abonnement Unibet Coolblue
pi_161520503
maar waarschijnlijk is hij nu gewoon lekker aan het spelen en valt er niets goed te maken! Hij heeft er ook meer aan als jij je niet schuldig voelt, maar de tijd gebruikt om een beetje bij te komen (als F dat toelaat natuurlijk)..
pi_161533503
quote:
0s.gif Op maandag 18 april 2016 12:23 schreef exode het volgende:
Spannend GotC! Roerige tijden....
Ah Dot dat klinkt als enorm moeten wennen inderdaad. Hoe is de nacht gegaan?
Leuke foto's Goitske en wat een gave taart!

Hier hebben we een jochie met nogal pijnlijke edele delen. Hij heeft een schimmelinfectie :o Hij loopt als een cowboy en vindt plassen en poepen niet leuk momenteel. Hij eet, drinkt en speelt wel gelukkig maar slaapt wat onrustig, maar dat zou ik ook doen als ik hem was. :{

Gisterenavond was er voor het eerst een oppasmeisje, ze heeft pizza met hem gegeten, gespeeld , hem op bed gelegd etc. Is goed gegaan alleen zat zijn luier andersom zagen we vanochtend :D
Als in: de plakkers op de rug? Hoe doe je dat? :D
  maandag 18 april 2016 @ 21:21:50 #253
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_161533572
Mijn vader kan dat ook :Y
pi_161534212
WupWup het ligt aan B denk ik. Een paar weken geleden paste een vriend op, die had de luier ook verkeerd om gedaan. Ik zie de logica er ook niet van in :)
pi_161542433
Ik vind het ook knap! Maar ik ben sowieso nogal onhandig, ik ben allang blij dat ik een luier om krijg (ik ben ook zo dat het me alleen goed lukt als I op een bepaalde manier ligt; als ze een keer andersom ligt, ben ik al in de war :') .)

Hier ook een vraagje, omdat ik benieuwd ben hoe dat bij andere peuters is. :) .
I heeft inmiddels best wat duplo, ze speelt er alleen helemaal niet mee. Ook niet met blokken. Soms wel even als ik het initiatief neem, maar dan valt me op dat ze wil dat ik dingen doe: iets in elkaar zetten of een hoge toren bouwen. Het lijkt alsof ze een beetje 'faalangst' (beetje groot woord hiervoor..) heeft: ze wil het niet zelf proberen. Heel soms doet ze wel twee duplo blokjes op elkaar of helpt ze mee met iets bouwen. Maar ze heeft er dan ook meteen weer genoeg van. Kortom, echt zelf spelen met zulk speelgoed doet ze niet.

Als ze zelf speelt, is het eigenlijk altijd dat ze ergens mee rondbanjert, dan neemt ze haar poppen mee in een wagentje. Of ze gaat steppen door de kamer. Kleuren vindt ze ook geweldig, en samen met de bal spelen ook tof. Boekjes lezen is haar lievelingsbezigheid. Verder kan ze op het kdv uren bezig zijn in de zandbak. Dus ik maak me verder geen zorgen of zo. Maar ik ben wel benieuwd of andere peuters ook zo duidelijk voorkeuren hebben voor bepaald speelgoed. Verder vraag ik me af of het ook met de leeftijd te maken heeft: I is nu 27 maanden. Is ze nog wat te jong om zelf met zoiets als duplo te spelen? Of zou het gewoon echt iets zijn waar zij toevallig 'niets' mee heeft?
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_161542584
Mijn oudste was/is gek op Duplo (en nu ook op Friends lego) maar de jongste heeft er ook weinig mee. En idd ze wil wel eens stappelen of met de dieren spelen. En als dr zus een huis heeft gebouwd wil ze ook wel mee spelen met de poppetje. Zij speelt liever met dr poppen, knuffels of iPad. Kleuren en knutselen vind ze ook heel erg leuk. Maar Duplo speelt ze weinig mee (helaas voor de kist met een godsvermogen aan Duplo).
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_161542604
Nou, dat is ook zo he. Het is behoorlijk prijzig, dus ik ga ook niet meer erbij kopen, zolang ik het idee heb dat zij er toch niets mee doet.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  dinsdag 19 april 2016 @ 08:56:50 #258
423656 Moppert
omgwtfbbqroflwouters
pi_161542640
Mijn kinderen hebben allemaal verschillende levels van interesse naar duplo :D
En wat en waarmee ze speelde op een bepaalde leeftijd is nogsteeds heel verschillend.

Ook de mate waarin je ze moet entertainen, of de hoeveelheid is bij alle 3 anders :+

En plakkers op de rug is niet zo moeilijk, ondertussen kan ik een kind optillen met 1 arm en verschonen met de ander. Maar toch leg ik hem soms eerst verkeerd neer :D
Toen onze mop een mopje was,
Was ze aardig om te zien;
Nu bromt zij alle dagen
En bijt nog bovendien.
pi_161542641
Ik (en F. ook) heb gewoon het geluk gehad dat de oudste er wel gek op was/is. Dus met kerst en verjaardagen zijn er heel wat dozen Duplo gekocht en gekregen. Had de oudste geluk dat Papa het erg leuk vind dat ze gek is op Duplo/Lego. Want Papa bleef ook maar kopen :')
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_161542735
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 april 2016 08:56 schreef Moppert het volgende:
Mijn kinderen hebben allemaal verschillende levels van interesse naar duplo :D
En wat en waarmee ze speelde op een bepaalde leeftijd is nogsteeds heel verschillend.

Ook de mate waarin je ze moet entertainen, of de hoeveelheid is bij alle 3 anders :+

En plakkers op de rug is niet zo moeilijk, ondertussen kan ik een kind optillen met 1 arm en verschonen met de ander. Maar toch leg ik hem soms eerst verkeerd neer :D
Lijkt me leuk om die verschillen bij meerdere kinderen te zien, dan leer je het zeker ook wel te relativeren.

I heeft erg dat ze alles wat ik doe wil kopiëren en op de dagen dat we samen zijn, zit ze echt aan me vastgekleefd en wil ze alles samen met mij doen. Soms wel vermoeiend maar ook heel lief. En bij alles wat ik voorstel om te doen, roept ze dan heel enthousiast: 'Ja! Leuk!' O+ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  dinsdag 19 april 2016 @ 09:07:35 #261
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_161542752
Nora heeft ook nooit veel interesse gehad in Duplo. Ze vond het alleen leuk als ik een huisje bouw en zij de poppetjes in en uit het huisje kan doen. Daarom maar een Playmobil poppenhuisje gekocht, dat is wel een hit :)

Tegenwoordig bouwt ze wel eens een toren met papa, maar volgens mij is dat vooral om papa een plezier te doen ;)
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_161542838
Mijn jongste is niet zo van het anderen plezieren :')
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_161543018
W heeft ook nooit écht interesse gehad in duplo of blokken . Inderdaad meer om papa te plezieren.. Ze fietst liever. Schilderen vind ze geweldig, tekenen een stuk minder. Prikkertjes (ministeck met grote pinnen) vind ze ook leuk, al is dat wel lastig met dreumes, want die wil ze steeds in zijn mond steken. De moestuintjes zijn ook een succes! Ze vind het zaaien geweldig! Sinds ik aan het trainen ben voor een hardloopwedstrijd wil ze ook steeds hardlopen. Dan hangt ze het lampje aan haar elleboog en gaat rondjes draven in de tuin. Zou haar bijna mee laten doen aan de kinderloop..
L speelt vooral met de auto's en blokken, hij is voor duplo nog net wat te klein, het lukt m nog niet echt, maar heeft wel interesse. oh en het poppenserviesje vind L ook geweldig..
Plastic dieren vinden ze beide heel leuk en voetballen en tikkertje (achter elkaar aan rennen en tikkie roepen) ook.

Maar het is dus per kind écht verschillend en L speelt met 1,5 al met echt andere dingen en op een andere manier dan W deed met 1,5...
pi_161543150
Hier is Duplo voor de mama's Franny en de mama's moeten vooral hoge torens bouwen die B dan om kan gooien. B is veel te wild en ongeduldig om te bouwen. De Duplo trein daarentegen is wel een dikke hit, maar dat is alles met wielen hier.

B begint nu een beetje zelf te spelen, liggend met de auto's (ja zijn mama speelde dus ook het liefste liggend). Buiten vermaakt ie zich prima alleen, binnen is het lastiger. Maar we merken dus echt verschil met een tijdje geleden. Hij kan zomaar 20 minuten helemaal alleen spelen dat was een paar weken geleden 1 minuut. :D

Morgen komt mijn neefje van 5 de hele dag, die is aan het herstellen van een naar virus. B is helemaal gek op zijn grote neef, pakt hem altijd vast en blijft dan echt minutenlang met volledige overgang kroelen. O+ O+ O+ Dus ik heb morgen een makkelijke dag, die vermaken elkaar wel.

De infectie bij de edele delen van B is wel echt naar 'stekelt mama!' als je de luier verschoont, vervelt nu ook heel erg. Hopelijk een teken dat het gaat genezen nu.
pi_161543275
Het is hier net hoe kaylee haar dag is waar ze mee speelt. De ene dag speelt ze de hele dag met haar blokken de andere dag is ze een echte poppenmoeder. Nu zit ze alweer een uur aan tafel te rommelen met klei. Speelgoed staat hier in de kast en ze kan pakken waar ze mee wil spelen. Alleen als ze wil puzzelen moet ze het even vragen want die liggen in een afgesloten bak ivm de katten die puzzelstukjes eten. Wisselende interesses dus!

Heb ik gelijk even een vraagje! Kaylee is goed op weg met zindelijk worden, sinds vorige week maandag geen luier meer om en vanaf woensdag geen ongelukjes meer!
Thuis gaat ze op het potje of op de wc met verkleiner want ze durft absoluut niet zonder verkleiner erop. Zondag waren we de helendag op stap dus had ze voor de zekerheid een luier aan. We hebben geprobeerd haar uit te leggen dat het potje niet mee kan en dat ze toch mort proberen op de gewone wc. Na heel wat hysterie plaste ze uiteindelijk maar in haar luier omdat ze dus echt niet op de wc wilde, hoe hebben anderen dit gedaan? Kan toch moeilijk overal een verkleiner mee naartoe slepen :?
pi_161543454
Wij hebben wel een tijdje de verkleiner meegenomen..Maar ik heb haar ook wel eens in een parkje bij een boom laten plassen (van achter aan bovenbenen/knieen vasthouden) omdat ze ergens niet op de wc durfde. Hier ging het al vrij snel dat ze toch wel op de wc durfde als ik haar vasthield.
Een dag terug in de luier zou ik eigenlijk niet zo snel doen. Als W hem aanhad plaste ze sowieso in de luier, dan ging ze ook niet naar de wc. Wij hebben dus gewoon reservekleding en pakje doekjes meegenomen (en ik denk een weekje ook de verkleiner) en verder zagen we wel..
Nu eigenlijk nooit meer een ongelukje.
  dinsdag 19 april 2016 @ 13:19:12 #267
423656 Moppert
omgwtfbbqroflwouters
pi_161548206


http://www.aliexpress.com(...)ing/32581265974.html

Dit kwam ik tegen op fb :D

Ik heb ze dus gewoon een luier om gedaan zolang die angst er was. Zindelijkheid heeft voor mij geen prioriteit als ze echt niet durven.
Toen onze mop een mopje was,
Was ze aardig om te zien;
Nu bromt zij alle dagen
En bijt nog bovendien.
  dinsdag 19 april 2016 @ 13:47:17 #268
171422 LadyBlack
paint it black
pi_161548973
Franny, die interesse kan in een jaar heel erg veranderen ook nog! E is ook geen bouwer, maar soms is ze wel ineens bezig om duplo te stapelen, of op kleur te sorteren oO<
  dinsdag 19 april 2016 @ 13:58:34 #269
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_161549277
Haha Moppert :D

Nora durfde ook niet met een verkleiner, ik heb gezocht naar opblaasbare potjes ;)
Maar in de praktijk kwam het er op neer dat ze buitenshuis nog een luier aan kreeg, omdat ze buiten alleen maar ongelukjes had, ook als ik wel een potje mee had.
Tot ze met 2,5 een hele dag op het kdv zonder luier liep. Vanaf dat moment ging het goed en durfde ze ook ineens op de wc.

Ze wist zelf ook goed wanneer ze een luier aan had, of ze vroeg het voordat ze ging plassen.
Ik was ook bang dat het de zindelijkheid in de weg zou zitten, maar dat viel mee. Het duurde in totaal iets van 2 of 3 maanden voordat ze ook buitenshuis helemaal zindelijk was.

Ik zou denk ik wel de verkleiner meegenomen hebben als ze daar wel op durfde.
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_161550118
Hm thanks voor de input.
Ik ben niet bang dat het de zindelijkheid in de weg staat hoor dat ze ineens weer een luier draagt. Ik vond het gewoon heel sneu zondag dat ze zo hysterisch was om de wc. Wel goede les voor de volgende keer dat ik een hele dag weg ben. Als wr boodschappen gaan doen heeft ze geen luier meer om al. Meestal op de terugweg geeft ze aan dat ze moet plassen en dan kan ze het ophouden tot thuis.

Ga wel oefenen met op de gewone wc zitten zonder verkleiner!
  dinsdag 19 april 2016 @ 22:13:20 #271
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_161562241
Dupla hebben ze hier wel veel mee gespeeld maar nu eigenlijk al een tijdje niet meer. Ook dat gaat in faaaaaaaaaaases. En inderdaad, ze spelen er alledrie op een andere manier meer. Leuk om te zien.

Zindelijkheid..... we hebben hier niet de meest snelle kinderen wat dat betreft :') En ik ben inmiddels ook echt wel klaar met luiers. Maar goed, ieder kindje eigen tempo.
pi_161583576
I heeft dit weekend nog heel vrolijk in bad zitten poepen. }:| . :+ .Het potje staat in de kamer, voor de grap gaat ze er wel eens op zitten, en ze vindt het ook heel leuk als ik voorlees uit 'Bobbi op het potje' ( :') ), maar dat is het wel. Ben wel benieuwd hoe het bij haar verder gaat verlopen.

Vandaag hing ze aan een stok. :D .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En waar ik jammergenoeg geen foto's van heb (het was 'papadag'): ze zat met haar vader samen op de schommel en toen is hij er vanaf gevallen. En zij viel bovenop hem. Ik vroeg: hoe kreeg je dat voor elkaar dan? 'Ja, gewoon, haar vasthouden en de schommel vasthouden tegelijkertijd was toch beetje lastig.' 8)7 . _O- . Wat moet er van haar worden met twee van zulke onhandige ouders. ;( .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  woensdag 20 april 2016 @ 20:21:45 #273
347468 Tante_Soesa
Nu met Sassefras
pi_161583738
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 april 2016 14:41 schreef aapieannie het volgende:
Hm thanks voor de input.
Ik ben niet bang dat het de zindelijkheid in de weg staat hoor dat ze ineens weer een luier draagt. Ik vond het gewoon heel sneu zondag dat ze zo hysterisch was om de wc. Wel goede les voor de volgende keer dat ik een hele dag weg ben. Als wr boodschappen gaan doen heeft ze geen luier meer om al. Meestal op de terugweg geeft ze aan dat ze moet plassen en dan kan ze het ophouden tot thuis.

Ga wel oefenen met op de gewone wc zitten zonder verkleiner!
Goed om te oefenen idd maar zorg er thuis voor dat ze de verkleiner wel gebruikt :). Zorgt voor een betere ontspannen houding voor die kleintjes waardoor ze alles beter kunnen legen. Tip van de bekkenbodemfysiotherapeute waar ik 2x ben geweest voor E., E. wilde niet op het potje/het toilet poepen. Heeft maanden geduurd (en de nodige buikpijn, klysma's en andere ellende) maar nu sinds 2 weken is ze volledig toiletzindelijk.
pi_161583916
Franny :D
Lieve foto zeg O+
Ik ben trouwens ook erg onhandig. En Riley heeft er ook al last van :D

Vandaag wezen zwemmen met haar. Doe ik nu ongeveer een maand weer wekelijks. En vandaag durfde ze het water in te springen, zonder dat ik haar hand moest vasthouden. Ze kwam ook zelf weer boven. Zo leuk om te zien. Ik was echt supertrots op haar O+
pi_161595198
Franny _O- _O- Dat klinkt dus echt hilarisch!

Vanochtend drama met B naar het KDV brengen. Maar dat is mijn eigen schuld, ik was gisteren zo slim om te vertellen tegen B dat zijn mama's bijna vakantie hebben. En vakantie staat voor hem voor 'op vakantie gaan'. Dat moet ik de komende dagen dus repareren vrees ik.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')