SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.TipsSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Poolish/Preferment WasdaSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Enkele recepten:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Internetsites voor broodrecepten en informatie:
Vooral de eerste twee zijn aanraders!
http://www.thefreshloaf.com/
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/
http://www.kookjij.nl/recepten/00011078/Brood_-_Bakken.html&1
http://www.broodbakken.startkabel.nl/
http://www.gratiskookboek.be/index.php?page=list&categorie=Broden
http://www.broodrecepten.nl/recepten/maisbrood.htm
De alom populaire no-knead-broodjes (minilot eet ze elke dag ):
http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/
Filmpje van Vincent Talleu :
Wat resultaten van uit het vorige topic
Minilot:
Lot_1
computergirl
monkNL
Zo-is-dat
Mocht je foto er niet in staan, sorry
[ Bericht 8% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 01-05-2016 09:00:25 ]zo hard als een pistoletje?doe eens foto? Ik heb nooit zulke zachte broodjes als dat spul dat je in supermarkt koopt, thuisbakken zonder toevoegingen wordt altijd anders maar tijdens afkoelen verandert ook nog een en ander.quote:Op vrijdag 29 april 2016 22:22 schreef Riann het volgende: [..] Ik heb ze net uit de oven gehaald maar de bovenkant van de broodjes voelt hard aan en dat snap ik eigenlijk niet. Het zou zacht moeten zijn.Ik heb best wat brood zelf gekneed en nu ook al heel veel brood door de broodbakmachine laten kneden, maar ik vind het resultaat vaak redelijk gelijk. De broodbakmachine roert inderdaad meer dan hij echt kneedt, maar hij gaat daar wel geruime tijd mee door, terwijl ik het na 10 minuten écht wel gehad heb.quote:Op vrijdag 29 april 2016 20:25 schreef qltel het volgende:
[..]
Een broodbakmachine kneed niet, maar roert een beetje.. En het brood wat eruit komt valt meestal tegen, vandaar dat de broodbakmachine-mode weer ver voorbij is.
Als ik je een tip mag geven: ga nachtbrood maken. Da's veel beter dan die slecht gerezen bakstenen uit zo'n machine en nog veel makkelijker ook. Filmpje hoe dat moet staat in de OP.
Ik kan van mijn pizzadeeg altijd prachtige vliesjes trekken, dus slecht deeg vind ik het dan nietNiet zo hard als een pistoletje daarna zijn ze iets zachter geworden maar nu zijn ze taai heb ze ook weggegooid. Dit was een foto van gisteravond toen ik ze uit de oven gehaald had.quote:Op vrijdag 29 april 2016 22:50 schreef computergirl het volgende:
[..]
zo hard als een pistoletje?doe eens foto? Ik heb nooit zulke zachte broodjes als dat spul dat je in supermarkt koopt, thuisbakken zonder toevoegingen wordt altijd anders maar tijdens afkoelen verandert ook nog een en ander.Molo
Völlig losgelöstWeggegooid??
Je had ze toch ook gewoon vandaag kunnen oppiepen in de oven?Oh how you'd have a happy life, if you did the things you likenet ofdat ze dan wel lekker zijn nee ik heb een minibolletje van de HEMA uit de vriezer gehaald wat ik nu aan het opeten ben met een zacht gekookt eitje. Dat eet ik elke ochtend.quote:Op zaterdag 30 april 2016 07:43 schreef Molo het volgende:
Weggegooid??
Je had ze toch ook gewoon vandaag kunnen oppiepen in de oven?Molo
Völlig losgelöstAh dat is jammer, nou jaaaa, volgende keer beterquote:Op zaterdag 30 april 2016 07:49 schreef Riann het volgende:
[..]
net ofdat ze dan wel lekker zijn nee ik heb een minibolletje van de HEMA uit de vriezer gehaald wat ik nu aan het opeten ben met een zacht gekookt eitje. Dat eet ik elke ochtend.Oh how you'd have a happy life, if you did the things you likequote:Op zaterdag 30 april 2016 07:40 schreef Riann het volgende:
[..]
Niet zo hard als een pistoletje daarna zijn ze iets zachter geworden maar nu zijn ze taai heb ze ook weggegooid. Dit was een foto van gisteravond toen ik ze uit de oven gehaald had. [ afbeelding ]
Jammer hoor. Ga je nog een broodbak-poging wagen (oefening baart kunst)?Ik ben indertijd afgegaan op reviews e.d., daar kwam hij goed uit. En ik vind inderdaad dat kneden prima gaat. Ik maak meestal brood van 1250 gram, soms kleiner. Daar heeft hij geen enkele moeite mee.quote:Op vrijdag 29 april 2016 22:47 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Ziet er interessant uit, maar hij heeft maar 700W vermogen? Ik dacht altijd dat een beetje brooddeeg minimaal 900W nodig heeft? Er zijn veel lovende reacties, maar ook wel dat de machine bij het kneden van brood het toch moeilijk heeft. Hoe is dat bij jou? En hoeveel gram deeg doe jij in je machine?Wat jammer zeg! Ik vind ze er nog wat bleek uitzien, misschien niet helemaal gaar? En je moet ze wel bestrijken met gesmolten boter (zoals in het recept staat), daar worden ze zachter van. Maar ze blijven inderdaad harder dan zachte bolletjes uit de winkel.quote:Op zaterdag 30 april 2016 07:40 schreef Riann het volgende:
[..]
Niet zo hard als een pistoletje daarna zijn ze iets zachter geworden maar nu zijn ze taai heb ze ook weggegooid. Dit was een foto van gisteravond toen ik ze uit de oven gehaald had. [ afbeelding ]zondag 1 mei 2016 @ 08:56:53 #12douche-eendje
met pulletjeszondag 1 mei 2016 @ 12:11:25 #15Molo
Völlig losgelöstWaar woont u en mag ik een paar sneetjes komen halen?Oh how you'd have a happy life, if you did the things you likezondag 1 mei 2016 @ 12:23:01 #16douche-eendje
met pulletjesNoordhollands dorpje, opschieten want de helft is al opquote:Op zondag 1 mei 2016 12:11 schreef Molo het volgende:
Waar woont u en mag ik een paar sneetjes komen halen?zondag 1 mei 2016 @ 12:24:08 #17Molo
Völlig losgelöstVerdeurie, ik ben nog in pyjama!quote:Op zondag 1 mei 2016 12:23 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Noordhollands dorpje, opschieten want de helft is al op
* Molo stapt dan maar met ongekamd haar en in pyjama in auto, vroemmmmmmmmmOh how you'd have a happy life, if you did the things you likezondag 1 mei 2016 @ 13:58:13 #19Trusten
Welk recept / verhouding gebruik je precies? Mooi brood!quote:Op zondag 1 mei 2016 08:56 schreef douche-eendje het volgende:
[ link | afbeelding ]
Weer een no knead voor vandaag. Binnenkort maar weer eens wat andere broden proberenzondag 1 mei 2016 @ 14:13:54 #20douche-eendje
met pulletjesDie ooit uit de nyt kwam,met een iets aangepaste hoeveelheid en variatie in bloem/meel.quote:Op zondag 1 mei 2016 13:58 schreef Trusten het volgende:
[..]
Welk recept / verhouding gebruik je precies? Mooi brood!
Deze was:
130 g gebuideld tarwemeel
300 g tarwebloem
1/4 tl gist
1 1/4 tl zout
345 g water
Heeft zo'n 14 uur gestaan, vanmorgen gevormd en nog 2 uur rijzen. En in een ovenschaal met deksel in de ovenzondag 1 mei 2016 @ 18:15:55 #21Trusten
quote:Op zondag 1 mei 2016 14:13 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Die ooit uit de nyt kwam,met een iets aangepaste hoeveelheid en variatie in bloem/meel.
Deze was:
130 g gebuideld tarwemeel
300 g tarwebloem
1/4 tl gist
1 1/4 tl zout
345 g water
Heeft zo'n 14 uur gestaan, vanmorgen gevormd en nog 2 uur rijzen. En in een ovenschaal met deksel in de ovenzondag 1 mei 2016 @ 18:17:52 #23douche-eendje
met pulletjes250 graden, 30 minuten met deksel op de schaal en 15 minuten zonder deksel.quote:Op zondag 1 mei 2016 18:16 schreef Trusten het volgende:
[..]
Thanks..! En hoe lang / heet bak je hem dan?zondag 1 mei 2016 @ 19:07:13 #24Mip1988
Ik heb onlangs een combi-stoomoven aangeschaft en merk dat deegwaren het bijzonder goed doen hier in!
Heeft iemand van jullie ervaring in het bakken van brood in een combi-stoomoven?Mijn vriezer begint weer leeg te raken dus dit weekend weer bakken
Heeft een van jullie wel eens iets gebakken van https://www.ploetzblog.de?
Staan hele lekkere broodjes op, maar wel met ingredienten die ik niet ken of hele lange bereidingstijden
misschien nog wel weet ik nog nietquote:Op zaterdag 30 april 2016 08:33 schreef computergirl het volgende:
[..]
Jammer hoor. Ga je nog een broodbak-poging wagen (oefening baart kunst)?douche-eendje
met pulletjesEn ik had al honger ziet er goed uit!quote:Op donderdag 12 mei 2016 06:45 schreef computergirl het volgende:
Mijn vriezer begint weer leeg te raken dus dit weekend weer bakken
Heeft een van jullie wel eens iets gebakken van https://www.ploetzblog.de?
Staan hele lekkere broodjes op, maar wel met ingredienten die ik niet ken of hele lange bereidingstijden
[ afbeelding ]zondag 15 mei 2016 @ 12:11:28 #29douche-eendje
met pulletjesBaksel twee:
https://www.ploetzblog.de(...)meln-handgeschlagen/
Met paté fermenté van 3 dagen oud, en een beetje rogge.
Echt lekker, vers uit de oven met beetje roomboter
[ Bericht 10% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 15-05-2016 12:37:10 ]zondag 15 mei 2016 @ 14:48:05 #31Zo-is-dat
of nie dan?Wat een leuke en mooie broodjes! Nu vind ik t maar saai dat er hier 3 grote broden staan te rijzen, moet ook maar weer eens kleine broodjes maken!
En kaiserbroodjes, tof gedaan!jij maakt altijd hele mooie broden.quote:Op zondag 15 mei 2016 14:48 schreef Zo-is-dat het volgende:
Wat een leuke en mooie broodjes! Nu vind ik t maar saai dat er hier 3 grote broden staan te rijzen, moet ook maar weer eens kleine broodjes maken!
En kaiserbroodjes, tof gedaan!
Er staat nu nog een batch broodjes te rijzen maar daar heb ik fout gemaakt met omrekenen van recept
'Beetje' te nat deegzondag 15 mei 2016 @ 21:14:00 #33Zo-is-dat
of nie dan?
Heb vandaag een keer een broodje met de naad naar boven gebakken om een soort 'natuurlijke' barst te krijgen. T heeft wel wat maar hij had wel wat meer mogen barstenNummer drie!
https://www.ploetzblog.de/2016/04/30/dreikornkrustis/
geen Roggenschrot (mittelgrob) , maar met gewelde havergrutten en havervlokken.
En nu is de diepvries wel weer even gevuldZiet er weer heerlijk uit allemaal. Ik had dit weekend speltbroodjes gebakken uit het boek van Levine. Waren heerlijk.Zijn er mensen die het meel etc online bestellen zo ja waar? Hier (Z-Limburg) vind ik helaas nergens een plek waar ik verschillende soorten meel kan krijgenWow, ziet er groot uit. Hoeveel bloem/meel zit hierin?quote:Op woensdag 18 mei 2016 10:31 schreef Helsinki het volgende:
Ik ook weer eens wat gebakken.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]Somebody that I used to knowwoensdag 18 mei 2016 @ 11:24:02 #39Helsinki
Avec persévérance.Dank!
250 gr tarwebloem
100 gr volkorenmeel
20 gr roggemeel
En ja, bestel zo nu en dan online bij de-zuidmolen.nl . Prima!Oh, dat valt dan wel weer mee. Dacht dat er zo'n 700-800 gr in zat...quote:Op woensdag 18 mei 2016 11:24 schreef Helsinki het volgende:
Dank!
250 gr tarwebloem
100 gr volkorenmeel
20 gr roggemeel
En ja, bestel zo nu en dan online bij de-zuidmolen.nl . Prima!Somebody that I used to knowzo weinig? Brood ziet er groter uitquote:Op woensdag 18 mei 2016 11:24 schreef Helsinki het volgende:
Dank!
250 gr tarwebloem
100 gr volkorenmeel
20 gr roggemeel
En ja, bestel zo nu en dan online bij de-zuidmolen.nl . Prima!Ook niet als je in Duitsland in de supermarkt gaat kijken? Ik rij zelfs wel eens heen en weer en woon onder Amersfoort.quote:Op woensdag 18 mei 2016 11:15 schreef Questular het volgende:
Zijn er mensen die het meel etc online bestellen zo ja waar? Hier (Z-Limburg) vind ik helaas nergens een plek waar ik verschillende soorten meel kan krijgenIs er geen bakkersmolen in de buurt? Of evt een reform winkeltje. Die hebben ook vaak diverse soorten bloem en meel.quote:Op woensdag 18 mei 2016 11:15 schreef Questular het volgende:
Zijn er mensen die het meel etc online bestellen zo ja waar? Hier (Z-Limburg) vind ik helaas nergens een plek waar ik verschillende soorten meel kan krijgenminilot
Nancy boyJemig, wat een leuke! Fraai gevormd ook!quote:Op zondag 15 mei 2016 12:31 schreef computergirl het volgende:
Baksel twee:
https://www.ploetzblog.de(...)meln-handgeschlagen/
[ link | afbeelding ]
Met paté fermenté van 3 dagen oud, en een beetje rogge.
Echt lekker, vers uit de oven met beetje roomboterLet me see you stripped down to the boneEn ik laat per maand anderhalve ton meel uit zuid Limburg komen!quote:Op woensdag 18 mei 2016 11:15 schreef Questular het volgende:
Zijn er mensen die het meel etc online bestellen zo ja waar? Hier (Z-Limburg) vind ik helaas nergens een plek waar ik verschillende soorten meel kan krijgen
Commandeursmolen, Mechelen. Online levert oa. Biovoordeel.NL hun melen (erg nette Service daar sowieso). En natuurwinkels die melen van de nieuwe band verkopen. De nieuwe band gebruikt de melen van de commandeursmolen.zaterdag 21 mei 2016 @ 17:53:58 #46vinnypassy
Everything is in our mind.Ik ben bezig hamburgers te maken. Het enige dat ik aan brood ooit elf heb gebakken, is brioche. Nu zijn ze weer geslaagd.
mooi weer! Bij Masterchef kan je 25000 euri winnen, weet je dat?quote:Op zaterdag 21 mei 2016 17:53 schreef vinnypassy het volgende:
Ik ben bezig hamburgers te maken. Het enige dat ik aan brood ooit elf heb gebakken, is brioche. Nu zijn ze weer geslaagd.
[ afbeelding ]zaterdag 21 mei 2016 @ 17:59:25 #48vinnypassy
Everything is in our mind.Ja, kan ik het niveau gelijk ff opkrikken. Nee, ik betwijfel of ik daar de ad hoc creativiteit voor heb. Blijf voorlopig denk ik nog even lekker thuis kokkerellen.quote:Op zaterdag 21 mei 2016 17:55 schreef computergirl het volgende:
[..]
mooi weer! Bij Masterchef kan je 25000 euri winnen, weet je dat?25000 euroquote:Op zaterdag 21 mei 2016 17:55 schreef computergirl het volgende:
[..]
mooi weer! Bij Masterchef kan je 25000 euri winnen, weet je dat?Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocentGisteren voor het eerst. De recepten bevatten voor mij iets te veel water, ik heb er daardoor er een in een blik gebakken en de ander is een pannekoek geworden.quote:Op donderdag 12 mei 2016 06:45 schreef computergirl het volgende:
Mijn vriezer begint weer leeg te raken dus dit weekend weer bakken
Heeft een van jullie wel eens iets gebakken van https://www.ploetzblog.de?
Staan hele lekkere broodjes op, maar wel met ingredienten die ik niet ken of hele lange bereidingstijden
[ afbeelding ]
Forum Opties Forumhop: Hop naar: