abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 10 november 2000 @ 17:03:56 #1
3489 Prediker
Alles is ijdelheid
pi_459035
Geachte redactie,

Voor de levendigheid van uw programma is het beter de nominatie en wegstem procedure te wijzigen. Dat de bewoners elkaar moeten nomineren voor VERTREK is goed (anders krijg je alleen maar geslijm), maar u zou de kijkers beter kunnen laten kiezen wie van de genomineerden zij ERIN willen houden.

Kijkers zijn nu eenmaal eerder geneigd te bellen voor aansprekende figuren zoals Mohammed Ali en Ed, dan voor mensen van wie de aanwezigheid niet opgemerkt wordt (bijvoorbeeld Kim). Kenmerkend is dat Mohammed Ali, Ed, en nu Robin, hoog staan in zowel sympathie-lijstes als antipathie-lijstjes. Dus als u de kijkers vraagt hun antipathie kenbaar te maken stemmen ze in meerderheid op dezelfde mensen als wanneer u vraagt naar sympathie (het zijn alleen andere kijkers).

Bovendien lijkt het mij dat een sympathie-stemming u meer telefoontjes oplevert dan een antipathie-stemming.

pi_459048
Hier ben ik het dus volkomen mee eens!!!!
  vrijdag 10 november 2000 @ 17:09:45 #3
1169 BigDick
size DOES matter
pi_459052
met zo'n systeem zouden Ali en Ed er nog in zitten!

namelijk, alle stemmers die nu tegen Ed gestemd hebben zouden dan over de drie anderen verdeeld zijn, en Ed zijn fans hadden hem er met gemak ingehouden.


zou leuker inderdaad

de cursus "omgaan met teleurstellingen" is tot onze spijt afgelast
pi_459074
Dat is dus eigenlijk het systeem wat ze bij de Bus 1 hadden...eerlijker idd..
  vrijdag 10 november 2000 @ 17:15:33 #5
262 Re
Kiss & Swallow
pi_459080
zoiets heet "De Bus"
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_459108
Het nu gekozen systeem geeft ruimte voor maniputatie door de productie.

Een systeem wat geen ruimte laat voor wat voor manipulatie dan ook, zou de productie wel erg slecht uitkomen.

Het aangehaalde vergelijk met de Bus gaat niet helemaal op natuurlijk. Ook daar kunnen de stemmen ruim gemanipuleerd worden.

  vrijdag 10 november 2000 @ 17:32:55 #7
1571 marky
Heerlijk.... sleur
pi_459137
Foute constructie. De redaktie van het programma zou op die manier veel makkelijker de publieke oppinie kunnen sturen. Niet iedereen heeft internet en kan dan ook niet alles waarnemen. De redaktie kan dan een keer een beeld uitzenden van iemand die iets vreselijk smerigs over een ander zegt en dan ligt die persoon er zo uit. Het systeem nu heeft ook fouten maar is wel het meest controleerbare systeem.

Ed had er nooit met dit systeem ingebleven en ook Ali niet. Alles draait om de indruk die de redaktie van iemand geeft. Het publiek reageert daarop.

  vrijdag 10 november 2000 @ 17:39:22 #8
3489 Prediker
Alles is ijdelheid
pi_459153
quote:
Op 10 november 2000 17:32 schreef marky het volgende:
De redaktie kan dan een keer een beeld uitzenden van iemand die iets vreselijk smerigs over een ander zegt en dan ligt die persoon er zo uit.
Nee, want het publiek kan dan juist geen mensen er meer uitstemmen.

Overigens denk ik niet dat de redactie opzettelijk een verkeerd beeld van iemand geeft. Vorige BB-bewoners hebben daar nooit over geklaagd. En de redactie is ook niet gebaat bij manipulatie van stemmen. De redactie wil op jacht naar kijkcijfers juist graag doen wat de kijker vraagt.

pi_459476
Gewoon iedereen er 100 dagen inhouden, alleen 1x per week doorgeven wie de populairste is
  vrijdag 10 november 2000 @ 20:08:51 #10
6313 Bad_Brother
Bijna weer online...
pi_459574
Bellen voor je favoriet.. heel goed!

Waarschijnlijk dachten die 66% die gebeld hebben voor Ed misschien dat ze belden om hem ERIN te houden... misschien keken deze mensen ook vaak de bus.

Net als in Amerika zou Ed Gore dus een RECOUNT van de votes moeten eisen.

Ali & Ed terug... Desiree & Kim eruit. En gooi als bonus Georgie maar over het hek. Wacht ik 'm daar wel op met m'n castratie-setje.

Jullie maken emailakties voor geiten en kippen.. ik denk dat jullie nu maar eens moeten laten zien hoever jullie invloed werkelijk gaat.

Nieuwe regel: bel voor de persoon die je in het huis wil houden.

Ik zie het helemaal zitten.. zo doe je het ook bij het Eurovisie songfestival.. daar ga je ook niet zitten bellen om een land NIET te laten winnen, maar bel je voor het mooiste lied.

Ik steun elke aktie..

Bad-Brother.com

Save your breath... use it to blow up your date!
  dinsdag 28 november 2000 @ 18:01:30 #11
3489 Prediker
Alles is ijdelheid
pi_501507
Om niet weer een nieuw topic te openen, plaats ik mijn opmerking maar hier:

Over het algemeen vind ik dat BB-redactie het niet zo slecht doet (ze hebben een redelijk interessante groep samengesteld; de tv-uitzendingen zijn goede samenvattingen van wat er gebeurt; etc, Wel jammer van lullige weekopdrachten, teveel contact met buitenwereld, teveel feestjes, etc.), maar:

Ze gaan eindeloos stom en tactloos om met de bewoners. Dat schrijfincident met Koos veroorzaakte al bijna zijn opstappen. Nu ziet het er naar uit dat Hieke werkelijk gaat.

Een BB-redactrice schijnt zelfs tegen Hieke gezegd te hebben dat ze op de buitenwereld stiekum overkomt, etc. Al zou dat zo zijn, dan kan je dat nog niet zo brengen.

Ik had begrepen dat er een psycholoog verbonden was aan de BB-redactie. Zulke gesprekken kunnen beter door zo iemand gevoerd worden. En niet door iemand die zomaar haar mening geeft over hoe negatief volgens haar de buitenwereld over Hieke denkt. Geen wonder dat ze geen enkele lol meer in het BB-huis heeft.

Net zo als Koos na zijn behandeling naar aanleiding van zijn geschrijf.

De bewoners hebben niet alleen heimwee, maar leven ook in angst over hoe de buitenwereld hen ziet. De enige informatie die ze daarover krijgen komt via de BB-redactie.

Als de bewoners zich kinderachtig of respectloos behandeld voelen door de redactie zijn ze snel weg. Helemaal als ze van de redactie negatieve berichten krijgen over hoe het publiek hen ziet. Dan is er voor hen geen enkele reden meer om aan het programma mee te blijven werken.

pi_502331
Maar Prediker dat is nu juist de opzet, ze zitten helemaal niet te wachten op een hechte groep maar willen bonje in de tent! Ga maar na, als er leven in de brouwerij is dan schieten de kijkcijfers als een komeet omhoog, zoals bij de weigering om te vertrekken van Ed. De groep is in hun ogen veel te gezapig en lui (dat kunnen we ook moeilijk ontkennen) en op die manier haken er steeds meer kijkers af, er moet dus wat gebeuren.

Dat is ook de reden dat er zoveel alcohol naar binnen wordt gegooid, daardoor worden de muurtjes afgebroken en komen de emoties naar boven, zoals we weten is dat bij Robin, Ferdy en Hieke al gebeurd.

Daarom krijgt de een ook meer priveleges dan de ander, dat zet kwaad bloed en zet de bewoners onderling tegen elkaar op. Ed mocht ter voorbereiding voor zijn speech alles gewoon opschrijven, hij zat in de DBK later met een handvol volgeschreven vellen papier, maar toen Ed de deur uit was moest Koos de schrijfspullen inleveren.

Robin, Dees, Georgie en Kim mochten weer apart films kijken met de nodige versnaperingen omdat 3 van hen genomineerd waren, wat op zich toch een eigenaardige reden is om met zoiets te belonen, de andere genomineerden hebben immers nooit iets gekregen. Dees mocht haar hond een nachtje te logeren hebben.

Dees kon na een live uitzending gewoon een gesprek met us mam hebben door de schutting, want haar moeder kon zo maar het terrein oplopen, wat toch vreemd is, met al die extra bewaking op zo'n avond!

Robin ging vorige week helemaal uit z'n dak toen pa over kwam vliegen, daarop was hij geattendeerd door zijn zus die van buiten de hekken volop naar hem stond te roepen, waar ze alle gelegenheid toe kreeg, want daar werd niets van gezegd.

Van de week kwam er weer een hele wielerploeg voor hem langs, daar hebben ze geloof ik uiteindelijk wel een opmerking over gemaakt, maar vervolgens is de redactie die wielerploeg wel gaan intervieuwen en dat intervieuw hebben ze op de site geplaatst! Kijk dan ben je in elk geval niet voor joker gekomen nietwaar.

Vergelijk dat met Ferdi die nog geen enkele keer iets heeft gehoord van het thuisfront en die duidelijk toonde jaloers te zijn op Dees omdat die, na al een avond films gekeken te hebben ook nog eens haar hond op visite mocht hebben.

Ferdi komt er in de DBK eerlijk voor uit ontzettend veel behoefte te hebben aan z'n familie en vrienden. Dat zenden ze dan expres uit zodat het thuisfront zich uiteraard geroepen voelt om meteen een bliksem bezoek te organiseren. En als die mensen er dan staan na een lange reis dan gaat BB ineens op z'n strepen staan en maant Ferdi na een paar keer brullen over en weer direct naar binnen toe.

Dat valt toch moeilijk een consequent beleid te noemen. Ze doen dat dan ook gewoon om hem op te naaien, want als ze dat contact tussen Ferdi en het thuisfront echt niet hadden gewild dan hadden ze zijn verzoek nl. niet uitgezonden!

En wat die BB medewerkster vandaag in de DBK allemaal tegen Hieke heeft gezegd is ook gewoon puur jennen, ze deden vorig jaar exact hetzelfde bij Mona, die evenmin een favoriet was van Hummie als Hieke dat is. Hummie is notabene gisteren lange tijd in het huis aanwezig geweest, waarom heeft zij dan geen gesprek met Hieke gehad? Nee, het zgn. voorwerk laat ze doen door een van haar onderdanen zodat zij Hieke morgen of op een andere dag deze week alleen nog even de genadeklap hoeft te geven. Hummie heeft allang in haar hoofd wie er moet winnen net zoals dat vorig jaar met Bart het geval was.

Er zijn zoveel dingen waarop de medewerkers en niet te vergeten de internet redactie de bewoners en ons in een bepaalde richting kunnen manipuleren, kritisch kijken is dan ook een must, zo las ik vandaag b.v. in de streamverslagen dat de bewuste medewerkster Marijke, zelfs tegen Ferdi had gezegd, "jij gaat ons nog haten".

Dit is dus nog niks! ze hebben nog veel meer voor de bewoners in petto om zo de boel op te ruien en er voor te zorgen dat de kijkcijfers weer omhoog gaan!

pi_502349
En wat te denken van BB1-Bart vorig jaar, die nadat zijn 'liefje' was vertrokken een heel regiment cavalerie-malloten achter de schutting kreeg met een ere-saluut - en wat blijft er voor Georgie over met z'n luddevedu ?

Het is precies zoals je het zegt, Bep, en jammer dat Ed er niet meer is, want het regime wordt feller, naarmate het verzet groter wordt - dat had nog mooie echte duels kunnen geven tussen éénling en Systeem.
De essentie van "1984" van G. Orwell.

  † In Memoriam † woensdag 29 november 2000 @ 01:12:29 #14
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_502360
quote:
Op 29 november 2000 00:54 schreef Tante Bep het volgende:
Maar Prediker dat is nu juist de opzet, ze zitten helemaal niet te wachten op een hechte groep maar willen bonje in de tent!
Precies! En wij óók'! Niet dan?

BB gooit gewoon wat olie op het vuur hier en daar en 'pakt' de op het moment bij de kijkers minst populaire bewoners zo nu en dan nog ff extra hard aan. Heb ik persoonlijk niet in het minst problemen mee.
Dit wíllen we toch? BB-redactie is oké, olé olé.

Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  woensdag 29 november 2000 @ 13:34:15 #15
3489 Prediker
Alles is ijdelheid
pi_503182
quote:
Op 29 november 2000 00:54 schreef Tante Bep het volgende:
Maar Prediker dat is nu juist de opzet, ze zitten helemaal niet te wachten op een hechte groep maar willen bonje in de tent!
(...) ze hebben nog veel meer voor de bewoners in petto om zo de boel op te ruien en er voor te zorgen dat de kijkcijfers weer omhoog gaan!
Ik ben het wel eens met de reactie van Tante Bep en anderen, maar ik vind niet de bewoners gejend moeten worden. Dat het zwaar is, zo zwaar dat er irritaties komen, etc, dat moet komen van de spelregels en de strikte naleving ervan.

Ik denk ook dat de BB-redactie soms wat meer vuurwerk wil, maar ik denk niet dat ze willen dat er bewoners opstappen buiten de nominaties om.

  woensdag 29 november 2000 @ 13:53:39 #16
1571 marky
Heerlijk.... sleur
pi_503244
quote:
Op 29 november 2000 13:34 schreef Prediker het volgende:
Ik ben het wel eens met de reactie van Tante Bep en anderen, maar ik vind niet de bewoners gejend moeten worden. Dat het zwaar is, zo zwaar dat er irritaties komen, etc, dat moet komen van de spelregels en de strikte naleving ervan.

Ik denk ook dat de BB-redactie soms wat meer vuurwerk wil, maar ik denk niet dat ze willen dat er bewoners opstappen buiten de nominaties om.


Wat ze gisteren met Hieke en Ferdi aan het doen zijn is een gevaarlijk spelletje. Wat ze Hieke op dit moment aandoen is haast karaktermoord. Ze wordt volledig afgebrand. Ik denk ook niet dat het ook maar iets te maken heef met populariteit of i.d.
Er wordt met moetwil een iemand kapot gemaakt. Ferdi kan zich nog in enige maten plooien maar Hieke is eigenlijk al over het randje geduwd door de redaktie. Het enige wat haar nog rest is de kont volledig tegen de krip te gooien en zich geen moer meer aantrekken van de redaktie.

En dat kan hele leuke TV leveren. wat dan eigenlijk weer zou inhouden dat de redaktie hoopt dat deze twee mensen er nog effe inblijven. Want de rest van de groep stelt meer en meer teleur.

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')