abonnement Unibet Coolblue
pi_165105124
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2016 09:36 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Boh, ziet er heerlijk uit. Zou ik de gembersiroop kunnen skippen danwel vervangen voor iets anders?
Dank :7
Ik weet niet of je de gembersiroop goed kan vervangen. Ik vond de gembersiroop wel degelijk van toegevoegde waarde voor de 'stickyness' van het suikerbrood :9

Maar ik lees dat je het niet in huis hebt? Misschien beetje suikerwater ofzo maken en laten inkoken? (veel suiker, beetje water)
Somebody that I used to know
pi_165105443
quote:
2s.gif Op maandag 5 september 2016 15:57 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Dank :7
Ik weet niet of je de gembersiroop goed kan vervangen. Ik vond de gembersiroop wel degelijk van toegevoegde waarde voor de 'stickyness' van het suikerbrood :9

Maar ik lees dat je het niet in huis hebt? Misschien beetje suikerwater ofzo maken en laten inkoken? (veel suiker, beetje water)
In dat geval wacht ik tot morgen met het maken, dan haal ik morgen first thing een flesje gembersiroop :D

Leuk topic verder trouwens. Zou graag zelf brood bakken (en dus helemaal niet meer kopen in de winkel), maar ik heb er de tijd niet voor helaas. Tot die tijd lees ik hier wel mee ;)
pi_165105804
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2016 16:16 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

In dat geval wacht ik tot morgen met het maken, dan haal ik morgen first thing een flesje gembersiroop :D

Leuk topic verder trouwens. Zou graag zelf brood bakken (en dus helemaal niet meer kopen in de winkel), maar ik heb er de tijd niet voor helaas. Tot die tijd lees ik hier wel mee ;)
oh maar qua tijd valt het best mee *O* vooral als je kiest voor no-knead en overnight varianten die je alleen tijd kosten tijdens je slaap
pi_165106597
quote:
1s.gif Op maandag 5 september 2016 16:31 schreef computergirl het volgende:

[..]

oh maar qua tijd valt het best mee *O* vooral als je kiest voor no-knead en overnight varianten die je alleen tijd kosten tijdens je slaap
Brood maken kost misschien weinig tijd op de klok, maar het kost wel tijd in je hoofd, als in: het houdt je toch bezig. Tenminste, mij wel.

[ Bericht 0% gewijzigd door Postbus100 op 05-09-2016 17:39:26 ]
Somebody that I used to know
pi_165107412
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2016 16:16 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

In dat geval wacht ik tot morgen met het maken, dan haal ik morgen first thing een flesje gembersiroop :D

Leuk topic verder trouwens. Zou graag zelf brood bakken (en dus helemaal niet meer kopen in de winkel), maar ik heb er de tijd niet voor helaas. Tot die tijd lees ik hier wel mee ;)
Twee eetlepels in het deeg, één voor het invetten :Y
Somebody that I used to know
pi_165110551
quote:
2s.gif Op maandag 5 september 2016 17:10 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Brood maken kost misschien weinig tijd op de klok, maar het kost wel tijd in je hoofd, als in: het houdt je toch bezig. Tenminste, mij wel.
Klopt. Mij ook. Hier ook alleen af en toe op een vrije zondag.
pi_165241618
Tweede keer dat ik het brood in deze gietijzeren pan bak (met bijpassende pot/ deksel). Blij met de ovenspring. Dit keer met een molenmesje geprobeerd het brood in te snijden. Heeft nog wel wat oefening nodig met een beter mesje haha.

Om het brood wat langer houdbaar te maken, heeft het dan een vetstof (boter/ olie) als ingedrient nodig, of is dat een fabel?

  zondag 11 september 2016 @ 11:44:20 #233
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_165242588
Dat is wat ze in de industrie doen. Het is niet zozeer dat het dan langer vers blijft als wel dat het door het mondgevoel langer vers lijkt. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 11 september 2016 @ 11:47:00 #234
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_165242645
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2016 10:42 schreef Martijn1P het volgende:

Om het brood wat langer houdbaar te maken, heeft het dan een vetstof (boter/ olie) als ingedrient nodig, of is dat een fabel?

[ link | afbeelding ]
Dat brood ziet er prima uit.

Vetstof om het brood langer vers te houden is zeker geen fabeltje.Vet/olie stoot water af. Alhoewel dat dus onlogisch klinkt blijft het water hierdoor langer in het brood zitten.
pi_165245779
Oke, duidelijk. Thnx..
pi_165254832
Morgen moet er weer gewerkt worden, dus maar even lunch bolletjes gemaakt
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 11 september 2016 @ 20:59:53 #237
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_165255932
Mooie broodjes!

Wat zijn die zwarte zaadjes, geen maanzaad toch?
pi_165256123
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2016 20:59 schreef qltel het volgende:
Mooie broodjes!

Wat zijn die zwarte zaadjes, geen maanzaad toch?
nee klopt, nigella zaad, dat smaakt ui-achtig
Behoorlijk overheersend dus daarom minder dan de sesam
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 11 september 2016 @ 21:06:06 #239
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_165256229
quote:
1s.gif Op zondag 11 september 2016 21:04 schreef computergirl het volgende:

[..]

nee klopt, nigella zaad, dat smaakt ui-achtig
Behoorlijk overheersend dus daarom minder dan de sesam
Klinkt als iets wat ik ook in huis moet halen, bedankt voor de tip.
pi_165379608
Gisteren simit gebakken volgens het recept in foodies. Ik krijg het idee dat er iets niet klopt aan het recept. Die turkse brood ringen met sesam hebben toch geen harde korst? En ook zijn ze relatief zoet ten opzichte van ons brood?

Het was een lekker broodje wat ik nu had maar volgens mij geen simit.
  zaterdag 17 september 2016 @ 10:51:03 #241
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_165379984
ik ken ze alleen maar met harde korst
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 17 september 2016 @ 11:02:43 #242
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_165380073
Hybride brioche, snufje gewone gist toegevoegd. Zeer blij met resultaat.





Die glans! O+
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_165380382
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2016 10:12 schreef Oceanonix het volgende:
Gisteren simit gebakken volgens het recept in foodies. Ik krijg het idee dat er iets niet klopt aan het recept. Die turkse brood ringen met sesam hebben toch geen harde korst? En ook zijn ze relatief zoet ten opzichte van ons brood?

Het was een lekker broodje wat ik nu had maar volgens mij geen simit.
Ze hebben geen stokbrood-harde korst, maar ook niet echt zacht. Heb je een linkje naar het recept? Heb je de ringen gedipt in zo'n mengsel met jam-achtig spul?
Lang geleden dat ik het gemaakt heb, kan me niet helemaal herinneren of er toen ook nog iets zoets door het deeg zelf ging.
pi_165380412
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 september 2016 11:02 schreef Isegrim het volgende:
Hybride brioche, snufje gewone gist toegevoegd. Zeer blij met resultaat.

Die glans! O+
Mooi! Heerlijk..
pi_165389460
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 september 2016 11:35 schreef Merel1808 het volgende:

[..]

Ze hebben geen stokbrood-harde korst, maar ook niet echt zacht. Heb je een linkje naar het recept? Heb je de ringen gedipt in zo'n mengsel met jam-achtig spul?
Lang geleden dat ik het gemaakt heb, kan me niet helemaal herinneren of er toen ook nog iets zoets door het deeg zelf ging.
Geen linkje maar ben gaan googelen omdat er een achtelijke hoeveelheid gist in zat, 200 g bloem 12 g gist. In het recept van een turkse recepten site zat een normale hoeveelheid gist maar ook zonnebloemolie. Er zat geen vet in mijn recept. Ga ze nog maar eens bakken maar dan volgens het andere recept.
En ja ik had pekmez gebruikt.
pi_165690349
Stilletjes hier :)
Eerste baksel van vandaag: Jeroentjes :P
Zuurdesem bolletjes met olijfzaad
pi_165693242
De zuurdesem had er vandaag niet zo'n zin in dus, maar mijn tweede baksel is me toch mooi geworden! :o O+ :@
Recept van Levine, vloerbrood met hazelnoten
pi_165695063
Prachtig!

Ik heb vandaag twee Franse landbroden gemaakt, ook van Levine. Heerlijk, maar geen foto van gemaakt.
pi_165701710
Mag ik jullie om advies vragen? Ik ben de laatste weken wat aan het proberen om zelf brood te bakken en tot nu toe met succes. Voorzichtig begonnen met focaccia, die was erg lekker. En afgelopen vrijdag een pogachabrood gemaakt met creme fraiche in het deeg. Erg lekker, bijna cake-achtige structuur met een zachte korst.

Volgende maand viert mijn ma zijn verjaardag en ik wil allerlei soorten kroketten maken als diner. Daar wil ik uiteraard zelfgebakken brood bij serveren. Ik heb een fijnrecept voor zachte bolletjes en eentje voor harde kruidenbroodjes, maar ik zou ook nog een mooi rustiek brood willen bakken met een harde knapperige korst.
Ik zie bij jullie echt prachtige broden die er uit zien alsof ze een mooie harde korst hebben, o.a. In de OP.
Wie heeft er een goed advies voor mij en tips en tricks hoe dit te bereiken? Alles welkom :)
pi_165701915
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 08:55 schreef Secricible het volgende:
Mag ik jullie om advies vragen? Ik ben de laatste weken wat aan het proberen om zelf brood te bakken en tot nu toe met succes. Voorzichtig begonnen met focaccia, die was erg lekker. En afgelopen vrijdag een pogachabrood gemaakt met creme fraiche in het deeg. Erg lekker, bijna cake-achtige structuur met een zachte korst.

Volgende maand viert mijn ma zijn verjaardag en ik wil allerlei soorten kroketten maken als diner. Daar wil ik uiteraard zelfgebakken brood bij serveren. Ik heb een fijnrecept voor zachte bolletjes en eentje voor harde kruidenbroodjes, maar ik zou ook nog een mooi rustiek brood willen bakken met een harde knapperige korst.
Ik zie bij jullie echt prachtige broden die er uit zien alsof ze een mooie harde korst hebben, o.a. In de OP.
Wie heeft er een goed advies voor mij en tips en tricks hoe dit te bereiken? Alles welkom :)
het mooiste rustieke brood krijg je volgens mij met zuurdesem, daar heb je misschien nog net tijd genog voor om op te starten.
Een knapperige korst krijg je door te bakken met stoom
Tips, trucs en recepten op bijvoorbeeld
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/p/recepten-index.html
https://www.weekendbakery.com/posts/category/nl/
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')