abonnement Unibet Coolblue
pi_162566773
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 15:05 schreef Isegrim het volgende:
Niet ontevreden voor eerste poging tot échte baguette:


[ afbeelding ]


[ afbeelding ]

(geen desem)
Mooi ingesneden! O+

Crumbshot paraat toevallig?
Let me see you stripped down to the bone
pi_162566860
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 15:05 schreef Isegrim het volgende:
Niet ontevreden voor eerste poging tot échte baguette:


[ afbeelding ]


[ afbeelding ]

(geen desem)
ziet er beter uit dan mijn misbaksel gister :7
Zijn baguettes eigenlijk altijd hoge hydratatie?
  zaterdag 28 mei 2016 @ 16:36:44 #78
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_162567076
U vraagt, wij draaien.




Moet nog wel regelmatiger, maar dat zit 'm in de vormtechniek.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 28 mei 2016 @ 16:37:22 #79
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_162567090
Computergirl, deze was 75% geloof ik. Recept van WeekendBakery gevolgd.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_162567148
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 16:36 schreef Isegrim het volgende:
U vraagt, wij draaien.


[ afbeelding ]

Moet nog wel regelmatiger, maar dat zit 'm in de vormtechniek.
Mooi! Goeie gaten! :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_162802427
Interessant filmpje! Hij berekent alles heel precies, zelfs de temperaturen.

Somebody that I used to know
pi_162928875
Ter entertainment......lang geleden dat ik zo'n misbaksel gemaakt heb.
Werken met hoge hydratatie is niet mijn ding, recept is van Sinclair workshop (brood met lijnzaad)


De pannenkoek is overigenswel goed van structuur en prima eetbaar


[ Bericht 14% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 12-06-2016 08:20:10 ]
pi_162938551
Mooi hoor!

Ik heb een speltbrood gebakken.

  zondag 12 juni 2016 @ 12:10:13 #84
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_162939718
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 22:03 schreef computergirl het volgende:
Ter entertainment......lang geleden dat ik zo'n misbaksel gemaakt heb.
Werken met hoge hydratatie is niet mijn ding, recept is van Sinclair workshop (brood met lijnzaad)

[ link | afbeelding ]
De pannenkoek is overigenswel goed van structuur en prima eetbaar
[ link | afbeelding ]
Kruim is prachtig!

Anders bakvorm gebruiken voor hoge hydratatie?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_162941745
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 22:03 schreef computergirl het volgende:
Ter entertainment......lang geleden dat ik zo'n misbaksel gemaakt heb.
Werken met hoge hydratatie is niet mijn ding, recept is van Sinclair workshop (brood met lijnzaad)

[ link | afbeelding ]
De pannenkoek is overigenswel goed van structuur en prima eetbaar
[ link | afbeelding ]
Mooi dun gesneden. Met de hand _O_ of met een snijmachine? :@
mag het weten
pi_162942974
quote:
1s.gif Op zondag 12 juni 2016 13:33 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Mooi dun gesneden. Met de hand _O_ of met een snijmachine? :@
met de hand, meestal lukt me dat niet zo goed :+
pi_162943215
quote:
1s.gif Op zondag 12 juni 2016 14:30 schreef computergirl het volgende:

[..]

met de hand, meestal lukt me dat niet zo goed :+
Nice! :7 _O_ Ik krijg altijd ongelijke plakken als ik het brood aansnijd. Wel zo ambachtelijk maar ambachtelijk mijn neus ik vind gelijke plakken brood wel zo fijn. :Y)
mag het weten
pi_162943672
quote:
1s.gif Op zondag 12 juni 2016 12:10 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Kruim is prachtig!

Anders bakvorm gebruiken voor hoge hydratatie?
ik had idd getwijfeld of ik hem gewoon in broodblik zou bakken, maar in principe was mijn strech&fold techniek nog steeds niet goed genoeg denk ik
pi_162945282
Vandaag weer bolletjes gebakken! :Y) Sinds ik een bbm heb geleend, vind ik het een stuk makkelijker en daarmee leuker om af en toe een brood te bakken en te experimenteren met verschillende recepten.

Vandaag heb ik de lichtbruine bollen met lijnzaad van Levine gemaakt. Bij gebrek aan melkpoeder heb ik er twee cupjes koffiemelk doorheen gegooid. Misschien had ik daardoor iets minder water kunnen gebruiken, maar ach, ze smaakten prima. Alleen is de batch iets te hard in de oven gegaan. Er staat nu een tweede batch te rijzen, dus ik zal de oven iets lager zetten.



Afgezien van de harde bovenkant zijn de broodjes net zo zacht als bruine bolletjes uit de winkel, en dat is me nog niet eerder gelukt O+

Verder had ik nog een paar foto's uit mijn archief die ik nog niet had gepost:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 8% gewijzigd door Postbus100 op 12-06-2016 16:26:16 ]
Somebody that I used to know
pi_162945438
quote:
2s.gif Op zondag 12 juni 2016 15:47 schreef Postbus100 het volgende:
Vandaag weer bolletjes gebakken! :Y) Sinds ik een bbm heb geleend, vind ik het een stuk makkelijker en daarmee leuker om af en toe een brood te bakken en te experimenteren met verschillende recepten.

Vandaag heb ik de lichtbruine bollen met lijnzaad van Levine gemaakt. Bij gebrek aan melkpoeder heb ik er twee cupjes koffiemelk doorheen gegooid. Misschien had ik daardoor iets minder water kunnen gebruiken, maar ach, ze smaakten prima. Alleen is de batch iets te hard in de oven gegaan. Er staat nu een tweede batch te rijzen, dus ik zal de oven iets lager zetten.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Afgezien van de harde bovenkant zijn de broodjes net zo zacht als bruine bolletjes uit de winkel, en dat is me nog niet eerder gelukt O+
Ik kijk nooit tussen haar bbm recepten, maar de oven wordt dus niet voorverwarmd voor die bolletjes.
kan best dat jouw oven relatief snel op temperatuur komt

Is de tweede foto in spoiler de binnenkant van de volkoren?
pi_162945763
quote:
1s.gif Op zondag 12 juni 2016 15:54 schreef computergirl het volgende:

[..]

Ik kijk nooit tussen haar bbm recepten, maar de oven wordt dus niet voorverwarmd voor die bolletjes.
kan best dat jouw oven relatief snel op temperatuur komt

Is de tweede foto in spoiler de binnenkant van de volkoren?
Ja, mijn oven heeft wel een flink vermogen, dus zou goed kunnen dat dat de oorzaak is. Ik heb mijn oven nog niet zo lang en ben nog aan het experimenteren welke temperaturen goed werken. Het is een heteluchtoven waarvan ze zeggen dat je die 10% lager moet instellen dan in de recepten staan, maar als ik dat doe bij grotere broden, dan duurt het veel langer voordat het allemaal gaar is dan recepten aangeven, dus soms twijfel ik wel over die indicaties. Plus dat je bij dit recept kan merken dat dit een oude van Levine is toen ze het allemaal nog niet zo nauwgezet omschreef ('oven op hoogste stand' waarbij mijn oven tot 230 graden gaat, maar zij vast 200 graden bedoelt; of '1 1/3 theelepel gist' waarbij theelepels onderling natuurlijk verschillen. Maar ach, als je Levines recepten een beetje kent, kom je er wel uit.

Tweede foto is inderdaad de binnenkant van de volkoren-semolina (dus half volkoren, half semolina).Correctie: ik zie dat het inderdaad twee verschillende broden zijn. Crumbshot is van volkoren-semolina, het hele brood is een 100%volkorenbrood, maar daar heb ik geen crumbshots van (of ze staan op mijn fotocamera, maar ik ben te lui om die nu op te zoeken).

[ Bericht 8% gewijzigd door Postbus100 op 12-06-2016 16:25:12 ]
Somebody that I used to know
pi_162946519
Ik doe brood nooit op hetelucht stand, maar boven/onderwarmte (kan ik tussen kiezen)
Voor mijn gevoel droogt de buitenkant met hetelucht meer uit, waardoor je dan weer meer moeite moet doen met stoom voor de ovenspring. Maar ik weet niet of dat ook klopt.
Met boven/onderwarmte heb ik dan altijd dat de zijkanten van dit soort klein brood altijd zacht blijft
  dinsdag 14 juni 2016 @ 21:45:44 #93
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_163017906
Net dit brood gemaakt.
Gewoon een meergranenbrood uit pakje van het merk Perfekt... was afgeprijst naar 33 cent :D

Smaakt goed. Nu aan het snoepen met goede olijfolie en grof zeezout :9
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_163099431
Ik had actieve roggedesem en tijd dus nog een keer Levine's pistoletjes met walnoot gemaakt. Foto is beetje donker want ze komen net uit de oven maar ze zien er voor mijn doen best goed uit :+

pi_163287602
Berliner Knüppel

http://uitdekeukenvanarde(...)erliner-knuppel.html
Testresultaat: :Y)

[ Bericht 14% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 25-06-2016 15:45:33 ]
  zaterdag 25 juni 2016 @ 14:49:06 #96
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_163287853
Oef, very nice :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_163294994
Mooi!
pi_163359547
Oeh, Computergirl, dat ziet er erg lekker uit :9

Ik heb de laatste tijd een paar keer een pecan-rozijnenbroodje gebakken adh van een recept van Levine:



Is echt heel erg lekker! Er zitten koekkruiden in :9
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_163361027
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2016 00:42 schreef Lot_1 het volgende:
Oeh, Computergirl, dat ziet er erg lekker uit :9

Ik heb de laatste tijd een paar keer een pecan-rozijnenbroodje gebakken adh van een recept van Levine:

[ afbeelding ]

Is echt heel erg lekker! Er zitten koekkruiden in :9
dat brood heb ik nu al 2x bij haar workshops gegeten, en is erg :Y)
Maar je plaatje doet het niet
pi_163463603
http://uitdekeukenvanarde(...)en-havervlokken.html
Bovenstaande recept gebakken, alleen dan alleen met desem
En omdat ik geen talent heb voor vloerbrood heb ik hem maar in broodvorm gebakken.
Het kreng wilde er alleen niet uitkomen :(

Nu al 3 plakjes op. :+
Omdat ze een beetje scheef gesneden waren :9

[ Bericht 29% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 02-07-2016 20:59:32 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')