quote:Op vrijdag 26 februari 2016 16:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Vond beide afleveringen gezocht rellerig. Zowel de dadelproducent als de surimiproducent gaven heel erg eerlijk inzage in wat hun product is, hoe het gemaakt wordt en medewerking aan het maken van het programma.
Als er iemand aan misinformatie deed was het de KVW met de vriendelijke Japanse meneer die een heel ander soort surimi had als die uit het proces.
Dat rellerige, of die verontwaardiging, dat is iets wat jullie er kennelijk zelf bij bedenken. Het programma is er niet om dingen aan de kaak te stellen of zo. Het laat gewoon zien hoe het zit, zonder daar direct een waardeoordeel aan te koppelen.quote:Op vrijdag 26 februari 2016 16:43 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Tsja, zo doen ze dat al tijden. Even op Wikipedia kijken of er nog producten zijn waar ze gespeeld verontwaardigd kunnen doen terwijl die informatie allang publiekelijk toegankelijk is.
Waarom onderzoek doen naar het onbekende als je ook veel makkelijker een aflevering samen kunt stellen met informatie die
allang bekend is?
vaak hebben ze één partij waar ze kritisch zijn (in dit geval de fabriek). Een beetje domme vragen stellen en soms een persoon een beetje voor schut zetten.quote:Op vrijdag 26 februari 2016 17:53 schreef k_man het volgende:
[..]
[..]
Dat rellerige, of die verontwaardiging, dat is iets wat jullie er kennelijk zelf bij bedenken. Het programma is er niet om dingen aan de kaak te stellen of zo. Het laat gewoon zien hoe het zit, zonder daar direct een waardeoordeel aan te koppelen.
Dus ja, ze laten zien dat er beestjes in de dadels zitten. Doen ze daar verontwaardigd over? Proberen ze een relletje te creëren? Eerder het tegenovergestelde: ze laten zien dat die dadels prima te eten zijn en sluiten de aflevering af met het opeten ervan.
Ik drink het spul zelf niet... Maar is zoiets als Kirschwasser ook niet precies hetzelfde dan?quote:Op dinsdag 1 maart 2016 21:20 schreef k_man het volgende:
Ja, wodka is een vreemd product. Je maakt het door alcohol te destilleren uit graan, aardappels of iets dergelijks. Het is dan vrijwel pure alcohol, zonder geur, kleur of smaak. Vervolgens leng je het aan met water. Dat betekent dat wodka dus feitelijk nergens naar zou moeten smaken.
Kirsch en jenever (graanjenever, heeft dan weer niks met jeneverbes te maken, dan krijg je eerder gin) zit wel degelijk smaak aan.quote:Op donderdag 3 maart 2016 21:14 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ik drink het spul zelf niet... Maar is zoiets als Kirschwasser ook niet precies hetzelfde dan?
Ook blank spul, dit keer gedestilleerd uit kersen.
Of wordt dat moet gefilterd?
En jenever dan? Hoe verschilt dat van vodka?
Kirschwasser heeft een sterke geur en een wat zoet, bittere nasmaak.quote:Op donderdag 3 maart 2016 21:14 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ik drink het spul zelf niet... Maar is zoiets als Kirschwasser ook niet precies hetzelfde dan?
Ook blank spul, dit keer gedestilleerd uit kersen.
Of wordt dat moet gefilterd?
En jenever dan? Hoe verschilt dat van vodka?
Ik weet idd dat er smaak aan zit, gebruik het 'vaak' in de keukenquote:Op donderdag 3 maart 2016 21:23 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Kirschwasser heeft een sterke geur en een wat zoet, bittere nasmaak.
Jonge jenever is tegenwoordig net als vodka las ik op Wiki?quote:Op donderdag 3 maart 2016 21:19 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Kirsch en jenever (graanjenever, heeft dan weer niks met jeneverbes te maken, dan krijg je eerder gin) zit wel degelijk smaak aan.
Ik heb ook eens destillaten van hooi (raar!), peer en wortel geproefd, nou dat merk je echt wel.
Ik weet niet hoe kirsch gemaakt wordt. Is dat ook pure alcohol, aangelengd met water? Is het enige verschil met wodka dat de alcohol uit kersen ipv graan komt?quote:Op donderdag 3 maart 2016 21:44 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ik weet idd dat er smaak aan zit, gebruik het 'vaak' in de keuken
Waardoor ontstaat die smaak dan? Want zoals in de uitlevering werd gezegd maakte het geen klap uit waar de alcohol uit kwam.
Of is de bereidingswijze geheel anders bij zoiets?
Er wordt een distillaat gemaakt van kersen. Eau-de-Viequote:Op donderdag 3 maart 2016 21:44 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ik weet idd dat er smaak aan zit, gebruik het 'vaak' in de keuken
Waardoor ontstaat die smaak dan? Want zoals in de uitlevering werd gezegd maakte het geen klap uit waar de alcohol uit kwam.
Of is de bereidingswijze geheel anders bij zoiets?
Ersin heet ie en hij spreekt beter Arabisch en Russisch dan ik, dus zal ie wel niet zwakzinnig zijn. In tegendeel.quote:Op donderdag 3 maart 2016 21:57 schreef Ill-Skillz het volgende:
Ik kan me altijd zo verbazen over Ersan.
Chille gast, maar komt af en toe over als een debiel. Is dat nou een act of is hij echt een beetje zwakzinnig?
Je betaalt voornamelijk voor de uitmonstering.quote:Op donderdag 3 maart 2016 21:55 schreef golfer het volgende:
Leuk. Een Nederlandse fabriek die gewoon pure (96%) alcohol bij de groothandel inkoopt, het aanlengt met water, dan een keer goed filtert en het vervolgens voorziet van een etiket waarop wat onzin staat en het verscheept en verkoopt in Rusland.
Kostprijs van een fles wodka ca. 1, 4o euro. Verkoopprijs....een enorm veelvoud daarvan, bovenop de accijnzen en de BTW.
Droge vent in die fabriek die op de vraag wat dan het verschil is tussen een fles van 12 euro en een fles van 40 euro als antwoord gaf: "de prijs".
Spreek jij net zo goed Russisch als hij dan? Dat 'debiele' wat je bedoelt, het 'huh, ik snap hier niks van', lijkt me gespeeld om een reactie uit te lokken.quote:Op donderdag 3 maart 2016 21:57 schreef Ill-Skillz het volgende:
Ik kan me altijd zo verbazen over Ersan.
Chille gast, maar komt af en toe over als een debiel. Is dat nou een act of is hij echt een beetje zwakzinnig?
Dat is m'n vraag. Is het nou een act of ...quote:Op donderdag 3 maart 2016 23:18 schreef erikkll het volgende:
[..]
Dat 'debiele' wat je bedoelt, het 'huh, ik snap hier niks van', lijkt me gespeeld om een reactie uit te lokken.
Doen ze allemaal. Bij zo'n bezoekje herhalen ze altijd nog even het antwoord, maar dan in vragende vorm.quote:Op donderdag 3 maart 2016 23:39 schreef Ill-Skillz het volgende:
[..]
Dat is m'n vraag. Is het nou een act of ...
Ik snap persoonlijk niet waarom mensen jonge jenever drinken, oude is zoveel mooier en interessanter van smaak, een stuk gekleurder ook. Waar het bij wodka gaat om het eruit filteren van smaakjes, gaat het bij oude juist om het behoud en toevoegen van de smaken. Het is ook niet alleen maar ouder, het is een ander drankje dan jonge. Korenwijn is helemaal een mooie drank, niet zo complex als een goede whiskey, maar niks minder dan het gros van het buitenlands gedestilleerd.quote:Op donderdag 3 maart 2016 21:47 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Jonge jenever is tegenwoordig net als vodka las ik op Wiki?
Oude jenever is wat meer traditioneler? Bevat zelfs jeneverbes las ik?
Zuidam heeft een speltjenever, die is ook heel bijzonder.quote:Op vrijdag 4 maart 2016 08:27 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik snap persoonlijk niet waarom mensen jonge jenever drinken, oude is zoveel mooier en interessanter van smaak, een stuk gekleurder ook. Waar het bij wodka gaat om het eruit filteren van smaakjes, gaat het bij oude juist om het behoud en toevoegen van de smaken. Het is ook niet alleen maar ouder, het is een ander drankje dan jonge. Korenwijn is helemaal een mooie drank, niet zo complex als een goede whiskey, maar niks minder dan het gros van het buitenlands gedestilleerd.
Er zijn leuke innovaties in oude jeneverland trouwens. Ik kreeg een tijdje terug een flesje Zuidam oude jenever die 3 jaar op eikenhout had gelegen, echt lekker spul, beetje bourbon-achtig maar daar zonder het maiszoete, het is een ander zoet. Dat eikenhout staat het graan gewoon heel goed.
Die maakt Hooghoudt ook Alleen noemen ze hem moonshine en verkopen hem onder een hipster naamquote:Op vrijdag 4 maart 2016 11:29 schreef djkoelkast het volgende:
Zo heb ik appeltaartjenever, daar zit bijna alles in wat ik ook in appeltaart stop.
Whaha, ok, die van mij is wat donkerderquote:Op vrijdag 4 maart 2016 11:37 schreef CrashO het volgende:
[..]
Die maakt Hooghoudt ook Alleen noemen ze hem moonshine en verkopen hem onder een hipster naam
[ afbeelding ]
Die past hier ookquote:Op vrijdag 4 maart 2016 11:45 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Whaha, ok, die van mij is wat donkerder
Zit o.a. in appels, rozijnen, krenten, vanille, suiker, boterbabbelaars (anders kreeg ik de boter er niet in), kaneel, anijs, cardemom, beetje zout en dat heeft dan een paar maanden getrokken, daarna de grove delen eruitgefilterd en voila
Ach wel nee man! Hij doet zo uit interesse, hij verplaatst zich in de kijker die het onderste uit de kan wil hebben. Sommige vragen die hij stelt lijken debiel maar kan er soms toe leiden dat fabrikanten toch meer gaan vertellen dan ze vooraf wilden. Ik vind het eerder zeer intelligent dan zwakzinnig.quote:Op donderdag 3 maart 2016 21:57 schreef Ill-Skillz het volgende:
Ik kan me altijd zo verbazen over Ersan.
Chille gast, maar komt af en toe over als een debiel. Is dat nou een act of is hij echt een beetje zwakzinnig?
Interessantquote:Op woensdag 9 maart 2016 15:14 schreef golfer het volgende:
Donderdag in de Keuringsdienst: natuurlijk aroma! De Keuringsdienst krijgt een beetje hulp van niemand minder dan Katja Schuurman, om de gesloten deuren van de aroma-industrie op een kiertje te krijgen!
https://www.facebook.com/keuringsdienst/videos/10156558798225366/
Het is toch een levend best, die gist... nou, dus vandaar.quote:Op donderdag 10 maart 2016 22:03 schreef golfer het volgende:
Genetisch gemodificeerd gist geeft dus natuurlijke aroma's.
Natuurlijk.
eens met jequote:Op donderdag 10 maart 2016 22:46 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Het is toch een levend best, die gist... nou, dus vandaar.
En dat allemaal omdat de geitenwollensokkenbrigade wel goedkope maar toch 'natuurlijke' producten wil. Want niet-natuurlijk is ongezond ofzo... ookal zijn het exact dezelfde moleculen.
Dan maken ze ze met een levend beestje is het weer niet goed.
Het enige punt van kritiek is dat dit soort dingen niet gewoon verteld worden. Dat is dom en men zou dit gewoon op straat moeten gooien. De meeste voedselfabrikanten hebben weinig te verbergen.
Als je echt mango-aroma wilt, moet dat uit mango's komen. Daar wordt het nogal... duur van. En we willen nu eenmaal mangosap voor een euro. Als we voor voedsel net zoveel wilden betalen als voor een iPhone was dit helemaal geen issue.
Natuurlijk niet. Als je mango wil, moet je een mango nemen. Mango-aroma is maar een verzameling moleculen bij elkaar die zorgen dat mango als mango smaakt, dat kan je op elke mogelijk manier producerenquote:Op donderdag 10 maart 2016 22:46 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Het is toch een levend best, die gist... nou, dus vandaar.
En dat allemaal omdat de geitenwollensokkenbrigade wel goedkope maar toch 'natuurlijke' producten wil. Want niet-natuurlijk is ongezond ofzo... ookal zijn het exact dezelfde moleculen.
Dan maken ze ze met een levend beestje is het weer niet goed.
Het enige punt van kritiek is dat dit soort dingen niet gewoon verteld worden. Dat is dom en men zou dit gewoon op straat moeten gooien. De meeste voedselfabrikanten hebben weinig te verbergen.
Als je echt mango-aroma wilt, moet dat uit mango's komen. Daar wordt het nogal... duur van. En we willen nu eenmaal mangosap voor een euro. Als we voor voedsel net zoveel wilden betalen als voor een iPhone was dit helemaal geen issue.
Daarom hebben ze altijd zo'n probleem met kdvw die wil filmen?quote:Op donderdag 10 maart 2016 22:46 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
. De meeste voedselfabrikanten hebben weinig te verbergen.
Omdat er veel domme mensen werken bij veel domme bedrijven, daarom. Angst. En ouderwets denken.quote:Op vrijdag 11 maart 2016 09:25 schreef RipCity het volgende:
[..]
Daarom hebben ze altijd zo'n probleem met kdvw die wil filmen?
- Ze geven de concurrentie liever niet meer informatie dan noodzakelijk, eerste reflex is geheimhouding.quote:Op vrijdag 11 maart 2016 09:25 schreef RipCity het volgende:
[..]
Daarom hebben ze altijd zo'n probleem met kdvw die wil filmen?
En omdat er veel domme mensen kijken, waardoor het soms beter kan zijn om maar niks te laten zien, dan wel. Zat gister voor de grap even op de FB-site van de Keuringsdienst te kijken en daar ontbreekt de nuance totáál bij alle reacties onder het nieuwsberichtquote:Op vrijdag 11 maart 2016 17:27 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Omdat er veel domme mensen werken bij veel domme bedrijven, daarom. Angst. En ouderwets denken.
Inderdaad Monsanto en de overheid krijgen de schuld en er worden zelfs mensen ziek van aroma'squote:Op zaterdag 12 maart 2016 11:44 schreef Bravebart het volgende:
[..]
En omdat er veel domme mensen kijken, waardoor het soms beter kan zijn om maar niks te laten zien, dan wel. Zat gister voor de grap even op de FB-site van de Keuringsdienst te kijken en daar ontbreekt de nuance totáál bij alle reacties onder het nieuwsbericht
Vooral dat laatste jaquote:Op zaterdag 12 maart 2016 15:34 schreef yosander het volgende:
[..]
Inderdaad Monsanto en de overheid krijgen de schuld en er worden zelfs mensen ziek van aroma's
Hoezo genept? Het is gewoon een grote definitiekwestie, dus genept is niet het goede woord imhoquote:Op zondag 13 maart 2016 17:53 schreef HansvanOchten het volgende:
Ik vond het juist een interessante aflevering. Aan de ene kant fascinerend wat er "technologisch" mogelijk is in de industrie, en aan de andere kant hoe zeer je wordt genept.
Interessant, ik ben benieuwd. Er was ooit een hoax dat het varkens anussen waren Ik haal ze zelf altijd verse gefrituurde inktvis bij de visboer ipv die oliebol ringen, dingen zijn niet te vretenquote:Op woensdag 16 maart 2016 13:51 schreef golfer het volgende:
Donderdag:
Het is de Spaanse bitterbal voor bij de borrel: calamares. Gefrituurde inktvisringen, zo populair geworden tijdens de tapastrend dat het sindsdien niet meer kan ontbreken op de kaart van een café.
De Keuringsdienst gooit haar tentakels uit en vangt de inktvisring bij de staart. Maar of die ring puur uit inktvis bestaat?
Ik vind het jammer om inktvis te frituren, maar ik haal regelmatig zo'n doosje uit het vriesvak van de toko. Daar hebben ze dan ook van die zakken met alleen de tubes, van grotere exemplaren. Maar de kerel van de toko sprak daar ook al zijn twijfels over uit qua echtheid. Misschien is het een soort surimi of zo? Afijn, als je het hele beest ingevroren koopt heb je daar geen last van.quote:Op woensdag 16 maart 2016 13:55 schreef Miauw_Zedong het volgende:
[..]
Interessant, ik ben benieuwd. Er was ooit een hoax dat het varkens anussen waren Ik haal ze zelf altijd verse gefrituurde inktvis bij de visboer ipv die oliebol ringen, dingen zijn niet te vreten
Volgens mij staan die dingen al zeker dertig jaar af en aan op menukaarten. Je hebt daar goede in een beroerde trouwens, zoals met alles.quote:Op woensdag 16 maart 2016 13:51 schreef golfer het volgende:
Donderdag:
Het is de Spaanse bitterbal voor bij de borrel: calamares. Gefrituurde inktvisringen, zo populair geworden tijdens de tapastrend dat het sindsdien niet meer kan ontbreken op de kaart van een café.
De Keuringsdienst gooit haar tentakels uit en vangt de inktvisring bij de staart. Maar of die ring puur uit inktvis bestaat?
Was dat een hoax?quote:Op woensdag 16 maart 2016 13:55 schreef Miauw_Zedong het volgende:
[..]
Interessant, ik ben benieuwd. Er was ooit een hoax dat het varkens anussen waren Ik haal ze zelf altijd verse gefrituurde inktvis bij de visboer ipv die oliebol ringen, dingen zijn niet te vreten
Ja dat bleek een broodje aap.quote:Op woensdag 16 maart 2016 18:12 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Was dat een hoax?
http://www.rtlnieuws.nl/e(...)aakt-van-varkensanus
Ik meen dat zelfs gezien te hebben in KvW?
http://www.joop.nl/nieuws(...)-broodje-aap-verhaalquote:Eigenlijk was het wel duidelijk dat er een luchtje aan zat, maar toch zijn alle media er in gestonken. Vanochtend meldden de regionale nieuwsdienst De Persdienst, die onder meer levert aan BN de Stem, dat inktvisringen vaak van varkensanussen zijn gemaakt. De journalist meldde dat op gezag van europarlementariër Esther de Lange. Navraag door Joop leert dat er geen enkel bewijs is voor die bewering.
Vanmiddag werd duidelijk dat het schokkende voorbeeld van varkensanussen die verkocht worden als inktvisringen, dat door de CDA-politicus De Lange werd genoemd, helemaal niet in het rapport staat waarover ze werd geïnterviewd.
Nee, nieuwe aflevering.quote:Op donderdag 31 maart 2016 12:42 schreef Skeletor. het volgende:
Is dit nou een herhaling? Want een aantal jaren geleden was er ook eren waterthema.
Ten eerste heb je bronwater en mineraalwater. Er zijn verschillende mineraalwaters die van nature koolzuur bevatten.quote:Op donderdag 31 maart 2016 13:06 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Zijn er mensen die geloven dat bronwater koolzuur bevat?
Klopt! Ik ben benieuwd wat voor nieuws ze nu gaan vertellen. Of hetzelfde, maar dan door andere interviewers gedaan. Ersin, kom maar op!quote:Op donderdag 31 maart 2016 13:02 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee, nieuwe aflevering.
Maar ze hebben inderdaad al eens in 2004 een uitzending over water gedaan:
http://keuringsdienstvanw(...)/30-90586-08-06-2004
Oké, laat ik het duidelijker stellen:quote:Op donderdag 31 maart 2016 14:11 schreef ZonnebankBob het volgende:
[..]
Ten eerste heb je bronwater en mineraalwater. Er zijn verschillende mineraalwaters die van nature koolzuur bevatten.
Ja, die zijn er, natuurlijk koolzuur bevattende mineraalwaters.quote:Op donderdag 31 maart 2016 15:34 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
[..]
Oké, laat ik het duidelijker stellen:
Zijn er mensen die geloven dat het water dat wij in een supermarkt kopen daadwerkelijk natuurlijk koolzuur bevat?
CO2 + H2O <-> H2CO3quote:Op donderdag 31 maart 2016 20:32 schreef Van_Poppel het volgende:
Ben ook wel benieuwd hoe die bubbels in Spa Rood komen.
Ik ookquote:Op donderdag 31 maart 2016 20:32 schreef Van_Poppel het volgende:
Ben ook wel benieuwd hoe die bubbels in Spa Rood komen.
alleen omdat jij het uitboert vuilakquote:Op donderdag 31 maart 2016 20:52 schreef yosander het volgende:
Prikwater zorgt juist voor meer CO2 in de lucht!!
Als je ademt, adem je ook CO2 uitquote:Op donderdag 31 maart 2016 20:53 schreef BeamofLight het volgende:
[..]
alleen omdat jij het uitboert vuilak
ook in gelukkig. En ook mijn ruft.quote:Op donderdag 31 maart 2016 20:55 schreef yosander het volgende:
[..]
Als je ademt, adem je ook CO2 uit
Marijnquote:Op donderdag 31 maart 2016 22:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Vond marijn weer eens tenenkrommend kleine meisje act uithangen met die inktvissen.
Dat wordt gewoon aan elkaar gelijmd met eiwitten. Weinig nieuws zou ik denken. Maar ben benieuwdquote:Op woensdag 6 april 2016 13:52 schreef golfer het volgende:
Morgen neemt de Keuringsdienst een kijkje in de keuken van de bijzonder ronde boterhamplakjes: kipfilet.
[ afbeelding ]
Ongetwijfeld, maar ik denk dat dit meer over het land van herkomst gaat.quote:Op woensdag 6 april 2016 14:42 schreef djkoelkast het volgende:
Lijkt mij hetzelfde inderdaad als die ham. Plakvlees, alleen wordt dit waarschijnlijk van separatorvlees gemaakt.
Ik eet toch al geen kip, maar een heleboel mensen wel. Ik zie bij de supermarkt ook heel vaak dat mensen de allergoedkoopste bakjes aanbiedingkip kopen.quote:Op donderdag 7 april 2016 12:46 schreef golfer het volgende:
[..]
Ongetwijfeld, maar ik denk dat dit meer over het land van herkomst gaat.
Ik denk zelf dat land waar we een referendum over hebben gehad. De Oekraïne, want daar stikt het van de plofkippen en dat land hoeft zich na het 'nee' nu al helemaal niet meer aan de Europese regels te houden.
Als mensen geen fuck te besteden hebben omdat ze aan alle kanten met accijnzen en belastingen worden gepest is dat niet zo verbazingwekkend.quote:Op donderdag 7 april 2016 12:57 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik eet toch al geen kip, maar een heleboel mensen wel. Ik zie bij de supermarkt ook heel vaak dat mensen de allergoedkoopste bakjes aanbiedingkip kopen.
Je kunt ook kiezen voor iets minder vlees, maar ze willen veel voor weinig.quote:Op donderdag 7 april 2016 13:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als mensen geen fuck te besteden hebben omdat ze aan alle kanten met accijnzen en belastingen worden gepest is dat niet zo verbazingwekkend.
Klopt:quote:Op donderdag 7 april 2016 13:01 schreef Dragonberry het volgende:
In het voorstukje zijn ze in Thailand, waar in ieder geval kipsaté word gemaakt
Maar ik ben benieuwd..
Het is verder verdomt lastig aan kwalitatief top vlees te komen.quote:Op donderdag 7 april 2016 13:16 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Je kunt ook kiezen voor iets minder vlees, maar ze willen veel voor weinig.
Vind ik niet, je moet alleen wel even verder zoeken dan de supermarkt.quote:Op donderdag 7 april 2016 17:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is verder verdomt lastig aan kwalitatief top vlees te komen.
Niet bij supermarkten, niet bij ca 80-90% van de slagers.quote:Op donderdag 7 april 2016 18:52 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Vind ik niet, je moet alleen wel even verder zoeken dan de supermarkt.
Slagers moet je helemaal mijden. Gewoon bij boeren, rundvlees heb je hier vlakbij van een BD-boer waar ik ook mijn melk haal, die laat zijn koeien slachten als ze te oud zijn en dan kun je daar vlees komen shoppen.quote:Op donderdag 7 april 2016 18:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Niet bij supermarkten, niet bij ca 80-90% van de slagers.
Dank voor de tip, ga ik zeker eens langs als ik in de buurt ben, maar het laat ook zien dat goed varkensvlees geen generiek product is.quote:Op donderdag 7 april 2016 19:05 schreef djkoelkast het volgende:
Varkensvlees bij boerderij 't Helder in Winterswijk. Dat is echt zulk goed vlees.
Ja, qua smaak komt het heel dicht bij wild zwijn, het is echt heel erg lekker.quote:Op donderdag 7 april 2016 19:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dank voor de tip, ga ik zeker eens langs als ik in de buurt ben, maar het laat ook zien dat goed varkensvlees geen generiek product is.
Hebben een eigen varkensras zie ik
Mijn slager verkoopt gewoon Helder varken, Texels lam en Limousin rund, niks mis mee. Tevens heerlijke huisgemaakte rilette van varken, eend en konijnquote:Op donderdag 7 april 2016 19:05 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Slagers moet je helemaal mijden. Gewoon bij boeren, rundvlees heb je hier vlakbij van een BD-boer waar ik ook mijn melk haal, die laat zijn koeien slachten als ze te oud zijn en dan kun je daar vlees komen shoppen.
Dat had genuanceerd moeten worden tot 'veel' slagersquote:Op donderdag 7 april 2016 19:45 schreef Miauw_Zedong het volgende:
[..]
Mijn slager verkoopt gewoon Helder varken, Texels lam en Limousin rund, niks mis mee. Tevens heerlijke huisgemaakte rilette van varken, eend en konijn
Want???quote:
Onderwerpen zijn totaal niet boeiend meer. Tegenwoordig wordt ons uitgelegd wat cheddar is en dat die smeltplakjes dat niet zijn.quote:
Je zult de hele volkstammem die dat soort zaken niet weten te eten moeten geven.quote:Op donderdag 7 april 2016 21:50 schreef MrSalazar het volgende:
Onderwerpen zijn totaal niet boeiend meer. Tegenwoordig wordt ons uitgelegd wat cheddar is en dat die smeltplakjes dat niet zijn.
Goh.
Nou, vroeger was dit programma een stuk beter met dingen waarvan ik helemaal geen weet had. Nu is het meer alsof ze eigenlijk totaal niks interessants meer weten te verzinnen.quote:Op donderdag 7 april 2016 21:53 schreef golfer het volgende:
[..]
Je zult de hele volkstammem die dat soort zaken niet weten te eten moeten geven.
Niet iedereen is zo briljant op de hoogte als jij.
Dus voor jou geldt dan als alleswetende het credo: niet meer naar kijken.
Jij wist dus al dat al die kipproducten in Nederland vooralquote:Op donderdag 7 april 2016 22:00 schreef MrSalazar het volgende:
Nou, vroeger was dit programma een stuk beter met dingen waarvan ik helemaal geen weet had. Nu is het meer alsof ze eigenlijk totaal niks interessants meer weten te verzinnen.
Nee, maar wie boeit het iets. Vroeger werden er nog wel eens misstanden aan de kaak gesteld. Nu nooit meer.quote:Op donderdag 7 april 2016 22:35 schreef golfer het volgende:
[..]
Jij wist dus al dat al die kipproducten in Nederland vooral
uit Thailand en Brazilië komen en dat wij weer allerlei andere kiponderdelen naar Thailand exporteren?
Ik wist dat bijvoorbeeld nog niet.
Ik snap wat je bedoelt.quote:Op donderdag 7 april 2016 22:00 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Nou, vroeger was dit programma een stuk beter met dingen waarvan ik helemaal geen weet had. Nu is het meer alsof ze eigenlijk totaal niks interessants meer weten te verzinnen.
Ja, een soort Willem Wever.quote:Op vrijdag 8 april 2016 08:02 schreef DeTolk het volgende:
Het wordt een beetje niveau kindertelevisie.
Waar blijven de schokkende onthullingen?
Ik volg het niet meer zo, maar volgens mij is het een programma over hoe het zit en waar het vandaan komt. Er is niet altijd een grof schandaal om aan het licht te brengen, maar dat wil niet zeggen dat het niet goed is om ons te informeren over wat er te koop is en hoe dat in het schap komt.quote:Op vrijdag 8 april 2016 08:02 schreef DeTolk het volgende:
Het wordt een beetje niveau kindertelevisie.
Waar blijven de schokkende onthullingen?
Ook de manderijntjes in blik aflevering vond ik hijgerige paniekzaaierij, chemie, oeh, eng.quote:Op vrijdag 8 april 2016 08:00 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Ik snap wat je bedoelt.
Voorheen ging het bv over truffelolie, dat de truffelsmaak uit een restproduct van een olieraffinaderij komt, waarvan de smaak toevallig op die van truffels lijkt. Daarvan een paar drupjes in een fles olie, en je hebt truffelolie.
Of de mandarijntjes die gepeld worden in een bad met zoutzuur, wat dan met gootsteenontstopper weer geneutraliseerd wordt.
Nu zeggen ze alleen maar dat de kip uit het buitenland komt.
Maar de kip is niet gemanipuleerd ofzo, is gewoon goede kip.
Zo is dat.quote:Op vrijdag 8 april 2016 09:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ook de manderijntjes in blik aflevering vond ik hijgerige paniekzaaierij, chemie, oeh, eng.
Er wordt geen gootsteenonstopper gebruikt, er worden levensmiddel gecertificeerde middelen gebruikt.
Snap ik ook wel, maar de gemiddelde kijker snapt niks van zuren en basen. Gootsteenontstopper kennen ze wel.quote:Op vrijdag 8 april 2016 09:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ook de manderijntjes in blik aflevering vond ik hijgerige paniekzaaierij, chemie, oeh, eng.
Er wordt geen gootsteenonstopper gebruikt, er worden levensmiddel gecertificeerde middelen gebruikt.
Nu je dat zegt, (en tevens nav het verzoek van 99.999 om met ideeën te komen), vroeg ik me onlangs af waarom er altijd kleine worteltjes in een potje HAK zitten.quote:Op vrijdag 8 april 2016 09:11 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Het is veel minder interessant om iets raars te doen met wortelen...
Er is een verschil tussen laten zien hoe iets gemaakt wordt en sensationalisme en mensen bang maken.quote:Op vrijdag 8 april 2016 09:14 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Snap ik ook wel, maar de gemiddelde kijker snapt niks van zuren en basen. Gootsteenontstopper kennen ze wel.
Restjes, puntjes en die worden allemaal geschrapt, dat zie je aan de stompe eindjes.quote:Op vrijdag 8 april 2016 09:16 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Nu je dat zegt, (en tevens nav het verzoek van 99.999 om met ideeën te komen), vroeg ik me onlangs af waarom er altijd kleine worteltjes in een potje HAK zitten.
Als wortelen uit de grond komen zijn ze veel langer.
Worden die gewoon klein gesneden en geschrapt of zit daar iets anders achter..
Wie weet een goede tip.
Ze worden natuurlijk gesorteerd. En daarnaast ontstaan er bij het verwerken ook kleinere stukjes. Ongetwijfeld zullen ze soms ook wortels vormen en de resten in de puree of sap verwerken.quote:Op vrijdag 8 april 2016 09:16 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Nu je dat zegt, (en tevens nav het verzoek van 99.999 om met ideeën te komen), vroeg ik me onlangs af waarom er altijd kleine worteltjes in een potje HAK zitten.
Als wortelen uit de grond komen zijn ze veel langer.
Worden die gewoon klein gesneden en geschrapt of zit daar iets anders achter..
Wie weet een goede tip.
Strijkvrij doen ze door de vezels te coaten met iets dat de krukels voorkomt. Met nanotechnologie enzo. Werkt trouwens echt. Ik heb overhemden die je zo hops uit een koffer zonder kreukels aantrekt.quote:Op vrijdag 8 april 2016 09:24 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Restjes, puntjes en die worden allemaal geschrapt, dat zie je aan de stompe eindjes.
Ik heb al een tijd geleden gevraagd wat nou eigenlijk "strijkvrij" is bij dekbedovertreksets en hoeslakens. Want ik heb ze die niet "strijkvrij" zijn en ik hoef ze niet te strijken. Bij navraag bij verkopers en fabrikanten wisten ze het zelf ook vaak niet, of dat er iets werd toegevoegd, maar wat dat was wilden ze niet zeggen, ik kwam geen steek verder.
Nooit reactie op gehad, niet eens een 'bedankt we hebben het gelezen'.
Ja met 'iets', inderdaad. En daar maak ik me zorgen om. Want ze zeggen ook dat je eerst 4x moet wassen voor het te gebruiken. Wat zit daar dan in?quote:Op vrijdag 8 april 2016 09:28 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Strijkvrij doen ze door de vezels te coaten met iets dat de krukels voorkomt. Met nanotechnologie enzo. Werkt trouwens echt. Ik heb overhemden die je zo hops uit een koffer zonder kreukels aantrekt.
Er zullen inderdaad wel types worteltjes zijn die klein te oogsten zijn.quote:Op vrijdag 8 april 2016 09:26 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ze worden natuurlijk gesorteerd. En daarnaast ontstaan er bij het verwerken ook kleinere stukjes. Ongetwijfeld zullen ze soms ook wortels vormen en de resten in de puree of sap verwerken.
En niet alle wortels zijn natuurlijk even groot als ze groeien eh... Zo werkt dat niet. Grote wortels krijg je amper in een pot vanwege de vorm. Dus hebben ze kleintjes nodig. Zo simpel is het.
Dekbedhoezen en kussenslopen hebben in D tenminste een ritssluiting standaard.quote:Op vrijdag 8 april 2016 09:30 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ja met 'iets', inderdaad. En daar maak ik me zorgen om. Want ze zeggen ook dat je eerst 4x moet wassen voor het te gebruiken. Wat zit daar dan in?
Ik heb sindsdien alleen nog gecertificeerd gifstofvrije dekbedovertrekken en hoeslakens gekocht. In Duitsland is dat een hot issue, hier niet. In Duitsland hebben ze alleen totaal andere maten matrassen en dekbedden, dus moet je weer goed zoeken hier.
Hoe kom je daarbij? Zover ik het weet is het een manier van weven en de katoenen draden heel strak draaien bij het spinnen. Two Ply noem je datquote:Op vrijdag 8 april 2016 09:28 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Strijkvrij doen ze door de vezels te coaten met iets dat de krukels voorkomt. Met nanotechnologie enzo. Werkt trouwens echt. Ik heb overhemden die je zo hops uit een koffer zonder kreukels aantrekt.
Laatst ergens gelezen dat het helemaal geen probleem zou zijn om grote wortels in een pot te doen, mensen willen gewoon kleine worteltjes uit pot/blik. Waarom was niet bekend maar dat was nou eenmaal zo dus werden kleine worteltjes in blik gedaan.quote:Op vrijdag 8 april 2016 09:26 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ze worden natuurlijk gesorteerd. En daarnaast ontstaan er bij het verwerken ook kleinere stukjes. Ongetwijfeld zullen ze soms ook wortels vormen en de resten in de puree of sap verwerken.
En niet alle wortels zijn natuurlijk even groot als ze groeien eh... Zo werkt dat niet. Grote wortels krijg je amper in een pot vanwege de vorm. Dus hebben ze kleintjes nodig. Zo simpel is het.
Dat vind ik altijd zo'n kolder "de consument wil dat", nou mij is nooit iets gevraagd hoor.quote:Op vrijdag 8 april 2016 11:08 schreef -0- het volgende:
[..]
Laatst ergens gelezen dat het helemaal geen probleem zou zijn om grote wortels in een pot te doen, mensen willen gewoon kleine worteltjes uit pot/blik. Waarom was niet bekend maar dat was nou eenmaal zo dus werden kleine worteltjes in blik gedaan.
Vond het verder wel een interessante aflevering. Had geen idee dat veel van die kipproducten uit Thailand komen. Altijd wel bizar om te zien hoe er heen en weer gesleept wordt over de hele wereld met producten.
De dictatuur van de smaakpanels, Libelle huisvrouwtjes die voor de industrie voorproeven. Daarom smaken bv alle soepen zout en naar maggie. Pakjes saus en mixen net zo.quote:Op vrijdag 8 april 2016 11:59 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat vind ik altijd zo'n kolder "de consument wil dat", nou mij is nooit iets gevraagd hoor.
Er zijn meerdere methoden. Maar nanotech wordt zeker ook gebruikt.quote:Op vrijdag 8 april 2016 10:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hoe kom je daarbij? Zover ik het weet is het een manier van weven en de katoenen draden heel strak draaien bij het spinnen. Two Ply noem je dat
https://de.wikipedia.org/wiki/Vollzwirn
http://www.leerwiki.nl/Wat_zijn_Easy_Iron_overhemden
Nanozilver Niet best als dat in het megadiwaterstofoxide terecht komt!quote:Op vrijdag 8 april 2016 20:20 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Er zijn meerdere methoden. Maar nanotech wordt zeker ook gebruikt.
http://www.rivm.nl/Onderw(...)tenproducten/Textiel
Volgens het RIVM ook bijvoorbeeld.
Dat zilver gebruiken ze tegen bacterieen en daarmee zweetlucht. Door het grote oppervlak veel minder stabiel.quote:Op zaterdag 9 april 2016 11:33 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Nanozilver Niet best als dat in het megadiwaterstofoxide terecht komt!
Waarom begin je er dan over?quote:Op zaterdag 9 april 2016 15:23 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Dat zilver gebruiken ze tegen bacterieen en daarmee zweetlucht. Door het grote oppervlak veel minder stabiel.
Maargoed het ging niet over nanozilver, maar over antikreuk
De draad ging over ideeen waar de KVW zich mee bezig zou kunnen gaan houden,quote:Op zaterdag 9 april 2016 15:49 schreef golfer het volgende:
Het gaat nu wel heel erg ver weg van de kipfilet van de KvW.
Klootwijk is niet voor niets eigen programmas gaan maken, die zijn bovendien leuker, beter en informatieverquote:Op zaterdag 9 april 2016 17:50 schreef redcable het volgende:
[ afbeelding ]
Gouwee ouwe rvu uitzendingen blijven het best met Klootwijk en die aziaat
Proceshulpmiddelen. Dat is iets waar weinig mensen iets over weten. Maar er worden vaak proceshulpmiddelen gebruikt die niet op de declaratie hoeven te komen omdat ze geen 'ingrediënt' zijn. Denk hierbij aan antischuimmiddelen, losmiddelen en nog wat zaken.quote:Op zaterdag 9 april 2016 18:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De draad ging over ideeen waar de KVW zich mee bezig zou kunnen gaan houden,
zelfstrijkende overhemden,
zweetstank voorkomende kleding,
Waren twee onderwerpen
Verdere ideeën
Nieuw-Zeelandse Gouda (of is dat al geweest?)
Wat zit er in hondenbrokken?
Analoog ham
Groeien champignons werkelijk op paardenvijgen
Margarine en geharde vetten
Coatings op friet
Waarom zitten er blikappels in appeltaart bij de bakker
Fabrieksbrood en broodjes dat door zg warme bakkers wordt afgebakken
Prefab in de horeca, daar is een hele eigen serie over te maken
Houtskool, tropenhout?
Zoals D bier volkomen voldoet aan het Rheinheitsgebot maar er wel middelen zijn ingezet om het helder te krijgen bedoel je? De wijnaflevering was daar een eerste aanzet in. Wat er gebruikt wordt om wijn te maken.quote:Op zaterdag 9 april 2016 20:16 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Proceshulpmiddelen. Dat is iets waar weinig mensen iets over weten. Maar er worden vaak proceshulpmiddelen gebruikt die niet op de declaratie hoeven te komen omdat ze geen 'ingrediënt' zijn. Denk hierbij aan antischuimmiddelen, losmiddelen en nog wat zaken.
ALLES is chemie, natuurlijk, alles bestaat uit chemische stoffen. Maar Jan met de pet denkt dat de glimlach van Rutte echt is en dat alles wat 'natuurlijk' is beter is dan wat uit een fabriek komt.quote:Op vrijdag 8 april 2016 09:14 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Snap ik ook wel, maar de gemiddelde kijker snapt niks van zuren en basen. Gootsteenontstopper kennen ze wel.
Even over bier; hop is niet hop. Als je bijvoorbeeld die Hertog Jan reclame ziet waarin iemand een emmer hop in een vat gooit .... in werkelijkheid worden hop pellets gebruikt (die erg veel op van die dierenvoer pellets lijken) en komt er vrijwel nergens verse hop aan te pas.quote:Op zaterdag 9 april 2016 23:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zoals D bier volkomen voldoet aan het Rheinheitsgebot maar er wel middelen zijn ingezet om het helder te krijgen bedoel je? De wijnaflevering was daar een eerste aanzet in. Wat er gebruikt wordt om wijn te maken.
Waarom zou ik geen aroma willen? Geen vanille, nootmuskaat, tonkaboon? Geen kaneel?quote:Op zondag 10 april 2016 10:19 schreef djkoelkast het volgende:
Je moet gewoon helemaal geen aroma's willen.
Maar dan worden producten veel duurder (door langer proces) of hebben minder smaak. Maar ook geen nepsmaak meer Het kan prima hoor. In de mayonaise die ik maak zit ook geen aroma. In alle mayonaise die je koopt wel. Behalve in Duitsland, daar maken ze nog mayonaise zonder aroma's, natuurlijk of niet.
Wat ik miste bij de kipfilet was hoe de kippen daar leven. Waarschijnlijk in overvolle stallen.
Was het niet de Keuringsdienst die een aflevering over vanillevla maakte, of over eten in bejaardentehuizen, en waarbij bleek dat de meeste mensen geen echte vanille vla WILLEN; want echte vanille, dan heb je het over het (uiterst fijne) zaad, zwarte puntjes, in de (nogal bleke) vla terwijl mensen GELE vla blieven en zwarte puntjes er in eng vinden.quote:Op zondag 10 april 2016 10:19 schreef djkoelkast het volgende:
Je moet gewoon helemaal geen aroma's willen.
Maar dan worden producten veel duurder (door langer proces) of hebben minder smaak. Maar ook geen nepsmaak meer Het kan prima hoor. In de mayonaise die ik maak zit ook geen aroma. In alle mayonaise die je koopt wel. Behalve in Duitsland, daar maken ze nog mayonaise zonder aroma's, natuurlijk of niet.
Wat ik miste bij de kipfilet was hoe de kippen daar leven. Waarschijnlijk in overvolle stallen.
Ik wil dat als bestandsdeel, niet als aroma.quote:Op zondag 10 april 2016 10:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom zou ik geen aroma willen? Geen vanille, nootmuskaat, tonkaboon? Geen kaneel?
Zo was het inderdaad ook met de kippenboullion, die moet naar gebraden kip smaken, dus gistextract er in.quote:Op zondag 10 april 2016 10:29 schreef BaardaapAd het volgende:
[..]
Was het niet de Keuringsdienst die een aflevering over vanillevla maakte, of over eten in bejaardentehuizen, en waarbij bleek dat de meeste mensen geen echte vanille vla WILLEN; want echte vanille, dan heb je het over het (uiterst fijne) zaad, zwarte puntjes, in de (nogal bleke) vla terwijl mensen GELE vla blieven en zwarte puntjes er in eng vinden.
Met mosterd is het het zelfde; mosterd is NIET geel van zichzelf maar we zijn ZO gewend aan gele mosterd dat in bijna iedere mosterd gele kleurstof wordt gebruikt, en flink ook; meestal wordt daarvoor kurkuma gebruikt. Neem eens een pot échte mosterd (bijvoorbeeld uit Arran; mosterdzaden in een honing/whiskey mengsel) en je ziet dat het totaal niet geel is.
---
We zijn geïndoctrineerd; zo gewend aan (bepaalde vormen van) nep dat de meesten het échte niet eens meer kennen en liever de nep hebben.
Ja, die LUCHT, afgrijselijk!quote:Op zondag 10 april 2016 10:55 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik wil dat als bestandsdeel, niet als aroma.
Dus ik wil wel bourbon vanille, ik wil geen vanilline, of het nou natuurlijk is (door genetisch gemanipuleerde gisten zoals we onlangs hebben geleerd) of gefabriceerd. Het is je mond voor de gek houden.
Laatst op een braderie stond iemand wafels te bakken. Veel mensen denken dan: het ruikt lekker naar wafels!
Ik vond het echt niet lekker ruiken, naar een typisch "wafelaroma". Als je echt wafels bakt van meel en eieren dan ruikt dat niet zo.
Die weeë zoete lucht, ja, das niets. Laatst een Churroskraam die ook zo rook. En dan geeneens warme chocoladesaus er bij hebben maar potten nutellaquote:Op zondag 10 april 2016 10:55 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik wil dat als bestandsdeel, niet als aroma.
Dus ik wil wel bourbon vanille, ik wil geen vanilline, of het nou natuurlijk is (door genetisch gemanipuleerde gisten zoals we onlangs hebben geleerd) of gefabriceerd. Het is je mond voor de gek houden.
Laatst op een braderie stond iemand wafels te bakken. Veel mensen denken dan: het ruikt lekker naar wafels!
Ik vond het echt niet lekker ruiken, naar een typisch "wafelaroma". Als je echt wafels bakt van meel en eieren dan ruikt dat niet zo.
AH, was spuit 11quote:Op zondag 10 april 2016 13:10 schreef BaardaapAd het volgende:
[..]
Ja, die LUCHT, afgrijselijk!
Op het Zuidplein in Rotterdam heb je aan de ene kant een churros kraam (walgelijke lucht van suiker en vanilline!) en aan de andere kant een stroopwafel kraam (met een bijna identieke walm); die lucht ontneemt mij iedere neiging om hun producten te proberen.
Maar dat zal wel aan mij liggen; tenslotte zijn er veel mensen die kaas die enorm stinkt héérlijk vinden (mijn eigen sokken vind ik al te veel naar kaas meuren).
Moet je die willen vermelden. Dan zet je op een blek gepelde mandarijnen 'geproduceerd met zoutzuur en kaliloog'? Dat klinkt eng, netto voeg je alleen wat kaliumchloride toe.quote:Op zaterdag 9 april 2016 23:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zoals D bier volkomen voldoet aan het Rheinheitsgebot maar er wel middelen zijn ingezet om het helder te krijgen bedoel je? De wijnaflevering was daar een eerste aanzet in. Wat er gebruikt wordt om wijn te maken.
Als je gewoon eerlijk en zonder sensatiehijgerij als gootsteenontstopper roepen verteld hoe zaken gemaakt worden? Zou een beter programma worden denk ik.quote:Op zondag 10 april 2016 14:33 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Moet je die willen vermelden. Dan zet je op een blek gepelde mandarijnen 'geproduceerd met zoutzuur en kaliloog'? Dat klinkt eng, netto voeg je alleen wat kaliumchloride toe.
Sprak es met zijn figuur die me dat vertelde, ja die mandarijntjes worden gemaakt met zoutzuur om het velletje te verwijderen en daarna voegen ze gootsteenontstopper toe. Volgens hem was dat toch wel zulke rotzooi en ongezond en weet ik wat niet meer. Mijn reactie 'wat is je punt, dat is alleen een ingewikkelde manier om zout toe te voegen'
Salmiak maak je ook met ammonia en zoutzuur dacht ik
Yip. Onder ander filterhulpmiddelen, alhoewel ik dat niet zo spannend vind/quote:Op zaterdag 9 april 2016 23:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zoals D bier volkomen voldoet aan het Rheinheitsgebot maar er wel middelen zijn ingezet om het helder te krijgen bedoel je? De wijnaflevering was daar een eerste aanzet in. Wat er gebruikt wordt om wijn te maken.
De eerste keer dat we een echte Magnum aten dachten we dat die niet goed was omdat er zwarte puntjes in zaten...quote:Op zondag 10 april 2016 10:29 schreef BaardaapAd het volgende:
[..]
Was het niet de Keuringsdienst die een aflevering over vanillevla maakte, of over eten in bejaardentehuizen, en waarbij bleek dat de meeste mensen geen echte vanille vla WILLEN; want echte vanille, dan heb je het over het (uiterst fijne) zaad, zwarte puntjes, in de (nogal bleke) vla terwijl mensen GELE vla blieven en zwarte puntjes er in eng vinden.
Met mosterd is het het zelfde; mosterd is NIET geel van zichzelf maar we zijn ZO gewend aan gele mosterd dat in bijna iedere mosterd gele kleurstof wordt gebruikt, en flink ook; meestal wordt daarvoor kurkuma gebruikt. Neem eens een pot échte mosterd (bijvoorbeeld uit Arran; mosterdzaden in een honing/whiskey mengsel) en je ziet dat het totaal niet geel is.
---
We zijn geïndoctrineerd; zo gewend aan (bepaalde vormen van) nep dat de meesten het échte niet eens meer kennen en liever de nep hebben.
Alleen boven een bepaald niveau. 10 ppm in de meeste gevallen.quote:Op zondag 10 april 2016 20:05 schreef djkoelkast het volgende:
Sulfiet is een allergeen dus moet tegenwoordig vermeld worden.
Ook sinds een tijd moet het soort olie vermeld worden en volstaat "plantaardige oliën en vetten" niet meer.
en zelfs in Nederland komen dus schijnbaar besmette wilde zwijnen voor.quote:Op donderdag 14 april 2016 21:40 schreef golfer het volgende:
Uitzending ging zoals verwacht dus over de radioactieve zwijnen uit Oost-Europa, maar dus ook uit Zuid-Duitsland.
die je rustig kunt eten, 300 gram per dagquote:Op donderdag 14 april 2016 21:45 schreef Tomatenboer het volgende:
[..]
en zelfs in Nederland komen dus schijnbaar besmette wilde zwijnen voor.
Vanavond waren het niet de Duitsers...quote:Op donderdag 14 april 2016 21:46 schreef golfer het volgende:
Erzin:de Duitsers scoren altijd in de laatste minuut.
Open er een topic overquote:Op donderdag 14 april 2016 22:43 schreef PandaDrop het volgende:
Geen vlees eten. Ik doe het al 21 jaar.
Ik ben een vegetariër.
Vanwaar dat plekje in GB?quote:Op vrijdag 15 april 2016 00:51 schreef golfer het volgende:
Waar kwam de rommel vanuit Tjernobyl ook alweer terecht?
[ afbeelding ]
Ik las deze week een touristische brochure over Bohemen / Ertsgebergte en daar maken ze reclame voor een kuurbad met de hoogste radon-sterkte ter wereld.quote:Op vrijdag 15 april 2016 12:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Zou me trouwens meer zorgen maken over het luchten van je huis, radon hoopt zich op in kruipruimtes.
die snapte ik ook niet. Er werd veel verwezen naar de handel die per se boerenkaas wil en daar meer geld voor krijgt. Waarom je dan als boer dan extra handeling gaat doen ipv gewoon rauwe melk gebruikenquote:Op vrijdag 22 april 2016 00:59 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
Maar ik vond het niet zo duidelijk waarom een boer die wel zijn eigen melk gebruikt, het verwarmd en dan onterecht als boerenkaas verkoopt. Want dan kan hij toch net zo goed die extra stap niet doen (duur apparaat, verwarmingskosten) en het dan als echte boerenkaas verkopen.
dat maakt het ook weer beheersbaarder, net als verschil gist-zuurdesem. Ik ken een zuurdesem-bakker die wel eens een hele batch heeft moeten weggooienquote:Op vrijdag 22 april 2016 06:53 schreef Isegrim het volgende:
Is het ook zo dat je bij niet-gepasteuriseerde kaas geen bacteriën hoeft toe te voegen omdat die er van nature al zijn en dat je bij gepasteuriseerde kaas de gewenste bacteriën moet toevoegen omdat alles dood is?
Wel eens? Er mislukt gewoon veel vaker iets als je enkel met de natuur werkt.quote:Op vrijdag 22 april 2016 07:13 schreef computergirl het volgende:
[..]
dat maakt het ook weer beheersbaarder, net als verschil gist-zuurdesem. Ik ken een zuurdesem-bakker die wel eens een hele batch heeft moeten weggooien
Omdat pasteuriseren in de plaats komt van heel veel handelingen. Als je toch gaat pasteuriseren dan hoef je niet zo moeilijjk te doen over de hygiene in het hele traject, en het is een eenvoudige handeling. Vervolgens heb je constante kwaliteit, terwijl boerenkaas niet alleen kan mislukken, maar ook verschillend kan lukken. Boerenkaas is eigenijk altijd anders omdat de melk altijd anders is, pasteuriseren doodt de bacterien, en de karakteristieke verschillen. Daaroom laat een kaasboer je traditioneel ook altijd proeven, niet omdat je niet weet hoe jong belegen smaakt, maar omdat je niet weet hoe die ene kaas die op dat moment aangesneden is smaakt.quote:Op vrijdag 22 april 2016 04:06 schreef computergirl het volgende:
[..]
die snapte ik ook niet. Er werd veel verwezen naar de handel die per se boerenkaas wil en daar meer geld voor krijgt. Waarom je dan als boer dan extra handeling gaat doen ipv gewoon rauwe melk gebruiken
Het wordt niet gesteriliseerd he, maar gepasteuriseerd. Ik denk dat je van gesteriliseerde melk geen kass kunt maken. Maar vrij nieuw is dus het thermiseren, dat gebeurt weliswaar met een pasteur, het is wel een ander proces dat meer heel laat van de smaak van de melk. Het verdient dan ook zijn eigen plek in de kaasproductie. Je moet het alleen wel onderscheiden van rauwmelkse kaas, want met de constantere kwaliteit die thermiseren geeft tov rauwe melk, verdwijnen ook de grootste uitschieters in karakteristiek en daarmee de lekkerste, inclusief die met een stalsmaak die veel consumenten wat te gortig is.quote:Op vrijdag 22 april 2016 06:53 schreef Isegrim het volgende:
Is het ook zo dat je bij niet-gepasteuriseerde kaas geen bacteriën hoeft toe te voegen omdat die er van nature al zijn en dat je bij gepasteuriseerde kaas de gewenste bacteriën moet toevoegen omdat alles dood is?
Ik had laatst in een moment van optimisme boerenkaas bij de AH gekocht, maar die was heel erg flets, waarschijnijk stiekem gepasteuriseerd. Dan kun je beter gewoon beemster of zo halen, daar zit meer smaak aan.quote:Op vrijdag 22 april 2016 08:42 schreef Isegrim het volgende:
Ik zou zeggen, probeer het eens. Is echt andere koek (kaas) dan gewone supermarktkaas.
En kleurstof en conserveermiddel, ohja en kaasdekmiddel.quote:Op vrijdag 22 april 2016 09:46 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik had laatst in een moment van optimisme boerenkaas bij de AH gekocht, maar die was heel erg flets, waarschijnijk stiekem gepasteuriseerd. Dan kun je beter gewoon beemster of zo halen, daar zit meer smaak aan.
Beemster XO is goed te doenquote:Op vrijdag 22 april 2016 09:46 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik had laatst in een moment van optimisme boerenkaas bij de AH gekocht, maar die was heel erg flets, waarschijnijk stiekem gepasteuriseerd. Dan kun je beter gewoon beemster of zo halen, daar zit meer smaak aan.
Ik noem het altijd "stalsmaak".quote:Op vrijdag 22 april 2016 08:28 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Omdat pasteuriseren in de plaats komt van heel veel handelingen. Als je toch gaat pasteuriseren dan hoef je niet zo moeilijjk te doen over de hygiene in het hele traject, en het is een eenvoudige handeling. Vervolgens heb je constante kwaliteit, terwijl boerenkaas niet alleen kan mislukken, maar ook verschillend kan lukken. Boerenkaas is eigenijk altijd anders omdat de melk altijd anders is, pasteuriseren doodt de bacterien, en de karakteristieke verschillen. Daaroom laat een kaasboer je traditioneel ook altijd proeven, niet omdat je niet weet hoe jong belegen smaakt, maar omdat je niet weet hoe die ene kaas die op dat moment aangesneden is smaakt.
[..]
Het wordt niet gesteriliseerd he, maar gepasteuriseerd. Ik denk dat je van gesteriliseerde melk geen kass kunt maken. Maar vrij nieuw is dus het thermiseren, dat gebeurt weliswaar met een pasteur, het is wel een ander proces dat meer heel laat van de smaak van de melk. Het verdient dan ook zijn eigen plek in de kaasproductie. Je moet het alleen wel onderscheiden van rauwmelkse kaas, want met de constantere kwaliteit die thermiseren geeft tov rauwe melk, verdwijnen ook de grootste uitschieters in karakteristiek en daarmee de lekkerste, inclusief die met een stalsmaak die veel consumenten wat te gortig is.
Maar als mijn kaasboer een gethermiseerde kaas heeft dan wil ik die nog wel eens een kans geven, terwijl ik gepasteuriseerde aan mij voorbij laat gaan. Maar dat niet iedereen 's ochtends bij zijn broodje kaas verrast wil worden met de smaak van een zilte bodem en een zweempje koemest is ook een gegeven. Ze kunnen alledrie naast mekaar bestaan voor hun eigen markt, maar als ik boerenkaas ga halen wil ik kans maken op een zeer karakteristieke uitschieter, en dus geen gethermiseerde.
Een belegen jumboformaat met van die belletjes erin.quote:Op vrijdag 22 april 2016 11:10 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Ik noem het altijd "stalsmaak".
Krijg gelijk weer trek in Stolwijker.
Nee, wat daar weer op/in zit. Is een schimmeldoder.quote:Op vrijdag 22 april 2016 10:53 schreef Isegrim het volgende:
Kaasdekmiddel is die was die eromheen zit?
Ja. Die stond al een tijdje op mijn verlanglijstje.quote:Op woensdag 18 mei 2016 16:52 schreef ddx het volgende:
En morgen ook Vleesverlangen van Marijn Frank direct na de Keuringsdienst aflevering :
http://www.npo.nl/npo3/marijn-frank-onderzoekt-ons-vleesverlangen
Dat mens is niet goed wijs. Beetje uitsloven dat je een vleesverslaving hebt.quote:Op woensdag 18 mei 2016 16:52 schreef ddx het volgende:
En morgen ook Vleesverlangen van Marijn Frank direct na de Keuringsdienst aflevering :
http://www.npo.nl/npo3/marijn-frank-onderzoekt-ons-vleesverlangen
Ik hoor nu haar gebrabbel met haar kinderstemmetje alquote:Op woensdag 18 mei 2016 17:52 schreef Woods het volgende:
[..]
Dat mens is niet goed wijs. Beetje uitsloven dat je een vleesverslaving hebt.
Je hebt die docu al gezien?quote:Op woensdag 18 mei 2016 17:52 schreef Woods het volgende:
Dat mens is niet goed wijs. Beetje uitsloven dat je een vleesverslaving hebt.
Nee maar ze zat vorig jaar bij Pauw om erover te vertellen. Ze moest echt perse in de ochtend al stuk vlees eten hoorquote:
En daarom is ze niet goed wijs en slooft ze zich uit?quote:Op woensdag 18 mei 2016 19:23 schreef Woods het volgende:
Nee maar ze zat vorig jaar bij Pauw om erover te vertellen. Ze moest echt perse in de ochtend al stuk vlees eten hoor
Ik ben benieuwd naar de docu. Maar heel die 'aftertalk' vind ik dan weer nogal overratedquote:Op woensdag 18 mei 2016 16:52 schreef ddx het volgende:
En morgen ook Vleesverlangen van Marijn Frank direct na de Keuringsdienst aflevering :
http://www.npo.nl/npo3/marijn-frank-onderzoekt-ons-vleesverlangen
Een beetje kijk-mij-vlees-eten achtig.quote:Op woensdag 18 mei 2016 20:24 schreef golfer het volgende:
[..]
En daarom is ze niet goed wijs en slooft ze zich uit?
Ja. Daar gaat de docu inderdaad over.quote:
De hele vleesindustrie is rot. Ik hoop dat ze erachter komt en accuut vegateriër wordt.quote:
quote:Op donderdag 19 mei 2016 01:23 schreef svann het volgende:
Is die niet al eerder uitgezonden?
Of zou ik maanden geleden een promotiefilmpje hebben gezien?
Van wie?quote:Op donderdag 19 mei 2016 21:16 schreef MrSalazar het volgende:
Waarom is dat wijf d'r haar altijd zo smerig?
Je moeder?quote:
Ze had het koud met dat kraagje om. Maar ja, dat is niet zo raar als je zo'n anorexiapatiënte bent.quote:
Belachelijke prijzen. 500 euro per kilo voor de krekels.quote:
Wat raar dat het maar niet aanslaat hoe duur gaat vlees dan wel niet in de toekomst worden, dat dit het goedkopere alternatief is?quote:Op donderdag 26 mei 2016 21:09 schreef golfer het volgende:
[..]
Belachelijke prijzen. 500 euro per kilo voor de krekels.
Ik ben nu toevallig in Duitsland en hier zijn tomaten mi veeel goedkoper per kilo. Hoequote:Op donderdag 9 juni 2016 15:21 schreef ddx het volgende:
Ja en tomaten die je koopt bij de supermarkt moet je pas 2 weken na de houdbaarheids datum aanraken omdat ze anders nog veel te hard zijn.
In het buitenland liggen veel 'betere' tomaten in de supermarkt.
Inderdaad. Smakeloos, hard, en waterig.quote:Op donderdag 9 juni 2016 15:21 schreef ddx het volgende:
Ja en tomaten die je koopt bij de supermarkt moet je pas 2 weken na de houdbaarheids datum aanraken omdat ze anders nog veel te hard zijn.
In het buitenland liggen veel 'betere' tomaten in de supermarkt.
Geen idee. Het werd ook niet gezegd.quote:Op donderdag 9 juni 2016 21:59 schreef svann het volgende:
Misschien dat om niet dat vettige spul van tomatenbladeren aan haar kleren te krijgen?
Vooral, de juiste rassen gebruiken volgens mijquote:Op donderdag 9 juni 2016 21:13 schreef golfer het volgende:
Wat een enorme kassen met al die kweektomaten. Wel futuristisch allemaal.
Waarom moest Marijn nou zo een pak en en zinloos (want d'r haar stak aan alle kanten eruit en er onder) mutsje op terwijl die vent in z'n gewone kleding daar rond liep/fietste?
Maar voor de lekkerste tomaten kan je ze dus het beste in je eigen moestuin met veel geduld en zonlicht en liefde zelf kweken.
Sushi is sowieso iets waar ik met al die extra rijst mn twijfels over heb...quote:Op dinsdag 30 augustus 2016 17:44 schreef golfer het volgende:
Nieuw seizoen, nieuwe afleveringen.
Donderdag: Over de kleur van tonijn.
Populairder dan ooit en we lusten ze rauw. Netjes gesneden plakjes sashimi-tonijn. Op het menu van ieder lokaal sushi-restaurant of wokpaleis. Altijd mooi rood van kleur en daarom vers. Maar er is iets geks aan de hand vertelt een anonieme chef-kok ons. Er zou goedkope geverfde tonijn op de markt zijn. De Keuringsdienst op zoek naar de ware kleur van de verse tonijnplakjes.
Ze hebben het hier over sashimi hè, daar komt geen rijst aan te pasquote:Op woensdag 31 augustus 2016 03:04 schreef chufi het volgende:
[..]
Sushi is sowieso iets waar ik met al die extra rijst mn twijfels over heb...
Toch dus wel gekleurd. Met bijvoorbeeld bietensap.quote:Op woensdag 31 augustus 2016 18:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Tonijn wordt niet met kleurstof gekleurd, maar met koolmonoxide en rook.
Kan ook wel eens nitriet geweest zijn, ze hebben het niet in een lab laten onderzoeken.quote:Op donderdag 1 september 2016 22:04 schreef golfer het volgende:
Ongeveer een derde van alle door hen ingekochte tonijn bleek dus gekleurd te zijn.
Hoe dan ook bedorven vis die niet verkleurde.quote:Op donderdag 1 september 2016 23:16 schreef djkoelkast het volgende:
Kan ook wel eens nitriet geweest zijn, ze hebben het niet in een lab laten onderzoeken.
Terressentials, bestel ik in Amerika, wel duur door verzenden enzo (maar gaat erg lang mee).quote:Op dinsdag 6 september 2016 20:46 schreef Aventura het volgende:
Wat gebruik je dan?
Leuk onderwerp, shampoo.
Gebruik je dan voor zeep, crèmes etc. ook alleen maar van die rotzooiloze producten?quote:Op dinsdag 6 september 2016 23:30 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Terressentials, bestel ik in Amerika, wel duur door verzenden enzo (maar gaat erg lang mee).
http://www.terressentials.com/haircare.html
Nooit meer wat anders willen gebruiken.
Ja. Alles in huis is vervangen. Deo, tandpasta, zeep, wasmiddel, parfum, douchegel, schoonmaakmiddelen, ook afwasmiddel, vloerreiniger en allesreiniger. Al jaren trouwens.quote:Op woensdag 7 september 2016 11:17 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Gebruik je dan voor zeep, crèmes etc. ook alleen maar van die rotzooiloze producten?
Dat maakt eigenlijk niet uit, het is niet dat er in Fa meer troep zit dan in Axe of minder dan in een huismerk, het zit allemaal bomvol zooi. Overal zit Sodium Laureth (of Lauryl) Sulfate in, bijna overal zitten parabenen in, conserveerrommel, kleurstof, synthetische parfums.quote:Op woensdag 7 september 2016 16:21 schreef fotostarter het volgende:
is goedkope shampoo dan meer volgepropt met troep dan de duurdere shampoo? of bevat dat gewoon meer water?
Ik neem de goedkope afwasmiddelen omdat die niet zo zwaar geparfumeerd zijn en even goed afwassen. Natuurlijk zal het een dunnere oplossing zijn en in hardnekkige gevallen wordt er wat meer gebruikt.quote:Op woensdag 7 september 2016 16:30 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat maakt eigenlijk niet uit, het is niet dat er in Fa meer troep zit dan in Axe of minder dan in een huismerk, het zit allemaal bomvol zooi. Overal zit Sodium Laureth (of Lauryl) Sulfate in, bijna overal zitten parabenen in, conserveerrommel, kleurstof, synthetische parfums.
Ik vind het ook zo extreem sterk ruiken (maar dat heb ik ook met wasmiddel/wasverzachter). Als je dat niet meer gebruikt dan ruik je echt veel meer en worden die geuren echt too much.
Wasverzachter kan ik sowieso niet tegen. Robijn dat ruikt gewoon chemisch.quote:Op woensdag 7 september 2016 16:30 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat maakt eigenlijk niet uit, het is niet dat er in Fa meer troep zit dan in Axe of minder dan in een huismerk, het zit allemaal bomvol zooi. Overal zit Sodium Laureth (of Lauryl) Sulfate in, bijna overal zitten parabenen in, conserveerrommel, kleurstof, synthetische parfums.
Ik vind het ook zo extreem sterk ruiken (maar dat heb ik ook met wasmiddel/wasverzachter). Als je dat niet meer gebruikt dan ruik je echt veel meer en worden die geuren echt too much.
Hier kan ik mij dan weer niet in vinden. Ik merk dat Dreft een stuk handiger schoonmaakt dan een huismerkquote:Op woensdag 7 september 2016 17:26 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Ik neem de goedkope afwasmiddelen omdat die niet zo zwaar geparfumeerd zijn en even goed afwassen. Natuurlijk zal het een dunnere oplossing zijn en in hardnekkige gevallen wordt er wat meer gebruikt.
Omdat het geconcentreerder is, wat op te vangen is met een tweede kneepje. Het luchtje is nóg geconcentreerder en penetranter.quote:Op woensdag 7 september 2016 18:23 schreef fotostarter het volgende: [..]
Wasverzachter kan ik sowieso niet tegen. Robijn dat ruikt gewoon chemisch.
[..]
Hier kan ik mij dan weer niet in vinden. Ik merk dat Dreft een stuk handiger schoonmaakt dan een huismerk
Ik heb jarenlang Ecover gebruikt. Daarmee moet je merkbaar harder boenen. Ben gestopt toen de bezuinigingen dermate toesloegen dat er op het eten bezuinigd moest worden.quote:Op woensdag 7 september 2016 19:11 schreef djkoelkast het volgende:
Afwasmiddel is hier meestal van Sodasan of Alma-win. Ruikt ten minste ècht naar wat er op de verpakking staat
Ecover ben ik niet zo dol op. De schoonmaakproducten die ik gebruik zijn op een heel andere basis dan Ecover.quote:Op woensdag 7 september 2016 22:45 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Omdat het geconcentreerder is, wat op te vangen is met een tweede kneepje. Het luchtje is nóg geconcentreerder en penetranter.
Veel smaakjestheeën hebben ook zoiets chemisch om zich heen. Had een keer aardbeithee geprobeerd. Keuken en woonkamer werden gevuld met een penetrante snoepjeswalm, die lang bleef hangen.
[..]
Ik heb jarenlang Ecover gebruikt. Daarmee moet je merkbaar harder boenen. Ben gestopt toen de bezuinigingen dermate toesloegen dat er op het eten bezuinigd moest worden.
Er wordt gezegd dat marseillaise-zeep ook goed is voor je haar. Het wordt van olie gemaakt en is smeerzeep.quote:Op woensdag 7 september 2016 23:22 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ecover ben ik niet zo dol op. De schoonmaakproducten die ik gebruik zijn op een heel andere basis dan Ecover.
Ik mijd ook zo veel mogelijk eten met toegevoegde aroma's, ik maak het als het even kan zelf.
Ik doe helemaal geen zeep in mijn haar Wat ik er in smeer is niet veel meer dan kleipoeder, aloë vera en etherische oliën.quote:Op donderdag 8 september 2016 17:04 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Er wordt gezegd dat marseillaise-zeep ook goed is voor je haar. Het wordt van olie gemaakt en is smeerzeep.
Zeep is helemaal niet goed voor je huid en haar.quote:Op donderdag 8 september 2016 17:04 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Er wordt gezegd dat marseillaise-zeep ook goed is voor je haar. Het wordt van olie gemaakt en is smeerzeep.
Olijfoliezeep (bijv. allepo oerzeep met laurier (bestaat alleen uit olijfolie en laurierbesolie)) is prima voor je huid en haar als je last hebt van huidirritaties. Wordt in sommige gevallen juist aangeraden.quote:Op donderdag 8 september 2016 18:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zeep is helemaal niet goed voor je huid en haar.
ja mooi he. terwijl dat normaliter andersom isquote:Op donderdag 8 september 2016 20:50 schreef Weltschmerz het volgende:
Hij is R&D man en zijn taak is om de afdeling marketing en sales te helpen...
Olijfolie en natronloogquote:Op donderdag 8 september 2016 19:35 schreef NedKelly het volgende:
[..]
Olijfoliezeep (bijv. allepo oerzeep met laurier (bestaat alleen uit olijfolie en laurierbesolie)) is prima voor je huid en haar als je last hebt van huidirritaties. Wordt in sommige gevallen juist aangeraden.
Ik wil daar net te naief in zijn, het zijn niet meer de jaren 50 waarin bedrijven een zo goed mogelijk product ontwikkelen en de veel kleinere sales en marketingafdeling dat dan maar moet zien te verkopen. Maar deze man was onbedoeld wel erg duidelijk over hoe de verhoudingen bij een dergelijk bedrijf liggen.quote:Op donderdag 8 september 2016 21:03 schreef donald_dick het volgende:
[..]
ja mooi he. terwijl dat normaliter andersom is
Jarenlang de KvW kijken heeft me wat dat betreft wel cynisch gemaakt.quote:Op vrijdag 9 september 2016 09:02 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik wil daar net te naief in zijn, het zijn niet meer de jaren 50 waarin bedrijven een zo goed mogelijk product ontwikkelen en de veel kleinere sales en marketingafdeling dat dan maar moet zien te verkopen. Maar deze man was onbedoeld wel erg duidelijk over hoe de verhoudingen bij een dergelijk bedrijf liggen.
Je kan er ook gewoon voor kiezen goede producten te kopen ipv te jammeren dat je shit koopt.quote:Op vrijdag 9 september 2016 09:31 schreef Tomatenboer het volgende:
[..]
Jarenlang de KvW kijken heeft me wat dat betreft wel cynisch gemaakt.
Ik pleit niet voor een volledig staatsgestuurde samenleving, maar onze geweldige kapitalistische marktwerking heeft ons in ieder geval bedrijven gebracht die gaan voor de grootste troep van de slechtste kwaliteit tegen de hoogste prijs waarmee ze wegkomen en waar bullshit-marketing belangrijker is dan transparant en maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Klopt, waar zeg ik dat ik dat overwegend niet probeer (op z'n minst).quote:Op vrijdag 9 september 2016 09:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je kan er ook gewoon voor kiezen goede producten te kopen ipv te jammeren dat je shit koopt.
Veel mensen willen nu eenmaal goedkope leverworst en colaquote:Op vrijdag 9 september 2016 09:35 schreef Tomatenboer het volgende:
[..]
Klopt, waar zeg ik dat ik dat overwegend niet probeer (op z'n minst).
Maar de gemiddelde supermarkt ligt er vol mee.
Er is een trend gaande dat er betere producten komen voor minder geld, maar voor het echt goed is zijn we nog wel even verder. Zolang mensen zooi blijven kopen en niet eens op de verpakking kijken wat er in zit (verbaast me echt, ik zie nooit iemand etiketten lezen) zijn we er nog niet.quote:Op vrijdag 9 september 2016 09:35 schreef Tomatenboer het volgende:
[..]
Klopt, waar zeg ik dat ik dat overwegend niet probeer (op z'n minst).
Maar de gemiddelde supermarkt ligt er vol mee.
In de VS is die trend al heel wat langer. De grote producenten als Nestle en Sara Lee etc verliezen al meer dan twintig jaar langzaam markt aandeel, fortune had daar een paar maanden geleden een special over. Farmers Markets begonnen in Californie en zij nu in de hele VS in een opmars.quote:Op vrijdag 9 september 2016 09:52 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Er is een trend gaande dat er betere producten komen voor minder geld, maar voor het echt goed is zijn we nog wel even verder. Zolang mensen zooi blijven kopen en niet eens op de verpakking kijken wat er in zit (verbaast me echt, ik zie nooit iemand etiketten lezen) zijn we er nog niet.
Het is ook veel leuker om dingen bij kleine zelfstandige boeren te kopen en om veel meer zelf te maken. Ik ben al zo lang over op "eigen" producten dat ik het meeste supermarktspul ook echt neit meer lekker vind.quote:Op vrijdag 9 september 2016 10:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In de VS is die trend al heel wat langer. De grote producenten als Nestle en Sara Lee etc verliezen al meer dan twintig jaar langzaam markt aandeel, fortune had daar een paar maanden geleden een special over. Farmers Markets begonnen in Californie en zij nu in de hele VS in een opmars.
Enerzijds hoef je mensen niet te beschermen tegen slechte aankopen, dat moeten ze helemaal zelf doen, of niet. Het voorziet in die zin in een behoefte dat mensen gewoon willen kiezen en kopen. Het hebben van onzinnige keuzes is ook keuze, en dat heeft in zichzelf waarde.quote:Op vrijdag 9 september 2016 09:31 schreef Tomatenboer het volgende:
[..]
Jarenlang de KvW kijken heeft me wat dat betreft wel cynisch gemaakt.
Ik pleit niet voor een volledig staatsgestuurde samenleving, maar onze geweldige kapitalistische marktwerking heeft ons in ieder geval bedrijven gebracht die gaan voor de grootste troep van de slechtste kwaliteit tegen de hoogste prijs waarmee ze wegkomen en waar bullshit-marketing belangrijker is dan transparant en maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Je moest eens weten hoeveel prefab de hoereca gebruikt.quote:Op vrijdag 9 september 2016 10:49 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is ook veel leuker om dingen bij kleine zelfstandige boeren te kopen en om veel meer zelf te maken. Ik ben al zo lang over op "eigen" producten dat ik het meeste supermarktspul ook echt neit meer lekker vind.
Helaas is de horeca nog niet mee en vind ik daar 9 van de 10 keer ook eten dat 10x meer kost dan zelf maken en minstens 10x minder lekker is.
Dat proef ik ja, meestal gevacuumeerd van de groothandel. Elke tent dezelfde smaak. Daar ga ik niet voor uit eten. Valt me echt heel erg vaak heel erg tegen.quote:Op vrijdag 9 september 2016 12:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je moest eens weten hoeveel prefab de hoereca gebruikt.
IJssalons ook, gebruiken voor een 90% schat ik allemaal poeiermixen, net als bakkers, jaja ambachtelijk, een zak mix gebruiken waar ze water aan toevoegen, gebak en allerlei broodsoorten van de groothandel. Mijn man was pissig toen we bij een groothandel waren en hij allerlei zaken herkende uit bakkerijen en rastaurants.quote:Op vrijdag 9 september 2016 13:15 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat proef ik ja, meestal gevacuumeerd van de groothandel. Elke tent dezelfde smaak. Daar ga ik niet voor uit eten. Valt me echt heel erg vaak heel erg tegen.
Kijk, als ik in Duitsland voor 9 euro een bord vol schnitzel krijg dan verwacht ik er ook niet veel van, maar zelfs dat is vaak nog beter dan wat ze in NL voorschotelen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |