abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  donderdag 16 juni 2016 @ 20:56:03 #51
406410 DMania
Sometimes it is not up to you.
pi_163070663
registreer om deze reclame te verbergen
Zonde! Ben benieuwd..Eerst rust pakken.
It is just a story called "life"
pi_163079927
Ik ben benieuwd naar je update BB
pi_163087189
quote:
1s.gif Op donderdag 16 juni 2016 07:47 schreef BredeBroeder het volgende:
In t kort

Mast niet gefixed, zwemtest gefaald. Mast was zwaarder dan de vorige, vooral mentaal. Rest komt, nu eerst slapen, gek genoeg doet t me niet zoveel, t zal wel inslaan als ik weer helder kan functionere

Joe
Kut man, laatste is over 2 weken volgens mij dus ik denk dat je niet gaat starten in september?
hhhhh
pi_163125432
registreer om deze reclame te verbergen
Nou goed, eindelijk tijd om wat te schrijven.

Eigenlijk niet echt de behoefte om weer een heel verslag te plaatsen, want ja, het is gewoon flink kut.

De MAST zag er ongeveer hetzelfde uit als de vorige, behalve dat we s' nachts gewoon compleet gefucked werden in tegenstelling tot de vorige MAST maar we gewoon leuk 6 uur slaap konden pakken. Het andere verschil is dat we op de avond van dag 1 leerden hoe je een klimbroek kan knopen, eigenlijk best gaaf om dat te weten.

Aangezien dag 1 voor de rest hetzelfde was begin ik bij de nacht van dag 1. Dus het was al laat, en we zouden nog eten krijgen. Maar dat eten kwam maar niet, dus ging iemand zich melden bij de korporaal die het vergeten was :') Wij dus om 11 uur s' avonds nog eten en daarna mochten we gaan inliggen als elke tent exact hetzelfde opgeruimd was.

Dit lukte natuurlijk niet, waardoor we in totaal wel 20x erin en eruit hebben moeten gaan. En waar we de vorige MAST telkens 5 minuten hadden vond deze kpl 3 minuten wel genoeg. Op het einde bleef er 1 tent die telkens het fout had, dus zij kregen prive les van de korporaal en terwijl wij in onze tent inlagen hoorden we buiten "zitten, staan, voorligsteun, 1, 2, 1, zitten etc"

Ik heb geen slaap gepakt de eerste nacht, kon niet goed in slaap komen en ben lek gestoken door muggen. Rond een uur of 3 snachts werden we er weer uitgehaald. We waren niet optijd dus gingen we het nog een keer proberen :D En nog een keer, en nog een keer, en nog een keer. En de kpl vond het ook leuk om ons middernacht die klimbroek te laten knopen in 5 minuten. Natuurlijk lukte dit weer niet, dus gingen we "leuke" dingen doen. Opdrukken, zitten, staan, 1, 2 en door tot iedereen moe was. Daarna mochten we thee drinken!

Ongeveer een liter voor ongeveer 33 man :D Ja heerlijk was dat, en natuurlijk lukte het niet dus begon het allemaal weer opnieuw. Uiteindelijk zijn we denk ik wel een uur bezig geweest en op het laatst was de korporaal riant en kregen we 30 seconden extra om in te liggen. Maar wat blijkt?? De korporaal kwam niet kijken of alles klopte :') Het licht bleef gewoon aanstaan en na een uur zaten mensen nog steeds te wachten tot die uit ging. Ik besloot bij de kadertent te gaan kijken en ja hoor, het licht was gewoon uit :')

Het licht heeft dus de hele nacht aangestaan. Het werd al licht buiten, er was een of andere klote vogel die ineens OEH OEH OEH deed, en mensen ritstsen al hun slaapzak open denkende dat ze weer moesten opstellen _O- Die vogel bleef doorgaan en het leek net alsof ik een of andere stoornis had. Bij elk hard geluid dacht ik dat ik me aan moest kleden, totdat het uiteindelijk echt raak was. En dan sta je gedesorienteerd buiten, geen slaap gehad en flink naar de klote.

En toen voordat Brienenoord begon stopten er al mensen, "Ik denk niet dat ik hier mentaal klaar voor ben", ja dat kan. Dan denk ik van joh probeer het iig. Maargoed, Brienenoord begon nog vrij soepel. De warming up was minder zwaar dan de vorige, en we mochten ook veel sneller de poort uit, ik wist op dat moment alleen niet of dat iets voordeligs was :')

Weer aangekomen bij de heuvel, moesten we hetzelfde doen, deze keer geen last van blessure, wel flink verzuurde poten maar dat mocht geen reden zijn om op te geven. Het was dus heuvel op heuvel af en later nog met jerrycans en powerbags, tussendoor burpees. Toen hebben we een stuk langs de brug gerend en gingen we in buddyparen een beetje stoeien met elkaar. Elkaar onderuit moeten krijgen en de verliezer moest naar de bus en terug rennen. Toen gingen we oefeningen in wedstrijd vorm doen, baby carry, fireman carry, kruiwagen etc. Ook hier moesten de verliezers naar de bus en terug rennen. En ondertussen blijven ze gewoon tegen je schreeuwen "je kan beter stoppen want je red het toch niet", en ik dacht van joh stil gewoon en laat me die oefeningen doen :') Afijn, brancards werden uit de auto geladen en daar mochten we een stuk mee gaan lopen. We werden ook nog door de sloot getrokken dus iedereen zat onder de bagger, maar het einde was in zicht, want de kazerne was zichtbaar. Ook aan Brienenoord kwam een einde, en na nog wat oefeningen bij de kazerne mochten we eindelijk naar binnen. Ik dacht godverdomme, ik heb het gewoon gefixed. We kregen nog een praatje waarin werd verteld dat we trots mochten zijn dat we dit volbracht hadden, maar dat de MAST nog niet over was. Ook op Brienenoord zijn rond de 25 man afgevallen, zoals al verwacht.

Een tip voor als je de MAST hebt, train op kracht uithoudingsvermogen op eigen lichaam. Dus veel dips, burpees, pull-ups, sit-ups en tussendoor stukken hardlopen. En vooral je benen goed trainen, want die ga je het allermeeste voelen. En niet zomaar opgeven! Ik heb wel 50 keer gedacht van fuck it, ik ga het niet meer trekken, maar je lichaam kan wel door, je denkt alleen dat je het niet kan. Uiteraard moet je wel fysiek fit zijn, anders red je het sowieso niet.

Goed, dag 2 stond in het teken van leren. Het kapot gaan gedeelte was over dus kregen we flink goed te eten. We hebben een les kaartlezen gehad, maar dit kende ik al van VeVa, was dus vrij makkelijk voor mij. Daarnaast hebben we de touwbaan geklommen, wat eigenlijk best leuk was, vooral technisch en we mochten met ons zelfgemaakte klimbroekje. Naast de touwbaan ook nog de Hiba gepakt wat niet heel zwaar was omdat er geen eisen aan verbonden waren, niet op tijd dus en geen obstakels als iets mee moeten slepen o.i.d. Het enige wat ik echt kut vond was over die smalle balken lopen, ze zeggen dat je snel moet gaan maar dat durfde ik niet :')

Afijn, nog wapenintroductie gehad, alle wapens waar het Korps gebruik van maakt mochten we zien, natuurlijk best gaaf :P Je mocht alles vasthouden en een beetje kijken hoe 't werkt enzo, van een Colt C7 tot Glock, MAG, Panzerfaust en shotgun, en meer. Ook nog in gesprek gegaan met Marns in opleiding, voor velen interessant maar ik kende al best een groot deel vanwege een maat van me die net Marn 1 is geworden.

Goed, slapen was de 2e nacht al iets beter, we werden er wel weer uitgehaald om te eten en drinken maar daar bleef het dan ook bij. s' morgens vroeg de zwemtest, waar alles mis ging. De zwemtest was de laatste test van de MAST, waarna je je beoordeling kreeg en het gehaald had, maarja.

De bedoeling was: 1 baan schoolslag, 1 baan borstcrawl, op de kant klimmen en een overal aantrekken, waarna je weer het water induikt en minimaal 10 meter onderwater zwemt, gevolgd door een dummy wapen van de kant te pakken en die boven het hoofd houdende een baan te zwemmen. Na deze baan dook je met je buddy een pop op en sleep je deze naar de kant, vervolgens zwem je nog 1 baan schoolslag en trek je je overall in het water uit en gooi je deze op de kant, je schreeuwt vervolgens je kleur en nummer en je bent klaar. Ik ging de mist in bij het zwemmen met wapen. M'n benen waren al helemaal naar de klote van de afgelopen 2 dagen waardoor ik geen sterke slagen meer kon maken en dus praktisch bijna verzoop. Elke keer dat ik een slag maakte kwam ik nog net met m'n hoofd boven water om gehaast een hap lucht te nemen, mijn wapen kwam ook een paar keer onderwater waardoor ik een waarschuwing kreeg. Als dit nog een keer gebeurde was het over. Nouja dat gebeurde dus, maar het was vooral dat ik op een gegeven moment niet meer boven kwam met m'n hoofd omdat ik geen kracht in m'n benen meer had, dus raakte ik in paniek en schreeuwde dat ik verdronk :') Bad uit gegaan, einde MAST.

En ja, over 6 maanden mag ik het weer proberen. Dus nee, 't korps gaat het hem nu in ieder geval niet worden. Maar ik vind het wel een mooie ervaring en ik heb toch wel m'n eigen grenzen kunnen verleggen dat je achteraf denkt van hoe heb ik dit ooit kunnen halen. Dus ik heb er wel van geleerd. Maargoed het is jammer natuurlijk en baal flink, maar nu kan ik me weer op andere dingen focussen en dit is gewoon slikken.

Ik ben geslaagd voor mijn havo met een erg mooie cijferlijst, dat was wel een positieve verassing toen ik terugkwam uit rotterdam, maarja, op naar het VWO.

Voor de gene die het boeit m'n cijferlijst:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 4% gewijzigd door BredeBroeder op 18-06-2016 23:16:29 ]
W I E . L E E S T . D I T . B E R H A U P T ?
X O X O
  zaterdag 18 juni 2016 @ 23:38:35 #55
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_163126595
Eigenlijk best wel een lullig iets waar je op gestraald bent. Maar ja, niemand heeft gezegd dat het eenvoudig was.

Edit: Had je overigens een verplichte wijze van zwemmen met wapen? Als ik weer eens met overal en wapen moest zwemmen ging ik altijd op mijn rug zwemmen. Dat is de eenvoudigste methode om je wapen droog te houden.

[ Bericht 25% gewijzigd door AchJa op 18-06-2016 23:45:23 ]
pi_163146176
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 23:38 schreef AchJa het volgende:
Eigenlijk best wel een lullig iets waar je op gestraald bent. Maar ja, niemand heeft gezegd dat het eenvoudig was.

Edit: Had je overigens een verplichte wijze van zwemmen met wapen? Als ik weer eens met overal en wapen moest zwemmen ging ik altijd op mijn rug zwemmen. Dat is de eenvoudigste methode om je wapen droog te houden.
Jup, op je rug mocht dus niet. Je moest een soort schaarslag maken met je benen.
W I E . L E E S T . D I T . B E R H A U P T ?
X O X O
  zondag 19 juni 2016 @ 21:44:29 #57
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_163148310
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zondag 19 juni 2016 20:45 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

Jup, op je rug mocht dus niet. Je moest een soort schaarslag maken met je benen.
Aha, gewoon de schoolslag dus...

Ik heb ooit in een grijs verleden een keer of wat dat Geoefend Militair Zwemmen moeten doen, daar is de zwemslag met wapen nl. vrij.
pi_163151079
Netjes gedaan man, en na je VWO gewoon nog is proberen mocht je nog willen! Ben je toch weer 2 jaar wijzer en fysiek sterker
  zondag 19 juni 2016 @ 23:15:11 #59
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_163151197
De aanhouder wint BB!
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_163957880
Zit net weer even bij te lezen, ik was benieuwd naar de tweede poging.
Balen dat het niet gelukt is BB.
Maar anderzijds - nu ben je weer even in de gelegenheid om te trainen.
WIl je nu VWO gaan doen en toch nog de MAST over 6 maanden?
Of ga je eerst het VWO afmaken?
------
Nothing but the rain
pi_163960134
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2016 17:40 schreef sobertje het volgende:
Zit net weer even bij te lezen, ik was benieuwd naar de tweede poging.
Balen dat het niet gelukt is BB.
Maar anderzijds - nu ben je weer even in de gelegenheid om te trainen.
WIl je nu VWO gaan doen en toch nog de MAST over 6 maanden?
Of ga je eerst het VWO afmaken?
Wellicht, weet ik nog niet zeker. Dan zou ik weer specifiek op zwemmen moeten trainen en dat kost ook weer tijd en geld, denk dat ik weer ga trainen mocht het echt dichtbij komen.

Dus na mijn vwo pas.
W I E . L E E S T . D I T . B E R H A U P T ?
X O X O
pi_163978752
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 juli 2016 19:47 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

Wellicht, weet ik nog niet zeker. Dan zou ik weer specifiek op zwemmen moeten trainen en dat kost ook weer tijd en geld, denk dat ik weer ga trainen mocht het echt dichtbij komen.

Dus na mijn vwo pas.
POTOM'metje zetten dan BB. Doe je lachend.
  Moderator zondag 24 juli 2016 @ 17:40:40 #63
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_164002792
quote:
1s.gif Op zondag 24 juli 2016 17:40 schreef jitzzzze het volgende:
De POTOM en de MAST zijn dan ook vergelijkbaar :')
De potom is een soort van lange letra, met wat beastings tussendoor.
  Moderator maandag 25 juli 2016 @ 18:31:31 #65
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
  maandag 25 juli 2016 @ 20:07:42 #66
406410 DMania
Sometimes it is not up to you.
pi_164005851
Ik weet dat je de KMD voor LMB (zelf 31 Aug) maar 2 keer mag proberen. Hoe zit dit dan met de MAST?
It is just a story called "life"
  maandag 25 juli 2016 @ 20:38:14 #67
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_164006574
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2016 17:49 schreef meloenworst het volgende:

[..]

De potom is een soort van lange letra, met wat beastings tussendoor.
Letra... is dat een soort LETS?

[ Bericht 0% gewijzigd door AchJa op 26-07-2016 20:47:17 ]
pi_164029738
quote:
1s.gif Op maandag 25 juli 2016 18:31 schreef jitzzzze het volgende:

[..]

Uhu :')
^O^
pi_164029759
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2016 20:38 schreef AchJa het volgende:

[..]

Letra... is dat een soort lets?
Leiderschapstraining.

Alsof je dat kan trainen. :')
  dinsdag 26 juli 2016 @ 20:46:23 #70
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_164030078
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 20:37 schreef meloenworst het volgende:

[..]

Leiderschapstraining.

Alsof je dat kan trainen. :')
Is dat een luchtmachtterm ofzo? Ik ken het niet anders dan LTV...
pi_164033434
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 20:46 schreef AchJa het volgende:

[..]

Is dat een luchtmachtterm ofzo? Ik ken het niet anders dan LTV...
KM term
pi_164046826
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 22:13 schreef meloenworst het volgende:

[..]

KM /KLu term
Fixed ;)
  woensdag 27 juli 2016 @ 16:57:16 #73
406410 DMania
Sometimes it is not up to you.
pi_164047610
Weet niemand hoevaak je de MAST mag proberen? En de KMD van luchtmobiel? Naar mijn weten is dat twee keer bij LMB.
It is just a story called "life"
pi_165535342
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 16:57 schreef DMania het volgende:
Weet niemand hoevaak je de MAST mag proberen? En de KMD van luchtmobiel? Naar mijn weten is dat twee keer bij LMB.
KMD nog gefixt?
W I E . L E E S T . D I T . B E R H A U P T ?
X O X O
pi_165537598
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 september 2016 14:50 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

KMD nog gefixt?
POTOM nog gefixt?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')