abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 19 maart 2016 @ 13:37:40 #101
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_160784170
quote:
Selfie-taking yet unselfish, connected yet lonely, anxious yet pragmatic, risk-averse yet entrepreneurial,
_O-. Het is net alsof je een horoscoop leest. Wat een quatsch is dat 'Generation Blabla' gebeuren toch.

Maar ik begijp waarom de Guardian er graag aan vast houdt.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  zaterdag 19 maart 2016 @ 13:43:22 #102
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_160784237
quote:
10s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 13:37 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

_O-. Het is net alsof je een horoscoop leest. Wat een quatsch is dat 'Generation Blabla' gebeuren toch.

Maar ik begijp waarom de Guardian er graag aan vast houdt.
Aan welke utopie hou jij je vast?
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zaterdag 19 maart 2016 @ 13:44:36 #103
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_160784254
quote:
7s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 13:43 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Aan welke utopie hou jij je vast?
In tegenstelling tot de Guardian, geen.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  zaterdag 19 maart 2016 @ 21:02:02 #104
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_160793909
Eigenlijk, ja wij bouwen niks op, maar we hebben ook geen strop van een hypotheek om onze nek hangen door de crisis.

Dus je kan het ook weer positief bekijken, we zijn ook weer niet genaaid door ons heilig geloof in de overheid en de economie.
  zondag 17 april 2016 @ 09:06:53 #105
275286 Bondsrepubliek
Weltmeister 2014
pi_161485743
Fatsoenlijke startersbanen voor jongeren zijn tegenwoordig een zeldzaamheid geworden.

quote:
Geef jongeren eindelijk eens een échte baan

OPINIE Zeven op de tien jongeren verricht, tegen een vergoeding onder het minimumloon, werk dat niet te onderscheiden is van het werk van betaalde collega's. Sommige jongeren steken zich zelfs in de schulden om werkervaring op te doen. Het is hoogtijd voor een wake up call.

Namens FNV Jong, ROOD, de Jonge Socialisten en DWARS 16 april 2016, 10:00

In Nederland wordt grootschalig misbruik gemaakt van werkzoekende jongeren. Afgestudeerde jongeren staan te springen om werk. Maar door een tekort aan startersbanen voelen jongeren zich gedwongen om genoegen te nemen met een stageplek. Op die manier voorkomen ze een gat op hun cv en doen ze werkervaring op. Dit klinkt mooi, maar het zorgt in de praktijk echter voor veel problemen: uit een meldpunt van FNV Jong en een onderzoek van tv-programma De Monitor blijkt dat deze 'werkervaringsplekken' maar al te vaak verkapte banen zijn.

Zo laat het onderzoek van de vakbond zien dat bij meer dan zeven op de tien jongeren het werk dat zij op de werkervaringsplek verrichten niet te onderscheiden is van het werk van hun betaalde collega's. Hetzelfde werk voor een vergoeding die slechts ligt tussen de 0 en 700 euro per maand: ver onder het minimumloon. Op deze manier verdringen jongeren hun eigen werkplek en worden ze uitgebuit omdat zij nauwelijks tot geen loon ontvangen voor het productieve werk dat zij verrichten.

Politici, scholen en werkgevers wijzen in hun reactie op dit probleem steeds naar de eigen verantwoordelijkheid van jongeren. Zij zouden beter op de hoogte moeten zijn van hun rechten en niet genoegen moeten nemen met een werkervaringsplek. Dat stelt minister Asscher als antwoord op de motie Kerstens van afgelopen dinsdag. Maar als jongere alleen sta je machteloos tegenover werkgevers. Sommige werkgevers zeggen dan ook: jongeren zouden blij moeten zijn dat ze ergens werkervaring op kunnen doen.

Wake up call

Werkgevers zien zichzelf als redder van de arme jongere die geen werk kan vinden. Terwijl Nederlandse jongeren al, veel vaker dan in andere Europese landen, stage-ervaring hebben opgedaan voor ze beginnen aan een werkervaringsplek. Wij kunnen niet bepalen of het onwetendheid of onwil is van deze werkgevers. Het is namelijk gemakkelijk om deze werkgevers weg te zetten als sluwe vossen die op zoek zijn naar een goedkope arbeidskrachten. Maar laten we er eens vanuit gaan dat deze werkgevers niet beter weten en er echt van overtuigd zijn dat zij tegemoetkomen aan een wens van veel jongeren.

Daarom geven wij: de Jonge Socialisten, ROOD, DWARS en FNV Jong, graag gezamenlijk deze wake up call: als je jongeren écht wilt helpen, bied hen dan een échte startersbaan! Een baan waar je gewaardeerd wordt voor het werk dat je doet, tegen tenminste het minimumloon. Het gaat om jongeren die uit hun studentenkamer moeten en geconfronteerd worden met torenhoge huurprijzen. Daar komt de dikke studieschuld die afbetaald moet worden bij.

Op het meldpunt van FNV Jong zijn meldingen binnengekomen van jongeren die hun huur niet meer kunnen betalen en leven in onzekerheid. Werken naast zo'n werkervaringsplek is geen optie, omdat van hun gevraagd wordt om fulltime beschikbaar te zijn. Ook in het weekend. Hierdoor moeten ze zich voor werkervaring in de schulden steken. Verhalen als deze zijn niet ongewoon. Uit angst om hun eigen carrière te saboteren, durven veel jonge mensen hier vaak niet voor uit te komen. Zij blijven helaas vaak liever in de anonimiteit.

Het zijn jongeren die vol willen meedraaien in de maatschappij. Werkgevers, maak geen misbruik van hun positie door ze tegen stageloon, of zelfs tegen helemaal geen loon, in te zetten om productief werk te doen. Neem ze aan, gun ze een goede start van hun carrière!

Esther Crabbendam is voorzitter van FNV Jong. Merel Stoop is voorzitter van ROOD, jong in de SP. Lieke Kuiper is bestuurslid van de Jonge Socialisten in de PvdA. Lyle Muns is voorzitter van DWARS, GroenLinkse Jongeren.

http://www.volkskrant.nl/(...)echte-baan~a4283051/
  zondag 17 april 2016 @ 10:33:59 #106
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_161487230
Zo'n zeldzaamheid dat kennelijk meer dan 90% van die jongeren wel gewoon een baan weet te vinden
http://www.studie-experie(...)der-schoolverlaters/

Natuurlijk is er nog wel het nodige mis maar met dat soort populistische retoriek wordt ook nietmand beter.
pi_161489504
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 maart 2016 00:26 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Dit moet wel de ontkenningsfase zijn. In een ander topic ging het over de Frankfurter Schule. Die bekijken het Freudiaans. Ik moet nog even opzoeken in welk stadium van ontwikkeling je dan bent blijven steken, en wat daarvoor het juiste label is.

Is het je ontgaan dat de verdelingskwestie tegenwoordig weer volop leeft in de politiek? Het argument dat de verdeling geen issue kan zijn (want de uitkomst van de heilige markt) is verworpen. Terugblikkend is men ontevreden over de her-schudding van de kaarten. De situatie voor veel jongeren is slechter dan voorheen. De studiefinanciering, arbeidsvoorwaarden & arbeidsmarkt, het sociale vangnet en de huizenmarkt zijn ongunstiger geworden. Deze herschikking is ten gunste geweest van degenen die er met de resulterende winsten vandoor gingen. Juist, degenen met de grote mond, die altijd onderdrukte en tekort gedane atlasdragers, het zichzelf verheerlijkende kapitalistische bedrijfsleven, de eigenaren, CEO's en hun landhangers.
Vergeet ook al die oude zogenaamde linkse rakkers niet, met hun monumentale grachtenpandjes en museum aankaarten... Intussen wel lekker rechts vullen... Liefst in de semi overheid.... Weinig doen, lekker verdienen, maar niet overdreven... En die hebben uiteraard het moreel gelijk....

De koek wordt verdeeld tussen hen, grote bedrijven, de handige ondernemers en een kleine groep professionals die echt nog hard nodig zijn.

Overigens hebben we het helemaal niet slecht en er zijn kansen zat, alleen voor jongeren is het best lastig. Ik ben net van voor de millennials en heb geluk gehad. Maar het is zeker niet allemaal zielig geklaag. Zo ben ik een van de laatsten die gewoon na 1 jaar en vast contract kreeg een nu p het niveau dat er niet eens over tijdelijk gesproken wordt....
Whatever...
  zondag 17 april 2016 @ 12:29:10 #108
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_161489533
quote:
1s.gif Op zondag 17 april 2016 12:27 schreef Spanky78 het volgende:
Overigens hebben we het helemaal niet slecht
Sommigen hebben het niet slecht, maar velen hebben het wel slecht. Armoede bestaat wel, ook in Nederland.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_161491931
quote:
7s.gif Op zondag 17 april 2016 12:29 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Sommigen hebben het niet slecht, maar velen hebben het wel slecht. Armoede bestaat wel, ook in Nederland.
Echte armoede amper. Meestal is die armoede niet nodig en schuilen er andere zaken achter zoals verslaving, psychiatrische problemen.

Armoede is NIET dat je net kun rondkomen zonder extra's. Armoede betekent dat je echt te weinig eten kunt aanschaffen, dat je geen huur kunt betalen en niet meer naar de dokter kunt. Natuurlijk is het jammer dat je niet die leuke nieuwe kleding kunt kopen of op vakantie kunt, maar dat noem ik geen armoede. En als je daar dan naar kijkt, dan valt het in Nederland reuze mee. Natuurlijk is het daarmee voor de mensen aan de onderkant wel een pittig leven.

Ik ontken niet dat er mensen zijn die moeite hebben rond te komen, echter het is ook maar welke standaard je bepaalt voor armoede. En dan is Nederland echt niet eens te vergelijken met een land als Spanje of Griekenland.
Whatever...
  zondag 17 april 2016 @ 14:54:40 #110
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_161494327
quote:
0s.gif Op zondag 17 april 2016 13:52 schreef Spanky78 het volgende:
dat je geen huur kunt betalen
Dat is voor een half miljoen mensen idd een probleem.

quote:
quote:
18 procent van de huishoudens met een huurwoning zat vorig jaar in een woning die eigenlijk te duur voor ze was. Het gaat om zo'n half miljoen huishoudens.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zondag 17 april 2016 @ 15:02:31 #111
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_161494583
quote:
7s.gif Op zondag 17 april 2016 14:54 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Dat is voor een half miljoen mensen idd een probleem.

[..]

[..]

quote:
Volgens het CBS ben je een 'dure scheefhuurder' als je in aanmerking komt voor huurtoeslag en vorig jaar een huur inclusief servicekosten had van meer dan 557 euro.
Dus iemand die 270 euro huurtoeslag krijgt en meer dan 560 euro aan huur moet betalen, is een dure scheefwoner. Tsja, dat tikt wel aan met al die studenten.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_161494714
quote:
1s.gif Op zondag 17 april 2016 12:27 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Vergeet ook al die oude zogenaamde linkse rakkers niet, met hun monumentale grachtenpandjes en museum aankaarten... Intussen wel lekker rechts vullen... Liefst in de semi overheid.... Weinig doen, lekker verdienen, maar niet overdreven... En die hebben uiteraard het moreel gelijk....

De koek wordt verdeeld tussen hen, grote bedrijven, de handige ondernemers en een kleine groep professionals die echt nog hard nodig zijn.


Overigens hebben we het helemaal niet slecht en er zijn kansen zat, alleen voor jongeren is het best lastig. Ik ben net van voor de millennials en heb geluk gehad. Maar het is zeker niet allemaal zielig geklaag. Zo ben ik een van de laatsten die gewoon na 1 jaar en vast contract kreeg een nu p het niveau dat er niet eens over tijdelijk gesproken wordt....
The afgunst is strong in this one.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  zondag 17 april 2016 @ 15:07:42 #113
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_161494768
quote:
15s.gif Op zondag 17 april 2016 15:02 schreef GSbrder het volgende:

[..]

[..]

Dus iemand die 270 euro huurtoeslag krijgt en meer dan 560 euro aan huur moet betalen, is een dure scheefwoner. Tsja, dat tikt wel aan met al die studenten.
Doet niets af aan het feit dat er arme mensen in Nederland wonen die hun huur nauwelijks kunnen betalen. Of dat nou komt door `de markt` of door `de overheid` is mij om het even, armoede bestaat.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_161494802
quote:
15s.gif Op zondag 17 april 2016 15:02 schreef GSbrder het volgende:

[..]


[..]

Dus iemand die 270 euro huurtoeslag krijgt en meer dan 560 euro aan huur moet betalen, is een dure scheefwoner. Tsja, dat tikt wel aan met al die studenten.
Studenten krijgen over het algemeen toch geen huurtoeslag?
'De neiging rijke en machtige mensen te bewonderen, zelfs welhaast te aanbidden en mensen van arme of gewone komaf te verachten dan wel te negeren is de belangrijkste en meest universele oorzaak van de corruptie van ons morele besef' Adam Smith
  zondag 17 april 2016 @ 15:16:03 #115
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_161495057
quote:
1s.gif Op zondag 17 april 2016 15:09 schreef Tomatenboer het volgende:

[..]

Studenten krijgen over het algemeen toch geen huurtoeslag?
Huurtoeslag voor studenten onder vuur

Volgens mij is het nog steeds onderwerp van discussie.
Steeds meer studenten wonen (semi)zelfstandig en dragen bij aan de snel stijgende uitgaven voor huurtoeslag.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  zondag 17 april 2016 @ 15:20:31 #116
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_161495213
quote:
7s.gif Op zondag 17 april 2016 15:07 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Doet niets af aan het feit dat er arme mensen in Nederland wonen die hun huur nauwelijks kunnen betalen. Of dat nou komt door `de markt` of door `de overheid` is mij om het even, armoede bestaat.
Als 'de overheid' zal stimuleren (middels toeslagen) dat mensen een hogere huur (kunnen) betalen, dan is dat wel een vervelende interventie. Als je voor 400 euro huurt met 1200 - 1500 euro aan inkomen per maand, dan ontvang je 180 euro huurtoeslag. Als je voor 700 euro huurt met 1200 - 1500 euro aan inkomen per maand, dan ontvang je 342 euro huurtoeslag. Met andere woorden; voor 300 euro meer huur betaal je 140 euro zelf, de rest wordt door de overheid vergoed. Dat lijkt me toch wel een verkeerde prikkel.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  zondag 17 april 2016 @ 15:22:16 #117
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_161495277
quote:
15s.gif Op zondag 17 april 2016 15:20 schreef GSbrder het volgende:
Als 'de overheid' zal stimuleren (middels toeslagen) dat mensen een hogere huur (kunnen) betalen,
Als mensen geen huis kunnen huren vanwege te weinig inkomen zal je ze toch moeten helpen. Want VVD-ers stappen ook liever niet over daklozen als ze hun kantoor of country club binnen willen gaan.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_161495396
quote:
15s.gif Op zondag 17 april 2016 15:06 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

The afgunst is strong in this one.
Nope, ik ben een van die professionals. Heb een goede baan en prima loon. Bonus, leaseauto etc.

Touch vind ik dat het anders moet.
Whatever...
  zondag 17 april 2016 @ 15:27:03 #119
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_161495454
quote:
7s.gif Op zondag 17 april 2016 15:22 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Als mensen geen huis kunnen huren vanwege te weinig inkomen zal je ze toch moeten helpen. Want VVD-ers stappen ook liever niet over daklozen als ze hun kantoor of country club binnen willen gaan.
Daarmee vererger je het probleem. Het is hetzelfde als de HRA; wanneer je de huur (of hypotheek) die mensen kunnen betalen kunstmatig hoog houdt, dan zullen de huren (of huizenprijzen) stijgen. Daar is vervolgens weer een verhuurdersheffing voor nodig om de hogere huurinkomsten af te romen van de corporaties, zodat het geld via de huurtoeslag, naar corporaties, weer terug naar de overheid gaat. Wie is daarbij gebaat?
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_161495556
quote:
7s.gif Op maandag 7 maart 2016 14:27 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Wat is generatie Y?

The post-patatgeneratie
pi_161495571
quote:
7s.gif Op zondag 17 april 2016 14:54 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Dat is voor een half miljoen mensen idd een probleem.

[..]


[..]

Dat de woning volgens nibud oid te duur is, betekent alleen maar dat ze relatief veel aan hun huis uitgeven. Dat wil nog steeds niet zeggen dat deze mensen de huur niet betalen kunnen.

Nog steeds kunnen zat mensen in deze groep roken, met een iPhone rondlopen en een grote tv betalen.

Volgens mij is de groep die slecht met geld kan omgaan dan de mensen die echt zo weinig hebben dat ze niet meer rond komen.
Whatever...
  zondag 17 april 2016 @ 15:33:27 #122
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_161495705
quote:
15s.gif Op zondag 17 april 2016 15:27 schreef GSbrder het volgende:
Daarmee vererger je het probleem.
Nee. de VVD verergert het probleem door te roepen dat armoede niet bestaat, dat er te veel sociale woningen zijn en door te bezuinigen op uitkeringen en subsidies.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_161495818
quote:
15s.gif Op zondag 17 april 2016 15:27 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Daarmee vererger je het probleem. Het is hetzelfde als de HRA; wanneer je de huur (of hypotheek) die mensen kunnen betalen kunstmatig hoog houdt, dan zullen de huren (of huizenprijzen) stijgen. Daar is vervolgens weer een verhuurdersheffing voor nodig om de hogere huurinkomsten af te romen van de corporaties, zodat het geld via de huurtoeslag, naar corporaties, weer terug naar de overheid gaat. Wie is daarbij gebaat?
Niemand. Behalve een hoop adviseurs en bedrijven die de overheid beleveren.

Op de een of andere manier blijven we geld rondpompen. Geef mensen gewoon en belastingkorting. En dan bepalen ze zelf wat ze met het extra geld doen.

Wel kunnen zorgtoeslag, kinderbijslag, huursubsidie etc. Afschaffen en lagere inkomens een belastingkorting geven in de laagste schijf. Of de vrije voet verhogen.

Dan zijn we af van een traag, bureaucratisch en zeer duur herverdelingssysteem. Het geld dat overblijft kunnen we dan steken in goed onderwijs, het enige dat armoede echt kan bestrijden.

De overbodige ambtenaren kunnen iets nuttigs gaan doen zoals les geven of agent worden, ambulances besturen of branden blussen...
Whatever...
  zondag 17 april 2016 @ 15:38:06 #124
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_161495836
quote:
7s.gif Op zondag 17 april 2016 15:33 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Nee. de VVD verergert het probleem door te roepen dat armoede niet bestaat, dat er te veel sociale woningen zijn en door te bezuinigen op uitkeringen en subsidies.
Er zijn ook teveel sociale huurwoningen.
2,2 miljoen corporatiewoningen, terwijl er 1,3 miljoen 'arme' mensen zijn.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  zondag 17 april 2016 @ 15:40:15 #125
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_161495904
quote:
1s.gif Op zondag 17 april 2016 15:37 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Niemand. Behalve een hoop adviseurs en bedrijven die de overheid beleveren.

Op de een of andere manier blijven we geld rondpompen. Geef mensen gewoon en belastingkorting. En dan bepalen ze zelf wat ze met het extra geld doen.

Wel kunnen zorgtoeslag, kinderbijslag, huursubsidie etc. Afschaffen en lagere inkomens een belastingkorting geven in de laagste schijf. Of de vrije voet verhogen.

Dan zijn we af van een traag, bureaucratisch en zeer duur herverdelingssysteem. Het geld dat overblijft kunnen we dan steken in goed onderwijs, het enige dat armoede echt kan bestrijden.

De overbodige ambtenaren kunnen iets nuttigs gaan doen zoals les geven of agent worden, ambulances besturen of branden blussen...
Helaas krijgt 1/3 Nederlanders een toeslag, dus het probleem is niet beperkt tot de inactieve populatie of de armste 10%; een groot deel van Nederland heeft er last van. Ook met een fulltime minimumloon kom je nog in aanmerking voor tal van toeslagen, terwijl je dan al amper belasting aftikt. Dat is ook een van de redenen waarom we niet simpelweg de uitkeringen kunnen verhogen en de toeslagen kunnen afschaffen; een hoop deel van de arbeiders en ZZP'ers is ook netto-ontvanger.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')