Pietverdriet | maandag 18 april 2016 @ 17:39 |
AS vrijdag begint een nieuwe serie van Rick Stein, iedereens favoriete BBC tv kok. Het is een serie over culinaire lange weekeinden http://www.bbc.co.uk/programmes/b078dj4l De eerste aflevering gaat over Bordeaux http://www.bbc.co.uk/programmes/b078djcl AS vrijdag om 22:00 uur, BBC 2 In this new series, Rick Stein gives viewers the inside gastronomic track on some of his favourite destinations for a long weekend, including Bordeaux, Berlin, Reykjavik, Bologna and Vienna. From fabulous local markets and great restaurants to wineries, cafes and bars, Rick wants to showcase food excellence and brilliant recipes that people will love to cook at home. As a seasoned traveller himself, Rick shows viewers where to look and how to enjoy a city they’ve dropped in on for only a few days. He wants to encourage viewers to try new places and avoid the mediocre tourist traps. Once back at home in Padstow, Rick chooses three classic dishes from each place and shows us how to cook them. Commissioned by Donna Clark, Catherine Catton is the commissioning editor. The series is made by Denhams and Grace Kitto is the executive producer. The director and producer for the series is David Pritchard. Two series of 5x60. | |
RobinOok | maandag 18 april 2016 @ 19:38 |
Nou, wat een new places : Bordeaux, Berlin, Reykjavik, Bologna and Vienna. Ik weet niet of ik die wel durf te proberen..... | |
#ANONIEM | maandag 18 april 2016 @ 20:18 |
Daarbij vind ik (en dat komt met name door zijn vorige episodes) Stein een kok van het niveau Jamie,tenenkrommend inzake zijn gedrag wanneer hij ergens op bezoek is alsof hij nog nooit een andere keuken heeft gezien (denk aan toen hij bij de Japanse ambassadeur te gast was en in de keuken 'stage' liep en toen hij in het Zuiden van de USA rondreisde en daar verschillende keukens uitprobeerde en zich beschamend gedroeg = bijna nederig en neerbuigend en alleen maar naar de mond pratend.) Nee, dan kijk ik liever nog oude afleveringen van Keith Floyd terug waar ook Stein even zijn opwachten maakt. | |
Pietverdriet | maandag 18 april 2016 @ 21:23 |
Keith Floyd is God! | |
golfer | dinsdag 19 april 2016 @ 00:23 |
Keith Floyd isa ongeëvenaard, maar Rick is ook leuk. Ik ga het in ieder geval wel bekijken. | |
MutedFaith | dinsdag 19 april 2016 @ 08:41 |
Volgens mij bedoelt ie met 'new places' nieuwe / andere restaurants in die steden, in plaats van de gebruikelijke tourist traps. Niet nieuw plaatsen als in nieuwe steden. | |
#ANONIEM | dinsdag 19 april 2016 @ 09:47 |
Een van de leukste ontmoetingen. Leermeester Gordon Ramsay de geweldige Marco Pierre White. En de man die gewoon laat zien zoals ''t heurt" zoveel jaren na zijn prime. Simpel en lekker. [ Bericht 25% gewijzigd door #ANONIEM op 19-04-2016 09:55:07 ] | |
RobinOok | dinsdag 19 april 2016 @ 13:57 |
Ik hou niet van Keith Floyd en ik hou niet van Marco Pierre White. (understatement) | |
Pietverdriet | dinsdag 19 april 2016 @ 14:40 |
| |
HaverMoutKoekje | dinsdag 19 april 2016 @ 18:24 |
| |
RobinOok | dinsdag 19 april 2016 @ 20:14 |
Ja, geef die maar aan Iwanius. Die begon! | |
golfer | zaterdag 23 april 2016 @ 17:32 |
Vergeten te programmeren. | |
Pietverdriet | zaterdag 23 april 2016 @ 17:37 |
Net als zijn serie van Venetië tot Istanbul gaat dit heel vaak herhaald worden. Was een aardige aflevering, leuk om franse kinderen op excursie bij een oesterfarm te zien smullen van oesters of in een restaurant van mosselen en frieten te zitten smullen. Hoe zou een Nederlandse schoolklas reageren? Zouden die ook allemaal staan te dringen voor een paar oesters? | |
golfer | zaterdag 30 april 2016 @ 00:42 |
Dit keer wel gekeken. IJsland. Brrr...koud. Wel een paar mooie gerechten voorbij zien komen, maar staat niet bovenaan mijn to-do-lijstje. | |
Pietverdriet | zaterdag 30 april 2016 @ 21:55 |
Zijn trui is te klein | |
RobinOok | zaterdag 30 april 2016 @ 22:28 |
Gisteren enpens niet voortijdig in slaap gevallen, maat ik had niet het idee dat hij off the beaten track ging. Zag er allemaal redelijk gesponsored en standaard uit. | |
Pietverdriet | zaterdag 30 april 2016 @ 22:44 |
Die soep op basis van wei wil ik een keer maken | |
RobinOok | zaterdag 30 april 2016 @ 23:19 |
Sowieso wel een intrigerend idee dat ze zo vaak wei in de basis van gerechten gebruiken. Alleen dat Rick dat juist niet zo lekker leek te vinden verontrust me wel een beetje. Want heb het weinig meegemaakt dat hij dingen niet lekker vond. ( de extremen van verrotte haai daargelaren) | |
Pietverdriet | zaterdag 30 april 2016 @ 23:22 |
Ik vind wei wel lekker, had er nooit aan gedacht het als basis voor soep of saus te gebruiken. | |
Blues | zondag 1 mei 2016 @ 01:22 |
En zijn jas te koud | |
Pietverdriet | zondag 1 mei 2016 @ 19:52 |
Ik zei de hele tijd, zét één muts op! | |
golfer | vrijdag 6 mei 2016 @ 23:56 |
Deze aflevering moet Piet en Jagertje wel aanspreken. Berlijn. Misschien moet ik er toch maar eens naartoe. De architectuur en het voedsel lijken mij interessant. [ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 07-05-2016 00:01:58 ] | |
Pietverdriet | zaterdag 7 mei 2016 @ 09:23 |
De Duitse keuken is heel interessant, veel midden en Oost-Europese invloeden maar helaas kwam bij Rick Stein's special over Duitsland dat voor geen meter uit de verf. Had hij wel Frankfurter Grune Sauce maar met hardgekookte eieren ipv met Tafelspitz (een lang gepocheerd stuk rundvlees, lijkt wat op Corned Beef en dan bedoel ik niet dat spul uit blikjes). Wat jammer is want de ook onbekende Kroatische, of liever, de Dalmatische keuken wist hij wel goed te verkopen en in beeld te brengen. Hopelijk is deze aflevering beter, moet hem nog kijken. | |
RobinOok | zaterdag 7 mei 2016 @ 09:31 |
Oudste restaurant van Berlijn, Checkpoint Charley, appelcake, Eisbein, ja, nee, echt, van Rick leren we how to avoid the mediocre tourist traps hoor. Of misschien bedoelden ze "Rick's will take you to the most excellent tourist traps". Maar goed, verder evengoed wel okay tv. Maar dat verkoopintropraatje sloeg dus he-le-maal nergens op. | |
Pietverdriet | zaterdag 7 mei 2016 @ 09:36 |
Is hij ook in dat restaurant geweest waar je zo goed gepofte aardappel kan eten, dat ding in de Einbahnstrasse? | |
RobinOok | zaterdag 7 mei 2016 @ 10:05 |
Ik heb maar de helft gezien en met een half oog gekeken. Maar nee. | |
Pietverdriet | zaterdag 7 mei 2016 @ 10:10 |
Was een grapje, er vroeg mij ooit iemand hier op fok of ik een restaurant in Berlijn wist waar je zo goed gepofte aardappel kon eten. Ik antwoorde ja, dat zit in de Einbahnstrasse 24.
| |
RobinOok | zaterdag 7 mei 2016 @ 10:14 |
Oh, ja, ik zou ook boos zijn...... | |
Pietverdriet | zaterdag 7 mei 2016 @ 11:26 |
Jij bent gewoon boos | |
RobinOok | zaterdag 7 mei 2016 @ 11:29 |
Nee joh. Ik maak altijd iedereen aan het lachen. Ook met mijn zogenaamde boosheid. (in ieder geval irl, mensen achter een toetsenbord zie ik niet) | |
golfer | zaterdag 7 mei 2016 @ 12:04 |
Knap dat je dan toch een oordeel kunt vellen. | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 7 mei 2016 @ 12:09 |
Pietverdriet heeft oordeel zonder überhaupt iets gezien te hebben | |
RobinOok | zaterdag 7 mei 2016 @ 12:12 |
Nou ben ik toevallig ook heel knap inderdaad! Maar dat was in dit geval niet nodig hoor. | |
golfer | zaterdag 7 mei 2016 @ 12:26 |
Je eigen vooroordeel was voldoende om je mening te bevestigen? | |
RobinOok | zaterdag 7 mei 2016 @ 12:37 |
Nee, suffie. Anderhalf programma was genoeg om mijn mening te bevestigen. | |
Pietverdriet | zaterdag 7 mei 2016 @ 14:49 |
Waar heb ik een oordeel over zonder het gezien te hebben? | |
golfer | zaterdag 21 mei 2016 @ 12:29 |
Vorige week gemist. Gisteren wel gekeken en gelukkig maar, want Bologna. Wat is het Italiaanse eten toch allemaal lekker simpel. | |
pdegroot | maandag 23 mei 2016 @ 11:44 |
Ik heb de afleveringvan Bologna gezien. Kreeg het idee dat hij Bologna helemaal niks vond? Hij leek in ieder geval een stuk enthousiaster in Berlijn. De "eetscenes" vond ik leuk, maar niet bijzonder voor Italiaanse begrippen. | |
Pietverdriet | dinsdag 24 mei 2016 @ 20:42 |
Heb net de aflevering Berlijn gekeken. Even afgezien dat het HBH niets Berlijns is maar iets Beiers en Checkpoint Charly niet de grootste icoon is van de koude oorlog maar de Glienikerbrücke https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Glienicker_Brücke Vond ik het een goede aflevering. Zijn gekookte spek vond ik waardeloos, een Eisbein met krokante zwoerd is veel lekkerder. En wellicht is het HBH een toeristentent, het eten is er beter dan in mening ander toeristentent. De andere restaurants vond ik heel leuke dingen maken, zelfs het vegetarische (ja ja) Dit bezoek aan D was veel beter dan zijn vorige. | |
Pietverdriet | dinsdag 9 januari 2018 @ 20:08 |
Iemand zijn Mexico Road trip gekeken? | |
golfer | dinsdag 9 januari 2018 @ 20:11 |
Ja, alle 7 afleveringen. | |
Pietverdriet | dinsdag 9 januari 2018 @ 20:13 |
Hoewel ik dat wat hij in Mexico laat zien wat anderen koken redelijk tot zeer interessant vind, zijn eigen creaties in zijn keuken zijn dat niet. Extreem veel zout gebruikt hij, en hij lijkt echt een drankprobleem te hebben. | |
RobinOok | dinsdag 9 januari 2018 @ 20:18 |
Waarom denk je dat? | |
golfer | dinsdag 9 januari 2018 @ 20:21 |
Dat hij veel zout gebruikt viel mij ook al op, maar van een drankprobleem heb ik nergens iets gezien. | |
Queenshore | dinsdag 9 januari 2018 @ 20:50 |
Drankprobleem vind ik ook curieus opgemerkt. Heb ook bijna alle afleveringen gezien. De gerechten die hij zelf maakt zijn idd vrij standaard, maar wel redelijk authentiek geloof ik. Ik werd persoonlijk wel geïnspireerd om eens wat mexicaanse gedroogde pepers te gaan bestellen. | |
Pietverdriet | dinsdag 9 januari 2018 @ 20:51 |
Trillende handen, slurred speach, lichaamshouding | |
golfer | dinsdag 9 januari 2018 @ 20:58 |
Kan ook een lichte vorm van Parkinson zijn. | |
Pietverdriet | dinsdag 9 januari 2018 @ 21:04 |
Kan ook. Is trouwens geen verwijt aan hem, eerder dat ik een tv held van me zie die het niet zo goed lijkt te gaan. Rick Stein at 70 — ‘God forbid that I’d have to give up booze’ https://www.thetimes.co.u(...)e-up-booze-05kwqgh8h [ Bericht 20% gewijzigd door Pietverdriet op 09-01-2018 21:19:48 ] | |
#ANONIEM | vrijdag 19 januari 2018 @ 14:45 |
Eerlijkheidshalve ben ik Stein minder gaan waarderen als kok maar meer als iemand die gewoon ook van lekker eten houdt en alles wel een beetje wil waarderen en proberen. Beetje type Joop Braakhekke.( die trouwen geen kok is in de basis) Hij viel bij mij vooral de mand als 'chef-kok' toen hij voor de Japanse ambassadeur mocht koken (nou ja, meer toezien en beetje meedoen) en daar gelauwerd werd als de grote Rock Stein terwijl de huiskok (Japanner) met zijn brigade eigenlijk al het werk deed. Ook zijn bijna kindse manier van uiten tijdens de bereiding van de diverse Japanse gerechten in de keuken deed mij denken van: " Komop man. Ben je onder een steen vandaag gekropen of wat. Je moet al deze gerechten toch weleens eerder gezien hebben of op zijn minst gegeten hebben in je leven dat je je zo overdreven bijna uit." En zijn hele manier van koken is gewoon standaard, weinig verheffends en UK plattelands. Maar dat laatste heeft hij zelf ook eerder beaamt. Nee, dan blijven voor mij favorieten o.a.: met ene piepjonge Gordon Ramsay op de achtergrond. [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 19-01-2018 14:48:05 ] | |
TargaFlorio | vrijdag 19 januari 2018 @ 20:46 |
Ik vind deze reeks over Mexico toch minder interessant dan veel van zijn andere series. |