Ik heb dit recept gebruikt voor de biscuit, het Victoria beslag uit dit recept van 24Kitchen en gevuld met frambozenjam en slagroom. Is goed bevallenquote:Op zondag 13 maart 2016 16:56 schreef Bleie het volgende:
Wat is nou echt een goed recept voor slagroomtaart?
Hey, met dat recept heb ik ook een keer een carrotcake gemaakt en die was briljantquote:Op zaterdag 12 maart 2016 15:33 schreef Zo-is-dat het volgende:
Ik maakte een worteltjestaart, recept van ottolenghi
[ afbeelding ]
Dank je. Ik heb wel ooit die hele taart van 24kitchen gemaakt, maar vond het biscuit (moskovisch gebak) niet heel geweldig. Ik ben die van Laura's bakery opgeslagen, maar eens proberen.quote:Op zondag 13 maart 2016 19:29 schreef Trusten het volgende:
[..]
Ik heb dit recept gebruikt voor de biscuit, het Victoria beslag uit dit recept van 24Kitchen en gevuld met frambozenjam en slagroom. Is goed bevallen
Dat las ik in de reviews onder het recept, vandaar dat ik een ander recept daarvoor had gezocht . Biscuit van Laura's Bakery was goed gelukt (en lekker), al denk ik wel dat je beter een ruimer recept qua springvorm kan pakken. Mijne was iets lager dan ik het liefste had gezien.quote:Op zondag 13 maart 2016 20:34 schreef Bleie het volgende:
[..]
Dank je. Ik heb wel ooit die hele taart van 24kitchen gemaakt, maar vond het biscuit (moskovisch gebak) niet heel geweldig. Ik ben die van Laura's bakery opgeslagen, maar eens proberen.
Cakerol? Of uil koekjesquote:Op dinsdag 15 maart 2016 12:26 schreef Koningin het volgende:
Ik moet voor de school van mijn kinderen wat gaan bakken, maar ik wil eens wat anders dan cupcakes en een tulband.
Iemand ideeën? Niet te ingewikkeld, want dat is niet nodig.
Het idee alleen al schreeuwt: vies hé?quote:
ei&olie, niks vreemds aan eigenlijkquote:Op vrijdag 18 maart 2016 22:42 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Het idee alleen al schreeuwt: vies hé?
Maar dat vond ik wel meevallen. Tis mij enkel een te smeuïge cake geworden.
Precies, na wat logisch nadenken over de ingrediënten is het precies dat. Dus eitje minder gebruikt en geen boter. Probleem opgelost.quote:Op vrijdag 18 maart 2016 22:43 schreef computergirl het volgende:
[..]
ei&olie, niks vreemds aan eigenlijk
Welnee, zo smaakt het ook helemaal niet als je olie in een cake doet. Tenzij je de olie uit je frituurpan gaat scheppenquote:Op vrijdag 18 maart 2016 22:57 schreef Burdie het volgende:
True, maar toch. Vooral het idee he.
Maar olie in een cake vind ik eigenlijk ook niks, het blijft me dan in de verte aan frituur herinneren.
Doe mij maar rutgers bakbijbel dan brrr hele pot mayoquote:Op vrijdag 18 maart 2016 22:18 schreef Joosie200 het volgende:
Omdat Anouk leuker is dan Menno en ik het toch een keertje geprobeerd wilde hebben maar mijn pot met mayonaise aangewend voor twee chocoladecakes. Op elkaar gezet met wat pure chocoladeganache er tussen, chocoladeslagroom erbovenop en gedecoreerd met toefjes slagroom en paaseitjes want bijna Pasen. Enfin mijn death by chocolate mayo cakecreatie:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ben niet zo fan van smeuïge cake, heb mijn collagae op werk maar niet verteld dat er een hele pot mayo in zit Doe ik maandag wel al zal ik dan wel naar mijn hoofd geslingerd krijgen dat ik voortaan mijn baksels maar mooi thuis laat. Moet ik toch al van menig collega want zowel man als vrouw vindt dat ik ze dik maak en een feeder ben
Toch heb in laatst een carrotcake gebakken met zonnebloemolie. Tijdens het bakken deed het me een beetje aan een frituur denken, en tijdens het aansnijden ook. Ook qua structuur van de cake vind ik olie erdoor niet lekker. Dus volgende keer weer gewoon roomboter voor mij .quote:Op zaterdag 19 maart 2016 07:58 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Welnee, zo smaakt het ook helemaal niet als je olie in een cake doet. Tenzij je de olie uit je frituurpan gaat scheppen
Ik heb nog gekeken in Rutgers Bakbijbel maar ben uiteindelijk gegaan voor tweemaal dit recept van Carola:quote:Op zaterdag 19 maart 2016 08:01 schreef Goitske het volgende:
[..]
Doe mij maar rutgers bakbijbel dan brrr hele pot mayo
Ik krijg collegas die normaal taart af slaan aan hetceten als ik zeg dat ik een appeltaart heb gebakken
Dit. Gebruik olie alleen maar voor de oliebollen 1x in het jaar. In andere baksels ben ik ook voor boter. Geeft toch een stevigere structuur meequote:Op zaterdag 19 maart 2016 08:04 schreef Isabeau het volgende:
Nou geef ik eerlijk gezegd ook de voorkeur aan roomboter, maar misschien gaat de associatie olie =frituur bij mij niet zo op omdat ik dat eigenlijk zelden eet
Klopt, tis bij mij de reactie van het konijn van worteltjestaart: vies hé Maar het wil prima. Het azijn van de mayonaise zou de chocolade omhoog halen wordt er alom over verteld. Dat zal wel, volgende keer pak ik weer boter.quote:Op vrijdag 18 maart 2016 22:57 schreef Burdie het volgende:
True, maar toch. Vooral het idee he.
Maar olie in een cake vind ik eigenlijk ook niks, het blijft me dan in de verte aan frituur herinneren.
Ik weet niet in hoeverre de spelthype mij nu echt aanstaat. Ik zie het overal in terug komen (speltbrood is zo gewoontjes, crackers of zelfs ontbijtkoek moet tegenwoordig met spelt) Gebak zal altijd ongezond zijn in zekere zin. Dat vind ik niet erg.quote:Op zaterdag 19 maart 2016 08:08 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
appeltaart met speltbloem
Iets knapperiger dan gewone appeltaart. Getest door mijn collegas alleen positieve reacties had ze om een eerlijke mening gevraagd omdat het een test was
De appeltaart is lekker, ik heb deze x voor spelt gekozen omdat wij een deal hadden wie de koper van ons huis aanlevert krijgt een appeltaart en 2 biosbonnen. Verzoek was eem speltappeltaart vandaar. Moest eerst kijken waar ik het kon kopenquote:Op zaterdag 19 maart 2016 08:25 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Ik heb nog gekeken in Rutgers Bakbijbel maar ben uiteindelijk gegaan voor tweemaal dit recept van Carola:
http://www.carolabaktzoet(...)t-mayonaise-en-html/
[..]
Dit. Gebruik olie alleen maar voor de oliebollen 1x in het jaar. In andere baksels ben ik ook voor boter. Geeft toch een stevigere structuur mee
[..]
Klopt, tis bij mij de reactie van het konijn van worteltjestaart: vies hé Maar het wil prima. Het azijn van de mayonaise zou de chocolade omhoog halen wordt er alom over verteld. Dat zal wel, volgende keer pak ik weer boter.
[..]
Ik weet niet in hoeverre de spelthype mij nu echt aanstaat. Ik zie het overal in terug komen (speltbrood is zo gewoontjes, crackers of zelfs ontbijtkoek moet tegenwoordig met spelt) Gebak zal altijd ongezond zijn in zekere zin. Dat vind ik niet erg.
Het zal wel een andere smaak geven ipv gewone bloem. Hetzelfde geldt voor teff en dergelijke. Heb het weleens zelf geprobeerd maar 100% teff pannekoeken die ik ooit maakte waren echt niet te hachelen. Jouw taart ziet er zoals altijd goed uit. Zou je spelt in meerdere recepten gebruiken?
Mooie manier om aan een koper voor jouw woning te komen Is het ook goed gekomen met de verkoop omdat je er nu een gebakken hebt?quote:Op zaterdag 19 maart 2016 08:47 schreef Goitske het volgende:
[..]
De appeltaart is lekker, ik heb deze x voor spelt gekozen omdat wij een deal hadden wie de koper van ons huis aanlevert krijgt een appeltaart en 2 biosbonnen. Verzoek was eem speltappeltaart vandaar. Moest eerst kijken waar ik het kon kopen
Huis was binnen 2 dagen verkochtquote:Op zaterdag 19 maart 2016 08:56 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Mooie manier om aan een koper voor jouw woning te komen Is het ook goed gekomen met de verkoop omdat je er nu een gebakken hebt?
Thanks waren ook erg lekker!quote:Op zondag 20 maart 2016 13:18 schreef DonnaRush het volgende:
Wat lief Goitske! Ze zien er erg lekker uit.
Oh ik heb juist wel goede ervaringen met het cupcake boek.quote:Op maandag 21 maart 2016 15:55 schreef Syrena het volgende:
Spritsen bakte ik vroeger ook wel vaker thuis.
Ik heb zaterdag de basischocoladecupcakes van Rudolph gebakken. Uit zijn cupcakesboek met handtekening & persoonlijke boodschap
Ik vond ze vies Er moest 50 gram cacao in, en dat leek me al zo veel. En 60 ml koffie?
Ze komen ook helemaal niet goed uit de siliconenvormpjes. Maar misschien zijn die wel aan vervanging toe. Ik ben er echt van.
Ik zag net wel op mijn werk dat we de bakbijbel van Rutger hebben, dus die ligt nu voor me en gaat mee naar huis
Even vervelend doen, maar wat zijn de randjes bruin? Hoeveel graden bak je?quote:Op zondag 20 maart 2016 13:08 schreef Goitske het volgende:
Voor het eerst spritsen gemaakt het spuiten viel me tegen erg hard knijpen
[ afbeelding ]
En met een bijna twee jarige bakken is ook een uitdaging maar hij deed het heel goed! Bij zijn broer ben ik ook rond deze leeftijd gestart met helpen en die weet al hoe de keukenmachine werkt
[ afbeelding ]
Te lang er in gezeten moest mn zoontje even helpenquote:Op maandag 21 maart 2016 19:10 schreef robuust89 het volgende:
[..]
Even vervelend doen, maar wat zijn de randjes bruin? Hoeveel graden bak je?
ik hou wel van bruin en knapperig, ik vond ze een beetje bleekjes juistquote:Op maandag 21 maart 2016 19:20 schreef Goitske het volgende:
[..]
Te lang er in gezeten moest mn zoontje even helpen
Ze waren zeker nog lekker, beetje knapperig en nog op tijd uit de oven dus niet aangebrand ofzo.quote:Op maandag 21 maart 2016 20:22 schreef computergirl het volgende:
[..]
ik hou wel van bruin en knapperig, ik vond ze een beetje bleekjes juist
ja ik heb mijn baksel van dit weekend ook uitgedeeld, en de laatste maar weer zelf opgegeten want die laten ze altijd liggenquote:Op maandag 21 maart 2016 20:32 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ze waren zeker nog lekker, beetje knapperig en nog op tijd uit de oven dus niet aangebrand ofzo.
Vandaag mijn collegas maar weer vetgemest
Same here!quote:Op maandag 21 maart 2016 20:40 schreef computergirl het volgende:
[..]
ja ik heb mijn baksel van dit weekend ook uitgedeeld, en de laatste maar weer zelf opgegeten want die laten ze altijd liggen
Antiglutenhypequote:Op vrijdag 25 maart 2016 05:50 schreef Isegrim het volgende:
Het verschil tussen gewone tarwe en spelt is echt marginaal. Spelt is gewoon een tarwesoort, maar dan met iets meer eiwit (gluten) en iets minder koolhydraten.
Het grappige is dat mensen die meedoen met de antiglutenhype vaak spelt willen en verbaasd zijn als je ze vertelt dat er in spelt méér gluten zitten dan in gewone tarwe.
Ziet er heerlijk uitquote:Op donderdag 24 maart 2016 23:55 schreef Woelwater het volgende:
Na drie hazelnoot-slagroomtaarten maar weer eens gewoon een appeltaart gebakken
[ afbeelding ]
Dit was trouwens de laatste taart hiervoor, met dunnere laagjes.
[ afbeelding ]
als ze mee doen aan antiglutenhype omdat ze van spelt minder buikpijn krijgen dan hebben ze zonder te weten zelf diagnose PDS bevestigd en bewezen dat ze baat hebben bij FODMAPquote:Op vrijdag 25 maart 2016 05:50 schreef Isegrim het volgende:
Het verschil tussen gewone tarwe en spelt is echt marginaal. Spelt is gewoon een tarwesoort, maar dan met iets meer eiwit (gluten) en iets minder koolhydraten.
Het grappige is dat mensen die meedoen met de antiglutenhype vaak spelt willen en verbaasd zijn als je ze vertelt dat er in spelt méér gluten zitten dan in gewone tarwe.
Ik vind het echt een crime, glazuren. En heel lekker vind ik het ook niet, dus geen zin om er tijd in te steken om het te leren. Ach, zoon en dochter vonden het feest.quote:Op vrijdag 25 maart 2016 16:17 schreef DonnaRush het volgende:
Leuk hoor! Glazuren hoeft ook niet goed joh, haha!
Ik bak heel vaak, maar vergeet altijd de foto's. Zondag ga ik een worteltaart bakken, zal de foto's eens een keer niet vergeten (proberen).
ik vind die vooraan buitengewoon kunstzinnigquote:Op vrijdag 25 maart 2016 15:55 schreef Bleie het volgende:
Ziet er goed uit Woelwater!
Ik heb met de kinderen paaskoekjes gebakken. Glazuren kunnen we allemaal nog niet zo goed.
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 25 maart 2016 16:30 schreef computergirl het volgende:
[..]
ik vind die vooraan buitengewoon kunstzinnig
Oh heerlijk! Ook een keer gedaan, was de halve nacht bezigquote:Op zaterdag 26 maart 2016 20:36 schreef Joosie200 het volgende:
Gewone bloem doet het inderdaad goed. Heb een batch croissantdeeg in de koelkast te rusten. Straks de volgende toer. Maar inmiddels rijst ie zijn plastic omhulsel uit Dus maar even opdelen. Deel voor croissants, deel voor pain au chocolat en pain au raisin.
FODMAP is wel wat heftiger dieet dan alleen je broodsoort aanpassenquote:Op vrijdag 25 maart 2016 08:12 schreef computergirl het volgende:
[..]
als ze mee doen aan antiglutenhype omdat ze van spelt minder buikpijn krijgen dan hebben ze zonder te weten zelf diagnose PDS bevestigd en bewezen dat ze baat hebben bij FODMAP
dFODMAP is eliminatie dieet, niet bedoeld om eeuwig vol te houden. Als de grootste bron gevonden is mag je rustig de rest weer gaan eten als je je daar goed bij voeltquote:Op zaterdag 26 maart 2016 22:05 schreef Goitske het volgende:
[..]
FODMAP is wel wat heftiger dieet dan alleen je broodsoort aanpassen
Bij veel zit het ook tussen de oren ergens gehoord dat het beter en hip is dat gaan we dan ook van uit
Ziet er goed uit!quote:Op zaterdag 26 maart 2016 20:13 schreef robuust89 het volgende:
Nou, gewone bloem doet het inderdaad prima hoor!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Heb er te snel de poedersuiker overheen gegooid, vandaar dat witte. Ruikt fantastisch!
Zo netjes krijg ik het niet hoor!quote:Op zondag 27 maart 2016 12:13 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb worteltjestaart gemaakt, ik ben alleen niet zo'n held met netjes afwerken.
[ afbeelding ]
Tijd aan het smeren geweest en dan heb ik nog dit resultaat.
erg lentegroen, doe even mijn opquote:Op zondag 27 maart 2016 12:13 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb worteltjestaart gemaakt, ik ben alleen niet zo'n held met netjes afwerken.
[ afbeelding ]
Tijd aan het smeren geweest en dan heb ik nog dit resultaat.
En toch ziet 'ie er super uit. Leuke kleuren!quote:Op zondag 27 maart 2016 12:13 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb worteltjestaart gemaakt, ik ben alleen niet zo'n held met netjes afwerken.
[ afbeelding ]
Tijd aan het smeren geweest en dan heb ik nog dit resultaat.
Lentegroen. Ik houd er van,word je vrolijk van Iemand een idee met welk soort fruit je een beetje blauw qua kleur kunt forceren? Dacht aan bosbessen. Want ik wil een kiekeboe taart voor mijn verjaardag maken. Voor red velvet gewoon frambozen, wit blijft wit en blauw dus dankzij bosbessen. Ik heb geen trek in kleurstof te gebruiken als het niet hoeft.quote:Op zondag 27 maart 2016 12:13 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb worteltjestaart gemaakt, ik ben alleen niet zo'n held met netjes afwerken.
[ afbeelding ]
Tijd aan het smeren geweest en dan heb ik nog dit resultaat.
Laatige kleur het wordt met fruit al snel roodquote:Op zondag 27 maart 2016 12:29 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Lentegroen. Ik houd er van,word je vrolijk van Iemand een idee met welk soort fruit je een beetje blauw qua kleur kunt forceren? Dacht aan bosbessen. Want ik wil een kiekeboe taart voor mijn verjaardag maken. Voor red velvet gewoon frambozen, wit blijft wit en blauw dus dankzij bosbessen. Ik heb geen trek in kleurstof te gebruiken als het niet hoeft.
Bij fodmap gaat het om het koolhydraat fructaan. Dat zit in spelt wel veel minder. Zeker als je ook nog zuurdesem ipv gist gebruiktquote:Op zaterdag 26 maart 2016 22:05 schreef Goitske het volgende:
[..]
FODMAP is wel wat heftiger dieet dan alleen je broodsoort aanpassen
Bij veel zit het ook tussen de oren ergens gehoord dat het beter en hip is dat gaan we dan ook van uit
Fodmap werkt voor meerdere mensen heel goed! In dat opzicht is het een goed dieet als je opzoek bent waar je klachten vandaan komenquote:Op zondag 27 maart 2016 12:53 schreef Deepfreeze het volgende:
[..]
Bij fodmap gaat het om het koolhydraat fructaan. Dat zit in spelt wel veel minder. Zeker als je ook nog zuurdesem ipv gist gebruikt
Fodmap heeft mij goed geholpen. Lactose en fructose bleken onverwacht klachten te geven. maar tarwe eet ik weer gewoon
Het zorgt wel dat je met fodmap makkelijk aan je speltbrood kunt komen.quote:Op zondag 27 maart 2016 12:55 schreef Goitske het volgende:
[..]
Fodmap werkt voor meerdere mensen heel goed! In dat opzicht is het een goed dieet als je opzoek bent waar je klachten vandaan komen
Waar ik zo van baal dat mensen geen gluten of bepaalde granen omdat het hip is zo worden mensen met echte klachten minder serieus genomen
quote:Op zondag 27 maart 2016 12:35 schreef Myraela het volgende:
Bosbessen is meer paars dan blauw. Ik denk ook niet dat je met frambozen een red velvet kleur krijgt, dan kom je nog meer in de buurt met bieten.
quote:Op zondag 27 maart 2016 12:36 schreef Goitske het volgende:
[..]
Laatige kleur het wordt met fruit al snel rood
Ik ga de verschillende lagen sowieso apart bakken. Dus het rode blijft rood, kan niet mixen met blauw. Maar dan maar bietensap pakken en toch blauwe kleurstof.quote:[img]http://i.fokzine.net
/p/1s.gif[/img] Op zondag 27 maart 2016 12:38 schreef Burdie het volgende:
Ik zou toch kleurstof nemen als je een echt mooie kleur wilt, van Wilton heb je bijvoorbeeld maar een paar druppels nodig.
Ziet er mooi uit hoor! Ik heb mijn worteltaart zostraks uit de oven gehaald. Mag zometeen ook gaan smerenquote:Op zondag 27 maart 2016 12:13 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb worteltjestaart gemaakt, ik ben alleen niet zo'n held met netjes afwerken.
[ afbeelding ]
Tijd aan het smeren geweest en dan heb ik nog dit resultaat.
Rode kool een optie voor de blauwe kleur?quote:Op zondag 27 maart 2016 13:05 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
[..]
[..]
Ik ga de verschillende lagen sowieso apart bakken. Dus het rode blijft rood, kan niet mixen met blauw. Maar dan maar bietensap pakken en toch blauwe kleurstof.
Zou dat werken ja? Lees ook dat cacao + azijn voor in een red velvetcake aardig van kleur kan verschieten. En verder heb ik nog spirulina gevonden. Maar das een superfood ergo dure shizzlquote:Op zondag 27 maart 2016 13:07 schreef Molo het volgende:
[..]
Rode kool een optie voor de blauwe kleur?
Rode kool heeft blauwe kleurstof erin. Maar googlen geeft vast meer antwoordenquote:Op zondag 27 maart 2016 16:37 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Zou dat werken ja? Lees ook dat cacao + azijn voor in een red velvetcake aardig van kleur kan verschieten. En verder heb ik nog spirulina gevonden. Maar das een superfood ergo dure shizzl
Pak wel bietensap en spirulina en voor het witte wel slagroom/botercremelaag ofzo Ben normaal niet echt van het kleur toevoegen aan een baksel, maar lijkt me geinig om mijn collega's op het werk te trakteren. En dan ze de taart zien aansnijden en het bedrijfslogo terug te vindenquote:Op zondag 27 maart 2016 16:39 schreef Molo het volgende:
[..]
Rode kool heeft blauwe kleurstof erin. Maar googlen geeft vast meer antwoorden
Spirulina heb je niet veel van nodig trouwens. Ik heb een keer tarwegraspoedwr gebruikt voor groen, maar dat proef je heel erg en is echt niet lekker
Rood kan prima met (ingekookt) bietensap of poeder
hebben we een Fok! wortelhype?quote:Op zondag 27 maart 2016 16:19 schreef DonnaRush het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn eerste worteltaart en hij is heerlijk!
Precies mijn gedachte Hebben ze soms afgesproken allemaal een worteltjestaart te showen tijdens Pasen. Vies héquote:
Haha ik denk het. Ik ben op het idee gekomen zonder Fok!. Sorry, geen geheim pact zover ik weet!quote:
Ook de mijne!quote:Op zaterdag 2 april 2016 16:47 schreef Bleie het volgende:
Dochter mocht vanochtend afzwemmen, dus om het te vieren een appeltaart gebakken. Haar favoriet.
[ afbeelding ]
Zo heerlijk! Krijg er gelijk trek in!quote:Op zaterdag 2 april 2016 16:47 schreef Bleie het volgende:
Dochter mocht vanochtend afzwemmen, dus om het te vieren een appeltaart gebakken. Haar favoriet.
[ afbeelding ]
is er nog stukje over?quote:Op zaterdag 2 april 2016 16:47 schreef Bleie het volgende:
Dochter mocht vanochtend afzwemmen, dus om het te vieren een appeltaart gebakken. Haar favoriet.
[ afbeelding ]
wauw prachtige vormquote:Op zaterdag 2 april 2016 20:48 schreef Dragonberry het volgende:
Oh lekker hoor! Ik heb ook een echte klassieker gebakken. Vanille tulband, gebakken in mijn oma's oude vorm
[ afbeelding ]
Bloempje, wat een goeie brunch! Lekker consistent van stijl ook - leuk is dat! Hoe waren de reacties? En wat vond je zelf het lekkerst?quote:
Oe! Hebben jullie het boek van de Ovenly-bakery staan toevallig?quote:Op maandag 4 april 2016 11:59 schreef Syrena het volgende:
Argh, waarom werk ik ergens waar ze die boeken allemaal hebben
Hij gaat mee naar huis, thanks Bloempje! Ik had hem al gezien toen we hem net hadden, maar twijfelde een beetje aan de haalbaarheid en eetbaarheid van de recepten. Maar ik zie dat dat dus prima lukt
Als er mensen trouwens 1 recept uit een bepaald boek zou willen hebben, PM me maar. We hebben zoveel kookboeken. Hotelschoolbieb
Neequote:Op maandag 4 april 2016 12:02 schreef minilot het volgende:
[..]
Oe! Hebben jullie het boek van de Ovenly-bakery staan toevallig?
http://www.amazon.com/Ove(...)Bakery/dp/0373892950
quote:Op maandag 4 april 2016 12:08 schreef Syrena het volgende:
[..]
Nee
Heb 'm wel geprint, kijken of de collega's genegen zijn 'm te bestellen
Qua prijs valt hij echt wel mee
Het was onderdeel van onze 2016 Cooking Challenge. We hadden overigens ook nog mimosa's.quote:Op maandag 4 april 2016 11:46 schreef minilot het volgende:
[..]
Bloempje, wat een goeie brunch! Lekker consistent van stijl ook - leuk is dat! Hoe waren de reacties? En wat vond je zelf het lekkerst?
Het is heel erg vet allemaal, maar ja, New York. Voor een speciaal dagje mag het wel, toch?quote:Op maandag 4 april 2016 11:59 schreef Syrena het volgende:
Argh, waarom werk ik ergens waar ze die boeken allemaal hebben
Hij gaat mee naar huis, thanks Bloempje! Ik had hem al gezien toen we hem net hadden, maar twijfelde een beetje aan de haalbaarheid en eetbaarheid van de recepten. Maar ik zie dat dat dus prima lukt
Als er mensen trouwens 1 recept uit een bepaald boek zou willen hebben, PM me maar. We hebben zoveel kookboeken. Hotelschoolbieb
Oooh dit boek wil ik hebben!!!quote:Op maandag 4 april 2016 08:14 schreef bloempje-moi het volgende:
Ghe ghe, de brunch duurde van 11:00-20:15.
New York Cheesecake uit het boek
[ afbeelding ]
Alles komt daar overigens uit. En lekker dat het was!
edit: Foto op internet gevonden. Helaas kun je het niet lezen.
[ afbeelding ]
Edit #2:
Benodigdheden (voor een taart van 28 cm):
Voor de bodem:
– 350 gram volkorenbiscuitjes
– 40 gram poedersuiker
– 180 gram gesmolten boter
Voor de vulling:
– 900 gram Monchou
– 260 gram poedersuiker
– snufje zout
– 70 gram bloem
– sap van 1 citroen
– 600 ml slagroom
– 8 eieren
– 1 theelepel vanille-aroma
1. Zet de oven aan en verwarm deze voor op 175°C. Vet een springvorm van 28 centimeter in met een beetje boter. Doe de biscuitjes en de poedersuiker samen in een keukenmachine en verkruimel deze. Smelt de boter in de magnetron en doe de gesmolten boter samen met de verkruimelde biscuitjes in een kom. Roer dit mensgel totdat dit goed gemengd is en schep de bodemix in een springvorm. Druk deze goed aan met de achterkant van een lepel en zet de bodem in het midden van de oven. Bak deze 15 minuten.
2. Haal de springvorm uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven tot 225°C.
3. Meng alle ingrediënten voor de vulling in volgorde zoals ze hierboven staan vermeld. Voeg de ingrediënten een voor een toe. Zorg ervoor dat je na ieder ingrediënt goed klopt, zodat er een homogene massa ontstaat voor je een nieuw ingrediënt toevoegt.
4. Pak de springvorm met de bodem en giet de cheesecake vulling op de bodem. Zet de springvorm voor 10 minuten in het midden van de oven.
5. Na deze 10 minuten verlaag je de temperatuur naar 90°C zonder de oven te openen. Laat de cheesecake vervolgens nog 50 minuten bakken in de oven. Draai hierna de oven uit, maar laat de cheesecake 2 uur in de oven rusten, ook zonder de oven te openen.
6. Nadat de cheesecake 2 uur in de oven heeft gestaan om te rusten, haal deze dan uit de oven om af te koelen. Voordat je de cheesecake serveert, laat deze dan nog vier uur in de koelkast staan.
Dit recept kost je wat tijd, maar dan heb je uiteindelijk ook een heerlijke New York Cheesecake. Sabine geeft nog als tip dat je een beetje jam op je cheesecake kunt doen als lekkere zoete toevoeging.
Misschien een stomme vraag, maar heb je de mengels wel licht door elkaar geroerd?quote:Op donderdag 7 april 2016 21:22 schreef StephanL het volgende:
Vorige week woensdag mijn eerste baksel gemaakt. Een Rigotta-Chocolade cake van Rudolph's Bakery. Hij smaakte prima moet ik zeggen en was goed gelukt. Wel helaas in mijn vinger gesneden, met een diepe snee tot gevolg.
[ afbeelding ]
Jawel, echter niet overal goed genoeg. Voor een eerste baksel vond ik hem goedquote:Op vrijdag 8 april 2016 00:01 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Misschien een stomme vraag, maar heb je de mengels wel licht door elkaar geroerd?
Als ik erop Google krijg ik meer dit soort plaatjes:
[ afbeelding ]
Gewone bloem in de buurtsuper is voor bakken van alles behalve brood. Broodmeel is voor brood bakken maar dan zou ik geen buurtsuper meel gebruiken maar bijv van de molen of de bakwinkel. De soorten meel van de bakzolder bijv zijn erg lekker.quote:Op vrijdag 8 april 2016 22:15 schreef wiskundenoob het volgende:
Hoi allen,
Kan iemand mij vertellen welke meel ik moet kopen in de supermarkt als ik opzoek ben naar all purpose flour, cake flour en bread flour?
Zijn dat respectievelijk tarwebloem, cakemeel en meel voor witte brood?
Google leert me dat de verschillen vooral zitten in de samenstelling van gluten en eiwitten.
Ok, dáár wil ik dus écht graag het recept van hebbenquote:Op zaterdag 9 april 2016 10:41 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
Dit was de binnenkant van de appelcake
Is patentbloem broodmeel? Ik heb nog nooit een bakwinkel gezien.quote:Op zaterdag 9 april 2016 06:41 schreef Goitske het volgende:
[..]
Gewone bloem in de buurtsuper is voor bakken van alles behalve brood. Broodmeel is voor brood bakken maar dan zou ik geen buurtsuper meel gebruiken maar bijv van de molen of de bakwinkel. De soorten meel van de bakzolder bijv zijn erg lekker.
Nee bloem soortem in de supermarkt zijn geen broodmeel hebben een lager gluten gehalte en daardoor minder geschikt voor broodquote:Op zaterdag 9 april 2016 10:47 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Is patentbloem broodmeel? Ik heb nog nooit een bakwinkel gezien.
Typ hem dit weekend wel evenquote:Op zaterdag 9 april 2016 10:44 schreef Molo het volgende:
[..]
Ok, dáár wil ik dus écht graag het recept van hebben
Dankquote:
Hij was zo weg op mijn werk, en je kunt vrij kleine punten snijden want hij is best machtigquote:Op zaterdag 9 april 2016 10:57 schreef Molo het volgende:
[..]
Dank
Lijkt me perfect uitdeelvoer voor op werk
De goedkoopste bloem in de supermarkt werkt ook prima eventueel kan je de biologische bloem nemen, die heeft sowieso een prima eiwit gehalte om brood te bakkenquote:Op zaterdag 9 april 2016 10:53 schreef Goitske het volgende:
[..]
Nee bloem soortem in de supermarkt zijn geen broodmeel hebben een lager gluten gehalte en daardoor minder geschikt voor brood
Veel vreetapen op werk die ik toch nog altijd weer weet te onderschatten in wat ze op kunnenquote:Op zaterdag 9 april 2016 10:58 schreef Goitske het volgende:
[..]
Hij was zo weg op mijn werk, en je kunt vrij kleine punten snijden want hij is best machtig
Zeg daarom ook minder geschiktquote:Op zaterdag 9 april 2016 10:58 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
De goedkoopste bloem in de supermarkt werkt ook prima eventueel kan je de biologische bloem nemen, die heeft sowieso een prima eiwit gehalte om brood te bakken
Meel van de molen is nog mooier maar de bloem uit de supermarkt voldoet zeker, je hoeft je er dus niet door tegen te laten houden als je alleen dat hebt
Wow!quote:Op zaterdag 9 april 2016 10:41 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
Dit was de binnenkant van de appelcake
Welk onmens houdt er nou niet van cakequote:Op zaterdag 9 april 2016 11:45 schreef minilot het volgende:
[..]
Wow!
Ik ben normaal gesproken niet zo van de cakes, maar dit ziet er echt belachelijk lekker uit!
Ik vind het ook niet vies! Ik vind het vaak gewoon een beetje meh van structuur. Saaiïg.quote:
Heb ik ook hoor! Geen echte cake fanquote:Op zaterdag 9 april 2016 11:52 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik vind het ook niet vies! Ik vind het vaak gewoon een beetje meh van structuur. Saaiïg.
Kladdkaka met een twist hmm?quote:Op zaterdag 9 april 2016 11:51 schreef minilot het volgende:
Chocoladetaartje met jalapeño en gember:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
(Recept: http://www.seriouseats.co(...)chili-chocolate.html )
Eh, dat heeft er geloof ik niet zoveel mee te maken. Kladdkaka is zonder taartbodem toch? Meer gewoon een soort plakkerige brownie?quote:
Vind hem er aardig chewy/gooey/smeuïg uitzien anders. Met dank aan de room ongetwijfeld. Heeft ook de hoogte van een Zweedse kleddercake dus vandaar mijn reactiequote:Op zaterdag 9 april 2016 12:09 schreef minilot het volgende:
[..]
Eh, dat heeft er geloof ik neit zoveel mee te maken. Kladdkaka is zonder taartbodem toch? Meer gewoon een soort plakkerige brownie?
Ook qua vulling lijkt het er niet echt op: in bovenstaande taart gaat nogal wat melk en room - dat zit volgens mij niet in die Zweedse chocotaart..
Maar die appelcake van jou ziet er in elk geval te gek uit!quote:Op zaterdag 9 april 2016 12:06 schreef Goitske het volgende:
[..]
Heb ik ook hoor! Geen echte cake fan
Ik vind appelcake er van binnen nooit uitzien maar het smaakt altijd wel Smaak > looks heeft mijn voorkeur of nog beter zoals jij en minilot gewoon doen: beidequote:Op zaterdag 9 april 2016 10:41 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
Dit was de binnenkant van de appelcake
Heb hem vandaag ook gemaakt (dank voor het idee) maar denk dat ik weer iets te fanatiek heb zitten mengenquote:Op vrijdag 8 april 2016 19:36 schreef StephanL het volgende:
[..]
Jawel, echter niet overal goed genoeg. Voor een eerste baksel vond ik hem goed
Ja het moet heel licht, maar weer weer niet te licht blijkbaar. Het is ook een beetje wat je zelf wil.quote:Op zaterdag 9 april 2016 20:50 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Heb hem vandaag ook gemaakt (dank voor het idee) maar denk dat ik weer iets te fanatiek heb zitten mengen
[ afbeelding ]
Al lijkt hij wel erg op degene die op deze site staat.
Het viel niet mee om dat dunne ricottamengsel door het dikke beslag te roeren zonder hele plassen over te houden. Was het allebei dezelfde dikte geweest dan was het beter te doen geweest.quote:Op zondag 10 april 2016 10:24 schreef StephanL het volgende:
Ja het moet heel licht, maar weer weer niet te licht blijkbaar. Het is ook een beetje wat je zelf wil.
Ja klopt. Cake beslag is behoorlijk dik, vond ik ook ja en de ricottamengsel weer wat aan de dunne kant. Leek net melk.quote:Op zondag 10 april 2016 10:29 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Het viel niet mee om dat dunne ricottamengsel door het dikke beslag te roeren zonder hele plassen over te houden. Was het allebei dezelfde dikte geweest dan was het beter te doen geweest.
Hele weekend al aan het F5-enquote:
Sorry had geen tijd eerder laptop en boek lagen al klaarquote:
Niet Fok vóór alles in je leven plaatsenquote:Op zondag 10 april 2016 20:05 schreef Goitske het volgende:
[..]
Sorry had geen tijd eerder laptop en boek lagen al klaar
Maja kinderen moest ik vandaag sneller bij opa en oma op halen dan gepland en gistermiddag zo moe dat ik in slaap ben gevallen op de bank
Mik je er 250 gram boter in, kan vast ookquote:Op zondag 10 april 2016 20:11 schreef computergirl het volgende:
250ml zonnebloemolie , dat klinkt toch niet zo lekker
Zeker niet, daar krijg ik de tijd ook niet voorquote:Op zondag 10 april 2016 20:08 schreef Molo het volgende:
[..]
Niet Fok vóór alles in je leven plaatsen
Werkt prima! Je proeft geen zonnebloem oliequote:Op zondag 10 april 2016 20:11 schreef computergirl het volgende:
250ml zonnebloemolie , dat klinkt toch niet zo lekker
Ik vond het echt prima de zonnebloemolie, je kunt het ook voor boter vervangen lijkt mij.quote:Op zondag 10 april 2016 20:11 schreef computergirl het volgende:
250ml zonnebloemolie , dat klinkt toch niet zo lekker
Onzin!quote:Op zondag 10 april 2016 20:16 schreef Molo het volgende:
Olie is prima door baksels. Je moet alleen neutrale gebruiken zoals zonnebloem. Geen knalbittere olijfolie of sesamolie ofzo
Ik bedoelde als gewoon alternatief voor boterquote:Op zondag 10 april 2016 20:55 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Onzin!
http://www.patentandthepa(...)mary-olive-oil-cake/
Vervangen door boter . Ik heb 1x met zonnebloemolie gebakken en dat doe ik (voor mezelf) niet nog eens .quote:Op zondag 10 april 2016 20:11 schreef computergirl het volgende:
250ml zonnebloemolie , dat klinkt toch niet zo lekker
Liggen die toevallig aanstaande zaterdag in de winkel?quote:Op zondag 10 april 2016 20:57 schreef Isegrim het volgende:
Zuurdesembrioche-cinnamonrolls:
[ afbeelding ]
Nog een keer gebakken?quote:Op zondag 10 april 2016 20:57 schreef Isegrim het volgende:
Zuurdesembrioche-cinnamonrolls:
[ afbeelding ]
En op exact dezelfde tijd gepost Gebruik je een bot?quote:Op zaterdag 9 april 2016 20:57 schreef Isegrim het volgende:
Zuurdesembrioche-cinnamon rolls:
[ afbeelding ]
Sure! De bodem is van gewone cake, maar dan in een taartvorm in plaats van cakevormquote:Op zondag 10 april 2016 22:24 schreef empa1010 het volgende:
Wauw wat onwijs leuk zeg. Heb je de bodem van Digestive koekjes gemaakt?
Kun je wat uitleg geven over hoe dit te maken? Supergaaf
Ik heb laatst dit recept gemaakt:quote:Op zondag 10 april 2016 20:39 schreef Bleie het volgende:
Klinkt echt heerlijk! En ziet er nog lekkerder uit.
Ik heb dit weekend een banana bread gebakken, volgens dit recept: http://www.runningwithspo(...)yogurt-banana-bread/.
Smaak is heerlijk, maar hij is een stuk kleffer dan op het plaatje (sorry, geen foto). Heeft iemand nog een absolute aanrader voor een banana bread, liefst met niet al te veel suiker?
Dank, dat ziet er goed uit!quote:Op maandag 11 april 2016 10:23 schreef Mry het volgende:
[..]
Ik heb laatst dit recept gemaakt:
http://uitpaulineskeuken.nl/2014/01/healthy-bananabread.html
(Wel zonder pure chocola). Het was erg lekker!
deze heb ik wel eens gemaakt http://uitpaulineskeuken.nl/2014/05/chocolade-bananabread.htmlquote:
Ja, weleens gemaakt. Wel okay. Ik vond het vooral grappig om eens te proberen.quote:Op maandag 11 april 2016 19:34 schreef Postbus100 het volgende:
Kent iemand (het concept van) The Magic Cake?
http://www.dailymail.co.u(...)-2211058233188465185
(vooral het filmpje laat het wel duidelijk zien).
Het gaat erom dat je met één mix van ingrediënten een cake met drie verschillende texturen kan bakken. Dat komt door het splitsen van de eieren en het bakken op lagere temperatuur. Anyone?
Ik kende het niet, maar heb het per ongeluk wel eens gebakken toen een van mijn taartjes mislukte. Ik vond het toen ook niet lekker, maar misschien met een 'echt' recept wel .quote:Op maandag 11 april 2016 19:34 schreef Postbus100 het volgende:
Kent iemand (het concept van) The Magic Cake?
http://www.dailymail.co.u(...)-2211058233188465185
(vooral het filmpje laat het wel duidelijk zien).
Het gaat erom dat je met één mix van ingrediënten een cake met drie verschillende texturen kan bakken. Dat komt door het splitsen van de eieren en het bakken op lagere temperatuur. Anyone?
Het lijkt me ook dat je dit niet eet voor de smaak, maar meer om het grappige scheikundige effect.quote:Op maandag 11 april 2016 20:32 schreef Burdie het volgende:
[..]
Ik kende het niet, maar heb het per ongeluk wel eens gebakken toen een van mijn taartjes mislukte. Ik vond het toen ook niet lekker, maar misschien met een 'echt' recept wel .
Dat was wel het plan maar ik moet nog even geschikte vormpjes scoren.quote:Op zondag 10 april 2016 21:23 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Liggen die toevallig aanstaande zaterdag in de winkel?
quote:Op zondag 10 april 2016 21:23 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Nog een keer gebakken?
[..]
En op exact dezelfde tijd gepost Gebruik je een bot?
Maar hij zag er wel heel lekker uit hoor, allebei de kerenquote:Op maandag 11 april 2016 23:43 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik had helemaal niet door dat ik die al gepost had.
Geen bot, puur toeval en kennelijk een warrig hoofd.
Mocht je ze maken: ik wil er graag 4 reserveren voor aanstaande zaterdagquote:Op maandag 11 april 2016 23:42 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat was wel het plan maar ik moet nog even geschikte vormpjes scoren.
ja, gewoon lekkerrrrrrrrquote:Op vrijdag 15 april 2016 21:18 schreef Woelwater het volgende:
En weer een choco/walnootcake
(had nog walnoten en chocolade liggen van vorige keer, dus daarom)
[ afbeelding ]
Aahw! Echt super schattig en mooi zeg! Puik weer hoor!quote:Op woensdag 13 april 2016 17:32 schreef Goitske het volgende:
Vandaag is onze jongste 2 geworden dus morgen trakteren
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dit is nog strak vergeleken met mijn misbaksel Maar ik begrijp je gevoel dat je er geen feeling voor hebt heel goed.quote:Op maandag 18 april 2016 06:52 schreef Unites het volgende:
[ afbeelding ]
Een iets wat (hele) donkere Red Velvet taart met witte chocolade.
Helaas kan ik nog steeds niet mijn baksels netjes afwerken. Ik heb daar echt niet de 'feeling' voor hoor...
Ohh dat klinkt wel erg logisch!quote:Op woensdag 20 april 2016 15:49 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Volgens mij bedoelen ze hier gezeefd, dus zonder pitjes/velletjes/etc.
Zie de laatste reactie onder je recept.quote:Op zondag 1 mei 2016 08:27 schreef computergirl het volgende:
Geachte bakexperts, vraagje....
Ik moet dinsdag tracteren en wil deze maken: http://uitdekeukenvanarde(...)boerenappelcake.html
Kan ik deze vandaag al maken en bewaren tot dinsdag?
quote:Op zondag 1 mei 2016 08:33 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Zie de laatste reactie onder je recept.
Stiekem is dat het leukste aan bakkenquote:
enige reden waarom de kinderen acuut aanbieden om te helpen... Ze staan het deeg uit de kom te jatten. Laatste x de cranberries nog voordat ze door het deeg gingenquote:
Ah wat leuk gedaanquote:Op woensdag 13 april 2016 17:32 schreef Goitske het volgende:
Vandaag is onze jongste 2 geworden dus morgen trakteren
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
"White whole wheat flour is great because it has all of the fiber and nutrients that regular whole wheat flour contains, without the characteristically nutty flavor of whole wheat"quote:Op vrijdag 6 mei 2016 10:59 schreef Bleie het volgende:
Ben wel een paar uur bezig geweest ja. Maar de reacties waren erg positief, en ik vind het super om te doen.
Dit bananenbrood is echt een blijvertje trouwens! http://cookieandkate.com/2015/healthy-banana-bread-recipe/ Dit is het recept. Ik had een deel van het meel vervangen door havermout, omdat ik niet meer genoeg volkoren had. En ik had wat meer bananen en wat minder honing.
Ja, geen idee. Maar ik heb in de supermarkt ook weleens wit brood gezien dat volgens de verpakking stiekem volkoren was. Snap ik ook niet. Ik heb in elk geval gewoon volkoren meel gebruikt, en dat pakte dus prima uit.quote:Op vrijdag 6 mei 2016 11:26 schreef computergirl het volgende:
[..]
"White whole wheat flour is great because it has all of the fiber and nutrients that regular whole wheat flour contains, without the characteristically nutty flavor of whole wheat"
Wit volkoren meel... Lemaire meel misschien, maar dat heeft niet de vezels van volkoren
prettyquote:Op zondag 8 mei 2016 12:16 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb gisteren rabarber-aardbeientaart gemaakt. De slierten rabarber waren eigenlijk iets te warm toen ik ze beetpakte om op de taart te leggen.
[ afbeelding ]
Ziet strak uit! Is het nog wat om rabarber te mixen met aardbeien?quote:Op zondag 8 mei 2016 12:16 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb gisteren rabarber-aardbeientaart gemaakt. De slierten rabarber waren eigenlijk iets te warm toen ik ze beetpakte om op de taart te leggen.
[ afbeelding ]
ziet er zeer zomers uit volgens mij zou je dit nog wat kunnen verbeteren, blauwe bessen zijn allemaal naar onderen gezakt. Moet je ze niet met klein beetje bloem bestuiven om dat ze voorkomen?quote:Op zondag 8 mei 2016 13:05 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Ziet strak uit! Is het nog wat om rabarber te mixen met aardbeien?
Ik ga vanmiddag mijn restant aan blauwe bessen inzetten voor:
[ afbeelding ]
Das tenminste het idee. Nu maar zien of het mij lukt het eindresultaat zo netjes te kunnen presenteren
Ziet er heerlijk uit. Recept?quote:Op zondag 8 mei 2016 12:16 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb gisteren rabarber-aardbeientaart gemaakt. De slierten rabarber waren eigenlijk iets te warm toen ik ze beetpakte om op de taart te leggen.
[ afbeelding ]
Dit is een voorbeeld. Wat als inspiratie dient voor mijn baksel die ik vanmiddag nog ga maken. En ik zal ze inderdaad bestuiven met wat bloem want allemaal op de bodem is niet mooi.quote:Op zondag 8 mei 2016 13:45 schreef computergirl het volgende:
[..]
ziet er zeer zomers uit volgens mij zou je dit nog wat kunnen verbeteren, blauwe bessen zijn allemaal naar onderen gezakt. Moet je ze niet met klein beetje bloem bestuiven om dat ze voorkomen?
het frisser door de rabarber en ik dat lekkerder als alleen maar het zoete van de aardbeien.quote:Op zondag 8 mei 2016 13:05 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Ziet strak uit! Is het nog wat om rabarber te mixen met aardbeien?
linkje naar mijn blog: http://oceanonix.blogspot.nl/2016/05/aardbeien-rabarbertaart.htmlquote:
Ga eens kijken of ik die ook kan maken. Ziet er heel lekker uitquote:Op zondag 8 mei 2016 15:56 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
linkje naar mijn blog: http://oceanonix.blogspot.nl/2016/05/aardbeien-rabarbertaart.html
Heb hem opgeslagen, lijkt me echt heerlijk!quote:Op zondag 8 mei 2016 15:56 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
linkje naar mijn blog: http://oceanonix.blogspot.nl/2016/05/aardbeien-rabarbertaart.html
hoe bedoel je naar onderen? dat ze in de crème zijn gedrukt?quote:Op zondag 8 mei 2016 13:45 schreef computergirl het volgende:
[..]
ziet er zeer zomers uit volgens mij zou je dit nog wat kunnen verbeteren, blauwe bessen zijn allemaal naar onderen gezakt. Moet je ze niet met klein beetje bloem bestuiven om dat ze voorkomen?
in de cake! Er zitten bessen in de cake zelf, maar die zijn allemaal naar onder gezaktquote:Op zondag 8 mei 2016 19:21 schreef madeliefff het volgende:
[..]
hoe bedoel je naar onderen? dat ze in de crème zijn gedrukt?
Ja dat hoort zo bij deze cake en is juist lekkerquote:Op zondag 8 mei 2016 19:40 schreef computergirl het volgende:
[..]
in de cake! Er zitten bessen in de cake zelf, maar die zijn allemaal naar onder gezakt
Weet je dat zeker? Op de foto zitten ook een aantal hoge bessen. Hierdoor lijkt het net alsof de rest gewoon naar beneden is gezakt. Of alles op de bodem of een mooie mix maar ertussenin vind ik raar.quote:Op zondag 8 mei 2016 19:41 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja dat hoort zo bij deze cake en is juist lekker
Ik heb die cake keer of vier gemaakt en merendeel zit onderin de cake, ik vond het er prima bij passen en lekker.quote:Op zondag 8 mei 2016 22:09 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Weet je dat zeker? Op de foto zitten ook een aantal hoge bessen. Hierdoor lijkt het net alsof de rest gewoon naar beneden is gezakt. Of alles op de bodem of een mooie mix maar ertussenin vind ik raar.
Wat is die mooi!quote:Op dinsdag 17 mei 2016 17:53 schreef Woelwater het volgende:
Had al een aantal keer deze taart gemaakt.
Kwam ik vorige week Brokking gebakjes tegen in de supermarkt, heb ik er 2 meegenomen. Wat viel dat tegen zeg, enkel op de bodem een laagje hazelnootprut en verder alleen slagroom.
Heb er snel zelf weer een gebakken, vind die uit het recept lekkerder dan het origineel
[ afbeelding ]
Heb je nog een stuk over voor mij toevallig?quote:Op dinsdag 17 mei 2016 17:53 schreef Woelwater het volgende:
Had al een aantal keer deze taart gemaakt.
Kwam ik vorige week Brokking gebakjes tegen in de supermarkt, heb ik er 2 meegenomen. Wat viel dat tegen zeg, enkel op de bodem een laagje hazelnootprut en verder alleen slagroom.
Heb er snel zelf weer een gebakken, vind die uit het recept lekkerder dan het origineel
[ afbeelding ]
Bezorg je ook?quote:Op dinsdag 17 mei 2016 17:53 schreef Woelwater het volgende:
Had al een aantal keer deze taart gemaakt.
Kwam ik vorige week Brokking gebakjes tegen in de supermarkt, heb ik er 2 meegenomen. Wat viel dat tegen zeg, enkel op de bodem een laagje hazelnootprut en verder alleen slagroom.
Heb er snel zelf weer een gebakken, vind die uit het recept lekkerder dan het origineel
[ afbeelding ]
Thx, dacht me al te herinneren die ooit gezien te hebben. Maar hier zag ik hem er niet tussen staan en zag ook geen volgende pagina, of ben gewoon een beetje kippig.quote:Op dinsdag 17 mei 2016 20:35 schreef Piger het volgende:
Pizza topic:
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #21
Pizza's zijn zeker uit de mode ofzoquote:» Er is al 121 dagen niet in dit topic gepost. Bedenk je of het zinvol is dit topic omhoog te schoppen. Klik hier om tóch te reageren.
Wow ziet er goed uit.quote:Op dinsdag 17 mei 2016 17:53 schreef Woelwater het volgende:
Had al een aantal keer deze taart gemaakt.
Kwam ik vorige week Brokking gebakjes tegen in de supermarkt, heb ik er 2 meegenomen. Wat viel dat tegen zeg, enkel op de bodem een laagje hazelnootprut en verder alleen slagroom.
Heb er snel zelf weer een gebakken, vind die uit het recept lekkerder dan het origineel
[ afbeelding ]
Dit is op een bakplaat van 30cm x 36cmquote:Op vrijdag 20 mei 2016 15:32 schreef het-is-mij het volgende:
[..]
Wow ziet er goed uit.
Dit weekend maar eens proberen.
Heb een vrij kleine oven, dan denk ik t schuim over 2 platen verdelen?
Is het nog wat geworden?quote:Op vrijdag 20 mei 2016 22:56 schreef het-is-mij het volgende:
Bedankt voor de tips.
Hij staat in de koelkast.
Schuim verkruimelen was wel een ding want het was van binnen nog wat plakkerig en mn springvorm was wat laag.
Benieuwd hoe het aansnijden morgen gaat.
ziet er beter uit dan origineelquote:Op zondag 22 mei 2016 10:58 schreef Zo-is-dat het volgende:
Vriendlief heeft een taart gemaakt! http://veganmonkey.nl/2016/05/12/raw-chocolade-taartje/
[ afbeelding ]
Een veganistische chocolade noten taartje, heeeel lekker!
Dat ziet er echt enorm lekker uit!quote:Op dinsdag 17 mei 2016 17:53 schreef Woelwater het volgende:
Had al een aantal keer deze taart gemaakt.
Kwam ik vorige week Brokking gebakjes tegen in de supermarkt, heb ik er 2 meegenomen. Wat viel dat tegen zeg, enkel op de bodem een laagje hazelnootprut en verder alleen slagroom.
Heb er snel zelf weer een gebakken, vind die uit het recept lekkerder dan het origineel
[ afbeelding ]
Lekker juist! Ik vind avocado en pure chocolade sowieso puik met elkaar smakenquote:Op zondag 22 mei 2016 11:08 schreef computergirl het volgende:
[..]
ziet er beter uit dan origineel
ligt stevig op de maag denk ik met al die avocado?
Ooo, te gek! Ik zie het een beetje aan de late kant begrijp ik, sorry! Nou, voor de eerstvolgende keer dan..quote:Op dinsdag 17 mei 2016 20:04 schreef Syrena het volgende:
Minilot, Ovenly is binnen! Ik ben vrijdag weer op m'n werk, wil je een bepaald recept hebben?
Hij is inderdaad best machtig, maar de mousse op zich is heel zacht en luchtig. Klein puntjequote:Op zondag 22 mei 2016 11:08 schreef computergirl het volgende:
[..]
ziet er beter uit dan origineel
ligt stevig op de maag denk ik met al die avocado?
En toen was ik weer druk Maandag heb ik avonddienst, zal 'm eens onder de scanner mikken. We hebben een nieuw systeem, dus heb niet de tijd gehad om eens lekker te bladeren.quote:Op zondag 22 mei 2016 11:12 schreef minilot het volgende:
[..]
Ooo, te gek! Ik zie het een beetje aan de late kant begrijp ik, sorry! Nou, voor de eerstvolgende keer dan..
Ik ben heel gretig, maar:
- Cinnamon & Ancho Chile Brownies (pagina 124)
- Caramel bacon hot tarts (pagina 113)
- Montego Bay Bar (pagina 128)
- Stawberry basil loaf (pagina 41)
- Bourbon chocolate chip cookies with tarragon (pagina 81)
- The Stumptown Shorty (pagina 91)
Twee of drie ervan mag ook hoor.
Ik ga de recepten testen en als ze bevallen koop ik het boek. Wat is je indruk ervan?
Geen haast! Ik vind het allang gaaf dat je 'm besteld hebt.quote:Op vrijdag 27 mei 2016 20:33 schreef Syrena het volgende:
[..]
En toen was ik weer druk Maandag heb ik avonddienst, zal 'm eens onder de scanner mikken. We hebben een nieuw systeem, dus heb niet de tijd gehad om eens lekker te bladeren.
ik produceer ook wel een een bruine plakkaatquote:Op maandag 30 mei 2016 20:05 schreef NijntjesUk het volgende:
Ik had wat oude appeltjes over, dus heb een appel-havermout-koek gebakken. (Recept van uitpaulineskeuken.nl)
[ afbeelding ]
Pdfje is klaar Emailadres per DM?quote:Op zaterdag 28 mei 2016 16:14 schreef minilot het volgende:
[..]
Geen haast! Ik vind het allang gaaf dat je 'm besteld hebt.
Ik heb geduld!
Daar heb ik nou ook altijd last van! Ik wil ook de 'perfect ogende cheesecake', maar krijg altijd een half ingezakte, verkleurde variant. Wel smakelijk, maar voor het plaatje is het niks.quote:Op vrijdag 10 juni 2016 23:44 schreef AkTje het volgende:
Als beginner bakker heb ik vanavond mijn derde cheesecake gemaakt, een chocolade cheesecake met gezouten caramel.. heel lekker maar wat ik me afvraag is dat hoe alle cheesecakes zo mooi worden en mijnes uitziet als een amateuristische cheesecake.
Voorbeeld
Strak en mooi glad
[ afbeelding ]
Of snijden hun gewoon een stuk weg ?
Ik gebruik trouwens een ijzeren springvorm
Mijn creatie
Lelijke korst en opgezette rand (is trouwens een voorbeeld van internet maar vergelijkbaar met mijn cheesecake).
[ afbeelding ]
Nice, tenminste niet de enige Ik ga vanavond het recept met het zilverpapier proberen!quote:Op zaterdag 11 juni 2016 10:01 schreef Unites het volgende:
[..]
Daar heb ik nou ook altijd last van! Ik wil ook de 'perfect ogende cheesecake', maar krijg altijd een half ingezakte, verkleurde variant. Wel smakelijk, maar voor het plaatje is het niks.
In de instructies zie je idd dat ze bij die taart de zijkanten los snijden .quote:Op zaterdag 11 juni 2016 16:54 schreef AkTje het volgende:
[..]
Nice, tenminste niet de enige Ik ga vanavond het recept met het zilverpapier proberen!
Beste Unites het is me gelukt, mede dankzij het recept van de perfect cheesecake van hierboven. Al dan niet een beetje aangepastquote:Op zaterdag 11 juni 2016 10:01 schreef Unites het volgende:
[..]
Daar heb ik nou ook altijd last van! Ik wil ook de 'perfect ogende cheesecake', maar krijg altijd een half ingezakte, verkleurde variant. Wel smakelijk, maar voor het plaatje is het niks.
ligt dat niet gewoon aan je oven? als ik bij mijn ouders bak in hun oven lukt altijd alles perfect .in mijn eigen combi-oven zakken sommige dingen inquote:Op zaterdag 11 juni 2016 10:01 schreef Unites het volgende:
[..]
Daar heb ik nou ook altijd last van! Ik wil ook de 'perfect ogende cheesecake', maar krijg altijd een half ingezakte, verkleurde variant. Wel smakelijk, maar voor het plaatje is het niks.
Toevallig enig idee hoeveel ml / gram deze zijn? Zit hier helaas geen Jumbo maar het recept klinkt goedquote:• 1 pakje vloeibare slagroom (Jumbo huismerk)
• 1 tablet witte chocolade (huismerk Jumbo)
de enige foodcoloring die ik in huis heb is te heftig om mee te kwasten ...quote:Op vrijdag 24 juni 2016 23:21 schreef computergirl het volgende:
pizza ziet er wel beetje ongebakken uit
Ik vind hem erg leuk!!quote:Op vrijdag 24 juni 2016 23:52 schreef fietsie het volgende:
[..]
de enige foodcoloring die ik in huis heb is te heftig om mee te kwasten ...
werd de suiker hard of had je gebakken ei?quote:Op zondag 26 juni 2016 21:53 schreef vinnypassy het volgende:
Vraagje: vorige week moest ik bij een recept suikersiroop toevoegen aan luchtig geklopt ei. De suikersiroop was opgewarmd tot 121 graden en moest ik daarna toevoegen met de mixer aan in het ei. Dit deed ik heel geleidelijk, maar door het temperatuurverschil werd een deel van de suiker toch hard. Hoort dat, of moet ik dat suikerwater echt goed laten afkoelen? Daarover stond namelijk niets in het recept en ik zag het in een ander recept precies hetzelfde staan.
De suiker.quote:Op zondag 26 juni 2016 22:30 schreef computergirl het volgende:
[..]
werd de suiker hard of had je gebakken ei?
Verder heb ik geen idee
Oh my.quote:Op maandag 5 september 2016 18:48 schreef laziness het volgende:
Ziet er lekker uit
Ik maakte frambozen cheesecake brownie. En bedacht pas op het laatste moment een foto te maken
[ link | afbeelding ]
Natuurlijk. Ik gebruikte deze:quote:Op maandag 5 september 2016 18:51 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Oh my.
Welk recept heb je gebruikt, mag ik dat vragen?
Heel erg leuk!!quote:Op vrijdag 24 juni 2016 23:17 schreef fietsie het volgende:
OK. Wij hebben morgen een "pizza feestje" ter ere van 2 verjaardagen.
Dus, gezellig pizzabakken in de steenoven.
Maar, er waren wat afzeggers en "ik kan alleen vroeg in de middag" mensen dus we doen ook een bakkie koffie. Maar wat doe je dan -bij- die koffie?
Pizzataart!!
Eerst wat dingen voorbereiden, zoals botercreme, banketbakkersroom enz.
Ja: uit een pakje. Want beperkt tijd en noodzaak tot slagingsgarantie.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En dan bakken; de 1e was niet echt lekker schuimig, dus die opnieuw...
[ afbeelding ]
Appie was mijn vriend vandaag, en ik had ook al wat spullen bij de Welkoop weg...
[ afbeelding ]
En dan ga je crea-bea bezig
[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
En zo verder tot er een heel setje beleg bijelkaar geknutseld is:
[ afbeelding ]
En dan opbouwen...
[ afbeelding ][ afbeelding ]
[ afbeelding ][ afbeelding ]
En natuurlijk lekker riant kaas eroverheen raspen
[ afbeelding ]
oooh fruittaart hij is prachtig!quote:Op zondag 4 september 2016 20:19 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
Taartje voor m'n collega's morgen (jarig ) gevuld met aardbeien bavarois
En ben nu natuurlijk helemaal in de stemming voor heel Holland bakt!
Thnxquote:
weet jij door het boek dan al alle technische opdrachten voor deze serie? En hoe moeilijk/makkelijk zijn bokkepootjes?quote:Op maandag 5 september 2016 20:05 schreef Goitske het volgende:
Hey deze kon ik laatst niet vinden en opeens weer in mijn AT!
Laatst kreeg ik als verassing van een vriendin het nieuwste boek van HHB. Ik heb donderdag daaruit de mergpijpjes gemaakt
[ afbeelding ]
En tja als je mergpijpjes hebt gemaakt dan kunnen de bokkenpoten niet uit blijven
[ afbeelding ]
Jep ik weet daardoor wat er komt. Natuurlijk niet wat ze allemaal maken. Bokkenpootjes zijn prima te doen, kwestie van geduld en niet 2 peuters om je heen hebben dat maakt het een extra uitdagingquote:Op maandag 5 september 2016 21:09 schreef computergirl het volgende:
[..]
weet jij door het boek dan al alle technische opdrachten voor deze serie? En hoe moeilijk/makkelijk zijn bokkepootjes?
Lekker hoor Ik koos als klein kind graag zo'n roomhoorntje uit als er bij een verjaardag assortigebak stond. Dat of een moorkop Heerlijk knapperig met veul slagroom Die saucijzenbroodjes zien er meer als vuistsnacks uit Hap, slik, wegquote:Op zondag 11 september 2016 17:17 schreef Goitske het volgende:
Vandaag roomhoortjes gemaakt ene is slagroom en ander is mokka
[ afbeelding ]
En van de rest van het zelfgemaakte bladerdeeg nog saucijzenbroodjes
[ afbeelding ]
Dit!!! x2quote:Op zondag 11 september 2016 17:19 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Lekker hoor Ik koos als klein kind graag zo'n roomhoorntje uit als er bij een verjaardag assortigebak stond. Dat of een moorkop Heerlijk knapperig met veul slagroom Die saucijzenbroodjes zien er meer als vuistsnacks uit Hap, slik, weg
Ja heerlijk he dat knapperige. Mijn kinderen vonden het geweldig! Alleen even voor de snelligheid hoef je het niet te maken of kant en klare bladerdeegquote:Op zondag 11 september 2016 17:19 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Lekker hoor Ik koos als klein kind graag zo'n roomhoorntje uit als er bij een verjaardag assortigebak stond. Dat of een moorkop Heerlijk knapperig met veul slagroom Die saucijzenbroodjes zien er meer als vuistsnacks uit Hap, slik, weg
Zijn de opdrachten van hhb voor de uitzending al bekend ofzo?quote:Op zondag 11 september 2016 17:17 schreef Goitske het volgende:
Vandaag roomhoortjes gemaakt ene is slagroom en ander is mokka
[ afbeelding ]
En van de rest van het zelfgemaakte bladerdeeg nog saucijzenbroodjes
[ afbeelding ]
ze hebben een boek uitgebracht met de technische opdrachten en anderen die aansluiten bij de uitzending + maken het eea bekend op hun facebook. Komende week is thema broodquote:Op vrijdag 16 september 2016 15:09 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Zijn de opdrachten van hhb voor de uitzending al bekend ofzo?
Aha. Jou roomhoorns zien er wel wat beter uitquote:Op vrijdag 16 september 2016 15:19 schreef Goitske het volgende:
[..]
ze hebben een boek uitgebracht met de technische opdrachten en anderen die aansluiten bij de uitzending + maken het eea bekend op hun facebook. Komende week is thema brood
nee ga woensdag en ik hoef gelukkig niet te vakken.. Vriendin die mij meesleept bakt een vierdaagse brood mav nijmeegse vierdaagsequote:Op vrijdag 16 september 2016 15:24 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Aha. Jou roomhoorns zien er wel wat beter uit
Was jij al bij dat programma op woensdagavond geweest? Welke taart hoorde er bij jou?
ja rond 12 uurquote:Op vrijdag 16 september 2016 16:02 schreef computergirl het volgende:
Oh wordt op dag zelf opgenomen?
nee die camera op je snufferd is nog steeds een reden om het niet te doenquote:Op vrijdag 16 september 2016 16:03 schreef Burdie het volgende:
Nou Goits, jij kan volgende keer wel meedoen met HHB! Lekkerrrr!
Wat ga je bakken voor je verjaardag?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |