hoe snel hoort ie dan op werktemp te komen?quote:Op zondag 22 mei 2016 19:48 schreef Molo het volgende:
[..]
dat is gewoon heel kort dan. Vocht heeft erg lang nodig om warm te worden en slowcooker gaat dus echt heel slowwwww
het apparaat zelf is denk ik in een kwartiertje wel warm, alleen de warmteoverdracht op het vocht in het apparaat gaat gewoon heel langzaam (denk er maar aan hoe lang het al duurt voor een pan koud water kookt als je het gas vol open draait).quote:Op zondag 22 mei 2016 19:52 schreef THEFXR het volgende:
[..]
hoe snel hoort ie dan op werktemp te komen?
Misschien cooker voorverwarmen en eerste uur of twee uur op high?quote:
de pot van keramiek is echt snel warm, zoals gezegd wordt max 15 min.quote:Op zondag 22 mei 2016 20:03 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Misschien cooker voorverwarmen en eerste uur of twee uur op high?
Ik doelde dan ook op de temperatuur van het voedsel erin eh. Niet zozeer op de buitentemperatuur van de pan. Dat komt pas na zo'n 3 tot 4 uur boven de 50 graden (vanaf koelkast temperatuur)quote:Op zondag 22 mei 2016 20:17 schreef oh-oh het volgende:
Ik heb ook een 3,5 en ik heb hem soms echt helemaal volgestouwd en dat gaat prima, echt wel sneller warm dan in drie uur hoor
Ga ik snel eens proberen!quote:Op donderdag 2 juni 2016 21:29 schreef Sorella het volgende:
Babi Kong (varkensvlees in kruidige ketjap saus)
600 gr varkenslappen
2 tenen knoflook
1,5 cm djahe (gemberwortel)
1,5 tl zout
1 tl peper
1 tl chinese 5 kruiden poeder
1,5 el olie
0,5 kop water
1 kop ketjap manis
1 tl vetsin
0,5 tl goela djawa
azijn
Maizena of aardappel zetmeel
Bereidings wijze
Maak de knoflook schoon en snij deze fijn.
Schil de djahe en rasp deze fijn.
Snij het vlees in blokjes.
De knoflook, djahe, zout, peper en Chinese 5-kruiden fijnwrijven tot een pasta.
De olie verhitten en de pasta even roerbakken.
Het vlees toevoegen en goed met de kruiden mengen.
Doe in de cooker.
Voeg het water, de ketjap manis, ve-tsin en gula djawa toevoegen en op het laatst het scheutje azijn erbij.
Schep het geheel goed door. Ik heb het 7 uur op low gedaan en na 6 uur de maizena of aardappelzetmeel erbij gedaan om het wat in te dikken
Wel af en toe het geheel goed door scheppen.
Lekker met nasi en zoet/zure komkommer.
Komt volgens mij uit de moeson vandaan een indonesisch maandblad.
Als je geen gula djawa hebt kan je ook lichtbruine basterdsuiker gebruiken.quote:
Ik heb zelf de minibijbel slowcooker en 500 slowcooker gerechten en je kan op printerest kijken of op de fb groep slowcookers.quote:
Die vetsin eruit laten!quote:
Klinkt goed! Misschien ook eens proberenquote:Op dinsdag 28 juni 2016 11:24 schreef Kaatje1 het volgende:
Afgelopen vrijdag deze schotel gemaakt...
Heet stemgember, dar zijn die stukjes gember die heel vroeger op kaasblokjes geprikt werden op een feestje Naast de rolletjes boterhamworst met een augurkje erin en 2 dunne asperges uit een pot in ham gewikkeld. Later kwam er, zeer exotisch ook nog plakjes salami bijquote:Op dinsdag 28 juni 2016 18:13 schreef KillerBee4ever het volgende:
[..]
Klinkt goed! Misschien ook eens proberen
Weer wat geleerd, ik wist niet af van het bestaan van gember bolletjes in pot .
quote:Op dinsdag 28 juni 2016 19:16 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Heet stemgember, dar zijn die stukjes gember die heel vroeger op kaasblokjes geprikt werden op een feestje Naast de rolletjes boterhamworst met een augurkje erin en 2 dunne asperges uit een pot in ham gewikkeld. Later kwam er, zeer exotisch ook nog plakjes salami bij
dquote:Op dinsdag 28 juni 2016 19:23 schreef KillerBee4ever het volgende:
[..]
Ik zal er eens op letten in de supermarkt, die bolletjes lijken me sowieso handiger dan gewone gember (want: hekel aan snijden ).
nog bedankt, binnenkort ff kopenquote:Op zondag 19 juni 2016 15:40 schreef Sorella het volgende:
[..]
Ik heb zelf de minibijbel slowcooker en 500 slowcooker gerechten en je kan op printerest kijken of op de fb groep slowcookers.
Ik hak grote gemberstukken altijd in gebruiksklare stukken en gooi de hele handel dan in een zak in de vriezer, als ik het nodig heb haal ik er een stukje uit en snij ik dat bevroren, dat gaat veel fijner vind ikquote:Op dinsdag 28 juni 2016 19:23 schreef KillerBee4ever het volgende:
[..]
Ik zal er eens op letten in de supermarkt, die bolletjes lijken me sowieso handiger dan gewone gember (want: hekel aan snijden ).
Welkomquote:Op donderdag 28 juli 2016 20:42 schreef golfer het volgende:
Sinds vandaag mag/kan ik hier meeposten.
Deze multikoker is afgeleverd:
[ afbeelding ]
Bevroren raspen, nog makkelijker!quote:Op dinsdag 28 juni 2016 21:17 schreef oh-oh het volgende:
[..]
Ik hak grote gemberstukken altijd in gebruiksklare stukken en gooi de hele handel dan in een zak in de vriezer, als ik het nodig heb haal ik er een stukje uit en snij ik dat bevroren, dat gaat veel fijner vind ik
Ik heb een Russel Hobbs van 3,5 liter, waar ik van baal is dat er geen hele kip in kan, dus ga voor de 6 liter of hoger.quote:Op donderdag 11 augustus 2016 17:01 schreef _Dizzy_ het volgende:
God... er zijn zo veel verschillende slow cookers, waar hebben jullie goede ervaringen mee? Een bepaald merk?
Goeie tip! Bedankt, een hele kip erin kunnen doen is inderdaad beter !quote:Op donderdag 11 augustus 2016 17:38 schreef THEFXR het volgende:
[..]
Ik heb een Russel Hobbs van 3,5 liter, waar ik van baal is dat er geen hele kip in kan, dus ga voor de 6 liter of hoger.
ik zou met wat ik nu weet voor deze gaan.
https://www.amazon.de/And(...)rds=slowcooker+james
Dat klinkt best ok moet over een paar weken naar de UK. Eens kijken wat ik daar kan vindenquote:Op zaterdag 6 augustus 2016 19:24 schreef Lienekien het volgende:
Pulled beef gemaakt, van een dikke riblap (slager had geen brisket) en een Gordon Rhodesmix die ik uit Engeland heb meegenomen (heb nog geen site gevonden waar die een beetje betaalbaar te bestellen zijn). Verschrikkelijk simpel dus: vlees in de cooker, mix aanmaken met water en eroverheen gieten, 8 uur op laag. Op het eind nog wat maple syrup naar smaak erdoorheen. Heerlijk in wraps met guacamole, cheddar en tomaat.
Lakeland!quote:Op donderdag 11 augustus 2016 18:49 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Dat klinkt best ok moet over een paar weken naar de UK. Eens kijken wat ik daar kan vinden
Lijkt me een briljant idee voor Amerikanen die drie kwartier bij de dichtstbijzijnde supermarkt vandaan wonen, maar voor de gemiddelde Nederlander is dit wat overkillquote:Op maandag 15 augustus 2016 10:28 schreef THEFXR het volgende:
40 maaltijden bereiden in 4 uur voor in de diepvries en daarna de slowcooker in.(engels)
http://whoneedsacape.com/2012/11/crockpot-freezer-cooking/
ze zijn met ze vijven. er staan ook 30 in 3 uur en 20 in 2 uur beschreven.quote:Op maandag 15 augustus 2016 10:30 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Lijkt me een briljant idee voor Amerikanen die drie kwartier bij de dichtstbijzijnde supermarkt vandaan wonen, maar voor de gemiddelde Nederlander is dit wat overkill
Ja, dat is die ik heb, zie een aantal posts hierboven.quote:Op zondag 21 augustus 2016 19:15 schreef Negentiendertig het volgende:
Hoi,
Ik ben ook aan het kijken naar een crockpot. Huishouden van 2 personen, hoef er geen hele kip in kwijt, koop 'm voornamelijk voor het maken van pastasauzen en stoofpotten. Is dit model daar goed genoeg voor? Of zijn er bepaalde features die dit apparaat mist die evt wel handig zijn?
Ik heb m ook, ben er zeer blij mee!!quote:Op zondag 21 augustus 2016 19:24 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ja, dat is die ik heb, zie een aantal posts hierboven.
quote:Op zondag 21 augustus 2016 19:31 schreef soapie het volgende:
[..]
Ik heb m ook, ben er zeer blij mee!!
Oja, had ik gemist. Top, thanks!quote:Op zondag 21 augustus 2016 19:24 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ja, dat is die ik heb, zie een aantal posts hierboven.
Nee, die functie zit er niet op.quote:Op zondag 21 augustus 2016 20:21 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
[..]
Oja, had ik gemist. Top, thanks!
Stomme vraag misschien, maar gaat 'ie na bijv. 10 uur cooken automatisch op de warmhoudstand? Want het kan best zo zijn dat ik dat ding om 7 uur 's ochtends aangooi en pas om 8 uur 's avonds kan eten..
nee, dat gaat bij dat model niet, kan je beter een met een timer functie nemen.quote:Op zondag 21 augustus 2016 20:21 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
[..]
Oja, had ik gemist. Top, thanks!
Stomme vraag misschien, maar gaat 'ie na bijv. 10 uur cooken automatisch op de warmhoudstand? Want het kan best zo zijn dat ik dat ding om 7 uur 's ochtends aangooi en pas om 8 uur 's avonds kan eten..
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |