abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_160928258
registreer om deze reclame te verbergen
Kuukske. Nog gefeliciteerd met je kleuter

Exode. Ik ben benieuwd hoe hij de oppas vindt. En dat ze hem meteen op zijn ergst mee heeft gemaakt :D

Franny O+
pi_160934278
Ahh franny, wat een liefje!

Ik doe een *O* voor Rijst met haar kersverse peutermeisje! Gefeliciteerd!

Iemand een geniale tip om te voorkomen dat ik steeds poep uit kleine boxers moet schrapen? }:|
Thuis en op het kdv zo goed als zindelijk wat betreft het plassen maar die nummer 2 wil nog niet zo. En dat vind ik natuurlijk niet erg, dat komt heus nog wel. Maar die plakkaten in die broekjes steeds :X
Zonder luier poept hij ook ineens op andere tijden dan met, dus dat kan ik niet echt plannen. Zodra hij een luier aan heeft dan gaat het plassen op de wc weer mis, dus dat wil ik niet.
Heb 'm nu net een zwemluier aan gedaan, even kijken of dat wel werkt. Dat houdt de plas natuurlijk niet echt tegen dus misschien een mooie middenweg voor thuis omdat het dan hetzelfde voelt als een natte onderbroek.

Net was het zelfs de pijp van z'n maillot ingelopen -O- werkelijk alles zat onder.
pi_160938988
Eva gaf het altijd aan als ze moest poepen en dan kreeg ze daarvoor een luier. Die durfde niet op de wc te poepen. Misschien kun je dat nog met hem afspreken? Als tussenoplossing.
Dan leert hij het aanvoelen en aangeven en komt de volgende stap daarna weer.
pi_160944335
registreer om deze reclame te verbergen
Lastig Mabawa. Hier is Kyan ook zindelijk, maar altijd al problemen met poepen gehad. Hij poept wel op de wc, maar zo weinig dat hij toch weer helemaal vol zat ondanks de zakjes Movicolon. Uiteindelijk resulteerde dat in 5 dagen niet poepen en hebben we de zakjes opgehoogd naar 2x per dag. Afgelopen 3 dagen heeft hij wel gepoept met veel pijn en moeite en kwam er alleen heel natte poep en ook niet eens zo veel.

We laten hem nu in zijn luier poepen (vraagt daar ook zelf om), omdat we vooral willen dat hij poept, hoe en of wat maakt me niet uit. Maar ondanks de 2 zakjes heb ik nog steeds niet het idee dat het probleem is opgelost helaas.
Dus niet echt tips als hem toch in de luier laten poepen of genoegen nemen met de ongelukjes. Een stapel goedkope onderbroeken kopen die je eventueel kan weggooien.
pi_160947725
Klinkt ook niet alsof hij al goed gepoept heeft As. Klinkt meer als 'overloopdiaree' (Google maar).
Dan loopt de dunne ontlasting langs de harde stukken die in de darmen blijven zitten.

Heel vervelend, maar misschien moet je een klysma overwegen?
Wij hadden met de ka de afspraak dat ze na 3 dagen niet poepen een klysma kreeg. Want dagen was echt de Max volgens hem.
Gelukkig hebben we ze al heel lang niet meer nodig gehad (zeker anderhalf jaar niet meer)
  vrijdag 25 maart 2016 @ 22:46:28 #106
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_160947828
Mabawa, misschien kan je zo'n papieren inlegvel in zijn onderbroek doen, die je ook bij wasbare luiers gebruikt? Die gooi je met ontlasting en al weg.

http://www.kaatjekatoen.n(...)jes_y_+rol+100+stuks
KuikenGuppy
pi_160948055
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2016 22:43 schreef danic het volgende:
Klinkt ook niet alsof hij al goed gepoept heeft As. Klinkt meer als 'overloopdiaree' (Google maar).
Dan loopt de dunne ontlasting langs de harde stukken die in de darmen blijven zitten.

Heel vervelend, maar misschien moet je een klysma overwegen?
Wij hadden met de ka de afspraak dat ze na 3 dagen niet poepen een klysma kreeg. Want dagen was echt de Max volgens hem.
Gelukkig hebben we ze al heel lang niet meer nodig gehad (zeker anderhalf jaar niet meer)
Ik weet wat het is, had het ook al bedacht. Ik kijk het nog even aan deze dagen. Wij zijn nog niet naar de kinderarts geweest en hebben net opgehoogd naar 2 zakjes. Mocht het na de paasdagen niet over zijn ga ik zeker dinsdag direct naar de huisarts (of eerder mocht het echt de spuigaten uit lopen).

Bedankt voor het meedenken.
pi_160953856
Ja Danic, mijn kleine eigenwijsje die zegt het vaak al (nog wel kort van tevoren) maar hij wil dan met rust gelaten worden of hij komt het zeggen als hij net gepoept heeft. Dus op dit moment een luier om doen werkt helaas nog niet. Maar is misschien wel de volgende stap, dus ga ik even onthouden :)

Wat sneu dat Kyan zo'n last heeft, As! Obstipatie bij kleine kinderen is soms zo lastig met zoveel verschillende oorzaken. Goed dat je al op de hoogte bent van overloopdiarree, want dat icm met movicolon kan weleens onterecht het idee geven dat het goed gaat en de verstopping dus is opgelost. Als de ophoping te erg is dan zal movicolon misschien niet veel meer uithalen vrees ik. Hopelijk kan hij het snel kwijt.
Heeft hij altijd problemen gehad met de ontlasting? Komt dit echt door 'poep-angst' of zou er iets anders kunnen zijn dat voor spanning ofzo zorgt?

quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2016 22:46 schreef Burdie het volgende:
Mabawa, misschien kan je zo'n papieren inlegvel in zijn onderbroek doen, die je ook bij wasbare luiers gebruikt? Die gooi je met ontlasting en al weg.

http://www.kaatjekatoen.n(...)jes_y_+rol+100+stuks
Geweldige tip, dank je! Dat ik daar zelf dan niet op kom he :') Heb er wel aan gedacht om opgedroogde billendoekjes in zijn boxer te doen, maar dit zal denk ik iets beter zijn. Heb geen ervaring met wasbaar luieren dus weet niet hoe dit voelt, maar het valt zeker te proberen.

Dit lijkt me voor nu goed. Wanneer de volgende stap komt en wanneer dat is dat zien we dan wel weer. We hebben nog geen haast natuurlijk en ik wil niet te veel verwachten op dat gebied.
pi_160954219
Kyan poepte tot zijn 2de jaar altijd 3-5 keer per dag. Ik vond dat veel want Yaro poepte standaard 1x per dag. Vaak op een vast tijdstip.

Toen we vorig jaar in amerika op vakantie waren ging hij over naar 1x per dag. Dus dacht dat, dat prima was. Maar eigenlijk ging hij steeds slechter eten en zat hij minder goed in zijn vel. Uiteindelijk naar de huisarts gegaan en bleef hij helemaal vol te zitten.

Toen kregen we zakjes movicolon. Dat werkte prima na een dag of 3. Hij poepte toen weer 3-5 keer per dag. Dus blijkbaar hoorde dat bij hem.

Het ging beter, we bouwde de zakjes af tot ongeveer 3 maanden geleden. Toen ging het weer slechter en gingen we weer zakjes geven. Hij poepte toen 1x per dag maar zonder problemen. Toen werd hij zindelijk. In het begin vond hij poepen op de wc eng, maat uiteindelijk deed hij het en zei hij zelf dat het niet meer eng was. Tot hij ineens 5 dagen niet poepte.
We hebben altijd aangeboden dat hij in zijn luier mag poepen juist omdat het altijd zo stroef loopt.

Maar *klopt af* vandaag gaat het tot nu toe goed. Hij heeft nog niet geklaagd over pijn. Dus hopelijk is hij het kwijt.
Voorlopig bieden we nog even 2 zakjes aan tot het echt weer goed loopt.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 12:08:37 #110
101840 Rijstebuiltje
De allerliefste dat ben jij!
pi_160955398
Hoera! *O*

Gister werd ons meisje lieve E. alweer 2! O+

Wat hebben we een leuke dag gehad en oh oh wat is ze verwend! :) *O* O+

Het was een bijzonder afgelopen half jaar in huize Rijstebuil. In post 34 van dit topic staat meer. OUD / Het dreumestopic (1 - 2 jaar) deel 328

Inmiddels is E. haar papa sinds 23 december weer volledig thuis waar 3 dagdelen per week nog intensieve revalidatie wordt gevolgd. Het feit dat hij gister bij ons was en de verjaardag van onze meid heeft meegevierd maakt ons tot een bijzonder gelukkig gezinnetje! O+ O+
[url="http://lb1f.lilypie.com/uNDDp2.png]Trotse mama, van het liefste meisje[/url]
pi_160955665
Rijst. Welkom *O*
Fijn dat E. haar papa weer thuis is :*
pi_160956566
Rijst, nog van harte gefeliciteerd met de verjaardag van E. Wat hebben jullie toch een heftige tijd gehad. Uit je berichten maak ik op dat jullie nu dubbel genieten van de tijd samen. *; .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  zaterdag 26 maart 2016 @ 13:26:04 #113
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_160956633
Rijst gefeliciteerd met jullie meisje! *O*
Hoe gaat het nu met je man?

Wat een lief paaskonijntje was I. O+

Wij gingen vandaag voor het eerst naar de kapper met T. De krulletjes van mijn krullenbol kort knippen zag ik niet zitten, dus alleen het hoognodige is eraf. Sowieso heeft T echt nog een beetje piekig babyhaar wat niet overal even hard groeit. O+ T vond het heel spannend bij de kapper en heeft niet gepraat voor en tijdens het knippen. Hij wilde zelfs geen koekje eten, zo spannend vond hij het, de lieve schat. O+

Na het knippen hebben T ik en mijn zusje gezellig ontbeten bij de Hema en heerlijk gewandeld en gespeeld op het strand. :)

Plaatje bij het praatje.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mama van 3!
pi_160959965
Wat fijn, zo'n ochtendje met T., Nikki. En ze hebben het precies goed gedaan zo, niet teveel eraf maar het ziet er wel netjes uit.
Wij hadden ook een fijn ochtendje. Een rondje door de stad gedaan, boodschappen, even wat drinken ergens en nog langs een schommel (een ochtend niet geschommeld, is een ochtend niet geleefd zeg maar, in de wereld van I). En nu ligt ze alweer 3,5 uur te slapen. Zaterdag is echt haar slaap inhaaldag na intensieve dagen kdv en niet te vergeten papa-dag. :') .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_160960889
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 13:26 schreef _NIKKI_ het volgende:
Rijst gefeliciteerd met jullie meisje! *O*
Hoe gaat het nu met je man?

Wat een lief paaskonijntje was I. O+

Wij gingen vandaag voor het eerst naar de kapper met T. De krulletjes van mijn krullenbol kort knippen zag ik niet zitten, dus alleen het hoognodige is eraf. Sowieso heeft T echt nog een beetje piekig babyhaar wat niet overal even hard groeit. O+ T vond het heel spannend bij de kapper en heeft niet gepraat voor en tijdens het knippen. Hij wilde zelfs geen koekje eten, zo spannend vond hij het, de lieve schat. O+

Na het knippen hebben T ik en mijn zusje gezellig ontbeten bij de Hema en heerlijk gewandeld en gespeeld op het strand. :)

Plaatje bij het praatje.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Top zo de haartjes! Ik ken het gevoel van krullen die op de grond vallen :o
Bij Teun schrok ik van het korte (staat wel heel goed nu al weer rijp voor de kapper) bij jan de laatste keer bewust vrij kort het zat voor geen meter meer en het is heel leuk geknipt en de krullen komen vanzelf weer O+
pi_160960948
Gisteren kwamen opa en oma even op visite en toen oma de jas aan trok betrok jan zijn gezicht helemaal. Toen ik hem bij mij riep en vroeg wat er was zei hij ik ben moe uiteindelijk kwam het hoge woord er uit opa en oma mochten niet weg O+

Oma was toch vrij dus hij mee komt nu zo thuis moet natuurlijk geen gewoonte worden maar kwam hier wel even goed uit aangezien de nieuwe eigenaren vanmorgen even kwamen maten opnemen van ramen badkamer en keuken
pi_160962286
Nikki. Ziet er gezellig uit. Leuk ventje O+

Franny. Die slaapt echt lang zeg. Gezellige dag ook O+

Goitske. Helemaal fan van opa en oma dus O+
pi_160963221
Hehe boze peuter ligt op bed.rust.
pi_160964914
Rijst wat fijn maar ook heftig voor jullie :*

Nikki ziet er echt super schattig uit zo :D
pi_160965082
Rijstebuiltje wat heftig zeg. Wel fijn dat jullie haar verjaardag als gezin hebben kunnen vieren.

Hier een heerlijke dag gehad. Vanmiddag van het zonnetje genoten en naar Madurodam geweest. Echt een feestje voor mijn treinen freak.
En daarna heerlijk uit eten. Ze wilde zelf naar de Mexicaan, dat vind ik altijd lastig want een lange zit. Maar ze hebben heerlijk 2,5 uur gezellig aan tafel gezeten.

En ondanks dat hij niet gepoept heeft, ook geen pijn gehad vandaag.
pi_160965280
Lionne. Geniet van de rustige avond :*

As. Gezellig O+
pi_160972393
Rijst welkom, gefeliciteerd! En wat fijn om te lezen dat het herstel goed gaat.
Superzoet Franny!
Wat een knapperd Nikki en klinkt gezellig zeg.
  zondag 27 maart 2016 @ 10:29:08 #123
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_160972786
Dot gefeliciteerd met je peuter *O*.
KuikenGuppy
  zondag 27 maart 2016 @ 12:25:52 #124
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_160974264
Welkom, Rijst! Wat heftig van je man, zeg. Maar wat fijn dat jullie gewoon als gezinnetje de tweede verjaardag van jullie meisje hebben kunnen vieren O+

Ook gelijk een gefeliciteerd *O* voor Dot, want ik lees dat Stip vandaag een peuter is geworden :)

Verder las ik nog heerlijke verhalen en zag een knap jongetje langs komen O+ Wat een leuke krullebol! Heeft S geen krullen, Nikki?

Wat fijn trouwens, zomertijd. Nora heeft eens een keer uitgeslapen!
Tot 6.45u nieuwe tijd :+

Ohja, vrolijk pasen iedereen! oO<
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_160974659
Peuter indahouse! :+

Verjaardagscadeau is goedgekeurd en ik denk dat hij vanmiddag onmeunig verwend gaat worden met heel veel Duplo. Nu even hopen dat het droog blijft, dan kan hij meteen de loopfiets uitproberen die hij van opa en oma krijgt :)
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')