nergens voor nodig en ziet er heerlijk uit (afterkater vet zin/trek)quote:Op zaterdag 12 maart 2016 16:39 schreef RobinOok het volgende:
(geen zin om weer in 't Nederlands te vertalen)
Ooh klinkt lekker! Gaat er bij op de todo lijstquote:Op zaterdag 12 maart 2016 16:39 schreef RobinOok het volgende:
Ook even mijn worst spammen. :-)
Gemaakt bij workshop van Wild Vleesch
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Was lekker. Dit was de samenstelling:
1600g fatty pork
400g porkfat from it's chin
30g salt
12g white peppercorns (coarsely ground)
3 T drambui
2 t fresh thyme
4 T chopped fresh parsley
4 dried bayleaves (chopped finely)
2 t ground cloves
2 T chopped chives
(geen zin om weer in 't Nederlands te vertalen)
Maar verslavend vond ik het niet. ;-)
Das te weinig. Meeeer kruidnagelquote:Op zaterdag 12 maart 2016 16:39 schreef RobinOok het volgende:
Ook even mijn worst spammen. :-)
Gemaakt bij workshop van Wild Vleesch
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
2 t ground cloves
Klopt Is goed alternatief voor bv kinnebak.quote:Op zaterdag 12 maart 2016 17:54 schreef derLudolf het volgende:
Ik heb als keuzevak, vleeskunde/meatscience gevolgd. Ik dacht dat buikspek ook veel werd gebruikt in worst: buikvet in een smeerbare/zachte worst als leverworst en rugvet in de snijbare worsten
dat kan op een kilo al overheersen met pechquote:Op zaterdag 12 maart 2016 17:58 schreef RobinOok het volgende:
2 theelepels gemalen kruidnagel is niet weinig.
Ik voel een hannibal experiment aankomenquote:Op zaterdag 12 maart 2016 20:59 schreef computergirl het volgende:
Zijn onze darmen ook zo dun eigenlijk?
Mocht je een goeie online vinden, graag delenquote:Op zaterdag 12 maart 2016 21:22 schreef Kaatje1 het volgende:
Ja, dat zou kunnen. Maar ik ben nu op zoek naar een online slager met onbevroren vlees. Al kan ik altijd al mijn vlees (en darmen) bestellen bij de biologische slager hier op de markt.
Welk dier zoek je specifiek?quote:Op zaterdag 12 maart 2016 21:22 schreef Kaatje1 het volgende:
Ja, dat zou kunnen. Maar ik ben nu op zoek naar een online slager met onbevroren vlees. Al kan ik altijd al mijn vlees (en darmen) bestellen bij de biologische slager hier op de markt.
Ik voornamelijk varken, kip en rund kan ik hier heel goed bij boeren halen.quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 5% gewijzigd door FranticDJ op 14-03-2016 23:19:09 ]
Nee hoor, er staat dat als je gebruik wil maken van vriestransport je vlees op bepaalde dagen geleverd wordt. Verdere levering is via post nl waarbij je het risico loopt dat je vlees niet meer volledig bevroren is. Maar ik snap op zich de verwarring wel. Ik heb er nooit zo op gelet omdat ik Beef & steak via via ken en daardoor weet dat het bevroren is, maar er staat eigenlijk nergens duidelijk dat het om bevroren vlees gaat.quote:Op zaterdag 12 maart 2016 22:26 schreef Kaatje1 het volgende:
Met kip vind ik ontdooien en weer invriezen niet zo'n goed idee, verwerken gaat wel lukken. Het gehakt heb ik in een pastasaus gedaan.
Maar wat mij vooral verbaasde was dat het vlees bevroren binnenkwam terwijl op de site stond dat,wanneer je bevroren vlees wilde hebben, je het vlees maar op bepaalde dag geleverd kon krijgen en extra moest betalen.
Voor zover ik heb begrepen kan je het beste pocheren als je 'm niet een dagje laat liggen. Een dagje laten liggen is beter voor de smaak (dat ga ik morgen onder vinden ) Daarnaast gaar je 'm ook veel rustiger door te pocheren en is de kans dat ie open knalt kleiner (wat bij mij dus alsnog gebeurde omdat ik het vuur veel te hoog had staan).quote:Op zondag 13 maart 2016 15:49 schreef Sjaam het volgende:
Wat is trouwens het doel/nut van het pocheren van de worst?
Thanks Gauw zelf worst makenquote:en oja, hulde voor je topic! Mooi duidelijk en overzichtelijk. Krijg er honger van
Ik weet het nu ook maar op de site hebben ze het over vriestransport en koeltransport, dat laatste als je het zelf in de vriezer wilt bewaren en ging ervan uit dat iets met koeltransport verzondn, koelkastkoel was en vriestransport vriezerkoud zou zijn.quote:Op zondag 13 maart 2016 15:46 schreef Sjaam het volgende:
[..]
Nee hoor, er staat dat als je gebruik wil maken van vriestransport je vlees op bepaalde dagen geleverd wordt. Verdere levering is via post nl waarbij je het risico loopt dat je vlees niet meer volledig bevroren is. Maar ik snap op zich de verwarring wel. Ik heb er nooit zo op gelet omdat ik Beef & steak via via ken en daardoor weet dat het bevroren is, maar er staat eigenlijk nergens duidelijk dat het om bevroren vlees gaat.
Al wel eens zelf worst gemaakt. Maar toen deden we eigenlijk maar wat, want niet echt ingelezen ofzo. Was vooral omdat er een worst maak onderdeel bij de gehaktmolen zat dus leuk om te proberen. Verhoudingen toen heel erg op de gok gedaan. Waren toen niet super tevreden, worst had een heel rul mondgevoel ofzo, ik weet het niet meer precies. Geloof dat we het toen nog eens gedaan hadden en langer gekneed hadden? Of meer vet toegevoegd? ik weet het niet meer Nou ja, zeker voor herhaling vatbaar dan mét wat kennis zodat we ook weten wat we aan het doen zijn. Ga je topic zeker in de gaten houden en dan mijn ervaringen delen!quote:Op zondag 13 maart 2016 15:53 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Voor zover ik heb begrepen kan je het beste pocheren als je 'm niet een dagje laat liggen. Een dagje laten liggen is beter voor de smaak (dat ga ik morgen onder vinden ) Daarnaast gaar je 'm ook veel rustiger door te pocheren en is de kans dat ie open knalt kleiner (wat bij mij dus alsnog gebeurde omdat ik het vuur veel te hoog had staan).
[..]
Thanks Gauw zelf worst maken
Ben benieuwd naar jullie creaties & tips
Yes vet verhouding, goed (lang genoeg) mengen en het belangrijkste: koud blijven werken. Ben benieuwdquote:Op zondag 13 maart 2016 16:00 schreef Sjaam het volgende:
[..]
Al wel eens zelf worst gemaakt. Maar toen deden we eigenlijk maar wat, want niet echt ingelezen ofzo. Was vooral omdat er een worst maak onderdeel bij de gehaktmolen zat dus leuk om te proberen. Verhoudingen toen heel erg op de gok gedaan. Waren toen niet super tevreden, worst had een heel rul mondgevoel ofzo, ik weet het niet meer precies. Geloof dat we het toen nog eens gedaan hadden en langer gekneed hadden? Of meer vet toegevoegd? ik weet het niet meer Nou ja, zeker voor herhaling vatbaar dan mét wat kennis zodat we ook weten wat we aan het doen zijn. Ga je topic zeker in de gaten houden en dan mijn ervaringen delen!
ziet er geweldig uit. Hoe is de smaak?quote:Op maandag 14 maart 2016 17:35 schreef FranticDJ het volgende:
En zoals beloofd, het eindresultaat:
[ afbeelding ]Na een dagje liggen
[ afbeelding ]20 minuutjes wellen op ongeveer 75 graden
[ afbeelding ]Ff kleuren in de boter
[ afbeelding ]Money shot
Thanks Ja geniaal. Witte wijn tikkeltje overheersend denk ik maar dat mag de pret niet drukken. Dat dagje rusten heeft 'm wel goed gedaan. Veel voller van smaak dan de proefworst van gisterenquote:Op maandag 14 maart 2016 17:42 schreef Isabeau het volgende:
[..]
ziet er geweldig uit. Hoe is de smaak?
Thanks, www.vuurenrook.nl kan je per darm (9m) of per hank (90m) bestellenquote:Op woensdag 16 maart 2016 11:30 schreef Helsinki het volgende:
Ziet er goed uit! Waar heb je darm gekocht?
9m lijkt me wel voldoende voor nu . Dankje! Ga er straks even naar kijken.quote:Op woensdag 16 maart 2016 12:01 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Thanks, www.vuurenrook.nl kan je per darm (9m) of per hank (90m) bestellen
en ook verschillende maten, schapendarmen, zakeinden, rolladenetten, kunststofdarmen, etc.
Maar ik kan 'm ook gewoon bij m'n slager krijgen
Alles wat je over houdt kan je gewoon bewaren hoor . Weer ff goed uitspoelen en op flink veel zout bewaren. Mijn restant zit nu in een weckpot met zout in de koelkast.quote:Op woensdag 16 maart 2016 14:52 schreef Helsinki het volgende:
[..]
9m lijkt me wel voldoende voor nu . Dankje! Ga er straks even naar kijken.
Het loopt wel leeg natuurlijk. Ik heb wel eens vlees gehad wat heel high tech heel snel ingevroren was en daarbij viel het wel mee, maar beter wordt het er niet van.quote:Op zaterdag 12 maart 2016 22:03 schreef RobinOok het volgende:
Het vlees is na verwerking al heel snel ingevroren en kun je ook gewoon als vers beschouwen.
Niet in het zuiden maar in de buurt van Nijmegen. Casaforesta geeft heel veel leuke workshops. 2 jaar geleden heb ik bij hem (maar niet daar) een worstmaakworksop gevolgd. Hele enthousiaste man met liefde voor de natuur en alles wat je daar uit kunt eten.quote:Op woensdag 16 maart 2016 14:26 schreef Molleman het volgende:
Ooee, terugvindtopic. Ik ben ook zeker een keer van plan een workshop te gaan volgen. Hebben jullie een aanrader waar ik deze kan volgen? Liefst een beetje in het zuiden van het land. Woon zelf namelijk in de omgeving Eindhoven.
Wat maakt dat uit met worst?quote:Op woensdag 16 maart 2016 19:10 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Het loopt wel leeg natuurlijk. Ik heb wel eens vlees gehad wat heel high tech heel snel ingevroren was en daarbij viel het wel mee, maar beter wordt het er niet van.
Kan me indenken dat dat van invloed is op de consistentie van het deeg. En dat je dus daardoor een rulle worst krijgt met een naar mondgevoel.quote:
Dat week in niet precies, misschien kun je die vleessappen opvangen, er doorheen mengen en merk je het verschil niet.quote:
En en en?quote:Op vrijdag 18 maart 2016 15:44 schreef Kaatje1 het volgende:
Stap 1, darm kan ik morgen ophalen bij de markslager. Eens zien of hij ook wat voor lekkers hij in de aanbieding heeft om worst maken.
Schapensnaartje gekregen? Die zijn redelijk klein voor zover ik weet, heb er nog niet mee gewerkt.quote:Op zondag 20 maart 2016 16:16 schreef Kaatje1 het volgende:
Mislukt. Geen idee wat voor darm ik had gekregen maar t knapte iedere keer. Gehakt gekruid (lam) met rode ui, knoflook peterselie zout en peper en gerookte paprika. Erg lekker maar ik heb er nu maar balletjes van gedraaid. Vorige keer (dat was zeker weten varkensdarm) over de grote vuller ging prima, deze ging nauwelijks over de smalle.
Volgende keer ergens andees varkensdarm bestellen en weer eens proberen, nu de keuken schoonmaken
Ook een ontplofte keuken? Ik kreeg er wel even een baggerhumeur van, t gehaktmengsel smaakte heerlijk, is het slechte darmquote:Op zondag 20 maart 2016 16:54 schreef Cat22 het volgende:
Accuut herinneringen aan toen ons mam en oma zelf worst maakten
?quote:Op zondag 20 maart 2016 17:37 schreef Kaatje1 het volgende:
[quote][ afbeelding ] Op zondag 20 maart 2016 17:36 schreef hemarookworst het volgende:
Hier moet ik gepost hebben
[/quote
Waar was je ?
Die zien er heel mooi uit! Ben heel benieuwd naar de smaakquote:Op zaterdag 3 september 2016 18:36 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]
Zo zijn mijn worsten geworden, het zijn drie soorten. De lichtste is een hele simpele, die ga ik namelijk morgen roken. De donkerste is een chorizo met erg veel knoflook en gerookt paprikapoeder. De laatste is een Italiaanse versie met rode pesto en zwarte olijven.
Ik had helaas niet gezien dat m'n laatste deel in de zak snippers voornamelijk veel vet was. Dus m'n rookworst is misschien iets te vet geworden, maar het stukje dat ik getest heb, was eigenlijk wel erg lekker.
Ik laat ze een nacht in de koelkast liggen, dan rook ik de rookworst en kan alles de vriezer in.
Zo dat ziet er lekker uit! Bijna een hap uit mijn scherm genomen.quote:Op zondag 4 september 2016 11:12 schreef Myraela het volgende:
Oh en dit is m'n mini rookworst.
[ afbeelding ]
Hmm ik dacht dat je voor een 'echte' rookworst meer richting een farce moest dan een echt worstdeeg.. En volgens mij worden daar die collageen darmen voor gebruikt Maar vind 'm er wel mooi uit zien ;Yquote:Op zondag 4 september 2016 10:49 schreef Myraela het volgende:
Rookworst is net gerookt! Meteen een mislukte mini even geproefd. Het darmpje vind ik nog te taai en de vulling is niet compact genoeg. Misschien is dat beter wanneer ik hem nu laat afkoelen en voor gebruik gewoon alleen even wel.
Voor de rest is de rooksmaak natuurlijk heerlijk.
Ik heb trouwens totaal uit mijn 2 kilo vlees 26 worstjes gehaald. Redelijk kleine worstjes, maar dat is juist wel een fijn formaat.
Zit je darmen nog eens te vergelijken met mijn darmen, zeker na je opmerking erover in 't SC topic. Vraag me eigenlijk af wat voor het zijn, er zijn zeg maar veel meer 'witte adertjes' (bij gebrek aan een ander woord) te zien dan op de mijne..quote:Op zaterdag 3 september 2016 18:36 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]
Zo zijn mijn worsten geworden, het zijn drie soorten. De lichtste is een hele simpele, die ga ik namelijk morgen roken. De donkerste is een chorizo met erg veel knoflook en gerookt paprikapoeder. De laatste is een Italiaanse versie met rode pesto en zwarte olijven.
Ik had helaas niet gezien dat m'n laatste deel in de zak snippers voornamelijk veel vet was. Dus m'n rookworst is misschien iets te vet geworden, maar het stukje dat ik getest heb, was eigenlijk wel erg lekker.
Ik laat ze een nacht in de koelkast liggen, dan rook ik de rookworst en kan alles de vriezer in.
Is de darm wel helemaal strak getrokken dan? Misschien zijn het een soort plooitjes? #ikzegookmaarwatquote:Op vrijdag 9 september 2016 23:06 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Zit je darmen nog eens te vergelijken met mijn darmen, zeker na je opmerking erover in 't SC topic. Vraag me eigenlijk af wat voor het zijn, er zijn zeg maar veel meer 'witte adertjes' (bij gebrek aan een ander woord) te zien dan op de mijne..
De worsten zien er verder wel strak uit. Overigens zie je bij een slager wel vaker worsten met een wat 'wittere darm' zoals by Myr hoor. Vroeg me gewoon af of dit een andere darm is dan de 30/32 varkensdarm die ik normaal gebruik.quote:Op vrijdag 9 september 2016 23:19 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Is de darm wel helemaal strak getrokken dan? Misschien zijn het een soort plooitjes? #ikzegookmaarwat
Ja klopt, ik zie dat ook wel es bij saucijzen bijvoorbeeld. Ach gaat er om wat er in zit natuurlijkquote:Op vrijdag 9 september 2016 23:28 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
De worsten zien er verder wel strak uit. Overigens zie je bij een slager wel vaker worsten met een wat 'wittere darm' zoals by Myr hoor. Vroeg me gewoon af of dit een andere darm is dan de 30/32 varkensdarm die ik normaal gebruik.
Jawel.. Maar het mondgevoel moet wel fijn blijven Als je vlees bv te warm wordt tijdens voordat 't in de darm zit, krijg je ook een heel naar mondgevoel. Beetje korrelig. Maar dat vind ik ook van (te) grof gemalen worsten.quote:Op vrijdag 9 september 2016 23:31 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ja klopt, ik zie dat ook wel es bij saucijzen bijvoorbeeld. Ach gaat er om wat er in zit natuurlijk
Goede kwaliteit darm. Ik heb 2x darm gekregen van mijn slager, de eerste was helemaal prima maar de tweede was doffe ellende, knapte steeds. Er zat ruim een jaar tussen (dus ik had steeds met de eerste darm worst gemaakt) maar ik heb het idee dat de 2e van een totaal ander (kleiner) dier was. Ik had ook veel meer moeite om de darm op de spuitmond te schuiven.quote:Op dinsdag 20 februari 2018 12:23 schreef Queenshore het volgende:
Nou anderhalf jaar later zal ik het topic weer eens naar boven halen. Ik heb deze week mijn opzetstuk voor de Kenwood ontvangen, dus wil eigenlijk dit weekend al goeie hamburgers maken en ook worst gaan maken, maar ik ben waarschijnlijk te optimistisch. Zijn er nog dingen waar ik echt op moet letten, die een groot verschil gaan maken? Behalve dan koud vlees, koude molen etc?
Ik heb er in ieder geval veel zin in!
Niet te lui zijn met mengen. Mengen is belangrijkste. Bij worst. Bij hamburger geldt het tegenovergestelde: hoe losser hoe beter.quote:Op dinsdag 20 februari 2018 12:23 schreef Queenshore het volgende:
Nou anderhalf jaar later zal ik het topic weer eens naar boven halen. Ik heb deze week mijn opzetstuk voor de Kenwood ontvangen, dus wil eigenlijk dit weekend al goeie hamburgers maken en ook worst gaan maken, maar ik ben waarschijnlijk te optimistisch. Zijn er nog dingen waar ik echt op moet letten, die een groot verschil gaan maken? Behalve dan koud vlees, koude molen etc?
Ik heb er in ieder geval veel zin in!
Graag. Vond jouw vorige posts leuk om te lezen.quote:Op dinsdag 20 februari 2018 21:03 schreef FranticDJ het volgende:
Hmm zal hier eens updaten als ik weer thuis ben
Pekelachtig badje. Blijven ze soepeler.quote:Op dinsdag 20 februari 2018 21:22 schreef Queenshore het volgende:
Kan ik de darm het beste in een laagje zout of een pekelachtig badje bewaren?
Jouw droge worst topic ziet er ook leuk uit, jammer dat de foto's niet meer werken. Droge worst wil ik me ooit nog wel aan gaan wagen, eerst maar eens beginnen met verschillende varianten verse worst.quote:Op dinsdag 20 februari 2018 21:29 schreef sigme het volgende:
[..]
Pekelachtig badje. Blijven ze soepeler.
Ik bewaar ze gewoon in een dikke laag zout. Bij gebruik ff 24u van te voren in een badje water leggen. En vlak van te voren even goed doorspoelen onder een lopende kraan. Nooit problemen gehad met soepelheid.quote:Op dinsdag 20 februari 2018 21:22 schreef Queenshore het volgende:
Kan ik de darm het beste in een laagje zout of een pekelachtig badje bewaren?
Ik vond het ook erg leuk om te doen, overweeg om dit weekend meteen weer een andere variant te proberen. Als ik ze zou bbq'en zou ik ze inderdaad eerst pocheren. Ik heb de darmen nu in de bakje met zout water in de koelkast, maar heb ook gelezen dat een laag zout ook goed gaat. Zo lang je ze maar goed afspoel en een uurtje in kraanwater laat liggen voor gebruik.quote:Op maandag 26 februari 2018 17:41 schreef Phone8 het volgende:
Moet ik ook maar eens gaan doen. Lijkt me echt gaaf om te doen. Stel dat ik bbq worst wil maken, is dat dan een kwestie van gaar laten wellen in warm water? En dan grillen?
En ik lees dat je de darmen kan bewaren met zout. Wordt er dan zoutwater bedoelt of gewoon een pot met zout en ze daarin stoppen?
Ik heb een keer een worstmaak workshop gedaan. Ontzettend leuk om te doen. Wij maakte oa ook een worst met harissa en sinaasappel schil. Daar stonden we eerst wel vreemd van te kijken maar bleek enorm lekker te zijn.quote:Op maandag 26 februari 2018 18:44 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Ik vond het ook erg leuk om te doen, overweeg om dit weekend meteen weer een andere variant te proberen. Als ik ze zou bbq'en zou ik ze inderdaad eerst pocheren. Ik heb de darmen nu in de bakje met zout water in de koelkast, maar heb ook gelezen dat een laag zout ook goed gaat. Zo lang je ze maar goed afspoel en een uurtje in kraanwater laat liggen voor gebruik.
Vanavond weer een venkelworst gebakken, deze keer met een italiaanse tomatensaus, erg lekker weer.
Laat ze een dagje indrogen in de koelkast. Daarna wellen idd en dan grillen. Zou ze sowieso altijd ff wellen, ook als je ze gewoon bakt. Barsten ze minder vlug openquote:Op maandag 26 februari 2018 17:41 schreef Phone8 het volgende:
Moet ik ook maar eens gaan doen. Lijkt me echt gaaf om te doen. Stel dat ik bbq worst wil maken, is dat dan een kwestie van gaar laten wellen in warm water? En dan grillen?
Ik heb ze in een pot zout. Haal ze daar een dag van te voren uit en laat ze dan weken in een bak water. Voor gebruik nog ff doorspoelen onder de kraan. Geeft voor mij t beste resultaat met op de vultuit plaatsen.quote:En ik lees dat je de darmen kan bewaren met zout. Wordt er dan zoutwater bedoelt of gewoon een pot met zout en ze daarin stoppen?
Ga binnenkort eerst beginnen met grillworst. Vandaag kunst darm 80/60 besteld met kruiden en touw. Van het weekend maar even langs de slager voor een kilo varkensvlees. Dit draai ik zelf tot gehakt. Hoe grof of fijn moet dit? Heb 3 schijven bij mijn Kenwood molen...quote:Op dinsdag 27 februari 2018 09:29 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Laat ze een dagje indrogen in de koelkast. Daarna wellen idd en dan grillen. Zou ze sowieso altijd ff wellen, ook als je ze gewoon bakt. Barsten ze minder vlug open
[..]
Ik heb ze in een pot zout. Haal ze daar een dag van te voren uit en laat ze dan weken in een bak water. Voor gebruik nog ff doorspoelen onder de kraan. Geeft voor mij t beste resultaat met op de vultuit plaatsen.
Pfoe goeie. Grillworst heb ik me nog niet aan gewaagd. Zou gewoon kijken wat je zelf wilt/lekker vind. Als je echt geen idee hebt zou ik bij de middelmaat beginnen. Dan weet je voor de volgende keer of je grover of fijner moetquote:Op woensdag 7 maart 2018 21:52 schreef Phone8 het volgende:
[..]
Ga binnenkort eerst beginnen met grillworst. Vandaag kunst darm 80/60 besteld met kruiden en touw. Van het weekend maar even langs de slager voor een kilo varkensvlees. Dit draai ik zelf tot gehakt. Hoe grof of fijn moet dit? Heb 3 schijven bij mijn Kenwood molen...
Voor een grillworst recept kan ik je niet helpen, heb dit nog niet geprobeerd. Ik heb ook de kenwood molen en heb vorige keer de middenmaat gebruikt, die allerkleinste lijkt me een plaat die ik nooit ga gebruiken. Ik hoor graag van je of het is gelukt;).quote:Op woensdag 7 maart 2018 21:52 schreef Phone8 het volgende:
[..]
Ga binnenkort eerst beginnen met grillworst. Vandaag kunst darm 80/60 besteld met kruiden en touw. Van het weekend maar even langs de slager voor een kilo varkensvlees. Dit draai ik zelf tot gehakt. Hoe grof of fijn moet dit? Heb 3 schijven bij mijn Kenwood molen...
Leuk;) ben benieuwd hoe de kunstdarmen werken, heb nog alleen echte gebruikt.quote:Op vrijdag 9 maart 2018 12:30 schreef Phone8 het volgende:
Vandaag de kunst darmen, touw en alle kruiden binnen gekregen. Nu nog wachten op bericht van de slager voor kinnebak en we kunnen aan de slag:)
Moet het doen met buikspek, deels op advies van de slager en anders moest ik wachten tot dinsdag.quote:Op vrijdag 9 maart 2018 12:52 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Leuk;) ben benieuwd hoe de kunstdarmen werken, heb nog alleen echte gebruikt.
Ziet er beter uit dan grillworst vannde slager.quote:Op zondag 11 maart 2018 09:24 schreef Phone8 het volgende:
Voordat ze de oven in gingen:
[ afbeelding ]
Nu zo’n tien minuten wachten tot het eind resultaat.
Klopt inderdaad, maar het is niet dat de dry rub te zout is, maar de hoeveelheid die ik had was dat wel:)quote:Op zondag 11 maart 2018 21:52 schreef Spanky78 het volgende:
Je zou de dry rub zelf kunnen maken met minder zout? Zo ingewikkeld is dat niet 😃
Meer windingenquote:Op zaterdag 17 maart 2018 11:56 schreef Queenshore het volgende:
Paar dagen geleden weer worst gemaakt. Smaak een stuk beter dan vorige keer. Ik heb alleen nog vaak het probleem dat wanneer ik de worst lossnij bij de 'draai', dat deze open gaat staan aan de zijkant. Ik weer zeker dat ik hierdoor veel vet en sappigheid verlies. Ik laat de worsten na het draaien een nacht in de koelkast drogen en dit scheelt iets, maar het lost het nog niet helemaal op. Heeft iemand hier suggesties voor?
Ik als fanatieke grillworst-fan, ga hier van kwijlen. Ziet er lekker uit man!quote:Op zondag 11 maart 2018 09:24 schreef Phone8 het volgende:
Voordat ze de oven in gingen:
[ afbeelding ]
Nu zo’n tien minuten wachten tot het eind resultaat.
Meer windingen maakte al een aardig verschil.quote:
Zeker weten dat je niet te lang of te warm kneed?quote:Op donderdag 22 maart 2018 19:18 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Meer windingen maakte al een aardig verschil.
Heb deze worst in vergelijking met de vorige met iets vetter gemaakt en melkpoeder toegevoegd. Echter nog steeds niet heel tevreden over de structuur, beetje katoenachtig, hoe vreemd het ook klinkt.
Lees nu op internet dat het een gigantisch verschil maakt als je het vlees minimaal een nacht vantevoren zout. Ga dit de volgende keer zeker proberen, iemand die dat al heeft geprobeerd/altijd doet?
https://slice.seriouseats(...)eed-to-be-salty.html
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |