abonnementen ibood.com bol.com
pi_161359755
registreer om deze reclame te verbergen
Teleurstellende berichten over de gingerbug zie ik. Mijn 'prutje' ben ik nu 7 dagen aan het voeren. Ik zal deze week kijken of het mij lukt om gingerale te maken.
Ik ben benieuwd
'Please don't sit on my imaginaire friend'
pi_161363742
quote:
0s.gif Op maandag 11 april 2016 21:26 schreef camaron het volgende:
Teleurstellende berichten over de gingerbug zie ik. Mijn 'prutje' ben ik nu 7 dagen aan het voeren. Ik zal deze week kijken of het mij lukt om gingerale te maken.
Ik ben benieuwd
heb jij wel bubbels dan? :P
pi_161367298
Ik kan niet spreken van bubbels nee maar ik zie wel dat het 'schuimig' is voordat ik het roer.
'Please don't sit on my imaginaire friend'
pi_161377267
registreer om deze reclame te verbergen
Toen ik thuis kwam zag mijn bug eropeens anders uit, alle gember boven in als een soort bier schuimkraag.
Na doorroeren zie ik nu duidelijk bubbels
2DCEF592-33D7-4342-817A-FEC98EF23F88_zpsehedup6s.jpg
Op het interwebs doen ze allemaal moeilijk over non-metallic spoons waarmee je moet roeren,is dat Alu-hoedje of echt bewezen nuttig?
pi_161377996
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 april 2016 17:00 schreef computergirl het volgende:
Toen ik thuis kwam zag mijn bug eropeens anders uit, alle gember boven in als een soort bier schuimkraag.
Na doorroeren zie ik nu duidelijk bubbels
[ link | afbeelding ]
Op het interwebs doen ze allemaal moeilijk over non-metallic spoons waarmee je moet roeren,is dat Alu-hoedje of echt bewezen nuttig?
Volgens mij is dat vooral doordat de zuren het metaal kunnen aantasten, maar ik weet niet in hoeverre dat invloed heeft op je fermentaat.
pi_161379395
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 april 2016 17:38 schreef Farenji het volgende:

[..]

Volgens mij is dat vooral doordat de zuren het metaal kunnen aantasten, maar ik weet niet in hoeverre dat invloed heeft op je fermentaat.
Gember is base.
pi_161379418
registreer om deze reclame te verbergen
Creme Fraiche is echt goddelijk!
pi_161379716
quote:
2s.gif Op dinsdag 12 april 2016 18:57 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Gember is base.
je bedoelt daarmee dat het niet zuur is? Anders niet zo moeilijk communiceren hoorrrrrr :{w
Waarmee roer jij dan in je gemberprutje en je desem ?
pi_161380081
quote:
10s.gif Op dinsdag 12 april 2016 19:10 schreef computergirl het volgende:

[..]

je bedoelt daarmee dat het niet zuur is? Anders niet zo moeilijk communiceren hoorrrrrr :{w
Waarmee roer jij dan in je gemberprutje en je desem ?
Gewoon met een lepel :D

Gember is dus erg niet zuur ja :-)
pi_161381128
quote:
2s.gif Op dinsdag 12 april 2016 19:26 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Gewoon met een lepel :D

duh, met een links of rechtsdraaiende lepel, en van welk organisch materiaal?
pi_161381426
quote:
10s.gif Op dinsdag 12 april 2016 20:04 schreef computergirl het volgende:

[..]

duh, met een links of rechtsdraaiende lepel, en van welk organisch materiaal?
Metaal, durf niet te zeggen welke dat kan nog verschillen per keer dat ik er een lepel in steek :D
pi_161388190
quote:
1s.gif Op maandag 11 april 2016 15:39 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

Zuurstofvrij is toch een risicofactor?
Anaeroob bewaren is sowieso vaak een vereiste bij fermentatie. Anders krijg je schimmelgroei. C. botulinum voorkom je zoals gezegd met een lage pH, en met zout.
According to all known laws of aviation, there is no way a bee should be able to fly. Its wings are too small to get its fat little body off the ground. The bee, of course, flies anyway because bees don't care what humans think is impossible.
pi_161437706
Hoi op de site van Pecheresse Lindemans Bier staat te lezen dat zij gebruik maken van gisting met behulp van de door de in de ( plaatselijk ) omgeving zijnde gistbacterien die zich in de lucht bevinden! Ook soort van fermetatie!
pi_161463707
Hoe gaat het met gember bugs en gemberbier?
Ik ben van plan om dit weekend gemberbier te maken, alleen weet ik nog niet waar ik die hoeveelheid kwijt kan. Het kan nog niet gelijk in de uiteindelijke fles geloof ik?
Kan ik het ook 3 dagen in de pan laten waar ik het water/suiker/gember mengsel in kook? :@
pi_161463847
quote:
14s.gif Op dinsdag 12 april 2016 18:58 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Creme Fraiche is echt goddelijk!
Hoe heb je die gemaakt? :9
Appallingly dull, unimaginative, timid, lacking in initiative, spineless, easily dominated, no sense of humour, tedious company and irrepressibly drab and awful.
  zaterdag 16 april 2016 @ 17:54:45 #91
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_161471453
Kimchi gehaald bij de toko om te kijken of het wat is: :9 :9~


Kijken of zelf maken lukt.
  zaterdag 16 april 2016 @ 18:06:24 #92
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161471699
Bij de toko ook meteen Koreaans peperpoeder gekocht? Dan kun je zo aan de slag. Chinese kool verkopen ze overal.

Wat ga je maken/eten met de kimchi? Of alleen maar proeven?
pi_161471874
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2016 09:35 schreef computergirl het volgende:
Hoe gaat het met gember bugs en gemberbier?
Ik ben van plan om dit weekend gemberbier te maken, alleen weet ik nog niet waar ik die hoeveelheid kwijt kan. Het kan nog niet gelijk in de uiteindelijke fles geloof ik?
Kan ik het ook 3 dagen in de pan laten waar ik het water/suiker/gember mengsel in kook? :@
Mijn gemberbier is op!
pi_161471901
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2016 09:46 schreef Molo het volgende:

[..]

Hoe heb je die gemaakt? :9
Slagroom met eetlepel crème fraiche 36-48 uur laten staan op kamertemperatuur ^O^
pi_161471927
quote:
14s.gif Op zaterdag 16 april 2016 18:15 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Slagroom met eetlepel crème fraiche 36-48 uur laten staan op kamertemperatuur ^O^
Kijk, dat moet zelfs mij gaan lukken :D
:9
Appallingly dull, unimaginative, timid, lacking in initiative, spineless, easily dominated, no sense of humour, tedious company and irrepressibly drab and awful.
pi_161471952
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2016 18:17 schreef Molo het volgende:

[..]

Kijk, dat moet zelfs mij gaan lukken :D
:9
*)

Je kan ook yoghurt of karnemelk als starter gebruiken.
pi_161471970
quote:
2s.gif Op zaterdag 16 april 2016 18:18 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

*)

Je kan ook yoghurt of karnemelk als starter gebruiken.
^O^
Appallingly dull, unimaginative, timid, lacking in initiative, spineless, easily dominated, no sense of humour, tedious company and irrepressibly drab and awful.
  zaterdag 16 april 2016 @ 18:29:13 #98
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_161472175
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2016 18:06 schreef RobinOok het volgende:
Bij de toko ook meteen Koreaans peperpoeder gekocht? Dan kun je zo aan de slag. Chinese kool verkopen ze overal.

Wat ga je maken/eten met de kimchi? Of alleen maar proeven?
gekocht om te proeven, maar het gaat wel op, want het kan bijna overal wel bij gegeten worden.

Had een stuk jackfruit zomaar gekregen van iemand die het daar had gekocht, nooit eerder gegeten, zeker een aanrader.
pi_161474024
Gemberdrankje dinsdag afgemaakt, in 3 flinke potten plus 1 literfles voor de laatste stap: 3 à 4 dagen gisten.
Bubbels nul komma nul! De smaak is merr dan prima dus toch gezeefd en in de koeling gezet.

Volgende keer proberen met champagnegist, ik.heb nog voldoende gingerbug in de koelkast voor nog 6 liter of zo.
'Please don't sit on my imaginaire friend'
  zaterdag 16 april 2016 @ 20:40:16 #100
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_161475160
Las ergens dat de microflora in de gember doodgestraald kan worden voor de verkoop en dat het daarom niet fermenteert.

Staat in de ebook die ik eerder postte, maar het is de theorie van de auteur.

Gingerroots are rich in yeasts and lactic acid bacteria, so ginger bugs usually get bubbly quickly. However, many people have reported that their ginger bugs never get bubbly. My theory is that most of the ginger imported into the United States has undergone irradiation, thus destroying its bacteria and yeast. Foods marketed as organic cannot be irradiated (according to the US Department of Agriculture’s organic standards), so for best results make ginger bug with organic ginger, or ginger from a known, non-irradiated source.
abonnementen ibood.com bol.com
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')