abonnementen ibood.com bol.com
pi_165565617
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zondag 25 september 2016 22:49 schreef agter het volgende:
Eerlijke vraag: gaat niet alles naar elkaar smaken?
ik heb dat nog niet meegemaakt, kan duidelijk het vlees, groenten onderscheiden.
pi_165568089
Ik maak er eigenlijk alleen soepen, stoof, curry en dat soort dingen in. Dan smaakt het natuurlijk wel naar elkaar, maar minder dan in een pan.
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_165572777
is er nog een supermarkt met goed (rund) soepvlees, of halen jullie alles bij de slager?
maken julie de bouillon die vaak nodig is zelf m.b.v blokjes of koop je dit in een pot?
:]
  maandag 26 september 2016 @ 15:24:20 #254
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_165578032
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 06:42 schreef Vanyel het volgende:
Ik maak er eigenlijk alleen soepen, stoof, curry en dat soort dingen in. Dan smaakt het natuurlijk wel naar elkaar, maar minder dan in een pan.
Dit ,ik maak nooit hele maaltijden in de sc hoor, gewoon vlees of soep idd. Oh ja roti maar dat moet ook naar elkaar smaken allemaal :P
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  maandag 26 september 2016 @ 16:40:26 #255
40500 Sorella
moggh,middag,avond,nacht
pi_165579958
1 pans maaltijden, soep en stoofvlees maak ik erin.

Bouillon uit een potje en als ik dat vergeten ben te kopen dan een blokje.
Vroooeeem 120, vroooeeem 140, vrooee, iiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeee, plons, blub blub blub, tetuutetuu,.....telaat
pi_165580162
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 12:29 schreef wootahH het volgende:
is er nog een supermarkt met goed (rund) soepvlees, of halen jullie alles bij de slager?
maken julie de bouillon die vaak nodig is zelf m.b.v blokjes of koop je dit in een pot?
Ik maak bouillon zelf m.b.v. vlees en groente.
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  maandag 26 september 2016 @ 16:55:56 #257
40500 Sorella
moggh,middag,avond,nacht
pi_165580249
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 16:51 schreef Vanyel het volgende:

[..]

Ik maak bouillon zelf m.b.v. vlees en groente.
Gooi jij er dan nooit een bouillonblokje o.i.d. bij ?, ik krijg het nooit echt op smaak als ik het zelf maak en gooi er toch in wat er in het recept staat
Vroooeeem 120, vroooeeem 140, vrooee, iiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeee, plons, blub blub blub, tetuutetuu,.....telaat
pi_165599970
Waar 'er' bij? Bij bouillon?
Ik gebruik geen recept voor bouillon, gebruik wat ik in huis heb/ in de winkel toevallig tegenkom waarvan ik vind dat het past.
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  dinsdag 27 september 2016 @ 13:03:36 #259
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_165600220
Ik gebruik zelden zout, ik maak bouillon met vlees, water en kruiden?
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_165600580
Ik varieer meestal. Soms maak ik veel bouillon en dan vries ik een deel in voor later gebruik en soms gebruik ik een blokje. Ligt er ook vaak aan wat ik maak. Is het erwtensoep dan gebruik ik vaak een blokje met "sterke" bouillon, maar is het groentensoep of zo dan eigen bouillon.
We have far more in common than that which devides us..
pi_167214474
Ik ben al een tijdje op zoek naar een slowcooker, heeft er iemand ervaring met deze: http://www.pannenstore.nl(...)oren-keizerrood.html
  vrijdag 9 december 2016 @ 16:24:53 #262
236849 CrashO
Klapjostie oet Twente
pi_167214845
329 euro voor een slowcooker met aanklik-mixer? :{
  vrijdag 9 december 2016 @ 18:04:37 #263
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_167216612
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 december 2016 16:05 schreef donappel het volgende:
Ik ben al een tijdje op zoek naar een slowcooker, heeft er iemand ervaring met deze: http://www.pannenstore.nl(...)oren-keizerrood.html
dat is een te dure multicooker, slowcooker is vanaf 30 euro op amazon.de.
pi_167686776
Het weekend m'n slowcooker gekregen. Vandaag voor het eerst gebruikt, pulled chicken bbq. Heerlijk. Wat een fijn apparaat!
pi_167751705
Ik maak dit regelmatig in de slowcooker. Zo'n 6-8 uur op low. Erg lekker.
http://www.smulweb.nl/recepten/1139661/Exotisch-stoofvlees
We have far more in common than that which devides us..
pi_167752493
Indo Pulled Pork blijft toch wel mijn favoriet (minus de steranijs). Vanavond weer aanzetten. :9
pi_167758342
Vandaag weer lekker appel peren compote gemaakt in de cooker. Ruikt altijd zo fijn :)
Leftist Vegetarian Long Haired
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_167772193
http://allrecipes.com/rec(...)er-chicken-barbecue/

Is er iets te vergelijken met Italiaanse saladedressing in Nederland?
Vies ongezond recept, maar wel veel positieve reacties, Jumbo schijnt Sweet Baby Ray's bbq sauce te hebben. De Heinz/eigenmerk/Calve bbq-sauzen zijn maar smerig. :{
  zaterdag 31 december 2016 @ 02:57:02 #269
236849 CrashO
Klapjostie oet Twente
pi_167773390
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 december 2016 01:51 schreef tralalala het volgende:
Jumbo schijnt Sweet Baby Ray's bbq sauce te hebben. De Heinz/eigenmerk/Calve bbq-sauzen zijn maar smerig. :{
Je zou nog even bij de Lidl kunnen kijken. Heb hier BBQ saus flessen staan van Kania die best lekker zijn. (smaken maar zoet rokerige Amerikaanse saus, niet zoals Nederlandse naar "zigeunersaus"). Kwa structuur behoorlijk stroperig en heeft meer weg van de MC donalds bbq saus dan van die Calve meuk. Maar lijkt mij onderdeel van het zomer/grill assortiment, dus geen idee of ze het nog steeds verkopen in de winter.

LzR6GkG.jpg
pi_167774521
Klinkt goed, zal eens kijken.
pi_167795988
Ik heb een extra slowcooker gekocht :7
3,5 liter Russel Hobbs voor naast mijn 4,7 liter Crockpot.
Super blij mee O+ Makkelijker voor iets kleinere hoeveelheden. Vandaag heeft hij pulled pork voor me gemaakt. Eerste keer voor mij in de slowcooker en dit ga ik zeker vaker doen!
Bij Hoogvliet hebben ze procureur in de aanbieding, dus ik haal er denk ik nog een paar voor in de vriezer :P
DLRP Passeport Annuel Dream
  zondag 1 januari 2017 @ 00:37:56 #272
118556 RandomMoron
our common boredom
pi_167799976
Ik begin 2017 in dit topic! Vriendlief heeft een Slowcooker gewonnen en daarom kom ik mee lezen in dit topic. Als we hem binnen hebben zal ik ook posten.
  vrijdag 3 maart 2017 @ 19:29:34 #273
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_169269051
Kick, na een jaar lang twijfelen wil ik nu een slowcooker bestellen.

Het liefst ga ik voor de instantpot, nu alleen de grootte nog bepalen. Het liefst zou ik een 8 L doen met oog op de toekomst, maar dat is voor nu echt nog te groot. Is het ook te doen om veel minder in een 8L pan te bereiden?

Ergens heb ik het idee dat het dan al snel te hard zou gaan, omdat het ingesteld is op een behoorlijke hoeveelheid.

Het verschil tussen 6 en 8 L is ook maar 10.

Jullie als gebruikers ideen hierover?
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
  vrijdag 3 maart 2017 @ 20:07:57 #274
7152 Inbox4me
Zo kijk ik altijd
pi_169270007
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 19:29 schreef AwayTL het volgende:
Kick, na een jaar lang twijfelen wil ik nu een slowcooker bestellen.

Het liefst ga ik voor de instantpot, nu alleen de grootte nog bepalen. Het liefst zou ik een 8 L doen met oog op de toekomst, maar dat is voor nu echt nog te groot. Is het ook te doen om veel minder in een 8L pan te bereiden?

Ergens heb ik het idee dat het dan al snel te hard zou gaan, omdat het ingesteld is op een behoorlijke hoeveelheid.

Het verschil tussen 6 en 8 L is ook maar 10.

Jullie als gebruikers ideen hierover?
Ik heb een 4,7 liter pan, maar ik overweeg een maatje groter. Voor mij is de reden daarvoor een praktische: ik ga voor meer porties per keer als ik de slowcooker aanzet en vries vaak maaltijden in. Ik heb even kort gegoogled hoe het ook alweer zat met grootte, en dit is de uitkomst die ik zo snel vond:

"Bedenk daarbij dat het eten in een gevulde slowcooker sneller gaart dan in een slowcooker die voor minder dan de helft vol is."

"The key to size is that slow cookers need to be at least half full to get good results."

Mijn interpretatie: je zou dus een 8 L kunnen kopen en die minstens altijd voor de helft voldoen. Enige nadeel van een grote slowcooker: die moet je wel ergens stallen als je hem niet gebruikt, en misschien past hij niet in de vaatwasser :)
Ik ken karate, taekwondo en nog 19 andere gevaarlijke woorden
  vrijdag 3 maart 2017 @ 20:21:43 #275
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_169270334
Hm, thnx. Dat had ik nog niet gevonden (zit nu wel op het viva forum te lezen :') ).

Zou het half full voor of na bereiding zijn?

en ik kan echt niet inschatten hoeveel porties je uit 8L kan halen. Ik ben bang dat 8 L echt te veel zou zijn (mijn innerlijke dagobert kan het niet goed aan 2L extra voor maar 10 ;( ). Hoeveel porties haal jij uit de 4.7L?

Waar ik het voor zou gebruiken is het koken voor 4p en 1p porties invriezen voor als er iemand wat later is. Als ik veel extra porties nodig heb kan ik het altijd een extra dagje vol voor de vriezer aanzetten.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
abonnementen ibood.com bol.com
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')