abonnement Unibet Coolblue
  Redactie Frontpage / Weblog zondag 20 maart 2016 @ 08:55:08 #1
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_160803072


quote:
De zesde editie van The Passion vindt plaats in Amersfoort. De stad zal op 24 maart 2016 het decor vormen voor de eigentijdse muzikale vertelling van het paasverhaal. Tijdens de live-uitzending zal de gebruikelijke processie worden gehouden, waarbij ruim duizend deelnemers met het verlichte kruis naar het hoofdpodium lopen. De gemeente Amersfoort vindt het een eer dit bijzondere event te ontvangen.

Burgemeester Bolsius: “Het is voor Amersfoort een enorme uitdaging om dit grote live-event in de stad te ontvangen. Miljoenen mensen bekijken de vertelling thuis, terwijl tienduizenden naar de stad komen om het van dichtbij mee te maken. Ook voor veel Amersfoorters is het een unieke gebeurtenis in hun eigen stad."

Geloofsgemeenschappen
The Passion vertelt over het lijden, sterven én opstaan van Jezus. Arjan Lock, directeur van de EO legt uit waarom de keuze op de Keistad is gevallen: “Amersfoort is een mooie stad en kent een groot aantal geloofsgemeenschappen. Wij vinden het geweldig als al deze verschillende gemeenschappen en kerken aanhaken bij The Passion. Op die manier wordt het paasverhaal breed gedragen en verteld.”

Prachtig decor
The Passion is een samenwerking van de omroepen EO en KRO en wordt geproduceerd door Eye2Eye Media. Taco Rijssemus, mediadirecteur van de KRO-NCRV, licht toe: “The Passion maakt het paasverhaal voor elke Nederlander weer toegankelijk. Wij geloven dat dat nog steeds belangrijk is. Ik ben ervan overtuigd dat de stad Amersfoort een prachtig decor vormt voor The Passion.”

Vluchtelingen
Voor Amersfoort is 2016 ook het jaar waarin de toestroom en opvang van vele vluchtelingen uit België tijdens de eerste wereldoorlog wordt herdacht. In de uitvoering van The Passion worden verwijzingen naar deze gebeurtenis opgenomen, waardoor dit voor Amersfoort op een mooie manier bij elkaar komt.
http://www.thepassion.nl/nieuws/thepassion2016-amersfoort



quote:
Martijn Fischer gaat de rol van Jezus spelen in het Paasspektakel The Passion. De 48-jarige musicalacteur zal acteren en zingen in de jaarlijkse opvoering van het verhaal rond de lijdensweg van Jezus. Dit werd dinsdag onthuld door middel van een online publieksactie.

Amersfoort zal op 24 maart 2016 het decor vormen voor de eigentijdse muzikale vertelling van het paasverhaal. Door de stad trekt een processie met een groot verlicht kruis richting het Eemplein. Het evenement, dat voor het zesde jaar op rij gehouden wordt én wordt uitgezonden op tv, trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

Martijn Fischer had afgelopen jaren veel succes met zijn vertolking van André Hazes. Eerst in de musical Hij Gelooft in Mij en afgelopen jaar in de film Bloed, Zweet en Tranen. Voor deze rol ontving hij een Gouden Kalf.

Inhoud
,,Ik voldoe niet aan het archetypische beeld dat mensen van Jezus hebben. Die tengere man met die lange baard", zegt Fischer over zijn deelname aan The Passion. ,,Het gaat wat mij betreft echt om de inhoud, om het levensverhaal van Jezus en wat ons dat kan leren."

The Passion vertelt over het lijden, sterven én opstaan van Jezus. De organisatie is in handen van de EO en de KRO. In 2011 werd The Passion voor het eerst opgevoerd in Gouda. Toen met Syb van der Ploeg als Jezus. Afgelopen jaar zagen 3,6 miljoen mensen hoe Jim de Groot zijn invulling aan Jezus gaf in Enschede.

#WieisJezus
De hoofdrolspeler van het populaire paasevenement werd op unieke wijze bekendgemaakt: het publiek kreeg de primeur. Vanaf dinsdagmorgen 8.30 uur konden fans bijdragen aan de onthulling van Jezus door via Facebook en Twitter de post met #WieisJezus te delen. Zo ontvouwde zich op www.thepassion.nl een filmpje waarin de kijker kon ontdekken wie de rol van Jezus vertolkt in The Passion 2016.
http://www.ad.nl/ad/nl/38(...)in-The-Passion.dhtml



quote:
Sofie van den Enk neemt rol verslaggever op zich
Als verslaggever in The Passion wil presentator Sofie het naadje van de kous weten van de mensen die met het lichtgevende kruis door Amersfoort lopen: “Ik vind het fascinerend dat mensen meelopen in zo’n processie en daar iets vinden van troost of warmte. Wát willen ze met elkaar delen, daar ben ik zo benieuwd naar.” Ze vervolgt: “Is het sterk of zwak om te geloven? Ik ben er oprecht niet over uit. Ik weet het niet. Daarom is het zo’n cadeau dat ik de verslaggeving van The Passion mag doen. Dan kan ik me er weer eens helemaal in storten en wie weet wat het me brengt. Ik vind het echt gaaf.” http://www.thepassion.nl/nieuws/sofieverslaggever


quote:
Lenette van Dongen verteller in The Passion
Cabaretière Lenette van Dongen is op 24 maart te zien in The Passion als verteller. Zij neemt de bezoekers op het plein en de kijkers thuis mee in de paasvertelling: “Ik vind het een hele leuke uitdaging en heb er zin in. De verhalen zitten door mijn jeugd verweven. De eenzaamheid van de juiste keuze is iets in het verhaal dat mij aanspreekt. Iedereen gaat de ene kant op en jij voelt dat je de andere kant op moet gaan.” http://www.thepassion.nl/nieuws/lenetteverteller

quote:
Howard Komproe maakt cast The Passion compleet
Howard Komproe is stand-up comedian. Hij tourde door het land met verschillende shows en maakt deel uit van de Comedytrain. “Ik vind het heel spannend om in de rol van Pilatus het volk toe te spreken. Ik doe dat dagelijks als mijzelf, maar nu vanuit een bepaalde rol. Hoe dat zal zijn, daar ben ik nieuwsgierig naar”, zegt Howard. In de huid van politicus Pilatus is hij degene die moet besluiten of Jezus wordt veroordeeld of niet. http://www.thepassion.nl/nieuws/howard_komproe_pilatus


quote:
Xander de Buisonjé speelt Judas
Xander de Buisonjé vindt het een enorme uitdaging om de Judasrol op zich te nemen in The Passion. ”De rol van Judas kenmerkt zich door verraad maar vooral ook de enorme eenzaamheid en het isolement. Hij kan zichzelf niet meer aankijken en niet meer met zichzelf leven. Dat het zo erg was, dat wist ik ook niet. Dat vind ik juist wel mooi', vertelt Xander. De zanger zegt niet veel vlieguren in acteren te hebben en krijgt dramalessen om zich voor te bereiden op zijn rol. http://www.thepassion.nl/nieuws/xanderspeeltjudas


quote:
Ellen ten Damme lijkt geboren voor de rol van Maria, ondanks dat ze niet gelovig is. “Ik ben fan van Jezus”, vertelde Ellen dinsdag aan tafel bij Eva Jinek. We kennen de veelzijdige Ellen als actrice en zangeres.

Moeder Maria
Ze kijkt uit naar haar rol als moeder Maria: “Ik heb heel veel zin om in dit grootse muziek-evenement een waardige Maria neer te zetten, die als moeder aller moeders troost biedt aan zo velen. Ik vind het spannend en ook heel mooi om in de Maria-rol live te zingen tussen al dat publiek op het plein.” http://www.televizier.nl/(...)n-2016.8762603.lynkx


quote:
Acteur Mark van Eeuwen speelt dit jaar de rol van Petrus in het muzikale spektakel The Passion van de EO en de KRO.
The Passion wordt opgevoerd op Witte Donderdag 24 maart in Amersfoort. Aan de hand van bekende Nederlandstalige popnummers wordt het paasverhaal over de laatste uren in het leven van Jezus verteld, een rol van Martijn Fischer. Zangeres Ellen ten Damme vertolkt de rol van Maria. Cabaretière Lenette van Dongen is de verteller van het lijdensverhaal van Jezus.

Xander de Buisonjé speelt tijdens de komende editie de rol van Judas de verrader. Sofie van den Enk neemt de taak van verslaggever op zich. De KRO-presentatrice ondervraagt de mensen die met het lichtgevende kruis door Amersfoort lopen.

Met Mark van Eeuwen erbij is de cast nu op één acteur na compleet. Binnenkort wordt bekend wie de rol van Pilatus gaat spelen. http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)el-The-Passion.dhtml


quote:
Arie Slob uit Zwolle, oud-fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer, speelt mee in The Passion die dit jaar op Witte Donderdag in Amersfoort wordt gehouden. Hij is één van de discipelen, de volgelingen van Jezus.
Arie Slob is gevraagd voor het mega-evenement dat al sinds 2011 een enorme kijkcijferhit is. Hij moest er wel even over nadenken. "Uiteindelijk heb ik me laten overhalen, want het is ook wel een hele belevenis. Het is het evangelie dat verteld wordt, ook voor mensen die daar niet heel veel mee hebben."
Eigentijdse vorm
Slob maakt zich niet zo druk om de kritiek. "Je moet naar eigentijdse vormen zoeken om met elkaar bezig te zijn, en daar is dit een heel mooi voorbeeld van."
Er zijn al repetities geweest in Amersfoort en er zijn ook 's avonds en 's nachts opnamen gemaakt. Dat was best zwaar, want overdag moest hij gewoon weer aan het werk als directeur van het Historisch Centrum Overijssel in Zwolle. http://www.rtvoost.nl/nie(...)58460173#prettyPhoto
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
  Redactie Frontpage / Weblog zondag 20 maart 2016 @ 09:52:39 #2
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_160803696
Ik ga er heen donderdag
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
  zondag 20 maart 2016 @ 09:53:51 #3
304004 KaBuf
#teamfriet
pi_160803713
Ben weer benieuwd, vorig jaar zaten er mooie stukken in. :)
Please consider the environment before printing this post.
Op zaterdag 27 mei 2017 00:36 schreef d4v1d het volgende:
Kabuf is af en toe best een prima kerel.
  zondag 20 maart 2016 @ 09:56:43 #4
190186 hierissieweer
Ik val liever op, dan af!
pi_160803748
Als je in Amersfoort woont ben je verplicht te gaan toch?
"Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
Hierissiedan, hierissieweers huisje!
  Redactie Frontpage / Weblog zondag 20 maart 2016 @ 09:59:21 #5
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_160803773
quote:
0s.gif Op zondag 20 maart 2016 09:56 schreef hierissieweer het volgende:
Als je in Amersfoort woont ben je verplicht te gaan toch?
gifgoed.gif ?
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
  Redactie Frontpage / Weblog zondag 20 maart 2016 @ 10:00:11 #6
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_160803783
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2016 09:53 schreef KaBuf het volgende:
Ben weer benieuwd, vorig jaar zaten er mooie stukken in. :)
Dit was natuurlijk het beste in 2014


_O_
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
  zondag 20 maart 2016 @ 10:07:52 #7
304004 KaBuf
#teamfriet
pi_160803882
quote:
0s.gif Op zondag 20 maart 2016 10:00 schreef Paul het volgende:

[..]

Dit was natuurlijk het beste in 2014


_O_
Nee man, Wit Licht van Jeroen vorig jaar _O_
Please consider the environment before printing this post.
Op zaterdag 27 mei 2017 00:36 schreef d4v1d het volgende:
Kabuf is af en toe best een prima kerel.
  Redactie Frontpage / Weblog zondag 20 maart 2016 @ 10:08:17 #8
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_160803887
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2016 10:07 schreef KaBuf het volgende:

[..]

Nee man, Wit Licht van Jeroen vorig jaar _O_
Nee _O_
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
  Redactie Frontpage / Weblog zondag 20 maart 2016 @ 10:08:35 #9
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_160803895
HET GAAT NU OVER THE PASSION OP NPO1
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
pi_160804213
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2016 10:07 schreef KaBuf het volgende:

[..]

Nee man, Wit Licht van Jeroen vorig jaar _O_
Waar was het vorig jaar dan?
pi_160804231
Hoop dat het dit jaar mooier wordt dan vorig jaar :)
In Deventer is er donderdag ook nog een kleine Passion.
Twiddel
  zondag 20 maart 2016 @ 10:33:57 #12
304004 KaBuf
#teamfriet
pi_160804254
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2016 10:31 schreef loni55 het volgende:

[..]

Waar was het vorig jaar dan?
Enschede geloof ik.
Please consider the environment before printing this post.
Op zaterdag 27 mei 2017 00:36 schreef d4v1d het volgende:
Kabuf is af en toe best een prima kerel.
  Redactie Frontpage / Weblog zondag 20 maart 2016 @ 11:12:05 #13
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_160804951
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2016 10:33 schreef KaBuf het volgende:

[..]

Enschede geloof ik.
Met veel regen
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
  zondag 20 maart 2016 @ 11:22:13 #14
267443 Cue_
Cuecumbergirl
pi_160805127
En veel vals gezang, nouja van eentje dan.
  Redactie Frontpage / Weblog zondag 20 maart 2016 @ 11:24:28 #15
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_160805173
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
  zondag 20 maart 2016 @ 11:27:24 #16
356891 Abed
hooggeleid
pi_160805219
quote:
Meer gelachen dan bij de Lama's.
'Als de vis gaat stinken moet je bij de kop beginnen' - Aad300
  Redactie Frontpage / Weblog zondag 20 maart 2016 @ 11:28:43 #17
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_160805248
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
pi_160805480
quote:
0s.gif Op zondag 20 maart 2016 11:22 schreef Cue_ het volgende:
En veel vals gezang, nouja van eentje dan.
Vorig jaar was heel slecht, wel vermakelijk trouwens :D _O-
SOONY
  Redactie Frontpage / Weblog zondag 20 maart 2016 @ 13:59:05 #19
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_160808171
Vandaag is The Passion in Amerika :)

https://www.eo.nl/geloven(...)-in-the-passion-usa/

Lees hier alles over The Passion Amerika
Neem een kijkje achter de schermen bij The Passion in New Orleans
De eerste Amerikaanse editie van The Passion wordt op 20 maart live uitgezonden vanuit New Orleans. Binnen 48 uur zal deze editie wereldwijd vertaald te zien zijn op Netflix. Houd deze pagina in de gaten en kom alles te weten over het live evenement.

Tyler Perry, acteur en regisseur, is de verteller van het paasverhaal. De rol van Jezus wordt gespeeld door Jencarlos Canela. Trisha Yearwood, de bekende countryzangeres uit Nashville speelt Maria. De rol van Pilatus wordt gespeeld door Seal en American Idol finalist Chris Daughtry vertolkt de rol van Judas. Sing- en songwriter Prince Royce speelt Petrus. Michael W. Smith is één van de discipelen.


The Passion USA zit vol met hedendaagse hits. Het live event wordt geopend met 'When Love Takes Over' van David Guetta. Het lied wordt vertolkt door gospelzangeres Yolanda Adams. Beluister het lied hier.

Uitvoerend producent Adam Anders, bekend van de muziekproductie Glee wil bekende en grote hits gebruiken in een totaal nieuwe context: "Zoals 'Demons' van Imagine Dragons. Dat nummer is gewoon gemaakt voor het moment dat Judas Jezus verraadt. Dat geldt ook voor "My Love Is Your Love" van Whitney Houston.

De volledige setlist van The Passion USA 2016

1. "When Love Takes Over" - Yolanda Adams.
2. "Love Can Move Mountains" - The Passion Cast (Feat. Jencarlos, Prince Royce, Chris Daughtry, Shane Harper & Michael W. Smith)
3. "My Love Is Your Love" - Trisha Yearwood
4. "Home" - Jencarlos & Prince Royce
5. "With Arms Wide Open" - Jencarlos
6. "Hands" - Trisha Yearwood
7. "Bring Me To Life" - Chris Daughtry
8. "Calling All Angels" - Jencarlos
9. "I Won't Give Up" - Trisha Yearwood
10. "Demons" - Chris Daughtry & Jencarlos
11. "The Reason" - Prince Royce
12. "You'll Never Walk Alone" - Trisha Yearwood
13. "We Don't Need Another Hero" - Seal & Jencarlos
14. "Mad World" - Seal
15. "Broken" - Trisha Yearwood
16. "Unconditionally" - Jencarlos

The Passion New Orleans wordt op Palmzondag (20 maart) live uitgezonden bij FOX. Twee dagen na het live evenement in New Orleans, zal de Amerikaanse editie van The Passion wereldwijd te zien zijn via Netflix. Productent Jacco Doornbos: 'Het is haast niet te bevatten. Ik ben enorm blij dat het verhaal van The Passion door zo veel miljoenen mensen bekeken gaat worden. Daar was het ons ooit om begonnen. We schrijven ook nog eens geschiedenis doordat dit het eerste programma is dat binnen 48 uur na de live-uitzending wereldwijd te zien is op Netflix, vertaald en ondertiteld in twintig talen.'

De regie van zowel de Amerikaanse als Nederlandse editie van The Passion is dit jaar weer in handen van David Grifhorst. David was als regisseur eerder ook verantwoordelijk voor alle Nederlandse uitzendingen van The Passion.
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
  zondag 20 maart 2016 @ 14:00:41 #20
356891 Abed
hooggeleid
pi_160808217
doe niet zo vervelond joh

[ Bericht 79% gewijzigd door Karina op 20-03-2016 14:17:50 ]
'Als de vis gaat stinken moet je bij de kop beginnen' - Aad300
pi_160828260
Heeft iemand gekeken?
  Moderator / Kerstkaart terrorist maandag 21 maart 2016 @ 08:23:42 #22
29278 crew  Nizno
Versie 4.3
pi_160828286
quote:
1s.gif Op maandag 21 maart 2016 08:20 schreef iBenny het volgende:
Heeft iemand gekeken?
Net een stukje op WNL voorbij zien komen, toch even kijken tzt op netflix
Op dinsdag 22 februari 2022 22:22 pleurde Nizno zoals gewoonlijk een onzinnige tekst op FOK!
  maandag 21 maart 2016 @ 08:25:19 #23
181857 Jovatov
Si fallor, sum
pi_160828295
Nee, niet gezien. Was midden in de nacht.

De recensies die ik vond waren niet erg positief. In beide werden de reclameblokken ook gehekeld. En dat kan ik me ook goed voorstellen. 'Blijf kijken als Judas zometeen een verschrikkelijke beslissing moet maken.'

Verder is het wel een vrij exacte kopie van de Nederlandse, compleet met Jezus-op-het-dak-finale en New Orleans/Jeruzalemvergelijkingen.
  maandag 21 maart 2016 @ 18:07:03 #24
181857 Jovatov
Si fallor, sum
pi_160838602
Ruim zes miljoen kijkers in Amerika. Beter dan wat Fox normaal scoort op dat tijdstip, maar minder dan andere live musicals hebben gescoord.
  Redactie Frontpage / Weblog woensdag 23 maart 2016 @ 09:18:58 #25
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_160880232
Wie gaan er morgen nog meer heen? :D
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')