die staat ook nog op mijn todo lijst Waar heb je die wegwerp vormen gevonden?quote:Op zondag 7 augustus 2016 11:41 schreef Trusten het volgende:
Suikerbrood (recept: Levine), bakken ging echt helemaal volgens het boekje en zijn heerlijk. Aanrader
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Besteld bij De Zuidmolen (samen met papieren en plastic broodzakken die ik ook al een tijdje zocht). Ik dacht toen ze binnen kwamen, wat een kleine vormpjes...maar worden uiteindelijk toch twee 'full size' suikerbrodenquote:Op zondag 7 augustus 2016 11:43 schreef computergirl het volgende:
[..]
die staat ook nog op mijn todo lijst Waar heb je die wegwerp vormen gevonden?
Prachtig!quote:Op zondag 7 augustus 2016 11:41 schreef Trusten het volgende:
Suikerbrood (recept: Levine), bakken ging echt helemaal volgens het boekje en zijn heerlijk. Aanrader
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Welke site is het?quote:Op zondag 7 augustus 2016 18:55 schreef utrecht1970 het volgende:
Ik heb een broodbak machine gekregen en nu wil ik bij een molen meel halen.
Als ik op hun site kijk, hebben ze speciaal meel voor broodbak machines en ander meel.
Wat is hier het verschil in?
Ze zijn nu gesloten ivm met vakantie maar ik ben benieuwd waar het verschil in zit.
windotter.nlquote:
broodmixen zit vaak al gist in, eventueel zaden en pitjes of andere smaakmakers en broodverbeteraars zoals gerstemout. Met dat soort mixen kan je supermarktbrood namaken als je dat lekker vindquote:Op zondag 7 augustus 2016 19:35 schreef utrecht1970 het volgende:
[..]
windotter.nl
Oh prut zie net dat ik niet zo goed kan lezen.
Enkelvoudige meelproducten verkopen ze en broodmixen.
Doordat er machine achter stond, ging ik er van uit dat dat speciaal voor de machine was,
Blond
De mix kan al gist, zout e.d bevatten waardoor je alleen nog water toe hoeft te voegen. Het merendeel hier in deze reeks maakt zelf het deeg met eigen verhoudingen van bloem/meel soorten, gist en/of desem etc.quote:Op zondag 7 augustus 2016 19:35 schreef utrecht1970 het volgende:
[..]
windotter.nl
Oh prut zie net dat ik niet zo goed kan lezen.
Enkelvoudige meelproducten verkopen ze en broodmixen.
Doordat er machine achter stond, ging ik er van uit dat dat speciaal voor de machine was,
Blond
Die staat ook op mijn to-do-list. Waar heb je die suikerparels vandaan?quote:Op zondag 7 augustus 2016 11:41 schreef Trusten het volgende:
Suikerbrood (recept: Levine), bakken ging echt helemaal volgens het boekje en zijn heerlijk. Aanrader
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
die heb ik al wel gekocht bij molen de Zandhaasquote:Op zondag 7 augustus 2016 20:43 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Die staat ook op mijn to-do-list. Waar heb je die suikerparels vandaan?
Die hadden ze hier toevallig bij de Aldiquote:Op zondag 7 augustus 2016 20:43 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Die staat ook op mijn to-do-list. Waar heb je die suikerparels vandaan?
Die gebruikte ik meestal. Prima te doen voor een kant en klare mix.quote:Op zondag 7 augustus 2016 21:33 schreef qltel het volgende:
Volgens mij is zo'n broodmix ook zo samengesteld dat het enorm goed rijst.
Ik heb pas een mix van Koopmans gebruikt (van iemand gekregen) en kneden was vrijwel niet nodig. Toch rees het enorm goed.
(deze dus)
[ afbeelding ]
Zeker, hij is heel makkelijk klaar te maken en kan volgen mij vrijwel niet mislukken. (En Waldkorn is erg lekker, vind ik)quote:Op zondag 7 augustus 2016 21:43 schreef Ole het volgende:
[..]
Die gebruikte ik meestal. Prima te doen voor een kant en klare mix.
een week later zekerquote:Op vrijdag 12 augustus 2016 10:42 schreef utrecht1970 het volgende:
Ik gebruik bij broodbakken vaak maar een half zakje gedroogde gist (dr oetker). Hoe lang kan ik het geopende zakje bewaren als je deze goed afsluit.
Ik bak meestal 1x per week brood (weekend) kan ik de gist een week later nog gebruiken?
Droge gist is inactief, die kun je rustig een hele tijd laten liggen.quote:Op vrijdag 12 augustus 2016 10:42 schreef utrecht1970 het volgende:
Ik gebruik bij broodbakken vaak maar een half zakje gedroogde gist (dr oetker). Hoe lang kan ik het geopende zakje bewaren als je deze goed afsluit.
Ik bak meestal 1x per week brood (weekend) kan ik de gist een week later nog gebruiken?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |