abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_163626875
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 12:18 schreef golfer het volgende:
En laat het menu van 10 maart nou precies hetzelfde zijn al hetgeen jij beweert op 7 juli te hebben gegeten:
http://www.quotenet.nl/Ni(...)heuvel-foto-s-175121
Ik zie verschillende menu's hoor. Weliswaar veel overeenkomsten, maar niet helemaal hetzelfde.
pi_163626943
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 18:38 schreef Tem het volgende:
Lekker belangrijk ook.
^^ laten we gewoon weer on topic gaan naar het genieten van en mee-oordelen over de recensies van Iwanius :+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_163627383
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 18:55 schreef TheInnocent het volgende:
TS waarom zet je er ook niet even een prijsetiket bij?
Waarom wel?
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
pi_163628349
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 19:44 schreef Asschen_sukar het volgende:

[..]

Waarom wel?
Omdat een prijs-indicatie vrij gebruikelijk is. Namelijk alle waar voor zijn geld.
Make my day!
pi_163628597
Oude discussie en voor de duidelijkheid: Ik doe niet aan "quanto costa"

Totaal onbelangrijk voor mij. Anders moet ik gewoon thuisblijven.

quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 09:24 schreef Cat22 het volgende:

Komt een beetje denigrerend over op mij. Kun je me uitleggen wat het verschil is tussen de uitleg van de ober en jouw idee achter deze topic reeks?
V.w.b het laatste gewoon delen met de FOK! gemeenschap op culinair gebied.M.b.t het eerste bedoelde ik op een wat schertsende toon omdat een ieder die er die avond was, al kennis had van het merk Krug en het eten bij Parkheuvel. En het aangedikte/verwervings verhaaltje van deze jonge ober duurde ook te lang en volgens mij kom je daar vooral om van elkaars gezelschap te genieten en bijbehorende dranken en spijzen,en niet om plichtmatig een iets te lange wervingsverhaaltje, over hoe bijzonder het wel niet is, aan te horen. Hij deed het ook niet 1 keer maar in totaal 3 keer.

quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 12:18 schreef golfer het volgende:

Lijkt mij sterk dat als er zo'n proeverij gegeven wordt dat helemaal in het geheim gedaan wordt en er nergens, maar ook nergens iets na te zoeken of te vinden is over deze, volgens jouw besloten, proeverij op 7 juli. Niet bij Parkheuvel, niet bij de overige "genodigden", niet bij Krüg.
Alleen die betaalde op 10 maart en 26 april zijn terug te vinden.

En laat het menu van 10 maart nou precies hetzelfde zijn al hetgeen jij beweert op 7 juli te hebben gegeten:
http://www.quotenet.nl/Ni(...)heuvel-foto-s-175121

Lijkt mij sterk dat een sterrenkok als Van Loo maanden later nog een keer precies hetzelfde presenteert. ;)

Maar jij beweert dus dat deze proeverij georganiseerd is door bepaalde gasten en niet door Krüg of Parkheuvel zelf...oké.
Mjah,leuk maar je moet je toch beter inlezen alvorens je een vage beschuldiging wilt uiten want jij leest wat je wilt lezen i.p.v goed te lezen. Het zogenaamd veranderde stuk waar jij naar memoreerde was een edit vanwege grammaticale fouten in het geschreven foto stuk en wat ik dus achteraf veranderde en niet het laatste stuk waar jij graag naar verwijst en gebruikt om je gelijk kracht bij te zetten.

Je ziet ook in mijn recensie zoals Myrella terecht opmerkte een andere opzet en gerechten itt in dat Quote stuk.Wij hadden 6 i.p.v 4 gerechten zoals dat Quote stuk wordt vermeld. En om even in jouw woorden te blijven: " Lijkt mij sterk dat een sterrenkok als Van Loo op onze avond, als dat een van die avonden was waar jij naar memoreert,dezelfde opstelling qua drank en gerechten zou doen als op 1 van de 'Quote' avonden."Punt is als jij alleen je vasthoudt aan een eenzijdig stuk uit ditmaal Quote,leef je uit,maar wees dan wel voorzichtiger met het zaaien van twijfel dan wel dusdanig iets opschrijven zodat er richting mij iets van een beschuldiging wordt geuit die achteraf als los zand in elkaar steekt.

En anders staat de deur nog altijd open via PM of DM even mij ergens over te verwittigen dan wel te vragen.



Waar?


© Wordpress



© Tripadvisor


Ballroom Rotterdam
Witte de Withstraat 88b
3012 BT Rotterdam

Wat at / dronk je?


Eerst even de dorst lessen buiten alvorens we naar binnen gaan.



Gevuld met garnalen deze eigentijdse gefrituurde balletjes die hierna nog een keer werden uitgevraagd,gewoon omdat
het erg lekker was. Het halve eitje gevuld met een eendenlever mouse was ook lekker.



Een kleine bouillon om verder op te warmen. Lekker.



De opnieuw bestelde gin-tonic met op de achtergrond 'Miep' en haar vriendin
die ons vergezelde deze dag na haar terugkeer uit Parijs.



Gin tonic glas i.c.m. dit mosselen-krokant buikspek gerechtje dat prima smaakte. Hierna nog 2x uitgevraagd.



Toen was het de beurt aan deze eigentijdjes ‘hutspot’met een in knoflook gegrild stuk garnaal. Ook goed.



Tot slot deze spaghetti schotel met een heerlijke drassige tomatensaus i.c.m.6 balletjes gehakt die ook goed
waren. Misschien geen niveau Bird maar dit waren geen diepvries balletjes maar gewoon vers bereidt en
i.c.m. de goed gekookte spaghetti (goede beet) een mooie afsluiter van dit bezoek.


Impressies / Op of aanmerkingen

Ik kende deze horeca zaak niet te meer ik geen frequente bezoeker ben van de Witte de
Withstraat maar eerlijk is eerlijk Ballroom is de moeite van een tweede of derde bezoek
waard als je praat over het culinaire maar ook over de algehele setting.(inrichting-bediening)

Prijzen zijn voor zo een brasserie best wel stevig maar de kwaliteit qua eten is goed,
Gewoon goed en het is lekker.Wat wil een mens nog meer.

Cijfer :


8-
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 09-07-2016 21:02:29 ]
pi_163629673
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 20:40 schreef agter het volgende:

[..]

Omdat een prijs-indicatie vrij gebruikelijk is. Namelijk alle waar voor zijn geld.
Exact, dat speelt doorgaans ook mee in een beoordeling. Als TS voor de saaie pasta (zie zijn laatste plaatje) al ¤60 wegtikt en dat dan vervolgens beoordeelt met een 8 of 9.. Ja dan kan je beter ergens anders een betere deal krijgen. Je betaalt bijv. ook voor de presentatie lijkt me. Niet iedereen heeft zin om dat gejammer onder elk plaatje te lezen. Obers wisselen en kunnen je anders behandelen ja, maar presentatie van voedsel en de prijzen verschillen vaak nauwelijks. Dus praktische info is gewenst TS.. als je meer populariteit wilt verkrijgen met dit topic.
pi_163630096
Dat "heurt" niet. Ofzo. Ja alleen als het een goedkoop eettentje is, dan"heurt" het opeens wel.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zaterdag 9 juli 2016 @ 22:02:16 #283
62913 Blik
The one and Only!
pi_163630172
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 21:42 schreef TheInnocent het volgende:

[..]

Exact, dat speelt doorgaans ook mee in een beoordeling. Als TS voor de saaie pasta (zie zijn laatste plaatje) al ¤60 wegtikt en dat dan vervolgens beoordeelt met een 8 of 9.. Ja dan kan je beter ergens anders een betere deal krijgen. Je betaalt bijv. ook voor de presentatie lijkt me. Niet iedereen heeft zin om dat gejammer onder elk plaatje te lezen. Obers wisselen en kunnen je anders behandelen ja, maar presentatie van voedsel en de prijzen verschillen vaak nauwelijks. Dus praktische info is gewenst TS.. als je meer populariteit wilt verkrijgen met dit topic.
Die laatste zin :')
pi_163630437
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 22:02 schreef Blik het volgende:

[..]

Die laatste zin :')
Ach. Er zijn weinig heilige huisjes op fok.
Maar Iwanius is een laatst overgebleven bolwerk. ;)
Van de oude stempel, zeg maar.
Make my day!
pi_163630613
Ik ga eigenlijk nooit chique uit eten maar ik heb toch een vraagje.

Iwanius, bij je laatste post vind ik de combinaties nogal, eh, "apart". Zo vanaf de foto's lijkt het alsof het niet echt bij elkaar past. Of ben ik een conservatieve boer als ik dat zeg? :)
pi_163630907
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 22:20 schreef Igen het volgende:
Ik ga eigenlijk nooit chique uit eten maar ik heb toch een vraagje.

Iwanius, bij je laatste post vind ik de combinaties nogal, eh, "apart". Zo vanaf de foto's lijkt het alsof het niet echt bij elkaar past. Of ben ik een conservatieve boer als ik dat zeg? :)
spaghetti met tomatensaus en gehakt? :D
pi_163631300
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 22:32 schreef computergirl het volgende:

[..]

spaghetti met tomatensaus en gehakt? :D
:D Maar nee, ik bedoelde meer de combinatie van de verschilende gerechten bij elkaar. Alhoewel ik hutspot met garnaal, en mosselen met spek ook wel apart vind, maar wie weet is dat wel heel lekker.
pi_163631631
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 22:32 schreef computergirl het volgende:

[..]

spaghetti met tomatensaus en gehakt? :D
Gehaktballen hè. Amerikaans.
Make my day!
pi_163631673
Iwanius, ik zou juist geholpen worden met de prijzen. Krijg soms honger van waar je bent geweest alleen weet dan niet of ik het kan betalen -O-
Als je een prijs erbij zet, mag van mij alleen van t eten (drinken bepaalt toch iedereen zelf) dan weet ik of ik er ook een keer naartoe kan gaan :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_163644041
Omdat ik je iets langer dan vandaag ken FFT: Ik was voor alles met ons drieen tegen de ¤ 200 kwijt.(eten & drank en ik rond alles naar boven af ook als een rekening ¤ 175 of zo is)

quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 21:42 schreef TheInnocent het volgende:

Exact, dat speelt doorgaans ook mee in een beoordeling. Als TS voor de saaie pasta (zie zijn laatste plaatje) al ¤60 wegtikt en dat dan vervolgens beoordeelt met een 8 of 9.. Ja dan kan je beter ergens anders een betere deal krijgen. Je betaalt bijv. ook voor de presentatie lijkt me. Niet iedereen heeft zin om dat gejammer onder elk plaatje te lezen. Obers wisselen en kunnen je anders behandelen ja, maar presentatie van voedsel en de prijzen verschillen vaak nauwelijks. Dus praktische info is gewenst TS.. als je meer populariteit wilt verkrijgen met dit topic.
• a: Dit topic is niet gestart voor populariteit want dat word ik toch nooit.

• b: Dit topic is mij ooit aangeboden,hoe en wat lees OP van de serie.

• c: Ik vind het onzin over geld te praten,gewoon omdat ik dat het minst belangrijke vind aan
het uiteten gaan zoals ik dat doe.

• d: Ik zelden of nooit het standaard menu neem of krijg. Dus heeft het totaal geen zin een prijs
neer te zetten omdat...die gerechten niet op de manier zoals ik ze krijg op de kaart staan.

• Enige wat ik zie is de eindafrekening en die betaal ik dan met als het top was, een fikse tip.
quote:
[quote]0s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 22:49 schreef Igen het volgende:

:D Maar nee, ik bedoelde meer de combinatie van de verschilende gerechten bij elkaar. Alhoewel ik hutspot met garnaal, en mosselen met spek ook wel apart vind, maar wie weet is dat wel heel lekker.
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 22:20 schreef Igen het volgende:
Ik ga eigenlijk nooit chique uit eten maar ik heb toch een vraagje.

Iwanius, bij je laatste post vind ik de combinaties nogal, eh, "apart". Zo vanaf de foto's lijkt het alsof het niet echt bij elkaar past. Of ben ik een conservatieve boer als ik dat zeg? :)
Nou... jullie hebben zeker wel een punt maar ik had ook niet uit het menu gekozen. De chefkok kende mij van een hele tijd terug en aangezien hij weet dat ik zowel toen als nu van de "vrije hand" houd aka verrassingen,mocht hij dus zelf beslissen wat hij mij voorschotelde. En ja,meestal hangt er dan een steviger prijskaartje aanvast maar... dat zie ik dan wel en belangrijk vind ik het niet tenzij het tegenviel maar dan heb ik dat al snel laten blijken.

Dus kreeg ik wat je op de foto's ziet en ondanks dat het qua samenstelling (smaken) beetje vloekt was het gewoon lekker. Goed dus!
pi_163644307
Ha Iwanius,

Erg leuke reviews en fijne schrijfstijl! Waar genot om te lezen, bedankt! Ik woon zelf ook alweer een tijdje in Rotterdam dus des te fijner.

Ik heb nog niet de tijd gehad om al je reviews door te spitten. Ik vroeg mij af of je voor mij wellicht tips hebt in de categorieën thais/curry (soi3?), pizza (vip is dikke prima), indo en burger (al staat burgerij al op to-do!)? Wel een typisch 'nuchter' budget als student, maar gelukkig vallen de parkheuvels niet onder deze categorieën ;)..

Ook nog iets inhoudelijks: zelf ontzettend kunnen genieten van Hamburg! Vooral de cow vs pig burger. Werkelijk waar de beste burger die ik zelf op heb (incl. ervaringen van Amerika). Nu vast elke maand met een maatje biertje drinken, burgertje eten, over economie en persoonlijke dingen lullen - fantastisch. Wat mij trouwens opviel is dat de burgerclub voor ons een ontzettende tegenvaller was: lege zaak, geen waygu, burgers hadden geen smaak en vielen tegen. Volgende keer burgerij proberen!

[ Bericht 0% gewijzigd door Explorator op 10-07-2016 20:56:39 ]
pi_163674267
Dank voor je reactie en kijk eens voor de gein in de spoilertag van mijn eigen topic aan het begin waar alle toko's staan die ik ooit bezocht heb en gerecenseerd. Daarbij kan je in Google ook intypen: ....(naam restaurant) (spatie) iwanius en dan zie je of ik er geweest ben.

Apart dat de Burgerclub zo tegenviel want zowel bij mij als veel later in de Metro stond hij op #1 van Zuid-Holland. Verder heb ik ook Mc Donalds op de Coolsingel bezocht net zo als de launch van die ene speciale burger maanden daarvoor op hoek Hoogstraat.(naam even kwijt die ze nu met truffel hebben opgewaardeerd)

Iwanius bij de Burgerij.

Iwanius bij HUGH Rotterdam.
pi_163675099
Uiteraard bovenstaande allebei gedaan! Maar ik viste eigenlijk iets meer naar een shortlist van aanbevelingen aangezien ik nog niet de tijd heb gehad om alles goed door te lezen. Daar begint langzaam verandering in te komen! (reeks 4 alweer!)

Wel bizar dat onze ervaringen over de burgerclub zo uiteen lopen. Ik ga het nog eens voor een tweede maal bezoeken. Kijk in ieder geval al uit naar de burgerij! Ben je trouwens weleens bij Vineum geweest? (tegenover the park). Ik vond het zelf wel een fijne tent, doch ben ik geen kenner. Verder qua burgers heb je ook Gracy's (amerikaanse diner); vonden wij ook niet verkeerd!
  maandag 11 juli 2016 @ 23:21:12 #294
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163678884
Ik vind Vineum ook fijn. Paar keer geweest (niet in de laatste plaats omdat er vaak ook zonder lang van tevoren reserveren nog wel plaats is). Menuprijs is nog net leuk. Wijnen (per glas) zijn ietsiepietsie aan de dure kant, maar altijd de moeite waard. En dat is tegenwoordig eerder uitzondering dan regel.

En oja, eten ook gewoon goed. Leuk, lekker. Niet mindblowing, maar het is me er nog nooit tegengevallen.
pi_163698048


Waar?




De kleine Deli van buiten gezien met alle scooters & binnen waar de
posterwand bijna levensecht aandoet,tenzij je er dichtbij staat.



© Google Maps


ThaiKitchenToGo
Schieweg 5a
3038 AB Rotterdam

Wat at / dronk je?


Close-up van de welbekende groene curry met kipfilet. Deed erg zoet aan dus mijn eerste
gedachte was gelijk: “Die kokkin komt uit Bangkok en omstreken” Bleek te kloppen. Miste
een hoop basisingredienten die bij dit gerecht horen en de groene curry was wel pittig gemaakt
maar teveel kokosmelk, wat je ook aan de vrij ‘gladde’kleur kan zien. Mwah….was te behappen
maar niet van harte.



Jeu…zo gezeten naar buiten kijkend met wel een lekkere ijskoud Singha biertje erbij terwijl het buiten stortregent.


Impressies / Op of aanmerkingen

Nou,het mag voor mij duidelijk zijn, ondanks dat men zo vriendelijk was voor mij
speciaal dit gerecht te bereiden aangezien men pas vanaf 16:00 uur open is en ik
tegen het middaguur (lunch) kwam aankakken, dit gaat’m voor mij als Thais eetadresje
niet worden. Het is simpelweg een ‘Hollandse’(smaak georienteerde) Thai.

Men is ook vooral gericht op bezorgen zoals men zelf zegt en de gemiddelde ‘Hollandse’
klant die weleens wat anders wil dan de Indo-Chinese of de Italiaanse keuken. Dus dat
iemand.,die ook nog gepokt en gemazzeld is in de traditonele Thaise keuken door de jaren
heen, daar komt eten is niet echt iets waarop men op is voorbereid, ondanks dat men wel
er zitplaatsen heeft die meer bedoelt zijn voor de bezorgers als zij nog even op de bestellingen
moeten wachten die moeten worden afgeleverd.

Cijfer :


5
/ 10
  woensdag 13 juli 2016 @ 11:55:57 #296
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_163709639
Ongetwijfeld allemaal al lang bekend bij Iwanius, maar er is weer wat nieuws over 'die Bolle' gepubliceerd:

http://chefsfriends.nl/ni(...)stus-reserveren-kan/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_163709895
quote:
3s.gif Op woensdag 13 juli 2016 11:55 schreef golfer het volgende:
Ongetwijfeld allemaal al lang bekend bij Iwanius, maar er is weer wat nieuws over 'die Bolle' gepubliceerd:

http://chefsfriends.nl/ni(...)stus-reserveren-kan/
Mag FG de 2 sterren naar de nieuwe locatie meenemen, of moeten ze het zonder sterren stellen tot de volgende beoordelingsronde?
  woensdag 13 juli 2016 @ 12:19:13 #298
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_163709970
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 12:13 schreef silverhill het volgende:

Mag FG de 2 sterren naar de nieuwe locatie meenemen, of moeten ze het zonder sterren stellen tot de volgende beoordelingsronde?
Een restaurant kan, als dat verhuist maar wel dezelfde chef houdt, gewoon z'n Michelinsterren meenemen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_163803431
Iwanius ben je wel eens bij Rosso geweest? Zo ja, wat vond je er van?
pi_163812875
Rosso ken ik al sedert het ontstaan toen het eigendom was van Herman(DB) en David (CRWL) Vaak geweest en top tent op eet en zelfs lounge gebied. Je zag er ook vaak BNérs zoals Vanessa en Pieter Storms ten tijde van zijn populaire Breekijzer show op de vrijdagavond. Daarna is de zaak toen Herman het aan Hans (Veerman) verkocht steeds meer afgegleden en geen schim meer van wat het ooit was.

Op een bepaalt moment zag je daar dan ook types als een Inge de Bruin rondhangen met haar vriendinnen en allerlei vage types die alleen maar langskwamen om er te zijn en zichzelf te promoten maar ondertussen geen cent uitgaven dan wel te makken hadden, terwijl toen de zaak van Herman was Rosso echt exclusief was en je niet zomaar binnenkwam ongeacht wie je was. Dus zomaar langskomen en denken even te kunnen eten of lekker popie jopie te kunnen doen omdat je een internet 'held' was,was er ten tijde van Herman niet bij.

Onlangs heeft de zaak weer op culinair niveau een boost gekregen met het aantrekken van Lars Litz,ooit winnaar van de eerste 'Herrie"serie die Herman toen deed in Amsterdam en later ook De Engel van Herman overnam. Uiteindelijk heeft hij dat niet gered als ondernemer-kok en gaat hij dus nu opnieuw als chef-kok aan de slag om zo opnieuw zijn kwaliteiten te laten gelden . Lars was trouwens ook sedert ik hem kende jarenlang een favoriete chef-kok geweest.Vele bezoekjes aan De Engel toen afgelegd. Heb de foto's nog ergens liggen in archief. Ik moet er dus weerlangsgaan om te kijken hoe het ervoor staat anno 2016. Alleen weinig tijd hé,dus heb geduld,komt wel als de tijd daar is.

quote:
3s.gif Op woensdag 13 juli 2016 11:55 schreef golfer het volgende:
Ongetwijfeld allemaal al lang bekend bij Iwanius, maar er is weer wat nieuws over 'die Bolle' gepubliceerd:

FG 2.0 Open vanaf 9 augustus voor het publiek!
Inderdaad voor mij oud nieuws en die 'bolle' is niet blij dat ik niet bij zijn 'opening' kan zijn omdat ik ergens ver weg van een heerlijke zomervakantie aan het genieten ben. Ik zei: "Dan bel je die Koblenko toch op of ze een tafel wil reserveren voor een etentje."Oh wacht...zij is ook een BNér,die willen nooit voor iets zelf betalen. Alles moet gratis zijn omdat ze 'BNér' zijn.

En toen verbrak hij de verbinding... :D _O- Ach ja,ik heb ook afgezegd voor dat besloten 'feestje' bij Parkheuvel komende week dus wat mauwen ze nou allemaal. En dan mis ik wat,nou...big deal.Komen nog genoeg kansen voor allerlei evenementen en anders is er altijd volgend jaar nog. :s)
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')