abonnement Unibet Coolblue
pi_160596997
Ik ga voor dit recept voor duivekater, want er moet idd iets anijserigs in, het is een 17e eeuws brood en toen hielden ze van specerijen.
Alleen had ik geen honing dus alternatief gemaakt met kokosbloesemsuiker en extra vocht. Ik weet niet of het wat wordt hoor, wat is 50 gram boter veel
http://www.foodiesmagazine.nl/recepten/duivewater/
  vrijdag 11 maart 2016 @ 19:08:13 #102
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_160597060
Leuk die Turkse broden! Ben benieuwd naar de binnenkant :D

Hier staan twee desem broden met tarwe kiemen voor de tweede rijs en 1 grote met zaden en pitten. Eerste rijs vol luchtbellen O+ Hopelijk tweede rijs ook mooi, was een beetje huiverig omdat ik m'n desem een beetje verwaarloosd had :@
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 11 maart 2016 @ 19:11:04 #103
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_160597126
Het ziet er uit als een mooi recept. Ik ben benieuwd of het lukt.

Intussen ben ik er zo nieuwsgierig naar dat ik het ook best zou willen maken, maar ik heb geen anijs in huis..
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 11 maart 2016 @ 19:20:09 #104
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_160597379
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2016 19:08 schreef Zo-is-dat het volgende:
Leuk die Turkse broden! Ben benieuwd naar de binnenkant :D
En zeker leuk om te experimenteren. Ik bedacht me dat ik ze maar beter in stukken kan snijden en invriezen, want vandaag eten we ze niet. Ik heb ze ook gebakken omdat ik wilde proberen of wat ik in m'n hoofd had een goede manier is, en dat blijkt zo te zijn.. :)





Ik hoop dat het een beetje te zien is, want ze zijn met kunstlicht gemaakt. De structuur is heel zacht en er zitten op sommige plekken wat grotere gaten.
pi_160597625
Mooie broden qtel, het ziet er heerlijk uit! :9 Welk recept heb je nu gebruikt?

Ik heb vandaag weer het Norwich brood gebakken, maar ik heb nu vrij random en mengsel van speltbloem, roggebloem en gewone bloem gebruikt, en sesamzaad erop gedaan. Het brood is minder gerezen dan de eerste keer, maar het smaakt heerlijk. Ik heb 'm in mijn eentje vandaag al half opgegeten :')

freedom is just another word for nothing left to lose
  vrijdag 11 maart 2016 @ 20:02:53 #106
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_160598490
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 maart 2016 19:20 schreef qltel het volgende:

[..]

En zeker leuk om te experimenteren. Ik bedacht me dat ik ze maar beter in stukken kan snijden en invriezen, want vandaag eten we ze niet. Ik heb ze ook gebakken omdat ik wilde proberen of wat ik in m'n hoofd had een goede manier is, en dat blijkt zo te zijn.. :)

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ik hoop dat het een beetje te zien is, want ze zijn met kunstlicht gemaakt. De structuur is heel zacht en er zitten op sommige plekken wat grotere gaten.
Mooi! Klinkt als precies de goede structuur :D




Zo staan mijn broodjes nu nog, oven is aan t voorverwarmen
  vrijdag 11 maart 2016 @ 20:04:02 #107
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_160598512
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 maart 2016 19:27 schreef Lot_1 het volgende:
Mooie broden qtel, het ziet er heerlijk uit! :9 Welk recept heb je nu gebruikt?

Ik heb vandaag weer het Norwich brood gebakken, maar ik heb nu vrij random en mengsel van speltbloem, roggebloem en gewone bloem gebruikt, en sesamzaad erop gedaan. Het brood is minder gerezen dan de eerste keer, maar het smaakt heerlijk. Ik heb 'm in mijn eentje vandaag al half opgegeten :')

[ afbeelding ]
Mooi dat ie zo lekker is! Spelt is een stuk lastiger om mee te werken en goed te laten rijzen dat kan zomaar de reden zijn dat ie minder omhoog is gekomen.
pi_160598594
En rogge zuipt vocht als een malle
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 11 maart 2016 @ 20:42:18 #109
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_160599506
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 maart 2016 19:27 schreef Lot_1 het volgende:
Mooie broden qtel, het ziet er heerlijk uit! :9 Welk recept heb je nu gebruikt?
Deze: http://mijnmixedkitchen.b(...)ken-turks-brood.html

En om uitzakken (is dat een goede term?) te voorkomen heb ik ze de eerste 6 a 7 minuten in een ovenschaal gebakken. Zo hebben ze dus perfect hun vorm behouden. Ze zijn wel wat donker dus ik denk dat ik ze de volgende keer iets minder lang bak.

Die van jou ziet er ook mooi uit en kennelijk smaakt hij ook zo.. :Y)
  vrijdag 11 maart 2016 @ 21:04:50 #110
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_160600246


Was ie zo mooi gebarsten, heb ik hm een beetje te donker laten worden -O-
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 11 maart 2016 @ 21:17:12 #111
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_160600704
Hij ziet er toch nog mooi uit, al is hij inderdaad wat donker. En de smaak, dat is waar het om gaat..
pi_160600828
Heel mooi ingesneden O+
  vrijdag 11 maart 2016 @ 21:40:29 #113
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_160601485
Broodje 2 beter opgelet O+




  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 11 maart 2016 @ 21:53:41 #114
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_160601900
Wauw, dat ziet er goed uit!
pi_160602688
Ik heb 2 kleintjes gemaakt ipv 1 grote, theoretisch zou het er uit moeten zien als een botje maar goed :+

Duivekater, zie #101 voor link met recept

[ Bericht 4% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 11-03-2016 22:36:36 ]
  vrijdag 11 maart 2016 @ 22:30:13 #116
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_160602869
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2016 22:22 schreef computergirl het volgende:
Ik heb 2 kleintjes gemaakt ipv 1 grote, theoretisch zou het er uit moeten zien als een botje maar goed :+
[ link | afbeelding ]
Duidelijk een bot hoor O-) wat is t voor brood?
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 11 maart 2016 @ 22:30:38 #117
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_160602879
Is dat de duivekater? Hoe smaakt het?? Ik ben heel benieuwd
pi_160602981
Ja dat is de Duivekater en ga morgen pas proeven want net uit de oven
  vrijdag 11 maart 2016 @ 23:09:14 #119
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_160603661
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2016 22:34 schreef computergirl het volgende:
Ja dat is de Duivekater en ga morgen pas proeven want net uit de oven
Ben benieuwd hoe die smaakt! T klinkt erg lekker :9

Broodje 3 hier







:D
  vrijdag 11 maart 2016 @ 23:37:22 #120
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_160604367
Angry bread!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 11 maart 2016 @ 23:42:08 #121
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_160604505
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 maart 2016 23:37 schreef Isegrim het volgende:
Angry bread!
:D _O- nu zie ik t ook!
pi_160606924
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2016 23:09 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Ben benieuwd hoe die smaakt! T klinkt erg lekker :9

Broodje 3 hier


[ afbeelding ]


[ afbeelding ]

:D
zijn dit verschillende deegjes die je een voor een achter elkaar bakt? Een grote batch deeg waabij je een langer laat rijzen omdat oven bezet is?
Aagje :+

Edit: met een laag boter smaakt de duivekater net al ik me herinner uit mijn jeugd, subtiel anijssmaakje. Maar het brood is wel iets steviger dan zou moeten, misschien omdat ik meel met hoog eiwit gehalte gebruikt heb.

[ Bericht 8% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 12-03-2016 08:04:19 ]
  zaterdag 12 maart 2016 @ 08:21:01 #123
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_160607279
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2016 07:13 schreef computergirl het volgende:

[..]

zijn dit verschillende deegjes die je een voor een achter elkaar bakt? Een grote batch deeg waabij je een langer laat rijzen omdat oven bezet is?
Aagje :+

Edit: met een laag boter smaakt de duivekater net al ik me herinner uit mijn jeugd, subtiel anijssmaakje. Maar het brood is wel iets steviger dan zou moeten, misschien omdat ik meel met hoog eiwit gehalte gebruikt heb.
Twee verschillende degen, iets na elkaar gemaakt maar die ik eigenlijk tijdens stretch en folden gelijk heb getrokken in de tijd, afhankelijk van welke t beste rees mocht ie als eerst in de oven :)

Klinkt als een top ontbijt je duivekater met boter :9
pi_160607345
wie wil er nou in godsnaam brood bakken. het is kost alleen maar een hoop moeite en tijd....en afwas. tegenwoordig kan je brood toch gewoon kopen in de winkel ofzo.
je weet wat ze altijd zegen toch? van brood bakken kan je op de WC gaan kakken. :Y
pi_160607422
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 maart 2016 08:30 schreef matthias24 het volgende:
wie wil er nou in godsnaam brood bakken. het is kost alleen maar een hoop moeite en tijd....en afwas. tegenwoordig kan je brood toch gewoon kopen in de winkel ofzo.
je weet wat ze altijd zegen toch? van brood bakken kan je op de WC gaan kakken. :Y
:') ! Heb je nog nooit zelfgemaakt brood gegeten? Probeer het eens, je wilt niet meer anders.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')