abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_160670627
registreer om deze reclame te verbergen
Nikki welkom. En gefeliciteerd met je tweeling O+
pi_160679574
Hi Nikki! :) Gefeliciteerd *O*

Onze peuter is ook echt een peuter, heerlijke buien af en toe en eten is 's avonds een dramatje geworden. Mijnheer moet nu van ons toch echt een deel opeten en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Gisteren bij het CB geweest: 88 cm, 14,4 kilo en glansrijk alle 'testen' doorstaan. Met praten loopt hij blijkbaar voor. Zijn favoriete zin is momenteel 'Wat is dat?'.

Hij wil ook ineens heel vaak zijn favo knuffel hebben. Normaal alleen in zijn bed maar sinds 2 weken vraagt hij er heel veel om inclusief dikke tranen. Wat dat ineens is?
pi_160690182
Super Exode. O+

Hier net een smeltmomentje. Ik stond op bed om het raam dicht te doen. Komt Riley achter me staan, houdt me vast aan mijn benen en zegt: "Nu kan je niet meer vallen mama". O+
pi_160694043
registreer om deze reclame te verbergen
Gefeliciteerd met je tweeling Nikki! *O*
I am the root of all that is evil, but you can call me Kuukske.
All that hurts me makes me stronger - MR
pi_160694219
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 maart 2016 19:28 schreef Omentielvo het volgende:
Super Exode. O+

Hier net een smeltmomentje. Ik stond op bed om het raam dicht te doen. Komt Riley achter me staan, houdt me vast aan mijn benen en zegt: "Nu kan je niet meer vallen mama". O+
O+

Ik zou daar dus van omvallen :')
  dinsdag 15 maart 2016 @ 21:22:46 #281
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_160695120
Exode ik herken het knuffel dingetje wel. T en S hebben de knuffels ook altijd alleen in bed gehad, maar doen beiden sinds een maand ineens zodra de ze kans krijgen een poging het ding mee naar beneden te smokkelen. :D We zijn best wel streng wat betreft de knuffels en ze moeten dus in bed blijven. Elke ochtend leggen ze de knuffel nu zelf terug in bed zodra we naar beneden gaan en dat gaat eigenlijk best goed. Af en toe moeten we vooral T even overtuigen, maar het gaat in ieder geval zonder huilen of peuterdriftbuien en dat vind ik het belangrijkst. Als dat zo zou zijn dan zou ik die strijd namelijk niet aangaan, dan is de behoefte aan de knuffel gewoon te groot en ik vind het zo'n discussie niet waard.

T en S willen alles doen wat ik ook doe. Gevolg is dat ze nu elke morgen met poederkwasten en lipgloss in de weer zijn. :') Natuurlijk blijft alles dicht, maar dat hebben ze niet door. Ze laten vol trots hun gelipglosste (haha is dat een woord :D) lippen en gepoederde wangen zien. :D

Nohh Omentielvo wat schattig. O+
Mama van 3!
pi_160695847
registreer om deze reclame te verbergen
Omen, dat is echt heel lief en zorgzaam. O+ .

I is helemaal gek op haar knuffels en met name haar beer. Die gaat bijna overal mee naar toe. Soms zegt ze uit zichzelf dat beer thuis moet blijven en dan zit hij op de vensterbank te wachten tot ze weer thuis komt. O+ .

Ik begrijp niet helemaal waarom het erg of vervelend zou zijn als een kind een knuffel graag mee wil nemen? Volgens mij is het ook wel een manier van kinderen om emoties te kunnen projecteren en verwerken, zoiets als een imaginair vriendje?

Hier kijken I en haar beer naar Kikker. *; .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vanochtend was het wel grappig: ik hoorde dat I wakker was, ging naar haar kamer en toen zei ze dat ze aan het praten was met Kikker en dat ze taart gingen eten. Misschien had ze gedroomd over Kikker? Ik vond het wel heel lief.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  dinsdag 15 maart 2016 @ 21:44:55 #283
280612 gewoonmezelf87
Nu ook als mama!
pi_160696052
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 maart 2016 10:04 schreef exode het volgende:
Hi Nikki! :) Gefeliciteerd *O*

Onze peuter is ook echt een peuter, heerlijke buien af en toe en eten is 's avonds een dramatje geworden. Mijnheer moet nu van ons toch echt een deel opeten en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Gisteren bij het CB geweest: 88 cm, 14,4 kilo en glansrijk alle 'testen' doorstaan. Met praten loopt hij blijkbaar voor. Zijn favoriete zin is momenteel 'Wat is dat?'.

Hij wil ook ineens heel vaak zijn favo knuffel hebben. Normaal alleen in zijn bed maar sinds 2 weken vraagt hij er heel veel om inclusief dikke tranen. Wat dat ineens is?
Die knuffel bied hem veiligheid, Samen met beer/hond/poes/konijn is het allemaal net wat minder eng...
Gm vind ik echt zon lieve mama O+ . Zo 1 waar alle kindjes soms jaloers op zijn dat ze hun mama niet is.
S. 2014
J. 2016
  dinsdag 15 maart 2016 @ 21:51:00 #284
101840 Rijstebuiltje
De allerliefste dat ben jij!
pi_160696282
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2016 21:44 schreef gewoonmezelf87 het volgende:

[..]

Die knuffel bied hem veiligheid, Samen met beer/hond/poes/konijn is het allemaal net wat minder eng...
Dat hebben wij met het slaapzakje van E. gehad .. Soms waren er dikke tranen als tie uitmoest, nu heeft 'm al uit voordat we haar uit bed halen :)

Hier ook een hele beestenboel die mee wordt gesleept naar ons bed.. Dan hobbelt ze keer op keer naar der kamertje O+ om der knuffels te halen, vervolgens liggen er hier dan een bups op bed :)

Oh, hai Nikki welkom met je hunkies :W
Tot over 1.5 week :)
[url="http://lb1f.lilypie.com/uNDDp2.png]Trotse mama, van het liefste meisje[/url]
pi_160696630
Franny, wat een lief gezichtje heeft I O+

Riley is ook gek op haar knuffels. Ollie is favoriet. Maar haar hondjes en giraffe en paardje zijn ook leuk.
Als we ergens heen gaan vraag ik haar wel vaak om een kleine knuffel mee te nemen. Dat draagt wat makkelijker dan die grote Ollie :D
pi_160706066
Nikki, nog gefeliciteerd met T en S!

Knuffels zijn hier soms in en soms niet, ligt enorm aan haar dag. Een favo heeft ze niet echt, en ermee zeulen komt ook nauwelijks voor.
Home is where the O+ is...
pi_160706138
Omen aaah wat lief!!

Nikki gefeliciteerd!

Wat betreft de knuffels herkrn ik ook wel. Teun zeult als hij de kans krijgt met een happyhorse konijn.
Jan die heeft een schaap, ikea schildpad (stoffel) en hond (pluto) die groot favoriet zijn.

Stoffel en schaap gaan nog wel eens mee naar beneden met name als hij moe of niet fit is. Pluto blijft op zijn kamer meestal. Konijn mag mee als hij gaat logeren of langere autoritten heeft. De andere knuffels mogen van ons het huis niet uit ivm vergeten en dan evt nog terug moeten om te halen. Hond en schaap kan ik namelijk geen backup van vinden -O-
  woensdag 16 maart 2016 @ 07:27:29 #288
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_160706158
Welkom Nikki! Nog gefeliciteerd met je peuters! *O*

Omen wat lief O+

Dat knuffels (of pop) zorgen voor veiligheid merk ik hier ook. Nora kijkt in nieuwe situaties graag even de kat uit de boom, maar als er een knuffel of pop mee is dan durft ze een stuk sneller iets.
Ook bijvoorbeeld als ik moet werken en ze mij gaat uitzwaaien, als ze dan aan Teddy laat zien hoe dat gaat (deur open doen, mama kusje en een knuffel (Teddy ook natuurlijk) en al zwaaiend de deur weer dicht doen), gaat het zonder huilen. Voor alle partijen een stuk fijner!

Wat jij beschrijft Franny, het gesprek met kikker, ken ik ook. Schattig he O+
En emoties projecteren en verwerken idd. Zo spelen we heel vaak dat Nora mama is, ik ben dan 1 van de leidsters van het kdv en de knuffels zijn Nora en haar 2 vriendinnetjes van het kdv. Zij gaat dan werken en doet het hele ritueel van afscheid nemen, stapt de deur uit en na een minuut komt ze dan terug en vraagt aan 1 van de knuffels hoe haar dag was :+

Ze heeft niet 1 favoriete knuffel, het wisselt heel erg. Wel wil ze altijd 'iemand mee' naar bed of naar buiten.
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_160706753
Nikki welkom.

Sac sjouwt ook het liefst met haar doekje. Van de vier waren we er 2 kwijt. Die vonden we gisteren weer terug. *O*
pi_160713050
Fijn al die ervaringen over de knuffels! Het is met name ineens die behoefte die opvalt. Zijn knuffeltje is altijd heilig geweest maar kwam gewoon nooit zijn bed uit, het kwam niet eens bij hem op. We namen hem wel mee met de inentingen en als hij ziek was ging hij mee naar beneden. Maar nu sinds een paar weken vraagt hij heel vaak om 'vosje'.
Bij het KDV ook, daar hangen ze hem nu uit zijn mandje zeg maar ipv erin, zodat hij hem ziet. Maar als er iets misgaat moet en zal hij hem hebben.
Ik ben vooral bang dat hij hem kwijtraakt of zo. Nu mag vosje bijvoorbeeld op de tafel zitten als we eten. Als hij hem niet ziet, vraagt ie er zelden om trouwens en hij legt hem ook altijd zelf in zijn bed 's ochtends.

Ik ben nu bij mijn moeder met B, spelen en haar Belastingaangifte doen...maar ja de site ligt eruit en dat kan nog dagen duren :( Maar die interactie tussen B en mijn moeder is O+ . Oma is echt heilig, zo mooi om te zien.
  woensdag 16 maart 2016 @ 13:55:45 #291
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_160713280
Exode wat heerlijk dat B en je moeder zo gezellig spelen samen. O+

Wij wisten tot nu toe nog geen verjaardagscadeau voor T en S. Ze hebben echt een overvloed aan speelgoed en daarom staat het me een beetje tegen om daar ng veel meer aan toe te voegen. Het knuffeldoekjes onderwerp hier heeft me op een idee gebracht. Ze krijgen een knuffeldoekje. De leeuw en de tijger van onderstaand plaatje. O+ L.isa heeft de olifant al sinds ze baby is en daar hebben we er 3 van just in case we er eentje kwijtraken. Als T en S de kans krijgen dan gaan ze er met de olifant van L vandoor, dus vandaar dat ik denk dat ze zo'n toffe dierenknuffel wel gaan waarderen. En als ze 'm echt tof vinden dan koop ik er snel een tijger en leeuw 2.0 bij, want op vakantie zijn we de olifant van L een keer verloren en was ik de reserve vergeten en dat zorgde toch wel voor een klein drama. :X

full25958475_a.jpg?t=1448683506

En wat jullie zeggen is eigenlijk wel zo, er is eigenlijk geen reden om de doekjes per se in hun bed te houden. Als het ze een beetje troost biedt bij verdriet en ze zich er veiliger door voelen dan vind ik dat eigenlijk reden genoeg om de doekjes wel gewoon mee naar beneden te nemen. T en S vinden het alleen nog een beetje gek dat de knuffels nu niet meer in bed hoeven te blijven.
Mama van 3!
  donderdag 17 maart 2016 @ 15:02:05 #292
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_160739010
Damn, was dat even een onzin bezoekje bij het CB vanmorgen :')!
Heeft u vragen? Nee.
Nog wat dingen doorlopen en: tot over een jaar! :W

Stelde het bij jullie met twee jaar wel wat voor, of ook helemaal niks? :').
KuikenGuppy
pi_160739235
Burdie, herkenbaar, hier ook zoiets.

Nikki, ik vind het zo waardevol om B met mijn moeder te zien. Het gaat nog steeds niet goed met haar gezondheid en met de gezondheid van mijn schoonmoeder ook niet. Dan koester je die momenten wat extra lijkt het wel.

Ik vind het bijzonder om te zien dat oma tha bomb is zeg maar. Mijnheer was gisteren de laatste 5 minuten van de rit (die tussen de 45 en 60 minuten duurt) in slaap gevallen. Ik parkeerde voor het huis van mijn moeder, zette de auto uit en keek achterom. B doet zijn ogen langzaam open, kijkt verdwaasd rond en roep enthousiast 'Oma T.h.e.a.!' en begint te klappen in zijn handjes. O+ Ondertussen rende mijn moeder zo ongeveer naar de auto toe. En hadden ze beiden geen oog meer voor mij. :D
pi_160740216
Hier was het cb-bezoekje wel iets uitgebreider met 2 jaar. Het verschilt echt veel per regio. Wij hadden met 18 maanden een huisbezoek van de vpk (een beetje gericht op spraakontwikkeling) en geen lichamelijk onderzoek, terwijl dat ergens anders dus wel weer was. En soms zelfs geen afspraak met 18 maanden begreep ik eens.

En hoi :W Ik kom hier ook weer eens spieken.

Nikki je mannen alweer 2! Nog gefeliciteerd!
  donderdag 17 maart 2016 @ 16:10:34 #295
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_160740431
Een 18 maanden-afspraak hebben wij idd ook niet gehad.
Ik vind het wel prima.
KuikenGuppy
pi_160740530
Wmb gaan we vanaf 1 jaar alleen nog naar het cb voor oogtesten en eventuele vaccinaties. Het wegen en meten geloof ik inmiddels wel, vragen heb ik tnt nog nooit gehad :+
Sweet like candy to my soul
Sweet you rock and sweet you roll
Lost for you, I'm so lost for you..
<a href="http://global.thebump.com/tickers/tt190c03.aspx" rel="nofollow" target="_blank">T.</a>
pi_160745689
M'n peuter is vanmorgen gaan wennen in groep 1! En wat vond ie het leuk O+.

Wat gaat het haaaard :'(.

Wat een lieve knuffeldoekjes Nikki O+.
I am the root of all that is evil, but you can call me Kuukske.
All that hurts me makes me stronger - MR
pi_160746191
Ohja zal eens nakijken of ik nog een afspraak voor Teun heb staan die is ook bijna 2

Ik kan sowieso niet zeggen dat ik de cb bezoeken erg nuttig heb gevonden.
Bij Jan veel gezeur gehad ivm wat afwijkende schedel door voorkeurshouding fysiotherapeut was anti helm therapie dus dat was dat verder extra controle op de ogen omdat ik een lui oog heb maja dat heb ik vanaf geboorte dus denk niet dat de jongens die ook ontwikkelen
Ze doorlopen alle testjes, cb arts begon bij teun te lachen en zei hij speelt met duplo? Vind blokken niet boeiend? Klopt dus blokken stapelen vond hij niks
  donderdag 17 maart 2016 @ 20:28:12 #299
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_160746301
Ik kreeg toevallig vandaag de 2 jaars afspraak van het cb in de bus. We mogen over 2 maanden. Plannen is niet hun sterkste kant laten we maar zeggen. :') Kortom, over 2 maanden kan ik je zeggen of het wat voorstelde Burd. :+

:W Mabawa

Exode heel herkenbaar. Geniet van die mooie momenten, ze zijn zo waardevol. O+
Wij hebben geen oma's meer voor T en S en ik vind dat echt een enorm gemis. Opa's zijn ook heel lief hoor, maar het is toch wel heel anders dan een oma.
Mama van 3!
  donderdag 17 maart 2016 @ 20:55:22 #300
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_160747210
Nikki hoe ging het met je zus vandaag?
KuikenGuppy
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')