abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 11 juni 2016 @ 20:27:32 #76
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_162925287
Het gaat er gewoon om dat het eten traceerbaar moet zijn. Met afval van restaurants en huishoudens is dat niet zo. Vandaar dat dat niet meer naar de varkens mag. Aan de ene kant jammer, aan de andere kant wel goed, denk ik.
pi_162926878
ochja alle restjes die op de compost worden gegooid waar vervolgens weer groente uit groeit, laten we dan ook maar geen groente meer eten want die groeien ook op restafval.

nee gekheid, dat het voer traceerbaar moet zijn lijkt me niet zo gek met alle fratsen van tegenwoordig.
  zaterdag 11 juni 2016 @ 22:36:43 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_162930119
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 19:47 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Maar dat zal wel 'schoon' eten zijn, waar ze vroeger ook bijv rot/beschimmeld eten kregen in van die grote tonnen.
Oh zeker, vriend van mij werkt bij zo een bedrijf, het is prima spul, het voldoet alleen niet aan de normen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 11 juni 2016 @ 22:38:34 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_162930186
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 20:27 schreef RobinOok het volgende:
Het gaat er gewoon om dat het eten traceerbaar moet zijn. Met afval van restaurants en huishoudens is dat niet zo. Vandaar dat dat niet meer naar de varkens mag. Aan de ene kant jammer, aan de andere kant wel goed, denk ik.
Als ik een varken zou houden zou ik ze met restaurantafval verzorgen, net zoals de kippen van mijn schoonouders dat werden. Heerlijke eieren trouwens, jammer dat mijn schoonouders te oud zijn geworden om kippen te houden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_162950529
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 22:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als ik een varken zou houden zou ik ze met restaurantafval verzorgen, net zoals de kippen van mijn schoonouders dat werden. Heerlijke eieren trouwens, jammer dat mijn schoonouders te oud zijn geworden om kippen te houden.
Dat (voeren met restaurant afval) is dus heel erg verboden in NL. Ook als je alleen maar je eigen varken(s) er mee voert. Het probleem is dat er bij een restaurant overgebleven voedsel van de borden van mensen naar de varkens gaat, en als een van de gasten ziek was zou dat theoretisch gezien over kunnen gaan op de varkens die dat eten. En dan kun je een probleem krijgen met de volksgezondheid en zo. Vroeger werden varkens ook met afvalvoedsel uit ziekenhuizen gevoerd, dat mag ook niet meer vanwege dezelfde reden.

Onze varkentjes (net weer drie nieuwe gekocht vorige week) krijgen wel afval van de groenten- en de broodkraam van de markt. Daar heeft nog niemand van gegeten, dus dat mag dan weer wel :)
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  zondag 12 juni 2016 @ 18:51:18 #81
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_162951125
quote:
1s.gif Op zondag 12 juni 2016 18:31 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Dat (voeren met restaurant afval) is dus heel erg verboden in NL. Ook als je alleen maar je eigen varken(s) er mee voert. Het probleem is dat er bij een restaurant overgebleven voedsel van de borden van mensen naar de varkens gaat, en als een van de gasten ziek was zou dat theoretisch gezien over kunnen gaan op de varkens die dat eten. En dan kun je een probleem krijgen met de volksgezondheid en zo. Vroeger werden varkens ook met afvalvoedsel uit ziekenhuizen gevoerd, dat mag ook niet meer vanwege dezelfde reden.

Onze varkentjes (net weer drie nieuwe gekocht vorige week) krijgen wel afval van de groenten- en de broodkraam van de markt. Daar heeft nog niemand van gegeten, dus dat mag dan weer wel :)
Over regelwaan gesproken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_162952997
quote:
1s.gif Op zondag 12 juni 2016 18:31 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Dat (voeren met restaurant afval) is dus heel erg verboden in NL. Ook als je alleen maar je eigen varken(s) er mee voert. Het probleem is dat er bij een restaurant overgebleven voedsel van de borden van mensen naar de varkens gaat, en als een van de gasten ziek was zou dat theoretisch gezien over kunnen gaan op de varkens die dat eten. En dan kun je een probleem krijgen met de volksgezondheid en zo. Vroeger werden varkens ook met afvalvoedsel uit ziekenhuizen gevoerd, dat mag ook niet meer vanwege dezelfde reden.

Onze varkentjes (net weer drie nieuwe gekocht vorige week) krijgen wel afval van de groenten- en de broodkraam van de markt. Daar heeft nog niemand van gegeten, dus dat mag dan weer wel :)
ligt er maar net aan wat je onder restaurant voedsel verstaat.
bij een restaurant blijft wel meer over dan alleen het eten op de borden van de gasten.

net zoals oud brood van de bakker, groente van de groenteboer/markt. allemaal niets mis mee.
pi_163185165
Ik ben met een eerste poging rabarber koken bezig.
Rabarber (met gember, rode peper, kaneel en sinaasappel)
Het is tot een mooie moes gekookt maar het is veel te zuur. Ik heb er al wat stevia bij gedaan maar vind het nog te zuur.
Helaas heb ik geen kalk in huis. Is er een manier om het minder zuur te krijgen? (Room erbij?)
If you can't beat them, arrange to have them beaten. -George Carlin.
  dinsdag 21 juni 2016 @ 13:00:24 #84
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_163185299
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 juni 2016 12:54 schreef valentijn101 het volgende:
Ik ben met een eerste poging rabarber koken bezig.
Rabarber (met gember, rode peper, kaneel en sinaasappel)
Het is tot een mooie moes gekookt maar het is veel te zuur. Ik heb er al wat stevia bij gedaan maar vind het nog te zuur.
Helaas heb ik geen kalk in huis. Is er een manier om het minder zuur te krijgen? (Room erbij?)
Baking soda, gaat wel schuimen dan. Rabarber is nu eenmaal vreselijk zuur.
Je hebt drie keuzes. Ontzuren, maskeren of verdunnen
Ontzuren: kalk, bakingsoda, (chemische reactie breekt het zuur af) of lang op een laag vuur laten pruttelen, zuur verdampt dan ( zo ontzuur ik tomaten bv) maar wel opletten dat het niet aanbrand.
Maskeren: bv door veel suiker toe te voegen.
Verdunnen, voeg bv appels, aardbeien of uien toe en gaar deze.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_163185440
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 juni 2016 13:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Baking soda, gaat wel schuimen dan. Rabarber is nu eenmaal vreselijk zuur.
Je hebt drie keuzes. Ontzuren, maskeren of verdunnen
Ontzuren: kalk, bakingsoda, (chemische reactie breekt het zuur af) of lang op een laag vuur laten pruttelen, zuur verdampt dan ( zo ontzuur ik tomaten bv) maar wel opletten dat het niet aanbrand.
Maskeren: bv door veel suiker toe te voegen.
Verdunnen, voeg bv appels, aardbeien of uien toe en gaar deze.
Oehh, bakingsoda heb ik. ik ga het proberen. Dank je wel :Y)
If you can't beat them, arrange to have them beaten. -George Carlin.
  dinsdag 21 juni 2016 @ 13:11:14 #86
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_163185478
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 juni 2016 13:08 schreef valentijn101 het volgende:

[..]

Oehh, bakingsoda heb ik. ik ga het proberen. Dank je wel :Y)
Niet teveel gebruiken, anders smaakt je rababer straks naar zeep. Kleine beetjes en blijven proeven. Beter wat te zuur dan te laf en zepig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_163185583
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 juni 2016 13:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Niet teveel gebruiken, anders smaakt je rababer straks naar zeep. Kleine beetjes en blijven proeven. Beter wat te zuur dan te laf en zepig
2 mspuntjes was genoeg... Hij is heerlijk nu.. Jumm :9~ Bedankt voor alle hulp ^O^
If you can't beat them, arrange to have them beaten. -George Carlin.
pi_163201346
Piet, wat is guson, of grisson of hoe je het ook schrijft wat ze steeds in kook programma's zeggen?
  dinsdag 21 juni 2016 @ 22:23:30 #89
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163201872
Cuisson? Dat is de mate van garing. Bijvoorbeeld rose of doorbakken of whatever.
pi_163204383
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 juni 2016 22:23 schreef RobinOok het volgende:
Cuisson? Dat is de mate van garing. Bijvoorbeeld rose of doorbakken of whatever.
_O_ , eindelijk dankjewel.
  woensdag 22 juni 2016 @ 08:40:55 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_163207967
Letterlijk betekent het gewoom garen.
'le temps de cuisson d'un poule de Bresse, d'un gauteau'
De baktijd van een kip, een taart
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_163212155
quote:
1s.gif Op woensdag 22 juni 2016 08:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Letterlijk betekent het gewoom garen.
'le temps de cuisson d'un poule de Bresse, d'un gauteau'
De baktijd van een kip, een taart
Alleen wordt het Franse woord gebruikt om een Franse ambitie te benadrukken. Dus niet gaar in de zin van het heeft genoeg verhitting gehad, maar gaar in de zin van het heeft precies genoeg verhitting gehad, niet te weinig maar ook niet teveel. Gaar kan ook overgaar betekenen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 22 juni 2016 @ 13:06:31 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_163212602
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juni 2016 12:41 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Alleen wordt het Franse woord gebruikt om een Franse ambitie te benadrukken. Dus niet gaar in de zin van het heeft genoeg verhitting gehad, maar gaar in de zin van het heeft precies genoeg verhitting gehad, niet te weinig maar ook niet teveel. Gaar kan ook overgaar betekenen.
Tja, de beperkte kennis van Frans bij deze tv personen kan ik niets mee, het is het werkwoord garen. Het begrip gaar zoals jij het nu gebruikt is cuit in het frans, overgaar trop cuit.
Zo is Juste à droite precies goed, maar letterlijk, gewoon rechts,
:P

[ Bericht 5% gewijzigd door Pietverdriet op 22-06-2016 13:17:15 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_163212856
quote:
1s.gif Op woensdag 22 juni 2016 13:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tja, de beperkte kennis van Frans bij deze tv personen kan ik niets mee, het is het werkwoord garen. Het begrip gaar zoals jij het nu gebruikt is cuit in het frans, overgaar trop cuit.

Het punt is dat het woord garing vooral wordt geassocieerd met 'voorbij het punt' en cuisson met 'op het punt'. Dus behalve dat het een beetje chic doen is, is het ook betere communicatie.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_163212979
Cuisson betekent gewoon haring. Niets meer if minder.

Ook niet voor chefkoks. Cuisson kan namelijk ook helemaal ruk zijn...of niet gaar genoeg, of overgaar.

Daarnaaast zegt het ook iets over de manier van garen, een verbrande maar perfect a point gebakken biefstuk heeft nog steeds een slechte cuusson ☺
Whatever...
  woensdag 22 juni 2016 @ 13:31:18 #96
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_163213125
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juni 2016 13:24 schreef Spanky78 het volgende:
Cuisson betekent gewoon haring. Niets meer if minder.

Ook niet voor chefkoks. Cuisson kan namelijk ook helemaal ruk zijn...of niet gaar genoeg, of overgaar.

Daarnaaast zegt het ook iets over de manier van garen, een verbrande maar perfect a point gebakken biefstuk heeft nog steeds een slechte cuusson ☺
Tja, haring wordt weer zonder warmte gegaart
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 22 juni 2016 @ 13:35:56 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_163213264
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juni 2016 13:18 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Het punt is dat het woord garing vooral wordt geassocieerd met 'voorbij het punt' en cuisson met 'op het punt'. Dus behalve dat het een beetje chic doen is, is het ook betere communicatie.
Nee, is het niet, want minstens 95% van de Nederlanders heeft heen idee wat ze proberen te zeggen. Een Fransman zal de termen van garing gebruiken die van toepassing zijn voor wat ze klaarmaken. Bij rood vlees bv Bleu, Saignant, rosé, a point, bien cuit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_163213353
quote:
1s.gif Op woensdag 22 juni 2016 13:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, is het niet, want minstens 95% van de Nederlanders heeft heen idee wat ze proberen te zeggen. Een Fransman zal de termen van garing gebruiken die van toepassing zijn voor wat ze klaarmaken. Bij rood vlees bv Bleu, Saignant, rosé, a point, bien cuit
Het punt is dat als je cuisson gebruikt ipv garing, je daarmee de nadruk legt op het feit dat die niet zozeer voldoende moet zijn, maar dat die goed moet zijn, dus ook niet te ver door. Dat is alleen al omdat je een ander woord gebruikt dan het gewone Nederlandse met bijbehorende associaties.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 22 juni 2016 @ 13:45:08 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_163213490
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juni 2016 13:39 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Het punt is dat als je cuisson gebruikt ipv garing, je daarmee de nadruk legt op het feit dat die niet zozeer voldoende moet zijn, maar dat die goed moet zijn, dus ook niet te ver door. Dat is alleen al omdat je een ander woord gebruikt dan het gewone Nederlandse met bijbehorende associaties.
Okay, er zijn drie vormen van communicatieboodschappen
1. Wat de zender probeert te zeggen
2. Wat de boodschap eigenlijk zegt
3. Wat de ontvanger begrijpt
Dat wat je wilt zeggen, dat wat je zegt en wat men begrijpt.
Er is hier duidelijk een discrepantie tussen 1, 2 en 3
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_163213641
quote:
1s.gif Op woensdag 22 juni 2016 13:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Okay, er zijn drie vormen van communicatieboodschappen
1. Wat de zender probeert te zeggen
2. Wat de boodschap eigenlijk zegt
3. Wat de ontvanger begrijpt
Dat wat je wilt zeggen, dat wat je zegt en wat men begrijpt.
Er is hier duidelijk een discrepantie tussen 1, 2 en 3
Ik denk dat het in die zin effectieve communicatie is omdat de gebruiker met die al dan niet pretentieuze term duidelijk maakt dat er iets anders bedoeld wordt dan alleen maar 'gaar' in de zin van voldoende verhit.

Op de vraag is 'Is het gaar?' kun je namelijk antwoorden met 'al lang'. Op de vraag 'Is de cuisson goed' kun je antwoorden met 'niet meer', in relatie tot dezelfde toestand van het eten. Daarmee sluit het gebruik van het Franse woord dus een ander criterium in en ben je preciezer in wat je wil zeggen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')