abonnement Unibet Coolblue
pi_160368537
Mijn teller van om zeep gebrachte desems staat inmiddels op tien. :D Ik probeer het maar niet meer. :') Teveel een warhoofd voor en te weinig algemene dagelijkse routine door mijn werk.

Desembroden koop ik wel gewoon en zelf bak ik met gist.
Let me see you stripped down to the bone
pi_160368972
Dierenmishandeling valt dat onder volgens mij :D
pi_160369056
quote:
1s.gif Op woensdag 2 maart 2016 15:58 schreef computergirl het volgende:
Dierenmishandeling valt dat onder volgens mij :D
Ja, vertel mij wat.. Ik ben na de vijfde opgehouden de desems naampjes te geven. ;(
Let me see you stripped down to the bone
pi_160370533
Ik ben een zuurdesem witbrood gaan bakken:

freedom is just another word for nothing left to lose
pi_160372101
Vlugge telefoonfoto, zojuist uit de oven getrokken:


Recept:
http://thewoksoflife.com/2015/04/cinnamon-raisin-buns/ :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_160372164
quote:
0s.gif Op woensdag 2 maart 2016 18:14 schreef minilot het volgende:
Vlugge telefoonfoto, zojuist uit de oven getrokken:
[ afbeelding ]

Recept:
http://thewoksoflife.com/2015/04/cinnamon-raisin-buns/ :9
ziet er heerlijk uit :Y)
  woensdag 2 maart 2016 @ 18:19:41 #32
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_160372183
Lekker Mini!

Ik heb afgelopen weekend weer eens kardemummabullar gemaakt. Alleen vergeten foto te maken :@
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_160372188
quote:
1s.gif Op woensdag 2 maart 2016 15:07 schreef computergirl het volgende:

[..]

mijn kleine bakje zit ook niet vol en ik heb een kleine koelkast :+

Ik ga dit weekend weer eens gewoon met gist bakken denk ik
ah ja je moet er wel ruimte voor hebben in de koelkast of een andere koele plek.
dat is hier geen probleem. of beter gezegd ruimte in de hoogte is geen probleem doordat er een plank ontbreekt.
pi_160372362
De kans is groot dat als je denkt dat je desem dood is, hij dat helemaal niet is. De activiteit kan wat inzakken, of hij vormt alcohol of witte uitslag, maar dikke kans dat na een theelepel suiker en flink bijvoeren hij het weer doet.


Mijn desems zijn naamloos.
  Moderator / FOK!Fotograaf woensdag 2 maart 2016 @ 18:34:26 #35
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_160372521
quote:
0s.gif Op woensdag 2 maart 2016 18:14 schreef minilot het volgende:
Vlugge telefoonfoto, zojuist uit de oven getrokken:
[ afbeelding ]

Recept:
http://thewoksoflife.com/2015/04/cinnamon-raisin-buns/ :9
Wauw, dat ziet er lekker uit!
pi_160372725
Random restje deeg gebakken:


Ik zal mijn camera weer eens opsnorren. Telefoonfoto's zijn een beetje :')
Let me see you stripped down to the bone
pi_160374012
Nice minilot! En wat een leuke/handige bakvorm voor dat laatste broodje :)
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_160374057
quote:
0s.gif Op woensdag 2 maart 2016 19:38 schreef Lot_1 het volgende:
Nice minilot! En wat een leuke/handige bakvorm voor dat laatste broodje :)
Wegwerpkartonnetjes van de Hema :Y

Hoe gaat het intussen met je desemdeeg? :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_160374589
Het gaat goed, maar moet nog tot tien uur in de vorm rijzen. Ik heb, geinspireerd door jouw foto's, er nog even een vlecht in gelegd :P
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_160375508
quote:
0s.gif Op woensdag 2 maart 2016 19:58 schreef Lot_1 het volgende:
Het gaat goed, maar moet nog tot tien uur in de vorm rijzen. Ik heb, geinspireerd door jouw foto's, er nog even een vlecht in gelegd :P
Waarom niet ongevormd 10 tot 48 (of meer..) uur rijzen, vormen, uurtje rust, dan bakken?
pi_160375609
Omdat dat niet in het recept staat? oO<

Ik maak dit brood: recept

Wat is een standaard witbrood zuurdesemrecept dan?
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_160377041
quote:
0s.gif Op woensdag 2 maart 2016 19:58 schreef Lot_1 het volgende:
Het gaat goed, maar moet nog tot tien uur in de vorm rijzen. Ik heb, geinspireerd door jouw foto's, er nog even een vlecht in gelegd :P
tot 22 uur bedoel je? Of 10 uur lang, want dat laatste lees ik nergens in recept :@
pi_160377254
quote:
1s.gif Op woensdag 2 maart 2016 21:12 schreef computergirl het volgende:

[..]

tot 22 uur bedoel je? Of 10 uur lang, want dat laatste lees ik nergens in recept :@
tot tien uur 's avonds inderdaad :Y
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_160377505
quote:
1s.gif Op woensdag 2 maart 2016 21:12 schreef computergirl het volgende:

[..]

tot 22 uur bedoel je? Of 10 uur lang, want dat laatste lees ik nergens in recept :@
Ah, zo las ik het ook ja. En dan zou ik hem niet gevormd laten rijzen met risico op inzakken/misvormd raken.
pi_160383721
Hoe is het brood geworden, Lot_1?
pi_160385460
Zit op de site van de weekendbakery te kijken naar een broodbakset, nu hebben ze keuze uit een rieten en houtvezel rijsmandje. Wat raden jullie aan? En neem aan dat het niet uitmaakt dat een ovaal of rond mandje neem?
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 3 maart 2016 @ 10:05:04 #47
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_160385497
Grrrrr, het lijkt erop dat mijn droge gist niet meer werkt. Ik heb gisteren 2 broden gemaakt en gelijk eens gekeken of ik Pide's (Turkse broden) kan maken. Beiden rezen vrijwel niet. Ze hebben vanaf gistermiddag gestaan (lekker in de warmte) en zelfs vanmorgen was het slecht gerezen. Ik heb ze toch maar gebakken en gelukkig smaakt het brood best goed en ook de Pide's zijn erg lekker.





Is er een test om te kijken of droge gist nog goed is? Of maar gewoon weggooien? Is geen ramp,want ik gebruik toch meestal verse, maar het is juist wel makkelijk als de verse onverhoopt op is.
pi_160386469
In beetje warme melk en dan kijken of er bubbels komen
pi_160386558
quote:
1s.gif Op donderdag 3 maart 2016 06:00 schreef computergirl het volgende:
Hoe is het brood geworden, Lot_1?




Ik ben niet ontevreden, het is erg lekker. Alleen dat vlechten heeft het niet zoveel goeds gedaan :+

Herkenbare bloem, qtel! En jammer dat ze niet goed gerezen zijn, maar het draait om de smaak :)
freedom is just another word for nothing left to lose
  donderdag 3 maart 2016 @ 13:02:38 #50
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_160389085
Plaatjes stuk. -O-
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')