abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_162491355
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2016 15:12 schreef minilot het volgende:

[..]

Paar dagen buiten de koelkast maar en daarna in de koelkast gezet en vervolgens eigenlijk helemaal vergeten. :')
In de koelkast gaat het fermenteren trager maar het stopt niet helemaal.

Maar... hoe smaakte ie? Zal wel goed gerijpt zijn. :P
  Moderator woensdag 25 mei 2016 @ 15:55:30 #152
221912 crew  minilot
Puer aeternus
pi_162491376
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2016 15:54 schreef Farenji het volgende:

[..]

In de koelkast gaat het fermenteren trager maar het stopt niet helemaal.

Maar... hoe smaakte ie? Zal wel goed gerijpt zijn. :P
Vanavond proeven :)
Volgens mijn lief ruikt het sterk naar bier en naar gember. *)
Wo ist der Fhrer, der mich fhrt?
pi_162491395
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2016 15:55 schreef minilot het volgende:

[..]

Vanavond proeven :)
Volgens mijn lief ruikt het sterk naar bier en naar gember. *)
Zal weinig suiker bevatten, en enigszins alcoholisch zijn... en ik denk nogal bitter.
pi_169492796
registreer om deze reclame te verbergen
Kick. Nog lang niet door mijn vijf kilo kimchi heen, nu 1,5 kilo op of zo (en een halve meegegeven aan Minilot).

Vandaag mini-komkommertjes in pekel gezet met gember, koreaanse chiliflakes, en szechuanpeper.
pi_169503599
Ik ben momenteel voornamelijk bezig met gefermenteerde dranken. Ik heb een gezonde gingerbug die flink bruist en er staan nu een paar flessen ginger ale keihard te worden in de tweede gisting. Heb ook geprobeerd om mijn eigen kombucha SCOBY te maken op basis van bio kombucha uit de ekoplaza, maar dat is tot nu toe nog niet goed gelukt. Binnenkort nog een keer proberen want het moet mogelijk zijn en ik vind kombucha wel erg lekker.
pi_170754905
5 kilo LeeHarveyOswald? Wat dacht je bij jezelf ;-)

Bij mij weinig bijzonders, ik speel met melkkefir en ga een dezer dagen op zoek naar waterkefir"korrels". Dan kan ik met limonades aan de slag die sneller klaar zijn dan met Kombucha scoby's zoals die bijvoorbeeld van Farenji.
'Please don't sit on my imaginaire friend'
  zondag 7 mei 2017 @ 20:50:26 #157
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170757167
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2016 14:40 schreef minilot het volgende:
Oef!
Mijn lief ontdekte vanmiddag haarscheurtjes (!) in mijn PET-fles vol gemberbier.
Ik heb hem er onmiddelijk mee de tuin in gestuurd.

Na drie keer voorzichtig ontluchten en schuim laten wegtrekken nog steeds dit:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oeps! :D
Beetje erg actief!
wees blij dat het geen glazen fles was, die was ontploft
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_170763688
quote:
0s.gif Op zondag 7 mei 2017 19:45 schreef camaron het volgende:
5 kilo LeeHarveyOswald? Wat dacht je bij jezelf ;-)

Bij mij weinig bijzonders, ik speel met melkkefir en ga een dezer dagen op zoek naar waterkefir"korrels". Dan kan ik met limonades aan de slag die sneller klaar zijn dan met Kombucha scoby's zoals die bijvoorbeeld van Farenji.
Ik heb een tijd met waterkefir gefermenteerd en daarmee ging het me juist iets te snel. Na drie dagen was het alweer klaar en zo snel dronk ik niet. En die korrels maar blijven groeien, en ze hebben altijd honger natuurlijk dus je voert ze steeds meer. Ik ben ze een keer vergeten en toen verzuurde de boel en ging de kefir dood.

Ik doe nu nog steeds veel met ginger bug en dat gaat heel goed. Heb een gezonde bug die al maanden leeft en daarmee maak ik in een week flink bruisende en heerlijke ginger ale.
pi_170767538
Dranken heb ik geen ervaring mee, kimchi wel. Vroeger heel veel gemaakt.

Misschien weer eens doen als chinese kool ergens in de aanbieding is. Want ik vind de kolen hier nogal duur.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  Moderator maandag 8 mei 2017 @ 14:07:26 #160
221912 crew  minilot
Puer aeternus
pi_170772893
quote:
1s.gif Op zondag 7 mei 2017 20:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

wees blij dat het geen glazen fles was, die was ontploft
Juist daarom een plastic fles gebruikt. :Y
Wo ist der Fhrer, der mich fhrt?
  maandag 8 mei 2017 @ 15:03:41 #161
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_170774354
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 10:27 schreef Farenji het volgende:
Ik ben momenteel voornamelijk bezig met gefermenteerde dranken. Ik heb een gezonde gingerbug die flink bruist en er staan nu een paar flessen ginger ale keihard te worden in de tweede gisting. Heb ook geprobeerd om mijn eigen kombucha SCOBY te maken op basis van bio kombucha uit de ekoplaza, maar dat is tot nu toe nog niet goed gelukt. Binnenkort nog een keer proberen want het moet mogelijk zijn en ik vind kombucha wel erg lekker.
Is zo'n bug net als kefir, dat je dus een blijfende kolonie hebt welke je blijft voeren, gebruiken en blijft groeien?
pi_170775069
quote:
1s.gif Op maandag 8 mei 2017 15:03 schreef Manke het volgende:

[..]

Is zo'n bug net als kefir, dat je dus een blijfende kolonie hebt welke je blijft voeren, gebruiken en blijft groeien?
Het is een beetje vergelijkbaar met kefir inderdaad. Het is geraspte gemberwortel (ongeschild) met suiker en water in een potje dat je laat staan op kamertemperatuur. Na een paar dagen begint het te bruisen en bubbelen. En dan moet je het om de drie, vier dagen bijvoeren met extra gember, suiker en water. Je gebruikt een deel om de fermentatie in je dranken "op te starten" en wat je over hebt vul je weer aan met verse voeding. Zo kun je "eeuwig" doorgaan.
pi_170776809
quote:
14s.gif Op maandag 8 mei 2017 15:28 schreef Farenji het volgende:

[..]

Het is een beetje vergelijkbaar met kefir inderdaad. Het is geraspte gemberwortel (ongeschild) met suiker en water in een potje dat je laat staan op kamertemperatuur. Na een paar dagen begint het te bruisen en bubbelen. En dan moet je het om de drie, vier dagen bijvoeren met extra gember, suiker en water.
elke dag toch?
pi_170777093
quote:
1s.gif Op maandag 8 mei 2017 16:44 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

elke dag toch?
Zo vaak doe ik het niet. Dan groeit je bug ook wel heel snel. Misschien als je huis erg warm is, dan gaat de gisting sneller. Je kan de bug ook in de koelkast zetten en dan is 1 keer per week voeden zelfs wel genoeg.
pi_170915422
Gingerbug zal ik een dezer dagen ook weer eens opzetten, was ook een favoriet drankje.
Ik vind het wel lekkerder zomers, want gekoeld, vandaar dat ik al maanden niet naar omgekeken heb.

Komkommer kimchi is ook een goed plan. Nooit geprobeerd maar ik heb nog koreaanse chili staan.
Leuk voor morgenochtend. Top idee!
'Please don't sit on my imaginaire friend'
pi_170918130
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 mei 2017 21:46 schreef camaron het volgende:
Gingerbug zal ik een dezer dagen ook weer eens opzetten, was ook een favoriet drankje.
Ik vind het wel lekkerder zomers, want gekoeld, vandaar dat ik al maanden niet naar omgekeken heb.

Komkommer kimchi is ook een goed plan. Nooit geprobeerd maar ik heb nog koreaanse chili staan.
Leuk voor morgenochtend. Top idee!
Komkommer, wordt dat niet wat slijmerig?
pi_170919978
Volgens mij kan je het ook max. een week of zo bewaren, niet vanwege de smaak of bederf maar wel vanwege de ´crunch´ die met elke dag minder wordt.
'Please don't sit on my imaginaire friend'
pi_171165063
Ik heb nu rode zuurkool die een paar maandjes mag staan. Ik had al vorig jaar van spitskool zuurkool gemaakt. Was serieus de lekkerste zuurkool die ik ooit had gegeten O+

Binnenkort ga ik cider en champagne maken. Heb ik erg veel zin in. Mijn oma heeft nu een adres waar ze de stormvloed aan appels kwijt kan. In ruil voor een paar flesjes ;)
pi_171165510
quote:
0s.gif Op woensdag 24 mei 2017 10:47 schreef Opoefiets het volgende:
Ik heb nu rode zuurkool die een paar maandjes mag staan. Ik had al vorig jaar van spitskool zuurkool gemaakt. Was serieus de lekkerste zuurkool die ik ooit had gegeten O+

Binnenkort ga ik cider en champagne maken. Heb ik erg veel zin in. Mijn oma heeft nu een adres waar ze de stormvloed aan appels kwijt kan. In ruil voor een paar flesjes ;)
Tof! Wat voor gist gebruik je daarvoor? Kun je laten weten hoe het gaat, lijkt me interessant.
pi_171165703
quote:
7s.gif Op woensdag 24 mei 2017 11:09 schreef Farenji het volgende:

[..]

Tof! Wat voor gist gebruik je daarvoor? Kun je laten weten hoe het gaat, lijkt me interessant.
Cidergist en champagnegist, genoeg voor 50 liter champagne en cider. Ik zal erover posten wanneer ik ben begonnen. Ik heb er echt zin in!
pi_171165815
quote:
0s.gif Op woensdag 24 mei 2017 11:17 schreef Opoefiets het volgende:

[..]

Cidergist en champagnegist, genoeg voor 50 liter champagne en cider. Ik zal erover posten wanneer ik ben begonnen. Ik heb er echt zin in!
Omdat mijn gemberbier een paar keer in gelei was veranderd, heb ik deze keer geen bug gebruikt maar champagnegist. Gember geraspt en gekookt, af laten koelen, en (ongeveer, ik ben niet zo heel nauwkeurig) 10 liter water met 4 kilo gember en 4 kilo suiker en 1 zakje champagnegist voor droge champagne weggezet.

Alle suiker op. Erg mooie bubbel (bij de flessen die niet leegspoten :X ), heb ze wel moeten zoeten want ze waren, voor gemberbier, wel megadroog geworden :D
  woensdag 24 mei 2017 @ 15:58:52 #172
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_171172338
quote:
2s.gif Op woensdag 24 mei 2017 11:21 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Omdat mijn gemberbier een paar keer in gelei was veranderd, heb ik deze keer geen bug gebruikt maar champagnegist. Gember geraspt en gekookt, af laten koelen, en (ongeveer, ik ben niet zo heel nauwkeurig) 10 liter water met 4 kilo gember en 4 kilo suiker en 1 zakje champagnegist voor droge champagne weggezet.

Alle suiker op. Erg mooie bubbel (bij de flessen die niet leegspoten :X ), heb ze wel moeten zoeten want ze waren, voor gemberbier, wel megadroog geworden :D
Laat zo'n fles eens een jaar staan, en dan proeven. Dat is echt de moeite waard.

Ik gebruik voor gemberbier ook wel Chouffe gist. Dan krijg je echt een beetje Chouffe smaak, ook aan te raden.
Siesta & Fiesta!
  zondag 28 mei 2017 @ 09:30:58 #173
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_171265294
Dat droge vind ik juist lekker, in combinatie met die zing van de gember :9
pi_171480411
Zo, van het weekend een paar litertjes gemaakt. Nu kijken of het aan wilt slaan. Over een paar dagen weet ik meer! *O*
pi_171481327
quote:
0s.gif Op maandag 5 juni 2017 18:48 schreef Opoefiets het volgende:
Zo, van het weekend een paar litertjes gemaakt. Nu kijken of het aan wilt slaan. Over een paar dagen weet ik meer! *O*
Spannend!
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')