In diezelfde familie is er nu eentje bezig met een of andere bijencursus.quote:Op zaterdag 2 april 2016 22:01 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Leuk! Hier iemand in de familie die binnenkort jenever gaat stoken van een oeroud recept. Weliswaar iets aangepast aan de smaak van tegenwoordig, maar toch. Dat moet dan in exclusieve kerstpakketten en dergelijke terecht komen. Gaat ie bij die jongens van Wispe bier doen.
Ja, da's waar ook.quote:Op zondag 3 april 2016 22:35 schreef Annagh het volgende:
[..]
In diezelfde familie is er nu eentje bezig met een of andere bijencursus.
Had dit recept over het hoofd gezien. Het zijn vaak de simpelste gerechten die het lekkerste smaken.quote:Op zaterdag 2 april 2016 23:04 schreef killerkip69 het volgende:
De topic titel sprak me aan dus ff posten maar...
Hier nog 'n simpel recept voor rundvleeskroketten
* Snijd gekookt rundvlees en magere ham zeer fijn.
* Maak 'n sterk ingekookte bechamelsaus van:
* 50gr boter
* 50gr bloem
* 1/2 L melk
* p/z
* nootmuskaat
* Roer het vlees door de saus met 1 eierdooier.
* Laat de massa afkoelen.
* Verdeel de koude ragout in porties van 60 a 70gr ofzo...
* Rol deze door de bloem en vorm er kleine koekjes van, of ballen, ovale koekjes, rechthoekjes enz...
* Wentel ze door 'n mengsel van ei en olie en bedek de kroketten met paneermeel of oud broodkruim.
PS: Vervang eventueel de bechamelsaus door 1/2 l in bouillon gekookte rijst.
Simpele, flikker maar alles in 'n pan recepten, gotta love it Bedankt voor de recepten, het is eens wat anders
gr...
Dat was smullen! Heb er ook wat soepgroente doorheen gemieterd, want dat is zo lekker Egyptisch. Binnenkort maak ik het weer.quote:Op dinsdag 22 maart 2016 20:33 schreef knokkels het volgende:
Een of ander Egyptisch gehaktgerecht.
Oven op grillstand, full blast!
200 gram rundergehakt
peper, zout, veel teentjes knoflook, fijn gesneden. komijnpoeder erbij zodat je het goed ruikt, gedroogde munt erbij (als tegenwicht voor de komijnpoeder, chilipoeder. Uitje snipperen en die er ook bij. flink stuk aluminiumfolie en uiteinden omvouwen. gehakt met bovenstaande ingrediënten erin, half dichtvouwen , olijfolie erin en dichtvouwen als een toffeewrapper. Onder de grill, on full blast in de oven voor een uurtje (in een ovenschaal van metaal deed ik hem, dan lekt het vocht er niet te erg uit).
En dan krijg je een ÜBERlekkere bonk vlees waar je een tijdje mee bezig bent.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.L2B's Mixcloud
quote:Op woensdag 13 april 2016 18:47 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Dat was smullen! Heb er ook wat soepgroente doorheen gemieterd, want dat is zo lekker Egyptisch. Binnenkort maak ik het weer.Béétje laat......... Maar wow! Dat ziet er goed uitSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Recept kreeg ik van de neef van de eigenaar van de Visserman in Callantsoog.
MouthwateringOp zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
wat is het verschil tussen invriezen en dán frituren of gewoon out of the tube frituren?quote:Op zaterdag 7 mei 2016 11:06 schreef Lucky2Bastard het volgende:
Frikandellen:
175 gram varkensgehakt
75 gram kippengehakt
1 ei
1,5 eetlepel ketjap manis
1 grote theelepel zout
2 eetlepels paneermeel
1 ui aan stukken snijden
1 theelepel zwarte peper
0,5 theelepel komijn
0,25 theelepel koriander (ketoembar)
Mespunt kruidnagelpoeder
Mespunt nootmuskaat
Mespunt cayennepeper
1 theelepel mosterd
Meng alle ingrediënten met een blender tot pulp. Buisjes ter grootte van een frikandel vullen met het mengsel (daar gebruikte ik buisjes van vitamine c tabletten voor), 8 minuten in kokend water leggen, daarna af laten koelen. Duw de frikandellen uit het buisje. Invriezen, of direct frituren.
Smakelijk.
Dat je bij invriezen langer moet wachten tot je het kan eten.quote:Op donderdag 26 mei 2016 23:48 schreef knokkels het volgende:
[..]
wat is het verschil tussen invriezen en dán frituren of gewoon out of the tube frituren?
Goffer, ik zal nog eens iets vragenquote:Op vrijdag 27 mei 2016 07:47 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Dat je bij invriezen langer moet wachten tot je het kan eten.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Als Lien meesleest...SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Beetje olijfolie in de pan, eerst de stukje kip (kleingesneden) 2 minuutjes roerbakken,
daarna de prei en champignonnetjes erij en nog 2 minuutjes roerbakken.
Na 2 minuutjes pakje Maggi en half litertje water erbij doen, langzaam ongeveer
15 minuutjes laten koken, af en toe roeren.
Ondertussen drink je je wijntje, doe je de afwas, breng je de vuilniszak naar beneden
vooral als je last hebt van een muis in je keuken zoals ik nu
Als het zo goed als klaar is doe je er nog een flink stuk stinkkaas doorheen,
lekker laten smelten en doorheen roeren.
Dan schep je je bord vol, doe je er voor de gezelligheid nog een beetje peterselie bij,
schenk je nog een wijntje in en dan kan je eten....
Die pakjes van Maggi zijn wel érg zout trouwens , volgende keer doe ik het gewoon met
Macaroni en een Roomsausje, de kaas hou ik er wel in
quote:Op zondag 18 september 2016 00:00 schreef FANN het volgende:
Romige Plantaardige kip met pasta, chamignonnetje prei en blauwe stinkkaas...
1 Prei
half bakje champignonnetjes
1 pakje plantaardige Kip
stuk stinkkaas
Olijolie
Half litertje water
en een wijntje voor tijdens het koken...
1 Prei in ringetjes snijden
De champignonnetjes in plakjes snijden
Pakje romige kip zooi van Maggi,SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[ afbeelding ]
Als Lien meesleest...Niet verkeerd! Zonder prei dan.....SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Beetje olijfolie in de pan, eerst de stukje kip (kleingesneden) 2 minuutjes roerbakken,
daarna de prei en champignonnetjes erij en nog 2 minuutjes roerbakken.
[ afbeelding ]
Na 2 minuutjes pakje Maggi en half litertje water erbij doen, langzaam ongeveer
15 minuutjes laten koken, af en toe roeren.
Ondertussen drink je je wijntje, doe je de afwas, breng je de vuilniszak naar beneden
vooral als je last hebt van een muis in je keuken zoals ik nu
Als het zo goed als klaar is doe je er nog een flink stuk stinkkaas doorheen,
lekker laten smelten en doorheen roeren.
[ afbeelding ]
Dan schep je je bord vol, doe je er voor de gezelligheid nog een beetje peterselie bij,
schenk je nog een wijntje in en dan kan je eten....
[ afbeelding ]
Die pakjes van Maggi zijn wel érg zout trouwens , volgende keer doe ik het gewoon met
Macaroni en een Roomsausje, de kaas hou ik er wel in
quote:Op zondag 18 september 2016 09:31 schreef soapie het volgende:
[..]
Niet verkeerd! Zonder prei dan.....
Kan allemaalquote:
quote:
Ik heb ze nog nooit gehadquote:
Lief van je Knokkels.. EN weer een kik van een vergeten topicquote:Op maandag 8 mei 2017 23:11 schreef knokkels het volgende:
[..]
Ik heb ze nog nooit gehad
Toch dacht ik meteen aan jullie 40+'ers. Zie het als een waarschuwing van een nog net 40-'er
Een relevante nog wel.quote:Op maandag 8 mei 2017 23:14 schreef chufi het volgende:
[..]
Lief van je Knokkels.. EN weer een kik van een vergeten topic
Die zit aan de frikandelen, of pizza. Of Egyptisch gehaktquote:
Is ie op vakantie?quote:Op maandag 8 mei 2017 23:15 schreef knokkels het volgende:
[..]
Die zit aan de frikandelen, of pizza. Of Egyptisch gehakt
Nope, ik ben recepten aan het opnoemen hier waar hij direct of indirect mee te maken had.quote:
IC .. MaryMouse was soms ook wel goed met receptjes .. Goed Ik had vandaag iets bij elkaars gehusseld zooitje vegatarisch..... Niks bijzonders...quote:Op maandag 8 mei 2017 23:21 schreef knokkels het volgende:
[..]
Nope, ik ben recepten aan het opnoemen hier waar hij direct of indirect mee te maken had.
Vandaag uit eten geweest omdat een kennis morgen weer terugvliegt naar de VS.quote:Op maandag 8 mei 2017 23:25 schreef chufi het volgende:
[..]
IC .. MaryMouse was soms ook wel goed met receptjes .. Goed Ik had vandaag iets bij elkaars gehusseld zooitje vegatarisch..... Niks bijzonders...
Dat was best goddelijk inderdaad.quote:
whehehehe Ow jaquote:
Jammer van de halve marinade. Geen zin om naar de winkel te gaan, dus miste wat honing en wat andere kruiden. Nou ja, de eerste smaakte bestquote:
quote:Hey, knok. Gaan we pannenkoeken bakken?
Gooi eerst maar wat olie (arachide, slaolie, oid in een pan/frituurpan. Tot 160 graden laten verhitten. Stukje brood erin. 5 seconden, dan is ie bruin? Klaar.quote:-Hmmmm nee.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op vrijdag 6 oktober 2017 18:02 schreef chufi het volgende:
Hahaha Thk Knoks..Live a little LekkerSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
Hmmmmmmmmmquote:Op vrijdag 6 oktober 2017 18:08 schreef chufi het volgende:
[..]
Ben benieuwd naar Lucky's zoete muisbroodjes
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Mozzarella!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.🌳♪💻🌳🌳🌲
Peace Love
2c Ondertiteling activeren als deze beschikbaar is. Druk nogmaals op C om de ondertiteling te verbergen.
3. Ambient modern
quote:Op vrijdag 14 december 2018 20:05 schreef Lucky2Bastard het volgende:
Sas! Aap popcorn flashback.
Net gehaktballetjes gemaakt voor oudejaarsavond. Lekker op tijd hè.
Spinazie á la creme gekookte Aardappeltjes met Visstics.quote:
Klinkt goedquote:Op zondag 16 december 2018 16:55 schreef Deisyy het volgende:
Vanavond staat er Tiroler Gröstl op het menu, lekker gerecht wat ik regelmatig at als in in Oostenrijk was voor wintersport.
[ afbeelding ]
Ingrediënten voor 2 personen:
700 gram aardappelen
1 ui
1 teen knoflook
300 gram spek in dobbelsteentjes
2 keer 2 eetlepels boter
zout en (vers gemalen) zwarte peper
1 theelepel marjolein
2 eetlepels gehakte peterselie
2 eieren
Kook de aardappelen ongeveer 10 minuten in de schil. Giet de aardappelen af en verwijder de schil. Snijd de aardappelen in plakjes. Bak ondertussen de spekjes in boter. Als de spekjes bijna klaar zijn, zet dan het vuur lager en voeg de ui en knoflook toe. Bak het geheel totdat de ui mooi glazig is. Smelt boter in een pan en voeg hier de aardappelplakjes aan toe. Bak de aardappeltjes tot ze goudbruin worden, schep het geheel regelmatig om! Voeg het mengsel met de spekjes toe aan de aardappelen en breng het geheel op smaak met zout, peper en marjolein. Wil je de Tiroler Gröstl nog voedzamer en smaakvoller maken, voeg dan nog 250 gram gekookt rundvlees of een restje varkensgebraad aan het gerecht toe. Bak ondertussen de eieren en breng op smaak met zout en peper. Doe de Gröstl op de borden, strooi er wat peterselie over en leg er een gebakken spiegelei bovenop. Eet smakelijk!!
Tip: serveer de Tiroler Gröstl met een lekkere frisse salade.
Oh, dat ziet er lekker uit, chufi. Nog nooit zelf gemaakt. Dit ga ik een keer proberen.quote:Op zaterdag 29 december 2018 17:40 schreef chufi het volgende:
Paella
Ik gebruik de methode, geen vast recept.
- Gooi wat olie in de pan en bak je vlees (ik had nu kippedijfilets)
- Wanneer het een kleurtje krijgt gooi je de groenten erbij (ik had nu groene asperges, wortels en snijbonen)
- Wanneer je denkt mooi, voeg dan wat tomaten puree toe (ik had 2 verse gemengd met wat teentjes knoflook uit de mixer) en strooi hier wat rood paprika poeder (ik had pikant,e) door en roer direct goed door, even kort aanbakken.
- Voeg water of bouillon (ik had groente) toe tot net boven de handvaten en laat dit even koken.
- Als het water wat is ingekookt (2 mm of zo) voeg je de paella-rijst toe (een richel over de hele diameter tussen de handvaten) tot het boven het water. Meng hierdoor je saffraan (ik had nog een zakje speciaal poeder) en verdeel de rijst over de rest van de pan.
- Voeg indien gewenst ook gelijk bv. Limabonen (gewerkt en gekookt of zoals ik had uit een potje) en roer het nog even.
- Zet het geheel even goed aan de kook en zet het vuur na een minuten lager.. probeer niet te roeren. Laat het langzaam gaar en droogkoken en voeg eventueel nog wat water toe.
- vlak voor het einde kun je er wat ontdooide garnalen op laten garen en een wat takjes rozemarijn.
- Als je vind dat ie gaar is, zet je het vuur uit en laat je het nog even afgedekt 10 rusten (bv. onder zilverpapier)
Eet smakelijk
[ afbeelding ]
Er mag van alles door .. De paellapan had je toch al ?quote:Op zaterdag 25 mei 2019 17:54 schreef Lucky2Bastard het volgende:
Er komt op één of andere manier niets van terecht. Moet ook nog steeds die paella van je maken.
Ja, pannen heb ik, maar wil het eigenlijk bij mijn ouders maken. Zal wel de wokpan worden dan, want mijn pannen zijn te klein om voor drie man te bereiden.quote:Op zaterdag 25 mei 2019 18:00 schreef chufi het volgende:
[..]
Er mag van alles door .. De paellapan had je toch al ?
Dan maak je er een frisse salade naast .quote:Op zaterdag 25 mei 2019 18:10 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Ja, pannen heb ik, maar wil het eigenlijk bij mijn ouders maken. Zal wel de wokpan worden dan, want mijn pannen zijn te klein om voor drie man te bereiden.
Morgen ga ik inslaan. Met die kleinste pan gaat het niet lukken. Mijn ouders zijn grote eters, ondanks dat ze op leeftijd zijn en normaal gewicht hebben. Smulkonten zijn het en altijd geweest.quote:Op zaterdag 25 mei 2019 18:29 schreef chufi het volgende:
[..]
Dan maak je er een frisse salade naast .
De kleinste paella pan die ik ken is min. 2 personen
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.L2B's Mixcloud
quote:Op zondag 26 mei 2019 18:22 schreef Lucky2Bastard het volgende:
@:chufi, we hebben er een favoriet recept bij.Mooi dat het gelukt isSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Was érg lekker! Alleen een getob om het plastic dekseltje van het saffraan potje er vanaf te krijgen.quote:
Als dat alles wasquote:Op zondag 26 mei 2019 20:15 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Was érg lekker! Alleen een getob om het plastic dekseltje van het saffraan potje er vanaf te krijgen.
De rest was vrij makkelijk te doen. Die saffraan was echt vloeken en tieren. Rond doosje, waar 4 porties in zitten. Voor dat geld mogen ze er wel een ritssluiting aan maken.quote:
Als jullie alledrie tevreden waren is het goed toch!? Dat is waar het hier om draaitquote:Op zondag 26 mei 2019 20:19 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
De rest was vrij makkelijk te doen. Die saffraan was echt vloeken en tieren. Rond doosje, waar 4 porties in zitten. Voor dat geld mogen ze er wel een ritssluiting aan maken.
Oh ja en Hollandse garnalen, om het allemaal een beetje authentiek te laten.
Yep. Mijn ouders vonden het ook zeer goed te nassen en voor herhaling vatbaar.quote:Op zondag 26 mei 2019 20:20 schreef chufi het volgende:
[..]
Als jullie alledrie tevreden waren is het goed toch!? Dat is waar het hier om draait
dat ziet er goed uit! Thanksquote:Op maandag 2 september 2019 18:58 schreef Lucky2Bastard het volgende:
@:prisha,
.....
Voeg mosterd en peper en zout toe om de puree op smaak te brengen en meng dit goed door.
quote:Op maandag 2 september 2019 19:00 schreef Lucky2Bastard het volgende:
@:D.,
Had toch geen tijd om te draaien man!
[ afbeelding ]
1 woord: fantastisch!quote:
Mooi! Ik was zelf ook erg enthousiast, vandaar dat ik het zo nodig moest delenquote:Op maandag 2 september 2019 19:46 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
1 woord: fantastisch!
We hebben zitten smullen en er zijn ook zat variaties mogelijk. Appel is er lekker door en volgende keer proberen we het met garnalen. Smullen was het, een aanrader, dank je!
Ja, daar ben ik blij om.quote:Op maandag 2 september 2019 19:49 schreef D. het volgende:
[..]
Mooi! Ik was zelf ook erg enthousiast, vandaar dat ik het zo nodig moest delen
welk recept is dit dan?quote:Op dinsdag 3 september 2019 11:44 schreef Lucky2Bastard het volgende:
Er ontbreekt iets op de afbeelding:
[ afbeelding ]
De zak boven de bosuitjes. Geef dat vanmiddag even door bij de comtrole, dat je het niet zag liggen.quote:Op dinsdag 3 september 2019 11:55 schreef chufi het volgende:
OK, ik zie geen fusilli's .. verwarrend allemaal
ik zie nergens een rezept met fussili...quote:Op dinsdag 3 september 2019 11:57 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
De zak boven de bosuitjes. Geef dat vanmiddag even door bij de comtrole, dat je het niet zag liggen.
Je kan ook een gewone pan op zetten met olie en ze met een schuimspaan eruit halen hoor.quote:Op vrijdag 31 januari 2020 12:33 schreef Voxs het volgende:
Ik zou bijna een frituurpan willen hebben!
oh nou moet ik wel een keertjequote:Op vrijdag 31 januari 2020 12:39 schreef oma-Nijn het volgende:
[..]
Je kan ook een gewone pan op zetten met olie en ze met een schuimspaan eruit halen hoor.
Lekker!quote:Op vrijdag 31 januari 2020 12:03 schreef oma-Nijn het volgende:
Op verzoek van @:cafca mijn recept voor kaaskroketten.
[ afbeelding ]
Zo worden ze.
[ afbeelding ]
Als ik er aan denk zal ik nog een foto maken van één die gefrituurd is.
Je kan er natuurlijk ook een krokettenmodel van maken, maar mijn ervaring is, dat die sneller openbarsten en dit is een mooie maat voor tussen 2 boterhammen.
Oehhhh, geen idee. Dat heb ik nooit geprobeerd.quote:Op vrijdag 31 januari 2020 12:47 schreef cafca het volgende:
[..]
Lekker!
Zouden ze ook in de airfryer kunnen?
Ik zal het eens proberen. Laat het wel wetenquote:Op vrijdag 31 januari 2020 12:49 schreef oma-Nijn het volgende:
[..]
Oehhhh, geen idee. Dat heb ik nooit geprobeerd.
Als je het recept maakt, zou je die ballen kunnen inspuiten met wat zonnebloemolie. Denk dat de buitenkant anders barst en de boel leegloopt.quote:Op vrijdag 31 januari 2020 12:47 schreef cafca het volgende:
[..]
Lekker!
Zouden ze ook in de airfryer kunnen?
quote:Op dinsdag 4 februari 2020 12:37 schreef cafca het volgende:
Vegetarische linzen-walnotenburgers (8 stuks)
Ingredienten:
100 g gedroogde linzenmix
100 g walnoten
100 g havermout
2 el. sesamzaad
100 g (kastanje)champignons
100 g geraspte kaas
1 ui
3 tenen knoflook
1-2 eieren
1 tl. koriander
1 tl. chilipoeder
1,25 el. sojasaus
evt zout en peper
Paneermeel
Bereiden:
Was en kook de linzen.
Hak de walnoten fijn.
Snijd de knoflook en de ui fijn en bak op een niet te hoog vuur totdat de ui glazig is. bak de champignons mee en voeg de chili en koriander toe. Als de champignons goed gebakken zijn, maal ze in de keukenmachine fijn tot een smeuïg mengsel.
Mix in een mengkom met de hand de linzen, walnoten, het ui-champignonmengsel en de havermout door elkaar en voeg sojasaus, de kaas en het sesamzaad toe. Kluts het ei en meng het erdoor maak op smaak met peper en zout, en voeg eventueel paneermeel toe om een goed, plakkerig geheel te krijgen om burgers van te maken.
Vorm burgers zo groot als je ze wilt, en bak ze in een koekenpan om en om tot ze goed stevig zijn.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |