abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_169178027
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
14s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 13:34 schreef golfer het volgende:
Eindelijk een goede bestemming voor de leegstaande (ex-gevangenis)koepel:
er komt een universiteit in.
Ziet er goed uit..

15128971_1802890853282575_4188367176325554678_o.jpg?oh=691e21e832d917874ad85e6726faaf94&oe=593CFAC8
http://opendekoepel.nl/
pi_169178145
Oh wauw. Ben benieuwd!
pi_169187008
Volgens mij zitten de meeste mensen en media er flink naast.... stap één is gezet, de koepel is gekocht door de gemeente, maar stap twee moet nog gezet worden. Er heerst redelijk wat verdeeldheid binnen de gemeenteraad als ik dat goed lees her en der, en niet iedereen is het eens met die plannen van university college.

Volgens mij is de Volkskrant een van de weinige die het nieuws juist rapporteert:
Kans op universiteit in Haarlem groter: gemeente koopt koepelgevangenis

Tevens zie ik er de toegevoegde waarde zelf niet van in. Een nieuwe plek voor 600 top of the class honoursstudenten (een niche) die voor veel meer geld dan het normale collegegeld (dus veel rijkeluiskindjes?) per se op een speciale plek een internationaal gerichte studie willen volgen.

Woningen voor die 600 studenten zijn er ook niet in Haarlem, en bovendien ben je in principe binnen 30 minuten bij de UvA of VU vanaf Haarlem station.

Maak van de Koepel maar iets leuks waar heel Haarlem wat aan heeft, niet zo'n niche onderwijsinstelling waarvan ik niet zou weten wie daar op zit te wachten in deze omgeving.
pi_169187249
registreer om deze reclame te verbergen
Ze presenteren het verdomd rooskleurig op dat opendekoepel.nl. Snap ik wel, je wilt jezelf een beetje positief presenteren. Maar ik ben enorm benieuwd of het überhaupt doorgaat en als het door zou gaan hoeveel jaar het blijft bestaan.

En ik lees nergens iets over de huisvesting van de studenten, of lees ik er over heen? Die Steve Bikoflat en daar bij de Delftstraat de studentenflat zitten nokkievol en op mijnwoonservice.nl moet je minstens een jaar of 9-10 lid zijn wil je een kans maken op een woning.

En particulier is elke kamer binnen een paar uurtjes weg voor een prijs die de gemiddelde student niet kan veroorloven en voorwaarden waar je van je stoel af zakt.
  maandag 27 februari 2017 @ 21:37:48 #180
277319 Tinos85
Gewoon lekker
pi_169188054
Ik dacht ergens gelezen te hebben dat ze op het terrein van de koepel ook een campus willen plaatsen in een van die gebouwen.
pi_169193953
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 21:37 schreef Tinos85 het volgende:
Ik dacht ergens gelezen te hebben dat ze op het terrein van de koepel ook een campus willen plaatsen in een van die gebouwen.
Dat dacht ik idd ook. Lijkt me ook ook wel logisch...
  woensdag 8 maart 2017 @ 22:31:33 #182
292452 braddofiel
Geen baggeraar
pi_169382495
registreer om deze reclame te verbergen
Zag laatst dat er op de hoek met de Paarlaarsteeg nòg een Etos in de Grote Houtstraat komt, terwijl er ~100 meter verderop ook een zit. Goed zeg, die variatie. :')
Wat zullen ze gillen
spektakel spektakel
overal bloed en organen
pi_169383386
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2017 22:31 schreef braddofiel het volgende:
Zag laatst dat er op de hoek met de Paarlaarsteeg nòg een Etos in de Grote Houtstraat komt, terwijl er ~100 meter verderop ook een zit. Goed zeg, die variatie. :')
quote:
.” Het nieuwe pand van Etos is kleiner dan de oude winkel. In maart komt er nog een Etos-vestiging in de Grote Houtstraat, meer richting Grote Markt. “We delen onze oude winkel als het ware op in twee kleinere en moderne vestigingen, verspreid over de winkelstraat. Hiermee kunnen we onze klanten in de binnenstad beter bedienen.”
http://www.careality.nl/s(...)-houtstraat-haarlem/
pi_169418311
wat is de coolste locatie in haarlem om te stemmen?

vorige keren in het provinciehuis gedaan maar da's ook de dichtstbijzijnde voor mij.
  vrijdag 10 maart 2017 @ 21:08:19 #185
292452 braddofiel
Geen baggeraar
pi_169420167
quote:
6s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 19:50 schreef racerdkb het volgende:
wat is de coolste locatie in haarlem om te stemmen?

vorige keren in het provinciehuis gedaan maar da's ook de dichtstbijzijnde voor mij.
Misschien het oude stadhuis??
Wat zullen ze gillen
spektakel spektakel
overal bloed en organen
pi_169537555
quote:
Eerste stap Panopticon in Koepel

De Rijksgebouwendienst is begonnen het Koepel-complex leeg te halen. De interieurs uit de cellen worden vanaf de balustrades naar beneden gegooid. Dat is een oorverdovend gebeuren.

Ook de bestuursleden van de stichting Panopticon lopen er voor het eerst rond. Voorzitter Jacqueline van de Sande gaat bij John en Paula langs. John was directeur van de Koepel en geniet nu met zijn vrouw in een van de bijgebouwen van zijn pensioen.

De komende tijd zal de stichting nog geregeld een beroep doen op de voormalige directeur ’want hij kent het complex als de beste’, zegt Van de Sande. De voordeur van het gevangeniscomplex staat open en ze loopt naar binnen met de bedoeling in een van de andere gebouwen te komen. In de kortste keren loopt ze doelloos ergens waar ze nog nooit eerder was. Het complex met gangetjes en trappenhuizen boezemt een soort ontzag in waar Van de Sande avontuurlijk in lijkt te staan.

De mobiele telefoon biedt uitkomst. Ze vindt medebestuurslid André van Stigt. Van Stigt is een van de twee architecten in het bestuur. Terwijl de Koepel ontdaan wordt van alles en nog wat gaat de meeste interesse uit naar asbest. Van Stigt wijst naar het immense ronde dak. Het hele dak is recent gerenoveerd en voorzien van nieuwe bedekking. Daar verwacht hij geen asbest tegen te komen. Misschien wel in bijgebouwen. Daar ligt linoleum en dat werd begin jaren 90 nog wel eens verlijmd met asbesthoudende lijm. Alles wijst er op dat het met de hoeveelheid asbest wel los zal lopen.

De twee bestuursleden lopen naar buiten. Metershoge gevangenismuren begrenzen een binnenplaats. Die muren horen bij het monument dus die blijven staan. Er komen wel openingen in. Van Stigt wijst op de deur waardoor hij net naar buiten ging. „Dit wordt de ingang voor studenten van het University College.” Het gaat nog een hele tijd duren voor het College er is. Maar tot die tijd hoopt het bestuur toch al activiteiten te kunnen beginnen. De koepel zelf leent zich mogelijk voor evenementen. Ook andere ruimtes komen mogelijk in aanmerking voor culturele activiteiten. Dat wordt nog een heel ding want brandveiligheid zal nog de nodige aanpassingen vragen.

Dan meldt zich een mevrouw in een paarse outfit. Ze is van de Triodosbank en informeert nieuwsgierig naar het draagvlak in de stad. Dat vindt ze belangrijk. Gaat haar bank het financieren is een prangende vraag. „Dat hangt af van het verdienmodel”, zegt ze op haar hoede. Maar ze wil wel kwijt dat haar bank „dit soort projecten graag omarmt.” Het gaat al met al miljoenen kosten. Kan de Triodosbank dat op tafel leggen? „Dat is geen probleem”, zegt ze. „We hebben veel spaargelden.”
https://www.haarlemsdagbl(...)ap-panopticon-koepel
pi_169854609
quote:
Eerste schetsen voor toekomst Koepel komen uit de kast

Nu het terrein van de Koepel in Haarlem aan de stichting Panopticon is gegund, komen de schetsen die eerder zijn gemaakt uit de kast. De indeling van het terrein blijft daarin ongeveer gelijk, met als verschil dat de omheiningen, die bij een gevangenis onmisbaar zijn, en monumentaal zijn, open gaan. De gebouwen aan de noord-oost kant worden gesloopt, om plaats te maken voor nieuwbouw.


De Koepel is een rijksmonument en blijft van buiten onaangetast. Bovenin komt een rij extra ramen. De cellen op de diverse niveaus blijven, ze worden hier en daar doorgebroken Het worden werkruimtes voor docenten en ruimtes voor startups.

In de Koepel komen vloeren met onderwijs- en studieruimten. Ze sluiten het zicht op het immense dak niet af, dat blijft vanuit alle mogelijke hoeken zichtbaar. Beneden komt een plein met ruimte voor ontmoetingen en horeca.

Het gebouw De Vest, waar vooral vrouwelijke gevangenen zaten, houdt ook van binnen zijn indeling. Zo’n honderd studenten gaan er wonen. Ook in de andere gebouwen wordt zowel gewoond als gewerkt.

In het noordoosten en aan de zuidkant komen twee ondergrondse parkeergarages voor samen in totaal ongeveer 170 auto’s. Dat zou voldoende moeten zijn want de studenten wonen op de campus en de afstand naar het station is te overzien.

Het terrein biedt ook plek voor een hotel. Dat komt aan de Papentorenvest. Dat is vooral bedoeld voor docenten die tijdelijk zijn ingehuurd, voor internationaal bezoek en voor bezoekers aan congressen. De omvang van het hotel is nog niet in de plannen opgenomen.http%3A%2F%2Fcdn-kiosk-api.telegraaf.nl%2F05e96008-13a7-11e7-a981-8f840e779953.png
https://www.haarlemsdagbl(...)el-komen-uit-de-kast

quote:
Sleutels naar toekomst universiteit Haarlem

Het bestuur van de Stichting Panopticon is in een nieuwe fase terecht gekomen. Na een tamelijk moeizame tijd van vooral politieke onzekerheid is de kogel door de kerk. Begin april krijgt de stichting naar verwachting de (vele) sleutels van het voormalige gevangeniscomplex. Er is wat vertraging omdat het Rijksvastgoedbedrijf de gebouwen nog niet leeg heeft. Maar met de plannenmakerij is volop begonnen.


De stichting gaat de gebouwen ontwikkelen en beheren. Het eigenlijke University-College gaat zelfstandig, onder eigen vlag en gesteund door twee universiteiten, huren.

,,Er zijn goede garanties dat de collegegelden laag blijven", zegt Adriaansens die tot zijn ongenoegen zag dat dat bij andere colleges minder goed geregeld bleek.

Dat zou hem in Haarlem niet overkomen, vandaar allerlei aparte bepalingen en een aparte stichting. Helemaal zeker dat het allemaal goed komt is het nog niet. Want hoewel de universiteiten (De Vrije Universiteit en de Open Universiteit) zich bereidwillig opstellen is er nog allerminst een overeenkomst.

,,Dat is typisch voor de universitaire wereld", zegt Adriaansens die het in Utrecht en Middelburg eerder meemaakte. ,,Net als in de gemeente Haarlem is besluitvorming ook daar een ingewikkeld en gelaagd proces."

Over een half jaar hoopt de stichting dat afspraken met universiteiten zijn beklonken en vergunningen voor verbouwingen rond zijn. Dan zou het ergens in 2019 rond kunnen zijn. Als het allemaal goed gaat kunnen dan de eerste tweehonderd studenten op het terrein een kamer betrekken.

Tot het zover is komen de gebouwen in aanmerking voor Haarlemse initiatieven. In de Koepel kunnen mogelijk evenementen plaatsvinden. Andere ruimtes zijn mogelijk geschikt voor start-ups, toneelgezelschappen, oefenruimtes, tentoonstellingen, vergaderruimtes en ateliers. Ook een kindercrèche heeft zich al gemeld.
https://www.haarlemsdagbl(...)universiteit-haarlem

[ Bericht 17% gewijzigd door Zon op 29-03-2017 08:05:49 ]
  woensdag 5 april 2017 @ 15:33:27 #188
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_170020326
Betaald voetbal terug in Haarlem?
Met als sponsor Red Bull?

http://www.nhnieuws.nl/sp(...)red-bull-als-sponsor
Poef.....gone! ©golfer
pi_170025731
quote:
11s.gif Op woensdag 5 april 2017 15:33 schreef golfer het volgende:
Betaald voetbal terug in Haarlem?
Met als sponsor Red Bull?

http://www.nhnieuws.nl/sp(...)red-bull-als-sponsor
ja hoorde het op werk telkens op haarlem105 van die femke de jong met d'r stem en het altijd hetzelfde riedeltje "en dan nog dit..."

haarlem105 is echt een zender waar je niet de hele dag naar kan luisteren want ze blijven elk half uur het lokale suffertjesnieuws herhale en dat komt je echt de strot uit :r
  woensdag 5 april 2017 @ 21:46:32 #190
67670 Skv
Cynist.
pi_170029769
quote:
10s.gif Op woensdag 5 april 2017 19:43 schreef racerdkb het volgende:

[..]

ja hoorde het op werk telkens op haarlem105 van die femke de jong met d'r stem en het altijd hetzelfde riedeltje "en dan nog dit..."

haarlem105 is echt een zender waar je niet de hele dag naar kan luisteren want ze blijven elk half uur het lokale suffertjesnieuws herhale en dat komt je echt de strot uit :r
Hahaha. Dat kut haarlem105 heeft me ook maanden lang kapot gemaakt bij het opstaan. Helemaal met die gruwelijke lolbroek met zijn ochtendprogramma GoeieMUGGE HIHAHO. :')!!!!!1 en die kut Femke ja. Na een maand of vier toch de moed verzameld om de radio op Sublime FM te zetten. Mijn leven is ineens zoveel mooier O+
Ons soort mensen, trapt reeds jaren blij van zin, het vuile plebs de modder in.
Ons soort mensen, steunpilaar van vaderland en koningin.
pi_170029986
quote:
1s.gif Op woensdag 5 april 2017 21:46 schreef Skv het volgende:

[..]

Hahaha. Dat kut haarlem105 heeft me ook maanden lang kapot gemaakt bij het opstaan. Helemaal met die gruwelijke lolbroek met zijn ochtendprogramma GoeieMUGGE HIHAHO. :')!!!!!1 en die kut Femke ja. Na een maand of vier toch de moed verzameld om de radio op Sublime FM te zetten. Mijn leven is ineens zoveel mooier O+
heb eigenlijk een pesthekel aan radio maar collega's houden van die standaard repetitieve muziek enzo ;(

Maar kan vaak genoeg internetradio aanzetten als compromis.

De muziek op haarlem105 is op zich divers genoeg op de top 40 shit na maar gewoon het hele ouderwetse concept van hoe ze draaien en de hele dag door hetzelfde nieuws maakt het onluisterbaar.
  dinsdag 11 april 2017 @ 14:06:34 #193
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_170146385
quote:
Mooi zo. Gaat er eindelijk iets gebeuren met dat gribushole wat al zo lang leeg staat.
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 11 april 2017 @ 18:24:59 #194
292452 braddofiel
Geen baggeraar
pi_170150798
quote:
Natuurlijk, The Sting, want die hadden we nog niet. :')
Wat zullen ze gillen
spektakel spektakel
overal bloed en organen
pi_170155271
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 april 2017 18:24 schreef braddofiel het volgende:

[..]

Natuurlijk, The Sting, want die hadden we nog niet. :')
Je bedoelt die club waar ze ook kleding verkopen? Nah koop er zelf wel eens een shirtje of trui, best prima winkel maar jezus die luide muziek :')

Ik neem aan dat ze gaan verhuizen van waar ze nu zitten naar Brinkmann. Een tweede vestiging zou wel een beetje bezopen zijn, en als ze verhuizen dan biedt dat weer ruimte voor een andere winkel in het pand waar ze nu zitten.

Zal ff googlen of ze zelf al wat gepubliceerd hebben.
pi_170356581
quote:
Het doek valt voor The Gin Sum Club. Het hippe restaurant in Haarlem maakt in mei de overstap naar een laagdrempeliger concept. Onder de culinaire leiding van niemand minder dan Ron Blaauw opent na een korte verbouwing Bistrobar Indonesia.

RON BLAAUW
Ron Blaauw timmert hard aan de weg als culinair adviseur. De sterrenchef voorziet inmiddels flink wat restaurants van zijn opgedane kennis: Pasta E Basta, Bridges in Sofitel Legend The Grand in Amsterdam, Central Park in Voorburg en Bistrobar Berlin in Nijmegen. Daarnaast maakte de chef onlangs bekend Escobar, een Spaans restaurant in Amsterdam en Bistrobar XO in Roermond te gaan voorzien van advies. En Bistrobar Indonesia kan nu aan deze lijst worden toegevoegd!

Medewerkers Ron Blaauw openen Spaans restaurant! >

TGSC
The Gin Sum Club, gevestigd in een imposant bankgebouw in Amsterdamse School-stijl en vooral bekend van de lekkerste gin-tonics en dimsum, gaat veranderen. TGSC op Facebook: ‘Op de dag dat TGSC 1 jaar bestaat maken wij bekend hoe wij verder gaan. Een dubbel gevoel... We hebben een fantastisch mooi restaurant neergezet, maar we zijn niet bang om te veranderen als de mooie stad Haarlem en haar inwoners daar om vragen.’ Volgens eigenaar Thierry Smagge was de drempel te hoog om doordeweeks TGSC te bezoeken: ‘Mensen die hier komen vinden het fantastisch, maar zien het als een avondje uit. Waardoor ze wel in het weekend komen, maar niet zo snel doordeweeks.’

BISTROBAR INDONESIA
TGSC gaat in mei verbouwen. Bistrobar Indonesia krijgt volgens eigenaar Thierry Smagge een jungle-achtige sfeer met veel planten en bamboe aan het plafond. Ron Blaauw en Agus Hermawan worden culinair adviseurs van Bistrobar Indonesia. Hermawan, een Indonesische chef, werkt al sinds 2007 samen met Blaauw. Op de kaart van de Bistrobar komen klassiekers van Blaauws Gastrobar Indonesia, zoals rijsttafels en natuurlijk streetfood. De bistrobar is nog op zoek naar een chef-kok en een chef de partie.

http://www.elleeten.nl/Ho(...)auw-opent-in-Haarlem
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  donderdag 20 april 2017 @ 17:40:49 #197
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_170357325
Mooi zo. Ron's Indonesische Restaurant in Ouderkerk hebben we al bezocht en dat was helemaal prima. ^O^
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 30 april 2017 @ 15:14:17 #198
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_170585360
Flinke fik in de duinen verderop:
http://www.nhnieuws.nl/ni(...)20omtrek%20te%20zien
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 2 mei 2017 @ 14:00:14 #199
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_170631522
Maandag weer eentje. Deze brand was snel onder controle.
https://www.haarlemsdagbl(...)w-zoet-met-duinbrand
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  dinsdag 2 mei 2017 @ 14:00:47 #200
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_170631536
Bevrijdingspop Haarlem 2017, de line-up: ^O^

Programma
http://www.bevrijdingspop.nl/programma/

Blokkenschema 5 mei
http://www.bevrijdingspop.nl/programma/blokkenschema/

Etenswaren & drankjes B:)B :Y)
http://www.bevrijdingspop.nl/festival/eten-en-drinken/

Plattegrond van het festivalterrein

BP17-Plattegrond-768x768.jpg
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')