abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 29 april 2016 @ 16:37:03 #276
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_161802452
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2016 10:57 schreef Bleie het volgende:
Mooi douche-eendje en computergirl!

Ik heb gisteren het brood met zaden en pitten van Levine gebakken, en daarbij de gewone bloem vervangen door speltbloem. Lekker, maar er had wat meer zout in gemoeten.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Goed gelukt zeg! :D

Heb ook weer broodjes gebakken, desem met tarwe kiemen uit levines boek


  vrijdag 29 april 2016 @ 17:10:22 #277
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_161803110
Bedenk me net dat ik m'n desem al ruim een maand niet meer ververst heb. Shit! Opnieuw beginnen dan maar?
pi_161804266
ik wil gaan maken: http://uitdekeukenvanarde(...)-witte-broodjes.html

Maar ik wil gewone melk gebruiken ipv melkpoeder hoe moet ik de samenstelling dan doen?
pi_161804591
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 april 2016 17:10 schreef Helsinki het volgende:
Bedenk me net dat ik m'n desem al ruim een maand niet meer ververst heb. Shit! Opnieuw beginnen dan maar?
google eens 'revive sourdough' , misschien vind je tips.
Ik heb desem gedroogd en in potje gestopt, daarmee schijn je met paar keer voeren ook weer levende desem te krijgen dus niet gelijk opgeven
pi_161804621
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2016 18:11 schreef Riann het volgende:
ik wil gaan maken: http://uitdekeukenvanarde(...)-witte-broodjes.html

Maar ik wil gewone melk gebruiken ipv melkpoeder hoe moet ik de samenstelling dan doen?
staat onder het recept bij opmerkingen
pi_161804677
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 april 2016 18:31 schreef computergirl het volgende:

[..]

staat onder het recept bij opmerkingen
Er staat 240 gram melk alleen moet je dan toch ook nog de 240 water bij doen?
pi_161804741
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2016 18:34 schreef Riann het volgende:

[..]

Er staat 240 gram melk alleen moet je dan toch ook nog de 240 water bij doen?
neeeeeeeeee. Dan krijg je soep :@
Kopiëren lukt niet mobiel maar ze zegt met 240 gr melk te beginnen, in plaats van het water dat genoemd is in recept dus
Opmerking van Levine http://uitdekeukenvanarde(...)c8211165452350856531

[ Bericht 10% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 29-04-2016 18:47:58 ]
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 29 april 2016 @ 18:49:34 #283
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_161804900
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2016 18:34 schreef Riann het volgende:

[..]

Er staat 240 gram melk alleen moet je dan toch ook nog de 240 water bij doen?
Het water & melkpoeder vervangen door de melk. Bij twijfel wat minder gebruiken, aangezien je er wel bij kunt doen, maar eruit halen is een stuk lastiger.. :P

[edit]dit is de tekst die Computergirl niet kon kopieren:
quote:
je kunt inderdaad ook melk nemen. Melk heeft 10% vaste bestanddelen, je zou dus 230+23 gram = 253 gram melk moeten nemen. In de praktijk vind ik die omrekening vaak niet kloppen. Ik zou beginnen met 240 gram. Is het deeg te droog dan nog wat melk toevoegen. Succes!
pi_161804926
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 april 2016 18:38 schreef computergirl het volgende:

[..]

neeeeeeeeee. Dan krijg je soep :@
Kopiëren lukt niet mobiel maar ze zegt met 240 gr melk te beginnen, in plaats van het water dat genoemd is in recept dus
Opmerking van Levine http://uitdekeukenvanarde(...)c8211165452350856531
Okay, is ook de eerste keer dat ik het ga proberen. ;)
pi_161805055
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2016 18:50 schreef Riann het volgende:

[..]

Okay, is ook de eerste keer dat ik het ga proberen. ;)
spannend! Recepten van Levine zijn altijd een goede start.
Wat handig is om te onthouden is dat gistdeeg beetje moet aanvullen als plaklaag van Post-it , en je een vliesje moet kunnen trekken zie uitleg op haar site
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/p/handige-tips.html?m=1
pi_161805261
Mijn broer had een broodbakmachine, maar gebruikte die niet meer. Toen hebben mijn ouders hem een tijdje geleend, maar die gebruikten hem ook niet meer. Nu heb ik hem meegenomen naar huis om te kijken of dit bevalt. Ik vind broodbakken leuk, maar ik vind het kneden altijd zo'n pokkewerk. Zeker nu ik in mijn nieuwe huis een geribbeld aanrecht heb :') Een broodbakmachine die het kneedwerk voor je doet, lijkt me dus ideaal. Als het werkt.

Heb zojuist de ingrediënten voor een basiswitbrood van Levine erin gegooid. Eerste test. Toch een vraagje: de broodbakmachine heeft een kneedprogramma van 1,5 uur (met rusten en rijzen). Kan ik hem gewoon 1,5 uur laten uitrazen of verdient het de voorkeur om na 20 minuten het deeg eruit te halen en het gewoon in een kom te laten rijzen (mits je een vliesje kan trekken natuurlijk)?

Overigens fascerend om te zien hoe dat kneden in zijn werk gaat. Daar kan ik uren naar kijken!
Somebody that I used to know
pi_161805366
Ik heb geen flauw idee, ligt er misschien ook een beetje aan hoeveel deeg je gaat maken? Is er genoeg ruimte voor heel gerezen brood?
http://www.broodbakforum.nl/viewtopic.php?f=196&t=4253
pi_161805615
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 april 2016 19:12 schreef computergirl het volgende:
Ik heb geen flauw idee, ligt er misschien ook een beetje aan hoeveel deeg je gaat maken? Is er genoeg ruimte voor heel gerezen brood?
http://www.broodbakforum.nl/viewtopic.php?f=196&t=4253
Oh, dat is wel een goede factor om rekening mee te houden! Zou denk ik wel moeten passen, aangezien je tot 900 gram aan ingrediënten kan bakken.
Ik zat zelf ook te denken aan dat het misschien niet helemaal luchtdicht is waardoor het brood kan uitdrogen.
Somebody that I used to know
  vrijdag 29 april 2016 @ 20:22:19 #289
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_161807106
Gewoon niet kneden maar autolyse toepassen. Opgelost! :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 29 april 2016 @ 20:25:56 #290
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_161807212
quote:
2s.gif Op vrijdag 29 april 2016 19:07 schreef Postbus100 het volgende:
Ik vind broodbakken leuk, maar ik vind het kneden altijd zo'n pokkewerk. Zeker nu ik in mijn nieuwe huis een geribbeld aanrecht heb :') Een broodbakmachine die het kneedwerk voor je doet, lijkt me dus ideaal. Als het werkt.
Een broodbakmachine kneed niet, maar roert een beetje.. En het brood wat eruit komt valt meestal tegen, vandaar dat de broodbakmachine-mode weer ver voorbij is.

Als ik je een tip mag geven: ga nachtbrood maken. Da's veel beter dan die slecht gerezen bakstenen uit zo'n machine en nog veel makkelijker ook. Filmpje hoe dat moet staat in de OP.
pi_161807790
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 april 2016 19:25 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Oh, dat is wel een goede factor om rekening mee te houden! Zou denk ik wel moeten passen, aangezien je tot 900 gram aan ingrediënten kan bakken.
Ik zat zelf ook te denken aan dat het misschien niet helemaal luchtdicht is waardoor het brood kan uitdrogen.
luchtdicht hoeft ook niet hoor, ik dek mijn kom af met douchemuts achtig iets
pi_161808475
nou ik heb nu de bolletjes gemaakt nu nog een uur reizen en dan afbakken ik hoop dat het lukt ik heb van alles de helft gedaan van het recept en nu 9 minibolletjes gemaakt ;)
pi_161808705
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2016 20:25 schreef qltel het volgende:

[..]

Een broodbakmachine kneed niet, maar roert een beetje.. En het brood wat eruit komt valt meestal tegen, vandaar dat de broodbakmachine-mode weer ver voorbij is.

Als ik je een tip mag geven: ga nachtbrood maken. Da's veel beter dan die slecht gerezen bakstenen uit zo'n machine en nog veel makkelijker ook. Filmpje hoe dat moet staat in de OP.
Bedoel je met nachtbrood het no-knead brood? Dat heb ik een aantal keer geprobeerd, maar vind het niet helemaal een succes. Ik vind het te taai ofzo :@

En dat roeren, dat herken ik wel. Heb een paar weken geleden gezocht naar een keukenmachine. Een kitchenaid vind ik te duur, maar zou zoiets geschikt kunnen zijn? http://demixerspecialist.(...)73-keukenmachine-xl/
(hoe kan deze zo goedkoop zijn? Waar zit de adder onder het gras? Slechte knoppen? Na een half jaar kapot?)
Somebody that I used to know
pi_161810173
Ik kneed met de hand, dus geen tips qua machines.
Maar probeer gewoon eens hoe het wordt met de broodbakmachine die je nu hebt joh, misschien gaat het kneden best goed.
pi_161810545
quote:
2s.gif Op vrijdag 29 april 2016 21:10 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Bedoel je met nachtbrood het no-knead brood? Dat heb ik een aantal keer geprobeerd, maar vind het niet helemaal een succes. Ik vind het te taai ofzo :@

En dat roeren, dat herken ik wel. Heb een paar weken geleden gezocht naar een keukenmachine. Een kitchenaid vind ik te duur, maar zou zoiets geschikt kunnen zijn? http://demixerspecialist.(...)73-keukenmachine-xl/
(hoe kan deze zo goedkoop zijn? Waar zit de adder onder het gras? Slechte knoppen? Na een half jaar kapot?)
Geen idee of dat wat is. Ik heb deze http://www.kieskeurig.nl/(...)sch-mum52120/prijzen, al een paar jaar, doet het geweldig.
pi_161810686
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 april 2016 21:50 schreef Bleie het volgende:

[..]

Geen idee of dat wat is. Ik heb deze http://www.kieskeurig.nl/(...)sch-mum52120/prijzen, al een paar jaar, doet het geweldig.
heb je een extra stukje aan je keuken bijgebouwd voor al die accessoires?
pi_161811266
quote:
10s.gif Op vrijdag 29 april 2016 21:53 schreef computergirl het volgende:

[..]

heb je een extra stukje aan je keuken bijgebouwd voor al die accessoires?
:+ Ik heb mn foodprocessor verkocht. Ruimte is wel een punt. Ik heb een groot aanrecht, dus t ding zelf staat daarop. Accessoires liggen in een la.
  vrijdag 29 april 2016 @ 22:18:14 #298
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_161811858
Postbus100, het is ook heel goed mogelijk om zacht, fluffy no-knead brood te maken. Feitelijk kun je van vrijwel elk recept een no-knead recept maken. Gewoon veel minder gist en veel meer tijd. Tijd doet wat je anders met je handen doet.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_161812050
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2016 21:03 schreef Riann het volgende:
nou ik heb nu de bolletjes gemaakt nu nog een uur reizen en dan afbakken ik hoop dat het lukt ik heb van alles de helft gedaan van het recept en nu 9 minibolletjes gemaakt ;)
Ik heb ze net uit de oven gehaald maar de bovenkant van de broodjes voelt hard aan en dat snap ik eigenlijk niet. Het zou zacht moeten zijn.
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 29 april 2016 @ 22:30:35 #300
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_161812377
quote:
2s.gif Op vrijdag 29 april 2016 21:10 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Bedoel je met nachtbrood het no-knead brood? Dat heb ik een aantal keer geprobeerd, maar vind het niet helemaal een succes. Ik vind het te taai ofzo :@

En dat roeren, dat herken ik wel. Heb een paar weken geleden gezocht naar een keukenmachine. Een kitchenaid vind ik te duur, maar zou zoiets geschikt kunnen zijn? http://demixerspecialist.(...)73-keukenmachine-xl/
(hoe kan deze zo goedkoop zijn? Waar zit de adder onder het gras? Slechte knoppen? Na een half jaar kapot?)
Nachtbrood is inderdaad no-knead-brood. Wij vonden het fantastisch. De enige reden dat ik ermee gestopt ben is omdat het lang duurt en die broden rond zijn, wat ik niet handig vind. Maar goed, iedereen heeft z'n eigen voorkeur. Taai was het bij ons trouwens niet.
Als je trouwens zacht brood wil, zou ik het zeker niet in die broodbakmachine proberen, aangezien zacht brood al helemaal niet lukt in zo'n ding.

Ik heb deze machine:


Weegt ruim 50 kilo en is best wel groot. De kom is 10 liter en er kan tot 2 kilo deeg in 1x in.
De adder is meestal dat dit soort machientjes niet geschikt zijn voor waar ze voor bedoeld zijn. De motor kan het toch niet aan waardoor je veel kleinere hoeveelheden in 1x kan verwerken. Ik ken deze machine overigens niet hoor, dus best kans dat het een prima apparaat is. Ik kan me het voor die prijs echter niet voorstellen. De mijne is bijna 500 euro en 53 kilo zwaar en daar gooi ik echt geen 2,5 kilo brooddeeg in. Maximaal de helft. :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')