En zeker leuk om te experimenteren. Ik bedacht me dat ik ze maar beter in stukken kan snijden en invriezen, want vandaag eten we ze niet. Ik heb ze ook gebakken omdat ik wilde proberen of wat ik in m'n hoofd had een goede manier is, en dat blijkt zo te zijn..quote:Op vrijdag 11 maart 2016 19:08 schreef Zo-is-dat het volgende:
Leuk die Turkse broden! Ben benieuwd naar de binnenkant
Mooi! Klinkt als precies de goede structuurquote:Op vrijdag 11 maart 2016 19:20 schreef qltel het volgende:
[..]
En zeker leuk om te experimenteren. Ik bedacht me dat ik ze maar beter in stukken kan snijden en invriezen, want vandaag eten we ze niet. Ik heb ze ook gebakken omdat ik wilde proberen of wat ik in m'n hoofd had een goede manier is, en dat blijkt zo te zijn..
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik hoop dat het een beetje te zien is, want ze zijn met kunstlicht gemaakt. De structuur is heel zacht en er zitten op sommige plekken wat grotere gaten.
Mooi dat ie zo lekker is! Spelt is een stuk lastiger om mee te werken en goed te laten rijzen dat kan zomaar de reden zijn dat ie minder omhoog is gekomen.quote:Op vrijdag 11 maart 2016 19:27 schreef Lot_1 het volgende:
Mooie broden qtel, het ziet er heerlijk uit! Welk recept heb je nu gebruikt?
Ik heb vandaag weer het Norwich brood gebakken, maar ik heb nu vrij random en mengsel van speltbloem, roggebloem en gewone bloem gebruikt, en sesamzaad erop gedaan. Het brood is minder gerezen dan de eerste keer, maar het smaakt heerlijk. Ik heb 'm in mijn eentje vandaag al half opgegeten
[ afbeelding ]
Deze: http://mijnmixedkitchen.b(...)ken-turks-brood.htmlquote:Op vrijdag 11 maart 2016 19:27 schreef Lot_1 het volgende:
Mooie broden qtel, het ziet er heerlijk uit! Welk recept heb je nu gebruikt?
Duidelijk een bot hoor wat is t voor brood?quote:Op vrijdag 11 maart 2016 22:22 schreef computergirl het volgende:
Ik heb 2 kleintjes gemaakt ipv 1 grote, theoretisch zou het er uit moeten zien als een botje maar goed
[ link | afbeelding ]
Ben benieuwd hoe die smaakt! T klinkt erg lekkerquote:Op vrijdag 11 maart 2016 22:34 schreef computergirl het volgende:
Ja dat is de Duivekater en ga morgen pas proeven want net uit de oven
zijn dit verschillende deegjes die je een voor een achter elkaar bakt? Een grote batch deeg waabij je een langer laat rijzen omdat oven bezet is?quote:Op vrijdag 11 maart 2016 23:09 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Ben benieuwd hoe die smaakt! T klinkt erg lekker
Broodje 3 hier
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Twee verschillende degen, iets na elkaar gemaakt maar die ik eigenlijk tijdens stretch en folden gelijk heb getrokken in de tijd, afhankelijk van welke t beste rees mocht ie als eerst in de ovenquote:Op zaterdag 12 maart 2016 07:13 schreef computergirl het volgende:
[..]
zijn dit verschillende deegjes die je een voor een achter elkaar bakt? Een grote batch deeg waabij je een langer laat rijzen omdat oven bezet is?
Aagje
Edit: met een laag boter smaakt de duivekater net al ik me herinner uit mijn jeugd, subtiel anijssmaakje. Maar het brood is wel iets steviger dan zou moeten, misschien omdat ik meel met hoog eiwit gehalte gebruikt heb.
! Heb je nog nooit zelfgemaakt brood gegeten? Probeer het eens, je wilt niet meer anders.quote:Op zaterdag 12 maart 2016 08:30 schreef matthias24 het volgende:
wie wil er nou in godsnaam brood bakken. het is kost alleen maar een hoop moeite en tijd....en afwas. tegenwoordig kan je brood toch gewoon kopen in de winkel ofzo.
je weet wat ze altijd zegen toch? van brood bakken kan je op de WC gaan kakken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |