Ik heb dit recept gebruikt voor de biscuit, het Victoria beslag uit dit recept van 24Kitchen en gevuld met frambozenjam en slagroom. Is goed bevallenquote:Op zondag 13 maart 2016 16:56 schreef Bleie het volgende:
Wat is nou echt een goed recept voor slagroomtaart?
Hey, met dat recept heb ik ook een keer een carrotcake gemaakt en die was briljantquote:Op zaterdag 12 maart 2016 15:33 schreef Zo-is-dat het volgende:
Ik maakte een worteltjestaart, recept van ottolenghi
[ afbeelding ]
Dank je. Ik heb wel ooit die hele taart van 24kitchen gemaakt, maar vond het biscuit (moskovisch gebak) niet heel geweldig. Ik ben die van Laura's bakery opgeslagen, maar eens proberen.quote:Op zondag 13 maart 2016 19:29 schreef Trusten het volgende:
[..]
Ik heb dit recept gebruikt voor de biscuit, het Victoria beslag uit dit recept van 24Kitchen en gevuld met frambozenjam en slagroom. Is goed bevallen
Dat las ik in de reviews onder het recept, vandaar dat ik een ander recept daarvoor had gezocht . Biscuit van Laura's Bakery was goed gelukt (en lekker), al denk ik wel dat je beter een ruimer recept qua springvorm kan pakken. Mijne was iets lager dan ik het liefste had gezien.quote:Op zondag 13 maart 2016 20:34 schreef Bleie het volgende:
[..]
Dank je. Ik heb wel ooit die hele taart van 24kitchen gemaakt, maar vond het biscuit (moskovisch gebak) niet heel geweldig. Ik ben die van Laura's bakery opgeslagen, maar eens proberen.
Cakerol? Of uil koekjesquote:Op dinsdag 15 maart 2016 12:26 schreef Koningin het volgende:
Ik moet voor de school van mijn kinderen wat gaan bakken, maar ik wil eens wat anders dan cupcakes en een tulband.
Iemand ideeën? Niet te ingewikkeld, want dat is niet nodig.
Het idee alleen al schreeuwt: vies hé?quote:
ei&olie, niks vreemds aan eigenlijkquote:Op vrijdag 18 maart 2016 22:42 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Het idee alleen al schreeuwt: vies hé?
Maar dat vond ik wel meevallen. Tis mij enkel een te smeuïge cake geworden.
Precies, na wat logisch nadenken over de ingrediënten is het precies dat. Dus eitje minder gebruikt en geen boter. Probleem opgelost.quote:Op vrijdag 18 maart 2016 22:43 schreef computergirl het volgende:
[..]
ei&olie, niks vreemds aan eigenlijk
Welnee, zo smaakt het ook helemaal niet als je olie in een cake doet. Tenzij je de olie uit je frituurpan gaat scheppenquote:Op vrijdag 18 maart 2016 22:57 schreef Burdie het volgende:
True, maar toch. Vooral het idee he.
Maar olie in een cake vind ik eigenlijk ook niks, het blijft me dan in de verte aan frituur herinneren.
Doe mij maar rutgers bakbijbel dan brrr hele pot mayoquote:Op vrijdag 18 maart 2016 22:18 schreef Joosie200 het volgende:
Omdat Anouk leuker is dan Menno en ik het toch een keertje geprobeerd wilde hebben maar mijn pot met mayonaise aangewend voor twee chocoladecakes. Op elkaar gezet met wat pure chocoladeganache er tussen, chocoladeslagroom erbovenop en gedecoreerd met toefjes slagroom en paaseitjes want bijna Pasen. Enfin mijn death by chocolate mayo cakecreatie:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ben niet zo fan van smeuïge cake, heb mijn collagae op werk maar niet verteld dat er een hele pot mayo in zit Doe ik maandag wel al zal ik dan wel naar mijn hoofd geslingerd krijgen dat ik voortaan mijn baksels maar mooi thuis laat. Moet ik toch al van menig collega want zowel man als vrouw vindt dat ik ze dik maak en een feeder ben
Toch heb in laatst een carrotcake gebakken met zonnebloemolie. Tijdens het bakken deed het me een beetje aan een frituur denken, en tijdens het aansnijden ook. Ook qua structuur van de cake vind ik olie erdoor niet lekker. Dus volgende keer weer gewoon roomboter voor mij .quote:Op zaterdag 19 maart 2016 07:58 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Welnee, zo smaakt het ook helemaal niet als je olie in een cake doet. Tenzij je de olie uit je frituurpan gaat scheppen
Ik heb nog gekeken in Rutgers Bakbijbel maar ben uiteindelijk gegaan voor tweemaal dit recept van Carola:quote:Op zaterdag 19 maart 2016 08:01 schreef Goitske het volgende:
[..]
Doe mij maar rutgers bakbijbel dan brrr hele pot mayo
Ik krijg collegas die normaal taart af slaan aan hetceten als ik zeg dat ik een appeltaart heb gebakken
Dit. Gebruik olie alleen maar voor de oliebollen 1x in het jaar. In andere baksels ben ik ook voor boter. Geeft toch een stevigere structuur meequote:Op zaterdag 19 maart 2016 08:04 schreef Isabeau het volgende:
Nou geef ik eerlijk gezegd ook de voorkeur aan roomboter, maar misschien gaat de associatie olie =frituur bij mij niet zo op omdat ik dat eigenlijk zelden eet
Klopt, tis bij mij de reactie van het konijn van worteltjestaart: vies hé Maar het wil prima. Het azijn van de mayonaise zou de chocolade omhoog halen wordt er alom over verteld. Dat zal wel, volgende keer pak ik weer boter.quote:Op vrijdag 18 maart 2016 22:57 schreef Burdie het volgende:
True, maar toch. Vooral het idee he.
Maar olie in een cake vind ik eigenlijk ook niks, het blijft me dan in de verte aan frituur herinneren.
Ik weet niet in hoeverre de spelthype mij nu echt aanstaat. Ik zie het overal in terug komen (speltbrood is zo gewoontjes, crackers of zelfs ontbijtkoek moet tegenwoordig met spelt) Gebak zal altijd ongezond zijn in zekere zin. Dat vind ik niet erg.quote:Op zaterdag 19 maart 2016 08:08 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
appeltaart met speltbloem
Iets knapperiger dan gewone appeltaart. Getest door mijn collegas alleen positieve reacties had ze om een eerlijke mening gevraagd omdat het een test was
De appeltaart is lekker, ik heb deze x voor spelt gekozen omdat wij een deal hadden wie de koper van ons huis aanlevert krijgt een appeltaart en 2 biosbonnen. Verzoek was eem speltappeltaart vandaar. Moest eerst kijken waar ik het kon kopenquote:Op zaterdag 19 maart 2016 08:25 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Ik heb nog gekeken in Rutgers Bakbijbel maar ben uiteindelijk gegaan voor tweemaal dit recept van Carola:
http://www.carolabaktzoet(...)t-mayonaise-en-html/
[..]
Dit. Gebruik olie alleen maar voor de oliebollen 1x in het jaar. In andere baksels ben ik ook voor boter. Geeft toch een stevigere structuur mee
[..]
Klopt, tis bij mij de reactie van het konijn van worteltjestaart: vies hé Maar het wil prima. Het azijn van de mayonaise zou de chocolade omhoog halen wordt er alom over verteld. Dat zal wel, volgende keer pak ik weer boter.
[..]
Ik weet niet in hoeverre de spelthype mij nu echt aanstaat. Ik zie het overal in terug komen (speltbrood is zo gewoontjes, crackers of zelfs ontbijtkoek moet tegenwoordig met spelt) Gebak zal altijd ongezond zijn in zekere zin. Dat vind ik niet erg.
Het zal wel een andere smaak geven ipv gewone bloem. Hetzelfde geldt voor teff en dergelijke. Heb het weleens zelf geprobeerd maar 100% teff pannekoeken die ik ooit maakte waren echt niet te hachelen. Jouw taart ziet er zoals altijd goed uit. Zou je spelt in meerdere recepten gebruiken?
Mooie manier om aan een koper voor jouw woning te komen Is het ook goed gekomen met de verkoop omdat je er nu een gebakken hebt?quote:Op zaterdag 19 maart 2016 08:47 schreef Goitske het volgende:
[..]
De appeltaart is lekker, ik heb deze x voor spelt gekozen omdat wij een deal hadden wie de koper van ons huis aanlevert krijgt een appeltaart en 2 biosbonnen. Verzoek was eem speltappeltaart vandaar. Moest eerst kijken waar ik het kon kopen
Huis was binnen 2 dagen verkochtquote:Op zaterdag 19 maart 2016 08:56 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Mooie manier om aan een koper voor jouw woning te komen Is het ook goed gekomen met de verkoop omdat je er nu een gebakken hebt?
Thanks waren ook erg lekker!quote:Op zondag 20 maart 2016 13:18 schreef DonnaRush het volgende:
Wat lief Goitske! Ze zien er erg lekker uit.
Oh ik heb juist wel goede ervaringen met het cupcake boek.quote:Op maandag 21 maart 2016 15:55 schreef Syrena het volgende:
Spritsen bakte ik vroeger ook wel vaker thuis.
Ik heb zaterdag de basischocoladecupcakes van Rudolph gebakken. Uit zijn cupcakesboek met handtekening & persoonlijke boodschap
Ik vond ze vies Er moest 50 gram cacao in, en dat leek me al zo veel. En 60 ml koffie?
Ze komen ook helemaal niet goed uit de siliconenvormpjes. Maar misschien zijn die wel aan vervanging toe. Ik ben er echt van.
Ik zag net wel op mijn werk dat we de bakbijbel van Rutger hebben, dus die ligt nu voor me en gaat mee naar huis
Even vervelend doen, maar wat zijn de randjes bruin? Hoeveel graden bak je?quote:Op zondag 20 maart 2016 13:08 schreef Goitske het volgende:
Voor het eerst spritsen gemaakt het spuiten viel me tegen erg hard knijpen
[ afbeelding ]
En met een bijna twee jarige bakken is ook een uitdaging maar hij deed het heel goed! Bij zijn broer ben ik ook rond deze leeftijd gestart met helpen en die weet al hoe de keukenmachine werkt
[ afbeelding ]
Te lang er in gezeten moest mn zoontje even helpenquote:Op maandag 21 maart 2016 19:10 schreef robuust89 het volgende:
[..]
Even vervelend doen, maar wat zijn de randjes bruin? Hoeveel graden bak je?
ik hou wel van bruin en knapperig, ik vond ze een beetje bleekjes juistquote:Op maandag 21 maart 2016 19:20 schreef Goitske het volgende:
[..]
Te lang er in gezeten moest mn zoontje even helpen
Ze waren zeker nog lekker, beetje knapperig en nog op tijd uit de oven dus niet aangebrand ofzo.quote:Op maandag 21 maart 2016 20:22 schreef computergirl het volgende:
[..]
ik hou wel van bruin en knapperig, ik vond ze een beetje bleekjes juist
ja ik heb mijn baksel van dit weekend ook uitgedeeld, en de laatste maar weer zelf opgegeten want die laten ze altijd liggenquote:Op maandag 21 maart 2016 20:32 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ze waren zeker nog lekker, beetje knapperig en nog op tijd uit de oven dus niet aangebrand ofzo.
Vandaag mijn collegas maar weer vetgemest
Same here!quote:Op maandag 21 maart 2016 20:40 schreef computergirl het volgende:
[..]
ja ik heb mijn baksel van dit weekend ook uitgedeeld, en de laatste maar weer zelf opgegeten want die laten ze altijd liggen
Antiglutenhypequote:Op vrijdag 25 maart 2016 05:50 schreef Isegrim het volgende:
Het verschil tussen gewone tarwe en spelt is echt marginaal. Spelt is gewoon een tarwesoort, maar dan met iets meer eiwit (gluten) en iets minder koolhydraten.
Het grappige is dat mensen die meedoen met de antiglutenhype vaak spelt willen en verbaasd zijn als je ze vertelt dat er in spelt méér gluten zitten dan in gewone tarwe.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |