar het belang wel in van het "kreeftenslabbetje". En die heeft ze dus is ze er klaar voor.
Geef nou gewoon toe: soit, ik probeerde een enigszins snobistische parodie te schetsen en dat is gelukt. Dan lullen we er niet meer over.quote:Op vrijdag 27 mei 2016 23:27 schreef golfer het volgende:
[..]
Die liggen op de foto onder die staart aan de bovenkant.
Ik durf daar niet aan te denken. Mijn fantasie slaat op hol. Toch wel bijzonder wat die kreeften kunnen losmaken bij een mens.quote:
Ik vind het trouwens een "steal" voor 87 euro met z'n 2'en.quote:
Blijkbaar al tegenwoordig normaal dat je iets 'goedkoop' vindt als het onder de 100 euro blijft voor 2 personen.quote:Op vrijdag 27 mei 2016 23:49 schreef Bart2002 het volgende:
Ik vind het trouwens een "steal" voor 87 euro met z'n 2'en.
Ziet er zeer goed uit.
Komt denk ik ook omdat het hele culinaire gebeuren een flinke impuls heeft gekregen - kijk maar naar al die hippie-vegans, meer biologisch eten etc.. Ik krijg langzaam het idee dat er steeds meer mensen zijn die lekker eten niet alleen leuk, maar ook belangrijk vinden. Dus als de vraag toeneemt, neemt de prijs ook toe.quote:Op zaterdag 28 mei 2016 00:30 schreef golfer het volgende:
[..]
Blijkbaar al tegenwoordig normaal dat je iets 'goedkoop' vindt als het onder de 100 euro blijft voor 2 personen.
Zat deze week toevallig weer eens een oude recensie van mij uit 2007 na te lezen van een restaurant en zag dat we toen met 2 personen voor 3 gangen met drank en koffie na 60 euro moesten betalen.
Echt...de prijzen in de horeca zijn belachelijk gestegen en toch zitten bijna alle tenten in Haarlem e.o. gewoon vol.
Dat zou kunnen. Het is een glijdende schaal opwaarts die je niet van jaar tot jaar opmerkt. Maar na 10 jaar natuurlijk wel. Toch vind ik het zeer schappelijk voor het gebodene al moet je natuurlijk wel een beetje rustig aan met de drank doen om onder 100 euro te blijven. En dat het vol zit geloof ik wel, het is dacht ik nog nooit voorgekomen in de geschiedenis dat 50'ers en daarboven zo relatief rijk zijn als nu. Kapitaalkrachtige oudjes die het geld laten rollen.quote:Op zaterdag 28 mei 2016 00:30 schreef golfer het volgende:
[..]
Blijkbaar al tegenwoordig normaal dat je iets 'goedkoop' vindt als het onder de 100 euro blijft voor 2 personen.
Zat deze week toevallig weer eens een oude recensie van mij uit 2007 na te lezen van een restaurant en zag dat we toen met 2 personen voor 3 gangen met drank en koffie na 60 euro moesten betalen.
Echt...de prijzen in de horeca zijn belachelijk gestegen en toch zitten bijna alle tenten in Haarlem e.o. gewoon vol.
Terecht toch? Krijg je als je geforceerd Iwanius probeert te zijn.quote:Op vrijdag 27 mei 2016 23:38 schreef Bart2002 het volgende:
En trouwens. Dan heb je ergens (een beetje moeizaam) een lekkere kreeft gegeten en dan plaats je een verslag en dan moet je je ook nog gaan verdedigen tegen al die gekkies hier. Stank voor dank noem ik dat.
Mwah. Ik ben er zelf mee begonnen. Omdat ik zo moest lachen om het ietwat snobistische "kreeftenslabbetje".quote:Op zaterdag 28 mei 2016 19:27 schreef MCH het volgende:
[..]
Terecht toch? Krijg je als je geforceerd Iwanius probeert te zijn.
Sinds 2004.quote:Op zaterdag 28 mei 2016 19:28 schreef Bart2002 het volgende:
En de Golfer heeft dacht ik zelfs een eigen site waar hij de culinaire avonturen van de familie beschrijft.
Vandaag toevallig kreeft gegeten, geen slabbetje wel doekje.quote:Op zaterdag 28 mei 2016 20:33 schreef Tinkepink het volgende:
Krijg je in nl geen kreeftenslabbetje als je kreeft bestelt? Ik heb in nl nooit kreeft gegeten (wel o.a. in Duitsland en Amerika) en zou ook raar opkijken als ik een kreeft zou krijgen zonder slabbetje. Net zoals ik laatst geen water met citroen of zelfs geen doekjes bij de spareribs kreeg. Vond ik ook raar.
Ik vond de ketoprak bij Sari Soenda lekker.quote:Op woensdag 25 mei 2016 13:22 schreef sirdanilot het volgende:
Wie gaat er allemaal naar de tong tong fair? Wat zijn aanraders om daar te eten?
Ik ga zowieso kijken bij het kooktheater.
Robin?
Zes-tig euro de kilo? Holy shitquote:Op zondag 29 mei 2016 11:12 schreef Myraela het volgende:
Ik heb voor vanavond de martabak Asli meegenomen. Gisteren een pittige lamssoep met lontong gegeten, weet de naam van het tentje niet meer. Ook voor het eerst durian geproefd, dat vond ik onwijs smerig. Mijn eerste risolle daarentegen was wel lekker.
En het gedroogde exotische fruit was achterlijk duur. Het was 6 euro per ons, mijn moeder kan geen gewichten schatten en die vrouw schepte erg enthousiast op. 100 euro. Laat maar zitten.
Iwanius was ook o.a. op de LongDongTongWong Fair en schreef erover.quote:Op woensdag 25 mei 2016 13:22 schreef sirdanilot het volgende:
Wie gaat er allemaal naar de tong tong fair? Wat zijn aanraders om daar te eten?
Ik ga zowieso kijken bij het kooktheater.
Robin?
Voor als die 7/10's zou ik gewoon lekker thuis eten. En het gewoon zelf maken. Ik scoor bij mijn vrouwen altijd minstens een 8,5/10. Kook je zelf eigenlijk wel eens, afgezien van de befaamde nasi?quote:Op zondag 29 mei 2016 15:46 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Iwanius was ook o.a. op de LongDongTongWong Fair en schreef erover.
Het ziet eruit alsof er een dol geworden kok aan het werk is geweest.quote:Op zondag 29 mei 2016 16:23 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik was afgelopen zondag bij Eetcafé Schuitendiep
Dat zou ik ook weer niet willen zeggen. Ik had zelf w.s. ook de hele lijdensweg uitgezeten voor de vorm en de vrouw. Het is gewoon niets voor mij, die gigantische borden met altijd iets heel kleins daarop.quote:Op zondag 29 mei 2016 16:34 schreef Iwanius het volgende:
Bart heeft in deze echt helemaal 100% gelijk. Ze hebben je imo gewoon genaaid met deze 'onzin' qua eten. Ik had alles teruggestuurd.
Genaaid nog wel Dat maak ik zelf wel uitquote:Op zondag 29 mei 2016 16:34 schreef Iwanius het volgende:
Bart heeft in deze echt helemaal 100% gelijk. Ze hebben je imo gewoon genaaid Lucky_Strike met deze 'onzin' qua eten. Ik had alles teruggestuurd. Maar het kan natuurlijk dat het jou wel beviel en jij dit leuk vindt.m Het gaat tenslotte om jou beleving en niet de onze.
Het is ook weer niet goed als je je moet verdedigen tegen die oude hardliners.quote:Op zondag 29 mei 2016 16:38 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Genaaid nog wel Dat maak ik zelf wel uit
Het kalfsvlees was meer dan het er uit ziet trouwens. Het was denk ik 3*4*7 ofzo. Meer dan genoeg voor mij, ik heb een dele aan mijn vriend gegeven.
Ik vond het wel leuk, al die prullaria op mijn bord. Het meeste smaakte echt goed. Maar zo over the top hoeft ook niet wekelijks, dat is gewoon geinig voor een keertje.quote:Op zondag 29 mei 2016 16:43 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Het is ook weer niet goed als je je moet verdedigen tegen die oude hardliners.
Het is gewoon goed dat je een recensie plaatst en dat je het zelf uitstekend vond.
Dat dient wel gerespecteerd te worden. Ook door Iwanius en ik.
quote:Op zondag 29 mei 2016 16:56 schreef DancingPhoebe het volgende:
He verdorie, dan moet je er nog een keer eten
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |