Ik maak bouillon zelf m.b.v. vlees en groente.quote:Op maandag 26 september 2016 12:29 schreef wootahH het volgende:
is er nog een supermarkt met goed (rund) soepvlees, of halen jullie alles bij de slager?
maken julie de bouillon die vaak nodig is zelf m.b.v blokjes of koop je dit in een pot?
Gooi jij er dan nooit een bouillonblokje o.i.d. bij ?, ik krijg het nooit echt op smaak als ik het zelf maak en gooi er toch in wat er in het recept staatquote:Op maandag 26 september 2016 16:51 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Ik maak bouillon zelf m.b.v. vlees en groente.
dat is een te dure multicooker, slowcooker is vanaf 30 euro op amazon.de.quote:Op vrijdag 9 december 2016 16:05 schreef donappel het volgende:
Ik ben al een tijdje op zoek naar een slowcooker, heeft er iemand ervaring met deze: http://www.pannenstore.nl(...)oren-keizerrood.html
Je zou nog even bij de Lidl kunnen kijken. Heb hier BBQ saus flessen staan van Kania die best lekker zijn. (smaken maar zoet rokerige Amerikaanse saus, niet zoals Nederlandse naar "zigeunersaus"). Kwa structuur behoorlijk stroperig en heeft meer weg van de MC donalds bbq saus dan van die Calve meuk. Maar lijkt mij onderdeel van het zomer/grill assortiment, dus geen idee of ze het nog steeds verkopen in de winter.quote:Op zaterdag 31 december 2016 01:51 schreef tralalala het volgende:
Jumbo schijnt Sweet Baby Ray's bbq sauce te hebben. De Heinz/eigenmerk/Calve bbq-sauzen zijn maar smerig.
Ik heb een 4,7 liter pan, maar ik overweeg een maatje groter. Voor mij is de reden daarvoor een praktische: ik ga voor meer porties per keer als ik de slowcooker aanzet en vries vaak maaltijden in. Ik heb even kort gegoogled hoe het ook alweer zat met grootte, en dit is de uitkomst die ik zo snel vond:quote:Op vrijdag 3 maart 2017 19:29 schreef AwayTL het volgende:
Kick, na een jaar lang twijfelen wil ik nu een slowcooker bestellen.
Het liefst ga ik voor de instantpot, nu alleen de grootte nog bepalen. Het liefst zou ik een 8 L doen met oog op de toekomst, maar dat is voor nu echt nog te groot. Is het ook te doen om veel minder in een 8L pan te bereiden?
Ergens heb ik het idee dat het dan al snel te hard zou gaan, omdat het ingesteld is op een behoorlijke hoeveelheid.
Het verschil tussen 6 en 8 L is ook maar ¤10.
Jullie als gebruikers ideeën hierover?
Ik denk na bereiding, ivm warmtegeleiding etc. Wat oh-oh zegt is ook een goede: wat ga je maken? Is het één component van je maaltijd, of 1pansgerechten. Ik doe vaak dat laatste, soms het 1e. Hoeveel porties hangt een beetje af van het gerecht, maar vaak wel een maaltijd of 4 a 5 (grote borden, iig in mijn beleving )quote:Op vrijdag 3 maart 2017 20:21 schreef AwayTL het volgende:
Hm, thnx. Dat had ik nog niet gevonden (zit nu wel op het viva forum te lezen ).
Zou het half full voor of na bereiding zijn?
en ik kan echt niet inschatten hoeveel porties je uit 8L kan halen. Ik ben bang dat 8 L echt te veel zou zijn (mijn innerlijke dagobert kan het niet goed aan 2L extra voor maar ¤10 ). Hoeveel porties haal jij uit de 4.7L?
Waar ik het voor zou gebruiken is het koken voor 4p en 1p porties invriezen voor als er iemand wat later is. Als ik veel extra porties nodig heb kan ik het altijd een extra dagje vol voor de vriezer aanzetten.
Ik hoop dat je keuze gaat bevallen!quote:Op vrijdag 3 maart 2017 20:44 schreef AwayTL het volgende:
Eigenlijk wilde ik er alles mee maken. Wel voornamelijk eenpansgerechten, dan zijn we ook echt klaar als we vanuit het werk komen en de kinderen hebben opgehaald.
Heb me nog niet heel erg verdiept in de recepten.
4 a 5 borden uit 4.7 L maakt wel dat ik ook denk dat 8L echt te veel is. Ik ga voor de 6L. Bedankt voor de tips!
Welke slowcooker heb je dan? Vast een met meer mogelijkheden, neem ik aan.quote:Op vrijdag 17 maart 2017 13:26 schreef AwayTL het volgende:
Oh. Ik voel mij nu dom . Die van mij heeft wel een pressure stand, vandaar.
Het recept van growingupgabel had ik inderdaad ook gevonden. Dan neem ik het zekere voor het onzekere en giet ik het wel gewoon onderin.
Ja, klopt , die is het geworden uiteindelijk.quote:Op vrijdag 17 maart 2017 13:38 schreef -Bubseltje- het volgende:
Away jij hebt toch een Instant Pot?
De kan slowcooken en hoge druk koken. Die komt hier ook zo binnen.
Paar dagen terug gemaakt.quote:Op zaterdag 31 december 2016 01:51 schreef tralalala het volgende:
http://allrecipes.com/rec(...)er-chicken-barbecue/
Ook nagegrilled ? voor de knapperige korst?quote:Op vrijdag 17 maart 2017 16:42 schreef tralalala het volgende:
[..]
Paar dagen terug gemaakt.
Aanradertje dit heb Sweet baby ray's gebruikt.
In ieder geval een vleesthermometer in huis halen om de kerntemperatuur te meten dan weet je dat de kip gaar is.quote:Op vrijdag 7 april 2017 18:53 schreef quirina het volgende:
Ik heb ook nog een kip in de vriezer.. weet niet eens of hij in de crockpot past maar tips zijn welkom!
Die is hier al jaren mijn beste vriend.quote:Op zondag 9 april 2017 11:42 schreef Stokken_en_stenen het volgende:
[..]
In ieder geval een vleesthermometer in huis halen om de kerntemperatuur te meten dan weet je dat de kip gaar is.
Aldi heeft er zatdag een.quote:Op zondag 9 april 2017 11:42 schreef Stokken_en_stenen het volgende:
[..]
In ieder geval een vleesthermometer in huis halen om de kerntemperatuur te meten dan weet je dat de kip gaar is.
Ziet er goed uit heb 'm gebookmarked en ga 'm eens proberenquote:Op woensdag 12 april 2017 10:47 schreef royjn het volgende:
zondag deze gemaakt, deze maakt ik wel vaker en is heerlijk :-)
http://www.mjandhungryman(...)hicken-lentil-curry/
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |