abonnement Unibet Coolblue
pi_163120043
Als jij van de daken schreeuwt dat jij zo veel beter,anders bent dan je buurman en vervolgens voer jij een assortiment dat gewoonweg lachwekkend is in kwaliteit of verscheidenheid dan vertel ik je graag mijn mening.



Waar?


© Blog Bilderberg Hotel



Wanneer je via de ingang van het het restaurant de trap oploopt loop je tegen deze
onbemande balie voor als je naar het restaurant (linksaf)of de sigarenlounge wilt.



Links het halletje in, bij de balie bij binnenkomst met aan het einde een
andere ingang naar het restaurant.



Du moment je 1 stap zet in het halletje heb je aan je linkerhand een deur die toegang geeft tot het restaurant
en de glazen wijn vitrine.




De glazen vitrine kast met wijnen en champagnes. Mwah…weinig bijzonders.



En dan kom je uit bij o.a. deze ronde tafel voor meerdere gasten.



Deze ‘chef’s’ table voor de open keuken die wanneer bezet best wel dominant is in zowel positie
als geluid aangezien het vrij centraal is gelegen en het geluid van met name deze tafel heel erg aanwezig
is in de ruimte met overige gasten.



Wanneer je door loopt en rechts de hoek omgaat zie je deze lange vestibule waar men o.a. alle
koude gerechten prepareert om deze later uit te kunnen serveren.



Wanneer je nog verder doorloopt kom je deze setting tegen die gelijk is aan wat je ziet als je vanaf het begin,
wanneer je bij de ontvangstbalie staat, aan het einde van het halletje staat.



Achterin heb je ook nog een soort achterkamer met sofa’s indien je niet gestoord wilt worden en een beetje
uit het zicht wilt blijven.



© Google Maps


Bilderberg Park Hotel.
Westersingel 70
3015 LB Rotterdam

Wat at / dronk je?


Lunch:


Fles Laurent Perier rose bestelt i.c.m.deze amuse knabbels met een creme-freche-mayo dip.
Bwah.




Puree-achtige substantie van rode biet voor bij het ‘vlees’
plankje die duidelijk uit Groothandel spul bestaat. Is dit
de signatuur van Erik van Loo? Groothandelspul?



The Park’s clubsandwich plateau. Leuk gedaan alleen jammer dat de toast koud is en de
eitjes ook. De rest van de moestuin doet er niet meer toe. Jongens …jongens…dit kan toch niet?




Bon bon van MRIJ Rund gevuld met o.a.aardappelsalade,pancetta en parmazaanse kaas
en afgemaakt met een vinaigrette van basilicum.Erg dun gesneden dat MRIJ Rund waardoor
je niet eens het gevoel hebt iets van vlees in je mond te hebben.


Avondeten:


Zo…heeft de recessie toegeslagen? Erg magertjes dit als knabbel gebeuren.



Ravioli met binnenin kreeft i.c.m.gemengde groenten en een Thaise Tom Yam bouillon.
Bwah.dit was gewoon een heldere kippenbouillon en de ravioli was meer gevuld met groenten
dan met een stuk kreeft. Sterker nog: Geen stuk kreeft gezien,of waren het losse fijngemalen
stukken nep kreeft-krab van de Groothandel?




Aardappel-creme soep met krokant buikspek, gebakken gamba’s,knolselderij en beuken?zwammen met bieslook. Lekker! Maar kan niet
op tegen Parkheuvel’s eigen aardappel-creme soep die echt “to die for”is.



MRIJ Rund i.c.m. gele en rode biet,een creme van aardappel en long pepper jus.
Mwah….flauw,weinig verheffends.Zijn geld niet waard vind ik.


Impressies / Op of aanmerkingen

Nou…The Park maakt zijn naam en faam als het restaurant met de
signatuur van Erik van Loo wat mij betreft niet waar. De kwaliteit is
eigenlijk mijlenver verwijderd van wat Erik van Loo in Parkheuvel
bijvoorbeeld serveert. Wat zegt ik? The Park verdiend niet eens
de signatuur Park Heuvel light want het is meer hype (onder de
auspicien van Erik van Loo blabla) dan dat je echt kwalitatief goed
eten krijgt. De prijzen zijn op het niveau wat je van dit soort restaurants
mag verwachten maar de ingredienten/producten is allemaal mediocre,
die uitzonderingen daar gelaten…

Cijfer :


5
/ 10
pi_163120684
Het verbaast me dat je al die flessen wijn naar binnen krijgt tijdens/na het eten. Bij mij is het het 1 of het ander: eten of drinken.

Verder tof topic, volg het nu al best lang.
  zaterdag 18 juni 2016 @ 20:54:38 #103
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_163121089
Lijkt op het kantoor van een crematorium daar qua gezelligheid man... :X
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 18 juni 2016 @ 21:03:55 #104
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163121437
Ik vind het jammer, ik kwam er voorheen graag. Fijne tuin hadden ze.
Zouden ze nu meer of minder gasten krijgen? Maw, helpt dat nou echt, zo'n naambordje?
pi_163130396


Waar?


© Suicide Club



© Uitagenda Rotterdam



© Entree Magazine.



De buitendeur van het restaurant naar het dakterras.




Het dakterras wanneer het verlaten is.




Binnenin de Club met overal rondom de bar zitjes met het uitzicht naar buiten.



© Google Maps


The Suicide Club
Stationsplein 45
Rotterdam

Wat at / dronk je?



Aan de bar gezeten een glaasje Dom Ruinart. Fles wordt koel gehouden voor
mij achter de bar aangezien de ruimte op de bar beperkt is aangezien ik wat
ga eten.



Volgens zegge (werd voor mij gekozen) het beste aan fingerfood hapjes wat men had.
Eerlijkheidshalve zegt het aanblik mij: “Groothandel spul.”



Dit zijn gewoon mini-loempia’s die duidelijk vd groothandel komen aangezien ik ze bij
elke ‘Hollands-Chinese aziatische snackbar tegenkom. Saus is gewoon zoete chili.



Nog zoiets. In een oventje opgewarmde dimsum met er in varkensgehakt. Dimsum taai en lauw
en varkensgehakt een grote smurrie van binnen.



Kijk,kijk. Stukjes rollade die, toen ik binnenkwam via de lift en gelijk de keuken in kon kijken, uit
een plastic bakje vd groothandel uitgepakt zag worden en op een bord (voor iemand anders dus)
gedrappeerd.



Lauwe inktvis rolletjes met een zwarte miso saus die nergens naar smaakt. Geen structuur,geen smaak,geen…nou..niks.
BS gerecht!




Impressies / Op of aanmerkingen

Nou,voor het eten moet je hier duidelijk niet zijn want dat is gewoonweg flauwekul en groothandel
voer dat vervolgens in de keuken van de Suicide Club wordt opgefleurd en voor de hoofdprijs verkocht.

De drank en algehele setting daarintegen is niet verkeerd en daarom geef ik het nog eens kans met
een opvolgend bezoek en dan richt ik mij met name op de afgehele sfeer/service/klant gerichtheid en
vooral de drank kaart en hun cognacs,champagnes en natuurlijk de cocktails.

Cijfer:


4+
/ 10
pi_163137712
Lokatie lijkt me inderdaad wel leuk maar voor de rest doet het een beetje aan als een proletentent :P
pi_163138044
Wat een kutnaam
  zondag 19 juni 2016 @ 15:08:51 #108
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_163138419
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2016 01:09 schreef golfer het volgende:

[..]

[..]

Dus? We worden genept?
Betrapt!
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_163140559
De naam van the suicide club is wel toepasselijk als ik de recensie mag geloven:

Als je dood wil, moet je hier gaan eten. :o
  zondag 19 juni 2016 @ 16:36:35 #110
239294 PierreTT
Man man man, wat een drama!
pi_163140718
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 14:56 schreef emmyemmy het volgende:
Wat een kutnaam
Dat is hip.
Half bezopen is weggegooid geld.
  zondag 19 juni 2016 @ 16:37:19 #111
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163140738
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 14:56 schreef emmyemmy het volgende:
Wat een kutnaam
Moet dat nou zo grof?
pi_163141943
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 16:37 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Moet dat nou zo grof?
:(
ik vind de naam suicide club kut.
pi_163154044


Waar?








FG Food Labs
Katshoek 41
3032 AE Rotterdam

Wat at / dronk je?



Heel ongewoon voor de lunch maar gewoon trek in deze BM. En nee,
ik had geen hangover mocht iemand dat denken.



Asperge-Kaviaar combo met verder o.a.emulsion van knolselderij,Joselito ham. Deze versie is voor
mij bereidt en staat zo niet op de kaart. “Oh to die for” en de keuken weet weer wat ik lekker vind.



“oh..” een dubbele portie asperge-MRIJ rund-buikspek combo voor ondergetekende.Heeeerlijk!



Daarna moest ik die ‘bolle’gezelschap komen houden die deze fantastische
Jeroboam (3 liter en genummerde serie die alleen hij heeft!) had geopend
aangezien hij ook even een rustuurtje had alvorens de volgende shift begon.
(avondeten).



Tast toe Iwanius.




En de chef zelf genietend, laat nog maar een Jeroboam fles openen en
ditmaal van de Hedges estate USA.Deze uitstekende tegen het donkerrood,
bijna robijnachtige, ‘yankee’wijn komt bij een eerste slok erg goed over en
heeft aan het einde zelfs iets zoetigs in zich waardoor deze wijn niet alleen
erg in balans is qua smaak maar ook niet te zwaar aanvoelt. Toppertje.


Avondeten:


Gezellig met die ‘bolle’in de keuken het avondeten nuttigen aangezien wij beiden van
gezelligheid houden. Ik begin dus met de welbekende Labs amuse die al vele keren
is voorbij gekomen i.c.m.een glas bubbels van Huize Le Gras en Haas en wel de
Blanc de Blanc Grand cru die erg lekker was.



Een op verzoek klassiek bereide oester i.c.m. een ook op verzoek gevraagd Estrella
‘Catalaans’ biertje,gewoon omdat ik er zin in had. Heeerlijk!



En deze fles laten openen die naar later bleek een geweldige vrij kruidige
aroma heeft wanneer je hem voor het eerst ruikt. Bij een eerste slok
komen de rijpe tanninen duidelijk naar voren waardoor hij in smaak
erg mooi en breed en dus in balans overkomt. Chef en ik hebben
deze fles gezamenlijk en met plezier leeg gedronken. Oh ja en
de welbekende Canele met de eendenlevermousse was een
aardige bijkomstigheid.




En zoals in de Bart de Graaf reclame van de jaren 80: “Zeg maar nee dan krijg je
er twee “ en kreeg ik dus bij het volgende welbekende gerecht twee nieuwe
Canele met eendenlever mousse. Heeeeeeeeeeerlijk! ( oh ja en daar is de
bubbel weer)




De chef aan het werk met wat naar later bleek mijn gerechten.



En daar is het eindresultaat en tevens de eerste van de in totaal 3 borden die zouden worden
uitgevraagd,gewoon omdat ik had gezien dat de chef met 3 stukken vlees bezig was en dus is mijn
adagium: “dan moeten alle drie op, dus alle drie in portie bestellen.” (dom gelul natuurlijk maar moest iets verzinnen)



En toen werd het gezellig met deze ‘kippen’ren aan vrouwen die later op de avond
langskwamen,gewoon omdat het nergens anders gezellig was volgens hen. Nou
die ‘bolle’ging even de goede gastheer uithangen.




En ondergetekende laat zich maar weer wat cocktails inschenken,(2 graag) gewoon omdat
het laat is en ik gewoon erg dorstig ben na de bubbels en de rode wijn.



En als iedereen weg is dan is het opruimen en nog even na babbelen.


Impressies / Op of aanmerkingen:

Tja,valt er nog wat te zeggen na zo een dag? Nee, dus. Perfecte dag,
lekker gegeten en een hoop lol gehad en bijbehorende gezelligheid.

Cijfer :


8,5
/ 10
pi_163164372
We worden weer verwend met zoveel recensies! Suicide Club maar even laten voor wat het is dan.
  maandag 20 juni 2016 @ 17:33:13 #115
239294 PierreTT
Man man man, wat een drama!
pi_163167548
En toch maar een 8,5 voor de perfecte dag? ;) :P Ziet er weer goed uit allemaal ^O^
Half bezopen is weggegooid geld.
pi_163171260
Gaat met name om het eten en die was nog niet perfect. Over de hele met ambiance e.d. wel. Eten was wel heel goed maar kan allemaal nog wel beter denk en vind ik. Btw..ik heb die 'bolle' nog nooit een 10 gegegeven. Alleen mijn bezoek aan Ramsey was tot nu toe bekroont met een 10.

Van mijn/onze Italie reis had ik nog twee recensies liggen die ik vergeten was eerder te posten waarvan deze de eerste is van de 2 en wel de tijd in Rome. De ander is tijdens het bezoek aan het Como meer en bijbehorende regenval.



Waar?


© Pinterest



Lekker onstuimig weer.



Niet veel gasten voor de lunch.Niet echt vreemd gezien het weer.



© Google Maps


La Vecchia Pineta
Piazzale dell’Aquilone 4
Lido di Ostia Roma

Wat at / dronk je?


Hun beste fles. Mwah…beetje tattinger achtig dus niet echt mijn smaak, maar goed.



Nou ja…ahm doet u maar he. Ober: ?? Ik: Nou.. gewoon rivierkreeftjes,zeebaars,tarbot etc..



Smaakte en zag er ook prima uit met alleen citroen die rivierkreeftjes



Mjah..ziet er karig uit maar oke,te doen deze licht gegrilde verschillende stukjes vis.



Tafeloverzicht van de gearriveerde gerechten tot nu toe.



Erg lekker deze carpaccio van zeebaars met citroen en venkel.



Gestoomde tarbot met aardappelschijfjes en tomaatjes.


Ossenhaas in een groene paprika saus. Jah..oke..smaakt.Vis was lekkerder.



Bos aardbeien met wat suiker als toetje.Prima.Lekkere afsluiter!


Impressies / Op of aanmerkingen:

Nou..gezien het weer en een eerste aanblik bij de binnenkomst van de algehele setting
en de schaaldieren in de bak door de ober,had ik zoiets van: "Nou…kijken of we ons
er doorheen kunnen slaan." Maar eerlijk is eerlijk, eenmaal op tafel van alle gerechten werd
het toch een zeer aangenaam bezoek. Niet voor herhaling vatbaar maar wel genoeg voor
deze ene keer.

Cijfer :


7
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 20-06-2016 20:19:35 ]
pi_163171474
Die dubbele portie asperge-MRIJ rund-buikspek combo ziet er wel top uit.
pi_163172028
Zou Iwanius of iemand anders het verhaal van Ramsay kunnen linken? Lees nog niet erg lang mee, moet zeggen dat ik hoop een goede baan te kunnen vinden om ook zulke heerlijke diners te kunnen bekostigen 8-)
  dinsdag 21 juni 2016 @ 02:31:00 #119
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_163180506
Loondienst lijkt me in vrijwel geen enkel geval daarvoor toereikend. ;)

Met een goede baan kun je prima wekelijks een ster doen, naar niet 3 maak per week en onderwijl de betere flessen uitvragen.

Topverslag weer :)
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
pi_163180545
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 20:30 schreef underground1009 het volgende:
Zou Iwanius of iemand anders het verhaal van Ramsay kunnen linken? Lees nog niet erg lang mee, moet zeggen dat ik hoop een goede baan te kunnen vinden om ook zulke heerlijke diners te kunnen bekostigen 8-)
Iwanius bij o.a.Gordon Ramsey in London.

Aansluitend:



Waar?


© Amsterdam Schiphol



Even een ijscoupe met bosbessen naar binnen werken op Schiphol voordat we vliegen.



“Up ,up and away”



© Google Maps


Hotel Metropole Suisse
Piazza Camillo Bento Conte di Cavour 19
22100 Como


Geboekt hotel in de verte en je ziet: Het weer zit niet mee eenmaal geland.




Gezien al dat water: Ik zie weer mogelijkheden dat wij Nederlanders een hoop geld kunnen
verdienen als het om het “helpen”van de Italianen gaat al dit water te leren beheersen.


Wat at / dronk je?



Gezeten op het terras dit heerlijk wijntje i.c.m.



Steaktartaart i.c.m. wat licht gebakken aardappeltjes.



Jeu…spaghettiiiii! Heeeerlijk!


Impressies / Op of aanmerkingen:

Nou, lekker gegeten tijdens dit bezoek en alleen jammer van het weer
maar als de zon schijnt en het zomers warm is dan is dit een hele mooie
plek gezien het befaamde como meer.

Cijfer :


7
/ 10



Waar?


Yup,staat in Milaan erg hoog aangechreven als vegetarisch restaurant!



© Google Maps


Joia
Via Panfillo Castaldi 18
20124 Milano

Wat at / dronk je?



Oeh…een heerlijke rose cava. Echt lekker en licht met een fijne bubbel.



Tartaartje als huis amuse om te beginnen. Lekker en goed begin.



Daarna dit tableau met een groen compositie. Hmmm…oke maar is dit bijzonder behalve dat ik het in
allerlei speciale olien moet dopen alsof ik bezig ben aan een schilderij? (overal zit een gedachte achter)



En toen werd besloten deze wijn te nemen die een goede keuze bleek te zijn.
Zacht,vol in de mond en een lange afdronk. Ja hoor. Goed!




Van top naar beneden: Pompoen soepje en een komkommer-yogurt’ gerechtje met croutons.



Ik zou ook zo kijken als ik voor de zoveelste keer dit stikstof gebeuren moet opvoeren.



De volgende fles die erg goed was,ja beter dan de vorige. Ook volle smaak
in de mond en bij het ruiken hele sterke aroma’s in de neus. Topper!



Yogurt-truffel-sojavlees combo. Bwah.



Leuk dit vegetarisch bolletje bestaande uit o.a.rode biet,ui,wortel en aardappel. Kleurrijk!



Rissoto curry style met aubergines en een stukje coquille. Mwah.




Kunstig,simpel en fantastisch in smaak! (vergeten wat het weer was)



Dessertwijntje erbij mijnheer? Ja hoor doe maar. Lekker en Sautern niveau.



Klein fruit kommetje.



Jeu…choco..van pure chocolade in het vierkant en als bolletje met witte cocos. Lekker!



Cocos bavarois met stukjes kers en pistache erin i.c.m. rode siroop van tomaat. Mwah..we zakken in…



Niet alleen in aanzien schitterend maar ook in eenvoud en smaak deze 4 verschillende ‘smaken’ op
een bord. Een topper en kon het niet voor een tweede keer uitvragen helaas.




En toen werden we onderbroken door dit Harakrishna moment die natuurlijk
leuk oogt maar natuurlijk je reinste flauwekul is omdat ik hier kom om van
het eten te genieten. Bedoeling is dat je na zo een maal (maar wel nadat
de rekening is gepresenteerd) even nog blijft zitten en schijnaar nadenkt
over jouw genoten verblijf hier,het uitgegeven geld, en hoe apart dat wel
niet is i.v.g wat er nu allemaal in de wereld met andere mensen gebeurd.

BS natuurlijk want als men zo met de wereld is begaan en de gasten wel
zoiets oplegt waarom dat zulke stevige prijzen en waar staat wat zij aan
de ellende in de wereld doneren? Nergens dus. Dus valse sentimenten
als show en nog wel aan het einde als je z.s.m. wilt opstaan en weggaan.


Impressies / Op of aanmerkingen:

Ja,aparte ervaring. Gedachte erachter slaat nergens op. Vegetarisch eten
mwah…ging,meeste was smaakvol maar toch te zweverig/kunstig allemaal
i.m.o maar de toetjes waren geweldig in opmaak en in smaak en maken
dat je graag hier alleen voor nog terugkomt. Oh ja en de wijnen waren ook
top (mag ook wel voor die topprijzen)

Cijfer :


8
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-06-2016 03:35:11 ]
  dinsdag 21 juni 2016 @ 05:09:14 #121
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_163180585
Leuke verslagen weer Iwanius *O*
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_163180680
Wat is dat bolletje in de pompoensoep?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_163180691
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2016 02:31 schreef Kopstoot het volgende:
Loondienst lijkt me in vrijwel geen enkel geval daarvoor toereikend. ;)

Met een goede baan kun je prima wekelijks een ster doen, naar niet 3 maak per week en onderwijl de betere flessen uitvragen.

Topverslag weer :)
Wat betreft de betere flessen: ik ben nog maar een opportunistisch broekie van 20 die net een beetje wijn leert drinken, dus mijn palet is nog niet ontwikkeld genoeg voor de prachtige wijnen die Iwanius keer op keer drinkt :D

Iwanius, als je ooit nog eens Deventer bezoekt logeer dan in het IJssel-hotel, ga met de pont over naar het centrum en bezoek eens restaurant Bouwkunde en restaurant het Arsenaal, beiden restaurants waarvan ik wel eens een recensie van een kenner als jou zou willen zien :)
  dinsdag 21 juni 2016 @ 08:25:00 #124
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_163181144
Die coquille is een foutje van de kok?
  dinsdag 21 juni 2016 @ 09:39:28 #125
239294 PierreTT
Man man man, wat een drama!
pi_163181887
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 juni 2016 06:37 schreef underground1009 het volgende:

[..]

Wat betreft de betere flessen: ik ben nog maar een opportunistisch broekie van 20 die net een beetje wijn leert drinken, dus mijn palet is nog niet ontwikkeld genoeg voor de prachtige wijnen die Iwanius keer op keer drinkt :D

Ach, dat komt vanzelf! Je hoeft geen topbaan te hebben om een keer in een sterrenrestaurant te eten hoor. Misschien een keer voor sparen, maar de ervaring is echt geweldig. Helaas wil je dan altijd snel weer, en dat is alleen voor een lucky few weggelegd ;)

Overigens grappig dat ik wijnen ben tegengekomen en heb gedronken die ik alleen maar kende uit dit topic, zoals bijvoorbeeld de Kripta cava en de Ruinart blanc des blancs :D "Oh U kent dit meneer? Ja, van Iwanius' topics...ehhh... Ik bedoel.. Nee, gewoon een keer ergens gelezen" :D
Half bezopen is weggegooid geld.
pi_163181888
Een moment van Opgelegde Bezinning aan het eind van je diner? Whut? Ik zou echt een wtf-gezicht hebben getrokken.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 21 juni 2016 @ 12:12:23 #127
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_163184380
Dat ene gerecht waarvan je zegt niet meer te weten wat het was lijkt mij, gezien de nagemaakte vorm en kleur iets van avocado?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 21 juni 2016 @ 12:59:51 #128
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_163185289
Olijfgelei denk ik
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_163185672
quote:
15s.gif Op dinsdag 21 juni 2016 09:39 schreef Isabeau het volgende:
Een moment van Opgelegde Bezinning aan het eind van je diner? Whut? Ik zou echt een wtf-gezicht hebben getrokken.
Ik zou een hele grote boer laten. Dat is pas bezinning.
  dinsdag 21 juni 2016 @ 13:25:21 #130
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_163185765
quote:
15s.gif Op dinsdag 21 juni 2016 09:39 schreef Isabeau het volgende:
Een moment van Opgelegde Bezinning aan het eind van je diner? Whut? Ik zou echt een wtf-gezicht hebben getrokken.
Ja. Dat. :') Plank. Mis.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 21 juni 2016 @ 13:45:37 #131
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_163186174
Dat ei is volgens mij wat ze op de kaart 'The shape of life' noemen:

quote:
Illusory egg of carrots, dill flavoured, with yolk of lightly spicy courgettes, carpaccio of vegetables,
gently marinated, and watercress pesto
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_163206852
Ja! Dat was 'm inderdaad. Dank voor de moeite MF! ^O^



Waar?


© Tripadvisor.



Terwijl het stortregent gaat het Haringfeestje gewoon door.



jeu…gesellllig.



© Google Maps.


Meliefbender.
Oude Binnenweg 134
3012 JH Rotterdam

Wat at / dronk je?


Eerst even rustig beginnen met een koffie ‘verkeerd’, een paffert en een cognacje.



‘Huis’gemaakte truffelsoepje erbij met brood. Bwah…



En maar even wat lekkers erbij en wel deze Paulaner vd tap. Heeeeeeeeerlijk en die
soep kan de afvoergoot in.



Naar de Paulaner kijken maakt je al dorstig!



En Sabientje heeft het er maar druk mee met het schoonmaken van de
haring (er zijn in totaal 900 haringen ingeslagen!



De uitstalling voor alle genodigden/gasten. Daarbij bestaat Melief 140 jaar vandaag!



En ik ben los met de eerste vier i.c.m. een glas verse Paulaner! Heeeerlijk!



En de volgende 5 bij mijn Paulaner! Heeeeeeeerlijk!



En de volgende vier…gaat lekker zo….


Hierna zou ik nog 1 portie van 4 haringen halen i.c.m. nog een
Paulaner omdat ik vind dat vissen goed moeten zwemmen.

Impressies / Op of aanmerkingen

De haringen zijn dit jaar vind ik lekkerder dan vorig jaar. Inderdaad
wat je al her en der al hoorde: Romiger maar ook 'dikker'/vetter.

Cijfer :


8-
/ 10

Daarna eigenaar Robert bedankt voor alles en ‘Miep’
wezen ophalen voor het avondeten bij:



Waar?


© Red Pepper Rotterdam



© Google Maps


Red Pepper Rotterdam
Groenendaal 45F
3011 SM Rotterdam

Wat at / dronk je?






Impressies / Op of aanmerkingen

Eerste keer hier enne namen juist niet de gerechten waar men mee adverteert of voor staat
waardoor de kans bestond dat het niet beviel. Nou….het was oke. Oke als in niet goed en
niet slecht..

Dus jij gaat hier nog wel een keer komen?


Als ik in de buurt ben,misschien..

Cijfer:


7-
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 22-06-2016 01:55:12 ]
  woensdag 22 juni 2016 @ 01:59:41 #133
382210 Jiang153
Bae Joo Hyun
pi_163206886
quote:
10s.gif Op woensdag 22 juni 2016 01:54 schreef Iwanius het volgende:
Ja! Dat was 'm inderdaad. Dank voor de moeite MF! ^O^

[ afbeelding ]

Waar?

[ afbeelding ] [ afbeelding ]
© Tripadvisor.


[ afbeelding ]
Terwijl het stortregent gaat het Haringfeestje gewoon door.


[ afbeelding ]
jeu…gesellllig.


[ afbeelding ]
© Google Maps.


Meliefbender.
Oude Binnenweg 134
3012 JH Rotterdam

Wat at / dronk je?

[ afbeelding ]
Eerst even rustig beginnen met een koffie ‘verkeerd’, een paffert en een cognacje.


[ afbeelding ]
‘Huis’gemaakte truffelsoepje erbij met brood. Bwah…


[ afbeelding ]
En maar even wat lekkers erbij en wel deze Paulaner vd tap. Heeeeeeeeerlijk en die
soep kan de afvoergoot in.


[ afbeelding ]
Naar de Paulaner kijken maakt je al dorstig!


[ afbeelding ]
En Sabientje heeft het er maar druk mee met het schoonmaken van de
haring (er zijn in totaal 900 haringen ingeslagen!


[ afbeelding ]
De uitstalling voor alle genodigden/gasten. Daarbij bestaat Melief 140 jaar vandaag!


[ afbeelding ]
En ik ben los met de eerste vier i.c.m. een glas verse Paulaner! Heeeerlijk!


[ afbeelding ]
En de volgende 5 bij mijn Paulaner! Heeeeeeeerlijk!


[ afbeelding ]
En de volgende vier…gaat lekker zo….


Hierna zou ik nog 1 portie van 4 haringen halen i.c.m. nog een
Paulaner omdat ik vind dat vissen goed moeten zwemmen.

Impressies / Op of aanmerkingen

De haringen zijn dit jaar vind ik lekkerder dan vorig jaar. Inderdaad
wat je al her en der al hoorde: Romiger maar ook 'dikker'/vetter.

Cijfer :


8-
/ 10

Daarna eigenaar Robert bedankt voor alles en ‘Miep’
wezen ophalen voor het avondeten bij:

[ afbeelding ]

Waar?

[ afbeelding ] [ afbeelding ]
© Red Pepper Rotterdam


[ afbeelding ]
© Google Maps


Red Pepper Rotterdam
Groenendaal 45F
3011 SM Rotterdam

Wat at / dronk je?

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Impressies / Op of aanmerkingen

Eerste keer hier enne namen juist niet de gerechten waar men mee adverteert of voor staat
waardoor de kans bestond dat het niet beviel. Nou….het was oke. Oke als in niet goed en
niet slecht..

Dus jij gaat hier nog wel een keer komen?


Als ik in de buurt ben,misschien..

Cijfer:


7-
/ 10
Sabine _O_

En ah zie dat mijn kennis nog wat te verbeteren heeft om door de Iwanius smaaktest te komen. 8-)
Irene is bae <3
pi_163207977
quote:
10s.gif Op woensdag 22 juni 2016 01:54 schreef Iwanius het volgende:
Ja! Dat was 'm inderdaad. Dank voor de moeite MF! ^O^

[ afbeelding ]

Waar?

[ afbeelding ] [ afbeelding ]
© Tripadvisor.


[ afbeelding ]
Terwijl het stortregent gaat het Haringfeestje gewoon door.


[ afbeelding ]
jeu…gesellllig.


[ afbeelding ]
© Google Maps.


Meliefbender.
Oude Binnenweg 134
3012 JH Rotterdam

Wat at / dronk je?

[ afbeelding ]
Eerst even rustig beginnen met een koffie ‘verkeerd’, een paffert en een cognacje.


[ afbeelding ]
‘Huis’gemaakte truffelsoepje erbij met brood. Bwah…


[ afbeelding ]
En maar even wat lekkers erbij en wel deze Paulaner vd tap. Heeeeeeeeerlijk en die
soep kan de afvoergoot in.


[ afbeelding ]
Naar de Paulaner kijken maakt je al dorstig!


[ afbeelding ]
En Sabientje heeft het er maar druk mee met het schoonmaken van de
haring (er zijn in totaal 900 haringen ingeslagen!


[ afbeelding ]
De uitstalling voor alle genodigden/gasten. Daarbij bestaat Melief 140 jaar vandaag!


[ afbeelding ]
En ik ben los met de eerste vier i.c.m. een glas verse Paulaner! Heeeerlijk!


[ afbeelding ]
En de volgende 5 bij mijn Paulaner! Heeeeeeeerlijk!


[ afbeelding ]
En de volgende vier…gaat lekker zo….


Hierna zou ik nog 1 portie van 4 haringen halen i.c.m. nog een
Paulaner omdat ik vind dat vissen goed moeten zwemmen.

Impressies / Op of aanmerkingen

De haringen zijn dit jaar vind ik lekkerder dan vorig jaar. Inderdaad
wat je al her en der al hoorde: Romiger maar ook 'dikker'/vetter.

Cijfer :


8-
/ 10

Daarna eigenaar Robert bedankt voor alles en ‘Miep’
wezen ophalen voor het avondeten bij:

[ afbeelding ]

Waar?

[ afbeelding ] [ afbeelding ]
© Red Pepper Rotterdam


[ afbeelding ]
© Google Maps


Red Pepper Rotterdam
Groenendaal 45F
3011 SM Rotterdam

Wat at / dronk je?

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Impressies / Op of aanmerkingen

Eerste keer hier enne namen juist niet de gerechten waar men mee adverteert of voor staat
waardoor de kans bestond dat het niet beviel. Nou….het was oke. Oke als in niet goed en
niet slecht..

Dus jij gaat hier nog wel een keer komen?


Als ik in de buurt ben,misschien..

Cijfer:


7-
/ 10
heb je nou serieus ZEVENTIEN haringen op???? ik word al misselijk van het idee...
pi_163208030
Waarschijnlijk proeft hij die nu nog.
  woensdag 22 juni 2016 @ 09:34:03 #136
62913 Blik
The one and Only!
pi_163208622
Ik zat ook al met verbazing te kijken naar de hoeveelheid haringen, 17 stuks :D
pi_163209055
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juni 2016 08:41 schreef kipje123 het volgende:

[..]

heb je nou serieus ZEVENTIEN haringen op???? ik word al misselijk van het idee...
Volgens mij nog gratis ook.. de rest kon blij zijn met 2 denk.

Maar 17 haringen en daarna weer uit eten :o
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 22 juni 2016 @ 10:02:24 #138
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_163209140
quote:
1s.gif Op woensdag 22 juni 2016 09:59 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Volgens mij nog gratis ook.. de rest kon blij zijn met 2 denk.

Maar 17 haringen en daarna weer uit eten :o
Ik zou na vier Paulaners al nauwelijks meer iets hoeven eten.
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
  woensdag 22 juni 2016 @ 10:02:54 #139
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_163209150
quote:
10s.gif Op woensdag 22 juni 2016 01:54 schreef Iwanius het volgende:
Ja! Dat was 'm inderdaad. Dank voor de moeite MF! ^O^

Geen punt, ik vond 't er zo interessant uitzien (voor vegetarisch), wil komende winter sowieso een paar dagen Milaan gaan doen en wilde mijn vrouw voorstellen hier dan te gaan eten, dus het was puur eigenbelang. :D
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 22 juni 2016 @ 11:40:57 #140
414785 sirdanilot
pi_163210976
quote:
12s.gif Op woensdag 22 juni 2016 10:02 schreef De_Hertog het volgende:

[..]

Ik zou na vier Paulaners al nauwelijks meer iets hoeven eten.
Juist wel joh, lekker :9

Maar eh, 17 haring, dat is wel een beetje een exces, ja.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 22 juni 2016 @ 11:42:07 #141
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_163211010
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juni 2016 11:40 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Juist wel joh, lekker :9
Zeker lekker, maar twee liter echte Duitse Weizen vult best wel een beetje.
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 22 juni 2016 @ 11:45:27 #142
414785 sirdanilot
pi_163211100
quote:
12s.gif Op woensdag 22 juni 2016 11:42 schreef De_Hertog het volgende:

[..]

Zeker lekker, maar twee liter echte Duitse Weizen vult best wel een beetje.
Even later krijg je alleen maar meer zin in een lekker vet maaltje hoor.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_163215195
17 haringen _O-

En daarna nog uit eten _O-
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_163216618
Ik had in het Culinair Nieuws topic met Meliefbender wint Rotterdamse Ketelbinkie (koffie) prijs 2016. al voor de officiele uitreiking al e.e.a.verklapt. (= "as we speak")




Meliefbender waar ik gisteren ook al was i.v.m de Haringparty, een uurtje of wat voor de Rotterdamse Horeca (AD) prijs uitreiking.



Diana komt alvast de eerste van vele bossen bloemen brengen die nog her
verpakt moeten worden.(geen reclame)



De secretaris Henk en de Voorzitster Janny van de jury.



Fresh Food Friends uit de nieuwe Markthal als beste in de categorie Horeca Algemeen.



Urban bakery als beste in de categorie van de Koffie speciaalzaken.



Brasserie Pierre als beste in de categorie Grand cafe's en een favoriet van mij.



Het Wereldmuseum zijn cafe-wijnbar als beste in de categorie Toeristische attracties.



Bilderberg Parkhotel in de categorie Hotels & Hostels komt als beste uit de bus.



De eigenaar van overall winnaar 2016 Meliefbender, luistert gespannen naar het jury rapport.



En zijn dochter op de achtergrond vind het allemaal prachtig.



En Robert is maar wat blij met de 'theepot' en het feit dat Melief dit voor een
tweede keer wint.



Groepsfoto met alle winnaars!


[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 22-06-2016 16:51:59 ]
  woensdag 22 juni 2016 @ 16:51:16 #145
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_163216917
Ik ben een enorme haringliefhebber, maar meer dan 3 per dag krijg ik niet weg. Laat staan 17 achter elkaar met plensen Paulaner. :{
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 22 juni 2016 @ 18:36:56 #146
239294 PierreTT
Man man man, wat een drama!
pi_163219592
Och, wat haringen, een paar halve liters Paulaner, deze man geniet ^O^
Half bezopen is weggegooid geld.
pi_163232136


Waar?


© Vduz



© Google Maps


Restaurant De Witte Raaf
Voorweg 173
Zoetermeer

Wat at / dronk je?


Is dit Iranees? Bwah…lijkt op een veredelde ossentaartsoep. Dat groenvoer erbij
is wel goed vers maar..bwah…als geheel = flauw allemaal.



Gestoofd sucadevlees in gedroogde pruimen en spinazie i.c.m.saffraanrijst. Jah.
smaakt, maar om nu zeggen: “Oh oh..geweeeeldig”. Eeeeh. Nee! I.i.g. beter dan
het voorgerecht en heeft tenminste smaak.



En daar hebben we de in olijfolie gebakken Victoria Baars filet. Mjah..best.


Impressies / Op of aanmerkingen

Nog nooit hier geweest en ook logisch want het ligt helemaal in “the end of nowehere.”
De keuken van Iran dus. En als dit het traditionele eten van Iran is dan ben ik verbaast
want ik vond het om een of andere manier maar zo zo terwijl ik altijd had meegekregen
dat Iranees eten best lekker is en gevarieerd. Bedoel het voorgerecht was weinig bijzonders,
het ene hoofdgerecht heb ik ooit al in deze vorm ergens gegeten en de Victoria Baars filet
is voor mij ook niet echt onbekend als het deze bereidingswijze betreft..

Cijfer :


6
/ 10

Terug in Rotterdam maar even langs Franco om echt een goed gevulde maag te hebben:


Deze aloude combo van zwaardvis-Gamba's maar weer eens uitgevraagd want na het bezoek aan Zoetermeer was de
trek verre van gestild.
  donderdag 23 juni 2016 @ 06:54:36 #148
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_163232724
Ik vond het eten in Iran merendeels geen zak aan. Hartstikke authentiek dus. _O-
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_163233215
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2016 06:54 schreef Isegrim het volgende:
Ik vond het eten in Iran merendeels geen zak aan. Hartstikke authentiek dus. _O-
Nouja, ik heb best lekkere falafel gegeten daar, maar verder was het vooral kip met rijst. :D
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
pi_163255637


Waar?








FG Food Labs
Katshoek 41
3032 AE Rotterdam

Wat at / dronk je?


‘Bolle’poseert even voor de foto en houdt mij gezelschap en laat mij gelijk
zijn eigen limochello proeven en wat ik ervan vind.(hemels en moet hij gaan
exploiteren vind ik, kan hij nog meer verdienen)



En ik vraag er maar gelijk een ananas cocktail ‘Labs stijl’ bij. Als we dan
toch op de zoetigheid toer gaan dan maar voluit.



Jeu…welbekende asperge gerechtje maar dit keer zonder kaviaar uitgevraagd.




En mijn hoofdgerecht kwam er vrij snel achteraan en was ook een aloude bekende. Top!



Nou…deze Italiaanse wijn met zijn tegen het robijnachtige kleurtje is een
krachtpatser in smaak en reuk. Erg intens bij een eerste slok en wanneer
je hem voor het eerst ruikt dan komen de aroma’s van met name ‘zwart’fruit
je vol tegemoet.Top!



En dus perfect voor mijn eerste van in totaal 2 borden met deze overheerlijke Waygu beef combinatie.



Luchtig ‘verrassings’toetje Labs stijl als afsluiter met een berg choco truffel erop, Heeeerlijk!


Impressies / Op of aanmerkingen:

Het wordt eentonig maar elk bezoek bij Francois is een feest en een genot. Tot de volgende
keer!

Cijfer :


8-
/ 10

Hierna vanwege het klammende weer:


Maar weer eens deze al eerder genoten grote ijs-rum coupe bij IJssalon
Venezia genomen.


Daarna direcht naar de beste cocktailbar van Nederland en mijn favoriet:


Noah! en Ik geef opdracht mij te verwennen en krijg dus allemaal nieuwe cocktails voorgeschoteld die
niet op de kaart staan.


<foto verwijderd wegens expres op de foto gezet om er iets lulligs over te zeggen>
Naast mij zaten deze "OMG".."SELFIEEE" expats die meer herrie maakten dan
dat ze vd cocktails genoten.


[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 29-06-2016 13:12:37 (Irrelevante foto verwijderd :)) ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')