abonnement Unibet Coolblue
pi_160879132
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 03:16 schreef deelnemer het volgende:
Dat weet ik. Maar jij klaagt dat de elite de cultuur heeft ondermijnt, en die aanduiding heb ik geleend.
Deze heb ik al beantwoord, de rest nog niet :)
quote:
Maar de kern van de kwestie is dat jij (en ook LXIV) een scheiding maken tussen de emancipatiebeweging en CM. Volgens mij is de emancipatie beweging de hoofdzaak (en daarin speelt de gewone bevolking een belangrijke rol). Deze beweging verandert belangrijke sociale instituties, zoals de rol van religie, de man-vrouw verhouding, de autoritaire verhoudingen in de samenleving. Wat jij CM noemt is daarvan het staartje. Want het loslaten van traditionele verhoudingen en rollen creeert ruimte voor kritiek op conformisme iha, ruimte voor individualistische zelfontplooiing, en een kritiek op belemmeringen die men daarbij ondervindt.
Dat is een kritiek op het traditionele levenspatroon en cultuur, die voortvloeit uit de emancipatiebeweging.
Ik kom na het lezen van dit gedeelte bij de vraag, wat is voor mijzelf CM, hoe omschrijf ik dat.
Ik ken het nog niet zo lang, sinds vorig topic had ik van FS nog niet gehoord.
- CM = een gevolg van de FS uitgedragen gedachte, die weer werd beïnvloed door Gramski e.a.
- CM = PC
- CM = positieve discriminatie
- CM = feminisme
- CM = gelijke rechten maar vooral acceptatie van LGBT
- CM = gelijke rechten voor minderheden, tegengaan discriminatie
- CM = de aanjager van de sexuele revolutie in de jaren 60
- CM = anti-nationalisme
- CM = de agenda om alle bovenstaande actief te promoten

Zo zie ik het dus zo'n beetje en net als Ryan3 en Bluesdude kan ik me afvragen wat daar mis mee is. Dat heb ik al eerder gedaan natuurlijk, want daar draaien deze topics op en heb daar eerder op geantwoord. Wat mij het meeste dwars zit is de PC, het overtuigd zijn van hun eigen gelijk door feministen, anti-racisten, zeg maar alles wat links genoemd wordt, omdat ze dit nogal actief en vaak agressief uitdragen en zich daarmee rechtvaardigen om andersdenkenden de mond te mogen snoeren. Gemiddeld rechts is natuurlijk ook voor anti-racisme, daar gaat het niet om.
Wat mij verder stimuleert in dit topic te blijven, is of het een doel op zich was van de FS om dit te promoten met het doel om de Westerse cultuur te ondermijnen, oftewel - en daar komt die weer - was het een complot ? Zie daarvoor mijn vorige post 'mijn voorlopige conclusie' met als voorlopige uitkomst, ja, het was een complot.
Ok, dat staat dus op een rijtje min of meer.

Terugkomend bij jouw constatering :
Maar de kern van de kwestie is dat jij een scheiding maakt tussen de emancipatiebeweging en CM.
Ik weet niet hoe je daar bij komt, mss een eerdere post van mij die niet helder geformuleerd was, maar dan wil ik dat even rechtzetten, ik zie feminisme, of emancipatie zo je wil, niet los van CM, hoewel volgens mij feminisme al eerder teruggaat namelijk tot minstens het stemrecht voor vrouwen beweging, en Emma Goldman kan ik nog bedenken.

Dat is een kritiek op het traditionele levenspatroon en cultuur, die voortvloeit uit de emancipatiebeweging.

Ik denk dat je daar gelijk in hebt, als je het woord emancipatie opzoekt dan krijg je zoiets :
Emancipatie is het streven naar een volwaardige plaats in de samenleving vanuit een achtergestelde positie.

En natuurlijk is dat dan een bedreiging voor de conservatief ingestelde mensen.
quote:
Terwijl jullie deze twee scheiden, zodat CM een zelfstandig fenomeen wordt met een duistere oorsprong.
Ik scheid het niet, zie boven
quote:
Daarvan beweer jij dat het een complot van de elite is om de traditionele samenleving te ondermijnen en aandacht af te leiden van de werkelijke issues.
Zie vorige groene dollar post. En ik denk eerder dat het een FS-complot is als een elite-complot, hoewel zij mooi buiten schot blijven zolang het volk onderling in de clinch ligt over huisje-kerkje-beestje.
quote:
Het verhaal over CM doet erg Amerikaans aan. Daar speelt het onderwerp 'family values' er al langer. Hier heeft het CDA ook mee aan de weg getimmerd, maar het sloeg niet aan. Daar worden thema's als 'family values' en nationalisme juist gebruikt om de aandacht af te leiden van de werkelijke issues (ipv omgekeerd). Alleen het LGBT gebeuren van nu, kun je zien als een poging de aandacht af te leiden van de economische problemen en zijn oorzaken.
Waarom je speciaal aan LGBT dat afleid-gevolg geeft is me niet duidelijk.
Maar ik sluit deze post af :)

[ Bericht 0% gewijzigd door TomLuny op 23-03-2016 07:13:07 ]
shift-knop defekt
pi_160879250
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 10:11 schreef OostenrijkseSchilder het volgende:
http://newobserveronline.com/flemish-culture-white/
Mag dit als CM gedefinieerd worden volgens de critici?
Als ik criticus mag spelen dan zou ik ja zeggen, valt onder de positieve discriminatie, in het engels genoemd als affirmative action.
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 08:50 schreef Klopkoek het volgende:
Het binnenhalen van buitenlanders is voornamelijk gedaan door de werkgevers/VVD. Dat is een keihard feit.

Ook nu weer heb je een Hans de Boer (voorzitter van VNO) die de grootste voorstander is. Ofschoon hij zichzelf een "rechtse Marxist" noemt. Oftewel: onderschrijft de cynische visie van Marx, maar met een rechts doel.
Klopt, die labbekakker stond een gat in de lucht te springen al bij de eerste vloedgolf die aanspoelde. Daarom, terugkomend op het elite-verhaal hierboven, zie ik het open-deur-beleid eerder als een rechtse agenda dan als een CM actie.
Wat 020x2 inhoudt (zie post #14), staat hieronder verkort te lezen :
POL / Waarom neemt Europa zo veel vluchtelingen op? deel II
De post is tamelijk ongepolijst zeg maar, vooral aan het eind, dus sla dat maar over.

Of het is een combinatie van allebei, de ene profiteert van dit aspect en de ander van dat aspect.

[ Bericht 2% gewijzigd door TomLuny op 23-03-2016 07:07:14 ]
shift-knop defekt
pi_160879402
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 12:07 schreef deelnemer het volgende:
Waarom christenen geen theocratie willen heeft volgens mij meer redenen dat alleen die zin in het NT. In islamitische landen zijn theocratieen ook een uitzondering. Een zo'n uitzondering was Mohammed zelf. Dat is het verschil. Maar Mohammed zelf was gewoon een mens, dus ook daar is wel enige ruimte om het anders te zien.
Een zuivere theocratie is misschien de uitzondering in de islam-landen maar daarmee is het nog niet (seculier) democratisch. Kijk Iran, is een theocratie. Kijk Egypte, was heel kort een theocratie onder Morsi, werd meteen weer een dictatuur onder Sisi. Saoudi Arabië, zeker geen democratie, maar ook geen theocratie, een Tribal State wordt het genoemd door Dr. Mordechai Kedar, net als VAE en Koewijt en Bahrein, dan nog een paar landen in puin, dus die tellen niet mee en dan heb je Pakistan, op papier misschien een democratie maar konstant onder aanval door fundamentalisten en Indonesië weet ik niet precies. Noem eens éen islam-land wat een goede functionerende democratie heeft, zoals ze zeggen dat wij die hebben. Er zijn iets van 52 landen in de OIS dus zal er vast minstens éen bijzitten, zoals Suriname en op papier mss Turkije en een aantal Afrikaanse landen zoals Nigeria en Kameroen. Maar ook in die landen (behalve Suriname gelukkig) zie je een constante felle strijd tussen theocraten en de fragiele democratie.

Moh was niet zomaar een mens, dat was de perfecte mens, HET voorbeeld wiens levenspad iedere goede moslim moet navolgen. En dat pad valt te lezen in koran, hadith en sira.
shift-knop defekt
pi_160879572
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 12:43 schreef deelnemer het volgende:
Het gaat om Gramsci's begrip 'culturele hegemonie'. Iedereen kent dat uit eigen ervaring.

Iedere activist die een politiek ideaal nastreeft, dat haaks staat op de gevestigde orde, merkt dat het geen gelijk speelveld is. De gevestigde orde domineert alle instituties, zoals het onderwijs, de kerk, de media. Deze gedachte speelt in de politiek een grote rol. Denk bijvoorbeeld aan de klacht van rechts dat de media een linkse kerk waren. Iedere politieke beweging probeert met hun boodschap de bevolking te bereiken, het liefst zo breed en frequent mogelijk, en het liefst van jongs af aan door een invulling te geven aan de juiste opvoeding. Denk aan zondagsschool, de Hitlerjugend, etc ...
Ok
quote:
Wat FS daarin doet is beperkt. Het zijn een aantal intellectuelen die sterk individualistisch zijn, hun eigen visie uitdragen, en onderling al sterk verschillen in hun kritiek op de eigen cultuur. Het is nooit een consistente en breed ondersteunde beweging geweest. Het is onderdeel van een brede beweging, namelijk de emancipatiebeweging (protestantisme, verlichting, democratie & stemrecht, arbeiders emancipatie, vrouwen emancipatie, seksuele bevrijding, homo emancipatie, ...)
Ja en nee. Op het moment dat je een gedachte verspreidt bijvoorbeeld via miljoenen boeken en via een groot aantal universiteiten is het niet meer als een individualistische stoffige zolderkamer beweging te zien imo.
Dat je de hele 'cultuurrevolutie' breder kunt beschouwen ben ik wel met je eens.

quote:
Het is mij niet duidelijk wat de critici, die een restoratie willen van de traditionele sociale instituties, daarmee bedoelen. Willen ze de hele emancipatie terugdraaien? Terug naar een feodale christelijke natie? Zover als ik begrijp, willen ze terug naar het oude, met behoud van het nieuwe.
Ik kan niet voor anderen spreken maar wat mij ervan tegenstaat heb ik een post hierboven al beschreven.
quote:
Wat ze niet noemen, is het liberalisme. Als je kijkt naar de VVD en hun ideologie, dan staan zij een individualisme voor, dat niet meer kan samengaan met het idee van een groep. Ze verwerpen alle noties die samenhangen met de groep, zoals algemeen belang of solidariteit. Ze streven naar een individuele 'free fight' in een competitieve markt. Dat is een beweging die de groep bij de wortel afbreekt. Dat doet FS niet, die zijn alleen kritisch tav de gevaren van de groep, zoals autoritaire verhoudingen en bloedeloos conformisme.
En toch zitten ze in een groep namelijk in het clubje VVD, maar ik snap wat je bedoelt. Dit doortrekkend kom je eerder uit bij anarchokapitalisten, een niet erg geliefde stroming bij andere anarchisten.
quote:
Antonio Gramsci is een ander geval. Hij was bezig met tactiek in het kader van de Marxistische klassenstrijd.
Ja, dat is ook wat ik er tot nu toe van weet, maar ook heb ik geprobeerd aan te tonen dat hij een inspiratiebron was voor bepaalde FS-oprichters, zie posts hierboven.
shift-knop defekt
  woensdag 23 maart 2016 @ 12:15:09 #30
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_160883488
Bestaat er ook zoiets als cultureel fascisme?

https://nl.wikipedia.org/wiki/Propaganda_Due
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_160883540
quote:
5s.gif Op woensdag 23 maart 2016 12:15 schreef Klopkoek het volgende:
Bestaat er ook zoiets als cultureel fascisme?

https://nl.wikipedia.org/wiki/Propaganda_Due
Allicht

- CF = Politiek incorrect gedrag
- CF = Discriminatie op ras, geloof, geaardheid etc
- CF = seksisme
- CF = Geen gelijke rechten of acceptatie van LGBT
- CF = Geen gelijke rechten voor minderheden,
- CF = Conservatisme, "pro-life", tegen abortus, euthenasie etc
- CF = Nationalisme
- CF = de agenda om alle bovenstaande actief te promoten

Maar ook dat lijkt me een vrij onzinnige term, net als het Cultureel Marxisme
  woensdag 23 maart 2016 @ 12:26:56 #32
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_160883710
Overigens schijnt het zo te zijn dat - ondanks de doemverhalen over Malmo e.d. - de integratie van minderheden in een 'cultureel marxistisch' land als Zweden bovengemiddeld goed verloopt:

quote:
Among the many projects that look at integration policy toward immigrants, the Migrant Integration Policy Index is one of the most ambitious. The index breaks integration policy into six “strands.” The map shows an overall metric of the extent to which countries guarantee access to the labor market, secure residence status, ensure family reunion, enable political participation (which in some European countries includes the right to vote in local elections even before citizenship is attained), encourage acquisition of nationality, and prohibit discrimination. Based on the types of policy coded, MIPEX scores emphasizes the positive side of integration. Overall, Sweden has the highest score while Austria is an example of an older E.U. member state that scores poorly.


Zie voor meer feiten en info:
https://www.washingtonpos(...)s-toward-immigrants/
https://www.washingtonpos(...)-attacks-in-belgium/
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_160884333
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 12:26 schreef Klopkoek het volgende:
Overigens schijnt het zo te zijn dat - ondanks de doemverhalen over Malmo e.d. - de integratie van minderheden in een 'cultureel marxistisch' land als Zweden bovengemiddeld goed verloopt:

[..]

[ afbeelding ]

Zie voor meer feiten en info:
https://www.washingtonpos(...)s-toward-immigrants/
https://www.washingtonpos(...)-attacks-in-belgium/
Ach natuurlijk, net zoals in Nederland. De demografische feiten spreken boekdelen maar dat schopt wat lastig, dus dan maar op emotie spelen.
  woensdag 23 maart 2016 @ 19:42:44 #34
439461 ZonnebankBob
I am the king of the Zonnebank
pi_160892991
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 10:12 schreef Klopkoek het volgende:
Nog veel schadelijker is de wijdverbreide onwetendheid en onkunde die tegenwoordig vrijelijk in de wereld wordt geslingerd. De Nederlandse media mist echt enig niveau of 'cultuur' tegenwoordig

https://nl-nl.facebook.com/volkskrant/posts/1080850928603284
Dat was vroeger niet anders.
pi_160903405
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 12:26 schreef Klopkoek het volgende:
Overigens schijnt het zo te zijn dat - ondanks de doemverhalen over Malmo e.d. - de integratie van minderheden in een 'cultureel marxistisch' land als Zweden bovengemiddeld goed verloopt:
Zie voor meer feiten en info:
https://www.washingtonpos(...)s-toward-immigrants/
quote:
Looking across the European Union, the pattern suggests that integration policy failure is not sufficient to generate terrorist attacks but that, perhaps, they may be triggered by the combination of failed integration policy with militaristic foreign policy commitments in the Middle East.
And they may be triggered door een militante koran
Staat er PC-netjes weer niet bij die optie

Viel mij gister op, toen ik op zoek was naar vergelijkende cijfers over terrorisme. Ik moest eerst tig bladzijden doorlopen met 'white male more lethal than islam-extremism', voordat ik een wiki tegenkwam zonder relativerende onzin maar gewoon met de kille cijfers. En dan schrik je.
En ja, het gaat hier over integratie maar die prof. begint zelf met 7/7 en dan niet eens de grondbasis noemen van dat extremisme, namelijk het letterlijk volgen van de mohammed geschriften, is echt het hele punt missen.
Toch bedankt voor de link hoor, is al een iets verouderde en kon je nog zien hoe Merkel ineens gedraaid is van grote criticus tot grote gastvrouw. Zeker door bliksem getroffen net als Paulus.

Dat omdraaien van PC tot PF vond ik ook wel scherp, dat was tenminste een complot waar geen twijfel over bestaat.
PP2 had ook gekund, nationalisme enzo vind ik niet automatisch fascisme.

Ik lees net waar dat idee van nationalisme=fascisme vandaan komt :

quote:
The Nazi's
Propaganda minister Joseph Goebbels argued this view of life represented the very essence of the party's conception of nationalism:
Nature. . . . wants mankind composed of many different peoples and races, among which the strongest will ever hold its own against the weak. We have recognized this fact, and are will-ing to act accordingly in order to help our German nation forge the weapons it needs in the struggle for existence on this Earth, so that it can assert itself in this world of struggle and of triumph of the stronger over the weak.
That's what we call being nationalistic!

http://www.academia.edu/1(...)_of_Cultural_Marxism

[ Bericht 3% gewijzigd door TomLuny op 24-03-2016 05:46:55 ]
shift-knop defekt
pi_160903439
quote:
Deze hetzelfde, PC staat voorop en daarmee vergroot de academicus Stathis N. Kalyvas de onveiligheid.
quote:
In short, analyzing the Islamic State as a revolutionary actor that happens to be Islamist is a much more promising avenue of interpretation than seeing it as either simply an Islamist actor or a sectarian one.
Hij draait het helemaal om. Isil is niet zomaar 'gehappened' islamist, dat is vrijwel hun hele motivatie. Zolang men dit niet erkent - en dit gaat tot de hoogste top van onze beleidmakers - kent men de vijand niet en dus sta je al bij voorbaat op achterstand en dat is het meest schadelijke en meest gevaarlijke gevolg van CM/PC op dit moment. Namelijk het onder druk van islamitische bewegingen in het westen, en geholpen door links, dit soort zelfcensuur te willen opleggen om islam uit isis te halen. Die bewegingen zijn actief van Den Haag tot de VN en zelfs tot Rusland aan toe :

Govt rejects proposal to ban mentioning terrorists' religion in mass media

quote:
The authors of the bill also emphasized in their explanations that it was wrong to describe the members of the Islamic State terrorist organization as "Islamic terrorists" or "representatives of the Islamic State." This provision mirrors the stance of a large number of Russian imams who in 2015 urged their parish not to use the word 'Islamic' when referring to IS, and instead suggested rendering the IS abbreviation as "Iblis State" - after the name of the Devil in Muslim tradition. 8)7
Dat is dus hetzelfde als Rote Armee Fraktion te gaan schrijven als Radikale Armee Fraktion anders wordt links op z'n teentjes getrapt. Maar, indien toegepast, met wel het gevolg dat niemand meer weet uit welke hoek de kogels vliegen. 'De kogel kwam van links' wordt dan wazig vervaagd tot 'de kogel kwam uit het westen'. En als je iets niet kunt gebruiken terwijl je onder vuur ligt, dan is dat slecht zicht.
Helaas zijn er hiervan meer voorbeelden, veel meer.
Deze meneer hieronder kan het beter uitleggen van minuut 4 tot 7 :

5 jul. 2014 - Abu Bakr al-Baghdadi, the leader of the Islamic State, emerged from the shadows to lead Friday prayers at Mosul's Great Mosque


[ Bericht 3% gewijzigd door TomLuny op 24-03-2016 07:07:57 ]
shift-knop defekt
  donderdag 24 maart 2016 @ 12:59:51 #37
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_160908604
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 19:42 schreef ZonnebankBob het volgende:

[..]

Dat was vroeger niet anders.
Kun je dat verduidelijken?

Het aantal nutteloze voxpopjes met suggestief commentaar erbij is zeker toegenomen.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_160919332
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 15:01 schreef TomLuny het volgende:

[..]

En dit weergeven was ook echt de opzet van bijvoorbeeld Schonberg (waaronder hier een 9 min. steekproefje) of heeft Adorno dat ervan gemaakt ?

Best aardige muziek (begint op 1:00 min). Volgens mij moet je het begrijpen als een impressie. Maar van wat? Is het een drukke stad? Een verwarde geest? Het nodigt uit om er een verhaaltje bij te verzinnen. Luister er eens naar, terwijl je je voorstelt dat je in een drukke stad bent.

Het lijkt mij wel passen bij Adorno's non-conformisme, dat iedereen er zijn eigen verhaal van kan maken, en dat het een impressie is met veel variatie.

quote:
Je staat voor de Mona Lisa en voelt de geschiedenis op je schouders drukken. Je kunt alleen maar buigen voor dit unieke kunstwerk.

[ afbeelding ]

Vrijwel nergens kun je -indien je de geschiedenislessen wegdenkt - uit dit schilderij afleiden uit welk tijdperk dit is, laat staan dat de eeuwen op je drukken, behalve misschien aan de scheuren in de verf als je voor het origineel staat.
Misschien wordt er meer achter gezocht als dat er is ?
De Mona Lisa is ook duidelijk te dateren op grond van stijl, inhoudelijke details, etc. Vraag maar eens aan een kunstkenner.

[ Bericht 2% gewijzigd door deelnemer op 24-03-2016 20:56:17 ]
The view from nowhere.
pi_160920657
Ook de evolutietheorie cultureel marxisme?

http://frontpage.fok.nl/w(...)istisch-complot.html

De vader van presidentskandidaat Ted Cruz.

Als ze je ervan kunnen overtuigen dat jij afstamt van een aap, des te makkelijker kunnen ze je ervan overtuigen dat God niet bestaat.

[ Bericht 19% gewijzigd door Ryan3 op 24-03-2016 21:28:36 ]
I´m back.
  donderdag 24 maart 2016 @ 21:28:48 #40
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_160920892
quote:
10s.gif Op donderdag 24 maart 2016 21:22 schreef Ryan3 het volgende:
Ook de evolutie theorie cultureel marxisme?

http://frontpage.fok.nl/w(...)istisch-complot.html

De vader van presidentskandidaat Ted Cruz.
Communisme werd hier gezegd.

Dat terwijl het communisme de evolutie-theorie verwerpt, omdat het niet strookt met hun ideaal van de maakbare mens. Communisme, dat is Pavlov en zijn conditioneren. Iets wat de CMn willen bereiken met politiek-correct taalgebruik.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_160921024
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 21:28 schreef LXIV het volgende:

[..]

Communisme werd hier gezegd.
Ja, en cultureel marxisme is het cultureel communisme voor die landen die officieel niet communistisch zijn geworden oid.
quote:
Dat terwijl het communisme de evolutie-theorie verwerpt, omdat het niet strookt met hun ideaal van de maakbare mens. Communisme, dat is Pavlov en zijn conditioneren. Iets wat de CMn willen bereiken met politiek-correct taalgebruik.
Verwerpt het communisme de evolutietheorie?
Je bedoelt dat ze die Lamarckiaanse theorie aanhingen?
I´m back.
  donderdag 24 maart 2016 @ 21:35:10 #42
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_160921157
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 21:31 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, en cultureel marxisme is het cultureel communisme voor die landen die officieel niet communistisch zijn geworden oid.

[..]

Verwerpt het communisme de evolutietheorie?
Je bedoelt dat ze die Lamarckiaanse theorie aanhingen?
Ja.
Wetenschap was ondergeschikt aan politiek-correct denken in de USSR. Dat is ook een van de redenen van haar ondergang geweest.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_160921306
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 21:35 schreef LXIV het volgende:

[..]

Ja.
Wetenschap was ondergeschikt aan politiek-correct denken in de USSR. Dat is ook een van de redenen van haar ondergang geweest.
Maar je beweert dat het communisme de evolutietheorie verwerpt . Was dat een schrijffout van je ?
  donderdag 24 maart 2016 @ 21:41:56 #44
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_160921422
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 21:38 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Maar je beweert dat het communisme de evolutietheorie verwerpt . Was dat een schrijffout van je ?
Nee. Lees anders even hoe Darwin c.s. in de Soviet-Unie beschouwd werd.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_160922083
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 21:41 schreef LXIV het volgende:

[..]

Nee. Lees anders even hoe Darwin c.s. in de Soviet-Unie beschouwd werd.
Zover ik weet was de evolutietheorie normaal geaccepteerd in de sovjet unie, net zoals in Nederland de laatste 100 jaar. Bij wetenschap en in de communistische partij
En het scheppingsverhaal was zeker geen officiële ideologie van de partij.
  donderdag 24 maart 2016 @ 22:09:37 #46
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_160922472
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 21:59 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Zover ik weet was de evolutietheorie normaal geaccepteerd in de sovjet unie, net zoals in Nederland de laatste 100 jaar. Bij wetenschap en in de communistische partij
En het scheppingsverhaal was zeker geen officiële ideologie van de partij.
Nee, dat natuurlijk helemaal niet
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  donderdag 24 maart 2016 @ 22:11:25 #47
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_160922541
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 21:59 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Zover ik weet was de evolutietheorie normaal geaccepteerd in de sovjet unie, net zoals in Nederland de laatste 100 jaar. Bij wetenschap en in de communistische partij
En het scheppingsverhaal was zeker geen officiële ideologie van de partij.
http://historybuff.com/so(...)-darwin-4rLwAwJKdl0z
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_160922783
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 22:09 schreef LXIV het volgende:

[..]

Nee, dat natuurlijk helemaal niet
wat ' natuurlijk helemaal niet' ?
  donderdag 24 maart 2016 @ 22:19:40 #49
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_160922795
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 22:19 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

wat ' natuurlijk helemaal niet' ?
Geloven in het scheppingsverhaal
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_160922829
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 22:19 schreef LXIV het volgende:

[..]

Geloven in het scheppingsverhaal
idd. de communisten in de sovjet unie waren meestal niet godsdienstig en men geloofde ook niet dat een god de aarde schiep
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')