abonnement Unibet Coolblue
  zondag 2 oktober 2016 @ 12:05:42 #251
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_165705111
Tofu, mosterdsaus, atjar, bieslook. I don't get it
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 2 oktober 2016 @ 12:06:54 #252
438758 zeer
Opritsjniki
pi_165705129
quote:
1s.gif Op zondag 2 oktober 2016 12:05 schreef Molo het volgende:
Tofu, mosterdsaus, atjar, bieslook. I don't get it
dus je bent nu benieuwd?
  zondag 2 oktober 2016 @ 12:26:12 #253
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_165705414
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 12:06 schreef zeer het volgende:

[..]

dus je bent nu benieuwd?
Nee die smaken passen niet bij elkaar vind ik, bedoel ik :P
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 2 oktober 2016 @ 12:27:12 #254
438758 zeer
Opritsjniki
pi_165705425
quote:
1s.gif Op zondag 2 oktober 2016 12:26 schreef Molo het volgende:

[..]

Nee die smaken passen niet bij elkaar vind ik, bedoel ik :P
ok
  zondag 16 oktober 2016 @ 18:36:25 #255
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165995220

Wilde rijststengels geroerbakt met beetje sojasaus, shaoxing rijstwijn, bouillon en suiker. Dan in laten koken cq carameliseren. Afmaken met wat sesamolie. Klaaaaaaar.

Kruising tussen jonge, verse bamboe en witte asperges. Al zijn die beide wel lekkerder.;-)
  zondag 16 oktober 2016 @ 20:22:39 #256
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_165997859
Ik kan me daar zo weinig bij voorstellen, ook bij bamboe. Maar de foto is zoals altijd wel mooi. :)

Zelf vanavond weer eens uitgepakt, voor het eerst alles helemaal zelf bedacht. En het was lekker! Wel basisrecepten van anderen gebruikt natuurlijk, maar je moet ergens mee beginnen. Het smaakte weer erg lekker. De saus bij het hoofdgerecht heb ik niet op foto, maar was héúl lekker. :9

Voorgerecht: pompoenravioli met gorgonzolaschuim, hazelnootcrumble en gefriteerde salie
Hoofdgerecht: lamsrack met port-balsamicosaus, broccolicrčme, geroosterde bloemkool en krokant geroosterde aardappel
Nagerecht: witte chocolademousse-bol met sinasgelei en getemperde chocolade, sinascurd, kardemom-vanilleijs, hazelnootcrumble, chocoladetruffel en pistachetuille







Dus nee, ik kan nog geen mooie quenelle maken :(
  zondag 16 oktober 2016 @ 22:02:05 #257
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_166001635
Nooit? Of deze keer niet?
Misschien jezelf een keer opsluiten met een pan aardappelpuree? ;)
En heb je wel fijne, ouderwetse, eivormige eetlepels?
  zondag 16 oktober 2016 @ 22:04:50 #258
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_166001721
Het is me nog niet vaak gelukt, nee. Dus inderdaad, ik zou er eens een keer op moeten oefenen, maar daar denk ik altijd pas aan als het te laat is. :)
  zondag 16 oktober 2016 @ 22:15:16 #259
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_166002028
Het is natuurlijk ook niet superbelangrijk. Maar aan de andere kant, jouw bordjes zijn vaak zo mooi dat een mooie quenelle toch niet zou misstaan. Dus ik zou zeggen : oefen een keer met iets als aardappelpuree. Misschien eerst een youtubefilmpje kijken om de beweging erin te krijgen? Zo moeilijk is het niet. Ik snap niet zo goed waarom het jou niet lukt, want een mens zou zweren dat je al 10 stapoen verder bent in het borden opmaken....
  zondag 16 oktober 2016 @ 22:20:14 #260
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_166002212
Thanks :) Maar het leuk op het bord plaatsen is natuurlijk wat anders dan zo'n techniekje beheersen. Het meeste pak ik wel vrij vlot op, maar dit dus niet. Maar dat oefenen met aardappelpuree is wel een aardige ja, binnenkort misschien maar eens doen.
  zondag 16 oktober 2016 @ 22:27:29 #261
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_166002526
Het "leuk op een bord plaatsen" is juist veel moeilijker dan zo'n techniekje!
pi_166002735
Ik vind alleen die saus bij het dessert een beetje zonde van de opmaak. Maar verder ziet het er weer prachtig uit. O+
  zondag 23 oktober 2016 @ 16:06:41 #263
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_166148397

Bitterballen van roodgekookt rundvlees


De laatste batch van de kerstbitterballen nog! Sausje erover gooien was esthetisch niet helemaal verantwoord. _O-
Was trouwens een idioot raar en toch lekker sausje, dus schrijf hem even op:
5 el gecondenseerde, zoete kokosmelk
2 el rijstazijn
3 el mayonaise
1 tl hot kerrie madras
1/2 tl mosterdpoeder
1/2 tl zout
1/4 tl versgemalen peper
  zondag 23 oktober 2016 @ 16:13:58 #264
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_166148587
Ballen met wit erover druipende saus, klassiekertje hoor :+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 23 oktober 2016 @ 16:15:30 #265
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_166148653
Ja, spreek het nog effe lekker hardop uit. ;( :)
pi_166160943
Mijn vriend had chips gemaakt. Gekruid met gerookt paprikapoeder, knoflook en zout. :9 Superlekker, maar ik vond de foto ook gewoon tof. :D

  zondag 23 oktober 2016 @ 22:45:30 #267
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_166161123
Ja, al had ik liever meer chips gezien en minder bakje.
Ienieminiportie...
pi_166173706
quote:
14s.gif Op zondag 23 oktober 2016 22:41 schreef Myraela het volgende:
Mijn vriend had chips gemaakt. Gekruid met gerookt paprikapoeder, knoflook en zout. :9 Superlekker, maar ik vond de foto ook gewoon tof. :D

[ afbeelding ]
Heerlijk :9 Hoe had hij het gemaakt? Ik heb het wel eens gemaakt maar dan proefde de chips erg 'poederig' door het gerookte paprikapoeder, dat vond ik niet lekker. Terwijl de chips wel knapperig was.
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_166173986
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 16:39 schreef Lot_1 het volgende:

[..]

Heerlijk :9 Hoe had hij het gemaakt? Ik heb het wel eens gemaakt maar dan proefde de chips erg 'poederig' door het gerookte paprikapoeder, dat vond ik niet lekker. Terwijl de chips wel knapperig was.
Aardappel heel dun op de mandoline, chips gebakken, daarna eerst even laten uitlekken. Daarna door de kruiden (gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder en zout) geschud.
pi_166174006
Ja, ik deed het op vergelijkbare manier dus dat helpt niet :P
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_166174846
Oh, ik had nergens last van. :D Misschien teveel paprikapoeder?
  dinsdag 25 oktober 2016 @ 12:19:28 #272
425665 TravelRose
Keep on dreaming
pi_166190422
Die chips ziet er overheerlijk uit. En die bitterballen trouwens ook.
pi_166398174


Hamburgers met zelfgemaakte broodjes en een zelfgemaakte hartige whisky (laphroaig) karamel saus.
pi_166416341
quote:
0s.gif Op donderdag 3 november 2016 20:16 schreef emmyemmy het volgende:
[ afbeelding ]

Hamburgers met zelfgemaakte broodjes en een zelfgemaakte hartige whisky (laphroaig) karamel saus.
:9
  zaterdag 19 november 2016 @ 23:47:09 #275
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_166768120

Rode kool in de maak


Tweede keer dat ik het maak van verse rode kool. En ook al eens gemaakt met een pakje kant-en-klare rode kool. Vond ik ook lekker. :-) Het is eigenlijk een Indiase pickle, maar wij eten het gewoon als onderdeel van een AVG'tje. Hier met hazenrugfilet en gekruide aardappelpartjes:

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')