In diezelfde familie is er nu eentje bezig met een of andere bijencursus.quote:Op zaterdag 2 april 2016 22:01 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Leuk! Hier iemand in de familie die binnenkort jenever gaat stoken van een oeroud recept. Weliswaar iets aangepast aan de smaak van tegenwoordig, maar toch. Dat moet dan in exclusieve kerstpakketten en dergelijke terecht komen. Gaat ie bij die jongens van Wispe bier doen.
Ja, da's waar ook.quote:Op zondag 3 april 2016 22:35 schreef Annagh het volgende:
[..]
In diezelfde familie is er nu eentje bezig met een of andere bijencursus.
Had dit recept over het hoofd gezien. Het zijn vaak de simpelste gerechten die het lekkerste smaken.quote:Op zaterdag 2 april 2016 23:04 schreef killerkip69 het volgende:
De topic titel sprak me aan dus ff posten maar...
Hier nog 'n simpel recept voor rundvleeskroketten
* Snijd gekookt rundvlees en magere ham zeer fijn.
* Maak 'n sterk ingekookte bechamelsaus van:
* 50gr boter
* 50gr bloem
* 1/2 L melk
* p/z
* nootmuskaat
* Roer het vlees door de saus met 1 eierdooier.
* Laat de massa afkoelen.
* Verdeel de koude ragout in porties van 60 a 70gr ofzo...
* Rol deze door de bloem en vorm er kleine koekjes van, of ballen, ovale koekjes, rechthoekjes enz...
* Wentel ze door 'n mengsel van ei en olie en bedek de kroketten met paneermeel of oud broodkruim.
PS: Vervang eventueel de bechamelsaus door 1/2 l in bouillon gekookte rijst.
Simpele, flikker maar alles in 'n pan recepten, gotta love it Bedankt voor de recepten, het is eens wat anders
gr...
Dat was smullen! Heb er ook wat soepgroente doorheen gemieterd, want dat is zo lekker Egyptisch. Binnenkort maak ik het weer.quote:Op dinsdag 22 maart 2016 20:33 schreef knokkels het volgende:
Een of ander Egyptisch gehaktgerecht.
Oven op grillstand, full blast!
200 gram rundergehakt
peper, zout, veel teentjes knoflook, fijn gesneden. komijnpoeder erbij zodat je het goed ruikt, gedroogde munt erbij (als tegenwicht voor de komijnpoeder, chilipoeder. Uitje snipperen en die er ook bij. flink stuk aluminiumfolie en uiteinden omvouwen. gehakt met bovenstaande ingrediënten erin, half dichtvouwen , olijfolie erin en dichtvouwen als een toffeewrapper. Onder de grill, on full blast in de oven voor een uurtje (in een ovenschaal van metaal deed ik hem, dan lekt het vocht er niet te erg uit).
En dan krijg je een ÜBERlekkere bonk vlees waar je een tijdje mee bezig bent.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.L2B's Mixcloud
quote:Op woensdag 13 april 2016 18:47 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Dat was smullen! Heb er ook wat soepgroente doorheen gemieterd, want dat is zo lekker Egyptisch. Binnenkort maak ik het weer.Béétje laat......... Maar wow! Dat ziet er goed uitSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Recept kreeg ik van de neef van de eigenaar van de Visserman in Callantsoog.
MouthwateringOp zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
wat is het verschil tussen invriezen en dán frituren of gewoon out of the tube frituren?quote:Op zaterdag 7 mei 2016 11:06 schreef Lucky2Bastard het volgende:
Frikandellen:
175 gram varkensgehakt
75 gram kippengehakt
1 ei
1,5 eetlepel ketjap manis
1 grote theelepel zout
2 eetlepels paneermeel
1 ui aan stukken snijden
1 theelepel zwarte peper
0,5 theelepel komijn
0,25 theelepel koriander (ketoembar)
Mespunt kruidnagelpoeder
Mespunt nootmuskaat
Mespunt cayennepeper
1 theelepel mosterd
Meng alle ingrediënten met een blender tot pulp. Buisjes ter grootte van een frikandel vullen met het mengsel (daar gebruikte ik buisjes van vitamine c tabletten voor), 8 minuten in kokend water leggen, daarna af laten koelen. Duw de frikandellen uit het buisje. Invriezen, of direct frituren.
Smakelijk.
Dat je bij invriezen langer moet wachten tot je het kan eten.quote:Op donderdag 26 mei 2016 23:48 schreef knokkels het volgende:
[..]
wat is het verschil tussen invriezen en dán frituren of gewoon out of the tube frituren?
Goffer, ik zal nog eens iets vragenquote:Op vrijdag 27 mei 2016 07:47 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Dat je bij invriezen langer moet wachten tot je het kan eten.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Als Lien meesleest...SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Beetje olijfolie in de pan, eerst de stukje kip (kleingesneden) 2 minuutjes roerbakken,
daarna de prei en champignonnetjes erij en nog 2 minuutjes roerbakken.
Na 2 minuutjes pakje Maggi en half litertje water erbij doen, langzaam ongeveer
15 minuutjes laten koken, af en toe roeren.
Ondertussen drink je je wijntje, doe je de afwas, breng je de vuilniszak naar beneden
vooral als je last hebt van een muis in je keuken zoals ik nu
Als het zo goed als klaar is doe je er nog een flink stuk stinkkaas doorheen,
lekker laten smelten en doorheen roeren.
Dan schep je je bord vol, doe je er voor de gezelligheid nog een beetje peterselie bij,
schenk je nog een wijntje in en dan kan je eten....
Die pakjes van Maggi zijn wel érg zout trouwens , volgende keer doe ik het gewoon met
Macaroni en een Roomsausje, de kaas hou ik er wel in
quote:Op zondag 18 september 2016 00:00 schreef FANN het volgende:
Romige Plantaardige kip met pasta, chamignonnetje prei en blauwe stinkkaas...
1 Prei
half bakje champignonnetjes
1 pakje plantaardige Kip
stuk stinkkaas
Olijolie
Half litertje water
en een wijntje voor tijdens het koken...
1 Prei in ringetjes snijden
De champignonnetjes in plakjes snijden
Pakje romige kip zooi van Maggi,SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[ afbeelding ]
Als Lien meesleest...Niet verkeerd! Zonder prei dan.....SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Beetje olijfolie in de pan, eerst de stukje kip (kleingesneden) 2 minuutjes roerbakken,
daarna de prei en champignonnetjes erij en nog 2 minuutjes roerbakken.
[ afbeelding ]
Na 2 minuutjes pakje Maggi en half litertje water erbij doen, langzaam ongeveer
15 minuutjes laten koken, af en toe roeren.
Ondertussen drink je je wijntje, doe je de afwas, breng je de vuilniszak naar beneden
vooral als je last hebt van een muis in je keuken zoals ik nu
Als het zo goed als klaar is doe je er nog een flink stuk stinkkaas doorheen,
lekker laten smelten en doorheen roeren.
[ afbeelding ]
Dan schep je je bord vol, doe je er voor de gezelligheid nog een beetje peterselie bij,
schenk je nog een wijntje in en dan kan je eten....
[ afbeelding ]
Die pakjes van Maggi zijn wel érg zout trouwens , volgende keer doe ik het gewoon met
Macaroni en een Roomsausje, de kaas hou ik er wel in
quote:Op zondag 18 september 2016 09:31 schreef soapie het volgende:
[..]
Niet verkeerd! Zonder prei dan.....
Kan allemaalquote:
quote:
Ik heb ze nog nooit gehadquote:
Lief van je Knokkels.. EN weer een kik van een vergeten topicquote:Op maandag 8 mei 2017 23:11 schreef knokkels het volgende:
[..]
Ik heb ze nog nooit gehad
Toch dacht ik meteen aan jullie 40+'ers. Zie het als een waarschuwing van een nog net 40-'er
Een relevante nog wel.quote:Op maandag 8 mei 2017 23:14 schreef chufi het volgende:
[..]
Lief van je Knokkels.. EN weer een kik van een vergeten topic
Die zit aan de frikandelen, of pizza. Of Egyptisch gehaktquote:
Is ie op vakantie?quote:Op maandag 8 mei 2017 23:15 schreef knokkels het volgende:
[..]
Die zit aan de frikandelen, of pizza. Of Egyptisch gehakt
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |