SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.TipsSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Poolish/Preferment WasdaSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Enkele recepten:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Internetsites voor broodrecepten en informatie:
Vooral de eerste twee zijn aanraders!
http://www.thefreshloaf.com/
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/
http://www.kookjij.nl/recepten/00011078/Brood_-_Bakken.html&1
http://www.broodbakken.startkabel.nl/
http://www.gratiskookboek.be/index.php?page=list&categorie=Broden
http://www.broodrecepten.nl/recepten/maisbrood.htm
De alom populaire no-knead-broodjes (minilot eet ze elke dag ):
http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/
Filmpje van Vincent Talleu :
Wat resultaten van uit het vorige topic
Minilot:
Lot_1
computergirl
monkNL
Zo-is-dat
Mocht je foto er niet in staan, sorry
[ Bericht 8% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 01-05-2016 09:00:25 ]zo hard als een pistoletje?doe eens foto? Ik heb nooit zulke zachte broodjes als dat spul dat je in supermarkt koopt, thuisbakken zonder toevoegingen wordt altijd anders maar tijdens afkoelen verandert ook nog een en ander.quote:Op vrijdag 29 april 2016 22:22 schreef Riann het volgende: [..] Ik heb ze net uit de oven gehaald maar de bovenkant van de broodjes voelt hard aan en dat snap ik eigenlijk niet. Het zou zacht moeten zijn.Ik heb best wat brood zelf gekneed en nu ook al heel veel brood door de broodbakmachine laten kneden, maar ik vind het resultaat vaak redelijk gelijk. De broodbakmachine roert inderdaad meer dan hij echt kneedt, maar hij gaat daar wel geruime tijd mee door, terwijl ik het na 10 minuten écht wel gehad heb.quote:Op vrijdag 29 april 2016 20:25 schreef qltel het volgende:
[..]
Een broodbakmachine kneed niet, maar roert een beetje.. En het brood wat eruit komt valt meestal tegen, vandaar dat de broodbakmachine-mode weer ver voorbij is.
Als ik je een tip mag geven: ga nachtbrood maken. Da's veel beter dan die slecht gerezen bakstenen uit zo'n machine en nog veel makkelijker ook. Filmpje hoe dat moet staat in de OP.
Ik kan van mijn pizzadeeg altijd prachtige vliesjes trekken, dus slecht deeg vind ik het dan nietNiet zo hard als een pistoletje daarna zijn ze iets zachter geworden maar nu zijn ze taai heb ze ook weggegooid. Dit was een foto van gisteravond toen ik ze uit de oven gehaald had.quote:Op vrijdag 29 april 2016 22:50 schreef computergirl het volgende:
[..]
zo hard als een pistoletje?doe eens foto? Ik heb nooit zulke zachte broodjes als dat spul dat je in supermarkt koopt, thuisbakken zonder toevoegingen wordt altijd anders maar tijdens afkoelen verandert ook nog een en ander.Molo
Völlig losgelöstWeggegooid??
Je had ze toch ook gewoon vandaag kunnen oppiepen in de oven?Oh how you'd have a happy life, if you did the things you likenet ofdat ze dan wel lekker zijn nee ik heb een minibolletje van de HEMA uit de vriezer gehaald wat ik nu aan het opeten ben met een zacht gekookt eitje. Dat eet ik elke ochtend.quote:Op zaterdag 30 april 2016 07:43 schreef Molo het volgende:
Weggegooid??
Je had ze toch ook gewoon vandaag kunnen oppiepen in de oven?Molo
Völlig losgelöstAh dat is jammer, nou jaaaa, volgende keer beterquote:Op zaterdag 30 april 2016 07:49 schreef Riann het volgende:
[..]
net ofdat ze dan wel lekker zijn nee ik heb een minibolletje van de HEMA uit de vriezer gehaald wat ik nu aan het opeten ben met een zacht gekookt eitje. Dat eet ik elke ochtend.Oh how you'd have a happy life, if you did the things you likequote:Op zaterdag 30 april 2016 07:40 schreef Riann het volgende:
[..]
Niet zo hard als een pistoletje daarna zijn ze iets zachter geworden maar nu zijn ze taai heb ze ook weggegooid. Dit was een foto van gisteravond toen ik ze uit de oven gehaald had. [ afbeelding ]
Jammer hoor. Ga je nog een broodbak-poging wagen (oefening baart kunst)?Ik ben indertijd afgegaan op reviews e.d., daar kwam hij goed uit. En ik vind inderdaad dat kneden prima gaat. Ik maak meestal brood van 1250 gram, soms kleiner. Daar heeft hij geen enkele moeite mee.quote:Op vrijdag 29 april 2016 22:47 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Ziet er interessant uit, maar hij heeft maar 700W vermogen? Ik dacht altijd dat een beetje brooddeeg minimaal 900W nodig heeft? Er zijn veel lovende reacties, maar ook wel dat de machine bij het kneden van brood het toch moeilijk heeft. Hoe is dat bij jou? En hoeveel gram deeg doe jij in je machine?Wat jammer zeg! Ik vind ze er nog wat bleek uitzien, misschien niet helemaal gaar? En je moet ze wel bestrijken met gesmolten boter (zoals in het recept staat), daar worden ze zachter van. Maar ze blijven inderdaad harder dan zachte bolletjes uit de winkel.quote:Op zaterdag 30 april 2016 07:40 schreef Riann het volgende:
[..]
Niet zo hard als een pistoletje daarna zijn ze iets zachter geworden maar nu zijn ze taai heb ze ook weggegooid. Dit was een foto van gisteravond toen ik ze uit de oven gehaald had. [ afbeelding ]zondag 1 mei 2016 @ 08:56:53 #12douche-eendje
met pulletjeszondag 1 mei 2016 @ 12:11:25 #15Molo
Völlig losgelöstWaar woont u en mag ik een paar sneetjes komen halen?Oh how you'd have a happy life, if you did the things you likezondag 1 mei 2016 @ 12:23:01 #16douche-eendje
met pulletjesNoordhollands dorpje, opschieten want de helft is al opquote:Op zondag 1 mei 2016 12:11 schreef Molo het volgende:
Waar woont u en mag ik een paar sneetjes komen halen?zondag 1 mei 2016 @ 12:24:08 #17Molo
Völlig losgelöstVerdeurie, ik ben nog in pyjama!quote:Op zondag 1 mei 2016 12:23 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Noordhollands dorpje, opschieten want de helft is al op
* Molo stapt dan maar met ongekamd haar en in pyjama in auto, vroemmmmmmmmmOh how you'd have a happy life, if you did the things you likezondag 1 mei 2016 @ 13:58:13 #19Trusten
Welk recept / verhouding gebruik je precies? Mooi brood!quote:Op zondag 1 mei 2016 08:56 schreef douche-eendje het volgende:
[ link | afbeelding ]
Weer een no knead voor vandaag. Binnenkort maar weer eens wat andere broden proberenzondag 1 mei 2016 @ 14:13:54 #20douche-eendje
met pulletjesDie ooit uit de nyt kwam,met een iets aangepaste hoeveelheid en variatie in bloem/meel.quote:Op zondag 1 mei 2016 13:58 schreef Trusten het volgende:
[..]
Welk recept / verhouding gebruik je precies? Mooi brood!
Deze was:
130 g gebuideld tarwemeel
300 g tarwebloem
1/4 tl gist
1 1/4 tl zout
345 g water
Heeft zo'n 14 uur gestaan, vanmorgen gevormd en nog 2 uur rijzen. En in een ovenschaal met deksel in de ovenzondag 1 mei 2016 @ 18:15:55 #21Trusten
quote:Op zondag 1 mei 2016 14:13 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Die ooit uit de nyt kwam,met een iets aangepaste hoeveelheid en variatie in bloem/meel.
Deze was:
130 g gebuideld tarwemeel
300 g tarwebloem
1/4 tl gist
1 1/4 tl zout
345 g water
Heeft zo'n 14 uur gestaan, vanmorgen gevormd en nog 2 uur rijzen. En in een ovenschaal met deksel in de ovenzondag 1 mei 2016 @ 18:17:52 #23douche-eendje
met pulletjes250 graden, 30 minuten met deksel op de schaal en 15 minuten zonder deksel.quote:Op zondag 1 mei 2016 18:16 schreef Trusten het volgende:
[..]
Thanks..! En hoe lang / heet bak je hem dan?zondag 1 mei 2016 @ 19:07:13 #24Mip1988
Ik heb onlangs een combi-stoomoven aangeschaft en merk dat deegwaren het bijzonder goed doen hier in!
Heeft iemand van jullie ervaring in het bakken van brood in een combi-stoomoven?Mijn vriezer begint weer leeg te raken dus dit weekend weer bakken
Heeft een van jullie wel eens iets gebakken van https://www.ploetzblog.de?
Staan hele lekkere broodjes op, maar wel met ingredienten die ik niet ken of hele lange bereidingstijden
Forum Opties Forumhop: Hop naar: