abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 22 maart 2016 @ 21:43:27 #1
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_160872504
registreer om deze reclame te verbergen
Ook Maastrichts kantoorpand van Moszkowicz Advocaten nu verkocht

De dynastie Moszkowicz krijgt klap op klap, nu is ook het befaamde hoofdkwartier in Zuid-Limburg niet meer. Vorige week is het kantoorpand aan de Maastrichtse Wilhelminasingel op instigatie van de fiscus geveild. De koper is een Limburgse M&A-jurist van amper 39 jaar..

Uit gegevens in handen van Quote blijkt dat de Luminita Holding op 31 maart een bedrag van ¤1.075.000 heeft overgemaakt naar de BV Advies- Beheers- en Beleggingsmaatschappij Patrominum, het bekende vehikel van de gebroeders Max, David en Bram Moszkowicz. De befjes moeten het pand, dat meer dan vijfentwintig jaar in hun bezit was, op 24 april aanstaande opleveren.

Daarmee valt ook het laatste bastion van de advocatenfamilie, het kantoor aan de hoofdstedelijke Herengracht werd al in 2013 verkocht. De ontwikkelingen volgen op het pad van miserie dat de gebroeders Moszkowicz, met mediamaatje Bram voorop, de laatste maanden bewandelen.

Volgens bronnen heeft de Belastingdienst aangedrongen op de verkoop van de stenen :D nadat het al een recht van hypotheek van in totaal ¤1,2 miljoen had bedongen. Een voordeeltje voor de fiscus: de opbrengst van dik ¤1 miljoen ligt boven de laatst gemeten WOZ-waarde van ¤743.000.

De gelukkige koper die zich achter de Luminita Holding schuil houdt is de in Roermond geboren Harry Maassen. Deze man, niet te verwarren met de Venrayse Quote 500-projectontwikkelaar Harry Maessen, blijkt door het leven te gaan onder de naam Uka, en is oprichter-partner van Trigentis, een firma gespecialiseerd in het kopen en verkopen van ondernemingen. Het kan geen toeval zijn dat deze toko huist aan de Wilhelminasingel, precies tegenover het Moszkowicz-kantoorpand.

Gevraagd om uitleg van deze expansie blijkt Uka Maassen net zo een grote liefhebber van Quote als de nu in Curaçao heil zoekende gevallen advocatenzoon. ‘Ik ga hier verder niet op in, en ga het gesprek beëindigen’, waren de enige woorden die opgetekend konden worden.

Quote is nog in afwachting van een reactie van Max Moszkowicz Junior, de enige nog praktiserende advocaat van de vier broers die grootmeester Max Senior voort bracht. Volgens de receptioniste te Maastricht is Junior ‘in bespreking’.

http://www.quotenet.nl/Ni(...)n-nu-verkocht-150411

Blijft lastig he Bram belasting op tijd betalen :P _O-
pi_160887031
Dat de broers los van elkaar vielen is één, maar had dan de koppen bij elkaar gestoken om de naam nog te redden. Als je zo ver van elkaar af staat wordt dat lastig.
Friettent dikke Willie, met Willie
  dinsdag 29 maart 2016 @ 18:20:45 #3
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_161028102
Bram Moszkowicz: Ik keer weer terug in de rechtszaal

Voormalig strafpleiter Bram Moszkowicz (56) keert mogelijk terug in de rechtszaal, dat zegt hij in een interview met HP/De Tijd. ,,Ik heb net een handtekening onder een nieuw contract gezet. Ik kom weer terug in de rechtszaal. Huiver alom! Nee, ik zweer het je, en schrijf het maar op ook!"

Moszkowicz werd in 2012 door de tuchtraad geschrapt van het tableau. Hij mag zijn beroep van advocaat voor de rest van zijn leven niet meer uitoefenen. In het interview onthult Moszkowicz zijn vermoedens van opzet achter de beëindiging van zijn carrière als advocaat: ,,Ik heb vijanden gemaakt binnen de kasteelmuren, waar de heilige huisjes zijn gehuisvest."

Over zijn korte politieke avontuur bij de politieke partij VNL kan hij kort zijn: ,,Dat wordt nooit meer wat. Nul zetels." Hij staat wel open voor een terugkeer bij het televisieprogramma RTL Boulevard. ,,Als ze me weer zouden vragen, ga ik het zeker weer doen."

http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)-de-rechtszaal.dhtml

:|W :|W :|W :|W :|W :|W :|W :|W :|W :|W :|W :|W :|W :|W :|W :|W :|W :|W
pi_161034608
registreer om deze reclame te verbergen
Volledige interview uit HP de Tijd:

mos_hp.jpg

http://www.hpdetijd.nl/2016-03-29/bram-moszkowicz-interview/
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_161035064
quote:
HIj is ook nog eens een roker, als je denkt dat iemand niet nog meer kan zinken...

[ Bericht 0% gewijzigd door Bram_van_Loon op 29-03-2016 21:47:23 ]
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_161035379
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 maart 2016 21:39 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

HIj is ook nog eens een roker, als je denkt dat iemand niet nog maar kan zinken...
Wat een verrassing, dat wisten we al een tijdje.

Hij zegt in dat interview dat Maffiamaat deel II eraan komt :D
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_161048480
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 maart 2016 21:46 schreef W00fer het volgende:

[..]

Wat een verrassing, dat wisten we al een tijdje.

Hij zegt in dat interview dat Maffiamaat deel II eraan komt :D
De kassa moet rollen. Ik verwacht lage oplagecijfers. Jij? Waarom zouden mensen geïnteresseerd zijn in een tweede deel? Het was voor even leuk maar de houdbaarheidsdatum is gepasseerd, mensen zijn volgens mij een beetje moe aan het worden van nieuws over hem.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_161049305
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2016 13:52 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

De kassa moet rollen. Ik verwacht lage oplagecijfers. Jij? Waarom zouden mensen geïnteresseerd zijn in een tweede deel? Het was voor even leuk maar de houdbaarheidsdatum is gepasseerd, mensen zijn volgens mij een beetje moe aan het worden van nieuws over hem.
Lagere cijfers dan deel 1 maar die zijn zeker niet slecht (55.000 en van zijn biografie dik 80k).
Er zouden er 3 komen zei hij.
Friettent dikke Willie, met Willie
  zondag 29 mei 2016 @ 13:51:13 #9
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_162589733
Nieuwe werkgever gaat Bram Moszkowicz 'goed belonen'

Gefeliciteerd, Bram Moszkowicz heeft weer werk. De gevallen ex-advocaat en gewezen ex-politicus wordt hoofd juridische zaken bij een claimbedrijf uit Brussel. Mr. Bram wordt 'goed beloond.' Ook fideel: zijn ex mocht de persfoto's maken van zijn benoeming.
Het persbericht is nu al het meest gekopieerde artikel van de dag. Bram Moszkowicz wordt hoofd juridische zaken bij het in Brussel gevestigde claimbedrijf Claim it. Het bedrijf wordt geleid door Neder-Belg Ralph Elias Pais (35). Pais, die in Amsterdam opgroeide en nu in Brussel woont, heeft de gevallen bef gevraagd om de Nederlandse tak op te zetten, vertelt hij aan Quote.

Claim It heeft in België een zekere reputatie opgebouwd. Claim claimt sinds de oprichting zo’n drie jaar geleden meer dan ¤5 miljoen bij de diverse luchtvaartmaatschappijen te reclameren voor hun klanten en streeft ernaar om op korte termijn uit te breiden naar de meeste Europese landen en marktleider in zijn segment te worden.

'Je kunt de beste in de markt zijn, maar als niemand je kent heeft dat weinig zin. Moszkowicz kan ons helpen onze naam in Nederland te vestigen', zegt Pais. De verwachting is dat Moszkowicz misschien weer in de rechtszaal terugkeert om gedupeerde klanten bij te staan.

Moszkowicz wordt 'goed beloond', vertelt Pais zonder details te willen verstrekken. Ander mooi gegeven uit het persbericht. De foto van het nieuwe zakenduo werd gemaakt door Julliette Polak, de fotograferende ex-vrouw van Bram Moszkowicz. 'Hoe ging dat? Oh, simpel. Bram zei: 'Oh, ik weet nog wel iemand.''

http://www.quotenet.nl/Ni(...)-goed-belonen-179119

Commentaren daar :P

Ben benieuwd wanneer hij daar ruziënd over geld, het nooit bereikbaar zijn, gebrek aan inzet, of vanwege een interne machtstrijd weer ontslagen wordt. _O_ _O- _O- _O-

Neder-Belg Ralph Elias Pais weet dus weinig weet over werkmotivatie van Brammetje. Die liet normaalgesproken zijn pleidooien door kantoorgenoten schrijven en zat zelf iever op terrasjes met zijn veroveringen mooi weer te spelen waar nu iedere vrouw doorheen prikt. Kan me dan ook niet voorstellen dat hij nu 9 - 5 op kantoor zal zitten om een keertje echt te werken. _O- _O- _O-
pi_162638177
Eigenlijk denk ik dat Bram M. meer een deel van de marketing is dan dat hij werkelijk aan zaken gaat werken.
Dat zijn veelal ook simpele zaken waar je een pas afgestudeerde jurist op kan zetten.
  dinsdag 31 mei 2016 @ 11:45:00 #11
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_162640565
De eenzame Moszkowicz

Waar broer Bram voor de camera altijd de schijn weet op te houden, laat Robert in de documentaire ‘Wij Moszkowicz’ (NPO2, 20:30) het masker uiteindelijk zakken. Afgedwongen door zijn filmende zoon Max.

Het begint lekker. We zien Robert Moszkowicz (63) de Amsterdamse Stadsbank van Lening binnenlopen, waar hij sieraden beleent. ‘Ik heb niks meer. Niets’, zegt hij tegen de camera. Daarna stapt de ex-advocaat in een om de hoek geparkeerde Jaguar. In het volgende shot vraagt zijn zoon Max retorisch: ‘De auto verkopen is geen optie?’ Daar wil de armlastige eigenaar niets van weten, hij heeft namelijk wel ‘een beetje representatieve auto’ nodig. :D

Zo kennen we de Moszkowiczen. Het zou een tekst van broer Bram kunnen zijn. :P Jeremiëren over je eigen ellende, veroorzaakt door de jaloerse buitenwacht en ondertussen in een exclusieve bolide voorrijden. Wie met die blik naar Wij Moskowicz kijkt, wacht echter een verrassing: een klein uur verder staan vader en zoon bij de Klaagmuur in Jeruzalem, de armen over elkaars schouder geslagen. Als Robert zich omdraait zien we hoe hij in zijn ogen wrijft. Hij huilt. Eindelijk!

Gelukkig maar, want in de vijf jaar dat Max zijn vader heeft gevolgd, liet de documentairemaker niets liggen om emotie bij zijn verwekker te ontlokken. Hij nam hem mee naar de begraafplaats waar Robert 29 jaar geleden een van zijn kinderen – de 2 maanden oude Yaïr – heeft begraven en ze reisden samen af naar Maastricht, waar opa Max sr. de veelbelovende oudste zoon uit het familiebedrijf verbande. Diezelfde Max sr. bezoeken ze samen, terwijl Robert de pater familias kort daarvoor nog een ‘klootzak’ heeft genoemd.

Weinig is privé uit de geschiedenis van het Limburgse juristengeslacht. Met hun optredens en strapatsen vullen de ‘Kennedy’s van de lage landen’ al jaren kranten, tv-uitzendingen en boeken. Ze lieten zich al vaak in de ziel kijken, waarbij uiteindelijk veel terugkomt op de gruwelijke tragiek van Max sr., die als enige van zijn familie Auschwitz overleefde. Ook documentairemaker Max Moskowicz volgt die lijn en belandt met de camera in het Poolse vernietigingskamp. Maar waar voorheen de advocatenbroers en hun vader altijd de regie hielden, zijn ze hem kwijt in Wij Moskowicz. Max zet zijn vader en daarmee zijn familie naakt en eenzaam neer, en slaat er daarna een grote arm omheen. Therapeutisch voor de maker, verhelderend voor de kijker.

https://www.vn.nl/de-eenzame-moszkowicz/

Geen aandacht meer geven die randdebielen familie dus ;) :7
  dinsdag 31 mei 2016 @ 11:50:45 #12
165633 eriksd
The grand facade...
pi_162640702
Exclusieve bolide? Een twintig jaar oude Jaguar van 4.000 euro. Wat een onzin.
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
pi_162640766
Gezien. Wat lijkt Brammetje op zijn vader he.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_162640864
Maar er komt dus nog een serie.
  dinsdag 31 mei 2016 @ 11:59:19 #15
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_162640894
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2016 11:57 schreef Physsic het volgende:
Maar er komt dus nog een serie.
:Y

Moszkowicz mag scenario tv-serie bekijken vóór uitzending

De Utrechtse advocaat Yehudi Moszkowicz mag het scenario inzien van de televisieserie 'De Maatschap' van de VPRO. Moszkowicz meent dat de VPRO inbreuk heeft gemaakt op zijn auteursrecht door onderdelen uit zijn boek 'De straatvechter, mijn verhaal' te gebruiken in de tv-serie.

De VPRO-serie gaat over een maatschap van advocaten uit één familie, waarvan er uiteindelijk drie geschrapt worden als advocaat. Een van hen raakt verslaafd aan heroïne en in de serie wordt tot in detail verteld hoe dat gebeurt. Dat kunnen de makers alleen maar uit zijn boek gehaald hebben, stelt strafrechtadvocaat Moszkowicz, zoon van Robert Moszkowicz.

Die raakte verslaafd aan de heroïne, werd geschrapt werd als advocaat en werd verstoten door zijn vader Max Moszkowicz. Dat was maandagavond allemaal te zien in een documentaire van Yehudi's broer Max, die door de KRO/NCRV werd uitgezonden. Aan die documentaire werkte Yehudi mee.

Fictie
De verhaallijn van de serie De Maatschap lijkt bedrieglijk veel op de familiegeschiedenis van de bekende advocatenfamilie, van wie ook Bram Moszkowicz in 2012 van het tableau geschrapt werd.

Joost de Wolf, hoofd drama van de VPRO, gaf eerder toe dat de familie Moszkowicz wel de inspiratie was voor de serie, maar dat bewust voor een andere familienaam is gekozen om te laten zien dat het verhaal fictie is. Bovendien wilde hij koste wat kost voorkomen dat een van de leden van de echte advocatenfamilie een rechtszaak zou aanspannen om de serie verboden te krijgen. Dat is nu dus toch gebeurd. De serie wordt later dit jaar uitgezonden. De VPRO wil geen commentaar geven zolang er juridische procedures lopen.

http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)oor-uitzending.dhtml

:7
pi_162641718
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2016 11:50 schreef eriksd het volgende:
Exclusieve bolide? Een twintig jaar oude Jaguar van 4.000 euro. Wat een onzin.
Weinig auto's die duurder zijn dan een goedkope oude jaguar.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
  dinsdag 31 mei 2016 @ 14:49:08 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_162644545
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2016 12:42 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Weinig auto's die duurder zijn dan een goedkope oude jaguar.
En onbetrouwbaarder.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 31 mei 2016 @ 17:09:09 #18
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_162647919
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 mei 2016 14:49 schreef Pietverdriet het volgende:
En onbetrouwbaarder.
Past dus prima bij de advocaat die er in zit :P _O-
pi_163103671
Serie over de familie Moszkowicz "De Maatschap" mag niet op tv

http://pureluxe.nl/2016/0(...)wicz-mag-niet-op-tv/

ClJ4jSZWEAEmxjv.jpg:large

En het interview met hem:

http://pureluxe.nl/2016/0(...)-zaken-die-hij-mist/

[ Bericht 22% gewijzigd door W00fer op 18-06-2016 01:44:07 ]
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_163103824
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 01:34 schreef W00fer het volgende:
Serie over de familie Moszkowicz "De Maatschap" mag niet op tv

http://pureluxe.nl/2016/0(...)wicz-mag-niet-op-tv/

[ afbeelding ]

En het interview met hem:

http://pureluxe.nl/2016/0(...)-zaken-die-hij-mist/
Huh?

quote:
In het eindvonnis dat vandaag verscheen en ingaat op de inzage van het script, zijn de vorderingen van Moszkowicz afgewezen. De kosten van de procedure en de deskundige, in totaal ruim 12.000 euro, komen voor rekening van Robert Moszkowicz.
http://m.telegraaf.nl/bin(...)-rechter-verschijnen
  woensdag 22 juni 2016 @ 17:40:02 #21
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_163218028
VPRO woest op familie Moszkowicz wegens getuigenverhoor Daan Schuurmans en Pierre Bokma

De VPRO reageert met een persbericht op de onthulling van Quote dat acteurs Daan Schuurmans en Pierre Bokma zich in Groningen dienen te melden. Niet alleen deze twee overigens, nog negen andere acteurs, producenten en schrijvers uit Hillywood dienen af te reizen naar het noorden. Dat wordt een gezellige avond in Woldhorn of Der Witz.

Robert Moszkowicz, die wordt bijgestaan door zijn zoon Yehudi, vreest voor een nieuwe dramaserie van de VPRO genaamd De Maatschap. Die serie is geïnspireerd op de levens van de familie Moszkowicz. Robert vreest voor smaad. Hij wil de acteurs en makers van De Maatschap laten getuigen om zo na te kunnen gaan of er sprake is van schending van auteursrecht van de door hem geschreven autobiografie. Mocht dat zo zijn, dan kan hij de serie mogelijk tegenhouden.

De Groningse rechtbank gaat dus akkoord met de getuigenverhoren. Volgens de VPRO is dat belachelijk. De serie is volgens de omroep gebaseerd op feiten waar fictieve elementen aan zijn toegevoegd. Door de beslissing van de rechtbank wordt ‘hiermee een kritische grens overschreden van artistieke en journalistieke vrijheid’, stelt de omroep in een persbericht.

Het persbericht vervolgt:

De getuigenverhoren volgen op een eerdere beslaglegging op het scenario van De Maatschap op verzoek van Moszkowicz en een gerechtelijk onderzoek naar mogelijke schending van het auteursrecht. Afgelopen vrijdag oordeelde de rechtbank nog dat er op geen enkele wijze aannemelijk kon worden gemaakt dat er een schending van auteursrechten dreigde en veroordeelde Moszkowicz tot het betalen van de proceskosten.

De VPRO maakt zich zorgen over het effect dat het inzetten van deze instrumenten heeft op de vrijheid van meningsuiting en de creatieve vrijheid van makers. Door makers en acteurs onder ede gedwongen verklaringen af te laten leggen over de inhoud van een productie, wordt volgens de VPRO een kritische grens overschreden. De artistieke en journalistieke vrijheid waarop makers in Nederland moeten kunnen vertrouwen komt hiermee onder druk te staan.

http://www.quotenet.nl/Ni(...)-Pierre-Bokma-180397

Hebben ze nou gewonnen of verloren :?
pi_163225733
Volgens mij was de familie Heineken er destijds ook niet zo blij mee dat er een film (en later meerdere) gemaakt werden over de Heineken ontvoering.

http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)verbieden-film.dhtml

http://www.parool.nl/kuns(...)ieden-film~a2952666/

Holleeder zelf was er ook niet zo blij mee.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_163231265
quote:
6s.gif Op zondag 29 mei 2016 13:51 schreef ikweethetookniet het volgende:

Ben benieuwd wanneer hij daar ruziënd over geld, het nooit bereikbaar zijn, gebrek aan inzet, of vanwege een interne machtstrijd weer ontslagen wordt. _O_ _O- _O- _O-
Niet zo snel, gok ik. Die Pais weet waarschijnlijk wel wat hij in huis haalt en het is vooral om naamsbekendheid te verwerven dus zolang Bram maar doet wat hij wel goed kan zal er weinig aan de hand zijn.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_163231286
quote:
1s.gif Op woensdag 22 juni 2016 17:40 schreef ikweethetookniet het volgende:
De VPRO reageert met een persbericht op de onthulling van Quote dat acteurs Daan Schuurmans en Pierre Bokma zich in Groningen dienen te melden. Niet alleen deze twee overigens, nog negen andere acteurs, producenten en schrijvers uit Hillywood dienen af te reizen naar het noorden. Dat wordt een gezellige avond in Woldhorn of Der Witz.
Eh, kunnen ze dat op een wat meer centraal gelegen plaats doen dan in het verre noorden? _O-
Van de positieve kant bekeken, ze kunnen na afloop met zijn allen een gezellige avond en nacht hebben in Groningen. ;)

Ik ben het eens met de VPRO, het is een dramaserie, ze pretenderen niet dat alles klopt.

quote:
Hebben ze nou gewonnen of verloren :?
Geen idee.

By the way, dit is de beste reclame die de VPRO kan krijgen, dit doet het aantal kijkers gegarandeerd toenemen. ;)

[ Bericht 7% gewijzigd door Bram_van_Loon op 23-06-2016 00:18:22 ]
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_163231674
quote:
1s.gif Op woensdag 22 juni 2016 17:40 schreef ikweethetookniet het volgende:
VPRO woest op familie Moszkowicz wegens getuigenverhoor Daan Schuurmans en Pierre Bokma

De VPRO reageert met een persbericht op de onthulling van Quote dat acteurs Daan Schuurmans en Pierre Bokma zich in Groningen dienen te melden. Niet alleen deze twee overigens, nog negen andere acteurs, producenten en schrijvers uit Hillywood dienen af te reizen naar het noorden. Dat wordt een gezellige avond in Woldhorn of Der Witz.

Robert Moszkowicz, die wordt bijgestaan door zijn zoon Yehudi, vreest voor een nieuwe dramaserie van de VPRO genaamd De Maatschap. Die serie is geïnspireerd op de levens van de familie Moszkowicz. Robert vreest voor smaad. Hij wil de acteurs en makers van De Maatschap laten getuigen om zo na te kunnen gaan of er sprake is van schending van auteursrecht van de door hem geschreven autobiografie. Mocht dat zo zijn, dan kan hij de serie mogelijk tegenhouden.

De Groningse rechtbank gaat dus akkoord met de getuigenverhoren. Volgens de VPRO is dat belachelijk. De serie is volgens de omroep gebaseerd op feiten waar fictieve elementen aan zijn toegevoegd. Door de beslissing van de rechtbank wordt ‘hiermee een kritische grens overschreden van artistieke en journalistieke vrijheid’, stelt de omroep in een persbericht.

Het persbericht vervolgt:

De getuigenverhoren volgen op een eerdere beslaglegging op het scenario van De Maatschap op verzoek van Moszkowicz en een gerechtelijk onderzoek naar mogelijke schending van het auteursrecht. Afgelopen vrijdag oordeelde de rechtbank nog dat er op geen enkele wijze aannemelijk kon worden gemaakt dat er een schending van auteursrechten dreigde en veroordeelde Moszkowicz tot het betalen van de proceskosten.

De VPRO maakt zich zorgen over het effect dat het inzetten van deze instrumenten heeft op de vrijheid van meningsuiting en de creatieve vrijheid van makers. Door makers en acteurs onder ede gedwongen verklaringen af te laten leggen over de inhoud van een productie, wordt volgens de VPRO een kritische grens overschreden. De artistieke en journalistieke vrijheid waarop makers in Nederland moeten kunnen vertrouwen komt hiermee onder druk te staan.

http://www.quotenet.nl/Ni(...)-Pierre-Bokma-180397

Hebben ze nou gewonnen of verloren :?
Misschien is Moszkowicz in beroep gegaan tegen de beslissing van de rechter?
Ik vraag me af waarvan hij dat allemaal betaalt, want volgens mij had hij nogal wat geldproblemen. Misschien betaalt zijn zoon alles.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')