abonnement Unibet Coolblue
pi_162068511
Ik heb een nijntje wekker gegevensl aan jan want die is voor grote jongens en die hebben geen speen. Halve minuut jengelen en misschien nog 2x gevraagd klaar

Teun is zelf gestopt wilde niet meer dus teun met 20 maanden er af en jan met 26 maanden ofzo
pi_162069246
Hier was hij dus ook kwijt geraakt tijdens het verschonen van het bed.
We hebben hem toen 's avonds nog gevonden en klaar gelegd voor als Ow zou komen. Dat gebeurde dus niet.

Hopelijk lukt t ook zo makkelijk daar :)
pi_162099451
Vraagje..

Mama's die met een peuter zijn verhuisd, hoe hebben jullie je peuter hierop voorbereid? Ik weet niet zo goed wat hij er precies van zal begrijpen als ik uitleg dat we naar een ander huis gaan.

En hoe hebben jullie het aangepakt bij het overstappen naar een andere kdv? Hij gaat sowieso uitdelen en wennen bij de andere opvang.
pi_162100521
W was toen nog net geen peuter, 22 mnd. We hebben het haar verteld en boekjes voorgelezen over verhuizen. Verder is ze wel een paar keer in t nieuwe huis wezen kijken.
Als eerste haar kamer afgemaakt en we hebben er 1 nachtje gelogeerd in campingbedje.
Op de dag van de verhuizing is zij met oma als eerste gegaan en is meteen haar commode en bed verhuisd. Is zonder problemen gegaan eigenlijk..
Wennen kdv ging ook makkelijk, maar ze moest sowieso verhuizen van babygroep naar peutergroep, dat scheelt misschien..
pi_162100626
Ze heeft trouwens zelf geholpen met haar koffertje speelgoed inpakken en in nieuwe huis uitpakken
(Ik was hoogzwanger rond die periode, das niet echt handig..)
pi_162100825
Ow was anderhalf, we zijn vaak gaan kijken en vertelde hem altijd dat daar z'n nieuwe huis zou komen.
We hebben hem tijdens de verhuizing een dag naar oma gebracht.
We hadden alle meubels hetzelfde gelaten (en pas twee weken later veranderd) en zoveel mogelijk hetzelfde neer gezet. Het ging eigenlijk verder heel makkelijk. :)
pi_162101308
Femke was ook anderhalf toen wij verhuisden, en Lars 4,5... We zijn slechts 300m verderop verhuisd, dus de buurt was eigenlijk nog hetzelfde. We hebben ze 's ochtends vanuit het oude huis naar het kdv/school gebracht, overdag verhuisd, en nadat we ze 's avonds opgehaald hadden, zijn we naar het nieuwe huis gegaan, en het was eigenlijk alsof dat de normaalste zaak van de wereld was. Ze zijn ook gewoon gaan slapen in hun bedjes in hun nieuwe kamertjes, alsof we daar altijd al woonden.
Wat ze mogelijk het gekst vonden was dat opa en oma (die hadden helpen verhuizen) er 's avonds waren op een doordeweekse dag.

Onze kat had er meer moeite mee :)
pi_162101654
Bij ons zit ook een verhuizing er asn te komen. Jan herft vandaag geholpen verhuisdozen in pakken, weet wat we gaan wonen (verhuizen in dezelfde straat) is ook al een paar x daar binnen geweest. Weet dat we er van wonen als opa en oma terug zijn van vakantie etc dus denk dat het goed gaat. Teun is heel makkelijk hier nog in kamer blijft voor hem ook het zelfde. Verhuizen naar zelfde woning maar uitgebouwde versie
pi_162102164
Wij hebben toen we met dreumes verhuisden gezorgd dat ze af en toe mee ging naar het nieuwe huis. Ze mocht in haar nieuwe kamer spelen en het verhuizen ging echt vlekkeloos.

Ik heb mijn zoons vandaag vrijwel niet gezien. Ze hebben de hele middag in de tuin gespeeld met de waterbaan. Geef die twee water en je hebt urenlang geen kind meer aan ze. Ze zijn samen zo leuk en ze zorgen ondanks de verschillen zo goed voor elkaar, het is echt genieten. O+

T liet wel weer even zien dat hij een kleine deugniet is. We waren de boodschappen aan het opruimen dus letten even niet goed op wat hij aan het doen was. Staat hij ineens aan tafel, heeft een banaan opengemaakt (overal lagen stukjes schil) en was die heerlijk aan het oppeuzelen. :D Ik moest echt heel hard lachen toen ik hem zag staan. Hij had blijkbaar trek. _O-
pi_162102240
Ik verwacht ook niet echt grote problemen (hij slaapt en speelt overal zonder moeite), maar toch vind ik het spannend :)
Hij is er nog niet geweest, hell, ik zelfs nog niet (huurhuis voor een jaar), dus dat gaan we nog regelen.

Bedankt, iig al wat nuttige tips :)
pi_162103939
Lijkt me ook spannend, GotC. Ik merk wel dat I het altijd heel fijn vindt om weer thuis te zijn na een vakantie, in haar vertrouwde wereldje. Dus zo'n overgang zou ik ook nogal wat vinden!

I heeft nu na een week vakantie, en een druk weekend daarna ook wat ander gedrag dan anders. Ze hangt vrij extreem aan mij. Wordt ineens weer wakker 's nachts en wil dan absoluut niet meer in haar eigen bed slapen, maar in ons bed. Daar kruipt ze dan helemaal tegen me aan, of stopt haar gezichtje in mijn nek, anders kan ze niet slapen. En vanmiddag, tijdens 'papa dag' wilde ze na haar middagslaap niet uit haar bed komen, want papa moest eerst mama halen. Uiteindelijk wilde ze dan wel uit bed, maar zodra ik thuis kwam, zat ze de hele tijd bij me. Wil tijdens het eten bij mij op schoot, anders is het drama. Ik weet niet zo goed in hoeverre ik hier allemaal aan toe moet geven of ook grenzen moet stellen..Verder functioneert ze prima, ze ging ook weer zonder problemen naar het kdv en afscheid nemen is op zulke momenten ook niet moeilijk.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  donderdag 12 mei 2016 @ 06:56:24 #132
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_162109439
Een verhuizing zou ik ook wel spannend vinden, GotC. Maar aan de andere kant zijn kinderen wel erg flexibel, ze passen zich toch vaak snel aan nieuwe situaties aan.

Ik zou er in mee gaan, Franny. Ik heb zelf tenminste de ervaringen dat het fases zijn. Nora heeft regelmatig zo'n periode waarin ze heel aanhankelijk is, maar dat verandert vanzelf weer na een paar weken.

Afgelopen week was Nora echt extreem meegaand. Alles wat ik voorstelde was prima, zelfs het naar huis gaan aan het einde van de dag :o
Alles vond ze leuk, ze stapte zelf op wildvreemde kindjes af om er mee te spelen en zelfs toen ze met haar gezicht in het zand viel moest ze lachen.
Echt, ik zat in een soort twilight zone de afgelopen week :o

[ Bericht 0% gewijzigd door Sylver_ op 12-05-2016 07:14:17 ]
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_162110626
Ik wilde alleen even zeggen dat ik echt een stoere peuter heb. Ik moest gisteren naar de tandarts omdat ik sinds het bijten op een pitje in een boterham kiespijn hield. Mijn eigen tandarts is op vakantie dus ik mocht even langs bij de waarnemer. Eigenlijk alleen om snel te bekijken en acute hulp uit te sluiten. Dus ik nam B gewoon mee. Bleek ter plekke dat mijn kies volledig gebroken is, verticaal :'( Uiteindelijk heb ik er 45 minuten gezeten en hebben ze een noodreparatie gemaakt zodat mijn eigen tandarts hem kan trekken en een brug/plaatje/implantaat inmeten. (klote inderdaad) En B gedroeg zich al die tijd voorbeeldig, hield zelfs af en toe mijn hand vast O+ O+ O+ De tandarts was helemaal verbaasd. De assistente was ook wel heel lief voor hem, maar wat was ik trots op hem. Vlakbij de tandarts zit een speeltuin dus maar een tijdje met hem gespeeld daar na de behandeling.

Overigens was hij gisterenmiddag weer baldadig en luisterde niet, maar toch :P
pi_162111656
Exode, wat een horror!! Maar zo'n lieve peuter maakt het allemaal wat dragelijker O+.

Franny, hier is de oudste momenteel ook extreem op mij gericht. Mijn vriend wordt er echt verdrietig van. Hij wil naast mij zitten tijdens het eten, door mij naar bed gebracht worden en als papa vraagt of hij even mee wil naar de winkel wil hij liever bij mama blijven. Ik word er inmiddels toch wat kriegel van, want het duurt al best een tijdje. Hij zegt ook gewoon keihard dat hij papa niet zo lief vindt als mama ;(. Wij gaan er deels in mee, maar bijvoorbeeld naar bed brengen doen we altijd om en om, want we hebben nog een kind dat 'recht' heeft om door mama naar bed gebracht te worden. En we benoemen vaak dat papa ook veel van hem houdt, graag leuke dingen met hem doet en dat hij verdrietig wordt als I. altijd alleen maar mama wil. En ik zeg hem ook geregeld dat mama ook andere dingen moet doen, en niet alles alleen kan doen. Maar man, wat vind ik het naar om te zien...

GotC, verhuizen lijkt me erg heftig voor kinderen. Ik heb er geen ervaring mee, maar alvast veel succes!

Sylver, heerlijk he, als alles opeens zo lekker loopt *O*.
Venus in pocketformaat
© loveli
  donderdag 12 mei 2016 @ 10:10:22 #135
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_162111778
Hier is peuter momenteel 'boos' op papa, en tegelijkertijd mist ie m enorm. Vriend is vorige week weg geweest (scoutingkamp), en dit was de eerste keer dat J dat bewust meemaakte en elke dag een paar keer vroeg wanneer papa terug zou komen.

Komend weekend is vriend weer weg, dus ben benieuwd hoe dat gaat. Ik ben bang voor een rebelse peuter, dus ben al wat dingen aan het bedenken ter afleiding. Het helpt dat we een dierentuinabonnement hebben ;), en er is dit weekend een pleinfeest in t dorp, met draaimolen en spelletjes enzo.
pi_162115331
Babyolifantje kijken natuurlijk! Of zijn jullie al geweest?
  donderdag 12 mei 2016 @ 14:01:33 #137
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_162118053
J is al geweest met papa, ik nog niet. Maar t staat er rijendik, dus misschien houden we t bij de hier altijd populaire krokodillen en giraffen.
  donderdag 12 mei 2016 @ 14:02:50 #138
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_162118087
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2016 09:09 schreef exode het volgende:
... hield zelfs af en toe mijn hand vast O+ O+ O+ ...
O+ wat lief!
KuikenGuppy
pi_162118924
quote:
1s.gif Op donderdag 12 mei 2016 14:02 schreef Burdie het volgende:

[..]

O+ wat lief!
Hij zei ook nog tegen de tandarts 'ik ook kiespijn' dus de tandarts heeft nog heel serieus in zijn mond gekeken.
Ik kreeg ook nog een dikke zoen van hem na de behandeling voor de 'au'. Wat dat betreft hebben we echt een heerlijke, knuffelige softie.
pi_162124785
quote:
1s.gif Op donderdag 12 mei 2016 14:01 schreef mousemicky het volgende:
J is al geweest met papa, ik nog niet. Maar t staat er rijendik, dus misschien houden we t bij de hier altijd populaire krokodillen en giraffen.
Wij zijn ook nog niet geweest, wel in de dierentuin maar niet bij het babyfantje, veel te druk inderdaad.
pi_162126332
Mm kan hij skypen met zijn vader?

Sac plaste net voor het eerst op het potje *O*
  donderdag 12 mei 2016 @ 19:25:26 #142
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_162127722
Skypen gaat m niet worden, vriend zit eens in de Eiffel of de Ardennen (weet ie nog niet, verrassing van de organisatie) in een bos waarschijnlijk zonder enige mobiele ontvangst... Maar t komt vast goed, mag ie van mij dit weekend gewoon dingen die van papa nooit mogen, en mag papa het op dinsdag papadag weer rechttrekken >:) :P
  donderdag 12 mei 2016 @ 22:17:36 #143
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_162136223
Ik haak ook weer even aan hoor. Druk druk druk met alles en niks.

Mijn peuters worden al hele meiden. Thuis nogal bijdehand en strijdlustig, buitenshuis een stuk minder assertief maar dat gaat al steeds beter door het kdv. Boel gedoe gehad met niet willen slapen s avonds en s ochtends dus niet willen opstaan. Die ochtenddrama's zijn niet fijn en ook nogal luidruchtig zo vroeg in de ochtend. Verder zijn ze ook ontzettend schattig en leuk, zijn ze nog steeds 2 handen op 1 buik maar hebben wel hun eigen karaktertjes en voorkeuren.
  vrijdag 13 mei 2016 @ 09:32:30 #144
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_162146349
Oh ja, fokwet. Vanochtend was het 6 uur :')
pi_162146492
Hier weer bijna een week zonder spock, ben onderhand behoorlijk moe. Gisteravond planning van vroeg naar bed ging al niet door Teun was weer aan het dromen dus alsnog lag ik rond normale tijd in bed

Verder druk met inpakken voor de verhuizing over 3 weken dus beetje bij beetje inpakken. Ik ben blij als we2 maand verder zijn

De jongens skypen elke ochtend even met papa en zijn nu wel iets meer gewend dat papa zo nu en dan weg is. Ze waren zondag echt dramatisch en nu hoor ik de hele dag al gaan we naar papa gaan we naar schiphol? Hij land om half 4 dus ik heb nog ff
pi_162146503
Fijn dat het goed gaat op het kdv, Kyara! Hoe is het in je nieuwe baan?
Ochtenddrama's zijn geen leuk begin van de dag, nee.
Bedankt voor je opmerking in het fototopic, :) .

exode, wat een mooi verhaal over je tandartsbezoek! Al is die behandeling wel gruwelijk. ;( .

Wij hadden weer een ouderwets goede nacht. Gisteravond even heel consequent geweest bij het naar bed gaan, ze sliep om 20.10, heeft doorgeslapen tot 7.15 en is niet in ons bed terechtgekomen halverwege de nacht. Ik voel me ook weer uitgerust. *O* .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_162146579
Kyara hoe gaat het met je nieuwe baan? Zal wel effe wennen zijn zo niet? :) .. hoeveel uur werk je nu?

Franny slaaps *O* .. dat doet een mens goed

Ik heb op marktplaats zo'n mega waterbaan van aquaplay voor een leuk prijsje op de kop kunnen tikken. Jammer dat het met pinksteren wat minder goed weer wordt. Maar ik denk dat Djenna er vanmiddag nog flink veel plezier van heeft. Ben aangestoken mede door het speelgoedtopic, alle kinderen daar lijken een waterbaan te krijgen/hebben :D .. Denk dat het wel een goede aankoop is geweest .. We gaan het vanmiddag zien :)

Goitske wanneer komt Spock weer terug?

Exode wat een stoere peuter heb jij *O*

Van de week hadden we ook weer de gezinscontrole bij de tandarts en hij was zo klaar met Djenna. Maar ze doet het echt super goed *O* . Ik maak voor mezelf altijd een aparte afspraak omdat ik zo'n angsthaas ben :') .. En ik wil dat niet op de kinderen overbrengen. Mijn man is altijd de rust zelve .. zou willen dat ik dat ook had -O-
pi_162146842
Twinkle ooh mazzel dat je hem hebt gevonden via marktplaats!

Spock komt vandaag weer thuis half 4 land hij op schiphol. Ik ga straks ff boodschappen met ze doen, opa op halen en samen naar schiphol. Opa is groot fan van schiphol en vliegtuigen dus die is dolblij als hij mee kan ;)

Franny fijn dat he een keer weer goed hebt geslapen!
  vrijdag 13 mei 2016 @ 10:30:57 #149
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_162147559
Wij hebben zo'n waterbaan en ik word er echt knettergek van :@ M speelt er op een andere manier mee dan de meiden dus dat gaat dan mis. De meiden zijn gewoon wat lomp en dan raakt alles weer los en dan is dat weer drama.

Ja echt leuk joh, meerdere kinderen zodat ze zo leuk samen kunnen spelen :P

Werk gaat goed. Niet iets voor de lange termijn denk ik maar voot is het goed. Ik werk 20 uur, verdeelt over 2,5 dag. De meiden gaan 2 dagen naar kdv en 1 dag is oma er. Mijn vrije middag gebruik ik om met M naar fysio te gaan en dan zijn zij de hele dag op kdv.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')