quote:Op woensdag 4 mei 2016 11:12 schreef Isegrim het volgende:
Nu weer tostizin door die tostiporno van Robin.
maak jij ze in de pan? En wat voor olie/boter gebruik je dan?quote:Op woensdag 4 mei 2016 13:46 schreef RobinOok het volgende:
Uit zo'n ding krijg je nooit een Robintosti. Onmogelijk.
Een on-geraffineerder rietsuiker product. Is ook niet echt zoet, zit qua smaak beetje tussen palmsuiker en blackstrap malasse in vind ik. Zou eigenlijk liever palmsuiker gebruikt hebben maar had dat niet meer.quote:
Ah ok, nooit van gehoord.quote:Op vrijdag 6 mei 2016 21:16 schreef zeer het volgende:
[..]
Een on-geraffineerder rietsuiker product. Is ook niet echt zoet, zit qua smaak beetje tussen palmsuiker en blackstrap malasse in vind ik. Zou eigenlijk liever palmsuiker gebruikt hebben maar had dat niet meer.
Nee, houd helemaal niet van olie icm sla eigenlijk, krijg je niet echt een frisse salade van imho.quote:Op vrijdag 6 mei 2016 21:18 schreef Molo het volgende:
[..]
Ah ok, nooit van gehoord.
Geen olie door de dressing?
Dat ben ik geloof ik niet helemaal met je eens hoorquote:Op vrijdag 6 mei 2016 21:20 schreef zeer het volgende:
[..]
Nee, houd helemaal niet van olie icm sla eigenlijk, krijg je niet echt een frisse salade van imho.
Probeer het eens.quote:Op vrijdag 6 mei 2016 21:21 schreef Molo het volgende:
[..]
Dat ben ik geloof ik niet helemaal met je eens hoor
M'n moeder ook niet maar dat is nog geen reden om d'r met olie in te smeren .quote:
Klinkt niet lekker, alleen zoet en zuur over de sla, dus nee dank jequote:
lol hardopquote:Op zondag 8 mei 2016 12:55 schreef emmyemmy het volgende:
Ik dacht even dat het een knakworst quiche ofzo was
Hehehehehequote:Op vrijdag 6 mei 2016 23:16 schreef zeer het volgende:
[..]
M'n moeder ook niet maar dat is nog geen reden om d'r met olie in te smeren .
Mooie taart, hoe smaakt hij?quote:Op zondag 8 mei 2016 12:41 schreef zeer het volgende:
[ afbeelding ]
Rabarbertaart op basis van zijdentofu, amandelmeel, rietsuiker en gember. Zonder olie.
Erg lekker. Zijdentofu op deze manier is wat mij betreft de beste benadering van veganistische pudding vulling voor taart.quote:
dat verwachtte ik dus echt niet toen je begon met 'aardappelen, groenten en vlees' heel gaaf!quote:Op vrijdag 13 mei 2016 19:11 schreef vinnypassy het volgende:
Ik had weer eens zin in aardappelen, groenten en vlees. Dus het werd ossenhaas met een rode wijnsaus, geroosterde wortel, wortelpuree en aardappelmousseline.
[ afbeelding ]
Vooral die wortelpuree was waanzinnig lekker. Wortels geroosterd, sjalotje gefruit in boter en olie, dat bij elkaar gedaan met een klein beetje room, boter, een héél klein beetje kaneel en vervolgens gepureerd. Die ga ik zeker vaker maken. De rest was gewoon oké, vlees had net iets korter gemogen.
quote:
OMGquote:Op vrijdag 13 mei 2016 19:11 schreef vinnypassy het volgende:
Ik had weer eens zin in aardappelen, groenten en vlees. Dus het werd ossenhaas met een rode wijnsaus, geroosterde wortel, wortelpuree en aardappelmousseline.
[ afbeelding ]
Vooral die wortelpuree was waanzinnig lekker. Wortels geroosterd, sjalotje gefruit in boter en olie, dat bij elkaar gedaan met een klein beetje room, boter, een héél klein beetje kaneel en vervolgens gepureerd. Die ga ik zeker vaker maken. De rest was gewoon oké, vlees had net iets korter gemogen.
Vooral bolquote:Op vrijdag 13 mei 2016 19:46 schreef Isegrim het volgende:
Ik weet niet hoe lekker Molo er op dit moment nog uitziet hoor.
quote:Op zaterdag 14 mei 2016 14:08 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Afbakbroodje van de Lidl met gravad lax van de Lidl, sausje van zure room van de Lidl, Limburgse mosterd, peper en zout. En lente-uitjes.
Deze week te koop bij de Lidl? Ziet er heerlijk uit!quote:Op zaterdag 14 mei 2016 14:08 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Afbakbroodje van de Lidl met gravad lax van de Lidl, sausje van zure room van de Lidl, Limburgse mosterd, peper en zout. En lente-uitjes.
(Turkse) slager, slager, online, Marks & Spencer foodstore etcquote:
Nog nooit bij eengewone slager gezienquote:Op woensdag 18 mei 2016 20:56 schreef Molo het volgende:
[..]
(Turkse) slager, slager, online, Marks & Spencer foodstore etc
Bij mijn Turkse slager, in mijn Turkse supermarkt. Kost 7,50 de kilo. Schouder weegt tussen de 1,5 en 2 kilo. Beetje veel voor 2 personen en toch eten we het regelmatig. Wegens leuk en lekker en eigenlijk ook best makkelijk.quote:
Da's niksquote:Op woensdag 18 mei 2016 21:02 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Bij mijn Turkse slager, in mijn Turkse supermarkt. Kost 7,50 de kilo. Schouder weegt tussen de 1,5 en 2 kilo. Beetje veel voor 2 personen en toch eten we het regelmatig. Wegens leuk en lekker en eigenlijk ook best makkelijk.
Da's niks? Het is ook een flink bot he.quote:Op woensdag 18 mei 2016 21:04 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Da's niks
Heb een turks slagertje gevonden, denk ik. Keertje kijken
quote:Op zondag 22 mei 2016 13:28 schreef RobinOok het volgende:
Nieuwe trend in huize Robin: de Tostistack! :-)
[ link | afbeelding ]
Volgende keer kijken of ik er 3 op elkaar krijg.
En het smaakte ook gewoon goedquote:Op zondag 22 mei 2016 13:40 schreef RobinOok het volgende:
Klinkt goed! Machego en rauwe ham.
En perfect uitziende tosties klinken nog beter.
Heb je wel eens zo'n tosti gegeten?quote:Op zondag 22 mei 2016 13:54 schreef Molo het volgende:
Ik vind de meeste dingen die Robin maakt heerlijk eruit zien, maar de tosti's doen het niet voor mij. Ach jaaaa, verschil moet er zijn
Same here, terwijl ik op zich wel van tosti houquote:Op zondag 22 mei 2016 13:54 schreef Molo het volgende:
Ik vind de meeste dingen die Robin maakt heerlijk eruit zien, maar de tosti's doen het niet voor mij. Ach jaaaa, verschil moet er zijn
Volkorenbrood met tomaat ertussen? Ja, vind de tomaat ertussen niet lekker. Maar ik hou gewoon ook niet van zoveel vulling ertussen en ik vind de foto er niet smakelijk uit zien.quote:
ik heb jouw tosti's inderdaad nog nooit gegeten neequote:
"Ja, Robin, eigenlijk heb ik nog nooit zo'n rijkgevulde, knapperige pantosti gegeten. Het idee dat ik niet van veel vulling hou zit dus waarschijnlijk alleen maar in mijn hoofd! "quote:
helaas, geloof niet dat ik me daarin kan vindenquote:Op maandag 23 mei 2016 00:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
"Ja, Robin, eigenlijk heb ik nog nooit zo'n rijkgevulde, knapperige pantosti gegeten. Het idee dat ik niet van veel vulling hou zit dus waarschijnlijk alleen maar in mijn hoofd! "
Zoiets dus.
Nee, niet eens - had ik ook niet verwacht. Het was zo lekker dat ik keihard heb zitten schransen en ik hierna vol zat. Behalve die roosjes ligt er ook nog een hele plek broccoli onder, maar die valt op de foto wat weg door de mayo/kip bovenin.quote:Op dinsdag 24 mei 2016 19:11 schreef RobinOok het volgende:
En na de foto schep je op?
Of eet je echt maar 5 broccoliroosjes?
Dat geloof ik. Ik eet ook wel eens vegetarisch, maar geen enkel dierlijk product gaat mij echt niet lukken hoor, daarvoor vind ik het veel te lekker. Betekent dat ook geen kaas en eieren?quote:Op zaterdag 28 mei 2016 19:03 schreef _Multiply86_ het volgende:
Ik eet geen dierlijke producten meer, dus dan is het al snel gezond en superlekker.
Ja klopt, ook geen honing meer bijvoorbeeld. Bevalt mij eigenlijk wel prima! Eerst at ik veel junkfood, dus hele levensstijl eigenlijk omgegooid. Vind het ook weer leuk om bezig te zijn in de keuken.quote:Op zaterdag 28 mei 2016 19:08 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Dat geloof ik. Ik eet ook wel eens vegetarisch, maar geen enkel dierlijk product gaat mij echt niet lukken hoor, daarvoor vind ik het veel te lekker. Betekent dat ook geen kaas en eieren?
Ziet er lekker uit.quote:Op zaterdag 28 mei 2016 18:41 schreef _Multiply86_ het volgende:
Gepofte zoete aardappel, gevuld met een avocado mixje.. en een simpele salade met tahin dressing..
[ afbeelding ]
Eet je hclf?quote:Op zaterdag 28 mei 2016 19:14 schreef _Multiply86_ het volgende:
[..]
Ja klopt, ook geen honing meer bijvoorbeeld. Bevalt mij eigenlijk wel prima! Eerst at ik veel junkfood, dus hele levensstijl eigenlijk omgegooid. Vind het ook weer leuk om bezig te zijn in de keuken.
Lijkt me lekker.quote:Op zaterdag 28 mei 2016 18:41 schreef _Multiply86_ het volgende:
Gepofte zoete aardappel, gevuld met een avocado mixje.. en een simpele salade met tahin dressing..
[ afbeelding ]
Het ziet er iig lekker uitquote:
Zolang je niet ontbijt met suikerwater .quote:Op zaterdag 28 mei 2016 23:09 schreef _Multiply86_ het volgende:
[..]
Ja klopt, nog niet super lang hoor.. maar vind dit wel een goede manier van eten!
Dat is toch veganistisch?quote:Op zaterdag 28 mei 2016 19:14 schreef _Multiply86_ het volgende:
[..]
Ja klopt, ook geen honing meer bijvoorbeeld. Bevalt mij eigenlijk wel prima! Eerst at ik veel junkfood, dus hele levensstijl eigenlijk omgegooid. Vind het ook weer leuk om bezig te zijn in de keuken.
Ja klopt, helemaal geen dierlijke producten eten. Sowieso vond ik kaas toch al niet lekker, behalve over spaghetti ofzo;p en melk dronk ik ook niet dus mis het ook niet.quote:Op zondag 29 mei 2016 08:13 schreef FANN het volgende:
[..]
Dat is toch veganistisch?
Vegetariërs eten meestal wel kaas en eieren.
oe... ook geen kaas en eieren lijkt me best moeilijk maar als je toch al geen kaas lustte scheelt dat weer welquote:Op zondag 29 mei 2016 09:58 schreef _Multiply86_ het volgende:
[..]
Ja klopt, helemaal geen dierlijke producten eten. Sowieso vond ik kaas toch al niet lekker, behalve over spaghetti ofzo;p en melk dronk ik ook niet dus mis het ook niet.
Ja een eitje vond ik wel lekker, maar na alle info die ik heb opgezocht hoef ik dat ook niet meer Als je iets bakt is er wel vervanging voor en qua smaak ook wel maar is natuurlijk niet echt zoals een ei. Ik heb ook echt totaal geen zin meer in vlees enzo. Mis het helemaal niet.quote:Op zondag 29 mei 2016 10:00 schreef FANN het volgende:
[..]
oe... ook geen kaas en eieren lijkt me best moeilijk maar als je toch al geen kaas lustte scheelt dat weer wel
Ik eet ook geen vlees, nou ja, héél soms smokkel ik nog, maar dan gaat het om spekjes in dequote:Op zondag 29 mei 2016 10:11 schreef _Multiply86_ het volgende:
[..]
Ja een eitje vond ik wel lekker, maar na alle info die ik heb opgezocht hoef ik dat ook niet meer Als je iets bakt is er wel vervanging voor en qua smaak ook wel maar is natuurlijk niet echt zoals een ei. Ik heb ook echt totaal geen zin meer in vlees enzo. Mis het helemaal niet.
Ja hangt er natuurlijk vanaf hoe je eet. Ik maak nu niks meer uit pakjes, wat ik voorheen altijd wel deed.. dus dan is het al wel makkelijker. Hoef ik niet steeds op te zoeken of het wel echt vegan is. Maar ik at echt super slecht hoor, dronk ook zo een fles cola op elke dag en veel junkfood, dus nogal logisch dat ik mij nu heel goed en fit voel en ben ook al wat afgevallen(was ook wel nodig) terwijl ik best veel eet. Er zijn ook zoveel leuke blogs en youtubers waar je info vandaan kan halen en makkelijke recepten, dat helpt wel. Ga straks zelf hummus maken, zonder olie. Ben benieuwd of dat een beetje lekker gaat worden;)quote:Op zondag 29 mei 2016 10:15 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik eet ook geen vlees, nou ja, héél soms smokkel ik nog, maar dan gaat het om spekjes in de
stampot ofzo, een paar keer per jaar, maar dat wordt ook steeds minder, de laatste keer heb ik
cashewnoten gebruikt i.p.v. spekjes, was eigenlijk ook wel lekker
Kaas en eieren ben ik nog niet vanaf, zelfs al eet je geen eieren meer, in een heleboel producten
zit ei verwerk... is moeilijk... Vegakaas vind ik écht niet te hachelen en ik ben wel dol op kaas
dus een veganist ga ik nooit worden denk ik. Hoef ik ook niet van mezelf hoor
Ja als je veganistisch wil eten moet je eigenlijk bijna alles zelf maken dat lijkt me ook welquote:Op zondag 29 mei 2016 10:26 schreef _Multiply86_ het volgende:
[..]
Ja hangt er natuurlijk vanaf hoe je eet. Ik maak nu niks meer uit pakjes, wat ik voorheen altijd wel deed.. dus dan is het al wel makkelijker. Hoef ik niet steeds op te zoeken of het wel echt vegan is. Maar ik at echt super slecht hoor, dronk ook zo een fles cola op elke dag en veel junkfood, dus nogal logisch dat ik mij nu heel goed en fit voel en ben ook al wat afgevallen(was ook wel nodig) terwijl ik best veel eet. Er zijn ook zoveel leuke blogs en youtubers waar je info vandaan kan halen en makkelijke recepten, dat helpt wel. Ga straks zelf hummus maken, zonder olie. Ben benieuwd of dat een beetje lekker gaat worden;)
Oh ja ik eet heel lekker. Sommige mensen denken volgens mij dat je elke dag alleen maar salade eet, maar dat is absoluut niet zo;p Heb veel goede sites gevonden met makkelijke recepten. Zelfs ik kan die maken;)quote:Op zondag 29 mei 2016 10:30 schreef FANN het volgende:
[..]
Ja als je veganistisch wil eten moet je eigenlijk bijna alles zelf maken dat lijkt me ook wel
een heel gedoe hoor, maar respect als je het volhoudt
Ik zie ook vaak héle lekkere Veganistische recepten, dus je kán wel lekker eten als je dat wil gelukkig!
Succes met de Hummus maken!
Ze denken ook dat Vegetariërs de hele dag op een worteltje knagen, ach laat zequote:Op zondag 29 mei 2016 10:42 schreef _Multiply86_ het volgende:
[..]
Oh ja ik eet heel lekker. Sommige mensen denken volgens mij dat je elke dag alleen maar salade eet, maar dat is absoluut niet zo;p Heb veel goede sites gevonden met makkelijke recepten. Zelfs ik kan die maken;)
Beter voor het milieu. Als je daar woont dan.quote:Op woensdag 1 juni 2016 18:22 schreef RobinOok het volgende:
Bananenblad is vies en voegt niks toe. Het is gewoon het alufolie van de tropen, voordat alufolie bestond.
quote:Op woensdag 1 juni 2016 17:06 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Indische saucijzenbroodjes
[ afbeelding ]
En ikan pepesan. Mijn eerste poging en ik vond hem wel geslaagd. Weet alleen niet of ik de volgende keer nog bananenblad gebruik.
Ik las al eens ergens dat het weinig toevoegt. Ik wilde het voor de eerste keer wel proberen.quote:Op woensdag 1 juni 2016 18:22 schreef RobinOok het volgende:
Bananenblad is vies en voegt niks toe. Het is gewoon het alufolie van de tropen, voordat alufolie bestond.
Is goed. Wel pas na dat ik nieuw huisje heb gevonden en verhuisd ben! Ik geloof dat ik dan veel eters heb .quote:Op woensdag 1 juni 2016 19:28 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Mag ik een keer bij je komen eten?
Ik wacht geduldigquote:Op woensdag 1 juni 2016 19:34 schreef n0a het volgende:
[..]
Ik las al eens ergens dat het weinig toevoegt. Ik wilde het voor de eerste keer wel proberen.
[..]
Is goed. Wel pas na dat ik nieuw huisje heb gevonden en verhuisd ben! Ik geloof dat ik dan veel eters heb .
Nomnomnom ziet er heerlijk uit.quote:Op woensdag 1 juni 2016 22:24 schreef vinnypassy het volgende:
Ik had weer vrienden over de vloer die lekker wilden eten. Dat is gelukt! Qua presentatie heb ik het wel eens beter gedaan, maar ik deel de foto's toch weer.
Voor: caesarbitterballen (roux met kippenbouillon, ansjovis, knoflook, kip en parmezaan) met gepocheerde kwarteleitjes, de gebruikelijke dressing, little gem en wat parmezaan.
Hoofd: buikspek (met venkelzaad; vier uur in de oven op 140 graden whisky en appelsap en daarna op 200 voor een krokante zwoerd) met zoetzure venkel en pommes duchesse
Na: frambozenbavarois, mango-limoenmousse, merengue, pistachetuille en choco-hazelnootcrumble.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vooral de bavarois uit die vorm krijgen was een drama: ik was te moe en heel licht aangeschoten. Maar smaakte prima: de extra mousse, tuilles en merengues die over waren zijn daarna allemaal opgegaan.
Dat dat ook.quote:
Woah, wat professioneel toch weer!quote:Op woensdag 1 juni 2016 22:24 schreef vinnypassy het volgende:
Ik had weer vrienden over de vloer die lekker wilden eten. Dat is gelukt! Qua presentatie heb ik het wel eens beter gedaan, maar ik deel de foto's toch weer.
Voor: caesarbitterballen (roux met kippenbouillon, ansjovis, knoflook, kip en parmezaan) met gepocheerde kwarteleitjes, de gebruikelijke dressing, little gem en wat parmezaan.
Hoofd: buikspek (met venkelzaad; vier uur in de oven op 140 graden whisky en appelsap en daarna op 200 voor een krokante zwoerd) met zoetzure venkel en pommes duchesse
Na: frambozenbavarois, mango-limoenmousse, merengue, pistachetuille en choco-hazelnootcrumble.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vooral de bavarois uit die vorm krijgen was een drama: ik was te moe en heel licht aangeschoten. Maar smaakte prima: de extra mousse, tuilles en merengues die over waren zijn daarna allemaal opgegaan.
Weet niet meer precies maar: uitje + knoflook fruiten, komijn, koriander, kruidnagel en gerookt paprika poeder, chilipeper, 2-3 tl tomaten puree, blik tomaten, half blik water, 3 el rietsuikermolasse, 2 el rietsuiker, scheutje balsamicoazijn en wat zout.quote:
OMG, ik zie deze post nu pas. Damnquote:Op woensdag 1 juni 2016 22:24 schreef vinnypassy het volgende:
Ik had weer vrienden over de vloer die lekker wilden eten. Dat is gelukt! Qua presentatie heb ik het wel eens beter gedaan, maar ik deel de foto's toch weer.
Voor: caesarbitterballen (roux met kippenbouillon, ansjovis, knoflook, kip en parmezaan) met gepocheerde kwarteleitjes, de gebruikelijke dressing, little gem en wat parmezaan.
Hoofd: buikspek (met venkelzaad; vier uur in de oven op 140 graden whisky en appelsap en daarna op 200 voor een krokante zwoerd) met zoetzure venkel en pommes duchesse
Na: frambozenbavarois, mango-limoenmousse, merengue, pistachetuille en choco-hazelnootcrumble.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vooral de bavarois uit die vorm krijgen was een drama: ik was te moe en heel licht aangeschoten. Maar smaakte prima: de extra mousse, tuilles en merengues die over waren zijn daarna allemaal opgegaan.
Wat grappig. Waar smaakt dat naar?quote:
Voornamelijk de saus .quote:
Idee van masterchef? Ik ging kwijlen bij die afleveringquote:Op zondag 19 juni 2016 20:29 schreef vinnypassy het volgende:
Na: Shannon Bennett's snickers bar met zelfgemaakt vanille-ijs. Ging nog warme choco-caramelsaus overheen, maar dat heb ik niet vastgelegd. Noga had ik beter vandaag kunnen maken of ff op kunnen kloppen om weer stevig te maken. Maar qua smaak...
Yes! Als ik echt helemaal niks te doen weet 's avonds, knal ik er alvast wat van MC AUS S08 doorheen. Toen ik deze zag wist ik dat ik die ook moest maken en zo geschiedde dus.quote:Op zondag 19 juni 2016 20:32 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Idee van masterchef? Ik ging kwijlen bij die aflevering
Ik zat er ook over te denken om die een keer te maken, maar ik werd verdrietig van die gigantische ingredientenlijstquote:Op zondag 19 juni 2016 20:39 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Yes! Als ik echt helemaal niks te doen weet 's avonds, knal ik er alvast wat van MC AUS S08 doorheen. Toen ik deze zag wist ik dat ik die ook moest maken en zo geschiedde dus.
Wel leuk: vriend die kwam eten die niet heel erg van zoetigheid en toetjes houdt, heeft nog extra saus enzo op. Dat is vaak wel een goed teken.
http://tenplay.com.au/cha(...)cipes/lolly-bag-cakequote:Op zondag 19 juni 2016 20:43 schreef vinnypassy het volgende:
Nee, heb je een linkje? Ben wel benieuwd dan.
Uiteindelijk viel deze nog best wel mee hoor. Meeste (suiker, honing, ei) heb ik standaard in huis. Wat pinda's en chocolade erbij en je komt gelijk al heel ver. Zijn wel veel stappen, maar eigenlijk vond ik geen enkel component echt heel moeilijk voor als je geregeld in de keuken staat.
Jeuzes. Ben nu te brak om alles te lezen, maar ik betwijfel of ik dit ooit ga maken hoor.quote:Op zondag 19 juni 2016 20:53 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
http://tenplay.com.au/cha(...)cipes/lolly-bag-cake
Ik vind het er eigenlijk ook helemaal niet lekker uitzien. En het klinkt ook niet heel lekkerquote:Op zondag 19 juni 2016 21:01 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Jeuzes. Ben nu te brak om alles te lezen, maar ik betwijfel of ik dit ooit ga maken hoor.
als dat het enige is.. voor een 'first attempt' is het bewonderenswaardigquote:Op zondag 19 juni 2016 21:31 schreef vinnypassy het volgende:
Yes, die smolt mooi weg. Alleen die noga was dus net te zacht. Ik heb restjes, dus morgen ga ik die proberen weer wat steviger te maken voor een nog mooier resultaat.
Ziet er weer super uit!quote:Op zaterdag 2 juli 2016 20:48 schreef vinnypassy het volgende:
Mijn menukaart wordt steeds uitgebreider. Weer wat nieuwe dingen geprobeerd vandaag en de reacties waren positief:
Voor: zalm eerst gerookt, daarna bedekt met rode biet, appel, zout, suiker en citroen en dus een soort van gravad lax van gemaakt. Daar plakjes van geserveerd met basilicum-dillemayonaise, groene asperge, rode biet, limoenappel en parmezaan-sesamkrokantje. Mijn god, wat was dit lekker!
Hoofd: eendenborstfilet met wortelmousse, peultjes, aardappelchips en juutje. Gewoon goed dit, maar kon niet tippen aan het voorgerecht.
Na: trio van chocolade; brownie (puur), parfait (melk), mousse (wit) met meringue, framboos, gezouten karamelsaus en frambozensaus. Best een hartaanvalletje, maar er mocht niet gepraat worden tijdens het eten omdat het zo lekker was.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
wanneer ga je het konijn slachten en opvreten? dat wil ik wel zienquote:Op zondag 10 juli 2016 15:33 schreef Iwanius het volgende:
Lunch:
[ afbeelding ]
De BBQ aangemaakt en deze laatste spareribs even grillen.
[ afbeelding ]
En het bordje met de overige spareribs als borrelhapje. Ik heb weer mijn best gedaan.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En het eigen meegenomen bestek,rode wijn,de gevulde kommen met een zelfgemaakte spitskoolsalade,
aardappelsalade en natuurlijk stukjes mais.
[ afbeelding ]
Kijk,dat heb je weer goed gedaan iwanius,Je steak met een lekker vetrandje bereiden.Zoals het hoort en lekker groot,sappig en mals!.
[ afbeelding ]
Jeu...het volgeschepte bord met een simpel biertje erbij.
[ afbeelding ]
Wat is dat nou? Even alleen heerlijk acclimatiseren na het eten met een paffert
en een leeg glas? "Hallo Miep,kom eens vullen"
[ afbeelding ]
Kijk...betere werk.Gevuld wijnglas met een Sauternes Château Rieussec. Top!
( en we dommelen een beetje weg terwijl 'Miep' met haar vriendin zich heeft teruggetrokken.)
Het gaat om het eindresultaat.quote:Op maandag 11 juli 2016 19:46 schreef Iwanius het volgende:
Post hier foto's van je kookkunsten!
Dus wat is je punt als ik alles zelf bereid heb? En tis allemaal niet zo moeilijk en simpel eigenlijk.
Dit ja.quote:Op maandag 11 juli 2016 20:39 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Het gaat om het eindresultaat.
Onderstaand is voldoende.
[ afbeelding ]
Oeh, die aardappelpartjes zien er wel héél erg lekker uit!quote:Op vrijdag 15 juli 2016 14:17 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Aardappelpartjes uit de oven met harissa en Ras el Hanout, gegrilde kip met sumak, rode ui, feta, peterselie en een beetje zure room.
[ afbeelding ]
Japanse courgettekoekjes met okonomiyakisaus, kewpie mayo en aonori.
Ziet er goed uit!quote:Op vrijdag 15 juli 2016 14:17 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Aardappelpartjes uit de oven met harissa en Ras el Hanout, gegrilde kip met sumak, rode ui, feta, peterselie en een beetje zure room.
[ afbeelding ]
Japanse courgettekoekjes met okonomiyakisaus, kewpie mayo en aonori.
Boh Heb je een hele grote familie, of heb je de helft ingevroren of heb je ze verkocht?quote:Op dinsdag 12 juli 2016 21:29 schreef mascara-klodder het volgende:
Vandaag een paar sateetjes gemaakt
[ afbeelding ]
Leuk! Ik ben benieuwd wat je er van vindt. De garnaaltjes heb ik van de toko inderdaad.quote:Op zaterdag 16 juli 2016 15:43 schreef Smallish het volgende:
O, en wij gaan vanavond jouw aardappelgerechtje maken, Noa!
Jup!quote:Op zaterdag 16 juli 2016 15:42 schreef Smallish het volgende:
Waar haal je gedroogde garnaaltjes? Toko?
Ja, fijne site, Robin.quote:Op zaterdag 16 juli 2016 23:29 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Jup!
Meer info over hoe en wat : http://www.aziatische-ingredienten.nl/gedroogde-garnalen/
Wat leuk! Vind ik altijd weer even spannend als iemand wat maakt.quote:Op zaterdag 16 juli 2016 22:23 schreef Smallish het volgende:
Noa, heerlijk! Echt een blijvertje. We hebben jouw hoeveelheden gevolgd (ietsje meer dit, ietsje minder dat) maar eigenlijk wel zo ongeveer wat jij aangaf. Gesmuld, houden we er echt in!
Nomquote:Op dinsdag 12 juli 2016 21:29 schreef mascara-klodder het volgende:
Vandaag een paar sateetjes gemaakt
[ afbeelding ]
Oh, cool. Goed te weten. Misschien ween eens een poging wagen dat plan uit te voeren.quote:Op zondag 17 juli 2016 21:22 schreef Curiosity het volgende:
@RobinOok, jij zocht toch laatst wasabikaas?. Vanaf donderdag is het te koop bij de Lidl.
Ze hebben wasabi en sambalkaas.quote:Op zondag 17 juli 2016 21:26 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, cool. Goed te weten. Misschien ween eens een poging wagen dat plan uit te voeren.
Had het ondertussen ook gevonden in de Markthal. Maar Lidl is beter.
Ik kook voor een grote groepquote:Op zaterdag 16 juli 2016 03:01 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Boh Heb je een hele grote familie, of heb je de helft ingevroren of heb je ze verkocht?
Wasabikaas lijkt me niet zoveel aan.quote:
Such artistic much wow very powderquote:Op donderdag 28 juli 2016 20:54 schreef zeer het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zelf gemaakt paprika poeder .
srs al het paprika poeder dat je kunt kopen is vergeleken hiermeequote:
Geen paprikapoeder uit Marokko importerenquote:Op donderdag 28 juli 2016 20:58 schreef zeer het volgende:
[..]
srs al het paprika poeder dat je kunt kopen is vergeleken hiermee
Mooie foto's! Hoe maak je paprika poeder zelf?quote:Op donderdag 28 juli 2016 20:54 schreef zeer het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zelf gemaakt paprika poeder .
Paprika drogen en malen. Heb een fruitdroger/dehydrator en een koffiemolen. That's it .quote:Op donderdag 28 juli 2016 21:05 schreef Elvi het volgende:
[..]
Mooie foto's! Hoe maak je paprika poeder zelf?
Kan ik via jou bestellen?quote:Op donderdag 28 juli 2016 20:59 schreef Crip het volgende:
[..]
Geen paprikapoeder uit Marokko importeren
Stoer man.quote:Op donderdag 28 juli 2016 20:54 schreef zeer het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zelf gemaakt paprika poeder .
Je denkt dat we dat allemaal weggegooid hebben? Snijplank gewoon afgelikt .quote:Op donderdag 28 juli 2016 22:01 schreef Stimorol- het volgende:
Zelf maken en dan verspillen op een snijplank.
Ik wil van alle kruiden die ik gebruik zelf de poeders gaan maken eigenlijk. Galangal, gember, chilipoeder idd. etc. etc. Ben benieuwd of je daarmee ook zo'n enorm veel beter product krijgt.quote:Op vrijdag 29 juli 2016 05:10 schreef RobinOok het volgende:
Je kunt paprika's ook gedroogd kopen. Bij de Turk.
Ik laat ze altijd liggen, maar zal ze eens kopen voor paprikapoeder.
Zelf chilipoeder maken van gedroogde chilipepers deed ik al wel.
Het ziet er juist wel lekker uit! Beetje comfort food structuurquote:Op zaterdag 13 augustus 2016 14:41 schreef RobinOok het volgende:
Topic van de bladzijde afgevallen, dat moeten we niet hebben!
[ afbeelding ]
Lunch/ontbijt van eerder vandaag: Kanda poha (gebakken rijstvlokken)
Eigenlijk ziet het er niet uit, maar toch vind ik het mooi. Waarschijnlijk omdat ik weet dat het lekker is.
Meer info : [url=http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/rijstvlokken/]over rijstvlokken en recept/url]
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zaterdag 20 augustus 2016 19:49 schreef zeer het volgende:
[ afbeelding ]
วุ้นมะม่วงWat tof! En mooie foto!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dankjewel!quote:Op woensdag 24 augustus 2016 15:06 schreef FutureFairytale het volgende:
NOM belina
Ziet er weer fantastisch uit.
Ja! Ga dat sowieso vaker eten. Het ziltige van de feta past er goed bij.quote:Op woensdag 24 augustus 2016 17:13 schreef RobinOok het volgende:
Friet met feta? Is dat echt lekker?
'wat mag t wezen?'quote:Op woensdag 24 augustus 2016 18:46 schreef n0a het volgende:
[..]
Ja! Ga dat sowieso vaker eten. Het ziltige van de feta past er goed bij.
Die met parmezaan, peterselie en knoflook wil ik nog eens proberen. Poutine ook, maar dan moet ik waarschijnlijk zelf cheese curds maken.quote:Op woensdag 24 augustus 2016 23:03 schreef FutureFairytale het volgende:
Patat met parmezaan en peterselie is ook heerlijk.
Of patat met jonge mozzarella en dikke jus (poutine, Canada)
Vandaag gemaakt. Niet vies, maar ik was er niet kapot van. Ga ik niet nog eens maken en ik denk dat ik friet met feta ook maar gewoon langs me heen laat gaan.quote:Op woensdag 24 augustus 2016 23:03 schreef FutureFairytale het volgende:
Patat met parmezaan en peterselie is ook heerlijk.
Las tijdje terug in de Elle Eten dat ze 't met halloumi maakten ipv cheese curdsquote:Op woensdag 24 augustus 2016 23:30 schreef n0a het volgende:
[..]
Die met parmezaan, peterselie en knoflook wil ik nog eens proberen. Poutine ook, maar dan moet ik waarschijnlijk zelf cheese curds maken.
De patatjes zien er te gezond uit. Lijkt wel of er geen vet in zitquote:Op donderdag 25 augustus 2016 20:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Vandaag gemaakt. Niet vies, maar ik was er niet kapot van. Ga ik niet nog eens maken en ik denk dat ik friet met feta ook maar gewoon langs me heen laat gaan.
[ afbeelding ]
quote:Op zondag 28 augustus 2016 17:57 schreef RobinOok het volgende:
Ik zat vroeger uren met mijn moeder in de kleermakerszit aan de salontafel boven een kaarsje omstebeurt een marshmallow te roosteren.
Nee, het lekkerste is het zachte, taaie, zoete.quote:Op zondag 28 augustus 2016 18:51 schreef Myraela het volgende:
Maar het lekkerste aan marshmallows is juist de donkere stukjes na het roosteren.
quote:Op woensdag 31 augustus 2016 10:02 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Gefrituurde kip met wafels en maple syrup. Leek mij altijd een vreemde combinatie, maar ik vond het erg lekker.
Of een burger tussen 2 donuthelften..quote:Op woensdag 31 augustus 2016 11:23 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Ik zag laatst (volgens mij bij Luc Martin) op instagram een burger tussen 2 wafels. Lijkt me ook een vreemde combi, maar volgens mij ook wel heel lekker.
Nee . Ik had het voor het avondeten gemaakt. Is best een flinke portie.quote:Op woensdag 31 augustus 2016 17:22 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Of een burger tussen 2 donuthelften..
nOa; had je t ook echt als ontbijt? Zou t weleens willen proberen maar dan als lunch of avondeten.
Donna hay magazine!quote:Op woensdag 31 augustus 2016 10:02 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Gefrituurde kip met wafels en maple syrup. Leek mij altijd een vreemde combinatie, maar ik vond het erg lekker.
Dat was Luc.quote:Op woensdag 31 augustus 2016 11:23 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Ik zag laatst (volgens mij bij Luc Martin) op instagram een burger tussen 2 wafels. Lijkt me ook een vreemde combi, maar volgens mij ook wel heel lekker.
Texas.quote:Op woensdag 31 augustus 2016 10:02 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Gefrituurde kip met wafels en maple syrup. Leek mij altijd een vreemde combinatie, maar ik vond het erg lekker.
Voor Donna moet er dan nog veel meer wit bij .quote:Op woensdag 31 augustus 2016 18:54 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Donna hay magazine!
Ik was ook erg benieuwd naar deze, dit weekend voor t eerst m'n nieuwe wafelijzer gebruikt dus dit ook maar eens gaan proberen!
*kwijl* Heb je ook grits gehad? Is dat lekker?quote:Op woensdag 31 augustus 2016 21:44 schreef Isegrim het volgende:
Door je plaatje en recept was ik meteen weer hier:
http://thebreakfastklub.com
Ik ben fan. Southern risotto.quote:Op woensdag 31 augustus 2016 22:07 schreef n0a het volgende:
[..]
*kwijl* Heb je ook grits gehad? Is dat lekker?
ziet er gewoon professioneel uitquote:Op woensdag 7 september 2016 20:59 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
Taartje voor m'n verjaardag op het kado van m'n ouders voor m'n verjaardag
Bodem met citroen, gevuld met frangipane, aardbeien mousse er op en vers fruit
Oh lordquote:Op zaterdag 10 september 2016 18:31 schreef vinnypassy het volgende:
Dank je Ik had van de week zin in vis, maar dan niet gebakken, dus heb ik vandaag een voorgerechtjesdag gehouden:
ik wil ditquote:Op zondag 2 oktober 2016 11:34 schreef zeer het volgende:
[ afbeelding ]
Gefrituurde tofu in een beslag van meel, laos, kentjour, chili poeder en paprika poeder en gepaneerd met broodkruim op een broodje met mosterdsaus met daarop wat atjar groenten. Bovenop wat bieslook en verse peper.
goede of gekke combi?quote:
is te bestellenquote:
dus je bent nu benieuwd?quote:Op zondag 2 oktober 2016 12:05 schreef Molo het volgende:
Tofu, mosterdsaus, atjar, bieslook. I don't get it
Nee die smaken passen niet bij elkaar vind ik, bedoel ikquote:
okquote:Op zondag 2 oktober 2016 12:26 schreef Molo het volgende:
[..]
Nee die smaken passen niet bij elkaar vind ik, bedoel ik
Heerlijk Hoe had hij het gemaakt? Ik heb het wel eens gemaakt maar dan proefde de chips erg 'poederig' door het gerookte paprikapoeder, dat vond ik niet lekker. Terwijl de chips wel knapperig was.quote:Op zondag 23 oktober 2016 22:41 schreef Myraela het volgende:
Mijn vriend had chips gemaakt. Gekruid met gerookt paprikapoeder, knoflook en zout. Superlekker, maar ik vond de foto ook gewoon tof.
[ afbeelding ]
Aardappel heel dun op de mandoline, chips gebakken, daarna eerst even laten uitlekken. Daarna door de kruiden (gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder en zout) geschud.quote:Op maandag 24 oktober 2016 16:39 schreef Lot_1 het volgende:
[..]
Heerlijk Hoe had hij het gemaakt? Ik heb het wel eens gemaakt maar dan proefde de chips erg 'poederig' door het gerookte paprikapoeder, dat vond ik niet lekker. Terwijl de chips wel knapperig was.
quote:Op donderdag 3 november 2016 20:16 schreef emmyemmy het volgende:
[ afbeelding ]
Hamburgers met zelfgemaakte broodjes en een zelfgemaakte hartige whisky (laphroaig) karamel saus.
Nom nom nom Hoe was de saus? en heb je daar een recept van? Heb thuis nog een fles laphroig staan.quote:Op donderdag 3 november 2016 20:16 schreef emmyemmy het volgende:
[ afbeelding ]
Hamburgers met zelfgemaakte broodjes en een zelfgemaakte hartige whisky (laphroaig) karamel saus.
heeft toch iets kunstzinnigsquote:Op zondag 20 november 2016 16:31 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Typhusgoudvispuddingvormpjes.
Sorry, moest hier wel ff om lachen.quote:
Ja, heerlijke, sappige plofkoe!quote:Op zondag 11 december 2016 15:01 schreef Yankee het volgende:
Fantastisch, juichen om bio-industrie meuk
ziet er wel zeer aangenaam uitquote:
Vorige keer overheen gelezen. Of gedacht dat ik nog wel ging antwoorden, de bijbehorende blogpast is namelijk al weken bbbbbbijna klaar. Die over Osmanthus bloemknopjes en dit was Champagne jelly met Osmanthus. Uit de vorm geslagen goudvisjes.... Dag later en mbv heet water kwamen ze er beter uit, maar dan met minder strakke lijnen, want smeltend:quote:
Maar het is winter zo donker!quote:Op donderdag 29 december 2016 15:15 schreef RobinOok het volgende:
Enneuh, ik moest weer veel te lang zoeken naar dit topic. Kom op koks, posten!!!
Ja, dat is waar.quote:Op donderdag 29 december 2016 22:03 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Maar het is winter zo donker!
O blegh, daar heb ik nog steeds nachtmerries van.. Mijn vader at die dingen ook altijd en stoomde ze dan mee in de rijstkoker.. En dan lag er altijd precies rijst op mijn bord waar die worst in had gelegen.. Gadver...quote:
haha, geen idee hoe je dat niet lekker kan vinden! :-)quote:Op maandag 2 januari 2017 08:54 schreef MonkNL het volgende:
[..]
O blegh, daar heb ik nog steeds nachtmerries van.. Mijn vader at die dingen ook altijd en stoomde ze dan mee in de rijstkoker.. En dan lag er altijd precies rijst op mijn bord waar die worst in had gelegen.. Gadver...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |