abonnement Unibet Coolblue
pi_160921252


quote:
De zesde editie van The Passion vindt plaats in Amersfoort. De stad zal op 24 maart 2016 het decor vormen voor de eigentijdse muzikale vertelling van het paasverhaal. Tijdens de live-uitzending zal de gebruikelijke processie worden gehouden, waarbij ruim duizend deelnemers met het verlichte kruis naar het hoofdpodium lopen. De gemeente Amersfoort vindt het een eer dit bijzondere event te ontvangen.

Burgemeester Bolsius: “Het is voor Amersfoort een enorme uitdaging om dit grote live-event in de stad te ontvangen. Miljoenen mensen bekijken de vertelling thuis, terwijl tienduizenden naar de stad komen om het van dichtbij mee te maken. Ook voor veel Amersfoorters is het een unieke gebeurtenis in hun eigen stad."

Geloofsgemeenschappen
The Passion vertelt over het lijden, sterven én opstaan van Jezus. Arjan Lock, directeur van de EO legt uit waarom de keuze op de Keistad is gevallen: “Amersfoort is een mooie stad en kent een groot aantal geloofsgemeenschappen. Wij vinden het geweldig als al deze verschillende gemeenschappen en kerken aanhaken bij The Passion. Op die manier wordt het paasverhaal breed gedragen en verteld.”

Prachtig decor
The Passion is een samenwerking van de omroepen EO en KRO en wordt geproduceerd door Eye2Eye Media. Taco Rijssemus, mediadirecteur van de KRO-NCRV, licht toe: “The Passion maakt het paasverhaal voor elke Nederlander weer toegankelijk. Wij geloven dat dat nog steeds belangrijk is. Ik ben ervan overtuigd dat de stad Amersfoort een prachtig decor vormt voor The Passion.”

Vluchtelingen
Voor Amersfoort is 2016 ook het jaar waarin de toestroom en opvang van vele vluchtelingen uit België tijdens de eerste wereldoorlog wordt herdacht. In de uitvoering van The Passion worden verwijzingen naar deze gebeurtenis opgenomen, waardoor dit voor Amersfoort op een mooie manier bij elkaar komt.
http://www.thepassion.nl/nieuws/thepassion2016-amersfoort



quote:
Martijn Fischer gaat de rol van Jezus spelen in het Paasspektakel The Passion. De 48-jarige musicalacteur zal acteren en zingen in de jaarlijkse opvoering van het verhaal rond de lijdensweg van Jezus. Dit werd dinsdag onthuld door middel van een online publieksactie.

Amersfoort zal op 24 maart 2016 het decor vormen voor de eigentijdse muzikale vertelling van het paasverhaal. Door de stad trekt een processie met een groot verlicht kruis richting het Eemplein. Het evenement, dat voor het zesde jaar op rij gehouden wordt én wordt uitgezonden op tv, trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

Martijn Fischer had afgelopen jaren veel succes met zijn vertolking van André Hazes. Eerst in de musical Hij Gelooft in Mij en afgelopen jaar in de film Bloed, Zweet en Tranen. Voor deze rol ontving hij een Gouden Kalf.

Inhoud
,,Ik voldoe niet aan het archetypische beeld dat mensen van Jezus hebben. Die tengere man met die lange baard", zegt Fischer over zijn deelname aan The Passion. ,,Het gaat wat mij betreft echt om de inhoud, om het levensverhaal van Jezus en wat ons dat kan leren."

The Passion vertelt over het lijden, sterven én opstaan van Jezus. De organisatie is in handen van de EO en de KRO. In 2011 werd The Passion voor het eerst opgevoerd in Gouda. Toen met Syb van der Ploeg als Jezus. Afgelopen jaar zagen 3,6 miljoen mensen hoe Jim de Groot zijn invulling aan Jezus gaf in Enschede.

#WieisJezus
De hoofdrolspeler van het populaire paasevenement werd op unieke wijze bekendgemaakt: het publiek kreeg de primeur. Vanaf dinsdagmorgen 8.30 uur konden fans bijdragen aan de onthulling van Jezus door via Facebook en Twitter de post met #WieisJezus te delen. Zo ontvouwde zich op www.thepassion.nl een filmpje waarin de kijker kon ontdekken wie de rol van Jezus vertolkt in The Passion 2016.
http://www.ad.nl/ad/nl/38(...)in-The-Passion.dhtml



quote:
Sofie van den Enk neemt rol verslaggever op zich
Als verslaggever in The Passion wil presentator Sofie het naadje van de kous weten van de mensen die met het lichtgevende kruis door Amersfoort lopen: “Ik vind het fascinerend dat mensen meelopen in zo’n processie en daar iets vinden van troost of warmte. Wát willen ze met elkaar delen, daar ben ik zo benieuwd naar.” Ze vervolgt: “Is het sterk of zwak om te geloven? Ik ben er oprecht niet over uit. Ik weet het niet. Daarom is het zo’n cadeau dat ik de verslaggeving van The Passion mag doen. Dan kan ik me er weer eens helemaal in storten en wie weet wat het me brengt. Ik vind het echt gaaf.” http://www.thepassion.nl/nieuws/sofieverslaggever


quote:
Lenette van Dongen verteller in The Passion
Cabaretière Lenette van Dongen is op 24 maart te zien in The Passion als verteller. Zij neemt de bezoekers op het plein en de kijkers thuis mee in de paasvertelling: “Ik vind het een hele leuke uitdaging en heb er zin in. De verhalen zitten door mijn jeugd verweven. De eenzaamheid van de juiste keuze is iets in het verhaal dat mij aanspreekt. Iedereen gaat de ene kant op en jij voelt dat je de andere kant op moet gaan.” http://www.thepassion.nl/nieuws/lenetteverteller

quote:
Howard Komproe maakt cast The Passion compleet
Howard Komproe is stand-up comedian. Hij tourde door het land met verschillende shows en maakt deel uit van de Comedytrain. “Ik vind het heel spannend om in de rol van Pilatus het volk toe te spreken. Ik doe dat dagelijks als mijzelf, maar nu vanuit een bepaalde rol. Hoe dat zal zijn, daar ben ik nieuwsgierig naar”, zegt Howard. In de huid van politicus Pilatus is hij degene die moet besluiten of Jezus wordt veroordeeld of niet. http://www.thepassion.nl/nieuws/howard_komproe_pilatus


quote:
Xander de Buisonjé speelt Judas
Xander de Buisonjé vindt het een enorme uitdaging om de Judasrol op zich te nemen in The Passion. ”De rol van Judas kenmerkt zich door verraad maar vooral ook de enorme eenzaamheid en het isolement. Hij kan zichzelf niet meer aankijken en niet meer met zichzelf leven. Dat het zo erg was, dat wist ik ook niet. Dat vind ik juist wel mooi', vertelt Xander. De zanger zegt niet veel vlieguren in acteren te hebben en krijgt dramalessen om zich voor te bereiden op zijn rol. http://www.thepassion.nl/nieuws/xanderspeeltjudas


quote:
Ellen ten Damme lijkt geboren voor de rol van Maria, ondanks dat ze niet gelovig is. “Ik ben fan van Jezus”, vertelde Ellen dinsdag aan tafel bij Eva Jinek. We kennen de veelzijdige Ellen als actrice en zangeres.

Moeder Maria
Ze kijkt uit naar haar rol als moeder Maria: “Ik heb heel veel zin om in dit grootse muziek-evenement een waardige Maria neer te zetten, die als moeder aller moeders troost biedt aan zo velen. Ik vind het spannend en ook heel mooi om in de Maria-rol live te zingen tussen al dat publiek op het plein.” http://www.televizier.nl/(...)n-2016.8762603.lynkx


quote:
Acteur Mark van Eeuwen speelt dit jaar de rol van Petrus in het muzikale spektakel The Passion van de EO en de KRO.
The Passion wordt opgevoerd op Witte Donderdag 24 maart in Amersfoort. Aan de hand van bekende Nederlandstalige popnummers wordt het paasverhaal over de laatste uren in het leven van Jezus verteld, een rol van Martijn Fischer. Zangeres Ellen ten Damme vertolkt de rol van Maria. Cabaretière Lenette van Dongen is de verteller van het lijdensverhaal van Jezus.

Xander de Buisonjé speelt tijdens de komende editie de rol van Judas de verrader. Sofie van den Enk neemt de taak van verslaggever op zich. De KRO-presentatrice ondervraagt de mensen die met het lichtgevende kruis door Amersfoort lopen.

Met Mark van Eeuwen erbij is de cast nu op één acteur na compleet. Binnenkort wordt bekend wie de rol van Pilatus gaat spelen. http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)el-The-Passion.dhtml


quote:
Arie Slob uit Zwolle, oud-fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer, speelt mee in The Passion die dit jaar op Witte Donderdag in Amersfoort wordt gehouden. Hij is één van de discipelen, de volgelingen van Jezus.
Arie Slob is gevraagd voor het mega-evenement dat al sinds 2011 een enorme kijkcijferhit is. Hij moest er wel even over nadenken. "Uiteindelijk heb ik me laten overhalen, want het is ook wel een hele belevenis. Het is het evangelie dat verteld wordt, ook voor mensen die daar niet heel veel mee hebben."
Eigentijdse vorm
Slob maakt zich niet zo druk om de kritiek. "Je moet naar eigentijdse vormen zoeken om met elkaar bezig te zijn, en daar is dit een heel mooi voorbeeld van."
Er zijn al repetities geweest in Amersfoort en er zijn ook 's avonds en 's nachts opnamen gemaakt. Dat was best zwaar, want overdag moest hij gewoon weer aan het werk als directeur van het Historisch Centrum Overijssel in Zwolle. http://www.rtvoost.nl/nie(...)58460173#prettyPhoto
pi_160921258
fipo
  Moderator donderdag 24 maart 2016 @ 21:37:51 #3
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_160921260
"Nou dat is mooi"
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
pi_160921261
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 21:37 schreef Leandra het volgende:
Lopen ze nou op de Groningerstraat?
Jep O+
  donderdag 24 maart 2016 @ 21:37:52 #5
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_160921262
Lopen ze nou op de Groningerstraat?
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_160921265
"Nou das mooi. "
Please consider the environment before printing this post.
Op zaterdag 27 mei 2017 00:36 schreef d4v1d het volgende:
Kabuf is af en toe best een prima kerel.
pi_160921268
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 21:37 schreef tralalala het volgende:

[..]

Met Frans Bauer erbij is iets al snel het beste.
Frans BauerGOD
  donderdag 24 maart 2016 @ 21:38:02 #8
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_160921272
Tering grote ipad
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
pi_160921274
Nou das mooi..

Sophie _O_
  donderdag 24 maart 2016 @ 21:38:12 #10
304004 KaBuf
#teamfriet
pi_160921279
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 21:37 schreef Renesite het volgende:
"Nou dat is mooi"
Hoorde 'm ook :X _O-
Please consider the environment before printing this post.
Op zaterdag 27 mei 2017 00:36 schreef d4v1d het volgende:
Kabuf is af en toe best een prima kerel.
  donderdag 24 maart 2016 @ 21:38:20 #11
272171 chewbacca_maatschappij
's gewoon goeien handel
pi_160921281
WAAR IS FRANS BAUER
boem bats luchtdicht me vrète is nog nooit zo fris gewist
Op zaterdag 10 juli 2010 15:33 schreef Rectum het volgende:
Jij bent vele malen irritanter dan AP
pi_160921283
Was dat GGMM?
  donderdag 24 maart 2016 @ 21:38:31 #13
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_160921286
Het foute antwoord :D
  donderdag 24 maart 2016 @ 21:38:31 #14
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_160921287
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 21:37 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Jep O+
Dan zijn ze dus via de fietstunnel gegaan?
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_160921288
+1 voor dat gastje
  Moderator / Kerstkaart terrorist donderdag 24 maart 2016 @ 21:38:34 #16
29278 crew  Nizno
Versie 4.3
pi_160921291
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 21:36 schreef opperkleurder het volgende:
WAAAAAAAAAAAAAAAAALK OOOOOOOOOOOOOOOOON
WAAAAAAAAAAAAAAAAAALK OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOONEEEEEEEEEE
WITH HOOOOOOOOOOOOOOOOOOPE IN YOUR HEAAAAAAAAAAAART
pilletje uitgewerkt?
Op dinsdag 22 februari 2022 22:22 pleurde Nizno zoals gewoonlijk een onzinnige tekst op FOK!
pi_160921294
Loopt lekker op rolletjes merk ik
pi_160921296
Eigenlijk lopen wij ook een beetje digitaal mee hier op Fok! :Y
pi_160921297
2nde vluchteling :')
Ze smelten de kazen!
pi_160921298
quote:
1s.gif Op donderdag 24 maart 2016 21:37 schreef KaBuf het volgende:
"Nou das mooi. "
_O-
lekker faxen heel de dag echt genot
pi_160921301
OMG alweer
pi_160921302
Nog een Syrier.
pi_160921303
nog een vluchteling :x
pi_160921308
DE ONGELOVIGE.
Noot noot.
  Forum Admin / PR donderdag 24 maart 2016 @ 21:38:57 #25
436595 crew  Sked
Zonnestraal
pi_160921309
quote:
99s.gif Op donderdag 24 maart 2016 21:38 schreef Nizno het volgende:

[..]

pilletje uitgewerkt?
Dat is opperkleurder, kan gebeuren, lekker laten gaan
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')